Krem čorba od krompira sa kockicama pržene slaninice

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Supe i čorbe


Maja (posetilac)

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

30 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Sastojci

500 gkrompira
1/2 linstant supe
2-3 čenabelog luka
1 kašikasenfa
2 dclkisele pavlake
40 gslanine
so
biber
vegeta
peršun

Priprema

1

Krompir iseći na kockice i kuvati u 1/2 l instant supe. Kad se krompir skuva izgnječiti ga da se napravi pire, dodati sitno seckan beli luk.

2

Posebno umutiti senf i pavlaku, umešati u čorbu i dodati začine. U tiganju ispržiti sitno seckanu slaninu da bude hrskava i dodati je čorbi.

3

Prijatno!


Članovi kojima se dopada recept

  • californication
  • stiklica
  • lady-gaga

Komentari

FreeMan-CCCC - 19. jun. 2010.
Sve pogresno od glave do pete,a ti „majo” kad ponovo postavis recep procitaj način pripreme i uporedi sa naslovom da bi bila sigurna da se ovo više ne ponovi.

„Krompir iseći na kockice i kuvati u 1/2 l instant supe. Kad se krompir skuva izgnječiti ga da se napravi pire”

Izvini gde ti ovde vidis corbu,kad je sve pretvoreno u „PIREU” ????????????????????????????????

ImCoolLikeThat - 19. jun. 2010.
Eh sto volim ove seljacine koje prosipaju pamet ovuda! Alo bre, KREM corba, KREM corba, nepismeniman!

big-bang - 19. jun. 2010.
Hvala na receptu, moja porodica obozava crem chorbu, i jako je laka za pripremu.

Free Man - ako necesh da koristish „instantnu supu” (to je verovatno kao nashe supe u kesice koje se samo dodaju u vrelu vodu nisam sigurna, ili chicken stock koji mozete i sami pripremiti)

Skuvati pilece meso (ja obichno stavljam ledja jer ima malo vishe masnoce),krompire, shargarepe, celera chak i do 4 drshke jer daje jako lep ukus, luk isechen na chetri dela ili po zelji (ja nesolim hranu koristim dosta celera i koren celera i to hrani da neki ukus da mogu da preskochim soli) po zelji posoliti (vegetom ili so), dodati lorberove listiche 3-4, i to sve kuvati dok se krompir skuva ko za pire (kad bocnete viljushkom krompir on se lako lomi). Prvo izvadim svo povrche sem krompira, pa onda procedim technost da bi mi krompir ostao odvojeno nemeshan sa ostalim povrcem, krompir ispasirati u njega dodati; po zelji ili crem sira, kiselu pavlaku, slatku pavlaku (ja dodajem slatku pavlaku i crem sira), i dalje pasirati smesa postace jako gusta polako dodajete chorbu u kojoj se sve predhodno kuvalo. Gustina supe zavisi od vas kako volite, samo da naglasim ako se priprema vishe nego samo za jedan obrok, u frizideru ova supa se josh vishe stegne tako da mozete slobodno da razredite malo vishe. Po ukusu, u ovoj chorbi kad je već pripremljena mozete da dodate sitno rendan kachkavalj dok je jako vruca. Ukrasiti po ukusu i volji. Pershun sitno iseckan i svez kad se doda već gotovoj cremi daje jako lep ukus.

kriska - 19. jun. 2010.
Volim i ja krem corbe, ali 1/2 kg krompira u 1/2 litara vode!?

Zar to nije previse gusto?

sladjasam - 19. jun. 2010.
A zašto user..e jelo sa vegetom. Meni se čini da narod bez nje ne moze da živi. Dali je dodajete i u kolace???. Sva su jela razlicita i ukus drugaciji.

ANADALS - 19. jun. 2010.
BING-BANG, ja mislim ako bi pisala normalnim slovima da bi te narod čak i vise razumeo. Dodavanje slovo H posle S, i.t.d. samo pravi veci nesporazum. Ne živimo svi u inostranstvo. Bas si CHUDNA.

TILKA - 19. jun. 2010.
Hvala lepa za recept ,supa izgleda super,a vi gospod ING. ,slabo zalazite u kuhinju i zavirujete u lonac ,a kulinarski pojmovi su vam izgleda tabu,krem corba=krem corba .pozd

baxuz - 19. jun. 2010.
ja pravim slično, samo ne bi se zaklela da stavim samo pola litre vode, mislim da je to malo...odokativnom metodom ide sigurno oko litar...

u svakom slučaju ako je pregusto, ko god da je pravi uvek može da doda onoliko vode koliko želi da bude gusto...a svi sastojci ove supe su potpuno ok, sto je najbitnije...

mikekdz - 19. jun. 2010.
sladjasam (frizerka) - 2010-06-19 12:13:01 (registrovani član)

*Dali je dodajete i u kolace???. Sva su jela razlicita i ukus drugaciji.

-----

Frizerko,

da li,- se piše odvojeno.

FreeMan-CCCC - 19. jun. 2010.
Alo bre narode nismo ovde da se svadjamo jer zbilja nema potrebe za tim.Ja sam prvi reagovao na ovaj recept,ali ne zbog toga sto jelo neće biti dobro,već bas zbog te razmere vode i krompira.Razmera 1:1 sigurno nije srazmerna za gustinu corbe,bez obzira koliko da volite corbu da je gusta,a to što neki od nas promasimo upotrebu gramatike i pravopisa,mislim da nije ništa strasno.Nekad se covek nadje u zurbi,tako da i ne gleda koje su se sve greške podkrale,a na kraju krajeva nismo na casu Srpskog jezika ili ( Lingvistike).Pozdrav svima i prijatno i bez ljutnje jer ko se ljuti manje živi!!!!

sladjasam - 20. jun. 2010.
MIKEKDZ: na zalost, ali VUK KARADJIC mi nije bio profesor.

big-bang - 20. jun. 2010.
Draga/i Anadals samo radi vaseg linguistickog ili gramatickog saveta pokusacu da izbacim H da bi me ljudi bolje razumeli.

A što se tiče inostranstva ja ne znam gde je to, jeli ovde ili tamo, šta je ovde a šta je tamo, kad sam tamo onda sam i ovamo, kad sam ovamo onda sam i tamo.

O...Anadals zboh jedno obichno „H” izgubime totalno. Ma daj pusti „H” ovde seckamo kupus i kuvamo krompir vidis na kojim smo mukama.

ANADALS - 20. jun. 2010.
Big_Bang, nemam nameru da se prepiramo oko glupo slovo „H” ali sam tu da pomognem da se secka kupus, jer vazi???

- 20. jun. 2010.
hehe, smeje se vrba krivom drvetu :)

„jer vazi???”

Jer nije upitna reč`ca, već potvrdna. Jel tako?

Nisam mogla da odolim, ajde sad brišite ovu moju opasku, jer joj mesto nije ovde.

nostradamussss - 21. jun. 2010.
Koje ste vi kuvarice, vise se prepucavate nego sto kuvate. Ja sličnu krem supu pravim i bez recepta a vode stavim koliko mi je potrebno. U stvari napravim gulas pa to sve stavim u bullet blender i dobijem krem supu. Sad mogu malo sa strane da propržim malo slanine pa ubacim. Cisto radi ukusa.

jucakobrica - 21. jun. 2010.
Obozavam corbe od krompira, doduse krem corbu nisam nikada jela, ali ću probati, samo što ne volim taj osecaj vegete ili supe instant sa krompirom, pa ću to izbaciti.

Mislim da se u ovom receptu krompir sece na kockice da bi se lakse tj. brze skuvao, jer ja ga takođe iseckam kada ga kuvam za pire. A što se tiče kolicine vode, ja to sipam od oka, ne merim, ali je pola litre malo, možda je greška u pisanju.

Lojpurusa - 23. jun. 2010.
Eh a ja nebi bila ja kad se nebih sa komentarom ubacila.

SVE JE DOBRO KADSE DOBROM SVRSI ILI ZAVRSI;-))))

Lojpurusa - 23. jun. 2010.
KAD SE Pardon........može li još koji recept za krem corbu a...?????




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…