Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Ujedi insekta, osip??
nuna
(Mas.ing.)
19. mart 2010. u 07.09
Pozdrav svima,

pre deset dana devojcici od sest godina pojavilo se na ledjima crvenilo i flekice kao od recimo ujeda komarca. Tad ih je bilo 4-5. Bilo mi je cudno, s'obzirom na period pa smo otisli kod pedijatra. Ona je rekla da je to verovatno ujed nekog insekta, da stavljamo samo puder u slučaju da je svrbi ali da se ne iznenadimo to zna da se siri i da traje i po mesec dana. Posle dva tri dana to je pocelo da se smiruje i ja sam mislila da je prošlo. Međutim posle nedelju dana pojavi se ponovo, opet na ledjima, na drugom mestu ali ovaj put sa mnogo vise tih flekica, ne znam ni kako da ih nazovem. Pedijatar opet ponovi pricu, kaže mi da u retkim slučajevima bude alergija na hranu. Ona do sad nije bila ni na šta alergicna a s duge strane ni ta prica o insektima mi bas nema smisla. Nemamo kucne ljubimce, još uvek je hladno, tako da ni napolju ne provodi puno vremena a i nije period igranja u travi... Da li je neko imao sličnih problema sa osipom?
fizikela
(prevodilac)
19. mart 2010. u 08.19
A da nije slučajno alergija na prasak za ves ili omeksivac, ukoliko ste menjali skoro? Ovo mi je prvo palo na pamet.
Manu_Chao
(u tranziciji)
19. mart 2010. u 09.36
Meni se ne dopada u opisu to što osip menja mesto. To može da bude karakteristika lajmske bolesti, koju prenose krpelji. Po ostatku opisa verovatno nije to, ali proveri.
nuna
(Mas.ing.)
19. mart 2010. u 10.28
Hvala na brzim odgovorima,
prasak nismo menjali, to je i meni palo na pamet. Ni sa hranom nismo nešto eksperimentisali. Jedino sto je jela prethodna dva dana, a da nam je to povremeno u ishrani, je hleb od heljde. Ne znam da li može biti alergija na to, nešto ne verujem ali nisam ni ja sigurna.
Doktorka nam je danas potvrdila da dolazi do sirenja osipa, čak i na drugim mestima. Da, zaboravila sam da kažem da je rekla da u slučaju da se bas pogorsa osip mogu joj dati Claritin sirup ali samo u slučaju ukoliko se pogorsa.
BEHEPA
19. mart 2010. u 10.41
Zašto ne odes kod još nekog lekara? Nekako mi previse nonsalantno deluje stav tvog pedijatra. Koliko devojcica ima godina/meseci?
Ipanema
(smejanje)
19. mart 2010. u 15.58
I meni je cudno to što osip menja mesto ali po svemu ostalome lici na alergiju. Možeš probati neku od antihistamin masti,one deluju upravo tako -antialergijski.
Samo, kod dermatoloskih problema je caka u tome da ako lecis pogresno, problem ume da se maskira odnosno povuce na nekoliko dana i onda ponovo posle izbije.

Ja bih otisla kod dermatologa, dakle specijaliste i resila dilemu. U krajnjem slučaju, radi se test na alergije pa se utvrdi šta je ako je u pitanju alergija. I nema veze sto niste menjali ništa, alergija se može, usled pada imuniteta, pojaviti i na nešto sto je dete do tada koristilo.

Inače, moj sin je letos dobio rubeolu i tri pedijatra su tvrdila da je alergija dok dermatolog i infektolog nisu potvrdili da je ipak bila rubeola. Uvek je bolje potraziti savet specijaliste za odredjenu vrstu bolesti.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
19. mart 2010. u 17.38
I ja bih zatražila drugo mišljenje od doktora.
Ujedi su drugaciji, ne bi trebali mjenjati mjesto kao sto su rekle mamice prije mene.
MOja curica ima strasne reakcije na komarce i slično, zadnji put su joj ujedi bili toliko oteceni da je jedan bio kao je čitav orah pod kozom, strasno... i trajali su skoro 10 dana.
bt
20. mart 2010. u 05.02
Out of control da s tobom podijelim moje iskustvo.Tamara je bila alergicna na ujede insekata,ali strasno.To je čini mi se za djecu u Australiji normalno.Cijela ruka joj oticala.Bude kao krug,pa u njemu još neki krug,pa poplavi uzas jedan.ISli pedijatru,dobila kreme itd i ništa nije pomagalo.Onda mi moja pametna doktorica kaže,zaboravi na kreme i sirupe,nego kada je sledeći put ujede namazi sircetom.I tako i uradim.Ujed se momentalno povuce,a reakcije nema.Evo kako joj je organizam stvorio odbrambeni sistem na ujede,problema nema.Zato savjetujem da namezes sircetom.Srećno:)
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
20. mart 2010. u 06.14
hvala na savjetu, probacu drugi put.
sreća pa se dosad to desilo samo par puta, valjda vise ni neće ovog ljeta, sezona buba je pri kraju ;).
i meni je doktorica savjetovala neke kreme, kao ako hoću da probam, jer pomognu samo za svrab, ali za otok ne, za otok nema ništa dok samo ne splasne.
bas izgleda strasno, ne toliko prvi-drugi dan koliko par dana poslije, valjda ona sama još to rasceska.
ma ni ne cudi me sto je tako, ovdje ima svakakvih buba i to dzinovskih ;).
BEHEPA
20. mart 2010. u 07.43
Bt,
to što si opisala, tu „metu”, zvuci kao posledica ujeda zarazenog krpelja. Molim te, uradite analizu krvi na Borelliu (IgM i IgG antitela), bakteriju koja izaziva Lajmsku bolest. Sa ovim se uopste nije saliti, može da prođe potpuno neprimeceno a da posledice budu vrlo loše. Mi smo imali to iskustvo, i nama su rekli da ga je ujeo pauk a na analizu krvi su nas uputili samo posle mog insistiranja. I bio je zarazen Borelliom. Srećom, uhvatili smo je na početku.
bt
20. mart 2010. u 19.46
Beheba ja sam veliki panicar,pa sam pri prvom ujedu i reakciji malu odvela pedijatru gjde su uradjene analize krvi,otok je pazljivo ispitan i radili smo redovne kontrole.Ona otok od ujeda nije imala ovoga ljeta uposte.Kažu da je stvorila odbrambeni sistem jer nismo koristili kreme i sirupe.Uglavnom sve je to sad prošlo,ali savjetujem da protiv ujededa komaraca sirce super pomaze.Inače isti problem smo mama i ja imale godinama,kada smo dosle u Australiju.Hvala ti na savjetu
nuna
(Mas.ing.)
22. mart 2010. u 07.22
Hvala svima na odgovorima,

evo posle dva dana situacija se značajno popravila. Osip se polako povlaci, nema vise ni crvenila, ni svraba. Nazalost (ili da kažem srećom) ali sa sadasnjim pedijatrom nisam do sad puno saradjivala. Preselili smo se i izgubili jednog divnog pedijatra, kojem sam verovala čak i preko telefona. Dete mi na svu sreću nije bolesljivo tako da zaista retko idemo kod lekara. U ovom slučaju istu dijagnozu je postavio i pedijatar koji dolazi jednom nedeljno u vrtic. Kako bas nemam preteranog poverenja ni u jednog odlucila sam da sacekam kako će se razvijati situacija, pa ukoliko dodje do novog osipa, trazicu dodatne analize. Pedijatar u vrticu, je za moj ukus i previse temeljan, za svako crveno grlo trazi bris tako da verujem da bi u ovom slučaju tražio već kod prvog osipa sve žive analize da je smatrao da je problem ozbiljniji. Meni je bilo cudno da se pojavilo ponovo posle nedelju dana, mnogo burnije i na drugom mestu ali po prici lekara to je normalno i ponekad traje i do mesec dana. Ja se iskreno nadam da je ovo kraj.
Hvala još jednom svima...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.