Diskusije : Avijacija

 Komentar
Bravo Ukrajina, samo napred!
mrsolj1971
(veterinar)
27. maj 2014. u 08.27
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/468767/Ukrajina-zauzela-aerodrom-u-Donjecku--40-zrtava

Bravo! Da je vojska JNA nekad pohapsila i pobila bandite, ne bi imali ovo sto imamo danas. Ovako se cuva celovitost i suverenitet države. Bravo još jednom!
stinkyink
27. maj 2014. u 12.30
Putinu su pune gaće i sad ne zna kamo bi se sklonio da sakrije svoju sramotu. Krim je bio smokvin list za pokrivanje velikog poraza u Ukrajini, ali sada više nema šansi ni za to. Amerika i EU su najavile ekonomske sankcije koje bi mogle Rusiju uništiti. Američki Kongres je već otzvoreno odobrio plan od 30 milijardi dolara za „razvoj demokracije i civilnog društva u Rusiji” u iduće 3 godine. Ukrajina ga ismijava odbijanjem da plati dugove za plin. Ukrajinska vojska avionima raketira pobunjenike u Donjecku i haubicama ubija civile u Slavjansku, a on ne smije ni prstom maknuti. Odbio je priznati rezultate referenduma u Donbasu i čak pozdravlja predsjedničke izbore u Ukrajini, zabranjuje mitinge podrške Donbasu u Rusiji i ni u snu ne pomišlja poslati bilo kakvu vojnu pomoć pobunjenicima. Sve u svemu, kako napisah prije 3 mjeseca: sljedeća stanica - Euromajdan Moskva.
CTEBA
(penzioner)
29. maj 2014. u 16.55
Не навијам ни за једне а ни за друге, али колико видим, Украинцима не иде баш тако добро као што вас двојица кажете.
Овде дају уживо извештаје о дешавањима, и про украјинске а и про руске, и није баш тако као што ви мислите.

http://www.reddit.com/live/3rgnbke2rai6hen7ciytwcxadi

Морал украинске војске је низак, сваки дан се десетине и десетине предају.
Гину као и про руски, мајке демонстрирају у Кијеву да им се деца врате назад, држава је банкротирала, а Русима баш и не иде тако лоше.
Ба берзи се повратило 85% оног што је изгубљено, а са припајањем Крима, дошло је и сво уље и гас у Црном Мору.
Стварно велики губитак за Русе.
Камо среће да и ми тако изгубимо.
mrsolj1971
(veterinar)
30. maj 2014. u 10.06
Da zanemarimo pisanje ovog majmuna gore, da se vratimo na Rusiju i Ukrajinu. Krim je OK, ali Ukrajina je suverena država, a Rusija pokusava da vojno intervenise u toj istoj državi. Jednaka prava da se brani ima kao sto smo i mi imali kad nas je napala alijansa u ono vreme, nebitno ko je na vlasti i kakvi su mu planovi. Kad neko pokusa da ugrozi suverenitet jedne države, mora da dobije vojni otpor. Prema tome NAPRED UKRAJINA!
CTEBA
(penzioner)
30. maj 2014. u 19.41
Чини ми се да си се мало зезнуо.
Украина се одвојила од СССР, а у њој је остала велика руска мањина, око 25% становништва, а можда и више.
Хрватска се одвојила од Југославије и у њој је остла велика српска мањина, око 25% можда и више.
Сасвим је јасно са се паралела може видети и да је војска Украјине помагана од стране запада исто као и војска Хрватске помагана од запада, са задатком да етнички очисти Украјину.
Забранили су руски језик, заторили тв и радио станице на руском итд.
И сад ти постављаш Украинце као жртве а руску мањину као терористе.
Отприлике исто као што су Хрвати третирали српску мањину.
По томе испада да подржаваш и протеривања Срба са својих огњишта у Хрватској и Бих, јер су се борили за своја права.
Ако Русија интервенише као Слоба, и они ће завршити исто.
mrsolj1971
(veterinar)
30. maj 2014. u 23.10
Stevo, SSSR se nije raspao u ratu, sve te države su priznate i od strane same Rusije. U Ukrajini je u sluzbeni jezik bio ruski za vreme SSSR-a (barem tako sa čuo od ove doktorke koja radi kod mene), pošto su Rusi, po raspadu SSSR-a ostali u Ukrajini verovatno su se prihtatili državu kao takvu i da im sada Ukrajinski bude sluzbeni jezik, zar ne. Ne vidim u cemu je tu problem. U ostalom zar mi u Srbiji nemamo toliki broj Vlaha u istocnoj Srbiji, a da li oni imaju skole na svom jeziku (ako sad i imaju to je nešto novijeg datuma i minorno, ali ranije ih sigurno nisu imali). Prema tome niti je sve crno niti je sve belo.
Gdanjsk
31. maj 2014. u 03.03
samo lajte i pljujte po pravoslavnoj Rusiji. Ko vas uopste slusa i primjecuje. Još jedna poplava i vise vas neće biti. Saprace vas kao govna sa daske. Biće vam gore nego sto vam je starac Gavrilo prorekao.Ako neko prezivi glodace korjenje po Tari i Kopaoniku.Jaki analiticari i još jača država i nacija.
CTEBA
(penzioner)
31. maj 2014. u 13.43
Па колико ми је познато не само да у Србији мањине имају права на свој језик, а и школе већ им је као мањинама гарантовано и неколико места у скупштини.
То да се СССР није распао кроз рат а Југославија јесте није толико важно јер рецимо и Македонија и Црна Гора су се одвојиле без рата.
Некако ни тамо ми Срби нисмо популарни.
Ипак ниси ми објаснио како си дошао до паралеле да је ова западно украјинска власт, као Срби а руска мањина као Хрвати и мусимани?
Већина Украинаца из Западне Украјине је у WWII била на страни Немаца, били су и у деловима бивше Југославије, познати као Русини, и сматрани су за крволочније зликовце од Хрвата.
И сад их изједначујеш са нама.
По тој логици Хрвати су у праву кад су побили толико Срба, јер ми Срби нисмо хтели да прихватимо ту нову државу, како кажеш за руску мањину.
самим тим као што су побили нас и Украјинци треба да побију Русе, и то је за тебе добро, напредно и праведно!!!!
Узгред изгледа да твојим Украјинцима не иде баш нај боље.
Трећи батаљон 51 бригаде је одбио да иде.

http://novosti-n.org/news/read/70798.html

Изгледа да ни већина њих није баш толико загрејана да гине за којекакве олигархе, који су покрали милионе и милионе, па сад хоће да то задрже по сваку цену.
Ако треба и до последњег Украјинца.
mrsolj1971
(veterinar)
31. maj 2014. u 20.53
Stevo, svaka država ima svojih specificnosti, kao sto rekoh niti je sve crno niti sve belo, a da je tako vidis I po tome sto Srbija sad ne znam gde će, ni da li da ide sa Rusima ni da li da ne ide kad je Krim u pitanju.
Neću da ulazim u detalje, ko je kakav bio za vreme rata I da li ga sad treba kazniti zbog toga (apropo tvoje konstatacije o krvolocnosti Ukrajinaca, saradnji sa okupatoria itd itd... kakvog to smisla ima uopste, evo I Draža je saradjivao sa Nemcija, sad ispade još I nepravedno pogubljen narodni heroj, partizani ispadose krvoloci... sve je relativno, a pobednik uvek piše istoriju). Ja polazim od jednostavnih stvari: Da li je Ukrajina priznta od strane Rusije kao nezavisno država? Jeste! Da li su njene granice ugrozne od strane Rusije kao oruzane sile? Jesu! Da li Ukrajina ima pravo da se brani? Ima! Kraj price. E sad, ko je Ukrajini kriv sto su se 1996 ako se ne varam, zafrkali pa tritijem stavili svo nuklearno oruzje pod kontrolu Rusije („Zapad” je takođe ovome posredovao I podrzao)... I tu su se Ukrajinci zayebali, malo sutra bi ih guzili Rusi da je arsenal ostao kod njih jer kao I Amerikanci, ni Rusi ne udaraju na jaceg od sebe.
mrsolj1971
(veterinar)
31. maj 2014. u 20.55
Kao sto rekoh, Stevo, ovog majmuna odozgo ću I dalje da ignorisem, ali ti tvoje diskusije postujem I prihvatam ono sto ti kažeš. To je moje vidjenje stvari, ne znači da sam u pravu, u ostalom ljudi ne moraju da se slože. Ostavimo majmuna po strani pa da nastavimo :-)
CTEBA
(penzioner)
31. maj 2014. u 22.20
Дража са овим нема везе, а то о његовој сарадњи са Немцима си вероватно прочитао у историји ала ћопави.
Некако чисто сумњам да би Американци дали своје нај веће одликовање, неком сараднику фашиста, а исто тако и Французи.
Јанушевић је добио на изборима легално и са већином гласова.
И шта сад неком се није свидело, па га срушили и сад су као Руси криви.
Украинци су пукли као држава, и показали су да су затуцане не интелегентне будале.
Колико видим немају шансе да поврате источни део, а само је питање дана кад ће и остали почети да се одвајају.
Први потез по рушењу Јануковича је био да се све златне резерве пребаце у Америку.
Паметном доста.
И она будала Гадафи је ставио све што је Либија имала у западне банке, и сад Либија нема ништа.
Овде је снимак који су поставили украјински војници.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bDkASKEwnuo

Немају воде, хране, где да спавају, практично ништа а треба да гину за неке тајкуне који седе на милијардама.
Као што кажу, нећемо да се боримо, хоћемо да идемо кући.
Сад ако народ нће да се бори против ових на истоку, ко хоће?
mrsolj1971
(veterinar)
02. jun 2014. u 10.38
Stevo, nekako mi sve ovo sto si ti naveo i dalje lici na neki „rusofilizam”, zaveru protiv Srba, Rusa pravoslavne brace, masone, krivice Ukrajinaca iz drguog svetskog rata koju oni moraju da plate... ne znam.
Opet, nas Srbe mrze Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Madjari, Bugari, Nemci... pa ne znam sad cija je krivica u svemu tome, ne mogu da verujem da su svi u krivu a samo smo mi u pravo, nevini, jadni i pravicni...

Bez ulazenja u istoriske cinjenici koje su ipak samo istorija (proslost), i dalje mislim da Ukrajinci imaju prava da se brane od Rusa, da Rusi u Ukrajini treba da se bore za svoja prava preko institucija sistema (kako to rade sada Srbi u Hrvatskoj - ono sto je od njih ostalo, mada im je svojevremeno ponudjena mnogo veca automonimaja, koja je, u zelji za stvaranjem nezavisne države pod „blagoslovom” Sloboslavije, izgubljena zauvek). Rusija ni u kom slučaju nema prava da ugrozi suverenitet nezavisne države na način kako je to NATO uradio sa Srbijom i to je to.
CTEBA
(penzioner)
02. jun 2014. u 16.37
Нема никакве везе са православљем, браћом Русима и осталим.
Једноставно, као што је било и сараспадом Југославије где су АВНОЈске границе гарантоване, запад, тада се Руси нису ни питали, је усвојио унутрашње границе СССР, као неприкосновене.
Не верујем у случајност и самим тим мислим да је то урађено са идејом да ће пре или касније доћи до сукоба, а то иде у корист њима, јер гледају како да растуре Русију.
Исто је и код нас, ове границе немају шансу да опстану и само је питање времена кад ће негде да пукне, а онда ће бити 10 пута горе него у прошлим ратовима, јер је сада мржња далеко већа.
Србија је константно понижена и крива за све, да ма колико се Вучко и Тома лупали у европска прса, у народу кипи.
Исто је и са Украјином.
После рушења Јануковича да су лепо сели и позвали све укључујући и руску мањину да се направи нека поштена влада, они су пустили десничаре да раде шта хоће, а она блесава Јулија Тимошенко је чак тражила да се на Русе баци атомска бомба и да се униште једном за увек.
Жао ми је али то не да није демократија, већ није ни Д од демократије.
Ево ти овде два снимка, данас су Украјинци погодили неку зграду влде или чега већ, па изволи и пронађи неког наоружаног међу жртвама.
Једноставно, Украјинци убијају кога стигну без икакве уздржаности, вероватно да би заплашили народ да побегне у Русију.
Е можда је то теби борба за одбрану Украјине, али за мене је то ратни злочин, и што више видим такве слике на интернету, све мање имам симпатије за Украјинце.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ldBUugf_D5s
https://www.youtube.com/wa tch?feature=player_detailpage&v=21zGT_QWDh8

Сад да су ови про Руски елемнети невинашца, нису, али не видим да њих монгу узнемиравају.
Изгледа да се не исплати, нису баш тако јадни и наивни.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_kd315aI4f8
CTEBA
(penzioner)
02. jun 2014. u 18.19
Ех, браво Украјинци.
Баво за ово?

https://www.youtube.com/watch?v=w3yfz9_ZJ5M&feature=player_detailpage
mrsolj1971
(veterinar)
02. jun 2014. u 23.26
Stevo, nismo ni ti ni ja Haski trubanal da se bavio time, čak i tu zavisi cija propaganda bolje odradjuje posao... u ostalom zar nije sličan snimak isao u vreme rata u Bosni kad su navodno Srbi ispalili granate u Sarajevo... na kraju ispalo da su to uradili sami muslimani, tako da neću sad da raspravljam o tome ko šta radi, eto Rusije, velika su i mocna zemlja, pa neka uredjuju Haski ili neki svoj tribunal, neka barem sebi pomognu kad nama nisu (a mogli su) u ono vreme.

Nego ne rece mi, odakle to da svi iz okruzenja mrze Srbe, kao sto si rekao gore negde, mrze nas i pravoslavci i katolici i muslimani, sto znači da nije u pitanju samo Vatikan u pitanju, nego nešto treće... nemoguće da smo mi dobri a niko oko nas ne valja... ne znam, samo pitam, interesuje me, ja lično nemam odgovora... zbog čega kad god se ukaze neka kriza, neki svetski rat, ili lokalni rat, bude „Ajd po Srbima”?
DD
(Ministar za klanje svinja)
03. jun 2014. u 09.00
Mrsolje, evo samo nešto za razmisliti. Kada Se SSSR raspao, „zapad” je dao obecanje da se NATO neće proširivati na Ruske granice. Svako dato obecanje Rusiji do sada su pogazili.

Što se tiče Krima, Rusija je samo vratila ono sto joj je oduzeto pre 60 godina. Što se zapad nije usudio da im uzvrati vojno ili nekom drugom metodom? Uvedene „sankcije” su smejurija. Sankcije nekoj zemlji, same po sebi, su nelegalne osim ako UN Savet Bezbednosti tako ne odluci.

Koliko vidim, biće duga i hladna seledeca zima u EU...
mrsolj1971
(veterinar)
03. jun 2014. u 10.02
DD, rekao sam već Rusiji puna podrska za vracanje Krima, to nikada nisam doveo u pitanje. To je njihovo, kao sto kažeš samo su vratili ono sto im je ranije pripadalo. Strateski je važno mesto za Ruse.

Radi se o kasnijem razvoju situacije oko Ukrajine i eskalacija sukoba u gde Rusija radi nešto slično onome sto je „Zapad” radio u bivšoj SFRJ.
DD
(Ministar za klanje svinja)
03. jun 2014. u 10.28
Na zalost, nije samo Rusija u igri, Rusija je samo reagovala na pokusaj USA da napravi prevrat. Sad imamo 3 igrača, Rusija, EU i USA, a Ukrajinci su rastrgani između tri strane. Ja sam lično za to da neko „uleti”, podeli samare, pohapsi bagru, i onda za pregovaracki sto...A po svemu sudeci, Rusija bi tu bila najbolji kandidat, jer su i USA i EU vece zlo od Rusije. Narod je najmanje kriv u svemu ovome...

PS
Balans u svetu je potreban, kad smo imali SSSR i USA, znalo se ko je sa koje strane. Trenutno USA radi kako i šta hoće...
CTEBA
(penzioner)
03. jun 2014. u 16.35
Ех сад пропаганда.
Значи за тебе није у питању да ли су они цивили убијени, него ко их је убијо.
Претпостављам да ако не верујеш мени, верујеш ОЕЦЕ, ипак они нису под руском контролом.
Значи они кажу да су ракете испаљене из украјинског авијона.

https://twitter.com/UkraineConflict/status/473855439546101761

Е сад, мало ме чуди да неко тако демократски орјентисан, и заштитник права, сад одједанпут заузима став, да није он Хаг, па како да осуди неки злочин.
Брига ме за Хаг, али злочин је злочин.
Ако је сад потврђено да је авион украјинске авијације, испалио те ракете на цивиле, да ли је то злочин или не?
Ако мислиш да није онда не видим сврху било какве дискусије са тобом, јер то значи да су једино оне жртве које су на страни коју ти подржаваш жртве, а остали су само гомила терористичке стоке, коју и овако и онако треба побити.
Сад што се тиче нас одакле ти идеја да нас ико мрзи?
Сви у окружењу гледају своје интересе и са нестанком Србије они би добили нове територије.
Са друге стране исто је и са свим земљама у нашем окружењу, са нестанком било које од њих и ми. а и неки други би добили.
Мржња и слично су глупости, које се продају маси, али истина је да свако на овом свету првенствено гледа свој интерес.
Нажалост ми смо можда једини изузетак, јер ми се свима извињавамо, и лижемо сваком дупе, да би се приближили ЕУ.
А они нас и даље неће.
mrsolj1971
(veterinar)
04. jun 2014. u 00.30
Stevo, naravno da ne opravdavam zločin nad civilima, ma ko da je u pitanju (ruski civili, ukrajinski civili), ma ko da je pucao. U ostalom zar I Srbija ne „pere ruke” od ovih koji su pobili civile u Srebrenici, zar nije po ko zna koliko puta receno da su tu pucali „ne Srbi nego ubice I krvnici” i da isti treba da odgovaraju. Otkud znaš da se nije tako nešto desilo I sa civilima ovde. To je razlog zašto kažem da je sud taj koji treba da utvrdi ko je I zašto ispalio rakete na civile u ovom slučaju. E sad zašto Srbi moraju da se izvinjavaju? Pa gubitnici smo, izbugili smo rat/ratove, a kad si gubitnik moras da radis šta ti pobednik kaže... jednostavno, zar ne?

Što se tiče mrznje prema Srbima, možda se varam ali mislim da si ti negde pomenuo kako nas ne vole Crnogorci i tome slično u nekom postu gore... nebitno... ne vole ni Slovenci Hrvati ni Hrvati njih, Bosanci Hrvate itd itd... tako da bolje da zanemarimo to, kao sto si rekao, interesi su u pitanju, jedan narod siri svoj uticaj na racun drugog.
CTEBA
(penzioner)
04. jun 2014. u 17.39
Ех сад, ко је испалио ракете, зашто, како, ко је наредио и све остало је питање, и тачно је да то треба да реши неки суд.
Овде је проблем да ти индиректни подржаваш оне кој су то учинили, јер не гледаш све из неутралног угла, већ из про Украјинског.
Дал Украјина има права да брани своју целовитост у оквиру признатих граница? Свакако.
Дал ови про Руски елементи имају право да бране своје интересе?
Свакако.
То је оснва проблема.
И Енглези су имали право да бране своје територије у Северној Америци, али исто тако и Американци су имали право да траже независност.
И сад ко је у праву?
Нажалост Украјина све више и више прилази методима којеи су употебљавани од стране Хрвата, удри по цивилима, морал ће пасти они ће на крају отићи.
Очигледно је да и Украјинци очекују „трактор колону” из Украјине ка Русији.
Само ни Руси нису мутави, па су и они нешто научили.
Док су руске трупе биле на граници, овде су викали агресија, припреме за руску инвазју итд, итд.
Данас читам да су Руси намерно повукли трупе, јер сад кад су про Руски елементи протерали Украјинске граничаре, више нема никог ко контролише прелаз добровољаца и оружја из Русије у Украјину.
Значи шта сад?
Дал Руси треба опет да врате трупе на границу и да је зтворе?
Украјинци су испали будале, и то је чињеница.
Ови са запада су их навукли а танак лед, и ако треба да сви Украјинци погину, да би се обуставила зависност ЕУ на руском гасу, нека буде.
Да се разумемо, живим у Канади и свакако да је за мене боље да се то деси.
Ако ЕУ почне да купује гас из Канаде и САД, боље за мене.
Сад што се тиче Украјине, и Украјинаца, па колатерална штета, ко им је рекао да то раде?
Сребреница и све остало су само део пропагандног материјала, који је потребан, да оправда интервенцију.
Шта је истина ко зна, можда једног дана и сазнамо, али тада више никог неће бити брига,
Слажем се да су интереси увек у питању.
Исто је и са Украјином, зависи из ког угла гледаш.
mrsolj1971
(veterinar)
05. jun 2014. u 09.47
„Овде је проблем да ти индиректни подржаваш оне кој су то учинили, јер не гледаш све из неутралног угла, већ из про Украјинског.”

Stevo ovo sto si rekao nema veze s mozgom, radi se o tvom citanju između redova I zaslepljenoscu rusofilizmom. Ne podržavam nikoga ko je puca na civile, kao sto sam rekao, na sudu je da utvrdi da li se radi o samovolji pojedinaca ili komandi sa vrha. Podržavam borbu Ukrajine kao države protiv ruskog ugrozavanja granica. Na Ukrajincima je da rese njihov problem sa separatistima i teroristima, kao sto je I problem Srbije bio da resi albansko pitanje, tj. problem sa shiparskim separatistima I teroristima. E sad to što mi nismo, kao drzva znali da uradimo, pa se Zapad „upleo” ko nam je kriv. Ako ti podržavas proruske separatiste u Ukrajini, da li to znači da opravdavas postupak shiptara na Kosovu? Ja tu ne vidim veliku razliku, paralela je više ne go evidentna I laiku.
A koliko su proruski separatisti neozbiljni, evo imaš ovde:

http://www.serbiancafe.com/lat/vesti/14/127935/slavjansk-hoće-da-preimenuju-u-putinsk.html
CTEBA
(penzioner)
05. jun 2014. u 17.23
Ех, сад и шта кажеш, опседнут сам неком русофизмом (шта год то да значи).
мало чудно јер ме наши домаћи русофили, не миришу баш много.
Који проблем ти имаш са Русима је твоја ствар, али као што рекох, баш ме брига за Украјинце, за сада се показују као обичне убице и не презају од убијања цивила, и све остало.
Уосзталом ако ЦНН, каже да је у питању напад авијације, који је довео до цивилних жртава, сад и њих оптужи да су неки про Руски пропагандни сектор, Путина.

http://edition.cnn.com/2014/06/03/world/europe/ukraine-luhansk-building-attack/index.html

И зашто би мене било брига како ће се звати Славјанск?
Право да ти кажем све до ових борби нисам знао ни да постоји.
Ипак ниси ми одговорио, кад већ подржаваш борбу Украјине против руског угрожавања границе, да ли подржаваш и право руске мањине на самоопредељење?
Узгред, од данас Украјинци више ни не контролишу границу према Русији.
Како кажу повукли су се из тактичких разлога, и пребачени су на друга места где су потребнији.
Паралела постоји, са шиптарима, али ако погледаш из другог угла, ако су шиптари имали право и подршку запада, зашто руска мањина нема.
Наш проблем са шиптарима је настао још одавно, и захваљујући ћопавом и његовим пуленима, ми смо извисили.
Данас да се Космет врати у окриље Србије, са свим шиптарима, би било самоубиство за Србију.
Са негативним наталитетом код нас и великим код њих, за коју годину би постали већина становништва Србије.
Да их све побијемо, немамо шансу, тако да не видим шта нам преостаје осим да чекамо и да се надамо да ћемо у будућности добити прилику да им вратимо моло за драго.
CTEBA
(penzioner)
05. jun 2014. u 17.37
Узгред објасни ми дал подржаваш и овоЧ

http://rt.com/news/163748-hospital-dead-army-ukraine/

Стварно херојски подвиг украјинске армије, упасти у болницу и побити рањенике и особље.
То ни Немци за врема WWII нису радили, али изгледа да је то данас демократски прихватљиво.
Ипак нису неки важни људи, само Руси.
mrsolj1971
(veterinar)
05. jun 2014. u 22.00
Naravno da ne podržavam ubistvo civila, I naravno da Ukrajina ima prava da reaguje protiv militantnih, naoruzanih Rusa u svojoj zemlji. pricip je isti, Stevo, samo je pitanje ko podržava (Ruse u Ukrajini- Rusija, Siptare na Kosmetu - Zapad, Srbe u Hrvatskoj - Srbija), a svi su jednako tražili odcepljenje I formiranje svoje države, e sad sto su se neki zaleteli pa „prdnuli u cabar”, sto nisu bili na pravoj strani, sto nisu bili podrzani na pravi način, deo je neke druge price. Rat je to, interesne svere, loše je kad se to lomi preko naših ledja ili nama bliskih ljudi, naroda, ali tako je. U ratu nikad nije ni sve crno ni sve belo.

Evo sad vidim I ovaj Lavrov dolazi u Srbiju, sto rece neko, evo opet su Rusi resili da pokazuju svoje misice preko nas, a rusofili po forumima već zabalavili zbog toga (ti ne spadas u tu grupu, samo si me iznenadio sa tolikom jednostranom podrskom Rusa, kad uzmem u obzir tvoje ranije komentare...
CTEBA
(penzioner)
06. jun 2014. u 19.43
Прилично глупо упоеђење.
Србе из крајине и из републие Српске, је помагала једино Србија,али то не потпуно, јер када су де факто преполовили Хрватску, и на западу су већ објављивали да је рат готов и да су Хрвати изгубили, Милошевић је почео да изигрва светског поитичара и одбијо је да прихвати предлог Крајине и РС за уједињење.
Изговр увшће нам санкције и све остало, незванично, изгубио би власт.
Шиптаре су подржали НАТО а опет Милошевић је трговао, преговара, побеђивао и све остало, али се првенствено борио за своју фотељу.
Руску мањину у Украјини подржава Русија, и слично као што ни ми нисмо имали неку шансу против НАТОа и шиптара, ни Украјинци је немају.
Исток је мање више већ отишао, југ ће следети, а Мађари и Румуни, већ траже неке повластице за своју мањину.
Ово је само почетак распада Украјине, и ускоро ће почети још више одвајања.
Дал је ово планирано, или су се тако ствари одвиле, не знам, али претпостављам да је то планирано.
Рушење Јануковића је почетак краја Украјине, а изглеа да јединствена и јака Украјина не одговара ником.
POLARIS
(doktor)
23. avgust 2014. u 03.18
Ала смрде говна на овој теми!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.