Diskusije : Zona sumraka

 Komentar
Smak jednog sveta
tajka
(trener)
19. decembar 2012. u 00.12


-Gde se zagubi onaj ‘Buconi’?
Već dve godine od kad je počeo rat 91 a niko u klubu nije video nekad vrsnog stručnjaka.
Kad ono?
Otvaraju se gvozdena vrata školskih terena i na njih stupa baš on, upravo dok sam sedeći u hladu razmišljao koliko mi sad trebaju razgovori sa njim i znanje koje on nosi u sebi! Ma šta je sad ovo? Ko se to igra sa mnom? Osvrćem se i pipam za glavu.
Jel’ to postoji? To čudo koje neko olako naziva podudarnost ili slučajnost?
-Bože!
Da skratim priču.
Uradio mi je horoskop jer se počeo time baviti a u narednih 20 godina još desetak i te kako preciznih predviđanja. Duško Savić „Buconi” je u međuvremenu postao medijska zvezda Srbije u oblasti astrologije.
-Sve će da ti ‘ide’ tamo preko bare,
reče i izmami osmeh na mom pred put zabrinutom licu.
Ne bih da vas davim sa predviđenim životnim koincidencijama u koje sam ‘uplovljavao’ i iz kojih sam ‘isplivavao’ sve sigurniji a koje traju već dvadesetak godina. One i sada izazivaju upitan smeh, prostu lagodnu nevericu široko otvorenih očiju kod mojih (ja ih odavno prihvatam ‘kao sudbinu’), jer se ne uklapaju u logično, realno i materijalno a za čudo ostvaruje se jedna za drugom! Skoro sve što smo čuli od ‘vidovnjaka’ , dobro i loše polako ali sigurno se obistinilo !
Sad krajem 2012 godine posle velikih poplava, čekam takođe predviđene (od njega) pre tri godine tektonske poremećaje u Americi umesto najavljenog ‘smaka sveta’ ili havarije u celom svetu po kalendaru drevnih Maja. Kako se precizno navodi u sredstvima informisanja , izvesne promene na zemlji će biti izazvane kosmičkim pomeranjima 21 decembra u 18 h po srednje Evropskom vremenu.
Ne sumnjam, zatreperiće i moj duh u tom momentu sa namerom da se sjedini sa snagom univerzuma. Da zadre na tren i bar pomisli da je osetio jedinstvo misaone mase i duboke tajne neshvaćenog ‘drugog sveta’, nerazumnom čak i nadprosečnom ljudskom mozgu. Ako su nam misli prilagođene u spokoj, mir i pozitivnu energiju za taj specifičan trenutak kad postajemo pametniji i bliži svemiru napravićemo dobru energiju. Siguran sam nazreće se vizija onoga što još ne možemo da znamo, što smo samo povremeno isprekidano sanjali u magli a čemu težimo podsvesno u mašti onom ne istraženom polovinom uma.
Bolje rečeno žudeli da napravimo svet bez patnje i bola,
jer Bog, to smo svi mi i sa našim mislima stvaramo ‘čuda’.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.