Diskusije : Operativni sistemi

 Komentar
Molim pomoć oko XP
bubamara
17. jul 2011. u 10.18
Dragi forumasi, molim vas za pomoć. Naime moja mala unuka mi je par puta za redom pritisla taster za gasenje i paljenje kompa i sad ne može sistem da se digne. Krene, i bilo koju opciju da izaberem ili „normal windos starten” ili „posljednju ispravnu konfiguraciju”, on se samo iznova i iznova restartuje. Pokusala sam i izabrati novi setup, ali ništa se ne desava. Na F2 uopste ne reaguje. E sad, imam i 6 BACKUP diskova koje sam napravila odmah poslije kupovine kompa, ali kad ubacim prvi po redu samo dobijem crveno obavjestenje: „Warning! For Acer system only. Press any key to exit. Može li mi neko pomoći sa bilo kakvim predlogom. Hvala unapred.”
Mostro
(junior member)
17. jul 2011. u 12.30
to vise lici na virus. Probaj da preskeniras sa diska.
http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk?level=2
bubamara
17. jul 2011. u 13.02
Hvala na javljanju. Nije virus sigurno. Evo svo vrijeme pokusavam da udjem u Bios, sve moguće kombinacije sm isprobala, ali ne ide. Pooomoooc, moooolim... :-(
bubamara
17. jul 2011. u 13.17
Evo da tacnije opisem šta se tačno desava. Upalim komp, krene ucitavanje, sve ok, dodje do loga windowsa i onda izbaci obavjestenje da je neka greška u pitanju (ili je doslo do prekida struje ili još stosta bla, bla, bla..) i ponudi mi nekoliko opcija za podizanjee windowsa. Bilo koju da izaberem komp se samo ponovo restartuje. Jedino ako uzmem opciju u „ safe” onda se samo ekran crni i treperi ona crtica na njemu i apsolutno ništa se ne desava. Tada ga moram rucno ugasiti. Buni me sto uopste ne mogu uci u Bios. Uradila bih novu instalaciju, ali kako bez Bios-a?
Mostro
(junior member)
18. jul 2011. u 01.44
halo, babamaro, nemoj ti mnogo da se brines nije to neki problem. Ja ipak mislim da je to uleteo restert virus, ali ako hoćeš i da ga reinstaliras nije problem. Napravi liveCD disk sa Parted Magic, pa prvo povadi podatke da ne izbrises bas sve, možda imaš fotografija i nekih dokumenata za sacuvati. Imaš tamo i antivirus, pa proveri da li sam bio u pravu, a imaš i program za paricionisanje, za popravku MBR i td.
evo ogleaj šta sve imaš na raspolaganju: http://partedmagic.com/doku.php?id=programs
i taj disk bi trebalo svako da ima za ovakve slučajeve !
Shaolin_monk
(warrior)
18. jul 2011. u 06.37
UZROK TVOG PROBLEMA MOžE BITI 1001 RAZLOG:

-neispravno napajanje
-kvar RAM memorije
-prasina u kucistu
-los napon struje
-kvar procesora
-virusi
-neka greška u registru

itd.

Kreni sistemom eliminacije, znaci jedno po jedno, pa ćeš doći do istine.
Ako ne umes sama, daj nekome ko to ume, pa nek ti odradi !

Pozdrav
bubamara
18. jul 2011. u 09.05
Hvala vam na savjetima... ipak je to van mojih moći. Trazicu pomoć od nekog strucnog.
CH
30. septembar 2011. u 13.18
Prilikom startovanja drzi dugme F8, tad treba da se pojavi safe modus.. Probaj da vratis na neki datum pre greške.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.