Diskusije : Hardver

 Komentar
Pomoć za povezivanje ADSL
administracija
(administracija)
13. jun 2012. u 00.14
Imam neobičan problem, naime od nedavno živim u Ch a u stanu je ranije postojala uvedena ADSL linija koju sam nastavio placati i koristiti.
Od poznanika kao nužnu pomoć dobio sam skoro nov modem/ruter lynksys WAG320N-eu. Povezao sam ga preko splitera koji se već nalazio na uticnici i uspeo sasvim jednostavno da se povezem na internet jer sam se predhodno malo informisao preko neta iako nisam neki poznavalac ove tehnologije. Dakle uspeo sam ostvariti vezu sa internetom i to sada funkcionise ali sam nakon dva dana uvideo da imam problem sa telefonom koji daje zauzece. Da pojednostavim, kada ukljucim kabal iz splitera ADSL u u DSL WAG320N jednostavno telefon ne fukcionise i pokazuje da je stalno zauzet. Isto se desava i kada iskljucim modem/ruter sa napajanja. Telefon proradi normalno samo kada izcupam kabal iz splitera koji vodi u WAG320N. Napominjem da sam menjao već dva tri splitera koji oni ovde koriste za ADSL i da je pokazao isti problem.
Unapred zahvalan na pomoći.
Unikat
(kladionicar)
13. jun 2012. u 05.38
Cao , da li si probao da nazoves koristnicki servis tvog provajdera? Možda i oni mogu telefonom da ustanove u cemu je problem. Živim u Austriji i kod mene to izgleda ovako. Na ili u zidu je uticnica za internet iz koje ide jedan kabal koji se spoji na MODEM , to sam dobio od maticnog provajdera , iz tog modema jedan kabal onaj četvrtasti telefonski ide u telefon, iz druge buksne sa modema ide drugi kabal (mrezni) u ruter. i to je to :) pokusaj tako..
administracija
(administracija)
13. jun 2012. u 07.17
Ne mogu da zovem jer ne znam jezik dobro. Kod mene je modem/ruter i nemam takvu mogućnost već imam samo DSL ulaz. U međuvremenu sam uzeo probao nekakav stari Netgear i povezao isto kao sto sam povezao i ovaj Linksys cisko WAG320N i Netgear funkcionise. Dakle ipak je neki problem oko povezivanja možda podesavanja ili kvara.
Hvala ti na razumevanju i pomoći.
Unikat
(kladionicar)
13. jun 2012. u 10.24
Aha znaci ti imaš sve u jednom--ruter i modem... da li radi ruter? da li si ukucao mc adresu ili dns adresu u sistem racunara..možda i lupam.ovo je ipak potrebno kada treba da osposobis wifi /wlan...

to je trulo sto za sad ane znaš jezik..da sam u Svajcarskoj nazvao bih ja pa bi ti pomogao..ovako..vidi da nadjes nekog našeg zemljaka da ti nazove korisnicki servis..možda se i ovde javi neko ko bolje zna od nas..poz
administracija
(administracija)
13. jun 2012. u 14.33
Hvala, prijatelju ali ništa tu ne može pomoći korisnicki servis jer sve funkcionise probao sa drugim uredjajem znaci sto znači da je sve OK sa linijom a napisao sam već da i sa ovim sve funkcionise, znaci povezan sam sa internetom ali samo telefon jednostavno pokazuje zauzece. Kada iscupam telefonski kabal iz modema i telefon radi.
Matrox
(LIFE IS THE MOST SPECTACULAR S)
20. jun 2012. u 17.06
Pozdravljam!

Javljam se za zakasnjenjem, ali možda ti pomogne ako nisi rijesio problem.
Kod povezivanja na net ADSL-om je važno da su spliter i modem na prvoj uticnici, u protivnom imaš problem kakav si ti opisao. Provjeri da li imaš vise telefonskih uticnica u stanu i pokusaj svu opremu prikljuciti preko neke od preostalih.

Pozz!
administracija
(administracija)
25. jun 2012. u 00.34
Probao sam sve mogućnosti a drugu uticnicu nemam. Odustao sam od daljeg pokusavanja i kupio novi modem ruter i tako resio probelm. U svakom slučaju hvala na pomoći.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.