Diskusije : Putovanja i turizam

 Komentar
Strah od aviona
blizanci
22. mart 2014. u 20.54
Imate li strah od letenja iz prekookeanskih zemalja? Od kako se desilo sa ovim avionom što se srusio u Indijski ocean pocela sam da osjecam neki strah. Uskoro treba da letim za Srbiju I stalno sam opterecena ovim slučajem.Kako je sa vama slučaj?
JV
(☆)
23. mart 2014. u 13.08
Koliko ja pratim, velika je verovatnoca da je taj avion 'preuzet' od pilota tako da nemas čega da se plasis jer verujem da su 'security checks' znatno rigorozniji tu odakle ti putujes.

Ja se lično ne plasim; kad udjem u avion, to je to, pa bilo preko okeana ili ne, posto jednom kad se popnes tamo gore, isti je djavo koliko daleko putujes...:)
blizanci
23. mart 2014. u 19.13
Hvala ti na ohrabrujucem odgovoru.Ja iskreno toliko ne pratim situaciju jer ne znam dobro engleski ali letim iz Chicaga I uvijek me strah preko okeana ne znam zašto.Pozdrav!!
flute
(slikar)
24. mart 2014. u 00.06
Svaki naredni put kad udjes u avion je lakse. Meni to dodje ko odmor, bas se naspavam u tih deset sati ne gledam filmove, ne jedem, ponesem moj blanket i pilow i spavam, spavam...Opusti se, avion je sigurniji nego auto.
blizanci
24. mart 2014. u 16.20
da flute bas ću se opustiti a čula sam da je važno kod aviona samo polijetanje I sletanje
cnct56
(progr.)
24. mart 2014. u 16.47
evo malo da te ohrabrim, ovi svi stignu na svoje odrediste svaki dan pa ti sad vidi...

http://www.flightradar24.com/43.54,19.56/6
JV
(☆)
24. mart 2014. u 20.37
E divno, sad ćemo svi da se plasim od gužve na nebu..hahahaa

Taj link nije ništa u poredjenju sa nebom iznad Londona. Na Heathrow, svakog minuta, slece ili polece avion. Nije mi se jednom desilo da bukvalno cekamo u redu i čim se onaj ispred nas odlepi, mi hvatamo zalet.
Marinela
07. april 2015. u 08.19
Prije prvog letenja avionom jako sam se bojala i imala strah od aviona. Nakon prvog obavljenog leta, strah je splasnuo, ali je još uvijek bio prisutan. Kada sam odlazila radit u Ameriku morala sam odraditi prekooceanski let i još par letova unutar Amerike sa istočne na zapadnu obalu, gdje sam shvatila da se trebam prestat bojat aviona, s obzirom da je još uvijek najsigurnije prijevozno sredstvo, s kojim svakodnevno ljudi putuju na posao diljem svijeta. Tako da no stress i samo opušteno u avionima :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.