Diskusije : Operativni sistemi

 Komentar
Windows 8 Pro za 39$. Ok ili ne?
keser
10. novembar 2012. u 06.07
Поздрав свима
Двоумим се да ли да купим али е разумем шта је то Пру?

Имам добар компјутер и сигурно ће надживети седмицу , али не знам да ли да чекам и да ли је ова јефтина верзија новог ОС права или није.

Да ми за годину не траже да поново нешто уплатим?
ludikure
(ofr)
10. novembar 2012. u 19.18
Ovo jeste prava verzija i niko ti neće ništa u buducnosti naplatiti. Ovo je promotivna cena jer je OS tek izasao i Microsoft želi da proda sto vise kopija u prvih par sedmica jer je dobro za publicitet, a i znaju da će se ljudi dvoumiti da kupe osmicu kad sedmica sasvim dobro radi. Kasnije će cena skociti na 199 za Pro verziju.

U prvih par dana se mogao kupiti upgrade za 14.99 ako si samo naveo da si kupio PC sa windows 7 posle jula ove godine. Nisu tražili nikakvu konfirmaciju, ali kasnije su ispravili taj propust i sad traže serial broj vrstu kompjutera i gde je kupljen.

Ako nemas Pro verziju sedmice onda moj savet je da iskoristis priliku i kupis win 8 Pro za 40. Ukoliko imaš sedmicu pro sa osmicom nećeš dobiti nikakvu prednost. Ja sam instalirao osmicu na dva kompa cisto iz radoznalosti i zato što sam ga dobio za 14.99. Desktop mode je manje vise isti kao kod win 7 a start je manje vise beskoristan na desktop racunaru. Sistem se neznatno brze gasi i podize i ima u sebi ugradjen windows defender koji je sad isti kao i Microsoft Security Essentials antivirus koji sad ne mora da se instalira.

sa_sa
(Timeo Danaos Et Dona Ferentes)
15. novembar 2012. u 18.45
Osmica je prevashodno urađena za uređaje sa ekranom osetljivim na dodir.
ludikure
(ofr)
16. novembar 2012. u 22.11
Ne bih rekao da je prevashodno uradjen za ekrane osetljive na dodir nego da je vise hibrid tako da je prilagodjen ekranima osetljivim na dodir kao a i ovim običnim.

Sistem ima dva moda, windows 8 (metro) i desktop mode. Za desktop mode se nikako ne može reći da se prilagodjen ekranima za dodir.
skank
17. novembar 2012. u 03.40
Tako je Kure
sa_sa
(Timeo Danaos Et Dona Ferentes)
22. novembar 2012. u 00.27
Budimo realni, nećeš previše dobiti ako ga koristiš na desktop konfiguraciji, a do sada si koristio Sedmicu. Njegova najvažnija novina je upravo to da će moći da se koristi na mobilnim uređajima.

Ovo ne znači da ne treba preći na Osmicu, ali, kao i obično, najbolje je sačekati SP1. MS će do tada ispeglati neke greškice.

Normalno, pre svega, govorim o korisnicima, koji koriste legalni MS OS. Oni koji korste piratske verzije, neće imati sa tim problema. Oni ni 7, ni 8 ne plaćaju.
keser
23. decembar 2012. u 04.36
Зар неће СП1 доћи и ако сада купимо?
Felix
(amater)
23. decembar 2012. u 15.42
Ja ga kupio pre neki dan (update) i testiram.
Bas me i interesuju razlike, usput i komp mi sluzi za testiranje tako da je to OK.
Prvenstveno za ekrane na dodir?
Ne bih rekao, ali je napravljen u trendu, da lici svemu sto je moderno...app, ima svoj store itd. Vrlo je prilagodjen trendu.

POzdrav
keser
26. decembar 2012. u 10.14
ajd, javi se za neki dan, da vidimo šta je to što je dobro i da li ima nešto loše!
Felix
(amater)
27. decembar 2012. u 03.37
Kao sto rekoh ranije, samo sam zbunjen. Naravno da koristin desktop „app” Sve su okrenuli u tu stranu, pa će mi još reći da mi je komp mobilni telefon :-).
Ustvari imam sada kontrolu gde se šta nalazi, Task mananger je vrlo opsiran, ima masu stvari. Siguran sam da bi Srle i još poneki imali koristi od toga.
Naravno da ga koristim kao i ranije sto sam koristio. Tu nema vece razlike iako bih rekao da je brzi sa win 8 nego sa win 7.
Jednostavno sa desktopa i nevidim razliku.

POzdrav
kapital3
28. decembar 2012. u 04.46
ja ugradio za 69 dollara
keser
29. decembar 2012. u 06.04
Koja je namanja konfiguracija potrebna?
Da li treba vise memorije nego za W7?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.