Diskusije : Filosofija

 Komentar
Ljudi moji cuda velikoga
vuk-vuk
16. novembar 2012. u 13.48
Pozdrav pre svegaa svima sa foruma,evo ovako napisacu jednu temu,pa ko je zainteresovan može da se ukljuci u diskusiju,postujem svačije mišljenje.Povezana je sa oslobadjanjem haskih optuzenika Ante Gotovine i njegovog kompanjona Markaca a i sa nekim ljudskim vrednostima.Rodom sam iz R. Hrvatske,doselio se u R.Srbiju 95´ godine zbog rata ja i moja familija po nacionalnosti Srbi,pa da ne ulazim u detalje,zavrsio sam u nemackoj evo već par godina imam tu familiju sa oceve strane i jednog rodjaka koji je nakon rata ostao u hrvatskoj tj emigrirao u nemacku ali je i dalje odlazio u hrvatsku a ja u srbiju,obojica kao sto sam naveo smo srbi i evo veceras smo se posvadjali na krv i noz tako reci.Postavio sam na Facebook jednu sliku Ivana Groznog sa pokazanim srednjim prstom i fantomkom i napisao „Evo ”generali„ samo za vas,napusite se kurcine”
ogorcen svim i svacim sto sam preziveo i nepravdom koja je snasla sve nas Srbe ne samo iz Krajine nego uopste.I stize meni poruka prepisacu razgovor:
ON:
Ovo si..si mogao ustedit napusite se kurca generali..ali dobro ti se volis pravit pameta

Ja:
ti isti generali su mene otjerali iz moje kuce,ja se ne pravim pametan nego isticem svoje mišljenje !!!!!!!
A ti burazeru slavi ;)

ON:

Ma napusi se ti kurca znaš šta..to je bila politika o cemu ti pricas..ti si bio klinac..a dobra ti je hr putovnica da možeš doc u njemacku..nemoj da te niko cuje jeboga ubit će te ko zeca da ti to neko sazna kad dodes u hrvatsku..svaka cast koja seljacija?
I ne trebaš isticat tvoja mišljenja javno..!! Šta ja sad andelini da objasmin da si debil..rat je proslost treba se okrenut buducnosti a ne srati..ako su ih oni oslobodili imali su razloga za to

JA:Ukljuci mozak malo i skapiraj da ovo sto sam napisao nije upuceno narodu nego ovoj dvojici glupana,a u toj politici sam ja izgubio dosta i moja familija,na putovnicu imam pravo jer je hrvatska moja država koliko i tvoja i bilo cija druga,a to da će me neko ubiti ne trbeas se sekirati burazeru

ON:Ma nemas ti pojma o ničemu a kamoli šta i kome je nešto upuceno..da je bar napisao neki ratnik ja bih razumio a ne ti..daj se malo za glavu uhvati..ma boli me !@#$ radi šta oćeš..pozdrav

Da da objasnim Andjelina mu je devojka Hrvatske nacionalnosti,pa sad i ona je to videla a ne zna da je on cisti srbin od tate Dusana ali niko ne zna da je Srbin već se pravi Hrvat ne znam iz kojih razloga potencira na tome i sam se pitam nikad mi to nije smetalo svako ima pravo na svoj izbor,meni svejedno ako će izigravati i marsovca ali ovo veceras me je malo pogodilio dokle ljudski mozak ide,da mi tako nešto može napisati a moji roditelji su ga hranili kad je bio klinac i skolovali jer nije imao ko drugi,i eto nastao problem između nas,pa vas molim da mi razjasnite jel ja sanjam i šta se to desava sa svetom,jesam ja kriv sto sam Srbin i sto branim svoje isto kao sto i hrvati brane i napadaju nas,nadam se da je tema interesantna...
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 07.43
Tako ste uceni, u takvoj situaciji svako vidi drugoga kao krivca. On kaže ako su ih oslobodili imali su razloga za to, on nema vremena i interesa da ispituje te razloge. On sad andjelini mora objašnjavati kako si ti debil sto mu verovatno nije prijatno a i otkrio si njegovu pravu nacionalnost. Rat je prosao i on ocekuje da se ti izdignis iz situacije a naziva te seljakom posto zna da je to nemoguće, sto znači da se ni on nije izdigao iz situacije. Pomirenje ovde znaci obostrano razumevanje i empatiju, ali često svest nije dovoljno razvijena za tako nešto, jer u subjektivnom smislu i ti i on ste u pravu. Da si ti Hrvat rekao bi da su generali samo branili Hrvatski narod od terorista a Srbi mogu da se vrate ako žele (kao on sto je ostao iako je Srbin). Dokaz je da su Srbi tamo najbrojnija manjina i da imaju čak i stranku koja ima deo vlasti u Hrvatskoj, sto u Srbiji za Hrvate ne bi prošlo.

Ako želiš da se izdignes iz situacije onda moje saucesce jer je to skoro nemoguće. Za to treba formatirati disk i ponovo instalirati stvari, moderniju verziju bez virusa, oduciti nauceno i nauciti ponovo. Oduciti nešto je teze nego nauciti i to mogu samo daroviti.
Dovlaa
18. novembar 2012. u 10.46
Moca77
ja nisam neki advokat hrvatskih Srba ali moram ispraviti neistine koje si napisao.Verovatno svoja znanja dobijas iz hrvatske i zapadne propagande koji lažu na stetu Srba i Srbije.U ta burna vremena posle 1990. i ja sam nasedao na tu propagandu verujuci da Zapad i ta velika kultura ne mogu biti lazovi,da ne mogu živeti zarad toga da nanose zlo malim i neprosvecenim Srbima.
Po zvanicnim podatcima Hrvatske 1991. je u Hrvatskoj živelo 12,1% Srba.Verovatno je bilo i vise jer jedan deo se verovatno nije ni smeo izjasniti Srbima.
Danas u Hrvatskoj je 4.5% Srba.Dakle proterano je vise od polovine.Bilo ih je preko pola miliona a danas ih je oko dvesta hiljada.Znaci preko trista hiljada Srba je proterano iz Hrvatske.
To je klasican genocid,nacizam,nazovi kako hoćeš,svako ime stoji.
Iza tog genocida nad Srbima ne samo da stoji hrvatska država već stoje zapadne sile,najpre Nemacka i Amerika,Britanija.
Tako da sam ja i ocekivao oslobadjanje ovih njihovih generala.
Ne volim da se bavim time,da pratim hashka sudjenja jer sam shvatio da je taj sud cista sprdnja,politicki sud koji sudi kako mu narede Amerika,EU,krupan kapital.Kao sto su i UN pod americkim patronatom.
Svuda gde dodju ti plavi slemovi znaj da dolazi americko pljackanje.
Naravno danas prognani Srbi nisu dobili nadoknadu za otetu imovinu,za kuce,stanove,zemljista.To vredi milijarde dolara.
Takođe nemaju pravo da se vrate i žive u Hrvatskoj.Deklarativno imaju,ali u praksi je druga prica.Svaki Srbin koji se vrati u Hrvatsku kao prvo neće dobiti svoju kuci ili stan natrag,rizikovace da bude ubijen,biće diskriminisan kod zaposljavanja i sl.
Lako je Srbima da i danas budu najbrojnija manjina tamo kada u Hrvatskoj 90% gradjana su Hrvati.
Zadnji genocid je nastavak onog još većeg genocida Srba u Hrvatskoj za vreme 1941-1945.I iza tog ustaškog genocida takođe stoje neke zapadne zemlje,Nemacka najpre.
Srba u Hrvatskoj je nekada a to je 19. vek bilo 1/4 a nekad i 1/3.Dakle oko 30%.Pa znaš velika je razlika između tih 30% i danasnjih 4,5%.Gde je tih 25% Srba?
Naravno proterali su ih Hrvati,dobar deo i pobili.
Srbi su vekovima naseljavali predele danasnje Hrvatske bezeci iz uze Srbije pred Turcima.I Austriji je odgovaralo da Srbe naseljava oko Drave,Save kako bi stitili im granicu od upada Turaka.
Kada su Turci otisli sa Balkana onda Austriji i Zapadu vise nisu bili potrebni Srbi kao granicari.
Treba poznavati istoriju da bi se pricalo o politici.
Balkanci svi vole da zvalave o politici a da nemaju pojma o istoriji a još manje o filozofiji i drugim naukama.
Zapadne sile su jasno sebi za saveznike užele Hrvate,Slovence,Siptare,muslimane a ne Srbe.Za to postoje razlozi a oni nisu od juče.O tome drugom prilikom.
Hrvati u Srbiji nikako nisu za poredjenje sa Srbima iz Hrvatske jer je razlika u broju prevelika.
Kod nas po ustavu nacionalne manjine imaju privilegije pri izborima da mogu imati svoje poslanike u skupstini.Tako da madjarska partija recimo može imati poslanika u skupstini i sa pedeset hiljada glasaca a srpska ne može ni sa sto hiljada.
U svim tim sukobima,raspadu Jugoslavije,narodi te Jugoslavije su pokazali nizak nivo svesti i kulture,a zapadne sile su to znale iskoristiti,posvadjati nas,razbiti nam zemlju i sada vladati nama.
Stara latinska jasno kaže DIVIDE ET IMPERA - ZAVADI PA VLADAJ
Zapadne sile su primenile tu izreku,posvadjali male glupe juznoslovenske narode,i na nasoj krvi i gluposti profitiraju.
Danas svakom od tih sest republika bivše YU vlada zapadni kapital,pokupili su i odneli naše pare,doveli njihove banke da nam isisavaju novac.Doveli preduzeca da radimo za njihove poslodavce za sitne plate.Vise nemamo ni svoju vojsku,nemamo ništa.
Nasa dobra preduzeca su unistili ili kupili za sitne pare.
To i jeste bio razlog da se razbije YU,da se zavade nasi narodi.
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 12.03
Da si Hrvat imao bi slične dokaze kako je tvoj narod u pravu a srpski ne, to ti je tako,vecito sudjeno da bude subjektivno. Onda bi pominjao srpsku brutalnost i primitivnost, pominjao bi srpska ugnjetavanja i vecitu zelju da se pokori hrvatski narod pocevsi od kraljevine srba hrvata i slovenaca, pa nadalje. Pominjo bi Blebourg, goli otok, Vukovar, proterivanje Hrvata iz same Hrvatske, srpske prevarante, lopve i ko zna šta sve još. Steta sto nisam imao mogućnost da se upoznam malo vise sa hrvatskom propagandom (dobro poznajem samo srpsku). To je sve normalno jer se Srbi i Hrvari dosta razlikuju u mentalitetu, kulturi, religiji tako da se mrze sto je glupo. Sve su to subjektivne pravde i istine s toga je ljudima koji su svesniji bez veze trositi energiju za ubedjivanja ko je u pravu.

Tako da bi napomenuo samo još tri stvari radi balansa, a ne zbog prepucavanja ili neke pravde koje u politici nepostoji.

Prvo, Srbi su u Hrvatskoj manjina i zbog toga u svetu nije prošla ideja o velikoj Srbiji koja se „terorizmom” i oruzijem pokusala ostvariti.

Drugo u Vojvodini Srba ima 65% a Madjara 14,28%, još uvek nema govora o autonomiji madjarskog dela Vojvodine.

Treće na Kosovu Albanci su velika vecina, Srbi logicno ne mogu imati državu tamo iako iako su emotivno vezani za teritoriju u kojoj vise nema Srba.
Ako kažeš da je nekada bilo puno Srba na Kosovu, onda po istom principu možemo reći da nekada u Vojvodini tacnije pre 1920 nije bilo Srba, jer je Vojvodina tek tada pripojena Srbiji. Srbi su se od 1920 godine masovno doseljavali iz Bosne i Crne gore a Nemci i Austrijanci koji su tada bili vecina su delom proterani, delom streljani a jednom delu Madjara koji su tada živeli je dozvoljeno da budu manjina u Vojvodini i oni su to ostali i do danas. Ja bih dakle postavljacu teme i ostalima preporucijo da se oslobode politickih moralisanja oko Srbije, Hrvatske i Kosova, jer u politici nema morala ni pravde ni na jednoj strani nego da se malo vise pobrinu o svojim individualnim zivoticima, jer tu lezi sreća.
Dovlaa
18. novembar 2012. u 13.01
Ti si istoriju izgleda ucio za pre podne,a popodne ništa.
Pokusavas napraviti neki balans ali ti ne uspeva.
Ne znam sto si nerealan,pristrasan.Ne verujem da si takav sto hoćeš,sto nisi Srbin.Verovatno zato što ne znaš istoriju.
Srba u Vojvodini je i te kako bilo pre Prvog Svetskog Rata.Da ih nije bilo kako ti kažeš,na osnovu čega bi Vojvodina bila pripojena Srbiji?
Srbi su se tokom turske vladavine kretali sve vise ka severu.
Kad lupis tako nešto oko osnovnih stvari onda je teško ozbiljno diskutovati.
Vojvodina ima autonomiju,samo druga je stvar sto bi tu autonomiju da srpski izdajnici kao Canak,Pajtic,Tadic i dr da promovisu u republiku i otcepljenje.Opet po nalogu i podmicivanjem od Nemaca i kapitalista sa Zapada.
Ja nisam neko ko apriori staje na stranu Srba samo zato što sam ja Srbin.
Ali proterivanje vise od trista hiljada Srba iz Hrvatske je fakat,cinjenica.Tu nema nikakvog izgovora,opravdanja,nema polemike oko toga.Kao i ubijanje miliona Jevreja od Hitlera.
Srbi na Kosovu su isti slučaj.Tamo danas Srba nema ni 10% a nekad ih je bilo 20,30,50% ,zavisno od vremena.
Dakle proterani su od strane Siptara a koje su podrzali zapadni saveznici.
Srbi su u Jugoslaviji bili najbroniji narod,imali su najviše nekretnina,najviše zemlje zavedene u knjige pa samim tim je valjda i logicno da imaju najvecu teritoriju.
Takođe reći da se Srbi i Hrvati puno razlikuju je neozbiljno.To može reci samo neko ko od drveta ne vidi shumu.
Problem i jeste sto su Srbi i Hrvati mnogo slični.Prosti ljudi misle ako su Hrvati katolici a Srbi pravoslavni da je to neka razlika.
Pa i Nemci su pola katolici a pola protestanti.
Dobar deo danasnjih Hrvata su bivši Srbi,presli prvo u katolike a posle naterani da budu i Hrvati.Nekada pre Svetog Save se i lomilo dal će Srbi biti katolici ili pravoslavni.
Car Dusan je imao ličnu gardu i svi su bili katolici.
Kao sto su muslimani po Bosni i Sandzaku ništa drugo nego bivši pravoslavni Srbi,poturceni,uzeli islam radi privilegija.
Crnogorci su takođe Srbi.Dokaz tome je i što se sam Njegos izjasnjavao Srbinom.Ali Germanima ne odgovaraju Srbi pa su vremenom polako Crnogorce distancirali od Srba,bas kao i Hrvate.
Danas su izmislili neki bosanski,crnogorski i hrvatski jezik a sve je to zapravo jedan jezik koji je srpski.
Kao sto su recimo Svajcarci ili Ameri uzeli tudji jezik.
Zapadne sile su stale na stranu srpskih neprijatelja kao i u prethodna dva veka,iz istih razloga.Zato sto je srpski narod uz sve mane ipak vojno najjači na Balaku.To su pokazali vekovi iza nas.I danas i pored svih kazni,ponizenja i satanizacije,srspki narod je najjača vojna sila na Balkanu.
Pošto su Srbi ta sila,oni su bili i biće najveca prepreka prodoru Germana na topla mora preko Balkana.Ako govorimo o evropskoj politici u zadnja skoro dva veka,onda je to nemacka,germanska politika,jer Nemacka država je vodeca evropska sila već 150 godina.
A posto su istovremeno Turci otisli sa Balkana,velike sile se bore da budu novi Turci na Balkanu.Austougarska je pukla,ostala je Nemacka.
Nemacka ima podrsku Britanije,često i Francuske a sve u savezu sa Turskom.Taj savez opstoji zarad straha od Rusije koja ozbiljno preti od Istoka,od Bosfora.
A posto se Srbiji poklapaju interesi sa Rusijom,tako je bilo a tako je i sada,onda se Srbi moraju kazniti,moraju biti oslabljeni.Otuda se Srbiji otima teritorija,imovina itd.
Zna se da su Srbi dali najveci doprinos slamanju Turske na Balkanu,da su Srbi naneli najvecu stetu Austriji 1914. da su Srbi Nemcima naneli najviše stete na Balkanu 1941.
Velike sile imaju istu politiku danas kao i ranijih vekova.Samo je pitanje kolike su im moći,nekad vece a nekad manje.
O tome se radi a ne neka prdenja zapadne propagande.
Hrvati,Siptari i Bosnjaci,oni placaju cenu zapadne podrske,i tek će da je plate.
Zapadni kapitalista bolesno alav,ne čini nikakvu pomoć ako ne može stostruku da je naplati.
Nisam za osvetu,ali kada zapadne zemlje oslabe,a već su na tom putu,kada ne budu mogle da stite kvazidržavice kao Bosna,Kosovo i Hrvatska,onda će se Srbi osvetiti.Biće to neka nova noc dugih nozeva.
Upasce Srbi na Kosovo,u Bosnu i Hrvatsku,napravice kataklizmu.
I vrpaci sa grana znaju da 1991. i 1999. da Hrvati,Siptari i muslimani nisu imali pomoć Zapada,da bi ih Srbi zbrisali za dorucak i da ne bi bilo ništa od njihovih usranih država.
Srpska vojska je u toku rata jedno vreme drzala 80% teritorije Bosne,a mogli su i svih 100% da se zapadne sile nisu umesale.
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 13.40
Govoris da ne znam istoriju, zar svaki Srbin ima kompleks koji leci omalovazavanjem drugoga? Srbi su živeli i pre 1920 godine nisam video svrhu da to pomenem jer su tada bili manjina. A Vojvodina nije pripojena 1920. Srbiji zato što su Srbi bili manjina nego iz istih razloga kao sto je recimo nemacki Alzas pripojen Francuskoj. Nemacka vecina je nakon drugog sv.rata iz Vojvodine delom proterana, delom streljana, to se u srpkoj propagandi ne pominje, kao ni bleiburg ni ostalo. Nemci za razliku od Srba nisu emotivno vezani za izgubljene teritorije. Ne kažem da je politika pravedna, ne kažem da su Nemci ili Hrvati pravedni kažem da su i Srbi nepravedni i jedino se razlikuju od ostalih zato što su glupi i previse se kurce stoga snose i vise posledica nego drugi. Mada kada bolje razmislim nisu Srbi najviše patili, ali su se najviše zalili svoju sudbinu, sto je opet glupo. Recimo Srbi su mogli da sacuvaju Kosovo da su hteli, postojala su mirna rešenja za to, recimo naseljavanje Srba na Kosovo i selidba prestonice u Pristinu i druga mirna politicka rešenja, ali niko nije hteo da se seli na Kosovo, jer im se vise svidja Beograd naravno. Ovo tvoje ostalo nisam citao jer nisi razumeo poruku mog prethodnog posta. A iskreno, ne vidim svrhu daljim prepucavanjima na nacionalnoj osnovi.
Dovlaa
18. novembar 2012. u 13.52
Pricas price za malu decu.Ako kažem istinu,zašto je to vredjanje?
Ti ne znaš istoriju.
Nije tačno da Srbi nisu bili vecina u Vojvodini pre 1920.
Srbi su u Vojvodini pre 1920. dakle tokom 19. veka i ranije bili nekada apsolutna vecina a nekad pojedinacno najbrojniji narod.
Valjda znaš šta je apsolutna vecina,to je da su Srbi imali 50% stanovnika.Pojedinacna vecina je da Srbi nisu imali 50% ali su bili najbroniji narod.
Pominjes neku seobu Srba posle 1920. kako su naselili Vojvodinu i tako postali vecina.
Samo zaboravljas da pre 20. veka su isto tako Madjari,Nemci i drugi na silu doseljavani u Vojvodinu i tako su Srbi gubili apsolutnu većinu.
U jednoj genocidu nad Srbima od strane Madjara u 18. veku Madjari su sto pobili sto proterali oko sto hiljada Srba.
Tvoje price šta se moglo učiniti sa Kosovom su u domenu naučne fantastike.Tako se ne vodi politika i ne prica od njoj.Šta god da si,nauci istoriju prvo.
Dovlaa
18. novembar 2012. u 13.56
Što se tiče Blaiburga,kako možeš to streljanje ustaških koljaca porediti sa recimo proterivanjem Srba iz Hrvatske,ili Jasenovcem?
U Blaiburgu su streljani ustaše,Hitlerove sluge i koljaci koji su vadili oci u Jasenovcu.Te ustaše su zarobili Englezi i predali Titovim partizanima.Pa šta je Tito trebao da uradi,da im oprosti zločine?
Ustaška država je od Hitlera pomognuta kao i nova hrvatska država od Nemaca danas.Pararela i sličnost su jasni.
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 14.35
Opet on krivi druge: Bezobrazni Nemci su naseljavali Nemce u Vojvodini. Pa šta? Sto Srbi nisu isto tako naseljavali Srbe na Kosovu, zato što im dupe zinulo za Bg. Pricas kao da su svi hrvatski vojnici bili samo u Jasenovcu, pa su onda takvi pobijeni u Bleiburgu, kao da nisu bili oni koji su slati na ruski front recimo. Kažeš kako su Srbi proterivani. A što ne kažeš da su i Srbi proterivali Hrvate iz Krajine, Slavonije-Baranje i muslimane iz Bosne.

Onda izvalis kako su Srbi mogli da zbrisu za dorucak obliznje usrane države. Opet „da bi, kad bi”, sintakse gubitnika. Pa i Francuska može da smaze Belgiju za dorucak, pa šta? Taj primitivizam me podseca na Seselja koji je hteo da pokolje sve Hrvate zardjalim kasikama i to samo sa jednom cetom četnika, mada kada je cela srpska armada krenula na nekolicinu slabo naoruzanih Hrvata u Vukovaru naisli su na tvrd orah. Kada su se stvari malo izjednacile u naoruziju, odjednom Srbi postali manji od makovog zrna. Da nije zaustavljena sa strane, hrvatska kontra ofanziva bi zauzela i Banju Luku i većinu Bosne. Zato nemoj da mi pricas o zbrisavanju susednih „usranih” država.

Ponavljam, ne pravdam ni jednu stranu, pravda je u politici cudna, pokusavam da relativizujem. Znam da su osecanja uzburkana zbog onih generala ali oni su oslobodjeni zato što se Srbi ne razumeju u politiku i to je cela filosofija.
Dovlaa
18. novembar 2012. u 15.05
Mene boli kita za te generale,ja nisam deo rulje pa da se radujem ili tugujem zbog njih.Ja sam znao da će biti osloodjeni jer kako da im sude oni koji su pomogli da proteraju Srbe.
Hrvatska vojska je imala svaku podrsku u proterivanju Srba,podrsku zapadnih zemalja.Rusija je tada bila slaba,imala je na vlasti pijanog Jeljcina koji je bio klasicni izdajnik svoje države.
Da je tada bio Putin a ova danasnja Rusija,bila bi prica malo drugacija.
Znaš šta,Hrvata i Amerikanaca ima oko 300 milona,i oni zajedno sa Nemcima kada bi krenuli,osvojili bi ne samo tu Banjaluku,već bi dosli i do Atine.A nas i KIneza ima skoro dve milijarde.
Ja ti govorim realne pretpostavke,pretpostavke koje danas jesu pretpostavke ali su nekad vazile kao realne,desavale su se.
Zaboravljas da je Srbija prva imala državu od bivših YU naroda.Kad je Srbija u 19. veku bila nezavisna, Hrvati,Slovenci i drugi su bili kolonija Austrije i Turske.
Hrvati su imali jače oruzje od Srba 1914. kada su ratovali u austrijskim redovima protiv Srba na Ceru.I Madjari su bili u asutrijskoj vojsci,pa su porazeni od slabije naoruzanih Srba.
Objasnio sam odnos snaga bivših jugoslovensih naroda,i mesanje zapadnih sila na antisrpskoj strani.Objasnio sam i zašto je to tako.A ti iznosis samo neke kafanske price.I lagarije da su Srbi bili manjina u Vojvodini.I još veću glupost da su Nemci bili vecina u Vojvodini.Pa znaš tom logikom su onda Nemci u Sloveniji imali bar 98% jer im je Slovenija bliza od Vojvodine.
A tek Nemci u Somaliji,pa tamo su imali 2/3 stanovnika.
O srpskim manama mogu danima pisati.Ko je duže na ovom forumu setice se da ovde niko više nije Srbe kritikovao od mene.
Generalno,prosecni Srbi,vecina njih,su ista bagra kao i narod svuda u svetu.Kao i Hrvati,Siptari,Nemci i ostali.
Ali navodim novije konkretne primere.U ovoj temi je ocigledna nepravda naneta Srbima.
Hrvatima nije naneta nepravda u Blajburgu.
Ako hoćeš neke nepravde koje su se desile i drugima,otvori novu temu.
Kažeš Srbi postali manji od makovog zrna,pa ne znam ko opet ima najvecu teritoriju.I tako krnja Srbija bez Kosova je najveca od bivših YU zemalja,a tu je i 50% srpske države u Bosni.
A na Balkanu tu je još jedna lokalna sila koja je uvek bila i biće uz Srbiju a to je Grcka.
Tako da u sledećem velikom ratu Germani će na Balkanu opet biti docekani vrucim olovom a neće ih spasti njihove slugeranje razni Hrvati i Siptari.
vuk-vuk
18. novembar 2012. u 15.44
Ne znam zbog čega da otvaram novu temu jer si ti pogresno protumacio ovu,ova tema je otvorena ponajvise zbog mog privatnog problema a najmanjim delom radi ucenja istorije koju svi znamo,tako da ako želiš da ucestvujes molio bi te da se baziras na temu a ne na istoriju koja je postoji i koju ponavljam svi znaju

„Tako ste uceni, u takvoj situaciji svako vidi drugoga kao krivca. On kaže ako su ih oslobodili imali su razloga za to, on nema vremena i interesa da ispituje te razloge. On sad andjelini mora objašnjavati kako si ti debil sto mu verovatno nije prijatno a i otkrio si njegovu pravu nacionalnost. Rat je prosao i on ocekuje da se ti izdignis iz situacije a naziva te seljakom posto zna da je to nemoguće, sto znači da se ni on nije izdigao iz situacije. Pomirenje ovde znaci obostrano razumevanje i empatiju, ali često svest nije dovoljno razvijena za tako nešto, jer u subjektivnom smislu i ti i on ste u pravu. Da si ti Hrvat rekao bi da su generali samo branili Hrvatski narod od terorista a Srbi mogu da se vrate ako žele (kao on sto je ostao iako je Srbin). Dokaz je da su Srbi tamo najbrojnija manjina i da imaju čak i stranku koja ima deo vlasti u Hrvatskoj, sto u Srbiji za Hrvate ne bi prošlo.

Ako želiš da se izdignes iz situacije onda moje saucesce jer je to skoro nemoguće. Za to treba formatirati disk i ponovo instalirati stvari, moderniju verziju bez virusa, oduciti nauceno i nauciti ponovo. Oduciti nešto je teze nego nauciti i to mogu samo daroviti.”

Hvala ti na odgovoru,procitai sam ceo ovaj post i evo još se smejem i razmišljam šta me ceka,znam da kad se vrati da će me zvati i da će izbiti frka,on će braniti hrvate iako je srbin a ja ću sam sebe,moju porodicu koja je najviše propatila,pa i svoj Srpski narod,šta će biti ne znam,ako neko ima neki savet nek da biću jako zahvalan pozdrav svima :D
Dovlaa
18. novembar 2012. u 15.57
Za svoje privatne probleme trebaš ići kod psihologa,lekara ili već gde.Ovde svakako nije mesto za to.
A opaska da svi znamo istoriju,kako ti kažeš,e pa vidis ne znaju svi istoriju.Malo ih je koji znaju.Kafansko tracarenje,patriotska palamudenja,sve to nije znanje istorije.
A o filozofiji da i ne pricam.
vuk-vuk
18. novembar 2012. u 15.59
Ocito da si ti neki javni tuzilac ili advokat ovog foruma,ne znam šta te potreslo pa si morao da reagujes da mi treba psihijatar,al dobro takav si kakav si neću ja da te menjam..
Dovlaa
18. novembar 2012. u 16.11
Psiholog,ne psihijatar,razlika je.Ali na šta tebe prvo asocira kad neko iznosi licni problem?
Zaista me ne zanima ko je kome prvi rekao na FB da mu popusi kitu,ti njemu ili on tebi.Zaista ne verujem da i druge zanima to.
vuk-vuk
18. novembar 2012. u 16.21
Asocira me na to da već znam šta će biti,ali me cisto zanimaju mišljenja drugih ljudi,bolje anonimnih nego da mesam neke koje znam u ovu stvar,nema potrebe za stvaranjem tenzija nisam te uvredio na nijedan način,,,ako si citao od početka piše ko je kome prvi.
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 16.37
Ne znam kome treba psy, ali je ocigledno da Dovla ima projekcije. Kaže da sam kafanski tip da lažem, ne poznajem istoriju i to sve u isto vreme. Samo Nemaca je do 1945 bilo u shs 500.000-600.000 primerni gradjani, u Vojvodini ih je bilo 25%, svi proterani, ili ubijeni uzeta im imovina, 300.000 Italijana u Hrvatskoj takođe proterano, Madjarima iz nekih razloga delimicno oprosteno koji su nacionalna vecina u severnoj Backoj i delovima Banata i danas i pre bili. Madjarima je 1920 uzeto 58% teritorije pa ne placu ko Srbi, deo je pripao Rumuniji, deo Hrvatskoj, Srbiji, Ceskoj, deo Austriji...
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 16.43
Vuce moj savet ti je da na fb postavis sliku Adolfa Hitlera sa likom Gotovine a pored njih sebe sa srednjim prstom i nadpisom „Evo ”generali„ samo za vas,napusite se kurcine” i to će biti najbolje rešenje, videces samo napred!
vuk-vuk
18. novembar 2012. u 16.51
Vuce moj savet ti je da na fb postavis sliku Adolfa Hitlera sa likom Gotovine a pored njih sebe sa srednjim prstom i nadpisom „Evo ”generali„ samo za vas,napusite se kurcine” i to će biti najbolje rešenje, videces samo napred!

HAHAH nasmejao sam se slatko,ma nije meni cilj vredjanje i provokacije,nisam možda ni onu trebao postaviti upalio pc i u novinama vidim da su ih oslobodili,šta ja znam neki bes prevoladao u meni FB bio upaljen i postavio sam sad šta je tu je,ko zna zašto je to dobro..

A za dovlu nemam nikakvo loše mišljenje,možda je imao los dan ne zameram mu,svako ima pravo i da provocira i da vrti po svom..
Dovlaa
18. novembar 2012. u 16.58
Moca77
vidim da si strucnjak i za madjarsku istoriju.Srpsku i nemacku si već doktorirao.
Ne kažem da ides po kafanama ali tvoje tumacenje istorije i politike je kafansko.
Ja sam od raznih Hrvata čuo i da su Srbi svaki rat izgubili.
Što se tiče Madjara,oni su oba svetska rata bili uz agresore.Cinili su zločine u Vojvodini nad Srbima,Jevrejima,Ciganima.
I valjda zbog ucesca sa agresorima su trebali biti nagradjeni od zemalja pobednica.Valjda su trebali dobiti proširenje države,dobiti Nobelove nagrade.Sto da ne,pa evo sad EU dobila Nobela a nacinili sa Amerikom tolike zločine u Libiji,Iraku,Avganistanu,izazvali gradjanski rat u Siriji.
Ne znam ko je vece zločine u istoriji pocinio od Nemaca.Nema takvih i ako su neka carstva trajala i po 1000 godina.
Nemci pobili desetine miliona ljudi i sad treba neko da se okrece za malim brojem Nemaca proteranim iz Vojvodine.Pa ti Nemci su i dosli u Vojvodinu na krilima nasilja,agresije,ratnih osvajanja svoje maticne države.
Ova nepravda naneta Srbima na Kosovu i u Hrvatskoj je seme buduce srpske osvete,buduceg nekog ubijanja i proterivanja Hrvata i Siptara od strane Srba.Ceka se samo povoljan trenutak,a možda se ne desi dok sam ja ziv,ali desice se svakako.Onda će se ostvariti one Seseljeve nebuloze o proterivanju Albanaca preko Prokletija,i sabijanje Hrvata na region Zagreba i okoline.
Tako je bilo sa Turcima,drzali su pola Evrope i Azije,delove Afrike,a početkom 20.veka Grci i Rusi su ih sabili da su im uzeli skoro 100% zemlje.Da nije bilo urgiranja Zapada,Grci bi sravnili Tursku,ne bi danas ni postojala kao država.
Dakle batina uvek ima dva kraja.
Ne mrzim druge narode,ali u skoroj istoriji ti mali narodi kao Hrvati i Siptaru su ulizice,poltroni.Uvlace se u dupe mocnima da bi nešto profitirali.Takve ne volim,a takvih ima i među nama Srbima.
moca77
(.)
18. novembar 2012. u 17.05
Ma Dovla ti stalno bezis od onoga sto želim reci. Znam ja sve to ali niko ne oplakuje svoju sudbinu ko Srbi, sto je odlika slabosti. Pogledaj Rumune koji su veoma bedni u ocima prosecnog Srbina a koji su dobrano dobili po pi@ki i od Amera i od Rusa i od Svaba pa nisam čuo da se neko od njih zali...

Vuce ti si izgleda neki pozitivniji tip, svaka cas.
vuk-vuk
18. novembar 2012. u 17.20
Haha ma znam biti i zaeban,ali živimo u ovakvim s...anim vremenima i mislim da se ne isplati biti pesimista i negativac nikako,neki to shvate pre ili kasnije.A steta uopste za svaku državu koja je izgubila u ratu,narod je najviše nastradao.. i onda sam ja gnjida sto pljujem kojekave nazovi generale,ma vise me ništa ne cudi da mi bilo ko šta kaže kad mi je to sopstveni rodjak rekao,...eno... :-D
Zomgits
(kakav bre moto?!)
19. novembar 2012. u 00.02
vuk,

ja procitavsi vasu konverzaciju, moram ti reći da sam je malo drugacije shvatila nego ti, a najverovatnje gresim jer kako mogu coveka znati bolje od tebe i zašto ti je rekao to što ti je rekao. Ipak ću reci moje mišljenje - meni lično vise izgleda da ti on prebacuje za JAVNO postiranje nego li za samu sadrzinu tog postiranja, poruku koju ono nosi. Hteo je da ti kaže, sto navlacis neke eventualne probleme koji te zbog toga sutra mogu ocas posla snaci, a da pri tom od takvog postiranja nemas ama bas nikakve koristi niti će se bilo šta promeniti. Jer pazi, ti se grdno varas ako mislis da imaš zakonom zagarantovanu slobodu izrazavanja, toga je brale sve manje i manje, na internetu pogotovo. Ako je policija u Engleskoj mogla da pre neki dan uhapsi mladica koji je na svom Fejsbuku okacio fotku zapaljenog poppy, onaj cvetic koji simbolise njihov praznik Rememberance Day, onda šta dalje da se prica. Ako tebi nije jasno da fasizam sve vise siri krila u Evropi, vreme je da se zamislis, a pogotovo ako planiras u skorije vreme uci u Hrvatsku - eto zapitaj se koliko je ljudi videlo tvoj post i kakvi su to ljudi? Ljudi su opaki, a dolaze jako gadna vremena.

Pozdrav!
vuk-vuk
19. novembar 2012. u 05.33
vuk,

ja procitavsi vasu konverzaciju, moram ti reći da sam je malo drugacije shvatila nego ti, a najverovatnje gresim jer kako mogu coveka znati bolje od tebe i zašto ti je rekao to što ti je rekao. Ipak ću reci moje mišljenje - meni lično vise izgleda da ti on prebacuje za JAVNO postiranje nego li za samu sadrzinu tog postiranja, poruku koju ono nosi. Hteo je da ti kaže, sto navlacis neke eventualne probleme koji te zbog toga sutra mogu ocas posla snaci, a da pri tom od takvog postiranja nemas ama bas nikakve koristi niti će se bilo šta promeniti. Jer pazi, ti se grdno varas ako mislis da imaš zakonom zagarantovanu slobodu izrazavanja, toga je brale sve manje i manje, na internetu pogotovo. Ako je policija u Engleskoj mogla da pre neki dan uhapsi mladica koji je na svom Fejsbuku okacio fotku zapaljenog poppy, onaj cvetic koji simbolise njihov praznik Rememberance Day, onda šta dalje da se prica. Ako tebi nije jasno da fasizam sve vise siri krila u Evropi, vreme je da se zamislis, a pogotovo ako planiras u skorije vreme uci u Hrvatsku - eto zapitaj se koliko je ljudi videlo tvoj post i kakvi su to ljudi? Ljudi su opaki, a dolaze jako gadna vremena.

Pozdrav!

Da,imaš pravo nekim delom za javno postiranje,mada je bilo vidljivo za prijatelje ali nije bitno,a znam da mi nije zamerio toliko zbog javnog nego zbog toga što se on razotkrio kod svoje devojke,ne nam da li sam ja vise konj sto sam to uradio ili on što se lažno predsavlja,puno je rana još otvoreno u mom srcu koje poticu iz tog rata koje ja teško zaboravljam kao i mnogi drugi koji su proziveli slično, i mislim da je moj postupak opravdaniji nego njegov izdajnicki i prelazak na stranu hrvata,mada ne opravdavam ni sebe,ali (uvek postoji ono ali) teško je ljudski mozak shvatiti i razumeti zašto nekad cinimo neke ishitrene korake,šta je tu je,suma sumarum on se odlucio da bude hrvat izgleda dokazujuci veci nego neki cisti(srpske nacionalnosti) a ja po svemu jadni Srbin koji mora da cuti i da se pokloni hrvatima,bez prava na odbranu.

Hvala ti na svom mišljenju,svako ko je dao bilo kakvo je u pravu na neki način,,,ja ću odgovarati za svoje postupke iza kojih stojim,samo me zanima jesu li njegovi postupci pravedniji od mojih...

Izdajnik svog naroda i jedan Domoljub iste nacionalnosti i povrh svega rodjaci prvog kolena,jadna prica zar ne...
moca77
(.)
19. novembar 2012. u 07.58
Svi srpski problemi nastaju zbog mentaliteta koji je nezreo, na nivou adolescencije. Srbi se ponasaju kao buntovni tinejdzeri koji se vecito predozirano kurce i u isto vreme kukaju nad svojom sudbinom, misleci da su oni hrabri i jaki a svi ostali picke i izdajnici. Uvek negativni i zbog svojih kompleksa sve druge narode devalorizuju. Takve autodestruktivne individue u zivotu obično često dobijaju batine. Uvek takvi misle da su nešto uskraceni, jer je njihova borba uperena u pogresnom pravcu, sazru samo oni koji dodju do ivice egzistencije. Nisu Srbi ništa manje nepravedni od drugih, to je cinjenica ali im mentalitet u odnosu na druge narode nije izevoluirao i to nije zapisano u genima nego u drustvenim obicajima, sto znači da ima nade za promenu.

...

Vuce, ja ne smatram da je tvoj rodjak izdajnik svoga naroda, oslobodi se tih ideja. Po zakonu svako ima pravo da bude ono sto želi, da trazi ispis iz knjige državljana svoje države i da se upise u neku drugu državu ako mu ovi drugi daju a može da sacuva oba. Meni je to sasvim normalno ako je neko rođen u Hrvatskoj a roditelji su mu Srbi. I ti si isto uzeo hrvatski pasos za svaki slučaj i otiso u inostranstvo (umesto u Srbiju). Ako insistiras na izdajnistvu tvoga rodjaka, onda si i ti, srednji prst na fb pokazuje da si nezreo a ne da si Srbenda i taj stav naravno nikome ne pomaze ni Srbiji ni tebi. Ako takvi ne žele da odrastu a žele da pomognu svoju nacionalisticku ideju bilo bi posteno da kupe kucu na Kosovu ili se barem presele u uzu Srbiju.
vuk-vuk
19. novembar 2012. u 09.48
Živim u uzoj Srbiji već,u nemacku dolazim povremeno,nemam stalan boravak i imam oba državljanstva,imaš ok mišljenje samo ipak mi smesno sve ovo jer je razlika u godinam velika tj 16 godina između nas dvojice,tako da mi je njegov postupak još uvek nejasan,ali dobro mlad sam još izletim i sam ponekad,možda je to problem,ko će ga znati...I da često sam čuo to za mentalitet da imamo takav ali opet ne verujem da su svi bas istog mentaliteta...

Dovlaa
19. novembar 2012. u 11.35
Moca77
nisi ti bas tako mlad da bi pricao takve nebuloze.Cuj ti poredis Rumune sa Srbima.Istorija Rumuna i Srba posebno u zadnja dva veka nikako nije ista.Pominjes Amere i Ruse.Kakve veze oni imaju sa Rumunijom?
U oba svetska rata Rumunija je u odnosu na nas bila prilično neutralna,pa nije imala velike žrtve ni razaranja.
Rumunija nije bila pod ruskim uticajem toliko kao Madjarska,Bugarska ili Poljska posle 1945.
Rumunija nije imala gradjanski rat 1992 kao Srbi,ni bombardovanje 1999.
Srbi jesu imali teske trenutke u istoriji i to jeste za oplakivanje.Nisu Srbi uvek kukali a nekad su i trebali.U Prvom svetskom ratu izginulo je 1/4 Srba sto je ogromna cifra,pa se posle tog rata vise slavilo nego kukalo.Velicale su se naše pobede na Ceru,Solunu itd.
Moj deda je bio neprekidno u ratu skoro sedam godina 1912-1918.Sto je u to vreme bila retkost da neko kao ucesnik Balkanskih ratova ucestvuje i prezivi golgotu Albanije i Grcke.Zao mi je sto je umro pre mog rođenja i nisam ga upoznao.Da,bio je posle i u partizanima.Sto mu dodje da je pola zivota živeo sa puskom i u rovu.

Madjarska istorija je već druga prica u odnosu na Rumuniju.Ni Madjari u novijoj istoriji nisu imali nesrece kao Srbi.Madjarski narod je doziveo velike katastrofe znatno ranije,pre još Turaka kada su mongolske horde znale pregaziti vise puta teritoriju danasnje Madjarske.No to su sve za tebe spanska sela.Možda nisi Srbin ali pokazujes srpsku osobinu da pametujes,da se trpas gde ti nije mesto a zapravo nemas pojma o istoriji i politici.
Treba da zagrejes stolicu i da procitas bar stotinak najvaznijih knjiga iz istorije Evrope,sveta,Juznih Slovena,Srbije itd.
I tek da nešto znaš,a vise da bi znao moras proširiti još veci izbor.
Pišes nebuloze koje se ticu dnevne politike,a to je za prostake.Kao i prepucavanje na FB.I ja koristim FB i sad treba ovde da iznosim prljav ves,moju privatnost da ovde plasiram.
Nije ovde tema kakav je srpski mentalitet,tema je jasan genocid nad jednim narodom,jasno krsenje svih ljudskih prava.

Što se tiče Kosova,opet pricas kao mali Djokica neznalica.Stvar oko Kosova je vrlo jasna,kome mozak nije ispran taj zna sto su Srbi otisli sa Kosova.Nisu otisli jer su zeljni Beograda.Kako se nisu iseljavali Srbi iz Vranja,Nisa,Leskovca pa dosli svi u Bg i u uzu Srbiju?
Možda si čuo za slučaj Martinovic.Desilo se tamo negde mislim posle Titove smrti.Tog Srbina su Siptari mucili,tukli i nabili mu staklenu flasu u dupe.To je klasican primer zbog čega su Srbi bezali sa Kosova.

http://www.riznicasrpska.net/istorija/index.php?topic=21.0

Zamisli sebe kao Srbina da si živeo u nekom selu na Kosovu.I Siptari ti zapale psenicu na njivi,pokradu stoku,zapale stalu.Cerku ti napastvuju dok se vraca iz skole.Hoćeš li se onda iseliti u uzu Srbiju?
Ili ako živis u gradu,a dok si na poslu oni ti polupaju prozore stana,na vratima napisu krupnim slovima SMRT SRBIMA.
Kako bi se osecao?
Oni Srbi koji su bili uporniji,njima su Siptari nudli veliki novac za imanja,stanove,kuce.Placali su duplo veću cenu od realne.
Odakle Siptarima pare da plate toliku zemlju,kuce,stanove?
Pa dali im lovu Nemci i Amerikanci.Zato su zapadnjaci sad i dosli na Kosovo,da naplate te pare,pokradose sve zivo na Kosovu.
Iz EU fondova je dato četiri milijarde evra da se obnovi Kosovo.Ništa od toga nije na Kosovu izgradjeno,te su pare zavrsile u privatnim dzepovima EU zvanicnika na Kosovu.Kod onakvih kao Jelko Kacin i drustvo.
Zadnji Srbi koji su pobegli sa Kosova,oni nisu dobili veliki novac za svoju imovinu.Dobili su neku bedu ili nisu dobili ništa.
Srbi jesu puni mana ali te mane najviše stete nama Srbima,ne toliko drugima.Tako da te price koje su propaganda Zapada u zadnjih 20 godina o zlim Srbima,o Srbima zverima a finim Hrvatima,muslimanima i Siptarima,nikako ne stoje.
Zapad ima politicki interes da satanizuje Srbe a da velica srpske neprijatelje.
moca77
(.)
19. novembar 2012. u 12.53
Opet pokazujes infatilne osobine skoro šta kod da napises. Ne možeš me ubediti da drugi narodi nisu patili istom merom kao Srbi, to što su sposobniji da resavaju svoje probleme je druga stvar. To ti je isto kao i u individualnom svetu, svako misli da je njegova muka najveca, ali ima zrelih ljudi koji uspesno resavaju svoje probleme. Pomenuo si Rumune koji su takođe mnogo izginuli u 2 sv.ratu, mnogo su propatili pod Causekuom dok su Srbi u isto vreme uzivali pod Titom, ne znam da li si upoznat šta se sve desavalo pod Causeskovim rezimom? I oni su takođe bili pod Turcima... A Madjari su izgubili 58% teritorije, znam za spekulacije o mongolskim mesanjima sa Madjarima, zašto mislis da to ne znam, pa to su svi čuli, opet izgleda tvoji kompleksi, verovatno verujes kako si najpametniji. Znam i šta Srbi misle o Madjarima (i većinu ostalih naroda) premda, istina je drugacija od onog šta Srbi veruju. Ja lično gotivim Madjare, jesu oni malo zatucani kao Srbi ali su daleko pitomiji, pa mi smesno to što Srbi misle o njima. Ti si bas kao kalimero sto kaže ovaj Dacic, uzivaj onda u svojoj nediplomatskoj mrznji koja ne ostavlja prostora za razvoj svesti, ima samo „dobro” da ti donese.
moca77
(.)
19. novembar 2012. u 13.45
To za finansiranje Albanaca je tačno, taj novac dolazi od centralne banke i svestske elite koji presipaju iz supljeg u prazno, finansirali su oni i Srbe u nekim stvarima. Finansirali su i Srbi svoje sluzbenike duplo vise nego u uzoj Srbiji. Ali nije to što želim da kažem, nego ne mogu Srbi druge kriviti za svoj licni poraz.

Kažeš Hrvati su uz pomoć C.I.A uspeli u oluji. Opet infantilno, šta sad, Srbi nemaju tajnu sluzbu? Srbi su dobri i posteni pa oni kao nisu komunicirali sa ciom? Ma daj bre uozbilji se. Komunicirali su i te kako sa Milosevicem i sada sa Nikolicem. Druga je stvar što ne znaju da pregovaraju zato što su srpski politicari isti kao i ti. Ima malo i u tome sto Srbi misle da su moralni i pravedni i da zbog tih njihovh sjajnih osobina sada Rusi i Kinezi moraju da ginu za njih, oce k@. Ja mislim da su Srbi su upali u zamku žrtve i da tu teško ima izlaza.
Dovlaa
19. novembar 2012. u 14.36
Zaista je mazohizam da diskutujem sa neznalicom,sa nekim kome je mozak ispran i bavi se dnevnom politikom,šta je Dacic rekao itd.
Samo mogu biti izlozen tvojoj tvrdoglavosti i neznanju.
Sve tvoje „znanje” si pokupio na tv i po tabloidima.
moca77
(.)
20. novembar 2012. u 04.27
Ti tvoji otrovi su samo jasne projekcije onoga sto te izjeda iznutra a sto vidis u drugome. U tv i tabloide kad se radi o politici se slabo unosim, tako da me boli patka za bilo ciju propagandu i stoga mogu imati objektivnije mišljenje. Zadrti kao ti zaista ne vide ništa drugo od izlizane prosrpske propaganda koja im se svakodnevno servira i koja je pogubna za srpske interese. Nisi ti ništa novo rekao od onoga sto svaki prosecan Srbin zna i neprestalno slusa o tome.

A ja kažem, da su Srbi pametno i na vreme pregovarali bili bi sada na daleko boljoj poziciji. Kosovo je teoretski izgubljeno nakon velike seobe Carnojevica kada su Albanci postali vecina i od tada Srbi pocinju da mrze Albance tlaceci ih i terajuci. Objektivan srpski posmatrac se sigurno ne bi slozio da se njegovi zemljaci isele sa nekog svog mesta da bi tamo postali manjina i onda da se nasele u stranu državu gde bi opet bili manjina samo da bi svojevoljno bili meso za topove i stitili neke omrazene ugare. Ispada da su Srbi izgubili i one teritorije gde su se odselili i one gde su se doselili zbog glupe politike koju vode i nezrelog, predvidljivog kalimero mentaliteta koga imaju.

Bitno je da Srbi nemaju kapaciteta da private svoju odgovornost nego vecito projektuju svoje greške na druge(koji nisu gori od Srba), vecito su im svi ostali krivi samo ne oni sami, bas kao što se vidi i u tvom bolenom stavu, sto je nezrelo i infantilno. I zbog toga su Srbi upali u zamku žrtve. Ako:)
Dovlaa
20. novembar 2012. u 15.04
Budalo
red bi bio da se ti izjasnis koje si nacionalnosti.Ocigledno nisi Srbin kad si tako neobjektivan.Ako si Srbin,onda možeš biti samo onaj sto podržava gej paradu jer si i sam gej.
Odrzao sam ti lekciju iz istorije,ali ništa nisi naucio.
Brzo si zaboravio kako si lupetao da su Srbi bili manjina u Vojvodini.
Takođe si glup jer mislis da teritorija mora pripadati onoj naciji koja čini većinu.E vidis tupane ne mora.
Ima primera koliko hoćeš gde je neki narod negde vecina a ili nema državu ili ta teritorija je u sklopu druge države.
Dobar primer su Kurdi jer su vecina u nekim delovima Turske a nemaju svoju državu.
Srpske mane nisi u tomne o cemu ti pricas.
Srpske mane su kroz istoriju bile slične kao danas.Mito,korupcija,izdaja,lopovluk.Otuda poturica najviše ima medh Srbima.Ne bi me cudili da si ti jedan od tih poturica.Ili si bivši Srbin kome su preci presli u Hrvate,ili u muslimane.
Vidis moje dede,babe,pradede,svi su cisti Srbi.Nekad davno doseljeni iz Crne Gore,po prici mojih roditelja.
Najboloje bi ti bilo da se ugledas na Emira Kusturicu i vratis se svojim korenima.
Srpska greška je i sto dozvoljavaju da ih zayebava svaka bagra.
Da nam drugi kroji kapu,da nas ponizava,često neko gori od nas.
Srbija je imala osam godina prošlog predsednika Tadica kome je deda po majci bio ustaški koljac Jure Francetic,koji je ubijao Srbe po Bosni.
Evo to je ovaj

http://www.youtube.com/watch?v=C0rn5IfUIFE&bpctr=1353442691

Čak sam i ja bio u zabludi pa sam jednom glasao za Tadica.
Hrvati nikad ne bi dozvolili da im predsednik bude neki Srbin potomak četnika.
U Sloveniji je Srbin gradonacelnik Ljubljane.On je pobedio i na parlamentarnim izborima ali opet nije postao premijer jer su sve sve ostale manje stranke udruzile protiv njega.Nedaju da im državu vodi Srbin.
Po Srbiji su svuda slovenacki i hrvatski marketi,firme itd.Merkator i druga sranja.Međum Slovenci i Hrvati nedaju srpskim firmama da posluju kod njih,ne uvoze srpske proizvode.
O srpskim manama mogu danima pisati,ali i drugi narodi ih imaju.
Kako ti budalo pišes,pa Srbi bi sada bili manja država od Malte.To su samo tvoje puste zelje.Kao sto vidis Srbi drže pola Bosne a to je vece od Kosova.Crna Gora i ako samostalna je ipak srpska.Zna se u slučaju rata da bi Crna Gora kao i uvek bila uz Srbiju.
Tako da i danas Srpski narod pokriva najvece teritorije od bivših YU naroda.
Da ne ulazim u to da Srbija ima veću teritoriju od nekih zemalja koje imaju vise stanovnika,Holandija na primer.
Takođe da te podsetim da je Srbija nekada imala carevinu za vreme cara Dusana Nemanjica.Imala je carevinu koja je vladala i Grckom i Bugarskom,bila je pred vratima Carigrada.Izlazila je na tri mora.Drzala i delove danasnje Bosne,Hrvatske,Albaniju i Makedoniju celu,najveci deo Grcke,Bugarsku.
Evo pa pogledaj kolika je ta teritorija

http://ucionicaistorije.files.wordpress.com/2012/01/dusanova_srbija200.jpg

Mada mapa nije precizna jer neke srpske teritorije nisu usle u ovu mapu a znam da ih je Dusan osvojio.
A ti pederko navedi kada su toliku državi imali neki tvoji gej lobisti i poltroni od Hrvata,Sloevenci,možda Madjari ili Rumuni koji ti se dopadaju.

Zomgits
(kakav bre moto?!)
20. novembar 2012. u 23.30
Stvarno je poznavanje istorije neophodno za jednu dobru i kvalitetnu diskusiju. Pa čak i tamo gde se o ekonomiji prica, a o politici i da ne govorim. Mnogo znaci biti potkovan istorijskim cinjenicama. Tako da ne mogu da kažem da li je sve ovo sto dovla prica tačno, jer ne znam istoriju, ali kako deluje prilično samouvereno, izgleda da je tačno. Ja uskoro krecem sa citanjem i ucenjem, hoću sve istorijske cinjenice da saznam, od srednjeg veka pa naovamo.
moca77
(.)
21. novembar 2012. u 07.29
Da naglasim još jednu bitnu manu u srpskom mentalitetu.
Psiholoski gledano ako neko otkrije svoju negativnu crtu taj je ne treba „odseci”, jer ona onda postaje još snaznija. Negativna strana i ne može da se odsece, nego samo opet da se potisne u podsvesno sto stvara razne poremecaje, zavisnosti, izbegavanja, loše navika i dr. Nije dovoljno otkriti svoju negativnu stranu, potrebno je napraviti kompromis. Kompromis vodi ka spoznaji celokupnog bica, balansu između pozitivne i negativne strane, psiholoskom zdravlju, kontroli i umerenosti u svemu. Ako se i jednoj i drugoj strani da pomalo, onda će svi biti zadovoljni. Jer ako jednu stranu obuzdamo a drugu ne, dolazice do unutrasnjih konflikta jer će ova druga strana uvek želeti da se na bilo koji način ispolji. Sve je to zato što je covek dualno biće.

Ovo govorim zato što je i u politici tako. Zrelije nacije znaju da je kompromis najbolje i najmirnije rešenje. Obostrani kompromis kod svesnijih nacija stvara razumevanje i razmenu sto ukida mrznju i konflikt. Srbi sto su vise sirili anti albansku kampanju ili bilo koju drugu (odsecali negativnu stranu), onda su se paralelno sa tim Albanci, (negativna strana) namerno sto vise mnozili, jacali, rasli i tu su nastajale konfliktne situacije. Srbi nisu vesti u kompromisu. Kada se nakon izgubljenih ratova sete da treba napraviti kompromis onda bude kasno jer nemaju šta da daju zauzvrat nego moraju da pristaju na uslove onih za koje su sami krivi, sto su im zbog svog početnog negativnog stava, postali neprijatelji.
Dovlaa
21. novembar 2012. u 11.24
Neznalico odrzacu ti kratku lekciju i o Kosovu.Tvrdio si da su Srbi na Kosovu manjina posle seobe sa Arsenijem Cearnojevicem.
Naravno to je glupost,tvoje neznanje.
Ta seoba se desila 1690. godine,dakle kraj 17.veka.Ali vidis u tom periodu,pre toga i posle toga Srbi su na Kosovu bili vecinski narod,imali su apsolutnu većinu.Tek početkom 20. veka Srbi i Albanci se izravnavaju,imaju priblizno jednak broj stanovnika.
Sto možeš i videti na ovom grafikonu na desnoj strani

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%85%D0%B8... %98%D0%B0

Albanci su u početku rasli brojem jer su se brze mnozili.U celom 20. veku Siptari su narod koji u Evropi ima najveci natalitet.
I tokom zadnje Jugoslavije znatan broj Albanaca se doselio iz Albanije na Kosovo.
Posle Titove smrti Siptari sve većim terorom primoravaju Srbe da beze sa Kosova.Pišes neke gluposti da su Srbi mucili Albance a Srbi bezali sa Kosova.Gde je tu logika?
Srbi nisu gubili ratove.Dokaz toga je i da kao sto sam rekao Srbi danas imaju najvecu teritoriju od naroda bivše Jugoslavije.Imaju vise teritorije i od Bugarske,Madjarske,Albanije.
Srbi jesu morali da se povuku iz Hrvatske i sa Kosova,ali protiv samih Srba su bile velike sile kao Nemacka,Amerika,ceo Nato.
Zaista ne znam koja bi zemlja velicine Srbije mogla da ratuje protiv Nato-a.
Ali mi znamo u skoroj istoriji i da je Austrija na silu anektirala Bosnu pa su ih Srbi posle pobedili,proterali.
U oba svetska Srbija je bila zemlja pobednica,a ne neutralna ili uz Hitlera kao neka Madjarska,Rumunija,Albanija,Bugarska itd.
Ti si izgleda istoriju ucio samo na malom odmoru u skoli.
Dovlaa
21. novembar 2012. u 11.30
Onaj link ne radi,ali radi ovaj u vezi broja stanovnika Kosova kroz vekove

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%85%D0%B8... %98%D0%B0
Dovlaa
21. novembar 2012. u 11.34
Pošto ovo sranje ne radi,ja ću rucno sa Wikipedie prepisati koliko je Srba bilo na Kosovu po vekovima

1455. - 98%
1871. - 64%
1899. - 44% Srbi, Albanci 48%
1921. - 26% Srbi, Albanci 66%
moca77
(.)
21. novembar 2012. u 15.34
Ti skreces sa sustine kada se hvatas nebitnih detalja u ciframa. Bitno je da je broj Srba nakon seobe dobrano poceo da opada a seoba je produkt neadekvatne politike i nekvalitetnih kompromisa. Sajt ti ne radi jer je link na cirilici, koga interesuje neka ukuca „demografija kosova”. Ne komentarises o onom glavnom o cemu pricam, o srpskom negativnom stavu koji ga je puno kostao. Kao sto na pr. ljudi koji u svakoj svojoj recenici devalorizuju druge, to rade da bi pokrili svoj zivotni neuspeh. Znaci taj prgav srpski karakter nije odlika snage i uravnotezenosti, nego labilnosti, nezrelosti, ekstrema i primitivizma. Takvi se teško vole. Grci nisu bas takvi iako su imali još nezahvalniji geografski polozaj. Njih niko nije islamizirao, niti terao na sever, niti im podmetao Albance. Nakon mnogo godina (kada Kosovo vise nije bilo Tursko) ovi su bili spremni da prime Albance u Tursku, ali opet zbog loše srpske politike i neadekvatnih kompromisa to se nije desilo. Ja dakle stavljam akcenat na karakter a istorija, buducnost i politika su samo njegov produkt. Ko želi da menja buducnost, mora da menja mentalitet. Da si ti normalnija, znanjem potkovana osoba i bez kompleksa, ne bi komunicirao na tako primitivan način, koji odise vredjanjem nego bi pokazao snagu licnosti u postovanju sagovornika.

Treba takođe biti oprezan pri odabiru izvora kada se traže neki podaci. U svetskim istorijama piše recimo da je četvrtina hrišćanske koalicije u kosovskoj bitci bilo albanske nacionalnosti (a da su neki srbi ucestvovali na strani Murata). U srpskim izvestajima nisam video takvih podataka, tako da treba konsultovati razlicite izvore.
moca77
(.)
23. novembar 2012. u 04.35
Rat se ne dobija na bojnom polju nego pre početka svakog rata prvo isti treba dobiti na diplomatskom stolu, ka osto su radili Hrvati. Kada se Srbi sete da treba pregovarati obično biva kasno.Ne može mene niko ubediti da Srbi nisu mogli sacuvati Krajinu ili Kosovo, jer ako su mogli drugi da ugrabe za sebe, mogli su i Srbi. Pošto su Hrvati ocigledno pametniji od Milosevica u diplomatiji onda smo bili svedoci kako se srpska vojska u Krajini povlacila ispred civila da bi Milosevic navodno barem Bosnu sacuvao. Uglavnom zbog toga su hrvatski generali oslobodjeni, jer su samo sledili diplomatski dogovor. Srbima je receno kako su Hrvati masakrilali civile a Hrvatima kako su se ipak vodile borbe za oslobodjenje Krajine. Kako stvari za sad izgledaju, Srbi su na putu da izgube i sever Kosova. Srbi jednostavno nistu vesti u diplomatiji, aljkavi su i nemarni jer su po tradiciji ratnici, prkosnici i ne previse inteligentni seljaci. Takvima se najlakse manipulise. Te osobine su prolazile u Dusanovo vreme ali stvari su se usput izmenile i kao sto vidimo to neki još ne kapiraju.

Ja imam neke zanimljive dokaze da su čak hrišćanska i muslimanska religija nastale u mozgovima „velikih arhitekata” - svetskih vladara. Svi narodi i države placaju njima danak, jer su oni iznad država. Njima nije bitno ko je hrišćanin ili musliman, Srbin ili Siptar, komunista ili kapitalista, jer su to sve njihove tvorevine, njihove figure u velikoj svetskoj partiji saha. I tu nije bitna pravda ili nepravda, tu je bitna samo kontrola koja se često ostvaruje po principu zavadi pa vladaj. I zbog koga ja onda da ginem, zbog kojih vrednosti, zbog koga da ratujem? Zbog svetske elite i njihove igre?!

Da sam ja odlucivao za vreme Drugog sv. rata sigurno ne bi ratovao protiv Nemaca, pustio bi velike sile da se kolju međusobno. Vlada Macek Cvetkovic je tu nešto pokusala da pomogne, ali dzabe. Ne može Srbija da se kurci istom merom kao Rusija ili Amerika, to jednostavno nije normalno. Ona nikako da se udruzi sa nekima. Problem je sto su Kinezi u Rusi isto vukovi samotnjaci, a Evropska Unija se po mentalitetu mnogo razlikuje od vecinskog srpskog mentaliteta, koga sam već opisao. Znam ja, Srbe je poneo uspeh u I sv. ratu gde su ginuli i za tudje interese pa su hteli isto tako da trijumfuju i u Drugom. Ali kao da ih bas briga za nerealnu cenu koju za to moraju da plate. Da nije takvog mentaliteta Srbija ne bi bila daleko prva po broju zrtava u regionu, naprotiv bila bi zadnja. To bi otvorilo put za buducu snazniju i bogatiju državu nego sto je bio slučaj. To dalje znači da bi Srbija bila jača diplomatski I ekonomski, njen glas bi imao veću tezinu, imala bi deo vlasti na globalnoj razini a sada mora da se ponizava pred svima da bi dobila malo para od tkz. neprijatelja. A da ne govorim o poremecajima vrednosti tako da se kvalitetni i zdravorazumski Srbi ne cene.

Što se moje nacionalnosti tiče zbog čega je to tebi bitno? Šta god da kažem, rekao bi ili da sam izdajnik srpstva ili poturica ili ustaša zato što si ispunjen mrznjom. Celo svoje okruzenje si izdemonizirao kao i samog sebe.
Dovlaa
23. novembar 2012. u 19.05
Moj post od juče nestao,izbrisan namerno ili slučajno.Važno da su tu sve tvoje gluposti koje si ispisao.

Ima među Srbima takvih Djokica koji misle da je politika i rat,pa i istorija nešto kao igranje video igrica.
Kažeš Srbi su trebali pustiti da se veliki pobiju,da mi gledao sa strane.Pa jeste,to bi moglo jedino u crtanim filmovima i u bajkama.
Ne znaš za staro pravilo kad se veliki tuku da mali najviše nayebu.
Pesnik kaže

„Ne može se megdan dobiti na divanu sve lulu pušeći. Tuđa ruka svrab ne češe”

E sad ti moram i prevesti šta znaci ovaj stih.Mogla je Srbija da ceka,da vidi šta će biti,ali bila bi porobljena sve to vreme.I morala bi cekati da je neko drugi oslobodi.Ali i to se placa,cena postoji,neće neko svoju krv da proliva za nas.Ako proliva onda nam uzme teritorije,pljacka zemlju,krade nasa prirodna bogatstva,trazi naplatu na razne nacine,trazi da u sledećem ratu mi nepotrebno ginemo za njih.
Hrvati su dobili pomoć Nemaca i Amera da Srbija ne bi okupirala celu Hrvatsku.Ali Nemci i Ameri to debelo sad naplacuju Hrvatima.Uzeli su im celo more,Nemci su gazde hrvatskog turizma,skidaju kajmak od profita.Najbolju firmu telekom morali su dati Nemcima još dok je Tudjamn bio ziv.hrvati danas vise rade nego dok su bili deo YU a imaju standard i proizvodnju nizu nego dok su bili sa nama deo Jugoslavije.
Vecina zemalja Istocne Evrope su htele da sacuvaju narod od zrtava pa su ih Rusi oslobodili,ali Rusi su im naplatili tako što su sve te zemlje posle 1945 pa do 1990 drzale pod svojom cizmom i nijedna nije smela da prdne.
Poljaci eto nisu Srbi,katolici su,nemaju mentalitet kao Srbi kako ti kažeš.Pa ipak su doziveli vece masakre nego Srbi.Hitler je pobio svakog petog gradjanina Poljske.Duplo vise nego Srba i Jugoslovena.
Tito je bio pametan,odbijao je pomoć saveznika koliko god je mogao.
U Prvom svetskog ratu je bila druga prica.Tu su se Srbi poneli hrabro ali ne i pametno.Poginulo je mnogo Srba,skoro 1/4.Sve zato jer je kralj bio izdajnik,francuski covek,radio je na nasu stetu a u korist Francuza.On je i dosao na vlast preko krvi,odgovoran je za smaknuce poslednjeg Obrenovica 1903.Pa ipak je i njega stigla kazna,i ako je bio već umro njegov sin je ubijen u Marselju 1934.
Rata je 1914 moralo biti,i sa Austrijom i sa Nemackom.Ali sulud je potez bilo da se nasa vojska povlaci preko Albanije ka moru.Kao da Srbija i Bosna nemaju dovoljno suma i planina gde bi se nasa vojska mogla kriti,vrsiti gerilske prepade.Da je ta vojska ostala po srpskim planinama ne bi toliko bila desetkovana,narod bi ih hranio,ne bi ih ubijali Arnauti s ledja.
Ali Francuzima je trebala srpska vojska na Mediteranu,da nasa vojska da sto vise zrtava a njihova sto manje.
Solunski front se samtralo da niko ne može probiti,pa ipak srpska vojska je uspela.
Blistave pobede Srba u Balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu su omogućili stvaranje Jugoslavije.Svi narodi buduce YU su u Srbiji videli kamen temeljac,plamen slobode da se otrgnu zauvek od Austrije,Italije,Turske itd.
Ti tvoji Hrvati za koje kažeš da su vesti u diplomatiji,ipak danas imaju duplo manju državu od srpske.Ti isti Hrvati se danas u Bosni uvlace u dupe Srbima kako bi ih Srbi zastitili od muslimanske dominacije.
Milosevic je dobro postupio što se tiče Hrvatske i Bosne.Uspeo je da spreči novi Jasenovac.Srbi iz Hrvatske jesu izbegli ali bolje i to nego da budu pobijeni.Nije bilo realno da Srbi u Hrvatskoj drže onu trećinu Hrvatske jer tako hrvatska država ne bi mogla da funkcionise a svet to ne bi dozvolio,a nije ni pravedno da mi Srbi neciju državu tako pocepamo.
Vaznija je Bosna.Bosanski Srbi su jaki,hrabri,nije ih malo i sa njima neće moći lako ni muslimani a ni svetski mocnici.
Naravno,da Hrvati,muslimani i Siptari nisu imali podrsku Zapada,Srbija je mogla da drzi okupiranu celu Jugosslaviju,od Ljubljane do Skoplja.I danas,kad se ne bi niko mesao sa strane,Srbija bi pregazila Siptare,Makedoniju,Bosnu,Hrvatsku i Sloveniju za mesec dana.Balkanski i Prvi svetski rat su to i dokazali.A i Albanija je pregazena samo tako od onih srpskih bednika,izglednelih i promrzlih.
Dovlaa
24. novembar 2012. u 03.43
Zomgits
(kakav bre moto?!)

Ne znam sto bas kreces od Srednjeg veka,možda mislis da od tada pocinje istorija,da je važno samo od tada šta se desavalo.Nije tako.
No ne moras izucavati bas redom ali je potrebno znati šta se desilo u Starom veku.Važan je taj grckorimski period.Iz tog vremena postoje značajni istoricari,značajni mislioci,knjizevnici,umetnici,vladari.
Knjige Herodota,Plutarha,Tukidida,Cicerona,Tacita,Tit Livija,Plinija,Gaj Julija Cezara,Flavija...
Pa posle stvaranje Vizantije,sirenje hrišćanstva.
Istoriju je lakse proucavati nego filozofiju,mnogima i zanimljivije.
No istorija nije samo hronologija desavanja,nije tu važno samo znati kada je ko vladao,kad je bila koja bitka itd.Treba i to ali sustina istorije nije to.
Simbol istorije je tocak jer se u istoriji sve vraca i ponavlja.Takav je i filozofski pogled a tu je zanimljiva Hegelova knjiga Filozofija istorije.
Da bi se istorija bolje shvatila treba prouciti kasnije i filozofiju i druge srodne discipline.
Meni je nezamislivo da neko iz Srbije ako hoće biti obrazovan ne procita sabrana dela Slobodana Jovanovica.Sa tim se bolje razume srpska istorija a i sire.
Kada se pocne sa citanjem dobrih knjiga iz istorije ili knjizevnosti,posle se preko njih polako saznaje šta je važno prouciti i iz filozofije,psihologije,umetnosti itd jer dobri pisci se isto pozivaju na dobre druge autore.
Zomgits
(kakav bre moto?!)
24. novembar 2012. u 22.47
Taman posla da mislim da od srednjeg veka pocinje istorija, nego sam rekla da bih od srednjeg veka pocela zato što mislim da nemam bas toliko vremena za citanje, pa onda daj to vremena sto imam da posvetim razdoblju od a ne do srednjeg veka. Možda gresim... eto, hoću da kažem da sam prepadnuta obimom gradiva.

U mojoj biblioteci imam komplet knjiga Ilustrovana Istorija Srba od sledećih autora: Nikola Kusovac, Nikola B. Popovic, Desanka Milosevic, Milan S. Protic, Predrag Protic, Aleksandar Fotic. Originalan komplet je iz 8 knjiga, ali ja na zalost imam samo peti, sesti, sedmi i osmi deo, a šta se desilo sa prve 4 knjige na zalost ne znam. Dakle ta peta knjiga(to jest prva u mom kompletu) je naslovljena - Srpska država u Zeti 10-15 vek, i već sam pocela da je čitam. Posle nje prelazim na knjigu 6 koja je naslovljena - Srednjevekovna Bosna 10-15 vek, knjiga 7 je Srpska Despotovina od početka XV veka do 1521. I knjiga 8 - Srbi pod Turskom, Austrijskom i Mletackom vlascu.

Dovlaa, zamolila bih te da ako znaš mi kažeš da li je ovo dobra literatura za početak i da li znaš šta mi nedostaje u one prve četiri knjige, to jest, o kakvoj Srpskoj istoriji je reč pre desetog veka. Ja sam ove ovde tvoje tekstove procitala u jednom dahu, tuzno shvativsi kako pojma nemam, pa eto resih da naucim već jednom šta je i kako je bilo. Pozdrav.

Dovlaa
25. novembar 2012. u 04.48
Nisam istoricar,istorijom se bavim iz zadovoljstva kao i filozofijom,psihologijom,proucavanjem umetnosti itd.
Ako sam shvatio ti imaš ovu ilustrovanu istoriju

http://www.kupindo.com/Istorija/10470089_ILUSTROVANA-ISTORIJA-SRBA-1-12-komplet

Tu je vidis 12 delova.Takve knjige su vise za neku omladinu do 15godina.A ti si verujem starija.
Ne bih ti preporucio da čitaš takve stvari,to je kažem ti vise za skolarce.
O istoriji Srbije mogu ti preporuciti neke knjige,ja ću ti ovde ostaviti slike da vidis kako knjige izgledaju

Od Konstantina Jireceka u dva toma

http://www.licido.com/thumbnail.php?pic=uplimg/img_A_169459_363212af116c34c4fb60b478dfafce02.jpg&w=500&sq=Y
Pa od Corovica

http://static.limundoslike.com/originalslika-9144779.jpg
Od Stanoja Stanojevica

http://www.korisnaknjiga.com/fotke/p017886.jpg
Od Feliksa Kanica u dva toma

http://knizaraknjiga.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5f... 136e95/s/r/srbija_1_1.jpg

Ja recimo imam obimno delo u deset tomova,evo ga na slici

http://knizaraknjiga.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5f... 7136e95/i/s/istorija-srpskog.jpg

Na Facebook,gde je moj profil i photos možeš videti neke moje knjige koje sam uslikao,a među njima ima i koje su iz istorije.
Da napomenem da knjige nisu za prodaju

https://www.facebook.com/vladan.vujic.9/photos_stream

Imam neki CD o caru Dusanu.O njemu tu govore profesori sa Filozofskog fakulteta u Beogradu.Ali ne znam kako CD da postavim na net pa da vidis.Ali ti preporucujem da ako ne moras ne čitaš knjige online,na CD,u opste u tim e formama.Knjiga je ipak zakon.
Ako si u Beogradu onda dobre knjige možeš nabaviti lakse,ako nisi onda narucivanjem preko interneta.
Za citanje se uvek nadje vremena bez obzira koje si dobi,cime se bavis i sl.Samo izbacis gluposti na koje se gubi vreme kao sto su tv,druzenje sa raznim bezvrednim ljudima itd.
Prouci prvo zvanicnu istoriju Srbije i drugih delova sveta,Evrope najviše i Mediterana.
Kasnije možeš i alternativnu istoriju,istoricare koji se ne slazu sa zvanicnom istorijom.
Ta srpska istorija pre 10. veka uglavnom spada u tu revizionisticku istoriju.
I da ponovo postavim genijalnog Njegosa

http://www.youtube.com/watch?v=G6IvzgTvbDY&feature=share
Dovlaa
25. novembar 2012. u 04.58
Da postavim ispravan link za Feliksa Kanica u dva toma

http://4.bp.blogspot.com/-0EU0O--PRhc/UEM44J5tR2I/AAAAAAAADII/pjDdY8U9yuE/s1600/Feliks-Kanic-Srbija-zemlja-... novnistvo-_slika_O_3317719.jpg

I onih 10 knjiga od grupe autora koju ja posedujem

http://static.kupindoslike.com/Istorija-srpskog-naroda-1-6-Deset-tomova-_slika_O_3522844.jpg

Ako neki link opet ne radi,nema veze jer važno je da sam ti napisao ime autora.
Zomgits
(kakav bre moto?!)
26. novembar 2012. u 04.00
Prenela sam mom caletu, pa sad šta mi posalje, ili Stanojevica ili Jireceka, radujem se unapred. Ja sam u Kanadi a cale je u Beogradu, penzioner i nije mu prvi put da se aktivira i nabavi ono sto mi treba, pa ili posalje postom, ili po nekome ko je u poseti i vraca se ovamo.

Hvala dovla, i na preporukama i na tvojoj fejsbuk stranici koju si pokazao. Nema šta nemas, svaka cast! Jedino knjigu o Budizmu nisam videla, ostalo je sve prava riznica.

Ne gledam TV odavno, ali šta vredi kad je na mesto televizije dosao internet, koji mi uzima još vise slobodnog vremena nego TV, naročito you tube. E kad krenem sa video klipovima, od onih smesnih s mackama pa sve do raznih politickih, ekonomskih i religijskih prezentacija, tu ti sati lete ko minuti. Ipak, sve je to haoticno, napunim se informacijama ali primati ih bez ikakvog reda i nasumice, takoreci u prolazu, me samo protrese i još vise zamisli, pa čak i zbuni. A drugo je ono kad otvoris knjigu, pa krenes redom... ok, može i e-book, ali ja volim da čitam sa papira, to jest uželim se.

Interesantan mi je tvoj komentar da treba da odbacimo bezvredne ljude na koje uludo trosimo vreme. Nemam ja hrabrosti za to... a potpuno razumem šta kažeš. I smore me, čak i izmrcvare često, a ipak i dalje im dajem dobar deo mog dragocenog slobodnog vremena i uopste ne vidim kako mogu sve to prekinuti(posete jedni kod drugih, skupljanje u kafani, dosadne setnje pored gradskih izloga, sve to zacinjeno uvek jednim te istim pricama, praznim i besmislenim), a da se ziva ne isprepadam, pojma nemam zašto.

Dovlaa
26. novembar 2012. u 12.25
Znaš kako,najbolju kritiku coveka su dali Sopenhauer i Nice.Oni su zvanicno filozofi,mada po meni oni nisu klasicni filozofi.Kad kažem da nisu filozofi onda to nosi pun o toga dobrog i lošeg.Oni su malo pisali i o istoriji,ne puno.Ali od filozofa njih možeš da čitaš među prvima jer nisu teski.Na kraju čitaš Kanta i Hegela.
Covek jeste takav kako ga vidi Sopenhauer i Nice,ali nije loše videti i suprotno mišljenje a to je stav nekih velikih mislioca hrišćanstva.
Ne znam koliko imaš godina,kako se oseca,Srpinjom ili drugacije.
Nesreca je živeti u tudjoj zemlji.Dobijes tamo vise para ali izgubis dusu,izgubis srce i emocije a veruj mi mnogo je vaznija ona duhovna,dusevna,nematerijalna strana.
Pa šta smo mi ljudi,svih rasa i nacija? Mi smo ništa,mi smo beda.Nas zivot je tako kratak makar živeli i 120 godina.To je ništa za vecnost,a posle ovog zivota nas to ceka.
Jurimo neke pare,neki uspeh,neki ugled.Cemu to? Sve je to sujeta za budale.
Ako znaš dobro engleski onda možeš o svetskoj istoriji naći boljih knjiga nego na srpskom.A što se tiče srpske istorije onda je tu srpski jezik primaran.
Dovlaa
26. novembar 2012. u 12.28
Što se tiče knjiga,ja se bavim i prodajom knjiga.To mi je posao evo već peta godina.Samo od mtoga živim,ali ne pišem ti da bih ti nešto prodao.Online ne prodajem,već u centru Beograda na licu mesta prodajem,samo tako.I od prijatelja kad mi neko dodje kuci.
Ono sto si videla na FB je samo deo mojih knjiga koje ja čitam a ne prodajem.Ima ih oko 3000.
Naravno te knjige sam kupovao i citao godinama,zadnjih 15 godina.
mournblade
(life)
27. novembar 2012. u 08.51
OK ako si procitao sve te knjige. Da li si konacno shvatio šta su „apodikticki sudovi”, da li ti je sad jasno da Kantova „stvar po sebi” nije isto sto i „volja” od Sopenhauera niti „ideje” od Platona?

Ili ti i dalje čitaš filozofska dela bez razumevanja?
mournblade
(life)
27. novembar 2012. u 08.57
Da li si konacno shvatio kako su mogući „sinteticki sudovi apriori”

Ako ti ove osnovne stvari još uvek nisu jasne dzaba ti sve te knjige sto imaš.

Ostaje ti jedino da zalis samog sebe mada ne bi trebao jer si u drustvu ogromne vecine.
mournblade
(life)
29. novembar 2012. u 04.10
Šta je Dovlaa? Tajac...
Istina boli.
Tako si trebao davnih dana. Ljudski je priznati ako nešto ne znaš.
Onako kako si dosad radio samo si dokazao da ništa shvatio nisi.
Drzi se ti belatristike pa ćeš možda i neku siparicu naći ovde.
Wakan
(Doors)
29. novembar 2012. u 10.21
„Znaš kako,najbolju kritiku coveka su dali Sopenhauer i Nice.” http://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8 Da li si do tog zakljucka dosao tako što se tvoje vidjenje coveka poklopilo sa njihovim ili si samo njihovo vidjenje coveka usvojio kao svoje? Shvati covece da to što je neko drugi reko treba sam za sebe da vidis u suprotnom ispadas smesan ovakvim izjavama. Shvati da je usvajanje onoga sto je neko drugi reko USLOVLJENOST, postaje predrasuda, kalup kroz koji kasnije gledaš na zivot. Shvati to i napisi neki tekst u kome nećeš cimati za rukav cas ovaj cas onaj autoritet.

„Nesreca je živeti u tudjoj zemlji.Dobijes tamo vise para ali izgubis dusu,izgubis srce i emocije a veruj mi mnogo je vaznija ona duhovna,dusevna,nematerijalna strana.” Šta mlatis bre? Kako to znaš? Jel si ti živeo u inostranstvo? Zašto pozivas nekog da ti veruje?

„Oni su zvanicno filozofi,mada po meni oni nisu klasicni filozofi. Kad kažem da nisu filozofi onda to nosi pun o toga dobrog i lošeg” Po Dovli http://www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg a ti si...klasicni filozof? Da li je ova „misao” produkt jednog klasicnog filozofa?

„.Ali od filozofa njih možeš da čitaš među prvima jer nisu teski.Na kraju čitaš Kanta i Hegela.” ovo je pretpostavljam „put ka mudrosti” Još da se i kockasti pojavi sa razgovore sa bogom i put do uspeha je zagarantovan. Sve sto treba je samo da verujemo, jel tako?

„Pa šta smo mi ljudi,svih rasa i nacija? Mi smo ništa,mi smo beda.”
„Jurimo neke pare,neki uspeh,neki ugled.Cemu to? Sve je to sujeta za budale.”

Dovlaa, 2 pitanja koja si postavio ovde su ekstremno teska coveku da uvidom dodje do pravog odgovora. Kada bi covek zaista dosao uvidom do pravog odgovora onda bi nestao i konflikt iz njegovog zivota. i na tako ekstremno teska pitanja ti dajes tako olako odgovore sa tackom na kraj. Da li ti mislis da si svojim odgovorima na ova 2 pitanja rekao nešto pametno? 2tako kompleksna pitanja i 2 tako plitka i glupa odgovora; dve krajnjosti u jednoj recenici kojima samo pokazujes da ni ti sam ne razumes najbolje o cemu se tu zapravo radi. Ali to je posledica ucenja Filosofije napamet.
NeGazirani
07. decembar 2012. u 03.24

Što se tiče Kosova,opet pricas kao mali Djokica neznalica.Stvar oko Kosova je vrlo jasna,kome mozak nije ispran taj zna sto su Srbi otisli sa Kosova.Nisu otisli jer su zeljni Beograda.Kako se nisu iseljavali Srbi iz Vranja,Nisa,Leskovca pa dosli svi u Bg i u uzu Srbiju?
...
Za ogromne pare prodavali svoja imanja albancima, sad nam je djavo kriv sto 99% stanovnistva cine albanci..
Dovlaa
07. decembar 2012. u 15.19
Ništa ti sad ne mogu odgovoriti.Pratim iz minuta u minut trudnoću ove britanske princeze Kate Middleton.
Pa mi je svaki trenutak važan,sa zebnjom ocekujem njen porodjaj.
Planeta je u pitanju.
pseud
12. decembar 2012. u 20.25
Osobine koje kroz va vijek vjekova Srbi ispoljavaju su prostota duha, naivnost, tvrdoglavost i ponos. Te iste osobine im se obijaju o glavu iz dana u dan ali ih one vremenom samo mogu ojacati i osposobiti za nivo svijesti da sagledaju realnost i nauce se na svojim greškama, nebitno je sto eto ne znaju voditi politiku na svjetskom nivou niti su prodane dushe. Srbi su nebeski narod i svijet im u tajnosti zavidi na tome, stoga netrpeljivost i nenaklonost, stoga izvrtanje istina itd

ajd pa tako
Dovlaa
13. decembar 2012. u 09.43
Nebeski narod? Šta znaci to biti nebeski narod?
mournblade
(life)
13. decembar 2012. u 20.58
CCCC
02. januar 2013. u 20.39
moca77,...navedi samo par slučajeva kada su to slovenci, hrvati, makedonci ili muslimani koji žive na prostorima bivše Yu,..ustali i digli se na oruzije da te prostore koje sada svojatate i u koje se kunete da volite i da su vasi,..branite od stranog okupatora.

NIKADA!!

Nikada u istoriji svi vi zajedno ZOHARI niste ni jednom ustali protiv stranog osvajaca...koji je dosao da zajedno i nas i vas PLJACKA

To sto ti zoves Hrvatska nikada nije ni bila Hrvatska jer je uvjek bila pod stranim okupatorom kojem bi vi SVE PRED NOGE STAVILI, OBUKLI OKUPATORSKU UNIFORMU I UZELI OKUPATORSKO ORUZIJE DA UBIJATE KOMSIJE SRBE.

Ali ste iskoristili Jugoslaviju i srpsko verovanje u slovenstvo i bratstvo,..a copavac vam je dao AVNOJ granice koje vi sada svojatate,..tako da ni Vukovar ni Slavonija ni sve to što nabrajas NIKADA NIJE BILO HRVATSKO osim u NDH-ziji

To je fakt

I kada kažeš :Da si Hrvat imao bi slične dokaze kako je tvoj narod u pravu a srpski ne:...eto dokaza nema da je hrvat ikada ustao da brani to šta prica da je njegovo od stranog okupatora.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.