Dodik: Nezavisna Srpska nikom ne bi smetala

nebojsa - 10. septembar 2014. u 04.13

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH „okvir koji ugrožava RS” i da RS ne bi nikom smetala kao samostalna država.

Dodik je, gostujući na banjalučkom Nes radiju, rekao da ideja o RS kao državi nikad nije izgubljena. Naveo je da je bila malo „potajena”, a sada je potpuno rehabilitovana i stavljena na dnevni red, prenosi Tanjug.

„Ja samo ne verujem u mogućnost BiH kao samostalne države. RS nikom ne bi smetala kao samostalna država i ne bi bila remetilački faktor”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je uveren da će RS biti nezavisna i da bi voleo da „bude čovek koji će predvoditi taj proces”.

„Republika koja nema međunarodni status države, koja je deo BiH, osporavana od te iste BiH i jednog dela stranaca, nije mogla više da učini na ekonomskom razvoju. Najveći uspeh je što smo u proteklih osam godina ostali na nogama uprkos svim izazovima”, istakao je Dodik.

Upitan da prokomentariše poziv političkih protivnika da se više bavi ekonomijom i razvojem, a manje nacionalizmom, Dodik je ukazao da je to „floskula koju su podvalili stranci”.

„To je tema javnog podmetanja, olako prihvaćenog. Sama činjenica da smo u ovom vremenu povećali bruto proizvod 70 odsto govori da smo se i te kako bavili ekonomijom”, naveo je Dodik, ističući da penzije i plate u RS sigurno neće biti smanjivane.

Govoreći o projektu „Južni tok”, Dodik je naveo da je to od izuzetnog značaja za RS, ali da mu nije jasno zašto ga koče u Federaciji.

„Moram reći da u Sarajevu neće više ništa proći, ni vremenska prognoza, dok se ne reši pitanje ´Južnog toka´”, poručio je Dodik. (RTS)

Komentari

Politika

Prethodni članciNoviji članci

Vesti

Srećan Dan žena!

Svim posetiteljkama i pripadnicama lepšeg pola srećan 8. mart, Dan žena, želi ekipa SerbianCafe.com sajta! Pošaljite virtuel…

Ostale vesti