Diskusije : Emigracija

 Komentar
HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Žene emigranti
Haralampije
(radnik za mesalicom)
19. maj 2013. u 16.24
Kakva je zivotna prica žena emigranata. Vecina žena dodje sa partnerom ili posle zavrshene skole preko konkursa dobije neki posao preko. Ili joj familija isprovodadzishe slepca za udaju. Šta je sa emigrantkinjama solistimima?
Poticemo iz patrijahane sredine gde se zensko dete vaspitava tako da ne sme kucu i familiju da obruka.Svako preseljenje iz doma racuna se da je smucanje po svetu i samostalni odlazak bez roditeljskog aminovanja racuna se kao uzas promiskiteta.
Za vreme ovog mog kratkog zivota naleteo sam na par soliskinja koje su sopstvenoj reziji napustile zemlju. Njihov put je bio barem 3 puta tezi nego moj. To su sada žene u godinama mogu da mi budu majke.
Zašto naše žene ne idu u nadnicu po evropi kao Rumunke Bugarke Ukrainke i Poljakinje?
Marko_011
(Libero Artista)
20. maj 2013. u 06.57
Nisu ulicarke kao Rumunke i slično, ali da se udaju za papire i bezaniju na „bolji zivot” na Zapadu, to je realnost.

Mene u Americi odmah pitaju naše cime se bavim i imam li papire.

Valjda im je to najbitnije bilo kod mene, moja licnost, karakter i kakav sam ko covek, to je izgleda bilo u folderu,„Pod razno”!
HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Haralampije
(radnik za mesalicom)
20. maj 2013. u 09.25
Po sredi je da su naše žene gotovanke. Lezi lebu da te jedem. Prolazi samo sigurica. Kladionicarski receno kvota iz kec 1.05. Pre su u stanju da poyebu brak i udaju se za uspesnog bizmismena ne mareci za njegovu decu i bivšhu nego zapeti peglajuci i usisavajuci za 10 evra po satu po pariskim zgradama.
Meni su vise lezale ove gore pobrojane pasmine. Valjda smo slične sudbine. Posla se ne treba stideti.
Hobbit
20. maj 2013. u 12.20
Žena koja je sama sa legalnim dokumentima na zapadu ima mogućnosti koliko hoćeš, ako je dovoljno mlada (recimo ispod 35). Ima vremena da uci, može da se druzi sa kim hoće i ako je finasijski nezavisna ne mora nikome da polaze racune. Zivotni put ne mora da joj bude naročito tezak, može da se uda za lokalca i time zacas zavrsi posao integracije. Tačno je da naših žena koje su otisle na zapad same ima malo; tačno je i da se ne udaju za starce zbog para. Na zalost, ima ih koje su pokusale da naprave ozbiljnu vezu sa muskarcem iz Srbije i kada je isti dosao, ispostavilo se da je muska sponzorusa. Uspesno se udaju za slične sebi koje uglavnom nadju preko interneta :-), pa se posle dogovaraju na koji će kontinent da se sele.
HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Haralampije
(radnik za mesalicom)
20. maj 2013. u 15.09
Mlada u 35godina je kao rosa u podne.Ja sa 33god smatram da je mlada do 25-26.Poznato je da naše žene brze stare da ih ranije izdaje lepota nego ove zapadne bogate zemskinje.
Seks i grad verzija bitisovanja(koju hobit ispisa) je retkost među nama.Tu cast vise imaju drugogeneracijske srpkinje ili bogatunke kojima roditelji nisu stedeli novaca za svoju pulenku.
Vidjao sam naše studenkinje koje su iskamcile neku stipendiju, pomagao u selidbama, nosio torbe, donosio sarmu iz Srbije, ali Keli Bredsho do sada nisam sreo.

Sada šta je novo.Srbija se otvorila prema svetu. U Beograd stize razan svet sa raznih mediterana.Ove naše jezicki dobro potkovane bacaju udice na sve sto je u pantalonama i sa rancevima na ledjima.Brzo se sklapaju poznanstva;
To se fejbukuje; to se lajuje; tu se ostavljaju komentari.
Posle dodje na red skajp, pa jeftin wiz er ili air berlin let a posle na fejzbuku vidish sliku a iza ajfelov toranj;
Otkud ona tamo???
Ruznije polovine nema na slici neka bude enigma za početak.
Inostranstvo je dobro i za toplu bracu.Tu nadju pravu i stasnu ljubav mogu da se ljube do mile volje i nemaju problema sa homofobima.Jer za razliku od strejt parova pederi se stvarno vole, cista ljubav nema tu uvijanja.
Marko_011
(Libero Artista)
20. maj 2013. u 15.57
Zavisi kako koja, neka ostari i sa 23 a neka i sa 40 je odlicna.

Barem ovde u Italiji ima napucanih da ti stane pamet i sređenihcica.

Ima i do genetike.

HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Haralampije
(radnik za mesalicom)
20. maj 2013. u 16.08
Italijanke mnogo ulazu u sebe.Celu platu potroshena svoju guzicu.Bila neka matorka iz Toskane nisam joj mogao odrediti godishte, kao da su je nasi preprodavci sa Bubanj Potoka polirali.
Mada sam ovde vidjao one sto su italijanskog porekla a žive u FR već vise od 50godina.Babe babece koji ove nashe.Sirotinja sa juga, male kratkonoge,kokerave, pih.
HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Haralampije
(radnik za mesalicom)
20. maj 2013. u 17.18
Ovde su bogatuni prefigani i perverzni. Na lovi su mnogo oprezni. Ne razbacuju se tek tako. Teško se ne neka nasa udomi za duže stlaze. Bude tu dok ne dosade a i zapadnjacu vise vole plave prozracne albino a nashih je takih malo
Što se frizura donjih tiče ne bi o tem pisao oce da nas poizagone iz kafane.
DC10boy
20. maj 2013. u 18.56
Nemojte tako, posle elegantno otvorene teme pocinjemo sa lecenjem kompleksa i ispoljavanjem mrznje prema ženama.
sharlota
(bez zanimanja)
20. maj 2013. u 21.17
evo ja sam dosla sama, nisam stupala u veze bilo koje prirode iz materijalne koristi, sama sam se o sebi starala,izdržavala se, prekvalifikovala se sve o svom trosku i sl.

uglavnom doći sama u toronto to je prava avantura i ne bih je nikome preporucila, to snazlazenje u brzacima ostavi prilično posljedica

ja sam nekako previse ocvrsla i postala gruba

sreća je da sam ovjde dosla u ranim dvadesetim, sve je lakse kad si mlad,svaka rana manje boli, svako odjelo dobro stoji:))

single žena od 35 god bez neke atraktivne strucne spreme,odlicnog vladanja jezikom, bar jednog solidnog prijatelja na kojeg se može osloniti ima sanse da brzo prolupa u ovom gradu,mnogo brze nego da se skoluje i bla bla bla... mislim sve to kosta od leba,preko krova nad glavom pa do skole... ako se negdje potkaci neki sponzor koji je voljan da nekoga izdržava i finasira onda sky is the limit:))

ali sponzora je malo da su super frajeri i da su nasi

imala sam priliku da upoznam dosta naših momaka prije moga muza,ali svi su bili vece „interescije” od djevojaka, a možda sma ja bila previse zazueta,rasejana i premorena da obratim paznju na karakter naših momaka:)
cudna je ova emigracija

ahha
(nemam)
20. maj 2013. u 21.46
.Svako preseljenje iz doma racuna se da je smucanje po svetu i samostalni odlazak bez roditeljskog aminovanja racuna se kao uzas promiskiteta.

Boze kako glupo razmišljanje!!
dara
21. maj 2013. u 01.20
Sharlota, kako ti znaš kako je bilo ženama oko 35 godina kad još nisi dobacila do te starosne grupe?
Žene u tridesetim- cetrdesetim su zrelije, mentalno stabilnije i definitivno znaju šta hoće.
Hobbit
21. maj 2013. u 02.47
Ja sam otisla na „zapad” sa 32, do 42 sam promenila 2 države, zavrsila jedan fakultet, naucila 2 jezika, jednom se razvela pa još jednom udala i rodila jedno dete. U startu sam delimicno znala jezik zemlje u koju odlazim i u Srbiji sam zavrsila dobar tehnicki fakultet. Da bih dobila tu drugu diplomu morala sam da studiram još skoro 3 godine, za to vreme sam se izdržavala radeci pola dana, a vikendom peglala, cistila, kuvala, cuvala decu. Kad bi sve to bilo gotovo, odlazila u citaonicu da ucim. Za sve to vreme sam živela u garsonijeri u studentskom domu, od svoje 32 do 35 godine. Pošto sam nasla posao „u struci” (kako to smesno na zapadu zvuci), iznajmila sam svoj stancic, kupila polovan autic i poceo je zivot. Sve preko mojih ledja i od mojih para. Nije to nikakav zivot iz Seks i Grad, ali ne gih se vratila ni pola koraka nazad. A Carrie bi se menjala sa mnom, ona je na kraju morala čitavu deceniju da trci za onim tipom :-)
HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Haralampije
(radnik za mesalicom)
21. maj 2013. u 06.58
Koja publika ne moz covek ni temu da otvori. Kad god treba da se demistifikuju strvari teme pogarave. Sto bre gurate sve pod tepik?:)
sharlota
(bez zanimanja)
21. maj 2013. u 08.11
prvo ja pricam iz perspektive zenske osobe koja dosla saam u megapolis sjeverne amerike,zemlje slobodnog kapitalizma.
dakle, porosjecno zensko cealjde bez atraktivne visoke strucne spreme, nema zavrsen tehnicki fakultet u srbiji ili bivšoj jugoslaviji, neće bas tako lako da se snadje u ovom gradu.

poznajem četiri zenske osobe inzinjere elektrotehnike,od kojih dvjema nije bio problem da nadju posao u struci,sa vrlo vrlo solidnom platom.

u ovom gradu su troskovi zivota jako visoki, a skolovanje je vrlo skupo,naravno moguće je uzeti studentski kredit, ali to često ne poktiva troskove zivota- inače ja sam uzela studentski kredit tako da znam uslove uzimanja kredita.

možda ja živim u nekom papralelnom svijetu u kojem je golgota,a vi živite u nekom raju gdje je dovoljno samo pozeljeni i sve se zelje ispune.

nisu svi koji su dosli u ovu zemlju zavrsili tehnicke fakultete,i nismo bas svi kapciteti za to.

ja pišem iz moje prespektive, i perpsketive svih onih koje sam poznavala i u kojem sam se krugu kretala, da je lako nije, da je moguće moguće je,ali sve to ostavi neke posljedice.

da, žena od 35 , sama bez nekih ogromnih ambicija,koje sa sobom povlaci recimo atraktivno zanimanje,znaci prosjecna žena,može ovdje brzo da prolupa i to je tačno,jer ona ima neka druga stemljenja i ocekivanja od zivota.

takođe vidjela u vise navrata.

inače kada sma dosla u ovaj grad bila sam u srednjim 20-tim,35 sam već pregurala.

Hobbit
21. maj 2013. u 08.41
Pa svako zivotno iskustvo mora da ostavi posledice, ne znam zašto zalis nad time sharlota. Ja imam alergiju na prasinu koju sam zaradila u prodavnici obuce gde sam radila tih godina, ali zato za cipele niko ne može da me predje :-). Na nogama su mi popucali kapilari, desavalo je da stojim i po 16 sati bez prestanka; tada još uvek nisam otkrila elasticne carape koje spasavaju vene. Nebitno za kapilare, spalila sam ih prošle godine i nema tragova. Ne nosim gorcinu jer sam isplivala, a nisam pri tome nikoga udavila. Nije svako za tehnicki fakultet, ali nije to problem, problem je hoću piskim, neću piskim i neznanje šta se zaista od zivota hoće. Povratni put za Srbiju je uvek otvoren, niko nas ne drzi u zatvoru na surovom zapadu.
sharlota
(bez zanimanja)
21. maj 2013. u 08.50
hobbit, uopste ne zalim,naprotiv, ja sam zadovoljna gjde sam trenutno,i vrlo sam komotna u svojoj kozi.

ali prve godine nisu bile kalifornija :)))

sharlota
(bez zanimanja)
21. maj 2013. u 09.01
na kraju krajeva,javila sma se da opovrgnem ove prostacke tvrdnje o našim ženama na zapadu.

naše žene su veliki borci,i uglavnom se trude da naprave nešto od svoga zivota, na zalost nekima to ne podje za rukom, u onoj mjeri u kojoj je to poslo za rukom vecini ,jer smo svi drugacije satkani.

Hobbit
21. maj 2013. u 09.39
Ma ti takvi sa komentarima ne da ne nadju ono sto zasluzuju, nego ništa ne nadju. Budaletina se vidi sa kilometra, pa kad ih sve isutiraju, onda juuu sponzoruse, juu jure pare (a ne lepotu, jok, jok). Ti „poznavaoci” žena ni neku tetu iz planinskog sela Srbije ne mogu da prevare ko su i šta su. Sve u nekom grcu, kao da su se da izvines u gace upisali pa tako upiskani svetom i zivotom setaju i dele mudrosti. Steta sto je jedina publika na internetu, oni koji ih znaju samo ih zaobiju. Bezi breee!
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
21. maj 2013. u 11.28
Свако има своје мишљење, само мени су занимљивији ови мушки 'емигранти'у сопственој држави који у данашње вријеме, веома често бјежећи од животне збиље и обавеза, емигрирају у стан дјевојке. Данашње женско дијете је обезбијеђено неком некретнином уколико су родитељи иоле у могућности... видиш како се времена мијењају!
Зашто ти наши не иду на дневницу некуда по Европи, па да зараде за неку реализацију животног плана...мени није јасно.
krkator
21. maj 2013. u 16.21
„da zarade za realizaciju zivotnog plana”...CPNA gledaš mnogo BIH Televiziju i RTS...
VeryBusy
22. maj 2013. u 13.04
Tema mi se jako svidja. Mogu da ti kažem da je za mene najvaznije kakav je covek. Ali i ti znaš kakav je Zapa, vacno je šta covek radi jer na taj način znaš koliko zaradjuje i da li je obrazovan ili nije sto ništa nije loše. a za papire je takođe važno jer ako oboje nemaju papire onda ih ocekuje samo muka. Tu nema sreće, zar ne? Znam devojku koja živi i radi u americi, mija drugarica ne može da nadje nikog da se uda jer niko nema papire.

Teško je reci.

Evo jedne uspesne žene koja radi i živi na zapadu. Pogledajte ovde.

http://www.youtube.com/user/zivotnadlanu/videos?view=0
Pozdrav svima.
HaralampijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Haralampije
(radnik za mesalicom)
22. maj 2013. u 15.38
To sto Srna napisa to se u narodu zove
-uvalio se na gajbu-
Ti likovi ne smeju čestito ni wc da koriste nego veliku nuzdu vrshe vam domashaja zenine familije.
Muske sponzorushe imaju zastitu kod tashti. Još ako je ljubomorna na cerku onda spinzor prolazi kao beg.
Ja kod moje bivšhe tashte nisam imao prodju. Isutirao sam joj kera i to je bio početak kraja. A dobro sam poceo.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.