Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Kako izbeci krpelje
iznadgrada
(knjizevnik za decu)
16. jul 2010. u 13.34

Dolazim u Srbiju sa decom, slusam odatle neke horor price o krpeljima... Da li ih zaista ima toliko, i kako cuvate decu od njih.Ima li neki prirodni preparat da se izbegnu...i ima li nekih krajeva grada i Srbije koje bi apsolutno trebalo izbegavati...Moja cerkica nije najboljeg imunog sistema pa bih da izbegnem svaku moguću novu komplikaciju
Hvala svima
Milica83
(mama 24/7)
16. jul 2010. u 18.28
Prosto i jednostavno, ne pustas dete da se valja po travi, i stvar je rešena. i ako zapati Dr u hitnoj će joj izvaditi za par min.
svirena
(teaser)
16. jul 2010. u 18.30
Beton, beton, samo beton, beton nama treba...:-))
Gala06
17. jul 2010. u 06.42
A u inostranstvu nema krpelja? Pitam jer ne znam, da neko ne shvati pogresno:)
neobavestena
17. jul 2010. u 06.56
Mislim da ne biste trebali preterano time da se opterećujete unapred.Ako se kojim slučajem i desi,postoje lekari koji to rešavaju rutinski.Ako ti je za utehu,moja deca veoma često borave u prirodi i do sada nismo imali problema sa krpeljima.Znači,nije neka najezda u pitanju da dete po svaku cenu treba držati pod staklenim zvonom.Preventive radi možete izbegavati visoku i gustu travu (mada krpelj može da padne i sa drveta),a kada dete vodite u park ili neki drugi „zeleniš” detetu obucite odgovarajuću garderobu koja u neku ruku stavra fizičku barijeru za ujed krpelja.
iznadgrada
(knjizevnik za decu)
17. jul 2010. u 08.29
Hvala vam svima na odgovorima
Ima i ovde krpelja, ali jako su retki, nadju se po sumama i divljinama, nikako u gradskim parkovima...zato sam se i uspanicila
JoannaL
17. jul 2010. u 12.25
Ne znam odakle se javljas, ali ovde u Kanadi ima sijaset sredstava za odbijanje krpelja, iliti „tick repellents”.
Evo na primer ovaj koji mi koristimo ako idemo negde u prirodi:

http://www.amazon.com/Woods-Sportsmen-Insect-Repellent-Spray/dp/B0000CBJBD/ref=pd_sim_sg_14

iznadgrada
(knjizevnik za decu)
17. jul 2010. u 18.07
Hvala svima
Ovaj Off je izuzetno končetirisan Deet koji mi izbegavamo.
Znam, treba između dva zla izabrati manje, prskati decu Deet-om ili zakaciti Lajmsku.
Tražim neke prirodne preparate, ali izgleda da ih nema tako efikasnih.
Pozdrav
JoannaL
17. jul 2010. u 20.17
Lajmska bolest je po meni strasnija od DEET-a. Pa i od piretrina.A prirodne stvari zaboravi, sve smo probali, ili smrde ili iritiraju a ni jedno ne deluje, neke insekti obozavaju.
Plus zastitis se odecom koliko možeš, a sredstvo stavljas samo na otkrivene delove koze. Nogavice moraju da imaju lastis nikako otvorene, a ruke nisu toliko izlozene osim ako ne sedite u travi.
JoannaL
17. jul 2010. u 20.26
A da, sad sam se setila i da smo malenoj , umesto da joj mazemo OFF direktno na kozu, vezivali traku natopljenu off-om ili na cipele, ili na kolica. Ovo bi bilo dovoljno, ako se plasis da se absorbuje preko koze.
Za komarce, nama najviše pomaze bosiljak.Natrljas se listom bosiljka, i videces kako dolete do tebe i odjednom pobeze glavom bez obzira.Na krpelje ne znam dali deluje:)
iznadgrada
(knjizevnik za decu)
17. jul 2010. u 20.59
Hvala ti mnogo
i ja sam pomislila da uradim nešto tog tipa, znači da im Off ne ide direktno na kozu.Da li bi imalo smisla naprskati odecu?
Hvala za savet sa bosiljkom,obavezno ćemo probati, jer u Bgd kažu komarci ko rode.
mayak
18. jul 2010. u 03.36
Mi idemo svaki dan po parku i još nekim mestima gde je uglavnom trava i evo ja još nikada nisam videla krpelja ili da je neko iz moje najblize okoline imao susret sa istim.
Mislim da ih i ovde ima vise u zapustenim delovima.
Bolje ti je da se spremis za komarce,koje prskaju ali njih i dalje ima dosta.
iznadgrada
(knjizevnik za decu)
18. jul 2010. u 09.01
Hvala
na trzistu ima mali milion proizvoda i protiv kprelja,komaraca i ostalih gamadi.Neki se kunu u njih neki opet za te iste kažu da su beskorisni, ko bi ga znao.
Ajde da probamo bosiljak, možda je to-to...
Hvala još jednom
BEHEPA
20. jul 2010. u 22.04
Ovo je moja tema od prošle godine koja će ti možda biti od koristi cisto informacija radi, a nadam se da necete doći u priliku da posecujete ove ustanove:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/new//read.php?num=140&id=13921618&thread=13921618

U međuvremenu, procitala sam sijaset clanaka i ličnih iskustava ljudi sa hronicnom Lajmskom (u sev. Americi mnogi dr.-i odbijaju da prihvate da hronicna Lajmska uopste postoji govoreci kako može da se leci jednom jacom turom antibiotika) i promenilo se to što Lajmska MOžE da se prenese sa coveka na coveka (majka in utero na dete, kao i redje ali ipak, seksualnim putem), sto je glavni prenosilac i dalje krpelj a može biti i komarac, i sto krpelji ne prenose samo Lajmsku već i druge bakterije i parazite na koje se kod nas (Srbija) uopste ne rade analize. Ja sam kopala po netu pa znam, i znam da je Lajmska dozivotna i da joj trenutno nema leka u smislu da se bakterija potpuno iskoreni iz organizma.

Od tog nesrecnog ujeda krpelja, moj sin je imao velikih zdravstvenih problema. Upravo smo izasli sa operacije krajnika koja je gadno prošla i zbog koje smo se silno napatili, a moracemo da se oporavljamo dugo.

Svako dobro i srećan put!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.