Diskusije : Elektronika

 Komentar
Milwaukee nije jeftin, ali je zato najbolji!
Popaj
04. maj 2023. u 17.05
Popravljam Li-ion akumulatore renomiranih svjetskih proizvođača iz hobija i samo za ličnu upotrebu. Moje dosadašnje iskustvo je da ako uzmemo u obzir da većina poznatih brendova ugrađuje ćelije ujednačenog visokog kvaliteta, Milwaukee je najbolji. Zašto? Kada promijenite pokvarene ćelije ili kada im prilagodite napon, Milwaukee inteligentni punjač briše grešku i aktivira akumulator. Kod drugih poznatih brendova to ne radi (moje dosadašnje iskustvo) jer morate promijeniti PCB akumulatora. Zanimalo bi me, ako znate, koji drugi profesionalni brend ima ove karakteristike? Osim toga, Milwaukee akumulatori imaju visokokvalitetno, gumirano kućište.
Drugi poznati svjetski proizvođači se boje mogućih skupih troškova odstete/kompenzacija (eksplozija i požar) i onemogućili su resetiranje elektronike u akumulatoru. Sve ćelije su ispravne, svi naponi ujednačeni, a akumulator završava u smeću? Zaštita prirodne sredine???

P.S. Koristim izraz akumulator jer je baterija za jednokratnu upotrebu.
cenim_ja
28. maj 2023. u 01.19
Ne može se generalizovati koji alat je najbolji...
Milwaukee je dobar ,najbolji,u nekim stvarima,ali i makita i dewalt imaju svoje prednosti a hilti i festool da ne spominjem...
cenim_ja
28. maj 2023. u 01.22
A što se ticecena u srbiji su nenormalne...
Duplo skuplje ,neke stvari i troduplo nego u kanadi ,a kad se uzme u obzir standard onda je to desetostruko...ebi ga...
Ako je opravdanje sto je iz amerike,zašto je onda i bosch dosta skuplji ovde nego u can????
Popaj
25. januar 2024. u 19.11
cenim_ja
28. maj 2023. u 01.19

Ne može se generalizovati koji alat je najbolji...
Milwaukee je dobar ,najbolji,u nekim stvarima,ali i makita i dewalt imaju svoje prednosti a hilti i festool da ne spominjem...
*****************************************************************
Cenim-ja,
Nismo se razumeli, ne upoređujem kvalitet alata, već́ kvalitet Li-Ion akumulatora (baterija). Nedavno sam dobio 5 komada Milwaukee „pokvarenih” akumulatora. Nakon cca. dva sata sve „baterije” su radile kao nove, bez mrtvih ćelija, BMS-a i lemilice!
Ne popravljam Bosch, Makita i Hikoki Li-Ion baterije jer morate da zamenite BMS koga je teško i skupo nabaviti (ako su uopšte ima na tržištu).
Popaj
02. februar 2024. u 15.09
HIKOKI katastrofa!
Moj komentar na:
Hikoki Battery Fault
https://www.youtube.com/watch?v=lFbl0Q2WfJ4&t=2s

@Popajaja
prije 9 mjeseci
Popravljam Li-ion baterije renomiranih svjetskih proizvođača iz hobija i samo za ličnu upotrebu. Moje dosadašnje iskustvo je da ako uzmemo u obzir da većina poznatih brendova ugrađuje ćelije ujednačenog visokog kvaliteta, Milwaukee je najbolji..Zašto? Kada promijenite pokvarene ćelije ili kada im prilagodite napon, Milwaukee inteligentni punjač briše grešku i aktivira bateriju. Kod drugih poznatih brendova ne radi (moje dosadašnje iskustvo), ali morate promijeniti i PCB baterije. Zanimalo bi me ako znate koji drugi profesionalni brend ima ove karakteristike? Osim toga, Milwaukee baterije imaju visokokvalitetno gumirano kućište.
Drugi poznati svjetski proizvođači strahuju od mogućih skupih troškova kompenzacije (eksplozija i požar) i onemogućili su resetiranje elektronike u bateriji. Sve ćelije su ispravne, svi naponi ujednačeni, a baterija završava u smeću? Zaštita prirodne sredine???
Pozdrav iz Svajcarske

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.