Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Krema protiv krpelja
mislim_Visnja
28. april 2011. u 05.47
Mamice,
Pošto planiramo za 1.maj sa drustvom u prirodu, ostale mamice iz drustva su se „naoruzale” kremama protiv krpelja. Da li imate iskustva sa njima, i da li je ko mazao bebama mladjim od godinu dana?
Svakako ću se posavetovati sa farmaceutom, ali do tada da čujem vasa iskustva, cisto da znam da li da razmišljam u tom pravcu uopste.
Milica83
(raspevana)
29. april 2011. u 03.07
Nikad nisam čula za takve kreme niti sam planirala da mazem.
smaragdi
(mama jednog prelepog decaka)
29. april 2011. u 03.33
koje su to kreme?nisam čula da postoje...znam za kreme i preparate protiv komaraca mi koristimo one chicco maramice i nisu loše...ali protiv krepelja ne znam...
BEHEPA
29. april 2011. u 06.00
Ne postoje u Srbiji kreme protiv krpelja. Ni Autan ne pomaze. Autanova primena sastoji se samo u tome sto formira sloj na kozi koji navodno odbija komarce, ali to nije zastita protiv krpelja. Ja koristim americki sprej koji se zove „Off” i ciji je glavni, aktivni sastojak DEET - izuzetno jaka hemikalija koja ne bi trebalo da dodje u kontakt sa kozom. Dovoljno je strcnuti malo na neki deo odece (ostaje fleka u tom trenutku, skida se pranjem) ili obuce.

Milice, ne uzimaj zastitu protiv krpelja olako, prenosioci su raznih groznih oboljenja jedno od kojih je i neizleciva a potencijalno fatalna Lajmska bolest. U Srbiji ih je dosta zarazeno.

Cuvajte se!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.