Diskusije : Romantični kutak

 Komentar
A sreća je tu..
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
26. mart 2014. u 14.06
Secate li se kada ste prvi put osetili sreću?
Qubic
26. mart 2014. u 22.14
Istinski u 'onoj' najp(ot)unijoj ****** i meri /'fali mi reč/ kakva ona da bude zna, ne.

Još uvek cekam da mi se dogodi/desi.

(Ali,) ko zna,
možda (neke) sledeće godine.
Qubic
26. mart 2014. u 22.34
Vidis Teka... ja sam 'puk'o' na necij' personality
(ne znam kako je sa drugima i šta je za druge sreća)
ali kad 'puknes' na nečiji personality (licnost),
mislim, ono kad volis... (tako), onda je to (već) potencijalno sreća.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
27. mart 2014. u 05.00
Ono.. osetili sreću kad vam je sve lepo,kad udahnete punim plucima,kad zracite,kad vam je sve lepo oko vas,kad ste nasmejani bez razloga,kad ste svesni lepote oko vas :)

A ima i ono prvi put osetili sreću i dalje vam je to negde u dusi taj osecaj ,kad ste bili mali i desilo se nešto tada„značajno”za vas :)

Ili ono sreli ste bas tu osobu kao da ste bas nju cekali ceo svoj zivot,unela vam je pozitivne promene i razbila neku monotoniju i camotinju :) i prosto vam dodje da poletite od sreće

Ma svasta ima da se piše i piše oko te sreće :)

Meni se u zadnje vreme desava ovo prvo iz cistog mira da se lenjo protegnem i nasmesim i da mi dodje da onako vrisnem od sreće na sav glas..a sve bez nekog posebnog razloga :)
vodena
(*)
27. mart 2014. u 08.11
Ovo je mnogo lepa tema.

Ne secam se kada sam prvi put osetila sreću ali znam da sam veliku, pamatljivu sreću osetila kada sam iz aviona izasla na ovo tlo. Ja sam u emigraciju otisla sama i ta mesavina početnog uzbudjenja, radoznalosti i potpunog nezanja u kombinaciji sa specificnim mirisom koji ovaj kontinent ima kada prvi put krocis na njega mi je celo telo preplavila mnogo lepim osecajem. Ta sreća nije toliko bila rezultat toga sto sam otisla iz Srbije, već vise sto sam znala da je ispred mene period u kome ću morati da se oprobam, osamostalim, prilagodim i sazrim a kad si mlad te te reci ne plase već vise uzbudjuju. Bar su mene uzbudjivale.

Mislila sam da će mi na početku put bilo malo laksi i veseliji, sto nije ništa cudno jer svako od nas se za sebe nada samo najboljem. :) Ali i u najtezim trenucima nisam izgubila iz vida da moj glavnim razlog dolaska ovde nije bio toliko da nađemsreću, već da omedjam sebe kao zreliju osobu od one koja sam bila. To je, ustvari, onaj isti osecaj sa aerodroma koji sam imala i kada nisam mogla ni da sanjam šta me ceka.
tajka
(trener)
27. mart 2014. u 10.26

Prvi dres

Pre nego što sam počeo da pikam fucu u Partizanu kod *čika Ćeleta imao sam veliku želju da mi moji kupe pravi crno-beli dres. Tako, povede me mama jedan dan u ‘Bulevar ‘i posle duže šetnje ugledamo traženi dres u radnji kod Liona.
-To je mama to, ajde kupi, kupi molim te.
Oće mama , zato smo i pošli u grad ali…
U tom trenutku, stariji čovek izlazi iz prodavnice i stavlja ključ u bravu.
Keva nešto priča sa njim a prodavac objašnjava,
da je kraj radnog vremena,
da i on ima porodicu,
da je umoran,
da sve stoji i biće sutra u rafovima jer se neće prodati preko noći.
Ne vrede razumna objašnjenja. Ja već ‘ridam’ glasno plačući ispred izloga.
Dobri čovek ponovo otključava radnju. Dobijem toliko željeni dres tri broja veći jer manji ne postoji ali nikomi ga više ne može oduzeti.
Moj je!
Sad ne znam da li plačem od sreće ili me drži od malopre, jer možda nisu istekle sve nakupljene suze.
Ko ga interesuje što mi je rame zbog moje mršavosti ispalo kroz kragnu i što dres doseže do kolena.
Uvućiću ga u šorc.
„Skupiće se kad se potopi u vodu”,
znalački ponavljam ‘Kepine’ reči ,koji takav prugasti crno-beli dres već ima neodvajajući pogled sa crno belih pruga. Suze su otvorile vrata radnje ali i sreće koju sam navukao to veče na sebe i nisam skidao celu noć, celi život.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
27. mart 2014. u 13.18
Vodena znam o cemu pricas :) to jeste zaista neopisiv osecaj.Mesavina svega i svačega..

Tajka divnoooo kao i uvek :)

tajka
(trener)
27. mart 2014. u 15.20
Ja ću tebe Kutake da usvojim i da pričaš svima kako su dobre priče i da kupuju...kupuju...)))

Hvatači lopti

Hladno je bilo u zadnjem kolu prvenstvene fudbalske utakmici Partizan Zagreb kad je iznenada napadao veliki sneg pa nije bilo vremena da se očisti sa terena. Direktan televizijski prenos mi je govorio da neće biti velika konkurencija pri odabiru ‘hvatača lopti’ od nas dečaka koji smo trenirali na pomoćnom ‘šljakastom’ terenu stadiona JNA.
– Možda će me snimiti na televiziji, potajno sam se nadao.
Obično strog ali za ovu priliku ne toliko mrzovoljan, ekonom Ćamil je samo sproveo nas sedmoricu ‘najodvažnijih’. Usput nam je obećao da će mo ubuduće imati prednost u odnosu na pionire koji ‘biraju’ utakmice. Radost se pomešala sa ponosom. Uživanje je bilo dok smo u poluvremenu cupkali ispred ‘šesneasterca’ gostujuće ekipe, pokušavajući na brzinu da ‘utabamo’ teren i tako pomognemo voljenom klubu. Zajedno sa dvadesetak navijača i nekoliko redara formirali smo interventni tim protiv vremenskih nepogoda. Na minut smo pozvani od majstor Boleta u svlačionicu da popijemo vrući čaj sa rumom. Razgalila su nas dva gola legende crno-belih Moce Vukotića a meni se uvukla neka toplina u grudi što zbog golova a malo i zbog okreljujućeg ‘koktela’. Nisam ni osetio belu ‘snežnu kapu‘ koja mi se formirala preko kose a koju je otresao jednim potezom Vlada Pejović, standardna ‘šestica‘ Partizana, dok smo zajedno sa igračima napustali teren na kraju utakmice.
„Skoknućemo malo,”
priča zadovoljno „keva”sredovečna žena, poznata navijačica u punom autobusu 47, aludirajući na trenutno ponižavajuće deveto mesto velikog kluba na tabeli.
Još hladnije je bilo protiv Slobode iz Tuzle. Poluvreme je a mi ‘petlići’, skupljači lopti gledamo iz tunela kako kiša ‘lije kao iz kabla. ’
Šta da se radi?
Za pet minuta počinje drugo poluvreme. Gledaoci su se sakrili ispod kišobrana i gde je ko stigao čekajući da nevreme prestane. Dosadno je bez prevrtanja na sunđeru koji je na ‘severu’ a nema ni rezervista koji obično šutiraju na gol zagrevajući se.
Kažem kiša ‘ubija’!
-Ajmo da istrčimo!
Predložim ludu ideju.
-Ae!
Neki se smeju, neki vrte glavom ali uvek ima ko hoće.
-Oćemo?
„Oćemo”!
Istrčimo onako iznenada sprintajući nas dvanaest pionira željnih avanture kroz teren i najpre iznenadimo pa onda nasmejemo sve na stadionu. Posle toga usledi spontani poduži, gromki aplauz svih prisutnih gledalaca. Istrčali su svi, uključujući one klince koji su se nećkali. U trenu smo bili mokri do’ gole kože’ ali …taj aplauz,’topao’ i od srca kao nagrada za nas promrzlu decu još mi je u ušima. Ko ga nije čuo nezna o čemu pričam. Nema veze koliko je posle drugo poluvreme bilo hladno i ko je dobio kijavicu.
Ko te pita.
tajka
(trener)
27. mart 2014. u 22.28
a ovo o čemu vodena priča

Kad sam podigao vize za kompletnu familiju
(službenici nisu znali šta su dali u hrpi pasoša)
iz USA ambasade LETEO sam do kuće!!!

Znao sam da počinju 4 sasvim nova života!
Expander
(Carlsberg...please!)
29. mart 2014. u 20.30
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
01. april 2014. u 16.40
jeeeee bravo Exp :)

Tajka moji roditelji bi ti bili jako zahvalni ako me usvojis :D
tajka
(trener)
02. april 2014. u 16.43
pa ne znam da li sam bio srećan ili ne ali značajan dan je svakako kada sam prvi put...ma čitaj samo..

...
Pričamo tako mi muški šta je ko sanjao na tu temu, te se ja požalim pred „iskusnim ljubavnikom” Zoranom i postavim pitanje:


„ Kako, bre, to – kad sanjam neku golu devojčicu, ona nikad nema dlačice dole?”
-A baš bi bilo dobro.

„E pa zato što nikad nisi ni video pravu pičku”, smeje se nadmoćno Zoran Ćuran ili „Adam” za tu priliku, praveći se kao da je on ne samo video, već i da je „obavio stvar”.

„Dobro, rešićemo mi to”,

mislim se ja, pa smislim.
Vešernica je bila u sastavu zgrade gde su bile šupe, a sa druge strane klozeti. Svaki dan bi se neko najavljivao za kupanje i ložila bi se vatra, da se zagreje veliki kazan sa vodom. Za taj dan sam čuo da će se kupati zgodna Mira. Ona je bila starija dve godine i već lepo razvijena devojka, sa velikim grudima. Saznalo se takođe da će joj pomagati i polivati je vodom Kepina sestra Nada. U našoj maloj ulici sve se inače vrlo brzo sazna. Predložim drugarima da se sakrijemo unutar prostorije i virimo kad se skine „rasna” Mira, pa da je vidimo golu. Nekolicina dečaka odmah prihvatiše i zauzesmo dobre zaklone iza nekih nabacanih kartona u ćošku vešernice. Pred sam trenutak ulaska devojčica na kupanje par dečaka nervozno izađe iz skrovišta i pobegoše. Kad su Mira i Nada ušle, Kepin brat Dragan nije izdržao, nego iskoči i on imitirajući Peru Detlića iz crtanih filmova:

„Pogodi ko sam, ha haha , haaaaaaaaaaaaaa!”

Tako sam ostao sam u improvizovanom skrovištu, zaklonjen praznim kartonskim kutijama i rešen da istrajem u nameri. Kroz veliku paru koja se digla prvi put sam video „crni trougao”, sasvim mutno i nejasno, držeći pogled što duže na njemu ne bih li zapamtio željenu sliku za kasnije snove. Spolja se čulo dovikivanje i smeh drugova, dok je Nada pljuskala golu drugaricu zagrejanom vodom po glavi, a voda se slivala sa okruglih grudi do bedara. To je bilo zabavno, ali u trenutku kada je u vešernicu ušla Tijanina i Tatijanima baba, da pita da li je ostalo još tople vode jer bi se ona takođe okupala, mene obli hladan znoj u sred one guste vodene pare. U trenu se istopi i nestade u magli sve moje dobro raspoloženje i uživanje.

„Jao, bruke, babu da gledam. Šta ću sad?”

Nisam mogao izdržati da budem tu dok se baba kupa.
Dok sam razmišljao kako da šmugnem i izletim na slobodu, da me nema tu gde sam (možda da ostanem žmureći?) desilo se da me je, srećom, baka Ruža iznenada otkrila. Preturajući po drangulijama, tražeći nešto u uglu, otkrila je mene i moje improvizovano skrovište i lišila me muka. Bar za trenutak.

„Juuuuu! Kuku…Deco, tucite ga”

zavapi preneražena baba.

-„Šta ćeš ti ovde, nesrećo jedna?”
„Idiote, kretenu, platićeš za ovo”,

dočekaše obe devojke u odbranu svoje nevinosti. Ja izleteh na vrata koja su mi ženske brzo otključale, među svoje drugove, kako sam znao i umeo. Dobro raspoloženi oni su već uveliko pravili viceve na račun babe i mene. Slučaj se morao prijaviti Mirinom tati, jer je postojao nepouzdan svedok, baba. Ne bi to bilo strašno da Mirin otac nije bio strogi milicioner, zvani „Bora pandur”. Mnogima je u sećanju ostala scena kada je Sava morao da skoči sa najviše grane kestena, odakle do njega niko se nije usudio ni da pokuša.
Nije se prizemio već sa nižeg drveta, kao zrela kruška, „otpao” i Miki, jer je gađao Borinu Miru čičkom baš na „nezgodno mesto”. Dobio je takođe rezervni nadimak „bjež, Bora”.
Znači, čim ga vidimo mi se „ukenjamo” i begamo ili „palimo”, kao da je on signal da treba da se izgubimo iz vidokruga, jer policajac je inače opasan tip. Poznat je bio zbog oprezne vožnje svojom crvenom škodom, koju je svakodnevno prao i mazio krpom.
Pojavi se tako on na početku ulice, a onda mu treba dva cela minuta da pređe stotinak metara. Mi stojimo ispod bagrema, pa se premestimo do kestena, na pristojnu udaljenost, da sa distance brojimo sekunde Borinog prolaznog vremena.
Njegov sin Bane se po običaju nije mnogo ljutio zbog takvog zezanja ili nije mogao, niti hteo da pokaže, jer je bio uzrasta kao Miša. Više je voleo da ostane u kombinaciji sa nama, nego da se duri bez šansi da bilo šta promeni.
Priveo me je dakle Bora pandur na „informativni razgovor”, čvrsto me držeći za jednu ruku, tu kod druge česme i naredio devojkama da me tuku.

„Udrite ga obe!”

Iskusno se ogradio policajac, da ne ispadne da je to porodični obračun. Mira me je lupala svuda: po leđima, ramenima, ali po mojoj oceni ne baš preterano jako. Međutim, kad me Nada, na Borin nagovor, udari po glavi, meni se „otkači” fudbalerska noga sama od sebe, i ja je šutnuh u nebranjenu cevanicu, onako „iz kolena”.

„Šta je, šta se udaraš, breee, tebe nisam ni gledao.”

Bilo kako bilo, ja sam kroz magličastu paru video „crni trougao”, a moji vršnjaci sigurno ne, pa sam s te strane odmah bio u prednosti. Mogli su samo da mi zavide ili pitaju kako to „ona” izgleda. Naravno da su me zapitkivali posle tog slučaja. Njima je preostalo da i dalje lepe ogledalce na cipelu ili patiku, priđu „kao fol” da popričaju sa devojčicom u haljinici, pa poture nogu bliže njenim nogama. Na taj način bi videli koje boje su devojčicine gaćice ispod suknjice! Ta ideja nije dugo bila uspešna, jer je počelo šamaranje „snajperista”, sa zabranom prilaska ženskom društvu.
Iako sam više očekivao od tog iskustva, nadao sam se da će ono pomoći da mi naredni erotski snovi budu upečatljiviji i izazovniji, što se ipak nije desilo tako brzo. Morao sam da se nagledam mnogo izlizanih pornografskih sličica, pre no što mi se u glavi sklopila slika kako izgleda ženski polni organ.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
03. april 2014. u 03.02
aaxaxaxx Tajka ubise Boga u tebi voajeru jedan ;))
tajka
(trener)
03. april 2014. u 06.02
To je cena jbg...a i neko iskustvo.
Od nečega se mora krenuti)).
tajka
(trener)
03. april 2014. u 14.15
E draga Kutake, neznaš ti gde se sve sreća može naći.
Evo kad sam bio srećan ...što sam živ))

‘Izdržaću pa maker umro’

-Oćeš da prekinemo?
Pita me Trener Pavle Šovljanski posle prve runde u kojoj sam se pošteno naprimao udaraca, kajajući se što me je uopšte pustio u neravnopravnu borbu sa daleko iskusnijim i jačim protivnikom. Ja bih, pravo da vam kažem, da sve ovo maltretranje prestane. Da olakšam sebi a i njima ali…Sramota me bre.
Šta će reći ortaci u kraju ,Ivica, Srba, Toma, drugari iz kluba, bruka je to. Treba ljude u oči gledati.
-Ne,ni slučajno
izgovaram, odmah hvatajući sebe u laži. Govorim jedno dok mislim sasvim drugačije. Izduvuvam otekli od udaraca nos u podmetnut crveni peškir koji vešto krije prosutu krv i već lakše dišem.
-Da prekinemo sad,
ponovi pitanje trener u pauzi druge i treće runde.„Pa jel’ sam ja ovolike batine ‘pojeo’ da bi se sad predao”,
mislim se. Dve cele runde pakla. Sad nisam slagao jer stvarno nisam želeo prekid i predaju. Ispalo bi da sam džabe isprebijan. Drugi trener Steva Paljić se slaže sa mnom dodajući mi plastičnu čašu vode.
-Ma gde sad,
samo sam procedio grubo‘zabivši’ *mušus u zube. Struja mi je nekakva prošla od glave kroz čitavo telo do stopala, kad sam primio taj iznenadni direkt kroz ruke početkom treće runde. Niko pa ni sudija u ringu nije primeti težinu udarca jer kao što rekoh lice mi je bilo zaklonjeno rukavicama. To me je čak obradovalo s obzirom da mi je već dva puta bilo brojano pa bi sledeći 'nok daun' značio i svršetak meča, prekid, poniženje što nikako nisam želeo. U sledećem trenutku sam se našao u ćošku ringa ne svojom voljom primajući seriju udaraca u telo i glavu. Retko uzvraćam jer se borim za vazduh.
Sve mi je teže i teže. -Bože umreću,
pomislih. Obuzima me osećaj teške mučnine, bespomoćnosti i odumiranja funkcija tela. Nemam snage da se pomerim iz ugla mada mi svi ‘moji’ispod ringa histerično dovikuju:
„BEŽI IZ ĆOŠKA SIMKE, KREĆI SE”!
Kao da ja ne bih ali noge ne slušaju a teške ruke su mi pale skoro na grudi i već vidim njegovu pesnicu kako mi se približava. U nemoći samo sam se opustio spustivši se u polučučanj i opasnost je prošla za trenutak. Veliki promašaj i huk iz gledališta a izgledalo je ko 'penal ' ili‘ zicer’što bi se reklo. Misleći da je sve to slučajno,‘harabaša' koji je do tad bez problema počistio sve protivnike u državi, sprema se za novi široki kroše sad sa levom rukom. Namerno puštam desno rame niže otkrivajući bradu jer me je zatekao u kontra gardu. Čekam da krene i nudim mu se. Mozak mi je iznenada proradio kao ‘švajcarski sat’ na struju. Sad sam mu još zaoblio promašaj mojim pokretom u gipku elipsu prateći u luku njegovu pesnicu kao da se igram ‘žmurke’ sa njim, okuražen predhodnom uspesnom ‘eskivažom.’Svi su na nogama. Čak i ja? -Beži!
Opet čujem glasove ispod ringa ali sad ne tako panične kao pre toga. Tada se nešto promenilo. Krenuo sam da 'radim' najpre desnom rukom. Počeo sam da uzvraćam. Nemam više snage ni volje za kretnje u nazad. Stao sam na sredinu ringa. Ni za 'jotu' nisam ustuknuo uz moje sve češće direkte koji su mi poslednja odbrana i nada.I iz njegovog nosa potekla je krv koja je još više usmerila moje tačne udarce
-TAKO JE! DESNI!
Dreknuo je i osetivši šansu za preokret Steva Paljić, moj drugi trener ispod ringa ustavši sa stolice kao uostalom sva ustalasala publika na tribinama. Sve je jasno ko' dan. Taj divan oktobarski dan u Beogradu. 'Bacam' desni poslušno i vidim zaustavljenog pogocima zbunjenog snagatora kako se ljulja i nevešto pokriva glavu rukavicama. Oglasio se gong. Kasno je.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.