Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Mace sa problemom na zadnjim sapama
baxuz
(φεμμινα™)
08. maj 2012. u 16.42
Uzela moja mama pre 20-ak dana slatko malo macence od tada 2 meseca... veselo, zivahno, puno zivota ali sa nekim problemom na zadnjim sapama. Mace nekoliko koraka sasvim normalno napravi a onda kao da se umori pa joj zadnje sape pokleknu i jednostavno ih opruzi po zemlji. Posle kratkog vremena prica se ponavlja, mace se igra najnormalnije, skace, veseli i opet paf, na momenat otkazu zadnje noge.

Je l' neko ima ideju šta bi to moglo da bude? Da nije displazija ili neki problem sa misicima nogu? U svakom slučaju mace normalno jede, nema nikakav problem, nicim nije ugrozeno i biće odvedeno kod veterinara koji je inače zaduzen za sve njihove zivotinje, samo sto on ove nedelje nije tu, sluzbeno je odsutan.

Žena od koje je moja mama uzela mace kaže da je još mala pa nije najstabilnija i da će to vremenom da se popravi. Kad je uzela pre 20 dana, taj hendikep nije bio vidljiv već kako raste dolazi do izrazaja. Pri tom mace je bilo i stidljivo zbog promene sredine i novog drustva (2 psa i 1 starija macka) a sad se već opustila i uziva.

Nadam se da sam dobro prenela informacije s obzirom da macence nisam videla već mi se mama danas tuznjikavo zalila da joj zivuljka ima problem sa zadnjim sapama.

Ako neko ima neku ideju, biću zahvalna da čujem (makar i nagadjanja) šta može da bude, dok ne dodju do veterinara...
avlijanerka
10. maj 2012. u 07.22
Teško je na osnovu samo opisa znati o cemu se radi. Ja mogu samo da ti kažem da su ti malci od 2 meseca veoma zilavi i pokretni i nije bas uobicajeno da im tako otkazuju noge. Oni, ako su bolesni i iznureni, onda se teturaju na sve četiri, ali to se jasno vidi.
Ja bih možda pre posumnjala ne neki neuroloski problem, ali veterinar će ipak to najbolje moći da proceni.
baxuz
(φεμμινα™)
12. maj 2012. u 22.36
znam da je teško samo na osnovu mojih nekoliko reci... ići će kod vet-a uskoro... a za sad je jedno veselo mace...
baxuz
(φεμμινα™)
14. maj 2012. u 16.12
bio vet... mace ima probleme sa hrskavicom u zadnjim nogama... dobilo je neki dodatak ishrani (lek) od koga bi stanje trebalo da se poboljsa... nikad neće biti super zdravo ali to joj svakako neće uticati na kvalitet zivota...

eto, ispade da i nije tako strasno...
avlijanerka
15. maj 2012. u 01.17
Sjajna vest, od svih loših scenarija, ovaj je još i najbolji. Pretpostavljam da će tvoja majka morati strogo da pazi da mace nikada ne skace sa velike visine, sto je lakse reci nego učiniti, ali dok god ga to ne boli i dok god može da se kreće, to je uspeh.
baxuz
(φεμμινα™)
15. maj 2012. u 04.27
ma mace i sad skace ko nenormalno... ono je puno zivota a kako i ne bi bilo kad ima drustvo od 2 psa i 1 odrasle macke...

nema opasnosti od lomljenja kostiju a ovaj lek bi trebao da je „ucvrsti” samo...
avlijanerka
15. maj 2012. u 07.26
Super, ma šta god da bude bilo, sve su muke vredne njihovih vragolija
baxuz
(φεμμινα™)
15. maj 2012. u 08.35
ovaj alija sirotanovic prvi dan zamalo da zavrsi kao zalogaj dogi... već posle 3 dana nije smeo niko da je dira...

zivotinje su humoristicne... :)
baxuz
(φεμμινα™)
15. maj 2012. u 17.22
avlijanerka
16. maj 2012. u 07.58
Au, pa to je lepotan! I iz ociju mu viri sto djavola:)))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.