Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Zastita od krpelja
Maka541
(ja)
24. jun 2011. u 12.18
Gledam ovaj sprej tick-off sa DEET i bojim se da ga koristim. Da li je dovoljno isprskati samo patike ili pertle i sl. pogotovo deci?

Vidim da imaju i neke sprejeve bez DEET kao ovaj, da li su pouzdani?
http://cureceuticals.com/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=90
BEHEPA
24. jun 2011. u 14.01
Znaš kako, za sada je OFF, koliko god DEET bio stetan i jak, najbolji i najpouzdaniji u borbi protiv krpelja. Ako bi trebalo od dva zla birati manje, ja glasam za DEET. Lajmska bolest je potencijalno fatalna, a dozivotna je, nema joj leka, spirohtea Borrelia ne može da se iskoreni iz organizma nikakvim antibiotskim kurama, može samo da se drzi pod kontrolom, ima status autoimune bolesti. Pored uzasne Lajmske, krpelji prenose i sijaset drugih parazita i bakterija (Bartonella, Babesia itd.) za koje se često i ne rade rutinske kontrole antitela u krvi.

Nedavno sam pronasla i da i proizvodi (mogu se naruciti preko amazona) koji sadrže drugo jedno jedinjenje, još bolje odvracaju krpelje. Ovo je glavni aktivni sastojak:

http://en.wikipedia.org/wiki/Permethrin

Hvala na linku koji si postavila. Nije naodmet probati. Ali čini mi se da je vecina bazirana na ubijanju krpelja, sto je ok ako ćeš da prskas svoje dvoriste, ali kako ćeš da se odbranis kad krenes negde u prirodu? Treba ti pouzdan repellent koji će onemogućiti i odvratiti krpelja od tebe. Dakle, vidim da se nudi i tako nešto i da sam u prilici, sigurno bih kupila.

Što se OFF-a tiče, ja strcnem malo po patikama i na ivice bermuda, možda može i na ranac, torbu, nešto sto nosis uz sebe dok si napolju.
Maka541
(ja)
24. jun 2011. u 14.25
Kada kliknem na taj proizvid otvori se amazon i tamo stoji ovo:
Directions
Apply CureCeuticals® Ticks Off Spray daily or as need to entire body and to areas where needed. Apply especially before and after exposure to wooded areas. Safe for broken skin and pet's bedding. Apply to area where tick was removed.

Kažu da se prska pre nego sto ides u travu, sumu. I mene je prvo zbunilo ono da je dovoljna jedna kap da ubije krpelja, verovatno da imaju dve vrste proizvoda.
Jedino sto nisam sigurna koliko je delotvorno jer ne mogu da pronadjem reviews.
BEHEPA
24. jun 2011. u 14.30
Tako sam i ja shvatila: ima nekoliko prozivoda i oni sto ubijaju krpelje cenim da se koriste za prskanje rastinja, a onaj sto je repellent, moram priznati da me je malo odbilo to što moras svuda da ga nanosis po telu, ukljucujuci i između prstiju. Ali ako je delotvoran, svakako da je bolja opcija nego preparati na bazi DEET-a.

Ako nadjes neki komentar, podeli sa nama ovde :)). Ja sam uvek za nove info koje se ticu te grozne gamadi.
Republica
(®)
29. jun 2011. u 14.24
Uhh evo mog sina je prvi put zakacio krpelj i to sa 19 godina.Ishao s drushtvom u četvrtak proshle nedelje na kampovanju(NL) sa drushtvom za vikend i primetio tek u ponedeljak.Utorak izjutra je ishao u hitnu da ga skinu i dobio kuru sa antibioticima.Bio je izuzetvo sicushan i nije imao one krugove već samo malo crvenilo na mestu gde se zakacio.
Sada nema nishta.

Nema pravila eto kad i gde će se zakaciti.Cekam da zavrshi kuru sa antibioticima pa ćemo videti kasnije ima li nekih simptoma.

;0))

Sad ću da vidim za tu zashtitu shto je BeHepa postirala.:0))
BEHEPA
02. jul 2011. u 07.06
Republika, krugovi (meta) se ne pojavljuju nikad tako rano i ne moraju uopste da se pojave na mestu uboda. Šta vise, oko 20% se ne pojave na tom mestu, a nekad se ne pojave uopste. Ako te ista zanima u vezi Lajmske, pitaj me, a možeš da potrazis i jednu od mojih starih tema („Iskustvo sa krpeljima”)ili moja pisanja na tu temu ovde, ima još uvek u arhivi.

Reci mi, koji su antibiotik dali tvom sinu, i koliko dugo treba da ga pije. Ocigledno je dat preventivno. Da li ste sacuvali krpelja i dali na analizu?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.