Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Како се најбоље решити напасти?
Koliba
(Ima života i posle smrti)
11. april 2012. u 12.27
Напасти зване: буве!

Који је по теби најбољи начин да пса и мачку ослободиш бува?

Има ли средстава који су опасни по њихово здравље које треба избегавати? Шта је најбоље применити?

Исто питање важи и за крпеље.
RecA
12. april 2012. u 03.22
Imaš da kupis preparat koji se zove Frontline. Ima ga u spreju ili ampulama. Preporucujem ampule. Jedna ampula ima dejstvo 30 dana i za to vreme pas je zasticen od buva i krpelja. Ampulu iscedis psu između lopatica, utrljas i to je to. Ne kupaš psa narednih 3 dana.
Ako živis u Srbiji, obavezno obrati paznju na rok trajanja i nemoj da kupujes sprej jer ga rastvaraju vodom pa nema pravo dejstvo, dakle samo ampule.
mimozaaa
(posmatrac)
12. april 2012. u 06.24
Imaš i Adventiks u ampulama. Postoje dvije vrste ampula slabije i jače (zuta tekucina i plavea tekucina). Zute su jače a imaš ih za manje i vece pse. Ja sam svojim psima uzimala jače i to zute i po savjetu veterinara sam ukapavala na svakih 14 dana jer ovdje kod nas ima jako puno krpelja. Ampula izlapi tako da sam znala nalaziti krpelje nakon 3 sedmice i onda je veterinarka rekla da slobodno ukapavam svake dvije sedmice. Jedan pas mi je pokazivao alergiju na te ampule jer bi poslije ukapavanja juri po kuci, vidis da ga to grize. Nije imao ospi ali je bio jako nemiran i nervozan. Opet po savjetu veterinara sam mu kapavala tako što sam mu duz kicme ukapavala kap po kap i to jedno pored druge. Tada nije bilo reakcije da bi bio nervozan. Citala sam da je dobro protiv buva jabukovo sirce pomjesano sa vodom pa time poprskati i utrljati u dlaku psa. Nisam probala ali sam citala. Znam da su ampule dobre i efikasne i njih se godinama držim.
Koliba
(Ima života i posle smrti)
12. april 2012. u 18.04
Хвала.

За фронтлајн знам, данас сам га баш сипао псу, али за јабуково сирће никада нисам чуо да се примењује за заштиту против бува и крпеља; за чишћење длаке и њен сјај - да, али против поменутих напасти - не. А заправо би ми било драго да је то тачно, јер не бих желео животиње без потребе да трујем, ако постоји природна заштита.

Зна ли још неко нешто о овоме?

Унапред хвала на труду.
RecA
13. april 2012. u 08.43
Nikad ne bih stavio psu jabukovo sirce na kozu. Uzas. Zar treba kiselina da izjeda psa? Ponekad ni frontline kad prođe 3 nedelje ne može da zastiti od krpelja koliko su mutirali a zamisli jabukovo sirce.
Koliba
(Ima života i posle smrti)
13. april 2012. u 10.14
Јеси ли ставио некад јабуково сирће на своју кожу, рецимо приликом прављења салате? Наравно да не може да „изуједа кожу”, али као што рекох мени је познато да се њиме успешно чисти длака природним средством, уместо да се користи хемија (шампони и сл.).

RecA
13. april 2012. u 10.33
Uvek možeš da probaš. Tvoj pas, tvoj izbor.
Koliba
(Ima života i posle smrti)
13. april 2012. u 13.13
Ја и пишем само из искуства. На псу којег сам раније имао сам испробао - наравно сирће сам помешао са водом. Длака је била чиста и сјајна. Као средство против бува и крпеља сам раније користио огрлице, тако да ми није познато дејство сирћета на њих.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
30. april 2012. u 07.07
Frontline jako slabo dejstvo.stavljala sam ga na mom psu,ali ništa.posle par dana je zakacio i krpelja.
Koliba
(Ima života i posle smrti)
01. maj 2012. u 18.59
На крају сам и за псе и за мачку узео огрлицу - немачку (vitacraft-ову) која штити 5 месеци - рачунам да ће тиме бити „покривени” у овом најгорем периоду. А јабуково сирће ових дана сам користим због крпеља који ме је ујео и због којег сам имао компликације са здрављем после седмог дана од уједа - нисам знао где се налази до те мере сам био ошамућен, а место уједа је сврбело и црвенело.
baxuz
(φεμμινα™)
03. maj 2012. u 13.47
pre neki dan čujem (u nekom drustvu od jedne devojke koja ima odgajivacnicu) da postoji inekcija koja se da psu protiv krpelja, kažu da ih ima samo kod veterinara i da je 45 dana pas miran... ne znam o cemu se radi i kako se zove tačno ali koga zanima, može da se raspita kod svog vet-a...
medianka
(~Carica Teodora~)
03. maj 2012. u 15.52
Nikako svakakvi preparati na životinje! Samo vaše ruke koje umeju da lepo vade krpelje i stiskaju buve, morate ih sami tražiti po gustim dlakama! I lekovi ako treba.
baxuz
(φεμμινα™)
03. maj 2012. u 16.41
moj pas sad po prvi put ima advantix (plavi) na sebi i ako sam ja super zadovoljna sa frontline-om, ali keva mi rece da je ovaj prvi bolji pa mi poslala iz italije...

maltezerka mi nije imala nikakav neprijatan problem, ukapala sam joj na 3 mesta duz kicme i to je to...

za sad nema ni buva ni krpelja...
Koliba
(Ima života i posle smrti)
04. maj 2012. u 15.19
Моји љубимци - шарпланинци и маче - живе напољу, не у стану. Накапао сам фронтлајн псу, али је и поред тога добио неколико крпеља и то на глави. Маче је такође претежно напољу, али често улази унутра, а највише воли да спава у мом кревету. Нема шансе да шарпланинцу (невероватно густе длаке) „природним путем” отклоним буве. Крпеља сам вероватно зарадио од мачке. Место уједа ме је сврбело бар недељу дана, а да не причам о несвестици која ме је обузимала неколико дана, још увек се нисам опоравио.

Ни ја нисам за то да животиње непотребно трујем, али немам много избора.
baxuz
(φεμμινα™)
04. maj 2012. u 15.59
ja nikada nisam imala problema sa frontline-om niti mi je kuce zaradilo krpelju... ubeđena sam da kod nas prodaju star proizvod kome je dejstvo prestalo i da zato svi koji su u srbiji imaju loše iskustvo sa frontline-om... pouzdano znam da se spray razredjuje i da zato nema efekata dok su ampule stare 100%...

meni frontline donosi keva iz italije i zato se ja kunem u taj proizvod jer stvarno mi kuce nema nikakav problem cele sezone krpelja...

pokusajte da ga narucite od nekoga iz inostranstva, onaj ko može, kosta isto a efekat je zagarantovan...
Nana101
12. maj 2012. u 17.27
Koristite Frontline, a uz to i onu ogrlicu protiv pasa i krpelja. Frontline sam često ne radi.
Lignjeslav
13. maj 2012. u 06.20
Ako pas (macka) i prostor u kojem borave već „pate” od buva, ne pomazu ni Frontline ni Adventix ni ogrlice ni sprej.

Ova sredstva služe za prevenciju od buva a ciscenje se radi nekim drugim sredstvima, malo agresivnijim. Veterinari bi trebalo da znaju i (bar u Beogradu) oni i najbolje obavljaju ciscenje.
xtype
14. novembar 2012. u 05.13
Ovde imaš neka rešenja mojkucniljubimac.com
CungaLunga
0
01. februar 2013. u 13.30
Ja za psa upotrebljavam Frontline i pomaze, mada malo sam u dilemi otkad sam na jednom slovenackom forumu za kucne ljubimce zapazila odgovor sa strane moderatorke koja duže vremena ne koristi na psu kemikalije za napasti već iskljucivo lavandino ulje, koje nanosi na cistoj dlaci tako da malo ulja natrlja među dlanove i krene sa dlanovima preko dlake od vrh glave pa sve do kraja i svudje po malo, eto valjalo bi probati, jer ja sigurno ocu…

Nasla sam nešto interesantno, možda vam bude od koristi…;)

http://www.femina.hr/clanak/index/r/15/c/1616/se/zanimljivosti_aromaterapija-za-vase-kucne-ljubimce

h ttp://www.pet-centar.rs/content/view/3346/70/

Pozdrav. ;)

CungaLunga
0
01. februar 2013. u 13.33
MAKPO
(косингас)
13. maj 2013. u 20.22
Kupim 'frontline plus' u paketu od sest komada, i to mi traje po dve godine, jer ne stavljam svaki mesec.

Mala flasica, sa 10ml maslinovog il' bademovog ulja, pomesano sa po 2 kapi etericnog ulja 'tea tree' 'peppermint' i 'eucalyptus'.

To sve lepo pomesano, nanesem malo na moj dlan, protraljam i polako apliciram psu na rep, po sapama, stomaku.

Pošto ne traje dugo, treba aplicirati pre setnje psa.

Mi setamo istom rutom, i većinom puta se drže pesacke staze, tako da i ne treba puno da brinem ni za krpelje ni za buve i ostale napasti ;o)

Osim tih ulja, mozete koristiti 'lavender', 'lemon', 'lemon grass', 'citronella' ulja.

Vise od tri ne bih mesao zajedno. Nikako nemojte DIREKTNO stavljati ne razblazeno ulje na psa il' macku. Ono sto napravite za psa, za macku razblaziti duplo.

Za sprej, mozete nasuti 200ml vode i do 20ak kapi etericnog ulja i poprskati psa. Nemojte po glavi i ocima, nosu...

Šta još radim, stavim par kapi bilo kojeg od navedenog ulja na ogrlicu isto.

Naravno, ovo sve vazi ako koristite 100% prirodna etericna ulja.

Pozdrav
aom
((ime_u_kucici))
14. jun 2013. u 11.05
šta god da kupujete i koristite, znajte da ne postoji idealno sredstvo protiv buva i krpelja. nije loše menjati preparat iz sezone u sezonu!

samo nikada NIKADA nemojte mesati preparate (ogrlica i sprej istovremeno) to može da bude pogubno!

za one koji imaju mladunce mladje od 8 nedelja kada se obično rpvi put stavlja neki anti parazitik, pokusajte sa cimetom i talkom za bebe (mirisu makar lepo) kao i gustim cesljem za buve (to se prodaje u pet shopovima nije skupo i vrlo je efikasno - trazi samo malo vise vremena) :)
a što se jabukovog sirceta tiče, uvek ga rastvorite sa vodom, makar pola pola!i usna skoljka se može cistiti ovim kiselim dresingom za salatu, nije loše za malaseziju koja raste u usima :)

milimijalcic
10. avgust 2013. u 12.49
Pas mi toliko ima krpelja, da mu se ne vidi ni jedno uho, bukvalno!!!!Oko ociju, po glavi, sitnisu, vadila sam koliko sam mogla, očajna sam, pomozite!!!!! :((((((
samo_u_prolazu
(Svaki dan bez osmeha je propao)
19. avgust 2013. u 10.39
Frontline i ostali preparati koji se mnogo reklamiraju nisu toliko efikasni kao advantix:
http://www.kathond.nl/hond/vlooien-teken/advantix-c-1_3.html?gclid=CJrp_JXeibkCFQjA3goduzIAgA

Sve sam isprobao kod moga psa,sa advantixom nije vise ničega bilo.Nemam razloga da hvalim osim sto stvarno verujem u taj preparat.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.