Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Pankreatitis kod psa
Ptica_trkacica
(beachbabe)
15. jun 2012. u 18.18
molim ako neko ima iskustva da mi kaže kako se vas pas nosi sa ovim i cime ga hranite? imam silky terrier koji ima 10 godina i dijagnosticirana je sa pankreatitisom. Veterinar joj je promjenio ishranu a ja s tim nisam zadovoljna. Dosad je jela Royal Canine uvijek koje sam mjenjala po godinama starosti, to je ovde najbolja hrana koju mogu da joj kupim. Veterinar je preporucio hranu koja se zove Chappie , jako jeftina i nekvalitetna po mom mišljenju, visok sadrzaj vlakana i nizak sadrzaj masnoca, jako malo nutritivne vrijednosti za psa u tim godinama. Ok da je to privremeno zbog bolesti, ali on kaže da treba da ostane na toj hrani do kraja zivota. Pored tog sto nisam zadovoljna, pas mi je stalno gladan...zao mi je :( i zabranio nam je ista drugo da joj dajemo..

molim za bilo kakav savjet ako imate iskustva, sve osim kuhanja hrane kod kuce, jer to ne mogu jednostavno iz razloga jer mislim da to ne bih uspjela raditi kako treba. Živim u UK ako je bitno.

hvala unaprijed :)
Mexicana
(knjizevnik)
16. jun 2012. u 07.01
Ocigledno je da pas treba da bude na dijeti.
Pankreatitis je ozbiljna stvar. U principu se teško leci a pas je i u godinama.
Ako ti se ne svidja savet ovog veterinara uvek možeš da trazis i mišljenje od nekog drugog.
Srećno
marijamhlc
16. jun 2012. u 07.52
Da, Chappy je stvarno nekvalitetna hrana!:(

Promeni veterinara, a svakako, pogledaj od Royal Canina, veterinarsku hranu, jeste skuplja, ali je stvarno fenomenalna

Ako si u Beogradu, mi imamo fantasticne veterinare, a veruj mi, promenili smo barem 10 veterinara do sada, a kod ovih smo već 2 godine, i bas bas smo zadovoljni, posto nam pas ima i epilepsiju, i kilav je na stomaku, i proradi mi gastritis svakih par meseci, tako da sa sigurnoscu ti mogu reći da su fantasticni!:)
Ptica_trkacica
(beachbabe)
16. jun 2012. u 10.31
hvala na odgovorima, mi smo u Engleskoj. Igrom slučaja zadesio nam se najbolji veterinar u regiji, a takođe sam dobila i drugo mišljenje. I treće..svi preporucuju Chappie. Ima i Royal Canine dijetalni program ali je 10 puta skuplji, a svi oni tvrde da je iste kvalitete. Covjek se uvijek povodi za onim što skuplje to bolje, ali ipak bi trebala njima da vjerujem.
Ako ima neko psa sa pankreatitisom, molim da podijeli svoje iskustvo sa ishranom i ponasanjem psa. Moj je tek dijagnosticiran pa me zanima. Procitala sam dosta toga na internetu, ali iskustva su neprecjenjiva.

hvala unaprijed
baxuz
(φεμμινα™)
16. jun 2012. u 13.58
pa dobro, ako imaš 3 ista mišljenja veterinara onda poslusaj to što ti kažu i drzi se njihove terapije...
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
17. jun 2012. u 14.43
Moja kuca je imala problema sa pankreasom,vise od dve godine je jela farmaceutsku hranu koja je takođe bila puna biljnih vlakana,nije ti za dzabe preporucena takva hrana.Kupovala sam je iskljucivo u veterinarskoj apoteci.Bila je skupa i moja kuca je nije uopste obozovala ali morali smo da izdržimo.Sada jede Rojal Canin za osetljive pse i odlično je podnosi. S'obzirom da tvoja kuca ima dosta godina ja bih,da sam na tvom mestu,ipak poslusala veterinare,pogotovo sto svi imaju isto mišljenje.
Ptica_trkacica
(beachbabe)
21. jun 2012. u 17.06
Peristeri, hvala na odgovoru. ma naravno da ću poslusati, samo sam htjela cuti iskustva od ljudi sa istim problemom. Drago mi je da ti se pas oporavio i da sad jede ok hranu. Shvatam ja razloge za ovu koju sada jede, brine me samo jer je to niskokaloricna dijeta sa visokim procentom vlakana, a sa malo vrijednosti koje pas treba da konzumira u ovim godinama. Takođe joj je zabranjeno sve drugo, mnogo mi je zao :( kad ne mogu da je nagradim nekad za dobro ponasanje i kad izvodi trikove.
Ti nisi ništa spremala kod kuce? samo si hranila s tom dijetalnom?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.