Diskusije : Melburn

 Komentar
Пецање Шарана
BACATE
20. jun 2011. u 06.21
Упитао бих драгу господу пецароше из Мелбурна и Викторије,где
најлакше могу да се пецају шарани.
Већ одавно нисам имао шарана на јеловнику,па сам га се пожелео,
има ових скупљих риба,али то није то,шарана ништа не може да замени.
Који мамац користите и када највише гризу.
alskdjfhg
(Never Give Up!)
20. jun 2011. u 18.10
ne znam gde može da se peca ali znam gde može da se kupi:)
asdfghjkl
21. jun 2011. u 03.28
U Pert sarani stizu iz Viktorije. Oni pravi, „divljaci”.
Jednom mi je covek pricao da je isao na neko jezero sa kaludjerima iz manastira Sv. Save u Ilajnu (znači da je verovatno na tu stranu) da pecaju sarana. Prvo sto mu je bilo cudno je da na tabli pored jezera piše da ako se uhvati, saran mora da se nosi kuci ili baci u kontejner. Zabranjeno je bilo vracati ga u jezero.
Kaže da su nahvatali preko 100 kg. za par sati.
Ima ovde u Pertu covek koji je odande i zna ime jezera al' ga retko vidjam. Živeo je u Meltonu i jezero je na tu stranu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Common_carp

Ovde ti kaže da je unesenu Murry-Darling recni sistem u Viktoriji.
Raven_UK
21. jun 2011. u 09.09
Dragi gospodine Vaso,

European Carp može da se peca najbolje svuda na Murray-Darling sistemu. Lično iskustvo mi je sledeće;

Mildura, odma iza mosta,
Lake Nillahcootie, preci camcem sa druge strane., pa sa obale, na dubinsko. Around lake Nagambie, posebno Murray Weir.

Mamac, u redu po uspehu;

Kukuruz iz konzerve (sweetcorn)
Svez kukuruz
Živi yabbies
Sir
Piletina
Glista (grubby worms)

Najboji uspeh je bila kombinacija sweetcorn i piletina, najslabije su bile gliste.

Čuo sam o tim jezerima, ali nikad nisam bio jerbo ni ja ne znam tačno gde su. Kažu posetioci iz srbije koji su tamo bili (a ne mogu da se sete tačnog imena ili mesta) da se sarani kilasi maltene vide u vodi i da ih je moguće upecati vrlo lako.

Vreme za pecanje sarana iz mog iskustva je najbolje ili rano ujutru, ili poredvece od 17:00 pa dok se vidi. Nocom sam ih video sa chmaca kako traže hranu, ali nisu grizli uopste.

Pitanjce, zašto oziji preziru sarana i smatraju ga stetocinom? Ovaj saran „divljak” je koliko se secam, kod nas bio poslastica u poredjenju sa „vestakom”, onaj sa pijace, bez krljusti.

Saran je isto interesantna iljutita riba za pecanje, Za dve sezone sran mi je polomio dva (srećom jeftinija) stapa, a jedan mi je komplet sa masinicom odvukao u reku jerbo nisam reagovao na vreme.

Mislim da u VIC ima neki website gde pecarosi prijavljuju šta su gde uhvatili, ali nisam bas siguran koliko je istinit. Potrazicu, pa ću da postiram link.

Ako ste u Melburnu, i možda vas interesuje neki vikend uz stap, rado bih vam se pridruzio. U Engleskoj je pravilo bilo, sto je napolju hladnije, to je bolje za pecanje. (tamo se peca i jede samo morska riba, riba iz reka se vraca nazad) Australopitekusi ne dele tu teoriju, pa nisam imao prilike da je ovde isprobam.

Raven_UK
21. jun 2011. u 09.14
Zaboravih da dodam Lake Eildon kao mesto, i vestacki mamac zvani „gulp” iz K marta, $7 za kesicu, jedna kesica dovoljna za celi sezonu. Ovo je odlično funkcionisalo u kombinaciji sa sweetcornom.

Evo sajtova;

http://www.fishing-victoria.com/?gclid=CJGvuruJx6kCFUQOHAod7BAseQ

http://www.fishreports.com.au/?state=VIC

asdfghjkl
21. jun 2011. u 23.23
Ja sam na NZ pecao linjaka!
Kivi su se grozili na pomisao da ćemo da ih jedemo ali to je njihov problem. U vestackom jezeru u velingtonskom naselju „Whitby” pecali smo primerko od dva kilograma! Nisu mi kuci verovali dok im nisam poslao slike.
U Pertu samo grgec i deverika (black bream). Ukus je dobar.
BACATE
22. jun 2011. u 08.45
Хвала драгој господи на информацијама,не живим у Мелбурну,намеравам
један одмор да искористим само на пецању шарана,колико видим најбоље
је кренути низводно низ Мари ривер,ваљда ће се нешто упецати.
Raven_UK
22. jun 2011. u 09.49
Dragi gospodine Vaso,

Ako ste vicni recnoj navigaciji toplo bih vam preporucio odmor na unajmljenom splavu-kuci.

Bio sam u Milduri prošlog decembra na jednoj takvoj avanturi i bilo je odlično u svakom pogledu. Splavovi koji se nude u najam su odlicnog standarda, neki čak imaju jacuzzi kade i plazma televizore. cene su vrlo prihvatljive ako se bukira unapred a ceo dozivljaj bude savsta nešto za svalog clana porodice.

Necete bit razocarani što se pecanja sarana tiče, samo ponesite dobar meredov jerbo bez toga ništa. Čim saran oseti obalu, ume da se podvuce pod splav i upetlja line, a onda ga je dosta teško izvaditi.

Ako vas interesuje vise, potrazicu tačno kod koga smo mi unajmili splav.

dimitrijevic
28. jun 2011. u 08.07
smatra se za stetocinu i ilegalno ga je vracati u vodu i zbog toga ga australci automatski smatraju lošim sto nema veze sa vezom. stetocina je zbog toga sto je svastojed i što se u nedostatku ribolovaca i prirodnih neprijatelja brzo razmnozava i predstavlja opasnost za stanista mnogih autohtonih vrsta riba. inače,još od uvoza iz evrope smatra se da je 'istrebio' mnoge domaće vrste i mnogo je para ulozeno da se ne razmnozava.zacudili bi se da vidite brane naizgled bez smisla u sred divljine.
dimitrijevic
30. jun 2011. u 07.19
ako si početnik onda ti ne treba puno,40 dolara komplet stap i 27 dolara za godisnju dozvolu i pravac reka.
za sarana ti je najbolje wellington lake,na tri sata istocno autoputem,tu su ti primerci do 12kg,skoro se je nemoguće vratiti bez nekog ulova.
ako ti je to daleko onda skrenes levo bilo gde nakon sat dva i vozis dok ne naletis na la trobe river,tu ih ima u izobilju ali se osete na mulj zbog ravnicarske reke.
preporucio bih ti cowwar weir,malo jače od dva sata,takođe istocno,gde thomson izvire iz brda i formira jezero na ulasku u ravnicu. prelepa priroda,cista voda,možda i pastrmka naleti.odmor za oci i dusu...
ako te zanima lokalno,mogu ti dati par saveta ali tuda sam samo ponekad leti posle posla,sat dva kad je dan duzi a vremena imam za bacanje.ipak,mislim da ti vredi doći,pogotovo ako si početnik jer su uglavnom svi pecarosi koji nisu azijati ex-yu pa će te uputiti šta i kako dalje...
sarana ima u jezerima u morabinu,rovilu,berviku,endeva hilsu (3 jezera prema halamu,ne ono gore veliko) i krenburnu. ima ga i u bari u halamu i dandenonskom potoku kod autoputa,tu nisam pecao a ne bih ti ni preporucio,izgleda mi zagadjeno mada su mi kinezi rekli da je ok.
od ovih gore izbegao bih bervik jer ima i jegulja koje znaju dosadjivati. eto toliko,ako te još nešto zanima javi...

citao sam oglas u glasu o turniru naših pecarosa ali nisam nikad isao,ima li ko ovde da je bio?
preporucite i vi neko mesto za pecanje,bilo gde i bilo koja riba...
pozdrav.
pajon
(rely driver)
13. jul 2011. u 04.17
Slozio bih se sa Dimitrijevicem da je naj bolje mjesto za ribolov sarana naj bolji Gipsland, Latrob river je dobra celim tokom od Naracan jezera pa do Welington jezera.Ja lično jedem sarana i meni se ne oseca na mulj,možda zato što sam i u starom kraju pecao ribu u Savi koja je isto ravnicarska rijeka.Momentalno je hladno ,vode su velike i mutne pa bih dao preporuku za Vasata,sacekaj brate leto pa onda idi na pecanje,ako trebaš drustvo ,rado bih ti pomogao.Ali u svakom slučaju,BISTRO...
Raven_UK
21. jul 2011. u 21.41
Interesantno da se ovde ne peca kad je hladno.
U engleskoj riba najbolje radi kad je jako hladno, doduse radi se o pecanju morske ribe, skusa ili n. atlantic cod.

Odlične informacije za nas au novajlije. ja sam u melburnu, pa ako je neko raspoložen da se organizuje neki weekend, javnite se!
djolenolovicPoruka negativno ocenjena. Pokaži

djolenolovic
18. avgust 2011. u 20.18

DRAGI I POSTOVANI VASO,

SARAN JE OD SKORO POSTAO ZASTICENA VRSTA, JER SU POCELI DA SE PRILAGODJAVAJU SLANOJ VODI I POLAKO PRELAZE U KVINSLAND, PREMA GREAT BARRIER RIFU...

PREMA TOME, AKO ZELITE DA UPECATE SARANA, MORACETE DA DODJETE U KVINSLAND, I TU PODNESETE ZAHTEV ZA PECANJE, SA DVE SLIKE, JEDNOG SARANA I SOMA.

U PRINCIPU, SARAN VAM JE PUN KOSKI, I MORACETE DA POTPISETE DOKUMENT DA NECETE DA TRAZITE OD DržavE KVINSLAND OTSETU, AKO SE ZADAVITE. NAIME JAKO PUNO SRBA, DOLAZE OVAMO, PONAPIJAJU SE I ONDA SE ZADAVE, PA ONDA TRAžE ODSTETU. SARAN IDE UZ VINO, ILI VRUCU RAKIJU, STO ZNACI DAVLJENJE KOSKAMA...

JA BIH VIO VRLO UZDRZAN, I DALJE BI JEO SARDINU, IZ PULE, KOBASICE LJUTE IZ Banje Luke...

AJDE UZDRAVLJE, I PAZITE SE KOSKE DA SE NE ZADAVITE...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.