Diskusije : Elektronika

 Komentar
HD TV + Skype
Mostro
(junior member)
15. februar 2011. u 12.01
Hteo bih da kupim novi TV LCD. Ima ih gomile vrsta, ali...
gledam po sajtovima, hoću da na njemu imam i Skype, ima i toga uz dodavanje odgovarajuce kamere, ali samo za modele sa ekranima od najmanje 42 inča, a ja bih neki manji, na primer 32. Panasonic mi je ok marka, Samsung mi ne uliva poverenje (mislim da je vise izvikan nego sto vredi). Sony djene djene, nije da se ne kvari, imam ga, a i ove danas prave sa nekim svojim cudnim ekstenzijama :)

E sad, na sajtu Skype su navedeni samo Samsung i Panasonic:
http://alturl.com/mpdgz
Samsunga ima samo LED i to od 1700 evra pa navise, a ekrani ko vrata, sto mi ne odgovara iz vise razloga, a i slika je sve gora sto je veci ekran.
Interesuje me da li se neko od vas interesovao u vezi ovog pitanja i kakva su mu saznanja, dobrodosla su mi i ostala mišljenja, da malo razjasnimo mogućnosti :)
Verujem da ima još onih koje ovo interesuje.
cnct56
(progr.)
16. februar 2011. u 03.40
Rodjo ako ti Samsung neodgovara onda ti je najbolje da potrazis nešto od Ei Nis jer znam da su nekada pravili dosta dobre televizore, bas kao sto ti trazis.
Mostro
(junior member)
16. februar 2011. u 09.50
ajde ne zezaj, imam Sony, Sanyo i Panasonic. A imam i Samsung monitor i bio je jednom na servisu, srećom pred istek garancije i najjeftinija popravka kao sto je zamena osiguraca im kosta 70-80 % cene proizvoda ! Tako je skoro ovde neka žena postavila temu o Samsung TV koji je platila oko 1500 evra, pa joj je crko odmah posle isteka garancije i za popravku su joj tražili preko 1000 evra. Pa hvata ti na Samsungu, kupi ga sebi.
Da dam tolike pare za njega pa da me posle ucenjuju kad se pokvari, ne pada mi na pamet, a pre svega neću ni sa tolikim ekranom i neću plazmu.

A mogu da ti kažem da mi Panasonic radi već preko 15 godina i menjao sam mu samo telekomandu, a još mu nisam ni prasinu ocistio ni jednom. Sanyu ima sliku ko nov, a ima 30 godina, njemu sam menjao elektrolite, a nisam ni morao.
cnct56
(progr.)
16. februar 2011. u 11.21
ja ne znam gdje si ti i odakle kucas, ja imam samsung 46 i mislio sam da će biti preveliki za stan al sad vidim da sam pogrijesio sto nisam uzeo veci bar 55 zoll_a na njegovom mjestu su bili sanyo pa sony sa katodnom a zatim lcd Sharp koji sam naglavacke izbacio jer me nerviralo previse sporo telekomandovanje kad je ton u pitanju. od svih tih Samsung ima najbolju sliku to je sigurno al' dal će i kad se pokvariti to niko nezna kao i za druge marke, zato uzmi dopunsku garanciju na 3 ili 5 godina.
evo ti link pa malo gledaj šta ljudi kupuju u CH

http://www.toppreise.ch/grp2_258.html
Mostro
(junior member)
16. februar 2011. u 11.53
u Beogradu sam. Nerviraju me veliki ekrani jer im kao prvo slika ko razmazana, gledao sam i upoređivao. Nisam ni neki zavisnik od TV programa, mogu danima da i ne ukljucim TV i da ne primetim da sam nešto propustio.
Mislim, dobro sam napisao u temi šta tražim, samo ne znam da li ima još nekih marki sa mogućnoscu da mogu na njima da koristim skype jer, imam vise svojih po svetu i bilo bi mi bas zgodno takvo rešenje. Ovi manji Panasonic su dijagonale 1 m (42 inca), a i plazma.
Možda će još neko da se javi ko zna.
Preturao sam dosta po netu, ali nisam nasao druge modele. Znam da može i PC da se poveze, mada mi nije blizu, pa bih samo komplikovao.
cnct56
(progr.)
16. februar 2011. u 13.17
e evo ti sigurno dobra televizija, ja znam sto ti to preporucujem

http://www.toppreise.ch/prod_191759.html

ima Skype teba još kamera, eternet wlan 3d 200hz slika ko bombona ali ako npr uzmes satelitski resiver HD i prikljucis preko Hdmi kabla sve domaće programe procesor uzima i obradjuje dodaje još dvije linije i dopunjava ih susjednim, slika ostra boje prirodne, potrosnja mala max 150w za 46zoll_a ovj 40 još puno manje, debljina svega 2,4 cm, jedina mana negrije.
Mostro
(junior member)
16. februar 2011. u 13.38
ma verujem da je dobar, nisu bez veze po 2000 evra :)
Nego, sad bas gledam po netu i ima i LG, a i Sony Bravia ima novih modela sa dosta funkcija ukljucujuci i internet video i Skype i to bas lcd od 32 inča pa na gore:
http://www.sony.rs/product/tvh-tv-and-home-cinema/page/allproducts
Nešto nemam sa tom Sony tehnikom najboljih iskustava. Video sam bacio, zezao me par puta ispravljac, a na TV mi se kvario birac kanala, pa sam ga menjao, pa i sada ne reaguje na daljinski pa posto je CRT, hoću nešto novije i modernije da bi koliko toliko bilo u trendu neko vreme. A tehnika se menja takvom brzinom, da baciti 2 soma evra na nešto sto i ne koristim previse, mi je malo bez veze. Mislim da je umesto LED bolje LCD+letovanje ili LCD+1000 evra :)
cnct56
(progr.)
16. februar 2011. u 13.57
kao prvo ovaj tv sto ti preporucujem nekosta 2000 eura nego duplo manje. drugo, u moju kucu vise neće uci nijedan sony aparat vise razloga a ovaj je prelio casu, laptop vaio FZ21m placen oko 2000srf i nakon 2 godine otisla graficka koja je integrisana, laptop se neisplati popravljat znaci bacanje.jel to ozbiljna firma?
Mostro
(junior member)
16. februar 2011. u 14.28
ma Samsung LED na koje ide Skype su serije 7 i 8000, tako nešto i najjeftiniji je kod nas oko 1700 evra.
A znaci i ti nisi bio bas najsrecniji sa Sonijem ? :))
Ja sam ga uvek cenio, ali eto, nije pravilo da mora da bude dobar :)
Sagrailo
19. februar 2011. u 03.39
Јуниоре, тек сад видех ову твоју тему, пошто је повезана са оном мојом изнад, где причасмо о ЛЦД и ЛЕД телевизорима.

Ако ми не замераш на радозналости, питао бих се која је сврха имати скајп на ТВ.
У реду, треба користити камеру приликом „скајпирања”, мада је ја нисам поставио. Јесте, неко је приснији разговор кад видиш саговорника.

Међутим, ја као лаик, никако не видим предност да тог саговорника гледам на огромном ТВ него на монитору компа.

Осим, наравно, ако није нека женска са друге стране жице.
Или, ако је саговорник на неком прелепом месту, па да се види и околина...
Mostro
(junior member)
19. februar 2011. u 06.23
pa svrha je sto ti ne treba kompjuter i svi mogu da komuniciraju preko TV. Kamerica za Panasonic kosta 150 evra (i odgovara samo za neke modele TV !), ali je jako dobra i ima kvalitetne mikrofone i dobru rezoluciju. Tu treba još samo prikljuciti kabel za internet. E sad, koliko to kome znaci je diskutabilno. Meni bi to mnogo odgovaralo jer bi mi i oni clanovi familije koji su mnogo udaljeni, izgledali mnogo blize :)

pogledaj video, da vidis kako to lepo i jednostavno funkcionise:

http://www.youtube.com/watch?v=ibthzV0yPoM&feature=related
Sagrailo
19. februar 2011. u 15.08
Значи, скајп без компа?
Нисам знао да то постоји. То је већ нешто, кад имаш велики ТВ, као да је саговорник ту...
Поздрав
Mostro
(junior member)
22. februar 2011. u 20.35
i ne samo Skype, na Sony Bravia sa internetom sada ide i Opera browser !

http://thetechjournal.com/tech-news/opera-coming-to-sony-tvs-and-blu-ray.xhtml
hamilton_on
(nije vazno)
20. mart 2011. u 10.40
Mostro,
ovdje na sevjerono americkom kontinentu Samsung vazi za jednu od boljih firmi. Evo imam njihov lcd već preko 3 godine i nema problema.
Mada, sa danasnjom elektronikom , naročito onom jeftinijom nema puno garancija.
Sony ne kupujem vise iz visestrukih razloga. Ako želiš kvalitetan sony proizvod moras dobro da platis i do 30% vise nego kod ostalih kompanija. Plus svi dodaci za Sony su obično jako skupi i u vecini slučajeva koriste razlicitu tehnologije od ostalih proizvodjca tako da je teško naći dodatak za sony proizvod koji oni nisu napravili.
A sad za Skype - za razliku para koju ćeš da platis za tv sa tom mogućnoscu, plus specijalne dodatke za taj tv - kameru, tastaturu itd... možeš da kupis laptop ili kompjuter u manjem kucistu koje danas prave specijalno za tu namjenu (HTPC - home theater pc) i prikljucis ga na tv.
Ovo će ti dati puno veću fleksibilnost i jednostavnost u koristenju.
Samo jedan primjer - moj prijatelj ima sony tv prikljucen na net.
Da bi nasao video na youtoube moras da prođes kroz nekoliko menija i sve otkucas uz pomoć daljinskog, tako da mu je to sve dosadilo poslije kratkog vremena i sad priljuci laptop na tv i to koristi kad mu treba tv/net kombinacija.
Pozdrav is Kanada
Mostro
(junior member)
22. mart 2011. u 15.43
Mada, sa danasnjom elektronikom , naročito onom jeftinijom nema puno garancija.
-------
Pa šta imam sa Samsungom, kod nas je najjeftinija i najbanalnija popravka 70 % cene novog ! Pa nije ni taj Samsung nešto što se ne kvari. Na popravku monitora sam cekao 7 dana, puni posla. Možeš da ga popravljas u garantnom roku, a prvi sledeći kvar - leti u kontejner :)

Gledao sam šta kod nas sada nude. Daju i kao neke popuste, ali to su modeli stari nekoliko godina. A pogedaj šta je Sony izbacio na trziste:
http://www.hdtehnika.com/novosti-2/ćeš-2011-sony-predstavio-27-novih-bravia.html
Negde sam video i dodatne telekomande, sad ne znam na kom sajtu, ali imaju ih i za decu i za starije osobe, krajnje pojednostavljene sa osnovnim komandama, tako da se kanali uprogramiraju i posle je sve jednostavno.
Ja sam mislio prvo da uzmem Panasonic, ali ovi sony su modeli za 2011-tu i nadam se da će biti aktuelni bar koju godinu. Sada to brzo zastareva, vremena su se promenila. I za taj Panasonic je kamerica za skype 160 evra :) To ja hoću zbog mojih, a meni je dovoljno interneta i bez toga. Inače laptop mi ne treba, planiram uskoro neki jači desktop, mada ni to nije ništa hitno jer je i ovaj neunistiv :)
Mostro
(junior member)
22. mart 2011. u 15.53
da ponovim link za sony: http://alturl.com/4du7s

i evo jednog od sonijevih dodatnih daljinaca: http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-daljinski-upravljac-rmez4t.html
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.