Diskusije : Košarka

 Komentar
Vrijeme je
mraka23
(Igrac)
20. mart 2015. u 15.36
Vrijeme je da se ova diskusija malo aktivira.
Mislim da je ovo jedan dobar period naše kosarke sa dosta uzbudljivih dogadjaja, sa našim igračima koji konacno igraju značajnu ulogu u evropskoj kosarci, sa trenerima koji vode važne klubove, sa Zvezdom koja igra veoma solidno evroligu tj. mnogo bolje nego sto to rezultati pokazuju, sa NBA ligom koja nije nikad bila jača i nikad se nije igrala bolja kosarka, sa nekoliko fantasticnih igrača sa naših prostora koje vrijedi pratiti itd.

Previse je uzbudljivih dogadjaja da bi ova diskusija totalno zamrla tj. nestala. To kažem jer je zadnja otvorena tema bila 30 decembra i to veoma kosarkaska „Misho Kovach = Ron Jeremy”.

Molio bih sve ljude koji su ovdje nekada ostavljali sate da se aktiviraju i ostave neku interesantnu informaciju da ovo mjesto ozivimo. Da ozivimo zato što je to najbolji način da budes informisan o raznim dogadjajima kojih ima na pretek, a ne možeš potrositi sate svaki dan da ih sve sam nadjes jer se nalaze na toliko mjesta.
Tubby
23. mart 2015. u 22.02
geriatrikus
(zvakac karamela)
24. mart 2015. u 14.53
„...sa NBA ligom koja nije nikad bila jača i nikad se nije igrala bolja kosarka...”
Sa ovim mislis oziviti diskusiju „KOSARKA”?

Za one što se u taj sport zerkicu razumiju(ili se bar tako osjecaju) je ovo prilično uvredljivo i dovoljan razlog da nekoga ko doba „polupismenih, ili nepismenih” ucesnika u tom sportu naziva najboljim „ignorisu” kada su u pitanju iole ozbiljnije kosarkaske rasprave:)
Opet za fejzbukase, tviterase, instagramase...i globalisticke konzumente svakog sranja upakovanog u sareni papir je, AFAIK, u postu nedovoljno turbo-folka da im takav privuce paznju...

ur Geri
mraka23
(Igrac)
25. mart 2015. u 03.38
Ma nisam siguran ili sam ja sporokontajuci ili ti nisi jasno napisao šta si htio reci, ali ja ništa ne kontam.
Drugo citanje I opet ništa. Probacu sutra opet jer je sada mnogo kasno pa sam možda mnogo umoran.
Tubby
25. mart 2015. u 08.23
geri je u pravu ... ako si poceo basket da pratis pre 3-4 pa i pre 10 godina ONDA je normalno da ti NBA liga izgleda kao vrhunska kosarka. *** u svakom slučaju lepo je da si otvorio novu temu i bar na neki način pokusao da ozivis ovu diskusiju. nego imam jedno pitanje ... gde pratiti NCAA na internetu?
mraka23
(Igrac)
25. mart 2015. u 12.43
Tubby evidentno si premlad da bi se sjecao ovdje rasprava sa kraja prošlog vijeka.
Bilo kako bilo navedi mi eru u kojoj je bilo vise boljih igrača, timova...
Kada i u kojoj eri si imao igrace sa ovom brzinom, snagom, driblingom, skokom, sutom... I ne samo nekoliko njih u ligi nego u svakom skoro timu po nekoliko takvih. Oni dolaze iz svih dijelova svijeta, najveci talenti i najbolji sistemi. Igra je sada globalna i danas imaš 10 puta vise registrovanih igrača sirom svijeta nego samo prije 20 godina. Odbrane su jače nego ikada. Djeca pocinju mnogo ranije da treniraju kosarku na profesionalan način. Treneri do detalja upoznaju igru svih timova i igrača i iskustvo je na mnogo vecem nivou. Mogu ovako nabrajati još 2 sata.

Ali recimo ovako. Da formiramo 10 timova od najboljih NBA igrača u svim erama. Svi najbolji su u timu 1 itd. Garantujem da bi tim jedan bio bolji od svih timova u istoriji, možda jedva bolji ali bolji. Ali zato tim 10 bi bio bolji 50 poena razlike protiv bilo kojeg desetog tima u istoriji. Tim 9 jedno 40-tak poena. I to bi islo tako do prvog tima.

Znam Geri će reci IQ, osnove itd. nisu tu. Možda je u pravu. Ali to se danas visestruko kompezira snagom i brzinom kao i sa drugim taktickim sistemima koji prije nisu postojali. Igra je toliko kompleksnija i brza da su potrebnija nova i drukcija znanja nego ona sa kojima smo mi sportski rasli. I ja razumijem da neki ljudi ne postuju igru danas. Ono sto oni ne znaju to je da ih je pregazilo vrijeme.

Svi sportovi su toliko napredovali. Tenis, fudbal, rukomet, odbojka, atletika... Da li zaista neko misli da je kosarka otisla u drugom pravcu i postala gora. Možda mi se ta kosarka manje svidja. Ali timovi danas naprosto melju protivnika.

Prije 7-8 godina organizovao sam utakmicu između nas starih kuka (igramo gradsku ligu) i tima moga sina koji je krenuo u srednju skolu sa namjerom da ih poducimo malo igri, fundamentima i ostalo. Djeca nas naprosto zgazila tempom, agresivnoscu, pritiskom na loptu i prostim rjesenjima koje nisam prije respektovao. Ma nisu nam dali disati. Nemas sekundu da promislis šta da uradis.

geriatrikus
(zvakac karamela)
25. mart 2015. u 13.53
>>Tubby evidentno si premlad da bi se sjecao ovdje rasprava sa kraja prošlog vijeka.<<
--------------------
Tubby, ovo zasluzuje veliku cokoladu sa rizom...Sayonaru...i medenjak iz istog proizvodnog pogona. Nemoj biti cicija, dJecko je zasluzio:))

Tubby
25. mart 2015. u 22.48
geri da znaš nema mi druge ... moracu da ga nagradim: https://www.youtube.com/watch?v=VrbVQLjtmMc
Tubby
25. mart 2015. u 23.09
https://www.youtube.com/watch?v=A6ASIZsqHP0 mrako brate moj, znaš kako se zove ovo ... to se zove „pa gde ćeš na ekser”? da ste ti i tvoja ekipa matoraca igrali protiv klinaca „drugu” igru vi biste ih odrali. znaci već u startu ste imali po 6 ličnih jer ste hteli klincima da prodate njihovu igru. *** u svakom slučaju hvala za ozivljavanje ovih diskusija.
mraka23
(Igrac)
26. mart 2015. u 04.20
Nikakvu njihovu igru mi njima nismo prodavali. Teško ti je to objasniti ako nisi dozivio. Ni jedna linija za dodavanje nije otvorena, sistemi za udvajanje I kradju lopte, brzina kretanja sa loptom, djeca od 2m ubadaju trojke ko od sale igraju na svih 5 pozicija, sistemi za blokiranje prilaska obrucu protivnika. Sve sam mogao shvatiti ali to da su nas duplo nadskakali to je van pameti. Agrsivnost I brzina su uticali da stari koncepti igre više ne prolaze. Igra se promijenila u potpunosti. Lomili su nas najprostijim driblinzima jer su to radili velikom brzinom. Sve komplokovanije ne rade jer ih to usporava. Sva igra se desava u trku. Tek kada im izadjes na teren shvatis u stvari koliko se igra razvila.
Tubby
26. mart 2015. u 07.55
Tek kada im izadjes na teren shvatis u stvari koliko se igra razvila. *** mrako pa ne živim ja brate pod staklenim zvonom. odem ja po nekada i na lokalne terene da overim klince ... duplo golo i DOSADNO do bola. u poslednjih par godina video sam SAMO jednu devojku iranku koja je „znala” sve ... znala je da udje u blok, da izadje iz njega, znala je da doda kad treba, da sutne kad treba, imala je i levu i desnu ruku ... vidi se kompletan igrac.
mraka23
(Igrac)
26. mart 2015. u 14.55
Gdje odes da vidis kako djeca igraju? Koji uzrast? Koji nivo?
A ako je veci nivo hoćeš da kažeš da ne znaju osnove kosarke?

Moja iskustva i kao posmatraca i trenera su sasvim drugacija. Dobijem tim od 12 igrača od dvanest godina i svaki igrac polaze loptu i lijevom i desnom rukom. A daleko od toga da je ovo neki kosarkaski centar. Sarajevo 80-ih finale malih olimpijskih igara (dakle srednja skola) 1/8 finala, u timovima u prosjeku pola igrača nije znalo uraditi pravilno lijevi ulaz (ili desni ako si ljevak).

Cijenim staru skolu kosarke ali vidim i ogroman progres i napredak sporta u cjelini. Ako me pitas koju kosarku vise volim. Reci ću ti onu staru. Ako me pitas koji su timovi bolji reci ću ti ovi danas.
mraka23
(Igrac)
26. mart 2015. u 15.04
Objasni mi ako se vise objekata A krecu sličnom brzinom ma kolika bila, da li primjecujes u stvari kako se brzo krecu individualno?

Ako uvedes objekat B normalne brzine među njih da li tek vidis nevjerovatnu brzinu tih objekata A?

Objekat B smo bili mi, dobro kosarkaski podkovani sa fundamentima koji ničemu nisu sluzili jer su se izgubili u protivnickoj brzini i agresivnosti.
Tubby
26. mart 2015. u 21.41
Gdje odes da vidis kako djeca igraju? Koji uzrast? Koji nivo? A ako je veci nivo hoćeš da kažeš da ne znaju osnove kosarke? *** nismo se razumeli ... idem po lokalnim terenima ovde u s. americi. možda sam za par decinija video par klinaca koji su bili potkovani. ovo ostalo ... da se ne ponavljam go qurac. ne pamtim da sam video s. americkog klinca da zna da sutne o'tablu. SVI drve loptu do iznemoglosti i priznajem DOBRO skacu .. to je sve. NORMALNO na fakultetima je druga prica ... studentsku ligu obozavam, tu UVEK Ima šta da se vidi.
---
Moja iskustva i kao posmatraca i trenera su sasvim drugacija. Dobijem tim od 12 igrača od dvanest godina i svaki igrac polaze loptu i lijevom i desnom rukom. A daleko od toga da je ovo neki kosarkaski centar. Sarajevo 80-ih finale malih olimpijskih igara (dakle srednja skola) 1/8 finala, u timovima u prosjeku pola igrača nije znalo uraditi pravilno lijevi ulaz (ili desni ako si ljevak). *** ja sam bolji basket igrao u sarajevu nego bilo gde u americi! vojsku sam tamo sluzio.
---
Cijenim staru skolu kosarke ali vidim i ogroman progres i napredak sporta u cjelini. Ako me pitas koju kosarku vise volim. Reci ću ti onu staru. Ako me pitas koji su timovi bolji reci ću ti ovi danas. *** ja volim recimo timija hardveja, belu chokoladu dz. vilijamsa, rej alena, alena ijversona, brda, ajzeju tomasa, alajzuna, sabonisa ... znaci igrace koji imaju „to nešto” a igrace tipa kobija, brona, parkera ... to jedino ako BAS nemam šta da radim. sinoć sam pokusao da odgledam oklhomu i san antonio ... promenio sam kanal u 5 minutu meca. evo ti jedan link ako hoćeš da gledaš basket ima svasta:
http://firstrowca.eu/sport/basketball.html
0

mraka23
(Igrac)
26. mart 2015. u 15.04

Objasni mi ako se vise objekata A krecu sličnom brzinom ma kolika bila, da li primjecujes u stvari kako se brzo krecu individualno? Ako uvedes objekat B normalne brzine među njih da li tek vidis nevjerovatnu brzinu tih objekata A? Objekat B smo bili mi, dobro kosarkaski podkovani sa fundamentima koji ničemu nisu sluzili jer su se izgubili u protivnickoj brzini i agresivnosti. mrako ... ja da sam gledao tebe i tvoju ekipu protiv tih omladinaca kazao bi ti posle prvog njihovog napada kako i šta da igrate. ne kažem da biste ih dobili ali ubeđen sam da je ISKUSNU ekipu JAKO teško dobiti.
geriatrikus
(zvakac karamela)
27. mart 2015. u 11.49
Da rezimiramo...ili remiziramo(k'o kad traJvan napravi zadnji krug pa krene u „remizu”):
-Kosarka je napredovala zato što neki juniori uspiju da poderu kakvu gerijatrijsku kliniku(odjeljenje pulmologija i reumatologija) koja je basketala prije 30+ godina
-Još je veci dokaz da je skupina momaka iz Cazina, koju je uco Cazim odredio da predstavlja njihovu mladu zajednicu iz srednje medEcinske skole „Babica Razija” na MOI 1980. u Sarajevu iskazala nedovoljno poznavanje nekih kosarkaskih elemenata u utakmici 1/8 finala(igrali protiv „Druga Sirotanovica” iz Husina).
-Kosarka je toliko uznapredovala pa je utisak koji posmatrac stice gledajuci jednog Hauarda(on ti je danas i Dzabar i Hakim zajedno), koji vise podsjeca na spucenog(to je ono kad se konju svezu noge da može da pase, ali ne može da trci) Dorata(ili Ridjana) kad je neko uz njega u reketu, u stvari napredak tj. evolucija u pozitivnom smjeru kosarkaske igre.
-Mirotic vrs. Pipen? Taaa će Pipen
-Ili Divac nasuprot Rodji(i on ti je krema yebote) iz Sakramenta...a ko je Divac kad pomislis? Bolji od Juinga, Robinsona, Perisa, Seka...jes q!
Ne znam...bio je onaj mali u Cikagu, smetnu' mu ime, 'nako nešto crmpurasto, zivo... bila su ona dva što se krvise stalno; onaj Garo se nešto razbolje i neki Zuco iz Bostona, nisu 'nako bili losi...ali, brate mili, kad pogledas Korvera, Milsapa, o Horfordu da ne pricam...ovi danasnji su bolji sto jes' jes'.
Tubby
27. mart 2015. u 19.33
kad rece razija ...nomalno pva asocijacija je: https://www.youtube.com/watch?v=4RwUjWXpFo0
milanche
01. april 2015. u 16.56
Bilo kako bilo, meni je Steph Curry dogadjaj sezone.

Šta god mislili o kojekome, mora se priznati da se odavno nije pojavio bolji point guard. Sut blizu savrsenstva, okida bilo odakle munjevito i pogadja, odličan dribler i dodavac, procenat slobodnih bacanja 91% ove sezone, a u overall karijeri se za sada drzi na trecem mestu svih vremena (http://www.basketball-reference.com/leaders/ft_pct_career.html).

Gledao sam ga protiv Chris Paul-a u nekoliko navrata (juče poslednjih put), i nevidjeno šta mu radi, kako ga baca po parketu k'o nekada Srećko Jaric onog Todorica iz Partizana.

Jedino sam malo skeptican kako će da podnese udarce u rebra, lakat u zube i slično u playoff-u. Deluje mi da mu treba još dosta snage i zilavosti da bi doveo tim do titule. Takođe, i malo ozbiljniji stav prema cuvanju lopte - sklon je da se
malo neozbiljno odnosi.

Onaj njegov pajtas (sin od Mychal Thompsona iz Lakersa) postavi pre nekog vremena po broju poena u četvrtini. Iako mi nije ni priblizno zanimljiv kao kosarkaska pojava, nije ni taj rekord za bacanje.

Ako ništa, bar se u tom pogledu nešto desava.
Tubby
02. april 2015. u 00.01
što se tiče stefa ti ocigledno pratis samo regionalnu kosarku ... brate SLOBODNO promeni kanal neću ti ništa. *** danas harden (hjuston) ubode jedva 51 ... i to iz zezanja. još nešto, ZAMOLIO bi' te da ubuduce i istu recenicu ne stavljas srećka i todorica ... to je FAUL!
milanche
02. april 2015. u 00.32
Mrste se kad gledam talibane, inače bih pogledao i hardOn-a...
Tubby
02. april 2015. u 14.42
salim se ja ... stef je IGRACINA za ostale tatine sinove: luk volton, tim hardvej jr, markus dzordan ... voltonov sin ni kod NAS na vozdovcu ne bi prosao, pokidale bi ga ale.
geriatrikus
(zvakac karamela)
02. april 2015. u 14.44
Kad već govorimo o bacanjima, Titus Ashby je zakon za sve...
Skola, kurs, an-lajn diploma, kupljena diploma...šta je bolje pitanje je sad? Pogledajmo San Antonio.
Titula u proslom vijeku, a sada isti igrači(doduse, tu su i ortopedska pomagala, stentovi, pumpice Advair, hodaljke, Igalo) od super zvijezda „moderne kosarke” prave obične telce.
Možeš ti svirati i na sluh, čak i neku svadbu odraditi, ali bez poznavanja nota nećeš u simfonijski orkestar...
milanche
02. april 2015. u 18.18
Meni su Spurs bili I ostali gospoda. Stars skola - stara skola, a ovi mladji im nisu ništa losiji (Green, Leonard,..). Dok je tu vladika Grigorije I otac Timotej, biće sve u redu.

Ipak, ako Warriors ne nastave visedecenijsku praksu rasprodaje igrackog kadra, ovaj tim može mnogo daleko da stigne. Protiv Clippers se jasno videlo koliko su po filozofiji igre daleko jači od solidnih timova u ligi, I kako nije slučajno da se nalaze na tabeli tu gde su.
Tubby
02. april 2015. u 20.45
geri ... za sprse mi ne treba da brinemo. seti se kako su napravili neznu tranziciju i kako su bezbolno povukli robinsona a uveli dankana. pop tačno ZNA šta radi ... opasan lik.
*** da li se vi secate pre jedno 15+ godina da li je pop bio vecinski vlasnik sprsa? znam da sam to negde citao ali ... nije iskljuceno ni da sam sanjao.

Tubby
03. april 2015. u 12.29
nije kosarka ... ali ovo smo mi u beogradu zvali „mosha”:
https://www.youtube.com/watch?v=BbtDLPe1I9k auuu kakav rad!
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. april 2015. u 13.35
Ona „23” se zove Sefika Buza, kci Mehmeda Buze, bivšeg igrača Celika.
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. april 2015. u 13.44
GS?
Nisam ih bas previse analizir'o, tako da se ne bih previse bavio „strucnim” analizama.
Ne znam koliko onaj mali Stevica može kontrolisati svoj temperament u odlucnim momentima. Dejvid Li je igrac koga sam uvijek cijenio. Nije neki specijalni talenat, ali je „posten” igrac. Bogut je je djene-djene...a nije da nema potencijal. Tomson bi se mogao iskopcati kada dodje do stani-pani.
Kada ulete u liniju i raspucaju se djeluju vrlo dobro, ali nisam siguran kako bi to izgledalo kada ih neko malo nacepi i „otme” im igru.
Stiv Ker zna kosarku, to je definitivno. Ali je pitanje koliko može drzati potreban nivo ozbiljnosti 192 minuta protiv istog protivnika?
milanche
03. april 2015. u 19.06
To je i meni problematično.

Vidjeno je do sada mali milion 'run-n-gun' timova koji su bili super u regularnom
delu, međutim kad dodje do 'noz pod gusu' u playoff-u (gde zna se - pobedjuje ko
je veca mrga u reketu i ko je fizicki veca zivotinja) - nisam nacisto kako bi prošli na
duže staze.

Onda, tu su povrede i slično. Jesu raznovrstan tim, ali nisu recimo ni blizu onom
timu Kingsa od pre 12-13 godina. Ode jedan od bekova sutera - otisli su svi zajedno.

Tačno si rekao - David Lee je i tvrd i disciplinovan kako treba. Draymond Green je
takođe jak u tom departmanu. Igoudala - takođe, možda još i jači. Ostali - brinu me poprilično.
geriatrikus
(zvakac karamela)
11. maj 2015. u 15.28
Vidis, Milance, bas si dobro pomenuo Kingse.
Nešto nisam toliko pratio „Ratnike” tokom prvenstva, sada sam malo vise obratio paznju na njihovu igru i...ne da mi se ne svidja.
Adelman je sa Kingsima ukomponovao ovo sto bi Ratnici kao da podignu sada na neki veci nivo tj. da „modernizuju” kosarku(niko ne modernizuje nauku izbacujuci Pitagoru, ili Arhimeda!).
Kako to Kingsi uradise? Ako je odgovor jedna riječ, onda je to Divac. Nikada igrac ne može biti brzi od bacene lopte. To je fundamentalna istina. Znaci sva ona trka i zbrka u savladavanju prostora(sto nekada izgleda jako atraktivno, zonglerski, na ko zna kakvom nivou) se rijesi(odnosno neutralise) dobrim pasom.
A to vodi do zakljucka da se nicem dobru ne nadas ako nemas dobru „post” igru. Ja nešto ne vidjeh „trougao” Cari-Tomson-Bogut(ili neki drugi). Kari cuda radi(bas kao najbolji basketas u gradu sto ni jednu selekciju nije prosao), ali nisam impresioniran time. Jesam sa sposobnostima, ali ne i sa racionalnoscu. Može se to mnogo pametnije, pogotovo ako „ono” možeš uvijek iskoristiti da malo „zapalis”, da malo „preplasis”...
Memfis nije neki tim, ali ih mogu lako ispiskati sa Zakom i Markom.
I da Memfis ima nekog da „stane” na loptu ništa im više ne treba. Solidan Konli i baj-baj Ratnici.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.