Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Da se „pohvalimo”
avlijanerka
09. april 2012. u 23.27
Kijamo već 5 dana. Curi nam nos, a malko i jedno oko. Odosmo danas kod doce i najverovatnije se razbuktao neki ucmali virus herpesa koji Buban nosi u sebi od ko zna kad. A i gingivitis nam napreduje, hvala na pitanju... I oslabili smo 400g na naših 4 i po kile...
E sto mi je kilav macak, sacuvaj Boze...
Koliba
(Ima života i posle smrti)
11. april 2012. u 09.45
Има и мој чиме да се „похвали” - покупио је већ 5 крпеља, а не дозвољава да се одстрањују, јер не да да му било ко „чепрка” по телу, није то пас - то је тврдоглаво старије маче у одрастању да постане мачак. Иначе, недавно су га мало „дохватили” моја 2 пса, добро је извукао живу главу. Од тада болује од пост-трауматских последица кад год неко од њих залаје; о обилажењу истих на удаљености мањој од 5 метара да и не говоримо.
barker
(istrazivac)
13. april 2012. u 03.47
Postovanje Avlijanerka! I mi smo kilavi i to već duže vreme. Imamo problem sa gingivama a ovde u Beogradu gde smo trenutno nema zubara veterinara, a posto imamomusko teranje još od februara samo se trljamo i dlaka nam se tako umrsila na 50% tela da ćemo ipak morati celi da se obrijemo. Šta vi radite sami protiv gingivitisa? Pozdrav!
avlijanerka
13. april 2012. u 08.44
Barker, veliki pozdrav! Ja mu mazem zube i desni Biotene gelom koji mi je lekar preporucio, a jede i Medi-cal dental formulu. Taj gel sam uspevala ranije da mu mazem i po 3-4 puta dnevno, ali sada me zaobilizi u sirokom luku ako oseti da bih mogla da mu to stavljam. Medi-cal formula je djubre od hrane, ali bez toga mu stvarno zubi budu još gori, valjda te granulice imaju u svom sastavu i neku hemijsku supstancu koja cisti zube. Konzerve zbog tog razloga ni ne jede. Za ovih sedam godina jednom je bio i na potpunom ciscenju zuba pod narkozom.
Iako sam sve probala, ja bitku sa gingivitisom polako gubim... Kod specijaliste nismo ni isli, nema tu puno šta može da se uradi. Neke macke su jednostavno sklone gingivitisu, a moj je izgleda od te kilave sorte. Guramo ovako dok možemo, pa ćemo onda da cupamo molarne zube kada zagusti.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.