Diskusije : Film

 Komentar
Џокер, Бетменов полубрат
emilija2
04. septembar 2019. u 05.51
Најновији филм о (анти)јунаку Џокеру, Бетменовом полубрату, приказан је недавно на фестивалу у Венецији, уз бурни аплауз публикума.

Џокерова прича је реалистична и смештена је у Њујорк 70-тих година у време штрајка ђубретара. Џокер је сиромашни, психички поремећени (пати од неконтролисаног смеха) али талентовани јадничак, који се стара о својој мајци. Ради као кловн, и све му иде наопако. Једини тренуци разоноде су када гледа еквивалент Џони Карсона на ноћном ТВ програму (оматорели и сенилни де Ниро који се подсмева Џеј Леноу и асоцира на Скорсезеове филмове Таксиста и Краљ комедије који су били инспирација за овај филм). Џокер има симпатију у комшиници црнкињи коврџаве афро фризуре. Бива брутално претучен, остављен на цедилу од стране социјалне службе и без лекова, али Џокеру пуца филм када га туку у метроу пар раних јапијеваца који раде за Бетменовог тату, Томаса Вејна (Бетмен је тада још мали дечкић). Он их на месту убија, у наступу оправданог осветничког беса. Томас Вејн је иначе корумпирани милијардер који улази у политику.

Џокер покушава да добије шансу код ноћног водитеља кога игра де Ниро, али бива исмејан на телевизији док му мајка лежи у болници. Томас Вејн назива сиротињу кловновима (као Хилари Клинтон кад их је назвала „деплораблс”), што доводи до револуције, инспирисане анонимним херојем који је у метроу убио јапијевце под маском кловна, Џокером.

Џокер открива писмо своје мајке упућено милијардеру Томасу Вејну, и из преписке сазнаје да је Вејн његов тата. Обилази свог полубрата дечкића Бруса, и кроз ограду му ставља осмех на лице. Догађаји из Бетменове триологије се понављају, овај пут из угла нашег Хероја, Џокера.

У револуцији, Џокер доживљава тријумф и налази себе, као борца за правду, који се супротставља капитализму и неправди и разобличује лицемерје привилегованих зликоваца, оличених у Томасу Вејну, лицемеру који је највише заслужио судбину која га је снашла. Осмех болесника прелази у осмех тријумфа, који је публика наградила десетоминутим стојећим овацијама.

Све у свему, одличан филм, пун изненађења.

emilija2
09. septembar 2019. u 01.48
Филм је освојио Златног Лава у Венецији. Заслужено!
fontisa
19. septembar 2019. u 17.45
iscekujem nešto tipa V for Vendetta

gledaće se...jedva cekam.
nigerPoruka negativno ocenjena. Pokaži

niger
20. septembar 2019. u 07.31
samo ti brisi!

istina se ne može izbrisati..kakve gluposti postaju „pojam”! pa ima kvalitetnijih pornica od tih stripovanih blokbastera. Stari dobri strip.

nego emili..šta ćemo nas dvoje :)
hohon
20. septembar 2019. u 17.45
„niger”=seljacina&moroncina

Daning Krugerov efekt na delu

„niger”&film=svinja&dinja

„niger”=neotesana mlohava&bahata napasnicka svinja ciji su Q&IQ među najmanjima u lokalnom kanadskom selu, a moniker proizvod psihodeličnih halucinacija i teskih kompleksa
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.