Diskusije : Automoto

 Komentar
Auto za voznju na posao
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
24. jul 2015. u 23.33
Voziti na posao 5 km ili 50-60 km se značajno razlikuje.
Izgleda da ću morati promijeniti ekonomicnu zujalicu necim pouzdanijim.
I

Dakle to je drugi ili treci auto u porodici i glavna namjena mu je voznja na posao. Automatik
Prioriteti su:
1. pouzdanost
2. komfort (Jeep Wrangler nije u igri)
3. Cijena
4. opsti utisak, ono ima li dusu ili ne (po ovome Jeep bi bio dobar, ali ga vaznija stvar pod 2 eliminise)
5. potrosnja

Imam nekoliko opcija, ali me interesuje šta bi novo 2015 Foco kupio. :)
Synyster
(ddd)
25. jul 2015. u 14.22
Nissan Note nije los izbor. Mnogi se zale na njegov CVT menjac, ali meni se lično dopao. Nije dinamican kao Ford Fiesta, ali u vecini kategorija je u vrhu. Dosta prostora, tih, udoban i neverovatno ekonomican, ja sam izvlacio oko 38 mpg kombinovano sa njim.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
27. jul 2015. u 07.49
Note je na listi. Nije bas visoko jer imam voznje do 130-140 autoputem gdje vece međuosovinsko rastojanje ima prednost.

Bas juče gledam oglase i Altima 20.000 CAD plus isporuka i taksa zvuci dobro.
slani
(I\'m too sexy for my car)
27. jul 2015. u 21.49
Honda Fit?
Synyster
(ddd)
28. jul 2015. u 10.48
Ako mu je udobnost bitna treba da se drzi dalje od Honde Fit. Ubedljivo najneudobniji subkompakt na trzistu.
Jovca2
(student)
28. jul 2015. u 11.27
Mazda 3 - 40 milja po galonu, 180 konja. Pocetna 17k.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
29. jul 2015. u 01.21
Synyster,

Ako je vjerovati Consumer reports-u Fit (67 poena) je bolji za voznju od Note (61 poen).

Mazda 3 je po mnogim karakteristikama upravo auto za ono sto mi treba.
Nešto više kosta po milji od Fit-a i Note (0.55 vs 0.45 vs 0.48). Izgleda da i vrijedi vise (72 poena za voznju). Vlasnici zadovoljni.
Ali... mada ne marim za dokazivanje statusa, razlog protiv je sto već dvoje zanskih kolega ima nove Mazde 3. :(

Interesantno da Camry i Accord kostaju manje 0.53 USD/milji i imaju bolje ocjene u voznji (84 i 85 poena)

Kopka me i Golf TDI sa ovim popustom od 1500 cijena je blizu prihvatljive.

Foco, ti si svasta vozio, javljaj se. ;)
Synyster
(ddd)
29. jul 2015. u 13.15
@Pjer,
Ja posedujem Fit, a Note sam vozio dosta puta kao rent-a-car i meni se lično Note daleko vise dopada. Ne znam šta Consumer Reports vidi toliko zabavno u voznji Fita, ali je auto jako neudoban, posebno na zadnjim sedistima, kao da amortizere i nema. V-TEC motor takođe zahteva vece obrtaje sto ubija potrosnju, Note je daleko ekonomicniji u svakodnevnoj voznji. Fit ima dosta pozitivnih karakteristika (posebno po pitanju iskoristenog prostora), ali voznja nikako nije jedna od njih. Ja lično Fit nikad vise nebi kupio (kao ni većinu Hondi) bez obzira koliko ih mediji hvalili.
Starac_Foco
(--)
29. jul 2015. u 20.39
Foca je na odmoru, Kipar, Bosna, Srbija, itd, pa ne svracam ovde često.

Ja bih pogledao Golf 1.8T vjerovatno je prilično jeftiniji za istu opremu od TDI a perfomanse I potrosnja nisu mnogo razliciti. Po meni dolazi vrijeme turbo benzinaca, a benzin je obično jeftiniji od dizel goriva.

Ja sam vozio sve što se često iznajmljuje od compact klase u NA, kao golf, jetta, corolla, cruze, elantra, focus, sentra, forte, itd. Od svih ovih je najbolji za voziti bio cruze 1.4T. Stabilan, vrlo tih, dovoljno brz, prilično ekonomican (iako je tezak), kvalitetan interior, ništa na njemu ne zvoni kao na kanti, solidna oprema koja ukljucuje 10 jastuka, poveliki touch screen sa gomilom korisnih opcija I ubjedljivo od svih sa tom opremom najjednostavniji za navigaciju kroz menije, itd. Takođe prtljaznik velicine mid klase I umjerena cijena. Prosto je nevjerovatno da je ovako nešto jedan od nasljednika sklopocije tipa cavalier. Zbog svega ovoga ja kupih jednan cruze 1.4T, bivši rental, godinu star, 30k km. Ne vjerujem da će da traje bas kao corolla, možda neće ni pola njenog vijeka, ali je daleko manje dosadan za voziti. Poslije narednih 30k km ne bijase nekih problema za sad.

Sad sam Kipru 10tak dana vozio mazdu 2 (rental), subcompact, koji ranije skoro da nisam ni vidio, ali nisam bas nešto odusevljen. Prilično kilava, trosi čak vise od mog cruze, dosadna, motor dreci ko jarac, imala je 40k km a već prolupala naprijed (nešto je klepetalo tipa krajnice), itd. moguće da je sjeverno-americka verzija bolja jer ova je bila sa nekog trzista gdje je volan na desnoj strani, UK možda.
Synyster
(ddd)
30. jul 2015. u 10.57
Cruz ima kvalitetan enterijer? I ja sam nedavno vozio 2014 model, doduse 1.8 atmosferac, i enterijer mi se nije dopao ni malo. Tvrda plastika na sve strane, neke cudne boje, auto nije ni nešto tih ... Za mene je Cruze bio najvece razocarenje. Na putu se i ne ponasa loše, ali mi se uopste nije dopao najviše zbog enterijera.
U kompakt klasi najviše mi se dopala Nissan Versa, tom autu nisam uspeo da nađemmanu. Posebno mi se svidja sto ima opciju da podesis stil voznje „Eco, Normal, Sport” sto nisam primetio da nijedan drugi auto u klasi ima barem ne kao standard.
Ford Focus je najzabavniji od svih za voznju, mada treba izbegavati 6 brzina automatske menjace.
Hyundai Elantra i Kia Forte su solidni izbori. Corolla i Civic kapiram da se kupuju jer se mehanika ne kvari, jer osim toga nemaju neke pozitivne karakteristike u voznji. Dodge Dart nije los, malo bucniji i neudobniji nego sto bi trebao biti (i mnogo ne-ekonomicniji), ali opet ubedljivo najbolji enterijer u klasi.
Starac_Foco
(--)
30. jul 2015. u 12.39
„Cruz ima kvalitetan enterijer?”

Enterijeri se razlikuju zavisno od paketa opreme.

U vezi performansi, 1.4T je daleko bolji od 1.8 atmosferski.

Nisam ja jedini koji misli da enerijer (a I cijeli auto) nije los, ovi se profesionalno bave automobilima:

For a compact car, the 2015 Chevrolet Cruze's interior is surprisingly roomy. In fact, it qualifies as a midsize sedan, according to the EPA's rating system. Material quality is impressive. Controls for functions such as audio and climate are easy to see, reach and use. The Cruze is commendable when it comes to seat comfort. Front legroom is excellent, while the rear bench seat is comfortable for two adults, provided the front seats are not fully extended. Higher-trim models have leather seating standard in place of cloth. Abundant sound-deadening material makes the Cruze's cabin one of the quietest in the segment.

http://www.kbb.com/chevrolet/cruze/2015-chevrolet-cruze/?r=63456692658909240
Synyster
(ddd)
30. jul 2015. u 13.28
Model koji sam ja vozio je bio LT (mada je sa strane pisalo i RS), a po opremi rekao bi da je jedan od skupljih Cruzea (mislim da je jedino LTZ skuplji). Nisam imao zamerki na prostor i/ili preglednost već na generalno kvalitet plastike. Plastika je kao iz starog Dodge Calibera, tvrda na sve strane; čak i delovi prekriveni kozom kad predjes preko njih osetis jeftinu plastiku ispod.
steks
30. jul 2015. u 19.05
Pjer
razlog protiv je sto već dvoje zanskih kolega ima nove Mazde 3. :(
------------------------------------------------------------------

Јеси ли гледао француски филм „Плакар”? Ради се о типу који глуми да је пешко како не би остао без посла.
Каква времена долазе, можда би ти једног дана овај ауто био бенефит :)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. jul 2015. u 22.34
Hvala Foco,

Cruise je dobar auto. Lijepo izgleda, siroke gume, dobro lezi na česti. I tvoj kolega ga preporucuje, ali on je malo pristrasan. :)
Ni mene povrsine interiora nisu impresionirale. Prostor da, ali plastika ne. Na duge staze se ne čini dobar izbor, 1LT predje 26, a Corolla LE 32 milje po galonu. Troskovi po milji 0.57 a Corolla 0.47 USD.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. jul 2015. u 22.40
Synyster,

Da mi je do toga mogao bih kupiti bilo koji auto i utisak napraviti lijepom roze bojom. I još dodam tackice. ;)

Starac_Foco
(--)
31. jul 2015. u 10.47
Kupovina auta je ko da se kockas na npr commodity ili stock marketu. Obično se su ulazne informacije za tu kocku kako se vrijednost tog nečega kretatala u proslosti. Međutim, kao sto piše u disclaimer-u šta god of toga kupujes, past performance may not repeat... Tako I za vozila. Ako je corolla bila dobra prethodnih 20 godina, nema bas pouzdanih garancija da će da nastavi da bude I narednih 10 godina ili zauvijek. Solidne sanse da će to tako biti postoje, ali garancije nema. Ili, ako je pak GM bio zadnjih 20 godina los, to nije bas pouzdan pokazatelj da će biti I ostati los narednih 10 godina ili za vijeki vijekov.

Što se „loših” plastika tiče, nešto mi one iz elantre ili corolle ne izgledaju nimalo bolje nego one u cruze, ali čak I da objektivno jesu 3 puta bolje, imajuci u vidu cemu će taj auto da sluzi, basic transportation za klamanje do posla, who cares kakve su plastike? Po ceme je bas to uopste bitno kao neki važan faktor? Nekad je VW imao dobre plastike, ali da bi je doveli u nivo konkurencije (po cijeni), unutrasnjost u danasnjoj jetta (pa i u Passat za americko trziste, koji je sasvim razlicit od evropskog) je srozana na nivo prosjecnog americkog vozila pa i gore. Koliko para toliko muzike. Buick Verano je u principu baziran na chevy cruze, ista mehanika. Ali dobices znatno bolje plastike, duzu garanciju i znatno bolji motor. Jedini problemcic je sto moras da platis znatno vise...
Synyster
(ddd)
31. jul 2015. u 11.59
@Starac_Foco,
Ja se nebi bas slozio da „koliko para toliko i muzike” u slučaju Cruzea. Da je on neki jeftiniji auto od konkurencije (kao sto je bio u Evropi), onda možda i da. Ali Cruze u Americi ne kosta ništa manje nego konkurencija koja je, barem po pitanju kvaliteta enterijera, zaista daleko ispred.
Dok ću se sloziti da nekadasnja reputacija ne mora da igra ulogu i u buducnosti, ipak nebi rekao da je nebitna jer nam mnogo govori kako je kompanija vodjena. Ja znam da bi Americke firme volele da kupci misle da su njihovi proizvodi jednako kvalitetni kao Japanci (kao sto non-stop tvrde u svojim reklamama), ali teško mi je poverovati da neke firme, koje su u zadnjih 40 godina uglavnom proizvodile losije aute, se jedno jutro probude i izbiju na vrh. Uzecu Civic za primer - realno gledajuci, Civic je zadnjih 40 godina iz generacije u generaciju non-stop napredovala i sa razlogom stekla imidz koji ima. Dok se Chevrolet brukao sa Vegom, Cavalierom i Cobaltom i onda predstavio Cruze i odjednom mi hoćemo da budemo jednako dobri (ako ne i bolji) nego Civic.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
31. jul 2015. u 22.47
Ne gleda se bez razloga iz kak'e je familije mlada ili mladozenja. ;)

Statisticki je Tojota pouzdanija od Krajslera. Mada stvarna razlika nije velika. Kad se kaže „Ima duplo vise problema sa mjenjacem” zvuci loše. A u stvarnosti OEM A ima 2 kvara na mjenjacu na 1000 vozila, a B ima 4 na 1000 vozila. Mnogima bi iz ovog ugla vaznija bila boja auta nego ova razlika.
Starac_Foco
(--)
01. avgust 2015. u 05.35
„Ali Cruze u Americi ne kosta ništa manje nego konkurencija koja je, barem po pitanju kvaliteta enterijera, zaista daleko ispred.”

Besmisleno je raspravljati o subjektivnim percepcijama „ljepote”. Ja niti sam naisao na neki review, test ili sl koji kaže da je enterijer u koroli, elantri, jetta, sentri i sličnim daleko bolji nego u cruze (ili bilo kojeg novijeg americkog vozila compact ili mid klase), niti sam pak do tog zakljucka mogao doći iz vlastitog iskustva vozeci (ne jednom već priličan broj puta) prakticno sve od konkurencije osim civic-a koji iz nekih razloga kao rental ne postoji, makar tako gdje ja živim ili putujem.

Ali kao sto rekoh, čak I da preovladava percepcija da je u nekom autu enterijer los, vecina racionalnih koji kupuju nešto za landaranje od tacke A do B i u kategoriji non-luxury masina neće ljepotu enterijera smatrati bas veoma vaznom stvari. Mislim takođe da je za mnoge vaznije da dobiju za isto para vise opreme i igracki nego meke i za oko ugodne plastike. A obično ne može sve, i pouzdanost i ljepota i opremljenost i funkcionalnost i duga garancija i ekonomicnost i odlične vozne karakteristike za malo para. Da takav auto postoji, onda konkurencije ne bi ni bilo.
Synyster
(ddd)
01. avgust 2015. u 12.06
Evo ja sam otvorio prvi teksts o Cruzeu u Car & Driveru i gle cuda - kritikuju enterijer.

What We Don’t Like: Although the new 2016 Cruze is sure to be more advanced, the current car is showing its age and feels a class below some of its newer competitors, such as the 10Best-winning Mazda 3. The Chevy’s cabin looks bland, with plenty of hard, cheap plastics and flat, unsupportive seats. Its rear seat is particularly tight. Dynamically, the car’s light, uncommunicative steering almost entirely removes the driver from what little action the Cruze’s chassis provides.
Starac_Foco
(--)
01. avgust 2015. u 14.49
OK, predajem se. Ne mislim da smo ovom jalovom diskusijom bas mnogo pomogli postavljacu teme. On svakako ne misli kupiti neki americki auto, bio ga lijep ili ruzan.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. avgust 2015. u 01.35
U pravu si Foco.

Cruze je najblize onome sto mi treba od Americkih proizvodjaca. Ali ma koliko mi se izgled svidja, to je model koji je već duže vremena nepromijenjen. Uzeti nov auto koji izgleda isto kao i model 2009 nije bas atraktivno. Dart takođe, ali ga eliminise pouzdanost.

Na poslu radim sa gotovo svim proizvodjacima auta i imam lično iskustvo kako koji inzinjering tim radi. Ljudi u GM-u, Chrysler-u, Hondi, Fordu, Toyoti su slični. Ali kompanijska filozofija nije. Lee Icocca ne radi vise.

Kad kod Chrysler-a iskrsne problem prvo pitanje je koliko će to da kosta i ko će da plati. Kod Toyote je prvo kako da se problem najboje i sto brze rijesi. Otuda moje opredjeljenje za Toyotu.
Ne treba se zavaravati. I Toyote se kvare i hrdjaju. Ali nešto kasnije od ostalih. ;)

Lista izbora je trenutno:

1. Corolla (najbolja kombinacija pouzdanosti i potrosnje, malo dosadna)

2. Golf (ima ono nešto..)

3. Civic Coupe (slično kao Golf, ima nešto)

Dobra je i Elantra sa ovim popustom od 5000. Ali neko u porodici „neće Hyundai ni po koji cijenu”, a ima ih već nekoliko u firmi. ;)

ring
(lozac)
02. avgust 2015. u 02.35
uzbudjenje, plitak dzep i pouzdanost ne idu nikada zajedno.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. avgust 2015. u 07.50
Synyster
(ddd)
03. avgust 2015. u 01.27
@Pjer,
Ja bih ti još jednom preporucio da pogledas Nissan Sentru, ubeđen sam da se nećeš razocarati i da nećeš uspeti naći manu. Ne samo sto prostora ima dosta i sto je sve dosta kvalitetno uradjeno već i sto je jedini auto u klasi gde sam možeš da biras hoće li biti sportski, ekonomicni ili kombinacija. Sentra je jedini auto u klasi koji možeš da podesis koji „mode” želiš. Ako izaberes Eco, na autoputu već bez problema izvlaciti 40+ mpg. Ako izaberes Sport, na sam dodir gasa auto je dosta startan, stice se utisak kao da ima daleko vise od 130 ks. I naravno u Normal možeš da dobijes kombinaciju oba.
Sentra možda izgleda dosadno, ali za mene to je jedini kompakt koji nema nijednu manu. Svakom drugom kompaktu za svaki detalj koji mi se dopada mogu naći i detalj koji mi se ne svidja. Kod Sentre to nije slučaj.
ring
(lozac)
03. avgust 2015. u 10.20
uzmi tebi nešto od 8 litara zapremine i V8 motor, ono 1000 kubika po cilindru i da te bog vidi.
kad je gorivo jeftino i osiguranja su djeciji dzeparac.
Ako smo mi u evropi osuđeni da vozamo te zvrndice, niste vi preko bare makar.
mxm
03. avgust 2015. u 10.31
Je&o te, al' je ovaj Synister naporan.

Mišljenje je ko i guzica, svako ga ima. Samo, ne moras da nam ga (je) nabijas u lica po 100 puta. Razumeli smo, ti ne volis Amere, imaš predrasude, kratkovid si, volis Nissan, i to je to... Ne moras da pišes 10 komentara, kad sve može da stane u jednu recenicu.

Coveku treba malo duzi auto, koji je pouzdan i ne previse skup, da ga vozi do posla i nazad.

Moj glas ide ovako, bez da davim ljude zašto (zato što zadovoljavaju kriterijue postavljaca teme):

Novi: Corolla, Mazda 3, Fokus
1-2 godine stari: Camry, Malibu (možda čak i Impala)
Synyster
(ddd)
03. avgust 2015. u 12.32
Tebi ako se ne svidjaju moji komentari - ti ih preskoci. Uspesno si radio do sada pa tako i nastavi.
A postavljacu teme preporucujem da malo po internetu pogleda koje probleme Focusovi automatski menjaci imaju posto trazi pouzdan automobil, a vidim da neki spominju Focusa da zadovoljava taj uslov.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. avgust 2015. u 21.30
Synyster,

Sentra novi model je po CR losa. Pouzdanost mnogo ispod prosjeka, i vlasnici nezadovoljni. Ponasanje na putu 65 poena, Focus 72, Elantra 75.

Nisan Kanada trenutno daje veliki popust pa je bolje kupiti Altimu za 21700 (na čestu). nikad nije bila tako jeftina. Sentra je 19700.
Starac_Foco
(--)
04. avgust 2015. u 02.05
Ja isto mislim da je „najbolji” auto onaj za koji dobijes najviše muzike za najmanje para, da li zbog popusta ili drugih razloga. Makar imao i tvrde plastike :).
Synyster
(ddd)
04. avgust 2015. u 14.31
Naravno, ali sve zavisi šta je definicija „muzike”. Nekome je oprema, nekome prostor, nekome kvalitet mehanike na duzi period ...
slani
(I\'m too sexy for my car)
24. avgust 2015. u 02.57
Pjer,
Zaboravio sam gdje se nalazis, ali ako si negdje u snjeznom pojasu, razmisli takođe o Subaru Impreza.
Malo skuplje, ali kad napada snijeg- uzivanje!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
25. avgust 2015. u 06.48
Ispod sam „snjeznog pojasa”. U zadnjih 20 godina nisam koristio zimske gume. Pogon na sva četiri sam uzeo u obzir i zakljucak je da nije neophodan. Kako Foco rece...ako Subaru skine cijenu 3-4000, Legacy bi mogao doći u obzir. :)
pravda_i_istina
31. avgust 2015. u 08.56
nećeš valjda opet zujalice? kad pomenu cruzea, bolji je malibu,
http://www.capitol-chevy.com/research/compare/2015-chevrolet-malibu-vs-cruze-model-comparison-salem-or.htm
A ako uzimas novi< pa valjda DESET GODINA KIA HYUNDAI GARANCIJE VREDE Nešto
pravda_i_istina
31. avgust 2015. u 09.14
rio5, hatchback, em ima ono nešto, malo je tvrd, ali ide ko zvrk, skrece kao lud, moras da pazis, kad se gazi mora da trosi, em ćeš kada nastupi kriza da mi kažeš hvala jer si ustedeo ihahaj
Synyster
(ddd)
06. septembar 2015. u 13.57
10 godina Korejanske garancije ne vredi bas ništa. Običan marketing potez i ništa vise.
pravda_i_istina
10. septembar 2015. u 20.04
pa sto onda za americke kante nema isto 10 godina? zato što im motori procure za 3, propadnu kocnice, auspusi, lizne ih rdjja ... i 5 godina 60k milja garancije ne ispostuju, već gledaju da se izvuku

americka auta se voze samo sluzbeno, privatno ameri voze azijate
Synyster
(ddd)
10. septembar 2015. u 22.32
Kad čujem nekoga da kaže „Kupio sam Hyundai/Kia jer mi se dopada” umesto tipicne price „Kupio sam Hyundai/Kia jer je jeftiniji od konkurencije” onda možemo da pricamo o „kvalitetnim” Korejancima. Do tada Korejanci će biti auti za one koji ne mogu da priuste prave aute i koji se pali na gluposti tipa 10 godina/100,000 milja garancija - jer ti ništa neće biti pokriveno kada istekne standardna 3 godine/36,000 milja garancija.
pravda_i_istina
11. septembar 2015. u 18.04
standardna je valjda sad 60 meseci, tj, 5 godina i 60000 milja i ja imam negativo iskustvo sa chevy-jem, 2 puta popravljau isto, a 3 put se prave ludi i lažu, tako da sam digao ruke

a što se tiče pjera, iz njegove liste se vidi da nema para za razbacivanje i opet se lepi za zujalice, pa reko sto da puca 20 kad može 15 hiljada, plus kao prvi vlasnik dobija 10 godina garancije sto ostali nemaju jer su kvarljiva roba, te ih zato ameri sve vise izbegavaju, pa ti vidi šta je glupost onda
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. septembar 2015. u 21.12
Pravda,

Ako neko ima para za bacanje...neka baci meni. ;)
Još nisam kupio.

Garancija koju daje Hyundai nije dokaz kvaliteta. Ja ju vidim kao reklamu koja ne kosta mnogo.
Jer je prijatelju otisao neki senzor i ,,, nije pokriveno jer su zaboga senzori isto kao i pakne.

Synyster
(ddd)
11. septembar 2015. u 21.52
Ja sam imao 2005 Focusa 7 godina, presao sa njim 110,000 milja i nikad nisam imao ni najmanji kvar. A sa sadasnjom Hondom svako malo pa nešto treba popravljati. Jeste da su sitnice, ali i one kostaju.
Sto rece Pjer, Korejanska „garancija” na 10 godina je samo reklama. Garantujem ti da bas ništa neće hteti popraviti kad istekne standardna garancija od 3 godine / 36,000 milja. Uvek će biti „pokvarilo se ono šta nije pod garancijom” ili „deo koji nije pod garancijom je pokvario deo koji jeste, pa ne možemo popraviti”. Uz sve to, čak da bi imao tu garanciju na papiru - moras da budes prvi vlasnik i da radis sve održavanje po knjizi samo u Hyundai/Kia salonima. Prijatelj mi je imao Hyundai Accent sa gomilom problema i ovo gore je standardna prica - nikad ništa nisu hteli da poprave kad je isteklo 36,000 milja.
pravda_i_istina
13. septembar 2015. u 00.40
ako razmišljas koliko je od sentre do altime, onda najbolje od korole da se ispruzis do camryja - nije za dz taxi #1

kad sam pominjao garanciju 10 g. to je na motor-menjac, ne menja se transfluid, ne menja se coolant do 120000, ulje na 7500, vozi kako hoćeš, pa ako su koreanci lazovi, neka, ali 100% će foci pre da procuri cruze na nekom dihtungu, nego meni jeftina nekvalitetna kia, a probao sam i cruzea par godina starog, fin auto dok mi nije zasmrdelo u kabini, malibu rental novi isto jako fin auto, sto ga vise rentaju sve je manje fin; impali 2010 dva puta menjali ditunng na glavi pod garacijom, 3 put kažu ne curi, a to što vidis je MOZDA stari ostatak ulja - LAžU, onda suspenzija, izduv, rdja, spura... ej bre, da sam cukao auta kao lubenice da vidim koja je sladja - znao bih

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. septembar 2015. u 20.59
Pravda,

Pruzio bi se do Camry-ja... ali trenutno je na čestu:

Sentra S CVT mjenjac $20,618 a Altima $22,392. 1700 razlika
Corolla LE CVT $21,982 a Camry $28,358 6300 razlika

Kako Foco već rece, najbolji je onaj auto koji u datom momentu daje najviše za ulozeni novac. Ako su cijene sa Kijijji-ja ispravne, Altima nije los izbor. :)
pravda_i_istina
20. septembar 2015. u 00.40
danas na parkingu odjednom 3 altime, i na poslu 2 nove, bas se kupuju, tako da ne verujem da će niti popusta ...testiraj, jer ko zna šta na kraju može da odluci
pravda_i_istina
20. septembar 2015. u 00.42
da versa ima turbo znalo bi se:)) jer za murano se nema:(
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.