Diskusije : Psihologija

 Komentar
„Duhovnost”
lisabutterflay
25. decembar 2016. u 22.45
JEDNOG DANA CE TI NEDOSTAJATI DANASNJI DAN...?
Biti duhovan može biti vrlo dobro. Kroz duhovnost možemo zavoleti sva bića na ovoj Zemlji. Možemo u ljudima prepoznavati dobrotu i možemo dosezati mudrost.
Biti duhovan nije isto što i voleti Boga. Mnogi misle da je to isto. Kroz duhovnost, ma kako ona dobra bila, može nam se dogoditi da zaboravimo na ono najvažnije - na ljubav prema Bogu. No, ne mora nam se to dogoditi- ali može!
Stoga se svakog dana priseti Božje ljubavi i pokušaj probuditi taj osećaj u sebi. Naprosto zastani,zaustavi vreme, zatvori oči i probudi tu ljubav u sebi. To nije teško, to je tvoja priroda i ti to možeš učiniti kad god zaželiš. Ne treba te niko tome učiti. Taj osećaj već imaš u svom srcu. Samo ga trebaš probuditi i proći kroz njega.
Taj čin nije misao, to bi se prije moglo nazvati energetski osećaj. To je osećaj prožimanja, lebdenja, širenja i naprosto rečeno, osjćaj ispunjenja ljubavlju. To moraš osetiti kroz svoje biće. Sačekaj taj osećaj ako ti to već nije u praksi. On će naići kao val, pokrenut će svaku tvoju stanicu i u jednom trenutku se možeš osećati velik i širok kao što je i Svet.
U tom trenutku iz svojih grudi možeš dotaći čitav Univerzum i biti isto s Njim. Pokušaj danas, pokušaj sada i to ćeš činiti svaki dan. Ljubav prema Bogu, ili onom obliku Postojanja koji je tebi prihvatljiv, mora ti biti iznad svega.
Mora ti biti prvi i poslednji osećaj današnjeg dana. Inače sva tvoja „duhovnost”, može otići u nekom potpuno krivom smeru. Ako u tebi nema te ljubavi, možeš postati sebi samo-važan, možeš postati veliki ili mali mudrac, možeš postati valiki ili mali majstor, ili bilo šta drugo, svejedno je ... na tome sve završavaaaaa
sanak
26. decembar 2016. u 19.05
Autor teksta nije (vidno u prva dva pasusa) nije „nacisto” (ni) sa sopstvenom duhovnoscu, verom u Boga...Nešto je hteo, ali, ne uspeva da bude dosledan...
Možda samo tekst odaje takav utisak ?!...
sanak
27. decembar 2016. u 19.07
* naročito vidno u prva dva pasusa.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.