Diskusije : Toronto

 Komentar
Dug spisak dužnika
who_cares
02. jul 2016. u 15.06

Upućeni u finansijsko poslovanje srpskih crkvenih opština u Kanadi ranije su obelodanili, a to se može naći i na internetu, spisak da u Vaterlou crkva Svetog Đorđa ima dug od pet i po miliona dolara, da je crkva Sabora srpskih svetitelja dužna oko dva miliona, dok su u Kičineru crkva Svete Trojice i nova bogomolja u Kalgariju pojedinačno opterećene sa oko pola miliona dolara zajma. Crkva koja se gradi u Otavi već ima oko četiri miliona duga, crkva Svetog arhangela Mihaila u Vankuveru dužna je tri miliona dolara. Parohija u Ričmond Hilu u kojoj je paroh prota Vasilije Tomić, inače trenutni patrijarhov zamenik u Kanadi, ima blizu milion dolara duga, a crkvu još nisu ni počeli graditi - nabraja Draško Đenović.
boaz
(neradnik)
02. jul 2016. u 19.47
I šta je ustvari pisac hteo da kaže?
Svaki biznis pa I crkveni ako ne ide kako treba onda profesionalne racunovodje mora da preispitaju zast se to tako desava.Normlno je da ako neko vodi los biznis onda se ili bankrotira,zatavara šta treba zatvoriti ili se otpustaju sluzbenici u ovom slučaju pojedi ni popovi.
Ako slučajno ima neke mucke onda se zove policija I inkom taksa pa neko može da zavrsi I u corki.
Mene samo cudi zašto se nasi popvi mesaju u finansije kada za to nisu skolovani, a vidi se da oni skoro u svim cr,sk. opstinama vole da zavlace svoju glavu u finansije.Strasno je da do skoro nedavno naše crkve nisu imale skoro nikakvog duga,a od crkvene svadje svi se zaduzili.
Neko ocigledno voli u sve opstoj guzvi da lizne med?!
baresh
(zanatlija)
02. jul 2016. u 22.19
Primedba:

Tema ovakve sadrzine nije pozeljna na diskusiji Toronto,inače
može se ocekivati brisanje iste. Drugim rečima postavite istu na
na na sajtu 'pravoslavlje' ili 'religija'.

U prilog recenog imate upozorenje, tj. obavestenje na ovoj
diskusiji.

toliko ovim povodom...
CTEBA
(penzioner)
03. jul 2016. u 13.45
Ће да брише, чим се пробуди.
who_cares
03. jul 2016. u 15.16
@baresh (zanatlija) Tema ovakve sadrzine nije pozeljna na diskusiji Toronto,inače
može se ocekivati brisanje iste. Drugim rečima postavite istu na
na na sajtu 'pravoslavlje' ili 'religija'.

Примедба није на месту, јер тема нема везе са религијом, а још мање са „православљем”. Ми који упражњавамо Православље, никако се не можемо идентификовати са манипулацијама о којој говори Драшко Ђеновић.

Зато је ова тема као поручена на овој страници, а ствар је криминалне природе (дакле никако „релегијске”) којом се морају позабавити порески ревизори, односно the Canada Revenue Agency (CRA) that administers a comprehensive suite of processing systems, applications and databases that support its personal income tax, а не да све Србе у Торонту и Канади изједначавају са горе наведеним криминалним работама и онима који се њима баве.

Теби ипак, хвала на примедби, која је била потребна како би утаначили „предмет”.
CTEBA
(penzioner)
05. jul 2016. u 16.14
Кога брига за те дугове?
СПЦ са тиме не губи ништа, ваљда су знали да ће Иринеј да потпише договор да све Цркве у дијаспори подпадају под Васељенског Патријарха, а не националне Цркве.
Према томе ако све те Цркве и пропадну СПЦ неће изгубити ништа, већ Васељенска.

https://www.holycouncil.org/-/diaspora?inheritRedirect=true&redirect=%2Fdocuments
-Beli-Andjeo-
(k r i t i c a r)
05. jul 2016. u 16.31
ovo je katastrofa... :-( :-( :-(
who_cares
06. jul 2016. u 13.22
Све и да су знали (наши канадски попови) они тиме не добивају ништа. Јер, ако Васељенска патријаршија постаје газда православне дијаспоре, логично је да ће инсталирати и своје свештенство.

Тако да за ове наше можемо рећи „џаба сте кречили”.

Испод исто то на енглеском, за оне који не баратају баш добро руским

https://pemptousia.com/2016/06/the-orthodox-diaspora/
CTEBA
(penzioner)
06. jul 2016. u 14.20
Ово што сам поставио је исто на енглеском, једино ако си случајно притиснуо на руски у горњем левом углу.
Уосталом није важно. Оно што је важно је шта пише у тачци 3:

The regions in which Episcopal Assemblies will be created in a first stage are defined as follows:

Значи ове области које ће бити под Васељенском Патријаршијом су само прва фаза (in a first stage, а касније долазе остале.
По овоме СПЦ ће имати право да управља само са Црквама на територији Србије.
Република Српска, Црна Гора а и у Хрватској, су изван граница Србије, и коме ће онда све те српске Цркве припасти?
Босанској, Црногорско и Хрватској православној Цркви?
И Иринеј је то потписао а да није ни трепнуо.
who_cares
06. jul 2016. u 15.12
Нисам ништа стиснуо, већ ми је јасно изашао званични сајт Руске Православне Цркве. Ипак, није важно, разумели смо се.

План је да се Цариградском Патријарху Вартоломеју, који у Турској нема пастве нити нека превелика права додели туђа дијаспора.

Били смо сви сведоци, да икао тајно ипак смо дознали, да су Иринеј бачки и Игњатије Мидић потписали у Шамбезију докуменат о предавању у руке патријарху Вартоломеју сву дијаспору СПЦ у свету, дакле све што припада СПЦ у свету а налази се ван Србије. А то је опет увод до признања папског примата, који су документ у име СПЦ потписали у Равени 2007. године. Да ли је ове људе неко овластио да ово учине у име СПЦ, не знам? Па ипак, никоме нису по учињеном поднели извештај о томе како је до тог акта уопште дошло, како им је само пало на памет да то учине, по чијем допуштењу и слично?

И коликo год горња тврдња изгледала нелогична и загонетна, неће бити ако ситуацију погледамо у мало ширем облику, тада схватамо да је тај акт у ствари други крупан корак у том правцу, тј. издајнички чин „православних” екумениста, који су 27. октобра 2007, у Равени, потписали документ о начину уједињавања Латина и православних, којим се признаје папино првенство. У име СПЦ, самовољно, без било каквог овлашћења СА Сабора, „Равенски документ”. да поновим још једном, тада су пoтписали СПЦ епископи, Игњатије Мидић и Иринеј Буловић. И ово са дијаспором да припадне фанариотима, само је један корак ка дефинитивном уједињену православних и католика.

Сада, да ли је то у реду, што неки сматрају да јесте или није, што други сматрају јересју, остаје да се види?
CTEBA
(penzioner)
06. jul 2016. u 15.47
Немам појма шта је било, кад притиснем отвара се на енглеском, осим ако не гледају одакле се јављаш па аутоматски пребацују на неки други језик.
Ипак са обзиром да ће наш вредни модертор ово ускоро избрисати, отворио сам тему на православљу, али то је мртав форум.
Отворићу и на политици, па видимо се тамо.
boaz
(neradnik)
07. jul 2016. u 06.26
Iako se to neće desiti zaista bi bilo zdravo I dobro za nas Srpski narod da Vaseljenska ili neko drugi raster ili ispremesta ove naše popve koji su I doneli svadju među nas Srpski narod.Čak je I Raskol iz 1963 g. bio bolji (I blazi) nego sto danas sve rade.Bar se onda znalo gde je ko I šta ko radi.Nije ni cudo sto danas u crkvi skoro da I nema omladine,rasterali ih popvi svojim „radom”.
Nazdravlje im ta njihova molitva!
celincanin
(Metalac)
10. jul 2016. u 17.58
Djecu nisu rastjerali popovi nego ih nisu vaspitali roditelji, gdje ćeš dijete buditi u 9 ujutru da ide na sluzbu, jadnice bilo do tri ili četiri ujutru u noćnomklubu
Djeca ako nevaljaju nisu krivi popovi već roditelji.Svi pljujete po Georgiju a sada bukvalno cutite na veliku izdaju vladike , na kojem jeziku će te vrsiti sluzbu u srpskim crkvama ako vam posalju svoj kadar iz vaseljenske patrijarsije.jadni smo mi ljudi svi su nam dobri osim naših,tuzno i zalosno
CTEBA
(penzioner)
10. jul 2016. u 20.22
Лупаш глупости.
Зашто да деца иду у Цркву, ако ни родитељи не иду?
Кад је дошао Георгије је примљен ко мали Бог.
Изгледа да му је то лупило у главу па је почео да мисли да је стварно он Бог.
Забранио је да се реже славски колач за дражину славу, затворио ј Цркву и Нијагари, јер нису хтелеи да му дају имање вредно 17 милиона.
Упетљан је у све вресте мућкања и као владика дозволио је да се Цркве задуже преко главр.
И сад трби су за све криви родитељи?
Па који родитељ је луд да шаље дете у Цркву или манастир, где су људи који су опужени за сексуално злостављање деце!!!!!!
И трби су сад родитељи криви, који си ти морон.
celincanin
(Metalac)
10. jul 2016. u 22.44
Zna se zašto je zatvorena crkva u Nijagari, ko je ubirao profit od Srpskih dana na Nijagari i koliko je crkva dobijala od tog piknika .Samo nemoj da se lažemo, sve je islo u privatni dzep, dok vladika nije rekao da to tako ne može, ako je piknik na crkvenoj zemlji onda se treba nešto i platiti i crkvi a ne sve na privatni racun.Šta mislis vladika je hteo odnijeti imanje vrijedno 17 miliona u Srbiju, penzioneru pusti tu propagandu, dosta ste davali cekove na 10 hiljada a uzimali nazad 9 900 u kesu a cek klemali na taksu , vi sto ste dosli malo prije nas u ovu zemlju mislite da su svi novi doseljenici glupaci i komunjare samo vi imate zvanje velikih Srba , a djeca vam ni Srpski više ne znaju[cast pojedincima], zato oladi malo pametnjakovicu , ti sve znaš , da li je bas tako vidjecemo veoma brzo , kad sve crkvene priloge budete davali Vaseljenskoj patrijarsiji a ne Srpskoj, u stvari možda tada Srbima bude malo i lakse kad znaju da pare ne idu u Srbiju i ne pomazu Srpski narod već tamo neke u Istanbulu. Smanjite vise dozivljaj zar u Torontu nema bas ništa vrijedno da se o njemu piše već je Srpska poslovicna nesloga naj ljepsa tema za pricu.Samo znam da Srbima niko ne valja , pogledajte muslimane, dosli prije 15 godina imaju svoj kongres , lobiste u parlamentu, biraju svoje ljude , kad im sune da nekome zabrane dolazak u Kanadu to i proguraju , mi smo obične nule , zavidni, pohlepni, ubice nas ljubomora da komsija ima vise od mene , pametnom i ovo dosta , uzivaj moj Savudine i pljuj i dalje po vladici, samo da poslije ne budes brisao, daj boze da ner budem u pravu.
CTEBA
(penzioner)
11. jul 2016. u 12.51
Ма шта кажеш?
Као прво Српски Дан не организује Цркве, већ народна одбрана.
Српски дан се слави скоро 70 година, а твој ћокица је био можда у перспективном плану родитеља кад је започето прослављање.
Одбрана је сама одлучила да приход дели са ЦШО у Нијагари.
И не лупај како ђокица није тражио имање, кад је подигао тужбу за $17,000,000 на име оштете јер му нису дали имање.
Толико о твом „светом” владици, и шта рече кад је изгубио, „ја не признајем суд земаљски”!!!!!!!!!!!!!
Која будала, прво тужи па онда не признаје суд!!!!!!!!!
Што се тиче васељенског патријарха, ко каже да Срби морају код њега?
Раскол је постојао и раније, па може опет.
Ако ја не требам СПЦ, требам другима.
Проблем је да твог ђокицу нико неће.
celincanin
(Metalac)
12. jul 2016. u 22.52
Ti ko Mesi , ko bolje plati, strasan si, ponudi se i hodzi možda naj bolje plati.Cova pun sebe .
CTEBA
(penzioner)
13. jul 2016. u 18.25
Ма немој, а ти па све знаш.
Ко је почео и ко још увек организује српски дан?
Разлика је у томе да пре Георгија, народ, одбрана и Црква су били једно.
После малог ђокице, постали су раздвојени.
Одбрана је непожељна, народ је нужно зло (неко треба да даје паре), а ђокица и његови попови су Црква, Бог им није потребан.
celincanin
(Metalac)
13. jul 2016. u 20.14
Koga vi to branite, koliko vas je iz te odbrane otislo u krajinu, republiku srpsku, kosovo , kao dobrovoljci.Ili ste slali moralnu podrsku , prodavali po piknicima kokarde i zastavice , skupljali priloge i busali se u prsa kako su Srbi veliki junaci.Dosta mi je vise dusobriznika , koji samo sa lovom vole raditi i jedni te isti uvjek u svim akcijama gdje se lova skuplja, a nikada nisu ništa konkretno uradili.Kažeš nismo mi organizovali u Nijagari dan Nikole Tesle, ko ste to vi , znaci niko ništa nezna samo VI i vjerujem da je predsjednik te odbrane bio dozivotan predsjednik ko tito dok nije umro.Lako je sa tudjim k...om gloginje mlatiti , imao sam ja prije rata takvog komsiju.Srbovo dovodio pokojnog Raskovica da drzi miting u Celincu, čim je zapucalo zbriso u Austriju, obogatio se prodajuci zastave, slike, kokarde, a mi glupaci cuvali mu kucu .Oladi vise i ti i nemoj se praviti toliko pametan .
CTEBA
(penzioner)
13. jul 2016. u 21.42
Јелда, нико овде ништа није радио!!!!!
Одакле је долазио новац за све што је требало и у РС а и Крајини?
Да није можда пао са неба?
Милошевић није послао ни један метак за џабе.
Одакле паре за све то?
И докле више са тим причама како су сви постали милионери продајући Србима бајке и приче.
Нисмо ни ми Срби баш тако глупи и наивни.
Ко је платио Теслин споменик у Нијагари?
Ко је платио сто и кусур хиљада долара да се део Burlington st преименује у Булевар Николе тесле?
Да ниси ти?
Узгред нисам члан одбране, али ми је доста свих вас који уништавате све српско у Канади.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.