Diskusije : Psihologija

 Komentar
~* (part one)
Qubic
30. novembar 2013. u 09.55
Emili
02. decembar 2013. u 19.14
Psiholoski gledano...
Emili
02. decembar 2013. u 19.15
Super tema.
Qubic
03. decembar 2013. u 00.15
(dobre „vibracije”)

Fala Alfrede, fala /Hitchcock/, ja inače imam macku, živim s'mackom.

Poezija ti je super, ali s'vati bar jednom (jednu stvar),
ne može žena da bude muskarac, muskarac/žena.

I drugo,
ako te /je/ jednom
davno ili nekad,
neki nas zemljak (muskarac)
izneverio,

ne moras ti sad da mrzis sve nevernike (neverne muskarce) bilo koje vere i nacije sirom sveta. (celog sveta)

Qubic
03. decembar 2013. u 02.55
Da ih izdvajas, pikas na njih - pravis na njima svoju ličnu osvetu. Imaju oni neki svoj usud/sudbinu (možda), razloge zašto su takvi.., možda su takvi rođeni, možda ne mogu da se menjaju, ili ne žele, ili bas žele ali ne hoće.
Qubic
03. decembar 2013. u 04.11
/pro et contra/ uspesna licnost, jeste ili nije?:

http://www.youtube.com/watch?v=eRAUZIaibiY

(ako se izostavi neki novinari... pink...)

Qubic
03. decembar 2013. u 04.32
Osoba br. 2 (licnost) - za trecom se još traga. Glasanje na kraju.

http://www.youtube.com/watch?v=I8ocoASlNoc
Emili
06. decembar 2013. u 20.23
U pravu si.
Emili
06. decembar 2013. u 20.25
Samo da i ovo sto kažem, nije za brisanje, nije mi briga, no parametar.
Emili
06. decembar 2013. u 20.25
Divna tema, vidite da se ne posvadjate zbog nje.
boneida
(andjeo)
08. decembar 2013. u 19.25

Nema ko da se svadja ,svi propali , samo cutolozi ostali,ne zuckaju,ne disu,ne komentarisu,ubi me neizvesnost ozivljavanja ove diskusije :)
Qubic
08. decembar 2013. u 22.57
Andjele /tvoj ili svoj/,

nema procesa zivljenja bez procesa umiranja (odumiranja) ili izumiranja (kao i uopste).

Procesi postajanja/nastajanja,- prestajanja ili nestajanja, isti su to procesi.
(„Ako zrno psenicno, (posto se baci u zemlju) ne umre, ostace jedno,
ali ako umre, donece mnogo ploda.”) (...procesi transformacije licnosti.)
(Ili, sve u svemu (hvala vam na paznji), bilo je to jedan mukotrpan, ali zaista Sizifov posao.)

Sa druge strane doći „na drugu stranu”, ili sa druge strane gde zivot i smrt više ne postoje, biti taj krajnji cilj, biti taj krajnji put- ,.. jedan je dug i mukotrpan, zatim naporan, a najcesce nemoguć posao. (neki bi rekli da je stvar samo srca ili čak samo budnosti ali ja se sa tim ne bi' bas slozio jer ima nešto i u (čak) snovima ili je sve samo zaborav). Sve je to samo apstraktno... zzzzzz

Qubic
08. decembar 2013. u 23.18
Bili su tu poneki 'astalci' (kafanski narastaj) i 'astralci (sanjari-metafizicari)', i oni su se stalno o nečemu..(ne mogu da se setim), zatim su dosli 'adrenalinci' i liticari (ilirci),

... od zdravog humora, zzzz ...pa su se na kraju svi nekako transformisali i sad su na novom stupnju razvoja, još samo nekoliko nas je ostalo.
Qubic
08. decembar 2013. u 23.20
*lilicari
Qubic
08. decembar 2013. u 23.29
(oni koji se penjaju na vrh ali na jedan veoma nezan 'nikad sam sa sobom' način), ali i šta će tamo...

Qubic
08. decembar 2013. u 23.47
...na tom vrhu sa trnjem i suzama...

Gotovo kao romanticari, postoje romanticni lirici i oni koji to nisu, a psihologija kaže da zdrava dusa lezi u cvrstoj i stabilnoj licnosti ali da je njeno pravo bogatstvo upravo bas tamo (u toj /romanticnoj ili ne/ lirici)
Qubic
08. decembar 2013. u 23.58
A zdrava licnost sigurno lezi u nahranjenoj dusi.., nekom u oslobodjenom telu.

(Kad licnost ili dusa nema(ju) glad, zato su ovakve teme dobre, kao i da se ništa ne dogadja, znači da se uspelo)
Qubic
09. decembar 2013. u 01.21
Da li nahranjena dusa može da bude lirska? Pa može, ali samo ako je romanticna, ali tek time se usporava taj prirodni tok starenja koji je kao i process sazrevanja takođe sasvim prirodan, i koji, ako se potrudimo ili bas budemo imali sreće može da nas dovede u razresenje i rezoluciju, za razliku od poleta i snage (kontrakcije mladosti), egzistencijalnog grca, ili čak nekog sto je još najgore, neodredjenog rastvaranja i rasplinjavanja.
Qubic
09. decembar 2013. u 01.38
Konkretno sve stvari, svi predmeti ljudske psihe se odnose na realne sadrzaje zivota, sve sadrzaje zivota koji se nalaze duboko ispod njegove povrsine.
Qubic
09. decembar 2013. u 02.01
Povrsina zivota šta bi to bilo? Mehanika, spoljasnji izgled stvari, monotonija/sivilo (koja može da ima dubinu i te kako!, kao i sve ovo nabrojano...), zatim ustaljenost, otupelost/zatupljenost, navike zivota i sveta.., (ponekad dosada, nedostatak ispunjenja
nekim (ili bilo kakvim) sadrzajem, nekom (ili bilo kakvom) supstancom i smislom...
Qubic
09. decembar 2013. u 02.07
*(lutanje ili) besciljnost.
Qubic
09. decembar 2013. u 04.55
Emili
10. decembar 2013. u 17.37
Qubic a da odrastes i da se suocis sa zivotom a da ti se ja ne smijem gledajuci te kako pišes i da od svega toga ne ispadne neka pjesma. I to moja.
labudica
(EKV)
13. decembar 2013. u 07.41
E otkako su lirici, ovo je posve mirno mjesto.

Što se tiče astralaca nikad nisam vjerovala da je to što dozivljavaju normalno. Pa i sada smatram da je tako.

Meni je se prije par mjeseci desilo nešto cudno. Dok sam spavala odjednom sam postala budna ali nisam mogla da pomaknem ni ruke ni noge ni ništa. Uplasila sam se i pitala se šta je to koji k. Uplasila sam se i ništa mi nije bilo jasno. Međutim, poslije sam ignorisala sve to i nisam čak ni u google kucala o tome, niti ikome ista govorila. Ono kao da ništa nije ni bilo.

I neki dan odem na forum neki i vidim da je to ustvari bila paraliza sna. Neko je napisao da oni koji je se ne uplase, mogu da dozive lucidni san ili astralnu projekciju. Hajd lucidni san i nije strasno doziviti, ali ne bih volila astralnu projekciju jer hoću da živim ovako prizemljenije jer tada si svima normalan (pod navodnicima). Ne znam gdje su znakovi navodnika jer na muzevom kompjuteru sam. Samo jednom mi se desila ta paraliza sna i ništa vise od toga. A za lucidne snove, dese mi se ponekad oni slabijeg intenziteta i to je sve. ALi ja volim vise normalne snove kojih se jedva sjecam i poslije kojih imam vise energije kad se probudim.
labudica
(EKV)
13. decembar 2013. u 07.58
... A smijesno mi je bilo kad sam nakon par mjeseci ispricala muzu, on kaže pa suti bolje paraliza sna nego da si imala zaoprave paralizu pa da ne možeš da pomjeris neki dio tijela.
labudica
(EKV)
13. decembar 2013. u 09.44
Evo me opet. Kad sam već zapela za snove, a ne otvara mi se nova tema...Da nastavim još nešto o cemu sam razmišljala pomalo.

Primijetila sam da su mi u zadnjih par godina česta tema u snovima bila VODA. Prvih mnogo snova ili blazih nocnih mora je bilo to da ja plivam i na kraju kad treba da se ugusim ja se probudim.

Kad sam bila posve mala (imala sam možda 3 ili 4 godine) bojala sam se vode jer sam otisla preduboko u Savu ( u ono vrijeme Sava je bila cista pa se moglo u njoj i kupati) ...Ali nisam znala plivati, pa me je tata ili mama (ne sjecam se tačno tko od njih dvoje) vratili na plicak ili na plazu (i tog se ne sjecam jer ipak sam imala 3 ili 4 g.).

Vjerovatno sam zato često u snovima sanjala vodu i budila se kad sam se navodno trebala ugusiti. I s vremenom su ti snovi postajali lucidni jer sam ih uspjela kontrolisati pozitivno. Npr. zadnji moj san o vodi je bio lucidan. Sanjala sam da hodam po okeanu i bilo je superrrrrrr zanimljivo. Ali otisla sam samo par kilometara i poslije sam kao sebi rekla E NE SMIJES DALJE JER JE OPASNO I MOGLA BI POTONUTI.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.