Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Nemoj da je neko pisnuo sto je pas izujedao decu u
filip65
(penzioner)
28. mart 2012. u 18.13
Pas nije kriv!!!
Šta deca „traže u vrticu”
sasar11Poruka negativno ocenjena. Pokaži

sasar11
28. mart 2012. u 21.27
filipe65 koji si ti bolesnik...
avlijanerkaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

avlijanerka
28. mart 2012. u 22.32
Jedini koji ovde pisti si ti. Od 4 javljanja na ovoj diskusiji, 3 su ti na istu temu i istim tonom.
Opusti se covece i vodi svoju brigu. Ako bas hoćeš da ispravljas krive Drine, onda se batali kucica i kreni da se obracunavas sa pedofilima i ubicama. Vise dece je od njih stradalo nego od svih kucica ovog sveta. Kamo sreće da nam je to jedini problem...
Koliba
(Ima života i posle smrti)
11. april 2012. u 09.56
Пси и мачке су корисне животиње - они би, да је све како треба, чистили отпатке који људи остављају на ђубриштима, депонијама /колико ми је посзнато уништввају и пацове, што је врло врло корисно по модерног човека/ а не би живели у чопорима по улицама по градовима. Као и друге животиње у природи, и пси /као и мачке/ имају своју улогу и уништавањем било које животињске врсте човек нарушава природни поредак - у природи, као што и сама реч каже.

Све је то лепо - теоријски, рећи ћеш. Наравно, да се човек понаша ПРИРОДНО; све би било у реду.

Међутим, данас људи уместо да се друже са људима, да живе у складу са природом и чувају биљно и животињско окружење, они „силују” природу рецимо преко паса - због моде или усамљености или и једног и другог или нечег трећег, набаве кућног љубимца, па кад виде да то није игра, већ свакодневна вишечасовна обавеза, избаце љубимца напоље, да се сналази на улици. Ко зна колико то људи уради у више-стотина-хиљада-насељеним градовима, да не помињемо вишемилионске градове, као још гори пример. У градовима нема довољно хране за псе, или их има али по контејнерима поред зграда где људи живе. Затим, питање је како природа уопште може да усклади размножавање паса са постојећом количином хране - у граду, где је све вештачко, где је живот „виртуелан”.

Ово је јако сложена тема.

Најсмешније ми је када кажу да се тај проблем решава стерилизацијом паса.

Ја мислим да се решава променом садржаја сиве масе код људи. Јер, проблем је направио ЧОВЕК; А НЕ ПАС. Увек када постоји неки несклад у природи, сигурно је кривица до нас.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.