Diskusije : Zaštita

 Komentar
Koji antivirus
zagortehej
(darkwood)
10. oktobar 2011. u 14.08
Hoću da nabavim neki legalni antivirus za lap top koji bi omogućio solidnu zastitu od virusa, spyware-a,crva i trojanaca.Dosada sam koristio AVG Free ali njime nisam mogao da eliminisem pronadjene stetocine,mada sam zadovoljan jer ih je otkrivao.Prema vasem iskustvu koji biste mi preporucili?
blek472
(kuvar)
10. oktobar 2011. u 17.31
Prema vasem iskustvu koji biste mi preporucili?
---------------------------
Nijedan!
Ajd ti lijepo na donji link i uz taj Windows instaliraj Ubuntu i budi gospodin!:)
http://www.ubuntu-rs.org/
Nakamura
(支持卡扎菲)
11. oktobar 2011. u 06.37
bas tako. Ja već vise godina koristim linux i zaboravio sam na probleme sa virusima. Kako je to divno ! Naravno, ako bas imaš potrebe za windowsom zbog nekih neophodnih specijalnih softvera, možeš i off line da ih koristis na windowsu. Windows definitivno ne valja za internet.
Felix
(amater)
11. oktobar 2011. u 07.24
Lepo je to koristiti linux i biti ogranicen na puno polja. Naprimer koristiti banku preko linuxa nije nimalo bezazleno, a i pitanje koji linux, pa slusati muziku, pa naravno, ali koji program radi sa mojom verzijom i tako dalje.

Linux ima puno prednosti, ali su mu nedostatci neprevazidjeni. Vrlo je ogranicen zavisno od koje verzije.

Zato ja i sada koristim Windows i radi a u zadnje tri godine placam za KASPERSKY antivirus i to za pet kompjutera, tako da i žena i sin i kcerka pa i zet imamo jedan antivirus u vrhunskoj klasi.

Pitas li me da li je dobar mogu ti reci samo da je svaki dobar dok uradi svoj posao.

Kada me prevari i neprepozna virus ću ti reći da je najgori na svetu...

POzdrav
rebro
11. oktobar 2011. u 10.10
@Felix, koji to Linux ne može da pusta muziku i ima probleme sa bankom?

Možda Slackware jer Linux Torvalds ne želi da se bakce sa multimedijom, ali svi ostali nemaju problema. Ne da sam ja primetio a nešto sam i radio sa Turbolinux, RHEL, Fedora, Ubuntu, Mandrake (Mandriva), SUSE...
Nakamura
(支持卡扎菲)
11. oktobar 2011. u 14.21
zavisi i od hardvera i od distribucije. Tačno je da nije sve isto, ali vredi isprobati i naći šta najviše odgovara. Ja povremeno promenim sistem jer izlaze noviteti, sve se menja.
Ovaj koristim od januara, ima tu i tamo po koji bag, mada ništa značajno sto bi mi smetalo. Meni je najvaznije da nema iznenadjenja da zakaze ili zabrlja.
Sa bankom nikakvih problema, sa multimedijom takođe. Idem na sve sajtove i nikad ništa, pa i kad mi pokazuje veoma los rejting. AV nemam, ni windows nemam. E sad planiram da kupim jedan mali server i stavio bih mu linuks, ali nemam softver koji bi mi odgovarao za te potrebe. Možda ga i nađem a dotle možda i windows dodje u obzir, mada zahreva stalna održavanja. Ja bih da to instaliram i zaboravim :))

http://img823.imageshack.us/img823/8297/72627710.png
zagortehej
(darkwood)
11. oktobar 2011. u 14.36
Ideja da pored Windowsa imam i Linux mi se svidja,pogledao sam nešto po forumima i mislim da ću se odluciti za Ubuntu.Imam još jedno pitanje, posto ću imati oba operativna sistema opet će mi za Windows trebati neki antivirus,da li bih pogresio ako bih kupio AVG jednogodisnju licencu,ili je kasperski bolji, možda Norton?
Felix
(amater)
12. oktobar 2011. u 07.34
Koristio sam puno linuxa tako da im ne znam vise ni broj, a kamoli verzije...Istina, nije bilo juče, a prvi kontakt sa linuxom je bio još oko 2000 godine. Neuspeo. Ali sam kasnije otkrio da je CD player bio neispravan. Zato sam kasnije i testirao puno njih.
Zadnji koji sam probao je Ubuntu, a probao sam ga u nadi da se puno toga popravilo i JAKO sam se razocarao.
Nisam zadovoljan, a Windows evo ispunjava sve moje zahteve, verovatno sam se i ja prilagodio, a linux me uvek privlacio, samo mi NEODGOVARA.
To sto sam spomenio muziku je samo bio primer za razlicite stvari, a u banku ne mogu da idem ni sa jednim linuxom. Neda banka pa bog!
Samo kada bi neki shvcali slikovite primere, ali za to treba imati malo dara, a svi nismo isti...ili?

POzdrav

PS jako sam zadovoljan sa Kasperskim.

realno
27. oktobar 2011. u 14.00
Norton ti je najbolji i ovaj Norton novi nema veze sa straim posto je novi CODE i ne usporava racunar. Pored njega ubacis MalwareBytes Pro i to je to.

Ako hoćeš dobar Linux probaj Lubuntu, ima sve zivo i ne usporava racunar kao Ubuntu.
pravda_i_istina
27. decembar 2011. u 01.06
ma ima i fedora sve zivo, ali ne radi, skype, amsn, canon stampac, sve sto sa vistom radi bez problema
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.