I četnici žele da marširaju u Novom Pazaru

nebojsa - 10. septembar 2014. u 04.13

Posle prošlonedeljnog pohoda uniformisanih Bošnjaka, marš centrom Novog Pazara najavljuju i iz Četničkog pokreta.

Time se samo još jednom potvrđuje teza da jedan ekstremizam izaziva drugi. Izvesni Bratislav Živković, komandant tzv. Četničkog pokreta, koji je vodio i „Slavjanski odred ‘Jovan Šević’” u Ukrajini, preko Fejsbuka poziva na „šetnju kroz Srbski Novi Pazar”. Najavljujući povratak iz Ukrajine, on, kako prenosi Sandžak pres, primećuje da „na kraju krajeva i u Srbiji ima posla za nas četnike”.

Uniforme muslimanske milicije iz Drugog svetskog rata u Novom Pazaru - najava civilne garde?

„Čini mi se kako smo otišli, svi su podivljali. U Novom Pazaru šetaju u uniformama Handžar divizije. Ajd da vidimo kako će srbska NATO vlada reagovati kada se četnici prošetaju Novim Pazarom”, kaže Živković.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ocenjuje da će država morati brzo, ali ne i ishitreno da reaguje, kako bi pokazala da se neće tolerisati nijedan ekstremizam.

„Duh je pušten iz boce, dobrim delom i zbog zakasnele reakcije države. Ne može se koketirati sa ekstremistima jer ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se kad-tad lupaju”, kaže Ljajić.

Predsednik Odbora SNS u Novom Pazaru Nikola Jolović smatra da ovom gradu ne trebaju nikakve šetnje nacionalista, već „radna mesta, a za to su najvažniji mir, stabilnost i saradnja dva naroda koja u njemu žive”. On se nada da do šetnje četnika neće ni doći.

Nisu dobrodošli

Na najavu „četničkog marša”, Rešad Plojović, direktor Medrese „Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru, odgovara: „Valjda vam je poznato da četnički odredi nikada nisu marširali Novim Pazarom”. A portparol SDA Edin Gudžević kaže da će o takvim stvarima razgovarati u parlamentu. (Blic)

Komentari

Aktuelno

Srećan Dan žena!

Svim posetiteljkama i pripadnicama lepšeg pola srećan 8. mart, Dan žena, želi ekipa SerbianCafe.com sajta! Pošaljite virtuel…

Prethodni članciNoviji članci

Vesti

Srećan Dan žena!

Svim posetiteljkama i pripadnicama lepšeg pola srećan 8. mart, Dan žena, želi ekipa SerbianCafe.com sajta! Pošaljite virtuel…

Ostale vesti