Diskusije : Košarka

 Komentar
Sećanje na „Džejmsa Dina sa Crvenog krsta”
BabaTunde
08. decembar 2013. u 06.05
http://www.politika.rs/rubrike/Sport/t44142.lt.html
*inače, piva je često drzao seminare u klupskim prostorijama na krstu ... mi lokalci smo mogli da udjemo na kvarno ALI u redu za ulazak su bili MNOGI nasi istaknuti treneri ... pogledaj pod mirko glista novosel, laza leblebija lecic, dusan duda ivkovic ... pivu ivkovica sam MNOGO dobro poznavao i bio čest gost u njegovoj a i on u mojoj kuci. bio je covek koji je bukvalno disao kosarku. mogli smo satima da ga slusamo, u glavi je drzao sigurno preko 100-napada, stalno je nešto crtao i još tada je pricao o kosarci „iznad obruca”, pokazivao „zatvaranje” coveka uz aut liniju, kontre, otvaranje utakmice ... po tome je bio poznat. u porodicnoj kuci je imao BUKVALNO na hiljade video kaseta koje bi nam po nekada dao da odledamo „ali samo na jedan dan”. kasete sa kosarkaskim utakmicama je imao po celoj kuci, drzao ih je na policama i po parketu a imao je kasete i u wc-u. i on i duda su bili cuveni golubari sa krsta i ni danas nisam siguran da li je vise voleo golubove ili basket ... bila je to mrtva trka. sa „ekipom” iz kraja obično je sedeo „kod vecitog mladoznje” ili u par bircuza na minut hoda od „kosarkaskog hrama” na crvenom krstu. u letnje vreme je odzavao treninge „na otvorenom” koji su trajali obično po 2 sata. na tribinama je bilo kao u kosnici ... ljudi su MNOGO voleli da gledaju trenera madzionicara. često, za one koje to zanima, se pojavljivao i duci simonovic. UVEK je sedeo sam i maskiran ... ALI ne za dugo. čim bi ga provalili nastajao je PRAVI haos i vest bi se kao sumski pozar proširila po krstu. posle treninga bi se ostajalo još par sati da se lekcije „dorade i još jednom izanaliziraju sa ekipom iz kraja” ... na zalost tog vremena vise nema. stari teren je srusen, nema vise ONIH betonskih tribina na kojima smo se nalazili, u novu salu više ne može SLOBODNO kao nekada da se udje ... i kao sto sam kazao tog vremena vise JEDNOSTAVNO nema.
BabaTunde
08. decembar 2013. u 06.14
na istu temu ali sa zadrskom evo i jedne pikanterije ... nikola tesla i porodica ivkovic: http://www.politika.rs/rubrike/Sport/t1671.lt.html
BabaTunde
08. decembar 2013. u 06.26
jedan od navijaca romanticara sacrvenog krsta:

REČ NAVIJAČA: Velimir Bata Živojinović

Čekali smo kad će Neca da obori Kruminša

Glumac Velimir Bata Živojinović je, kao i svako sa Crvenog krsta tih godina, morao da voli košarku i boks. Seća se kako je cela „ekipa” sa Krsta odlazila na mečeve reprezentacije da bi posebnu podršku dala Nemanji Đuriću, igraču Radničkog:

-Niko nije imao takvu popularnost kao košarkaški momci sa Crvenog krsta. Stanovao sam 50 metara od Radničkog, u Koraćevoj ulici, takoreći prvi komšija Pive i Dude Ivkovića. Ako nisi voleo košarku i boks, nisi bio sa Krsta. Ipak, ja sam otišao u druge vode, snimajući i 14 filmova godišnje, ali sam nastavio da pratim, koliko sam mogao, moje drugove sportiste. Drago mi je da Neca Đurić i ja danas pričamo na istu temu i rado se sećam kada smo ga mangupski hrabrili da obori sovjetskog diva Kruminša. Neca je na Krstu dobio zadatak da ga „složi”, na jednom meču pre šampionata u Beogradu, a kad ga je „počistio” u jednoj akciji, ovaj je padao tri minuta. Mnogo nam je lepo bilo u ono vreme. Živeli smo kao kraljevi: ako je jedan imao, imali su svi. Takvi smo bili drugovi.
nebojsa2
17. decembar 2013. u 09.19
Yo Baba, prijatelju moj neznani,
Poceo si da se otvaras i pišes o ljudima koje znaš i koji su ostavili traga u jednom od naših najtrofejnijih sportova.
Ja to uvjek procitam i nadam se da će biti još stiva o svim tim velikanima, a i o tebe među njima:))
BabaTunde
17. decembar 2013. u 12.03
Rođen je 04. avgusta 1937. godine u Beogradu, a preminuo je 28. septembra 1995. godine u Beogradu. Jedan od onih potpuno autentičnih, ličnih a opet „vlasništvo” svih kojima je košarka na srcu, bio je Slobodan Piva Ivković. Od prvog kontakta sa basketarom sve do prerane smrti, Piva je bio u službi napretka, razvoja košarke.

Gde god je bio, šta god je radio, Pivi nikad u prvom planu nisu bile titule, trofeji, medalje, interesovalo ga je nešto drugo, nešto do čega se dolazi teško, nešto što neko ne može da dočeka za tri života. Jednostavno, Pivu je zanimalo savršenstvo! Savršenstvo igre, ideje, igrača, savršenstvo košarke ... drugi put je doživeo savršenstvo kada je od golobradih dečaka sa Krsta napravio šampionski tim, od koga se tresla čitava Evropa. I to ne u meri zato što su postali prvaci Jugoslavije, osvajači YU kupa, polufinalisti Kupa šampiona i finalisti Kupa pobednika kupova, već zbog prepoznatljive igre.

Trenirao je ekipe Radničkog, OKK Beograda, MZT Skoplja, radio u Kuvajtu i Emiratima. Sa 32. godine iza njega su ostali najveći uspesi karijere. U reprezentaciji je takođe bio aktivan, malo je poznato da je trenirao jednu od najboljih jugoslovenskih generacija, tada juniore: Slavnića, Simonovića, Šolmana, Jelovca.

Pored činjenice da je uvek bio ispred svog vremena, odlično je poznavao sve principe igre vrhunskih košarkaških kolega, bez obzira na geografske širine i dužine. Omiljen mu je bio Džon Vuden, trenerska legenda i „head coach” univerziteta UCLA.
Veliki autoritet, znanje, prenosio je na mlade kolege, uvek je težio novinama i jedan je od prvih jugoslovenskih trenera koji je išao na školovanje u Ameriku.

Trenereska legenda Radničkog sa Crvenog Krsta, Slobodan Ivković, ulagao je energiju i bogato iskustvo stečeno po svetu, da se osnuje Udruženje košarkaških trenera Jugoslavije sa znakom KSJ. Animiranje kolega, ukazivanje na značaj da je ustoličenje vrhunskog esnafa bitno za autoritet zanata kojim se bave, u zemlji i inostranstvu, urodilo je plodom. Na Igmanu 1991. godine okupio je maksimalan broj trenera i doneta je odluka da se osnuje UKTJ pod okriljem KSJ sa sedištem u Beogradu. Bio je prvi predsednik UKTJ, organizovao seminare i trenerske akademije najvišeg ranga.

Za mnoge će ostati nedostižan u svakom pogledu.

http://tinyurl.com/l783mmy
nebojsa2
17. decembar 2013. u 20.35
Zarolaj ga Blaz, tripuj do balcaka.
Sa jednog od zabranjenih albuma u bivšoj nam zemlji.

Salim se Baba, slobodno nastavi, a možeš i o drugim ljudima, a ne samo o svom prijatelju Pivi:)
Moracu pogledati film sto je Milance postavio pa da komentarisemo.
BabaTunde
17. decembar 2013. u 21.14
tebra N2, trudicu se da te izbegavam u sirokom luku ALI ako se IPAK nekako vidimo ispricacu ti pricu o duciju simonovicu koju malo ko zna ... to NIJE za internet nego onako uz klopicu i picence.

nego evo ti jedan cvi:

Q. How a little German boy ties his shoes?
A. Hi make`s a little Knotzzies. ;-)„

p.s. znam ja šta bi ti voleo ... nešto o saletu, bodirogi, divcu ili ... na zalost njih NIKADA nisam uzivo gledao. verovao ili ne posao sam za indijanapolis ALI ... nisam nikada stigao do tamo. i dan danas mi dodje da se zbog toga obesim ... mislim nekoj dobroj ribi oko vrata. ”
BabaTunde
17. decembar 2013. u 21.34
ne znam da li nju znaš ovu sportsku munju: http://tinyurl.com/k3sqf8g ... i nju JAKO JAKO dobro znam. SJAJAN lik!

p.s. nego čuo sam da ti volis one dinamicne sportove kao domine i shah ... bas me zanima da li još uvek držiš primat u tim disciplinama?
nebojsa2
17. decembar 2013. u 21.56
U Indianapolisu mi je bio brat iz Cikage, koji, niti je neki kosarkas, a ni navijac. Pokupilo se njih dvadesetak i zapalili. Karte nisu imali, a bile su paprene do 5 min prije utakmice. Onda su bile smijesn o jeftine, i kako je sala bila poluprazna mogli su da se spuste skoro do parketa. Dodje mi da ga zgazim sto nisam ja, ali ne mogu, stariji je. Kaže da je bilo loodilo, i da su na povratku uglavnom žene vozile .
Ceca je jedina rukometsica koje se sjecam. Starka, a drzi se dobro. :) Vjerujem da je i super osoba.
nebojsa2
17. decembar 2013. u 22.02
Od sjedecih igara najviše volim pokericu. Odigram „često” sa prijateljima, gdje je druzenje isto važno kao i karte.
A i ono drugo haha
BabaTunde
17. decembar 2013. u 22.10
ne smem da se zakunem ali mislim da su i ovi moji usli ili za „dz” ili su platili neku cichu ... sve u svemu ja sam ga momacki popu@io. ko zna možda je bolje ... verovatno bi dobio srcani udar. idem sad malo da obidjem parohiju pa se vidimo SUTRA ... nadam se da znaš kako dalje ide rima ;o)
nebojsa2
19. decembar 2013. u 10.19
Ne znam kao ide rima bB, ali se sjecam da je ona djevojka iz vica bila iz grada na slovo i, Izenice :)
BabaTunde
21. decembar 2013. u 10.58
i bolje što ne znaš ... nije to za decu i UVEK se cuvaj da ne ides suvise otvoreno na zilet (babatunde) jer može da boli ;o).

* Popela se Fata na drvo visnje i nešto jede, kad jaranica:
J: Fato šta radis na visnji?
F: Evo, jedem tresnje!
J: Kako ba tresnje, paa na visnji si?
F: Ma, ja ponjela :)
nebojsa2
23. decembar 2013. u 17.12
Brate Bi, na prvu je malo bezveze, a na drugu nije los :))
Znajuci mentalitet naroda Izbosne, i vrlo moguć :)
BabaTunde
26. decembar 2013. u 09.30
brate syebo si mi temu u kompletu ... mojne to da mi radis, moracu da te restartujem kad te nagazim negde u gradu.
nebojsa2
26. decembar 2013. u 10.04
Samo da te upozorim:
Ja sam jači od tramvaja,
ljuci sam od ljutog zmaja:)

http://www.youtube.com/watch?v=E1blMmYbrNg
BabaTunde
26. decembar 2013. u 10.54
Koka kola, Malboro, Suzuki,
diskoteke, gitare, buzuki,
to je zivot, to nije reklama,
nikom nije lepse nego nama!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.