Diskusije : Lov i ribolov

 Komentar
Tražim informaciju iz Ontario
Kosmet
(milking cow)
28. maj 2009. u 18.22
Planiram da početkom septembra do kraja oktombra provedem u Toronto.Interesujeme Kako izgleda 2009 hunting regulations summary . Šta je na prvoj strani . Kod mene u british kolumbiju recimo ako želim da lovim sve je podeljeno u erije. Tako recimo ceo vancouver island ,, to je eria broj jedan i podeljen je na 15 dela . BC ima recimo 7 dela ali svaki deo u toj knjizi jedna stana je gde je na jednoj strani upisano od musa do najnize šta se sme loviti u kojoj eriju u kom delu limit koliko se sme pa od tada do tada i kažem sve je to na jednoj strani . Ja sam dobio jednu knjigu ali iz Ontario ali da bi se nešto lovilo to je nerazumna knjiga pa makar se cela procitala opet se nezna šta se sme od kada do kada limit i sve ostalo. Verujem da sam dobio pogresan sinopsis . Ko zna neka se javi.Hvala
marconi
(drumski razbojnik)
28. maj 2009. u 19.17
Evo ti ovde, samo internet verzija:

http://www.ontario.ca/hunting

Budi siguran da imaš „Non Resident” dozvolu!

Srećno!
kosmet
(milking cow)
29. maj 2009. u 01.49
Puno hvala za informaciju. Evo ovo je početna strana sinopsisa sto sam dobio od cerke i zeta www.nanaimobedandbreakfast.com/938-1.jpg a evo kod mene u british columbiju kad se otvori ista velicina sinopsisa evo recimo eria 5 gde idem za Musa i ostalo evo kako izgleda www.nanaimobedandbreakfast.com/939-1.jpg . Iz ovoga se vidi u detalje objašnjenje za eriju 5 šta se sme kada i koliko da se lovi. Pa pitanje je posto ovde još nije izasao novi sinopsis za sezonu 2009- 2010 pa možda nije izasao i u ontario . Dali ste imali u ruke sinopsis u Ontario da ima objašnjenje kao ovo u BC. Još jednom hvala i još nešto trebam nekog našeg Srbina rilisteta pa ako znate nekog dobrog dajte mi telefon. Puno hvala
marconi
(drumski razbojnik)
29. maj 2009. u 02.52
Da, to je taj, kao na prvom linku koji si ostavio.

Šta želiš da lovis?

Idi na stranu br. 7 i u desnom donjem uglu ćeš videti „Seaseons”. Imaš:
Wild Turkey (strana) 29-31
Moose 32-50
Deer 52-66
Game Birds 71-72
Small Mammals 73-74
Wolf/Coyote 75-76
Game Amphibians and Reptiles 76.

Na mapi nadji WMU (Wildlife Management Unit) gde želiš da lovis, i videces šta smes, koliko, kada i gde.
Ovde su ti uglavnom farme gde lovis (treba da imaš dozvolu od farmera). A Crown Lands (državna zemlja) je malo dalje.

Ako te nešto konkretno interesuje, reci pa da potražim i javicu ti. Kaži mi tačno u kom delu Ontarija želiš da lovis, kojom vrstom oruzja i koju vrstu zivotinje.

Našeg „rilestejta” ne znam, mada, mislim, da na glavnoj strani SC-a imaš reklamu, pa pozovi.

Pozdrav.
kosmet
(milking cow)
29. maj 2009. u 09.16
Znaci dobio sam pravi sinopsis . Hvala za informacije samo treba dobro da prostudiram i sve vidim .Dali ima udruzenje Srpskih lovaca u Toronto . Imam antonio Zoli 30-06 + bereta 12 G . Imam sve samo još kad dodjem sa najmladjeg unuka i zeta da idem u lov. Znam da je Moose ukljucen u dozvolu i da moram uzeti out od provinces koja je skuplja . Ovde sam pre dve nedelje poslao za limited entry elk i moose.Puno hvaqla za informacije i vidim da želite da mi pomognete pa ako mi nešto nije jasno javit ću se .Hvala
marconi
(drumski razbojnik)
29. maj 2009. u 18.56
Za udruzenje srpskih lovaca ne znam. Ja sam u Londonu, oko 200km jugo-zapadno od Toronta...

Za losa su, pored dozvole, potrebani i „tag i seal”. Takođe, mislim, da je potrebno telefonom prijaviti se za „draw” da bi mogli da dobijete „tag”. Uglavnom, piše vam sve u casopisu. I još nešto. los se ne lovi u okolini Toronta. Na njega se ide u okolini Thunder Bay-a, sto Vam je usput, ako putujete vozilom :)

Malo bolje procitajte koji je max. kalibar dozvoljen u delu Ontarija u kome želite da lovite! Kod mene je max. .275, a recimo, srne mogu samo da lovim lukom i strelom i muzzle loader-om (nabijacom). Karabin i sacmara su zabranjeni.

Što se Elk-a tiče, u Ontariju nema sezone za njega. Zasticen je zbog izumiranja! Da bi njega lovili, moracete do Quebec-a. Za druge provincije ne znam.

Na zalost, moracete jako dobro prostudirati casopis, jer zakon nije 100% definisan. Bar ne u casopisu. Za vise informacija, prostudirajte onaj vebsajt za koji sam Vam ostavio link. tu ćete naći sve sto treba.

Pozdrav i dobar pogled!
kosmet
(milking cow)
30. maj 2009. u 02.00
Ako se moj plan ne ostvari onda moram loviti ovde ali mislim da će sve biti u redu.Za svaki slučaj ja sam poslao dve lutrije jednu za Elka na ostrvo gde živim a za Musa blizu Prince George.Ovde na ostrvo daju svake godine 3 jelena a jedna može biti zenka dok na mainland samo dva . Razlog je sto je razlika u velicini kao dva poinca na mainland jednak je u velicini i tezini kao 4 poinca na ovo ostrvo. Ima jedno ostrvo ali treba da se menja 3 puta Ferrie a to je Sharlote ali tamo su mali jeleni a lovi se cekicem one same dodju da jedu iz ruke a cekic u glavu . Dozvoljeno je 13 jelena ali samo tamo. Znam kad sam prošle godine vozio kamion odavde do Stratford ontario blizu kicinera dovezao sam stvari starijoj cerki pa pored puta gde sam vozio video sam mnogo mnogo na vise mesta Musove. To je od tander bay preko pery sound .Sve ću prostudirati dobro a sve zavisi od rilisteta kad i šta će biti.Elk ovde ima previse i nesmetano po 50 60 ili vise prelaze polako put . Ima ih svuda ali nedaju jedino lutrija . Jeleni polako nestaju kažu da ih vukovi napadaju i tamane koji su se doselili negde oko 8 godina plivajuci sa ostrva na ostrvo.Najbolje za bilo kakav lov je eria oko 100 mille house . Blizu je ali ima sve bas sve a grausa za pola sata imaš limit . Nego problem je sto ove godine nedaju da se tu lovi Muse.Pre dve godine imao sam 4 sa 5 poinca u kasapnicu su mi rekli da je negde 1,500 pauna. Uzeo sam za sada samo jedan teg za medveda ima ih na svakom koraku ali idem kao lovim pa molim boga da ga ne ulovim a svi ga ovde jedu ali ja nebih. Prošle godine sam ulovio jednog pa ga uzeo jedan sto ima restoran a ima 11 male kucice dobarman mislim da se zove . Zelja mi je da odem u lov sa najmladjeg unuka koji živi na Qwinskey 410 na 15 spratu pa ide pored zgrade predje ulicu pa peca ribe a tu je i marina i lep park . Place mali da ide sa mnom pa je od drveta napravio kao pusku i prica čim dodje deda idemo zajedno u lov i ribolov.Dali znate dali održavaju takmicenje u mississagu na port kredit reku pa ko ulovi najvecu dobije kola brod i tako .Tako je ranije bilo kad sam tamo živeo. Ovde ima ali prva nagrada smesno samo 500 dolara .Ma samo kad dodjem imam unuka svuda da vodim . Od sina mi deca sami idu u lov ali oni sve to imaju na property 250 ekre a samo je cisto 12,5 ekre sve pod velikom starom sumom daleko od grada . Voda svakih 6 sati je cas slana cas fres voda kako struja dodje. Imaju specijalnu dozvolu za lovljenje a ja sam ih sve vodio kad su bili mali u lov. Svoja struja svoja voda svoje grejanje i svoja hrana oni žive najbolje New Brunsvik ali imaju zimi i 8 fita snega a zima duga . Jedino placaju neki specijalni telefon. Puno vam hvala na iscrpne informacije .
marconi
(drumski razbojnik)
01. jun 2009. u 09.31
Nema na cemu!

Lepo se provedite Vi i Vas unuk. Pozdrav.
zagledan__u_noc
(buntovnik)
26. septembar 2009. u 20.16
arconi, ajde da te i ja zmaolim za jednu uslugu...
ne znam pecas li, ali ako da- preporuci mi neko dobro mjesto u oklini, blizoj okolini londona za pecanje ono cisto, opustanja radi...
hvala ti unapred...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.