Diskusije : Filosofija

 Komentar
Putovanje kroz vreme- da li je moguće
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
16. februar 2012. u 13.49
Na osnovu dosadasnjeg iskustva u drugim oblastima nauke i tehnike uvek je pre stvaranja nekog tehnoloskog napretka predhodilo filozofsko razmišljanje na osnovu koga su se uz pomog univerzalnih visih jezika (Matematika, Fizika , Hemija) postavile osnove za njihovu realizaciju u obliku konkretnih fizickih masina.
Elem ako uzmemo primer distance i pridzemo cisto filozofskim logickim pristupom izlazi da bi ako želimo da iz tacke A dodzemo do tacke B moramo da predzemo polovinu te distance pa onda polovinu od te polovine sto znači da ćemo uvek ispred sebe imati neku polovinu da predzemo bez obzira koliko ona bila mala pa ispada da nikada nebi dosli u tacku B jer bi ispred nas bila uvek neka polovinica koju treba preci.
Zivot nas uci drukcije jer mi lako možemo doći iz jedne tacke X to neku tacku Y.
Da se resi postavljena enigma je pomogla kvantna mehanika koja kaže da je energija u kvantunima tj ne moze postojati nijedno stanje izmedzu dve putanje elektrona sto znači da se mozete nalaziti ili na jednoj ljuski elektronove putanje ili na drugoj a ne izmedzu sto opet znači da u svom putovanju iz tacke A u tacku B kad se u svom deljenju nadzete u atomskim dimenzijama prosto i jenostavno kad se nadzete na nekoj elektronskoj putanji u atomu na drugoj će biti tacka B i onda morate da napravite kvantni skok i nakraju se nadzete u tacki B jer ne mozete biti na polovini izmedzu vaseg polozaja i tacke B.
Znaci prosto i jednostavno da postoji kvantna distanca koju ne mozete da delite i koja je usko povezana za kvantnom energijom tog mikrokosmosa.
Ako istu logiku primenimo na vreme za koje se smatra kontinuirano tj ako iz 2 sata posle podne treba da dodzemo u 4 sata prvo treba da prodze polovina tog vremena od 2 sata pa polovina polovine i tako u nedogled tj uvek treba da prodze neka polovina neke prethodne polovine sto znači da nikad necede docekati 4 sata po toj logici.
Pošto svakodnevni zivot nas uci drukcije ispada da vreme takodze ima svoj kvantum tj postoji KVANTUM VREMENA. Kad u tim polovinama dodzete na ivicu tog kvantume tj budete u vremenu 4 sata minus taj kvantum prosto i jednostavno skovite u 4 sata.
Ovo malo rusi nasu predstavu vremena ali ako svatimo da su ti kvantumi nezamislivo mali za nas vreme idalje ostaje nepromenjeno tj kontinuirano.
Zaso je pa sad važno da postoji kvantum vremena. Pa to je veoma bitno čak kljucno.
Ako bi vreme bilo bez kvantuma a vi želite putovati kroz vreme morali bi da napustite svoje vreme u jednom trenutku npr X i ako se vratite u to izto vreme posle vaseg vremenskog putovanja postojace kolizija postojanosti tj u vremenu X ćete postojati dvoje vas u istom fizickom prostoru sto povecava energiju 2 puta sto je nemoguće po svim fizickim zakonima.
Ako želite da da se vratite u neko treme X plus delta T postojace kolizija nepostojanosti tj u vremenu delta t necete postojati sto je opet energetski neprihvatljivo jer je nemoguće da energija odjednom nestane pa se pojavi posle delta t ponovo.
Tj nemoguće je putovanje kroz vrema jer su naruseni zakoni ocuvanja energije koji kažu da se energija ne moze stvoriti iz ničega i izgubiti nigde već se može samo transvormisati iz jednog vida u drugi a nasta se nadovezala kvantna teorija koja kaže da se može samo trensvormisati u kvantnim skokovima.
Ako postoji KVANTUM VREMENA putovanje kroz vreme je moguće jer napustate vreme u nekomvremenu X a vracate se u Vremenu X plus taj vremenski kvantum sto nenarusava ni jedan globalni i kvantni zakon fizike.
Iz gore iznetih filozofsko logickih razloga ispada da postoji kvantum vremena a kolki je on i kako je povezan sa energijom i prostorom ostaje da se izuci jer ocigledno je iz Anstajnove teorije da je usko povezan za energiju tj brzinu tj prostor.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
toplap
(Neumorni)
17. februar 2012. u 04.00
Cika Udbas,

Pazljivo, nekoliko puta sam procitao tvoj uvod i upustam se u diskusiju sa sledećim primedbama:

Tema je za nmekoga golicava - To je isto kao da pricas da neko ima automobil (mije važno koje je marke) i da je isti odlucio da je preuredi da bi napravio bolid za Formulu 1.

Ništa cudno, možda će uspeti, ali materijal od kojeg je napravio taj bolid uglavnom se sastoji od delova već postojece marke automobila.

Znaci, Ajnstajn sa svojom teorijom ostaje kao osoba koji je porvi postavio temelje koje se teško mogu opovrgnuti.

Cika Udbas, možda se iz lujubavi bavis astrofizikom i propratnih nauka iz dokolice, ljubavi ili si astrofizicar.
Možda si rođen u znaku Vodolije.
Možda si u Kanadi kao i mnogi drugi „Trbuhom za kruhom”.

Nekoliko puta sam bio u tvoju novu zemlju - glavna destinacija Toronto-Misisaga.

Ajnstajna je lako kritikovati. Nebrojeno je ljudi koji su posli tim putem.
Ipak je neoboriv.

Možda si procitao knjigu Michio Kiku „Fizika nemogućeg”...

Ili gledao nekoliko njgovih nastupa na „National ...”

O tome sto pišes trebao si razglobiti temu metamaterijala (kvantna fizika) i latiti se postavljenju tvoje teme.

Ja nisam profesionalni astrofuizicar - asli svakodnevno dobijam informacije iz podrucja koje navodis.

Ako sam sto prebrzo zakljucio nije mi bila namera da tvojom temom briusem prasinu...

Nastavi!
Dovlaa
17. februar 2012. u 04.16
Ne znate vi ništa.Gledam razne filozofske forume i nigde nisam video najvecu filozofsku mudrost.Ta grandiozna misao je malo vulgarna pa ću da se poslužim mojim perfektnim poznavanjem latinskog jezika:

„Vagina je velika stvar, naročito kad je mala”.

A vi mudrujte i dalje prazne price.

toplap
(Neumorni)
17. februar 2012. u 05.00
Davlaa,

Tacna je ta latinska izreka, ali je i vagina (bila velika ili mala) rezultat materije.

Cika Udbas piše o materiji i vremenu... On ne razmatra dali i šta ulazi u materiju bez obzira na velicinu i dubinu vagine i šta kroz nju prolazi...

Inače dobar ti unovceni dan.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
17. februar 2012. u 12.14
Kao sto napisah
„ocigledno je iz Anstajnove teorije da je usko povezan za energiju tj brzinu tj prostor.”
Tj odnosi se na Kvantum Vremena da je usko povezan po Anstajnovoj teoriji za energiju tj brzinu tj prostor. Iz gore iznesenog izlazi da niko neosporava Anstajnovu teoriju već naprotiv sugestuje se da se Anstajnova teorija uzme kao polazna tacka za izucavanje Kvanta Vremena jer je kao zakon iznesen za vezu vremena i brzine (energije) na „globalnom” nivou polazna tacka za proveru kvantnih vremenskih kalkulacija.
Da pojednostavim da kažem „globalni” zakoni fizike vezani za materiju kao sto su npr kineticka energija gravitacija i sl koji se lako eksperimentalno dokazuju nisu bili naruseni pojavom kvantne teorije već naprotiv bili su smernica stvaranja te teorije jer su uvek bili reper na kojem se kvantna teorija proveravala. Bilo koja nova teorija koja u sustini detaljnije objašnjava prirodne pojave ako je valjana mora se uklopiti u postojece objetivno prihvacene teorije koje svako može eksprimentom proveriti i dokazati.
Ja sam diplomirao na Elektrotehnickom Fakultetu u Beogradu na odseku Tehnicke Fizike.
Koliko sam ja upoznat takav profil inzinjera je jedino obrazovan u Beogradu i nastao je iz potreba Nuklearnog instituta „Vinca” za fizicarima koji bi bili upuceni u elektro struku pa posto je verovatno bilo malo teze obrazovati fizicare na Matematickom Fakultetu u oblasti elktro struke usled nepostojecih labaratorija pristupilo se stvaranju fizicara na elektrotehnickom fakultetu gde se prve dve godine izucavalo znanje iz oblasti elektro struke a sledeće 3 godine iz Fizike a posebno Atomskih i Kvantbih fizika i tehnika.
Ja lično sam imao ponudu cuvenog profesora iz Kvantne Mehanike sa budem njegov asistent koju nisam prihvatio iz raznih razloga a u prvom redu bas mi se nije bubala knjiga i teško se dobijao stan na faksu a i plate su bile male.
Znači da imam dovoljno znanja da pišem na ovu temu.
Nisam bas upucen u astrofiziku ali sobzirom da mi je svetlost i priroda svetlosti veoma bliska jer je ona jedna od „globalnih” teorija koja je sluzila za proveru za detaljniju teoriju elktromagnetnih talasa (Za svetlost se i dalje kaže da je korpuskularno -Talasne prirode) sto predstavlja pomirenje stare korpuskularne teorije gde je svetlost tretirana kao mnostvo malih korpuskula da nekazem veoma malih kuglica i nove talasne prirode.
U sustini je svetlost ciste talasne prirode stim sto talasi su suma kvantnih paketica da nekazem energetskih kuglica.
Da pojednostavim stvari. svetlost nastaje kad se u atomu eksituje elektron na visu putanju koja nije stabilna za njega na razne nacine npr uz pomoć elektromagnetnog polja pa se pri povratku na svoju stabilnu putanju javlja isijavanje kvanta energije u zavisnosti od atoma i dali je eksitovan na prvu visu ili drugu itd. Taj kvant energije je paketiv elektromagnettnog talasa tačno odredzene frekvencije.
U udaljenim zvezdama ima mnogo razlicitih atoma i nebrojano mnogo i u svakom trenutku se desavaju nebrojano mnogo isjavanja kvanta energija cija suma dave kontinuirano elektromagnetno zracenje sa sirokom lepezom frekvencija koje mi našim okom registrujemo kao svetlost.
U zavisnosti od prisutnih frekvencija i raspodela energija po njima se može analizonm doći do zakljucka od sastava te zvezde i sl na osnovu kvantne teorije.
Na osnovu odstupanja od tačno odredzene frekvencije i doplerovog efekta se može videti i brzina udaljavanja ili priblizavanja izvora svetlosti sto je bilo osnovica teorije :Big Benga„.
Znači da je kvantna teorija mnogo detaljnija teorija koja se u odredzenom primeru ”globalne „teorije svetlosti lako proverava i uklapa.
Jednom kvantnom Fizicaru netreba mnogo vremena da dovoljno ovlada astrofizikom da bi video dali neki novi zakon i ideja u astrofizici je valjana ili ne jer može da sagledava nove zakone iz mnogo detaljnije teorije.
Nazalost vreme je uvek tretirano kao jednosmerno pa i u Anstajnovoj teoriji je opis vremena jednosmeran sto nimalo neumanjuje njegovu teoriju jer je on obradio specifican slučaj kretanja brzinama bliskoj svetlosnim brzinama u kojima vreme prolazi sporije ali i dalje ide u jednom smeru tj prolazi. Nova teorija o kvantnom vremenu se mora poklopiti sa Anstajnovom teorijom u tom specificnom slučaju jer je Anstajnova teorija potvrdzena u mnogim aspektima i na mnogo mesta.
Mene lično zanima dali je moguće napustiti vreme u jenom ternutku i vratiti se u drugom a nenatusiti prvi zakon termodinamike koji je ”globalni„ zakon o ocuvanju energije.
Postojanje teorije o Kvantu Vremena nenarusava taj ”globalni„ zakon ali ostaje pitanje dali je Kvantum Vremena konstantan i kako se menja jer bi trebalo da je ocigledno po Anstajnovoj teoriji da pri velikim brzinama dolazi do razvlacenja tog kvanta sto znači da je povezan za brzinu tj energiju i nakraju prostor.
Ja nemam nameru da se bavim matematikom ovog problema jer iako je moj nivo matematike veoma visok ja prosto nisam knjiski tip i imam nekoliko veoma vaznih projekata u ovom ternutku koji su u toku i u kojima su ulozena ogromana sredstva ali moje pisanje može dati neke ideje onima koji čitaju ove diskusije a veruj mi sobzirom an moj nadimak da to nisu samo obični korisnici interneta već i popriličan broj profesionalaca iz raznih oblasti.
Ajd da nelupam vise
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas”
toplap
(Neumorni)
18. februar 2012. u 05.57
Cika Udbas,

Vas zanima svetlost...
O tome možemo nadugacko pricati sa jednim „Ali,,,).
Zbog čega?

Dvojica od ukupno četiri recenzenta moje prve knjige predocili su mi sledeću opomenu:

- Nikad ne daj nikome, bez pravne zastite, da se tvoja knjiga eventualno objavi u Americi. Iz našeg licnog iskustva znamo da novac nećeš dobiti ili će to biti mala, beznacajna sumica...

Moja pretpostavka:

Temu koju nameces ustvari proistice iz zelje da iz neke iskrice nadopunis svoj rad.
Ovde - nekadasnji Jugovici - drugacije razmišljaju.

Mogao bih mnogo toga da ti kažem... Jedan zanimljiv delic kad je u pitanju prostor i vreme, bas oko toga sto te zanima, posvecene su nekoliko glave moje prve knjige.
Na tui temu sam radio punih 20. godina.

Druga, sa sličnom tematikom, data je na analizu dvadesetak citalaca u radnom formatu. Cilj mi je da čujem mišljenje od obične domaćice pa sve do priznatih doktora iz raznih oblasti nauke, sociologije, filosofije... Tek nakon toga ću popraviti tamo gde sam pogresio ili dopuniti ono sto im nije jasno.

Tek nakon toga trazicu recenzente - pa ću knjigu, iz politickih razloga, najverojatnije sam objaviti.

Naslov prve knjige je 'SUDNJI DAN”

Druga knjiga na kojoj sam radio 15. godina i koja je u fazi citanja nosi naziv „JEDNO VREME - DVA VREMENA - POLA VREME”

Treca knjiga na koju sam odnedavno poceo da radim i za koje je potrebno procitati oko 800. knjiga nosdi radni naziv „ZABRANJENA TAJNA”
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
18. februar 2012. u 21.27
Lepi pozdravi iz Toronta,
Izgleda da su te knjige veoma intrensantne barem po naslovima. Mene nešto naročito nezanima svetlost sa stanovista opsteprihvacenog interesa za nju jer ona je detaljno da kažemo izucene ali sam je naveo kao primer jer se i izucavanje svemira oslanja iskljucivo na svetlost i na osnovu nje i mehanike se dosta precizno donese zakljuci o desavanjima u svemiru.
Kao sto sam moj nadimak kaže ja sam Udbas i imam veoma visok vojni cin koji već nosim preko 40 godina jer viseg nema. Taj cin podrazumeva odredzene obaveze i ukljucivanje u odredzene dogadzaje.
Svoj profesionalni zivot vezan za tu sluzbu sam proveo uglavnom u okvirima kontra obavestajnih desavanja i ponekad sam bio ukljucen u desavanjima vezanim za kriminal kao pomoć Miliciji kada oni nisu mogli ili pak nisu bili sposobni da rese pojedine situacije koje su bile zivotno opasne.
Još uvek sam ziv sto znači da sam sposoban i dobro obucen sto mi daje za pravo da i na ovako javni način kažem ko sam i šta sam.
Elem pišem o tome bas iz razloga vezanih za ovu temu. Bio sam mnogo puta u situacijama gde je bilo kom opanci kom obojci jer su u desavanjma u bivšoj Jugoslaviji bile ukljucene mnoge obavestajne sluzbe koje se nisu bas bavile samo prikupljanjem podataka već su imale i veoma organizovane udarne grupe kao sto ih i mi imamo svuda po svetu.
U Beogradu je lako tamo su moji okolo sto iz Milicije sto iz drugih sluzbi Vojnih i civilnih i sve je pod kontrolom.
Medzutim ovde na zapadu je drukcije „demokratija sa prigusivacima” i sve je lepo i sareno na prvi pogled al ljudi nediskutuju o politici ili bilo cemu drugom vezano za zivot nego samo o vremanu i stalno reze jedni na druge da nekazem osmehuju se tj pokazuju zube jedan drugom.
Prigusivaci se reklamiraju i kupuju u marketima bez problema u USA pa se lako prenose u Kanadu.
Prijatelj Kanadzanin mi je pricao da je u wolmartu video kosaru sa malim deringerima po 7 dolara.
Po mom iskustvu masa kanadskih policajaca u civilu a ima ih svuda nose nelegalno pored sluzbenog pistolja i pistolj sa prigusivacem.
Svaki napunjeni pistolj je potencijalna visoko rizicna opasnost a posebno u neobucenim rukama kao sto su kanadski policajci i prosto i jednostavno postoji instikt u svima nama koji se bavimo ovakvim poslom da smanjimo potencijalnu opasnost na sto je mogici nizi nivo i po pravilu 'napad je najbolja odbrana„ služimo se malim provokacijama obično stanemo slučajno na nečiji zulj ili pak po Srpskom obicaju opsujemo nekome majku sto u Srbiju obično izazove gomilu psovki dok u ovoj engleskoj kulturi dolazi do potezanja prigusivaca i opasnost se eliminise a oni brzo pociste svoje jer ništa nesme da izidze u novine po pitanju samoubistava, i policije sa prigusivacima.
Za ovih 11 godina se desilo preko 200 a možda i 300 (odavno sam prestao da brojim) samoubistava u mojoj bliskoj okolini u kojima su se uglavnom policajci u civilu ubili svojim nesluzbenim pistoljima sa prigusivacem.
To je popriličan broj sto je veoma važno za ovu temu vezanu za vremeplov.
Kad se nešto desi jedamput ili nekoliko puta covek nema dovoljno vremena da obrati paznju na sporedna desavanja jer je u pitanju ipak borba na zivot ili smrt a protivnikova obuka i taktika je relativno nepoznata na njegovom terenu. Ako se desi stotinama puta onada se i te kako dobro mogu primetiti sitna desavanja i izvesti zakonitosti.
borba na ”zivot ili smrt„ je po mnogim elementima slična pozorisnoj predstavi. Postoje izvodzaci i publika.
Postoji uvod u borbu zauzimanje pozicije sama borba i razrada tj zakljucak.
Sobzirom na moju kontraobavestajnu delatnost i iskustvo veoma precizno mogu da razdvojim ta desavanja i veoma važno sa koje strane i od koga dolaze.
Na ovim engleskim podrucjima ako nije afektivno izazvana reakcija sa ”slučajnim nagazivanjem zulja„ već organizovana sa viseg nivoa pristupa se tktici aristokratskog lova na lisicu tj kraljevskog sporta u Engleskoj gde se koristi veliki broj kerova tj operativaca koji psiholoskim pritiscima pokusavaju da izazovu paniku, paranoju i sl sto dovodi do konfuzije objekta namenjenog za likvidaciju sto predstavlja svojevrsni uvod.
E bas u toj fazi a posebno fazi bliskoj samom cinu borbe se javljaju odredzeni svetlosni fenomeni koje je veoma teško objasniti normalnim zakonima fizike.
Sam cin borbe koja obično traje delic sekunde pa je teško da se objektivno sagleda sa strane jer su potrebne kamere veoma velikih brzina a i teško je snimiti profesionalca koji zauzima uglove iz kojih je kamera pokrivena a ako se pokusa koristiti vise kamera postoje rizici po same snimatelje i njihov ljudski strah za sopstveni zivot. Jedan od ucesnika posle borbe ne moze objektivno da prenese svoje iskustvo jer je mrtav dok drugi neiznosi tajne jer sama tehnika borbe je veoma važna da ostane tajna.
Sobzirom da su obično ucesnici koji su izgubili borbu ljudi sa odredzenim iskustvom koji su uzimali tudze zivote (na ocigledno nelegalan način koristeci nesluzbene pistolje sa prigusivacima ili nozeve za koje im u ovom demokratskom drustvu glasaci nisu dali dozvole preko svojih legitimnih politickih predstavnika) i koji u bez obzira na sve postigli neki psihicki integritet u vezi samog cina smrti tako da prilikom njihove smrti kad njihov mozak svati da se nalazi u mrtvom telu dolazi do fenomena brze MOZDANE HOLOGRAFSKE REZONANCE u cijem procesu mozak pokusava da uspostavi kontakt sa prijemnom stranom i bude prihvacen od prijemne strane pri cemu nastaje transfer sadrzaja tretiranih kao veoma bitnih od strane mozga umrle osobe ka prijemnoj strani sto izaziva visoki spektar slozenog elektromagnetnog zracenja koje pojedine osobe koje su bile vise puta u situacijama kad je neko umirao kao (sto su npr popovi) mogu da osete i obično kažu ”Sad je ispustio dusu„.
Uglavnom te pojave mogu lepo da se opisu i objasne postojecim elektromagnetim talasima, rezonancama, prenosima podataka i nakraju hemiskom reakcijama koje izazivaju u jonskoj strukturi prijemne strane.
Iz svega ovog gore iznesenog se vidi da ja nisam bas zainteresovan za ovu temu iz ciste razbibigre ili dosade ili mi je potrebna pomoć da fizicki prezivim nego pre kao osoba koja je ceo svoj zivot izucavala egzaktne nauke i razvila dosta objektivnu logiku i koja prosto i jednostavno želi da objasni na logican način i sa nekom prihvatljivom teorijom desavanja u kojima je imala lično iskustvo da nekazem rezultate specificnih eksperimenata vezanih za sam zivot i smrt.
Što se tiče samih ucesnika u eksperimentu pa nakraju neko mora da sprovodi zakon a u ovoj zemlji je dozvoljeno valjda po starim kaubojskim tradicijama ”citizen arest„ tako da je i sa moralne i sa zakonske strane stvar potpuno cista.
Zakon je veoma jasan ko ima dozvolu da nosi sluzbeno oruzije i kavog tipa i kada i kako se može upotrebljavati sto mora da stoji u svakom sluzbenom izvestaju koji se podnosi sluzbenom licu na duznosti pa čak da je i samo vadzenje sluzbenog pistolja iz korica a kamoli nešto ozbiljnije.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica-Udbas ”
Qubic
21. februar 2012. u 04.46
Odličan, odličan napis Chicha Udbash, i potpuno je tačno, sve zavisi od toga koliko je covek unutrasnjim jezgrom svoga bica kolektivno vezan, ili silom prilika, za tu takozvanu prirodnu, objektivnu stvarnost. Ukoliko je mediokritet onda sigurno jeste. Ali ukoliko nije, ukoliko je slobodan, onda izmice svakom „takvom” zakonitovskom opazanju. Biti slobodan znaci biti mrtav za tu takozvanu objektivnu stvarnost. Ima jedan deo u jednom Markesovom romanu u kom se progonjeni, posto nije imao iza čega da se sakrije, „dezintegrisao”, u trenutku kad su u sobu/podrum usli ti njegovi progonitelji sa mashinskim puskama i upalili svetlo... Tako da nisu bili u stanju da ga primete/vide. Pozdrav
Qubic
21. februar 2012. u 08.24
Evo i primer putovanja kroz vreme/prostor u oba smera/pravca, putem vibracija;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Heinrich_Hertz_Deutsche-200-1Kcs.jpg
toplap
(Neumorni)
22. februar 2012. u 10.49
Zanimljivo...

Malo istine i ...
malo naučne fantastike.

Bas me zanima: istina ili SF?

Nastavite - nije na odmet malo odredjenije...
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
22. februar 2012. u 12.53
Na zalost nasu nema bas previse SFa.
Kao što se vidi iz danasnjeg pisanja na naslovnoj strani izgleda da je iznad Mostara oboren jedan avion predsednika Makedonije od strane vojnog aviona u BiH. U ovom slučaju bi se obično koristila precizno onessposobljavanje aviona kao sto je onesposobljavanje motora tako da prilikom pada sve lici na nesrecu. Sobzirom da je u pitanju predsednicki avion verovatno je da je pilot bio veoma sposoban i uspeo da spusti avion pa su kasnije svi likvidirani i spaljeni sto su videli ljudi iz sela bliskog mestu pada.
Sve je pripisano gresci pilota jer malo ko bi pomislio da predsednicki avion nije bio pregledan redovno i servisiran po svim pravilima.
Zašto je on likvidiran ostaje tajna ali nagadzam da je posto je bio pripadnik stare skole bio u mogućnosti da pomiri duhove i priblizi stavove odvojenih republika pa čak i stavi kamen temeljac za neku uniju Juznih slovena. Svima je jasno da Makedonci su jedini koji su sposobni za tako nešto sobzirom da su pozitivno prihvaceni od svih a i star su i miroljubiv narod.
Ko živi ovde na zapadu i nije samo vezan za kucu posao i ljde iz kraja veoma lako može da prepozna stil i metode kjojima se služe njihove tajne sluzbe.
Ovde ljudi nepricaju uopste o politici neposecuju jednoi druge i sl a ima razloga zašto.
Lično sam bio u putnickom avionu na koji su ispaljene 2 navodece rakete sa podmornice u podrucju oko Antartika gde je okean veoma dubok oko 7 km. Nesreca je izbegnuta samo zato što je prilikom samog ispaljivanja pilot poceo naglo uspinjanje sa punim okretom na desno valjda da bi presao u drugi koridor pri cemu su obe rakete eksplodirale iza aviona jer su bile „aut of range” pa se aktivirao sistem za samounistenje.
Sve je bilo snimljeno kamerama i prezentirano na odredzenom nivou jer je u pitanju bio avion arapske kompanije ciji vlasnici imaju bliske kontakte sa USA politickim vrhom.
Znači da ovo što se desava sada kada je stanje hladnohg rata nije bas SF nego nazalost realan svet gde nizi na lestvicama odlucivanja donose odluke bitne za nečije zivote pa kasnije predsednicima koji obično nemaju profesionalnu obuku prezentiraju frizirane podatke.
Mnoge stvari se desavaju bitne za nasu buducnost a ništa apsolutno ništa nema u novinama.
Elem da se vratim na temu o Vremenskom kvantu.
Ako prihvatimo cinjenicu da postoji a po svoj logici ako je sveopste prihvacen stav da je u prirodi sve kvantno pa zašto ne i vreme.
Nakraju i sama Anstajnova teorija potvrdzuje da je putovanje kroz vreme u jednom pravcu tj buducnost moguće jer putnicfi koji bi putovali brzini bliskoj svetlosti bi se vratili na zemlju nekoliko godina stariji ali bi stigli stotinama godina stariji tj u pitanju je svojevrsno putovanje kroz vreme.
Niko nevoli takvu ideju jer nema putovanja unazad.
Elem ispada da ako se priblizavamo brzini svetlosti kvant vremena pocinje da se rasteze tj postaje vremenski duzi tako da pri samoj brzini svetlosti bi postao beskonacan tj vreme nebi protizalo.
Prilikom usporenja bi se KVANT VREMENA (KV) postao konacan pa bi se sobzirom da nismo preskocili na drugu stranu KV vratili na vreme kad smo dostigli brzinu svetlosti tj tj ili bi se vratili na početnu stepanicu KV ili bili u samom KV tj nikad nebi skocili na visu stepanicu vremena pri samoj brzini svetlosti sto i sama Anstajnova teorija iznosi.
Matematicki postoji veca brzima od svetlosti jer svetlost je elektromagnetni talas koji se prostire kroz vakum sa 300 000 km u sec pa FAZNA brzina tog elektromagnetnog talasa ima veću brzinu od tog talasa sto je matematicka konstrukcija ali sobzirom na fizicku prirodu fazne brzine koja se koristi za modulaciju tog talasa sa informacijama kodovanim u nizim frekvencijama ispada da ta visa matematicka brzina može biti iskoriscena u fizickom svetu i kao taka na neki fizicki način da egzistira u subsvemiru tog svetlosnog talasa.
Znaci ako na neki način prihvatimo tu faznu brzinu koja se svakodnevno koristi u našim zivotima za prenos informacija da i „fizicki” egzistira onda ispada po logici da bi MATEMATICKI obradzeno kretanje brzimama većim od brzina svetlosti izazvalo da se KVANT VREMENA pocinje da siri unazad tj izlazak iz tog kvanta bi bio u nasoj proslosti.
Ispada da ako bi se mogli FIZICKI kretati većim brzinama od svetlosti sto nauka na danasnjem nivou negira sa cime se ja slazem jer uvazavam Anstajnovu teoriju ispada da prilikom iusporevanja i vracanja na nizu brzinu od brzine svetlosti bi se vratili u isti trenutak kad smo u tom fizickom usporavanju dostigli brzinu svetlosti ali ako bi fizicki nemoguće iz brzine vrece od brzine svetlosti bez usporavanja nego momentalno preskocili na brzinu nizu od brzine svetlosti ispada da bi se vratili u nasu proslost zbog razvucenosti KV prema proslosti.
Znači da prema ovoj logici sobzirom da nepostoji fizicka brzina veca od brzine svetlosti je i nemoguće fizicko vracanje u proslost sto bi nakraju narusavalo termodinamicki zakon o održavanju energije.
Ovo neznaci da se ne moze teoriski i informaciono vracati u proslost jer postoji npr fazna brzina kao MATEMATICKA velicina koja se koristi za kodovanje informacija tj koja nosi informascije jer se nenarusava zakon ternodinamike koji je u sustini „globalni ” zakon u koji se uklapaju kvantni zakoni. Kao nematerijalni svetlosni talas nema inerciju i prakticno iz 0 tj nema svetlosti dostize momentalno svetlosnu brzinu tj ima svetlosti.
Za takav nematerijalni talas je u principu moguće da menja brzinu bez usporavanja i ubrzavanja tj ispada da samo prakticno informaciona komponenta elektromagnetnog talasa bi bio jedini kandidat da u fizickom svetu da putuje u proslost.
Ta cinjenica daje veoma male mogućnosti za fizicke manipulacije jer „informaciona” komponenta elektromagnetnog talasa nenosi nijednu „globalnu” energiju tako da je i nemoguće fizicki uticati na proslost.
Ovakav način razmišljanja se uklapa u desavanja kojih sam ja bio svedok i ucesnik sto znači da nemoraju biti objektivno prihvacena istina nego jedan pravac razmišljanja o mogućem putovanju kroz vreme na ovaj ili onaj način.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas.


toplap
(Neumorni)
23. februar 2012. u 07.57
Boris Trajkovski nimalo nije slučajno poginuo u BiH.
Redolsed (po mom licnom ubeđenju):
- Boris Trajkovski, kao Predsednik Makedonije, bio je jednovremeno i jedan od dva zamenika Komore protestanata Evrope.
- Pošto je Predsednik Komore pre njegove nesrece preminuo, prema pravilima Komore protestanata, da ne bi bilo spora oko izbora novog Predsednika iste komore, vazi pravilo da ga nasledjuje onaj miruje.
- Boris je upravo izabrao da leti i postane cilj rusenja aviona kako bi ostao samo jedan potpresednik koji će postati Predsenik – na taj način ustolicena je osoba iz Poljske.
- Povrh svega Boris je znao mnoge finansuiske i koruptivne zavrzlame pojedinih politicara i bankara – ucutkan je…

DRUGI DEO PRICE:

Da ne bih mnogo nabrajao podsecam da u svim starim religioznim knjigama – uvek stoji jasna poruka izgled Uniuverzuma kolabiranju.
Kuran je najrecitiji.

Prica iz tvoje prakse možda ima neku osnovu – zasada je u sveri teorije.
Pobrini se da dodjes do proces validnih podataka.

Puno sreće!
Dovlaa
23. februar 2012. u 17.14
Neumorni,čuo sam da volis debele

http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&ob=av2e
Što se tiče vaseg pisanija,primecujem da ovaj udbas ima dobre politicke rezone.Smatram da ono sto on shavta ne mogu da kapiraju vecina ljudi u Evropi a i u Amerikama.
A što se tiče putovanja kroz vreme i Ajnstajna,to me ne zanima,dosadno mi je.
Onaj deo šta je o vremenu i prostoru pisao Zenon,to mi je već interesantno.
Ovih dana sam procitao jednu poznatu knjigu iz filozofije.Reč je o Fransisu Bekonu,njegovo valjda najpoznatije delo Novi organon.Ranije sam citao od njega neku drugu knjigu eseja.
I citajuci sad taj njegov Organon,vidim on kritikuje Aristotela,druge filozofe i naucnike.I ja sad ocekujem nešto od njega,kad citajuci tu knjigu vidim da piše takve gluposti,objašnjava koje je telo toplo,koje nije,objašnjava opite sa shpiritusom,sa srebrom i zlatom,i tako još neke opite sa vatrom,vazduhom.Sve glupost do gluposti,sto bi možda bilo zanimljivo nekom decaku od 10 godina koga zanima nauka.
Kakve budalastine a usudjuje se da kritikuje velikog Aristotela.
Ali je zato na početku knjige uspeo da olize dobro dupe tadasnjem kralju Britanije „Presvetli i velmozni kralju...”.
toplap
(Neumorni)
24. februar 2012. u 06.52
Davlaa, ne mislkim da je ovo bas i neka debata.

Meni nije cilj da pricam kako je neko otkrio „toplu vodu” - nje možeš naći na mnogo mesta ili postici na mnogo nacina.

Usao sam u ovu „debatu” sa ciljem kako može voda u loncu - kad dodirnes lonac da se opeces, a kad stavis prst u vodi da ti zamrzne.

Iz tih razloga golice me smion Cika-Udbas koji je u početku napisao da ga zanima taj deo nauke.

Dovlaa
24. februar 2012. u 11.21
Pa što se tiče putovanja kroz vreme,to je ovih dana definitivno zavrseno.Valjda je Tesla još tvrdio da postoje čestice koje su brze od svetlosti,Ajnstajn to nije tvrdio.Ovih dana je ona zabuna ispravljena,secas se kad se skoro tvrdilo da možda ima čestica brzih od svetlosti.Ovih dana su kao rekli da je to bila omaska,i potvrdjuju da je Ajnstajn bio u pravu,nema ničeg brzeg od svetlosti.E kad nema onda je nemoguće i putovanje kroz vreme.
Ja nisma pratio pazljivo vasu diskusiju,možda ste vas dvojica to i napisali.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
24. februar 2012. u 13.01
Hvala na inspirativnoj diskusiji,
I ja se slazem potpuno o onoj sintagmi na početku koja se slaze sa Frojdovom teorijom da vecina muskarca misle o onoj zenskoj stvari 95% vremena a sobzitom da se priblizavam sestoj deceniji zivota valjda sam poceo da imam malo vise od 5% mog mozga da razmišljam i o drugim stvarima pa i o putovanju kroz vreme.
Elem da se vratim na temu. Pretpostavimo da imamo svetlosni (elektromagnetmi)talas potekao iz lasera male snage. ( meni su bliski jer nemoram da obrcem knjige da vidim kako rade laseri velikih snaga).
Kao izvor za laser malih snaga se obično koristi LED dioda koja je dopirana sa atomima izvorima elektromagnetnih talasa kao sto je Ga i sl. Kad se ta dioda dovede u provodno stanje dolazi do eksitacije atoma necistoca (GA i sl)i vracanja istih na stabilnu putanju pri cemu se isijava kvant energije tačno odredzene frekvencije sto znači da suma sumaru ćemo imati izvor elektromagnetnih talasa tačno i egzaktno odredzene frekvencije. Ako je ta frekvencija talasnih duzina izmedzu 5000 i 8000 angstrema naše oko će doziveti tu elektomagnetnu energiju registrovati kao svetlost.
Ako tu istu diodu podvrgnemo maloj promeni napajanja tj dobijamo jače ili slabije isijavanje elektromagnetnih talasa te odredzene frekvencije jer se usled smanjenog ili povecanog DC elekromagnetnog polja smanjuje ili povecava broj atoma necistoca koje ucestvuju u kvantnom isijavanju energije dobijamao takozvanu AMPLITUDNU MODULACIJU.
Ako su pak promene DC napona u odredzenom ritmu tj odredzene frekvencije dobicemo i FREKVENTNU i FAZNU MODULACIJU.
Prosto i jednostavno NOSIOC tj elektromagnetni talas lasera se iz tačno odredzene frekvencije i intenziteta transformise u talas gde se javljaju fluktuacije oko frekvencije nosioca po pitanju intenziteta i faze.
U svemu ovome nema nikakve tajne i siroko se koristi u nasem svakodnevnom zivotu npr u običnom CD plejeru.
Zašto je ovo važno za ovu temu. Pokusajmo da zamislimo sledeći eksperiment. Imamo laser male snage na nekom satelitu uperen u svemir izmedzu bliskih zvezda.
Ako u momentu T-nula ukljucimo laser i izvrsimo modulaciju tog lasera sa mnogo nizom frekvencijom javice se elektromagnetni talas modulisan sa nekom nizom frekvencijom koji će početi da se prostire frontalno sa brzinom svetlosti tj 300 000 km u sec sto je brzina svetlosti u vakumu. Ako postavimo nas prijemnik npr na 300 000 km daleko od satelita on će registrovati tu svetlost posle 1 secunde.
Ako iz tog talasa izdvojimo informaziju kodovanu modulacijom tj frekvenciju i fazu elektomagnetnog talasa nize frekvencije mi ćemo znati informaciju i elektromagnetnog talasa koji je tog momenta emitovan sa satelita a doći će tek kroz 1 sec do našeg prijemnika.
Ako nas samo interesuje ta informacija a ne i sam laserski talas znači da je ta informacija brza od same brzine svetlosti jer mi je već znamo iako će svetlosni talas doći tek kroz 1 secundu. U tom slučaju globalno vreme emitovanja mora da je vece i od 1 sec i od frekvencije talasa sa kojim modulisemo noseci talas. Kriterijumi koliko vece se mogu lako naći koriscenjem već postojecih eksperimenata i primena u svakodnevnom zivotu u aqudio digitalnom svetu.
Elektromagnetni talas svetlosti pa i tog lasera je sinusoidalnog oblika pa u okviru jedne periode je sve predvidivo tj frekvencija faza i nakraju energija tog talasa dok u sledećim periodama može biti promena usled modulacija tj mesanja sa drugim elektromagnetnim talasima sto znači da je i faza tog talasa u jednoj periodi predvidiva i ako uzmemu periodu iz nekog kontinuiranog dela talasa a ne sam njegov front dobijamo da je ta faza kao nosioc informacije brza od brzine svetlosti jer je sve determinisano u podrucju jedne periode elektromagnetnog talasa.
Prosto da kažem front talasa lasera emitovanog sa satelita će i dalje putovati brzinom svetlosti i stici do našeg prijemnika za 1 secundu ali će nas prijemnik (sto je na ovom stupnju elektronike nemoguće) već znati informaciju tj oblik talasa i u trenutku 1 sedcunda plus vreme trajanja periode tog talasa sto je u krajnjoj liniji brze od svetlosti.
U pitanju nije fizicka velicina nego informaciona tj da pojednostavim ako bi vi bili u stanju da procitate jednu knjigu u neverovatno malom vremenskom periodu izmedzu dva udaha vasa tezina se nimalo nebi promenila čak ni izdisajem vode sa vazduhom kroz pluca a bili biste bogatiji za informacije iz jedne knjige tj ta informacija nebi imala tezinu u fizickom smislu.
Ostaje pitanje sa gravitacijom jer nikom nije uspelo a mislom da je i nemoguće napraviti eksperiment na ovom stupnju tehnologije da stvori masu iz ničega i dezintegrise masu u ništa da bi izmerio brzinu gravitacionih talasa. Gravitaciono polje postoji svuda i veoma je predvidivo kao sto je predvidivo kretanje nebeskih tela pa ispada da je po logici na svetlosni tj elektromagnetni talas prakticno putem gravitacionih talasa bi bilo moguće perenositi informaciju trenutno.
Lupam i nagadzam jer polje gravitacije je za mene barem velika nepoznanica.
Voleo bih da se nadze neki Srbin mislioc da malo poradi na temu gravitacija sa filozofske strane a ja samo da skinem sa copi pase sa interneta i nelupam moju glavu.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
toplap
(Neumorni)
25. februar 2012. u 08.16
Cika-Udbas, posto nisam Srbin, zaista neću da se javljam i sputavam na bilo koji način u razvikjanju tvoje ideje.

Zatvaram temu i puno sreće!
Dovlaa
25. februar 2012. u 10.19
He,pa on ne zna da nisi Srbin.Sigurno nije mislio da ti ne trebaš vise pisati već samo oni sto su Srbi.
toplap
(Neumorni)
25. februar 2012. u 10.31
Iz postovanja prema tebi - Davlaa, samo dodajem:

Covek ima vise od 60. godina i obreo se u Kanadi?...
Koliko i odakle je stekao novac da se skloni u Toronto?...

Govori da je clan grupe koja se bavi spomenutom zagonetkom...
Pre toga je bio specijalac - Možda izuzetan - U redu.

Da li njegov tim sacinjavaju samo Srbi?

Vinuti se negde i stati pored Ajnstajna - to je zalogaj koji treba progutati ili ispljuvati.
Posredi je poveci zalogaj.

Taman sto sam hteo da obrazlazem njegov poslednji post - bio sam zgranut pozivom...

Ja se povlacim jer i sam znaš da imam pune ruke posla i pored mojih 73. godina.

Svako neka radi svoj posao: - Neću da smetam!

Možda taj ima „zlatnu kokos” - ja jedem samo prirodna jaja - belance.

Prijatan vikend!...
Dovlaa
25. februar 2012. u 10.41
Kakvim si to pozivom bio zgranut?
Ja tebe ništa bas ne razumem,možda sto nisam sve pazljivo citao.
toplap
(Neumorni)
25. februar 2012. u 10.45
Past-copy

... Voleo bih da se nadze neki Srbin mislioc da malo poradi na temu gravitacija sa filozofske strane a ja samo da skinem sa copi pase sa interneta i nelupam moju glavu.
Dovlaa
25. februar 2012. u 10.49
Šta je tu sporno?
Ovaj sajt se zove Serbiancafe,većinom su Srbi ovde.
Što ne znači da je tebi zabranjeno da pišes,ili bilo kome ko nije Srbin.
toplap
(Neumorni)
25. februar 2012. u 10.58
Recimo... da si u pravu.

Hajde da se nass dvojica ne gnjavimo banalnim stvarima koje, eto, možda samo meni smetaju...

da budem iskren... poslusacu tvoje mišljenje...

Ako nastavi njegovo izlaganje bez velikih uvoda, možda ćeš me ponovo ovde naći.

Hvala.
Dovlaa
25. februar 2012. u 11.05
To je neki nesporazum,zivoti nam i jesu puni nesporazuma.
Ne verujem da bi se on bavio takvim banalnostima,da nekog podyebava na nacio osnovi.
Eto i ja sam do sada mislio da si Srbin.Pisao si da si živeo u Srbiji,u Makedoniji naravno ima Srba.Tako da sam mislio do sada da i jesi Srbin.
toplap
(Neumorni)
25. februar 2012. u 11.10
Davla, Davlaa,...

Godinama sam ovde.
I Ti.

Koliko sam puta spomenua da sam iz Makedonije?...

To ionako nije važno.
U globali sam pacifist.

Batalimo sve u smece.

Mislim da je najbolje da na sve zaboravimo.

Jel' se slazes?
toplap
(Neumorni)
25. februar 2012. u 13.36
Da li je moguće putovanje kroz vreme?...

Zasada: nemoguće.

Razlog:

-Da bi to bilo ostvarljivo valjda dosada bismo imali neke tragove bar ispasani na zamagljenom staklu (bez iklakvih posledica na red stvari) iii na povrsini ustaljenog snega ili na vodi mirnog jezera snimljen iz vazduha i tome slično...
Dovlaa
25. februar 2012. u 15.03
To sto si iz Makedonije ne kazuje puno.U Makedoniji ima Srba,Albanaca i još ponekih.
Ni u Srbiji ne žive samo Srbi.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
25. februar 2012. u 16.42
Pa ni ja nisam Srbin barem po poreklu iako sam rodzen i odrastao u Beogradu sto mi nimalo nesmata da pozovem nekog Srbina mislioca da se pozabavi sa gravitacijom jer koliko znam sve vise i vise se piše da je Tesla najveci misloc u modernom dobu a koliko ja znam žena od Anstajna Mileva je bila Srpkinja iz Novog Sada po profesiji profesor matematike i da je Anstajn prezentirao svoju teoriju relativiteta dok je bio u braku sa njom a kad se razveo nije bas mnogo dao na polju nauke pa mnogi teoriju relativiteta pripisuju bas Milevi.
Genije je produktivan celog zivota kao sto je bio Tesla jer ga neki unutrasnji porivi pokrecu sto nazalost nije bio slučaj sa Anstajnom koji se čak pokazao kao los fizicar prilikom projekta aviona i profesor u Americi kad je imao mnogo problema sa direktorom fakulteta i samo ga je spasila svetska slava dobijena teorijom relativiteta.
Iz svih tih razloga i iz mog zivotnog iskustva mogu da kažem da su sloveni pravoslavci i u ovim slučajevima stvarno brilijantnih prodora u naucnoj misli Srbi sposobni za mnogostosta. Dali zbog uklapanja u sredinu 500 godina pod turcima ili su drugi razlozi u pitanju ja im iako nisam Srbin skidam kapu na tome.
Nekazem da je Mileva napisala teoriju relativiteta al mislim da je iz svega prilozenog sigurno bila dirigent za njeno pisanje.
Elem da bi videli uticaj putovanja kroz vreme potrebno je biti u odredzenom okruzenju sa odredzenim obrazovanjem i iskustvom.
Dok sam studirao na elektrotehnickom fakultetu pohadzao sam predavanja svetski cuvenog sada pokojnog profesora iz kvantne mehanike koji je napisao knjigu od 1100 strana koja je postala Biblija za kvantnu mehaniku.
Elem na nekoj od pauza sam jednom kolegi studentu predocio problem duzine tj polaska iz tacke A do tacke B i da nikada nije moguće stici iz tacke A u taclu B po toj logici.
Tokom predavanja koja su trajala dva meseca je primetio odredzene pojave koje su vrlo slične medzusobno i bez vodica je ih teško razlikovati. Kad mu je prezentomano kako se MOZDANA HOLOGRAFSKA REZONANCA manifestuje poceo je da razlikuje pojave al ipak nije mogao da prihvati zdravo za gotovo cinjenice bez logicke podloge.
Elem dosao je usmeni ispit na kojemu sam dobio pitanje rasejanja mlaza elektrona na atomu vise se nesecam kog elemenata.
Kad sam stigao do crtanja putanja elektrona oko jezgra pokazao sam mu dve putanje i kazao da je tu rešenje problema putovanja iz tacke A u tacku B tj kad u infinitezimalnom deljenju duzine na polovine dodzemo na putanju jednog elektrona dok je na putanji drugog tacka B onda ne možemo da prelezimo polovinu izmedzu dve putanje nego po kvantnoj teoriji moramo da skocimo sa jedne na drugu i nadzemo se u tacki B.
Izuzetan kvantni fizicar svetski priznat i pedagog se slatko nasmejao jer decije razmišljanje tacke A i B o kojem je on verovatno razmišljo u podsvesti nekoliko meseci se slatko nasmejao. Kasnije u toku ispita onako izmedzu redova da nesvate drugi studenti jer sam im već predhodno objasnio za duzinu i oni su terali segu mesecima koa znajuci neku tajnu o kvantnoj mehanici koju profesor nije znao sam mu rekao da to vazi isto i za vreme a on je samo stao sekundu i rekao KVANT ja sam rekao brzina svetlosti i on je odmah svatio. Pitao je samo KAKO a ja sam rekao brze od svetlosti a on je rekao NEPOSTOJI a ja sam rekao Fazna brzina elektomagnetnog talasa je brza od samog talasa sto su potvrdili i ostali studenti i rekao mu da pita cuvenog profesora Milica iz oblasti elektromagnetike.
On me je pitao posle toga dali hoću da budem njegov asistent nasta sam se ja zahvalio iako je to stvarno velika pocast za jednog studenta da bude asistent takvom pedagogu i profesoru.
Nakraju je svatio i imao logicno objašnjenje za pojave koje je primecivao a koje su malo razlicite od pojava uzrokovanim Mozdanom Holografskom Rezonancom.
To se desilo 1979 (ja sam 57 godina star usao u 58) a to je punih 32 godine.
On je kao provereni patriota i priznati naucnik iz oblasti kvantne mehanike sa izuzetnom knjigom koja je obradila i istoriju naučne misli u toj oglasti i koju sada stvarno rado čitam poceo da radi u okviru projekta na tom polju koji je klasifikovan kao „Stroga državno-Vojna tajna”.
Bio sam povremeno ukljucen u taj projekat al ne bas previse i stvarno ne znam datalje dokle se stiglo jer su bila druga desavanja vezana za svakodnevni zivot u prvom redu ratovi na prostoru bivše Jugoslavije itd itd.
Elem kad je takvo ime u Kvantnoj Mehanici prihvatilo da radi na tom projektu bez ikakve materijalne dobiti znači da ima pomalo i osnova ovo o cemu pišem jer nisu u pitanju samo moji dozivljaji nego i nekih cije ime nešto znaci u naucnom svetu.
Nakraju aj da se izvinem za pominjanje Srpskog mislioca iz predhodnog pisanja i da kažem neki Slovenski mislilac sto obuhvata sve Juzne Slovene.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
Dovlaa
25. februar 2012. u 17.20
Udbas,nećeš za tu temu naći ovde pravog sagovornika.
Ima drugih srpskih i Yu foruma,gde se prica o filozofiji ali i o nauci.Vidi preko Googla,znam da ima toga puno.Ima i na hrvatskim sajtovima.
toplap
(Neumorni)
26. februar 2012. u 06.10
Cika-Udbas – dobar dan!

Davlaa je oreoirucio niz puteljaka za koje verujem da i sam znaš kako sve to pronaći…

Evo mene opet (Neumorni)…

Trenutno čitam knjigu koju sam pre nekoliko dana skinuo u trajanju od desetak sekundi bez da za to platim ni centa:

„The Quantum Universe” od Brian Cox i Jeff Forshow.

I sam znaš da je jedan od najvecih izdavaca sa polja nauke i filosofije – Singer…

Temu koju si nametnuo jeste zanimljiva:
Tačno – ljudi su navikli da Univerzum posmatraju kao ravan list hartije sa prostorom od jednog do drugog coska i vreme potrebno da se povuce crta. Ali šta se desava kad se takav list haritje sastavi (uvije) da se dva coska (od početka crte do njenog kraja savije) od tacke A do tacke B?
Na tom pitanju je radio Kurt Gedel i mnogi drugi iza njega.

Tema jeste zanimljiva – ali je teško dokaziva. Nobelovci iz podrucja astrofizike zaokupljeni su svojim izazovima. Teško je dobiti veliki broj istomišljenika, pogotovu sto u tebe vide suparnika.

U poslednjem postu navodis mnogo imena – postiraj ih u originalu ili knjige slične teme drugih autora.

Zaboravimo sve – Nastavimo.
Mene zanima – Ti odlucujes…

toplap
(Neumorni)
26. februar 2012. u 06.34
Predlazem da prelistas - procitas knigu Michiu Kiku koji razradjuje upravo ovo pitanje, naročito kad iznosi svoje mišljelnje o metamateriji - pitanje kvantne fizike.

Što se Ajnstajna i Mileve tiče:

Trreba malo vise pogledati knjigu „Kabala” (Zakon) i prouciti Hebrejsku azbuku da bi shvatio koje poruke ona sadrzi i gde je Ajnstajn nasao ideju koja je razradila Mileva. Valjda nimalo nije slučajno sto je svotu Nobelove nagrade urucio bivšoj supruzi...
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
26. februar 2012. u 22.23
Hvala neumorni na dobrim knjigama,
Nazalost nemam bas previse vremena da se posvetim knjigama valjda kad se penzionisem. Nadao sam se da se penzionisem za 2 ipo godine kad napinim 60 ali ukinuse pa moram da cekam 65.
Elem interesovanje za ovu temu je iz drugih razloga jer i sam moj nadimak kazuje cime se bavim a to sigurno nije nauka na prvom mestu.
Mogu da kažem da sam veoma potkovan u oblasti obicajnog prava i obicaja ratovanja. Veoma je mali broj sudija na svetu koji se dobro razumeju u oblasti obicajnih prava mada po mom mišljenju je veliki procenat kriminalnog desavanja desavanja vezan za obicajna prava na ovaj ili onaj način.
Da pojednostavim korisyeci demokratski sistem koji vlada na Zapadu je legalno izbrati demokratsku vladu koja će legalno poslati svoju vojsku da napadne drugu zemlju i otme joj prirodna bogatstva, naftu i sl.
U ovom slučaju je sve legalno al se duboko kosi sa obicajnim pravom i obicajima ratovanja koji su se razvijali hiljadama godina pocevsi od prve plemenske zajednice do danasnjeg dana.
Po tim obicajima ratovanja se pre pravog konflikta tj borbe se prezentira snaga na ovaj ili onaj način i trazi se da se izgladi situacija koja je dovela do konflikta tj da sam protivnik pronadze i kazni krivce.
Itd itd. U slučaju da protivnik se pravi lud i nastavlja svoju igru tj nepostuje obicaje ratovanja može u krajnjem slučaju doći i do istrebljenja celih naroda.
Prvi put u istoriji sveta postoji oruzije sa kojima se može istrebiti potpuno celokupni narodi a to je nuklearno oruzije.
Postoje i druga oruzija kao sto su bojni otrovi sa kojima se može poprilično desetkovati jedan narod kao sto su Rusi učinili u Ceceniji pre nekoliko godina kad su bojnim otrovima ubili 80% populacije pa pa iz tog razloga vise se mnogo necuje o Ceceniji. O tome nigde nepise niti će pisati. Zvanicno sa Ruske strane u visokim krugovima je prezentirano da je jedan general starog komunistickog kova koji je po komandnoj liniji mogao narediti takav napad i naredio. On je poslat u penziju i cica mica gotova prica o Ceceniji.
Nazalost to je realan zivot i svet.
Elem Amerikanci su duboko zagovnali pobili milion Vijetnamaca ko zna koliko Iracana i td itd da nepricam zakulisne „prirodne pojave”
Data im je bila mogućnost da po obicajima ratovanja sami sebe kazne pre nekoliko godina kad su im avioni preletali sopstvenu teritoriju sa 6 aktivnih nuklearki. Da su ih spustili na neki svoj grad pobili stotinak hiljada svojih ljudi doslo bi do soka i treznjenja i sigurno bi istorija krenula drugim tokom. Kao što se desilo u Ukrajini sa cernobilom koji je pokrenuo mnoge diskusije i konacne mere u cilju zastite covecanstva od nuklearnih igara.
Prvi tenk unisten u Iraku prilikom napada Amerike je bas americki tenk unisten od samih amerikanaca. Zvanicno je doslo do kvara na GPS satelitima.
Nakraju su izgubili taj rat jer sada nema ni jednog Americkog vojnika na teritoriji Iraka. Ostavili su brojne funkcionalne spijunske mreze al to je druga prica pogotovo u muslimanskom svetu.
Pa sad kakve to veze ima sa ovom temom. U tehnoloskom svetu kakvo je ovo naše gde se ljudi igraju sa elektronikom a nesvataju je i gde je sve povezano tako neverovatno da možeš daunlodovati knjigu za samo 10 sec je i krajnja komanda pritisnutog dugmeta za aktiviranje nuklearne rakete poverena elektronici i nekoj mrezi prenosa nekim peocesorima i sl. Pa izvoli molim te udzi u te procesore koji u krajnjoj liniji obradzuju informacije i napravi sliku povrsine silikonskog cipa kao sto možeš napraviti sliku povrsine nekog jezera.
Nemoguće je jer kad dodze do kvara obično je sve sprzeno i dolazi do mikroeksplozije samog cipa pa nema ni šta da se istrazuje i obično se sve zavrsava na tome da je bila negde neka necistoca prilikom pravljena samih silikonskih milimetarskih plocica.
Lepo je rekao jedan ruski profesor na koledzu gde sam ja ucio a predaje Digitalno procesiranje signala da na ovom svetu sve ljude koji razumeju elektroniku možeš postaviti na prste obe ruke tj manje ih je od 10 sa cime se ja potpuno slazem.
Ima stvarno veliko iskustvo iz digitalne elektronike jer je radio na razvoju prvog komercijalnog CD plejera.
Ja napisah da se nasa Vojska već bavi ovim pitaqnjem preko 30 godina i to pod vocstvom ljudi koji su stvarno sposobni a ništa bas ništa kolko vidim nije procurelo.
Po obicajima ratovanja se smatra gestom dobre volje da se protivnik upozna sa mogućom upotrebom veoma razornih metodologija i tehnologija koja će u krajnjoj liniji i biti upotrebljena ako treba i protiv čitave protivnikove populacije u slučaju da protivnik nastavi ovim smerom.
Srbi su poznati da su inicirali rusenje Otomanske Imperije i Hazburskog carstva staroj preko 700 godina.
Pa šta mislis dali su sposobni da iniciraju i rusenje carstva kauboja koje postoji čak preko 200 godina.
Uz Boziju pomoć i ponekog sprzenog mikrocipa informacijama iz naše svetle buducnosti mislim da će verovatno uspeti.

Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas




Wakan
(Doors)
28. februar 2012. u 08.29
mene vise zanima zašto ljudi mastaju o putovanju kroz vreme od toga da li je ono moguće ili ne. Šta im to hvali sada i ovde da bi to tražili na putovanju kroz vreme u buducnost ili proslost. Da li je pozadina takve zelje možda nezadovoljstvo i prazan zivot udruzen sa strahom od smrti i nada da će na putovanju kroz vreme naći to za čim zude. Mislim da je to. Nezadovoljstvo sobom i zivotom i bekstvo kroz vreme sto dalje covek naivno veruje da će bezanjem doći do ispunjenosti i zadovoljstva i osloboditi se osecaja ogorcenosti koji ga prati gde god da krene kao smrdljiva riba u dzepu od sakoa. Smrad koji ga prati nema veze sa mestom gde se nalazi. Kada se covek oslobodi ogorcenosti i nezadovoljstva svako mesto na kome se bude nalazio biće mu lepo. Samim tim neće imati ni zelje za putovanje kroz vreme, jer sve sto mu treba ima sada i ovde.
toplap
(Neumorni)
28. februar 2012. u 09.33
Wakan, kao i Davlaa - potpuno ste u pravu...

Par puta sam zamolio Cika Udbasa da se zadrzi na temu, ali koje vajde od toga...

On uporno o putovanju kroz vreme...
... ja njemu o savijenom papiru, o metamateriji...
... on ponovo o tome o cemu se bavio - politika, spijunaza i tome slično.

Odustao sam od ove naprazne diskusije.

Savet Cika Udbasu:

Procitaj prvi nik i drzi se toga...

Putovanje kroz vreme je nemogoce - bar zasada (zasada u smislu milinejuma).
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
28. februar 2012. u 13.55
Lepi pozdravi, Hvala na otvorenoj mogućnosti da je putovanje kroz vreme moguće pa čak i kroz hiljade godina.
Elem malo sam se bio udaljio od teme u zelji da prezentiram da prakticno nije ni potrebna nikakva energija već prosto informacija da se aktivira nuklearno oruzije u odredzenoj situaciji kad je oruzije spremno za akciju. Za otvaranje jednog FET tranzistora je prakticno potrebna infinitezimalna energija tj struje reda nano ampera.
Elem vratimo se malo na temu. Vakum ima karakteristiku da dozvoljava elektromagnetnim talasima da se krecu samo jednom brzinom a to je brzina svetlosti 300 000 km na sec. Znači da ako se naprimer nalazimo u raketi kroja se kreće 20 000 km na cas i emitujemo svetlost u pravcu kretanja ta svetlost se neće kretati 320 000 km na sec već će se kretati 300 000 km na sec.
Ista situacija je i pri prostiranju zvuka kroz vazduh i ako pogledamo formulu za Doplerov efekat na sajtu

http://sh.wikipedia.org/wiki/Doplerov_efekat

videcemo da u dve ekstremne situacije kad se predajnik kreće ka prijemniku sa brzinom zvuka se zvuk uopste neće cuti jer će frekvencija biti 0 a u slučaju udaljavanja izvora zvuka od prijemnika zvuka brzinom zvuka će biti beskonacna tj u oba slučaja zvuk nećemo cuti bez obzira koliko je jak.
Pa kakve veze to ima sa svetlosti. Ako se krecemo brzinom svetlosti po Anstajnovoj teoriji vreme staje tj neprolazi. Znači da prakticno sve je zamrznuto u vremenu i covek bi ostapo nepromenjen iako bi na primer na zemlji proteklo hiljade godina. Kako je to moguće.
Pa prosto procesi starenja sa kojima bi u tom slučaju lako indicirali proticanje vremena nastaju na subatomskom nivou kad dolazi do kvantnih procesa koji uslovljavaju hemiske reakcije.
Npr neki elektron se eksitovao na visu putanju koju dele dva susedna atoma razlicite materije i postaje zajednicki elektron veze ta dva atoma i stvori molekul. Hemiske promene dovode do starenja bez obzira kako se kontrolisu (DNA itd)tj bez njih nema starenja a one su uslovljene kvantnim procesima.
Ako nema kvantnih procesa onda nema ni hemiskih procesa a samim tim nema ni starenja tj proticanja vremena.
Pa bas je tu ljuc jer kvantni procesi staju jer je isijavanje kvanta energije prakticno isijavanje kvantnog paketica elektromagnetnog zracenja u vakum jer medzuatomski prostor i prostor izmedzu jezgra i elektrona je subvakum tj ima iste karakteristike ko vakum pa posto se krecemo brzinom svetlosti prakticno je nemoguće da dodze do isijavanja elektromagnetnog talasnog kvanta jer se predajnik kreće istom brzinom kao i sam talas.
Pošto nema isijavanja kvanta energije prakticno nema ni hemiskih procesa tj nikakvih promena pa je prakticno vreme stalo tj svi procesi starenja su stali.
U slučaju da smo proveli hiljade godina u takvom stanju gde su svi fizicki i hemiski procesi stali usled proste cinjenice da se krecemo brzinom svetlosti pa je elektromagnetnim talasima nemoguće da napuste kvantne nosioce koji se krecu brzinom svetlosti i nakraju usporimo na konacnu brzinu nasli bi se prakticno nepromenjeni u svojoj buducnosti tju prakticno bi putovali kroz vreme u svoju buducnost hiljadu godina udaljenu.
U brzinama bliskim brzinama svetlosti svi procesi bi bili veoma usporeni tj naše starenje bi bilo veoma usporeno pa bi u zavisnosti koliko blisko bi bili blizu brzini svetlosti bilo i naše starenje tako da bi se nasli u buducnosti ali malo striji.
Pitanje ostaje kako bi se adaptirao nas mozak na usporene procese jer je mozak veoma adaptivan po pitanju formiranja novih neuronskih mreza.
Elem ocigledno je da po već prihvacenim teorijama je teoriski moguće putovanje kroz vreme tj tacnije u buducnost.
Doplerov efekat je primenjiv i na elektromagnetne talase tj svetlost stim sto u slučaju zvuka možemo baratati sa brzinama većim i nizim od brzine zvuka i svako je fizicki doziveo taj efekat dok sa svetosti baratamo sa brzinama mnogo manjim od brzine svetlosti pa dolazi do malih pomaka frekvencija svetlosti sto neznaci da nije teoriski primenjivo i na zamišljene eksperimente sa ogromnim brzinama bliskim brzinama svetlosti.
Lepi pozdravi iz Toronta Chica Udbas

toplap
(Neumorni)
29. februar 2012. u 04.42
Cika Udbas

Sve sto si napisao u poslednjem postu odavno mi je znano.
Valjda ima i drugih kojima je to poznato.

Par puta sam te zamolio da mio das u originalu imena profesora-doktora sa kojima saradjujes. Osim toga nekoliko naziva knjige-literature koji se bave poblize pitanjem za koje se interesujes.

Nema li toga - ne ocekuj ništa od mene.
Stekao sam utisak da vrlo lepo manipulises sa sadrzinom u postovima.

Ukoliko zaista želiš da cujes moje mišljenje, ukoliko ti je uopste stalo, mogu ti saopštiti još jednu zackoljicu, na koju, ne samo Ti, nego i drugi zaboravljaju... Upravu kad tako glagoljivo objašnjavas Ajnstajna...

Moram znati šta si procitao i od koga (koliko je njegovo ime validno među astrofizicarima).
Nauka se bavi cinjenicama - teorije na mogućnost postpojanja cinjenica.

Budi mi dobar!
predjin_tata
29. februar 2012. u 08.51
A šta si to ti iznio Toplap? Htio bi da smotas Universum kao da je to papir pa da probodes kao onaj u filmu pa pravo kroz picu. Kako jadan da smotas krajeve Univerzuma kad on nema krajeve? Gledaš puno filmove.

Udbas je sam sebi već dao odgovor kad je rekao da sve staje ako telo postigne brzinu svetlosti.

Udbas lepo objašnjava dok ti Toplap sve kao trazis nekakva imena, nekakve autoritete kao ti bi znao i da ti kaže covek. Drz se ti tvog prika Dovle i vaseg filozofiranja.
toplap
(Neumorni)
29. februar 2012. u 09.41
Gospodin Tatica,

... ti procitao moj poslednji post i... pametujes.

Procitaj lepo sve postove kako bi saznao ko sastavlja krajeve Univerzuma.

Ako ti raspolazes dokazima da nije Cika Udbas u oravu ili jeste, da nisam u pravu, zatresi glavom i prstima navedi svoje vidjenje.

Sa argumentima.

Ko je te argumente verifikovao i koliko su isti prihvaceni od ostalih astrofizicara.

Tatice,
ne pricaj mi da je vodonosa izmislio vodu...

Uzivaj u vlastitom ubeđenju!
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
29. februar 2012. u 12.22
Ajd Jovo nanovo,
Ako procitate lep opis UDBe sa sajta

http://www.flickr.com/photos/miran/5281871430/

izvodim interensantan paragraf:

„UDBA was (& still is) Communist Secret Police and Intelligence Service in ex Yugoslavia. Due to its perfect mimicry, adaptability and fantastic internal loyalty (non-loyal member = dead member) it's factually beyond any government or state.

UDBA is the socio-political super-organism and as such practically indestructible. Follows its own rules and philosophy, kinda mafia and Camora, surviving different party options and even political systems.

By time it transforms in The Organized Elite which then controls in the totalitarian way all three branches of the (then actual) government: executive, legislative and judicial. By default everything is subdued by interests of Elite and even the political option or party are not anymore important.

The only interest is raking and gathering MONEY and its transformation in The Capital and Power of Controlling masses.”

Stvarno lep opis UDBe nema šta.
Iz gore opisanog se lako može zakljuciti da u ovom kompjuterskom vremenu prakticno svako važno ime u svetu nauke radi na ovaj ili onaj način za UDBu i da prakticno svaka informacija iz oblasti nauke koja ima bilo kakve veze sa ovom temom se prikuplja i kl;asifikuje na vise nivoa sa visokim nivoom profesionalnosti i organizacije.
Moram opet da se vratim na politiku i desavanja u svetu nazalost jer ocigledno ima dosta onih koji bas nemaju previse vremena da čitaju izmedzu redova.
Elem početkom 20 veka se pojavila nova religija sa nazivom KOMUNIZAM.
Da to je po svim karakteristikama religija i po organizaciji i po filozofdkom pristupu.
Bazirana je na Darvinovoj teoriji evolucije i iz nje izvucenoj opstoj teoriji dijalektickom materijalizmu.
Mesto crkvi pravljeni su domovi kultura. Itd Itd bla bla bla.
Posle mnogih gubitaka u medzusobmim sukobima raznih frakcija nove religije sto u zivotima sto u materijalu doslo se do zakljucka da je najbolje kao sto je prisutno u svim religijama da se stave pod jednu kapu. Sa armijama je bilo lako jer su već sve nosile petokraku i bile zadojene istom filozofijom.
Politicki je bilo malo teze ali na kraju se pristupilo proverenoj religioznoj organizaciji sa jednim covekom na celu.
NA tajnom sastanku je doneta odluka ukazom BR. 5836549 da se formira Savetodavno_Komandno mesto nazvano „BROJ JEDAN” i na koje je izabran pokojni Predsednik Tito.
Na svetu još uvek ima barem 1 400 milona ljudi koji žive u zemljama pod koministickom upravom i mnogo miliona simpatizera.
Znači da je to jedna veoma respektivna sila kako ekonomski tako i vojno.
Svi koji su bili clanovi komunisticke partije Jugoslavije su i formalno pravno još uvek njeni clanovi.
Ovo znači da su prakticno SVi koji su na vlasti u svim bivšim republikama Jugoslavije još uvek clanovi komunisticke partije i verovatno negde u nekim budzacima cuvaju svoje crvene knjizice.
Iz kog razloga nije ni bitno verovatno za svaki slučaj ako se oni vrate pa jovo nanovo da opet budu na vrhu vlasti nekih novih komunista.
Elem sve to nije bas interensantno ljudi žele da prezive i i zadovolje svoje neizivljenosti bitno je da mesto BROJA JEDAN i dalje postoji i TITA je na njemu zamenio njegov sin. Ajd sad koji kad je TITO imao stotinu dece.
Broj JEDAN za razliku Pape iz Vatikana može da ide svuda slobodno i da uvek bude u BAZI tj sa narodom. TITO je uvek voleo da kaže svojim saborcima kad su poceli da se otudzuju od naroda „Vratite se u BAZU ” tj medzu narod ili pak spustite se na zemlju.
Iza BROJA JEDAN stoje ogromni potencijali kako naucni tako i materijalni.
Zato i iz tog razloga apsolutno nikad i nigde pa i u Hagu nije pomenuto ime UDBE iako svako zna ko je stajao iza svih desavanja u bivšoj Jugoslaviji i ko je naredio Generalu Mladicu da likvidira hikljade ljudi u Srebrenici.
To ime se nigde ne pominje i nikad neće. Ako pazljivo slusate pesme na engleskom primeticete da se pocinju da provlace Srpske reci a koje su vezane za razna desavanja u proslosti i pocinje da se pominje jedno Slovensko ime.
Kad su stvari takve kakve su pa zašto ja imam da lupam glavu sa citanjem knjiga od eminentnih naucnika i čitam izmedzu redova kad su oni svi pod prismotrom i njihove tajne dostupne.
Uzmite dolerov efekat i primenite na elektromagnetne talase i videcete ako se planete udaljavaju pojavice se pomak u frekvencijama na osnovu kojih se može izracunati i brzina udaljavanja tj na osnovu toga iliti red pomaka su dva eminentna naucnika dobila Nobelovu nagradu i na osnovu toga je napravljena teorija BIG BENG sada svuda prihvacena a koja jedino kaže da smo mi jedna velika video igrica fantasticne rezolucije jer je u trenutku Big Benga neko ukljucio prekidac i pojavilo se svetlo tj energija koja je pocela da se udaljava od mesta nastanka.
Tj za religiozne mi smo igra Bogova sto ćete naći u skoro svakoj religiji.
Pa ako je taj neko tj BOG , KREATOR, ARHITEKTA mogao da napravi sve ovo sto nije moguće da napravi jedan pisljivi vremeplov.
Ajd da nelupam vise
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas


Wakan
(Doors)
29. februar 2012. u 14.39
„Ajd da nelupam vise”

Ma lupaj, nema problema. Bas si interesantan.
toplap
(Neumorni)
01. mart 2012. u 02.25
Genijalno politicko-naučno objašnjenje.

Izuzetan primer.

Nastavi.
predjin_tata
01. mart 2012. u 04.11
Toplap, ti si izgleda malo zesce glup covek? Čitaj pazljivo šta se piše ovde. Sve si polmesao! Ti ne iznosois nikakve argumente covece, Chika Udbas ih iznosi dok ti izigravas bolesnog majmuna i postavljas glupa pitanja.

Ti bi da smotas Univerzum? Procitao si to od nekog glupana pa ti se svidilo a bilo i na filmu.

Wakka, ako je tebi a izgleda da jeste sve ravno do mora, alal ti bilo momak ne znam šta radis ovde uopste? Svi ste vi vernici isti, sve vas kao nauka ne interesuje niti putovanje u buducnost a gurali bi e prvi da vam neko ponudi isto. Bas kao sto vam ne treba medicina a kad se razbolite trcite doktoru i molite da vam pomogne. Stoka bez repa ništa drugo.
predjin_tata
01. mart 2012. u 04.23
Ups, greška u kucanju treba da piše Kakan.
toplap
(Neumorni)
01. mart 2012. u 05.11
Samo PERFEKTNO NADARENI GLUPAN može procenjivati ostale glupane.
Iz vlastitog iskustva!

Ja nisam smotao Univerzum.
To su rekli drugi kao mogućnost i ja sam to spomenuo - naveo sam Kurt Gedela.
Raspitaj se koji je taj glupan.

Sacekajmo da Cika Udbas dobije Nobelovu nagradu pa ću onda priznati da sam glupan.

Koristeci uvrede ne postizes ništa.
predjin_tata
01. mart 2012. u 06.26
Gresis Toplap, ne mnoze nadareni glupan ništa, evo ti si dokaz za to. Tebi izgleda ni srpski nije jasan. U ostalom to nije slučaj samo s našim jezikom.

Ako je neko glup, onda nadaren je još gluplji, kao ti na primer.

Taj tvoj Kurto, nikad čuo za njega. Razmisli malo svojom glavom. I ja sam čuo za te gluposti oko savijanja Univerzuma da se predje kao sav taj put u neverovatno kratkom periodu.

Cista teorija koja nema nikakvog osnova ko imalo ima mozga. U stvari nije ni teorija nego cisto baljezganje i proseravanje za mase kao sto si se ti nalepio na to pa ga čitaš.

Da ponovim prosto i jednostavno. Da bi mogao smotati Univerzum tj. njegove krajeve on bi morao dakle da ima te krajeve. A posto znamo da je beskonacan onda samim tim nema ni krajeve. Dakle jedino šta je smotano ovde si ti Toplap. Dalje, Univerzum nije ravna ploca iliti ravno nešto, mada su ljudi uvek volili da sve tako vide valjda sto im je lakse tako pa su i Zemlju iz početka smatrali kao ravnu plocu. Tako i sa Univerzumom, zna se da se siri u sve strane podjednako, otuda i teorija Big Bang-a da je moralo doći do explozije, jer zašto bi se sirio u sve strane? Dakle opet nema sanse da ga smotas sa svih „krajeva” razumes li sad?

Eto ti samo jedna prosta cinjenica o toj teoriji i tvom Kurti sto ga čitaš.

Chika Udbashu skidam kapu, vidi se da je covek dobro upucen u ono sto piše.

Samo jedna mala cinjenica ili zakljucak iz onoga šta je Udbash napisao. Ako se pri brizini svetlosti sve zaustavlja onda je nemoguće upravljati s takvim brodom jer bi svi instrumenti stali i ne bi bilo moguće upavljanje niti nasa misao ili bilo šta da funkcionise.

Zato za početak predlazem da ipak idemo svega 100 000 km/s :)
toplap
(Neumorni)
01. mart 2012. u 07.02
Tatice,
ja sam izvodio zakljucke iz onoga sto je neko postirao.

To šta Cika Udbas piše i ti otkrivas kao ameriku - tome sam objavio prvu knjigu koja je prodata ne vise kontinenata.

O njoj je bilo reci i ovde pod nazivom „Sudnji daN”

O problemuj koji navodi Udbas ja sam o tome lepo obkasnio još 1999. godine (na srpskom) u saradnji sa jednim poznartim izdavacem iz Beograda.

Knjiga nije mogla da se prodaje u Srbiji jer posle napada NATO mesecna licna primanja su bila oko 5. DM.

Ukoliko te zanima yaj odlomak iz knjige sa fusnotama ću ponovo ovde postirati.

Ne drzi mi predavanja koja sam savladao pre 40. godina.
predjin_tata
01. mart 2012. u 07.54
Toplap, nemam namery da te vredjam. Ali s obzirom na ono sto si do sad napisao ne pokazujes da poznajes tematiku. Udbas to radi s lakocom jer poznaje temu i potkovan je znanjem. Tvoje (ne)znanje je od onoga šta su drugi napisali. Udbas povezuje ono sto zna jer mu je to struka s onim što je procitao i sto znaju drugi iz struka koje su bitne za ovu tematiku. Nikad čuo za tvoju knjigu. Samo ime „Sudnji dan” mi govori da je nešto religioznog tipa, možda gresim ali to nikakve veze nema s ovim ovde ako je tako.
toplap
(Neumorni)
01. mart 2012. u 08.13
Za tatu - u nekoliko nastavaka ću postirati to što mislis da ne znam:

U poslednje vreme se sva najpreciznija merenja ostvaruju atomskim ~asovnikom. Princip njegovog rada se zasniva na vibraciji atoma.72 Tako, na primer, vibracije atoma azota u amonijaku mogu zakasniti čak jednu sekundu u toku sledećih 6. hiljada godina.73 Atom kvarca74 ravnomerno oscilira u jednoj sekundi preko 9. milijardi puta. Matematicki i eksperimentalno je dokazano da }e taj casovnik u mirovanju početi da usporava u momentu kada pone sve brze da se kreće. To usporavanje prerasta u konacno mirovanje, bez ikakvih oscilacija, onda kada brod, na kome bi se nalazio taj casovnik, eventualno dostigao brzinu svetlosti. Na`alost, isti princip vazi i za samog kosmonauta, za njegovo telo, koje je sastavljeno od sličnih atoma. Brod, isto tako. Za sve važe isti zakoni. Kako se vibracije u casovniku, kosmonautu u letilici i nje same, usporavaju postizanjem brzine svetlosti, svi hemijski procesi nemaju nikakvu funkciju.covekovo telo u zadnjem trenutku prestaje da daje znake zivota. Ali, ono nije mrtvo! U njemu je samo zaustavljen proces zivota, i ono ostaje u vecnom mirovanju, u jednom vecitom trenutku trajanja.75
predjin_tata
01. mart 2012. u 08.47
Nisam li ja to već ukratko već napisao:

„Samo jedna mala cinjenica ili zakljucak iz onoga šta je Udbash napisao. Ako se pri brizini svetlosti sve zaustavlja onda je nemoguće upravljati s takvim brodom jer bi svi instrumenti stali i ne bi bilo moguće upavljanje niti nasa misao ili bilo šta da funkcionise.”

Zato sam i predlozio brzinu manju od brzine svetlosti :)
toplap
(Neumorni)
01. mart 2012. u 09.06
Upravo na tom pitanju rade doktor fizike i matematike.

Moram prekinuti.

Izvinite.
toplap
(Neumorni)
01. mart 2012. u 09.55
Da nastavim:

Ta dva doktora treba da izracunaju kojom brzinom se treba kretati jedno telo lansirano iz naše planete koje bi u vremenskom intervalu od jednog dana stiglo do odredjenog cilja a da za to vreme prodju 50.000. godina. mereno na Zemlji...

Valjda ste me razumeli?

Wakan
(Doors)
01. mart 2012. u 10.50
„...alal ti bilo momak ne znam šta radis ovde uopste?”

Paaaaa, smejem se. Meni je ovo odlicna zamena za Minimaxsov tup-tup. Ti ocigledno neznas koliko je smeh bitan i koristan za coveka. Samo nastavite. Nego kažeš:„Zato za početak predlazem da ipak idemo svega 100 000 km/s :)” i to vezanih ociju. Vozi Misko svi ti verujemo. I, da, zamolio bih te da mi se ne igras sa dick bez pitanja, nije lepo.
Wakan
(Doors)
01. mart 2012. u 10.51
Ja se izvinjavam. Trebalo je da piše nick.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
01. mart 2012. u 12.08
Hvala ucesnicima na lepim i korisnim informacijama.
Malo da se udaljim sa teme pa ću da se vratim ponovo.
( Pre svake prave nauke se uvek javljala kvazinauka kao naprimer pre HEMIJE je bila Alhemija tj kvazinauka koja je nastala teznjom da se opisu promene u svetu koje nas okruzuje i koja je tokom svog razvoja prikljupljala znanje iz oblasti hemiskih procesa. Kad je masa tog znanja postigla kriticnu masu doslo je do istoriske nužnosti da se pojavi teorija u oviom slučaju Mendeljejeva tablica koja je postavila temelje moderne HEMIJE.
Još uvek je Alhemija veoma interensantna jer ima skrivena znanja u vezi npr otrova itd koja nikad nisu prezentirana javno.
U vezi koja se terminologija koristi prilikom pisanja je relativno lako da se zakljuci za koji period je vezan pisac u razvoju jedne kvazinauke tj iz nje prizasle nauke i koje knjige je procitao.
Ova pojava je vezana za dinamiku nesvesnog pisca jer njegovo nesvesno ga usmerava u odredzenom pravcu i ka odredzenim naslovima.
To ni malo neumanjuje piscevu velicinu ali uprincipu da bi se pisale knjige koje se bave visokotehnoloskim drustvima treba ovladati i terminologijama iz prihvacenih nauka.
Da prosto i jednostavno kažem koriscenje termina VIBRACIJE prilikom opisa atomskog casovnika je vezano za ljude koje njihova nesvesna dinamika usmerava ka spiritualizmu, duhovnosti i sl.
Termin je verovatno poceo da se masovnije upotrebljava za nove pojave u vremenu izmedzu koriscenja sata sa klatnima i pojavom rucnoh satova a pre pojave radija u masovnoj upotrebi.
Tada je bilo teško masama objasniti frekvenciju elektromagnetnog talasa pa je bilo lakse uzeti termin vibracije.
Duhovnjaci ga vole i dalje da koriste jer je verovatno vezan za muziku i vibracije zica.
Ako se želi biti u skladu sa terminologijom danasnje prihvacene nauke i opsteh znanja trebalo bi koristiti Frekvencije jer je još uvek znanje masa iz Kvantnog sveta veoma malo pa nebi trebalo koristiti terminologiju iz Kvantnog subsvemira jer bi dovelo do konfuzije citaoca i reaktivne reakciju koje bi dovelo do napustanja citanja pisnja od strane pisaca sa Kvantnom terminologijom.
Evo jednog lepog opisa Atomskog sata iz vremena njegove pojave gde se preplice terminologija prekvantnog i kvantnog vremena.

http://arhiva.elitesecurity.org/t107775-Atomski-sat-koliko-je-tačan
)

Da se vratim na temu:

Lepo primeceno:
„Samo jedna mala cinjenica ili zakljucak iz onoga šta je Udbash napisao. Ako se pri brizini svetlosti sve zaustavlja onda je nemoguće upravljati s takvim brodom jer bi svi instrumenti stali i ne bi bilo moguće upavljanje niti nasa misao ili bilo šta da funkcionise.”

E tu sad nastaje problem jer treba da udzemo u oblast nauke koja izucava funkcionisanje LJUDSKOG MOZGA. Neko će da kaže pa PSIHOLOGIJA i u toj oblasti imamo dosta znanja i nebrojano svetski priznatih pisaca sa Nobelovim nagradama.
Nazalost Psihologija je samo kvazinaouka jedne nove nauke koja tek treba da se pojavi i koja će biti bazirana na teoriji o funkcionisanju ljudskog mozga sa bazom u kvantnoj teoriji i teorijama mreznih komunikacija i protokola a koja će postaviti zakone o funkcionisanju neuronskih mreza i zakonitosti proizislih iz njih.
U toj oblasti sam da kažem dosta dobro potkovan barem u koriscenju terninologije i pojmova. Tokom perioda od 15 godina sam proveo u drustvu doktora posebno Neuropsihijatara sa dugogodisnjim iskustvom.
Neuropsihijatri u Srbiji prvo zavrsavaju medicinski fakultet pa onda se bave psihologijom.
Bas tu i lezi kljuc našeg problema upravljanja brodom.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas

Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
01. mart 2012. u 13.30
Elem da nastavim pisanje o problemu upravljanja brodom:
Ljudski mozak sam po sebi je neistrazena teritirija i dugo vremena neće ni biti.
Bez obzira i da se postave temelji nove nauke nekom teorijom o neuronskim mrezama i na njoj bazirane definicije SVESTI još uvek će zbog raznih psiholoskih fenomena biti veoma teško napraviti dublji prodor u izucavanju funkcionisanja ljudskog mozga.
Bez obzira na cinjenicu da mnogi autori pišu da se ljudski mozak koristi samo 5% nezvuci logicno jer bi evolucija dovela do smanjenja i atrofiranja organa koji se koristi samo 5% ili pak uopste nebi doslo do razvoja takvog organa. Neki opet iznose da mozak koristi 80% svog potencijala za obradu slike tj našeg vidzenja i sl.
U svakom slučaju ja mislim da mozak dobrim delom koristi svoj potencijal za biohemisko funkcionisanje našeg tela, koordinaciju i izvodzenje muskulaturnih funkcija itd itd. Sa strane moje profesije mogu da kažem da ogroman deo potencijala mozag koristi za skeniranje okruzenja po pitanju potencijalne opasnosti po opstanak samog bioloskog nosioca tj tela a samim tim i opstanak samog mozga.
Kad bi takav organizam stavili u brod u kojemu dolazi do smanjene hemiske aktivnosti i u okruzenju koje je relativno bezbedno po opstanak veoma je verovatno da će doći do prestruktuiranja spektra vaznosti poslova koje će obradzivati mozak takve individue pa će doći i do povezivanja neuronskih mreza po principima drugih vrednosti i može da se lako desi iako su svi procesi znatno usporeni da kreativna aktivnost mozga bude povecana jer se u takj proces kreativnosti ukljucuju i delovi koji su se pre bavili funkcijama vezanim za svakodnevu delatnost vezanim za opstanak nosioca tj tela.
Znači da verovatno ljudi buducnosti neće imati atrofirana tela a ogromne glave već drugaciju povezanost i kompleksnost mozdranih celija.
Znaci ako bas nismo u samoj brzini svetlosti već veoma bliskoj još uvek će mozdana aktivnost biti dovoljno brza i snažna za upravljanje brodom jer je za ocekivati da će komunikacija izmedzu samog broda i coveka da se vrsi na bezicnom nivou da nekazem telepatskom nivou.
Postoje i razmišljanja da će brod sam po sebi biti inteligentan
organizam tj sledeća stepenica evolucije prilagodzena za svemir i funkcionisanje na bazi i principima elektronike., procesora i sl koji bi energiju za svoj opstanak crpli direktno od prisutnog elektromagnetnog zracenja oslobodzenih biohemiskih procesa u našim stomacima pa samim tim proizvodnje i konzumacije hrane i sl.
Sto bi rekli zivotna forma koja koristi cistu energiju.
Bla bla bla na temu androida , kiborga i sl.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
toplap
(Neumorni)
02. mart 2012. u 02.55
Energija jeste energija.

Šta ti podrazumevas pod „cista energija”?

Koje su to ostale neciste?

Što se pak neurona tiče - upravo oni jesu inicijalna kapisla za protok naših misaonih funkcija.

Na brzini nešto manje od bzine svetlosti i brzina impulsa u neuronima je sporija.

Kad tako glagoljavo objašnjavas - budi revnosan i po ovim pitanjima...
toplap
(Neumorni)
02. mart 2012. u 03.58
Za Taticu...

Ako danas odes na
net.hr
zatikm na planet X
videces informaciju
„Najveci slučaj još uvek traje”

Evo delic tog citata:

„Priče tvrde da su Nacisti radili na tehnologiji koja je mogla savijati vrijeme i prostor, no u svojem su istraživanju neprestano nailazili na blokade zbog kojih navodno nikada nisu u potpunosti uspjeli usavršiti tehnologiju.”

OLvikm citatom ne tvrdim ništa - podsecam te na samo neku cinjenicu ili
„cinjenicu”?
predjin_tata
02. mart 2012. u 05.41
Udbash,

„Znači da verovatno ljudi buducnosti neće imati atrofirana tela a ogromne glave već drugaciju povezanost i kompleksnost mozdranih celija.
Znaci ako bas nismo u samoj brzini svetlosti već veoma bliskoj još uvek će mozdana aktivnost biti dovoljno brza i snažna za upravljanje brodom jer je za ocekivati da će komunikacija izmedzu samog broda i coveka da se vrsi na bezicnom nivou da nekazem telepatskom nivou.”

Bas tako. Ima nešto sto je daleko brze od brzine svetlosti! Ljudska MISAO!

predjin_tata
02. mart 2012. u 05.42
Kakane,

Nemoj da kakish, drzi se ti tvoje smirenosti i religije.
Wakan
(Doors)
02. mart 2012. u 07.31
Vidim da pratis šta pišem ovde. Verovatno si neki moj tajni obozavalac, sobzirom da mi je tvoj nick nepoznat. Pa kao i svaki obozavalac koji zudi da se zblizi sa predmetom ili osobom koju obozava tako i ti igrajuci se simbolično mojim dickom pokusavas da ostvaris intimnu bliskost sa mnom. Kao recimo stipkanje Ronija Kolemana ili kada je obozavalac Nadala usao u teren i poljubio ga ili ubistvo Dzona Lenona. Svi ti postupci su vodjeni zeljom da se obozavalac spoji sa obozavanim pa makar to bilo i simbolično igranje sa njegovim dickom.
Wakan
(Doors)
02. mart 2012. u 07.33
m,šta ti mislis?
predjin_tata
02. mart 2012. u 08.02
Kakane, ja mislim da ti nemas bas ništa da ponudis na ovu temu. Tebi je lepo na ovom svetu i nije ti uopste jasno zašto bi neko putovao u buducnost. Pa ajde ti lepo budi dobar, eno ti Psihologija diskusija pa se izivljavaj koliko ti volja. Vidim pricas o nekakvom nabacivanju, stipanju. Hvala na ponudi, nisam gay, na pogresnoj si diskusiji.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
02. mart 2012. u 11.45
Da i ja mislim da je tacna tvrdnja MISAO je najbrza tj trenutna.
o tome možemo naći u mnogim starim knjigama a i svi stari ljudi barem u vreme kad sam ja bio detu su uvek govorili MISAO je bajbrza.
Pojam ciste energije se pojavio kada i masovnije koriscenje elektricne enrgije jer nije bilo masnih mrlja po plafonu od dugogodisnje upotrebe lojanice i ciscenja iz peci za grejanje. bilo je potrebno samo ukljuciti prekidac. Iz tog razloga se smatralo da je to visi oblik energije tj 'Cista energija„
Usustini i jeste cista ako se dobija iz hidroelektrana gde se prakticno zracenje sunca pretvara u hidrostaticki pritisak vode putem ciklusa isparavanja i kisa a nije bas cista ako se koriste termoelektrane gde zagadzujemo atmosferu i okolinu sagorevanjem uglja.
Ponovo je taj termin u modi pri pojavi vetrenjaca i solarnih panela koji nam daju energiju koju je lako transformisati u mnoge druge vidove energije npr grejanje, svetlost, sliku na YV i sl.
U svemiru se solarna energija može direktno putem solarnih celija pretvoriti u elektricno koja bi zadovoljavala skoro sve potrebe svenirske stanice u direktnoj transformaciji u potrebnu energiju.
Prilikom brzinama bliskim svetlosti se neusporavaju procesi kvantnog isjavanja iz atoma i molekula nego im se smanjuje broj
Sto u krajnjoj liniji dovodi posto je neuron kompleksan sistem sa mnogim biolosko-jonskim medzuvezama i do usporavanja odziva same neuronske celije na pobudni signal.
Takvo stanje ne mora da znaci i da će sam odziv Centralnog Nervnog Sistema tj MOZGA biti usporen.
Nebi bas da pišem na temu ljudskog mozga jer ipak spada u oblast bezbednosti tj Državno-Vojnih tajni i brojni radovi od strane naših eminentnih strucnjaka na tu temu su klasifikovani i neobljavljeni bas iz tog razloga al mogu da kažem da sobzirom da mozak ima paralernu strukturu funkcionisanja neuronskih mreza za razliku od danasnjeg kompjutera koji ima sekvencijalnu verovatno bi doslo da iako ke usporen odziv jednog neurona da sama mreza promenom strukture ima isti pa čak i brzi odziv na odredzebe podrazaje zbog drugacije strukturisane neuronske mreze sa većim brojem neuronskih celija.
Da pojednostavim bez obzira koliko je neki covek vredan opet će 10 prosecnih uraditi mnpgo vise posla.
Bilo je pokusaja da se napravi kompjuter sa npr 1000 procesora u mrezi koji bi mnogo brze radili8 neki posao nego jedan pa čak napisani jezici npr OCAM za programiranje transputera - osnovne celije sa jednim procesorom za takvu strukturu kompjutera pa se sve zavrsilo na tome da ju bezbednosne sluzbe USA kopile tu firmu i zatvorile. Znaci nismo samo mi koji radime takve stvari nego i svi drugi kad dodze do skakljivih prodora u onlasti teorija u nasem slučaju a tehnologija u njihovom.
Jedan od pionira u oblasti svesti i neuronskih mreza je i profesor Rakovic na elektrotehnickom fajultetu u Beogradu i pisac je brojnih radova iz te oblasti.
I on mnogo vise zna nego sto objavljuje iz gore pomenutih razloga.
Što se tiče oblika coveka buducnosti za ocekivati je da će ići pre na razvoj sedmoslojne struktur kore velikog mozga umesto sadasnje sestoslojne sa kojom se razlikuje od petoslojne prisutne kod zivotinja. Bas taj sesti sloj se i smatra uslovom za pojavi i razvoj gocora i mnogih drugih karakteristika vezanih za inteligenciju, kreativnost otd.
Smanjenje tela na ustrb glave bi dovelo do velikih neprevazidzenih problema, uspravni hod, prostor za smestaj srca, probavnih organa i sl da nepricam o smanjenju sposobnosti za samoodbranu i prezivljavanje.
Možda neka simbioza mehanike i glave bi mogla da dodze u obzir al to je već druga tema.
lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udvas
Wakan
(Doors)
02. mart 2012. u 12.39
kako nemam. Pa mi ovde rasvetljavamo psiholosku pozadinu putovanja u buducnost. prosvetli nas i reci nam zašto ti želiš da putujes u buducnost? Drugo. Nisam pisao samo o stipkanju već o nacinima na koje obozavaoci pokusavaju da se spoje sa predmetom obozavanja. Tako da ti ovde nesvesno vrsis projekciju :„Vidim pricas o nekakvom nabacivanju, stipanju. Hvala na ponudi, nisam gay, na pogresnoj si diskusiji.” svoje zaokupljenosti a sve to potvrdjujes tako što nastavljas da mi se igras dickom. Sve ga nešto uvrces, izvrces, zavrces tako da sticem utisak da sve to radis sa velikim uzivanjem. m,jel sam u pravu? jel uzivas dok se simbolično igras mojim dickom uvrtanjem, zavrtanjem, izvrtanjem mog nicka?
predjin_tata
02. mart 2012. u 21.33
Kakane, „Pa mi ovde rasvetljavamo psiholosku pozadinu putovanja u buducnost. prosvetli nas i reci nam zašto ti želiš da putujes u buducnost?” U redu ovo već ima neki smisao mada ne verujem da će neko kome je lepo u ovom svetu kako jeste moći shvatiti. Razlozi su isti bas kao sto su razlozi vernika da veruje u boga. Ako možeš da shvatis dubinu razloga zašto verujes u boga e ti isti razlozi su za nekoga ko hoće da putuje u buducnost. A o ovom drugom tj. pederastriji neću da raspravljam. Imaš Psihologija diskusiju kao sto rekoh i jedva će docekati da te isprofiliraju.
Wakan
(Doors)
03. mart 2012. u 08.57
„...ne verujem da će neko kome je lepo u ovom svetu kako jeste moći shvatiti.” Znači da tebi nije lepo u ovom svetu kakav jeste pa bi rešenje i spas tražio u buducnosti. Znaci, ogorcenje i nezadovoljstvo zivotom i sobom su psiholoska pozadina tvoje zelje za putovanjem u buducnost. U nadi da ćeš naći rešenje i spas za svoje ogorcenje i nezadovoljstvo zivotom i sobom ti želiš da putujes u buducnost. Znaci. Tvoji motivi za putovanjem u buducnost su nezadovoljstvo i ogorcenje. Sledeći ovu logiku ispada da je i psiholoska pozadina verovanja u Boga ogorcenje i nezadovoljstvo zivotom i sobom. Ali ako pogledamo Filosofiju i verovanje u Boga kroz Istoriju covecanstva videcemo da to nije tačno. Da nezadovoljstvo i ogorcenje nisu pozadina verovanja u Boga. U Filosofiji na svim kontinentima bog je bio ideal kome je covek tezio da se sto vise priblizi i bude samim tim bolji covek. Imajuci jedan takav ideal ispred sebe covek ne skrece sa puta zaslepljen trenutnim zadovoljstvima, već zanemarujuci ih i ne gubeci ideal iz vida radi na svom duhovnom usavrsavanju, priblizavajuci se idealu, i samim tim stiti sebe od prljavstina. Znaci verovanje u Boga je zelja za duhovnim usavrsavanjem i ono nije vodjeno nezadovoljstvom i ogorcenjem zivotom i sobom kao sto je slučaj kod tebe. Tako da je ovo glupost:„Razlozi su isti bas kao sto su razlozi vernika da veruje u boga.” Tebe u vremeplov vodi razocaranje dok vernika vodi zelja za spajanjem sa apsolutom a na tom putu dolazi do samospoznaje kroz saposmatranje i razvijanju svesnosti na vise nivoe. Putovanje u buducnost je najobičnija zelja za begstvom, kao sto si i ti pobego u Australiju nadajuci se da ćeš pobeci od sebe i zivota dovoljno daleko, ali djavola. nezadovoljstvo te prati kao smrad ribe u dzepu od sakoa, gde god da pobegnes. Eto, probao sam da shvatim u dubini razloge i koliko vidim nisu isti, jer jedno je nesvesno begstvo vodjeno razocaranjima a drugo svesno kretanje ka idealu. A, da, imaš divne ruke μωρό μου, diiiiivne
predjin_tata
03. mart 2012. u 22.40
Kakane, kakish li kakish? Zato te uporno i nazivam ovim nickom jer ti bolje pristaje. Prvo pobrkao si loncice, ja ne živim u Australiji nego u Srbiji. Drugo sve ovo sto si napisao ti ne vredi ništa jer si kako sam napisao totalno promasio pravi razlog religije je SMRT! Zašto covek tezi da živi duže? Zašto ide doktoru kad se razboli? Zašto ako se spaja sa apsolutom posle smrti ne bi odma umro? Neki do duse to i rade kao neke sekte koje se masovno ubijaju kao sto je bio slučaj kad je Halejeva kometa prolazila zadnji put. Da, u pravu si ja nisam zadovoljan ovim zivotom ali mi je eto drago da ti jesi, stvarno ako jesi neka si! Ne treba ići tako daleko u proslost pa da vidimo šta su religije učinile covecanstvu i koliko su ga unazadile. I još uvek unazadjuju. Evo samo jedan primer. Nauka je dovolno razvijena da može razviti bilo koji organ od naše žive celije. A šta vidimo? Još uvek liste cekanja na organe donatora? A ko to zaustavlja da se kloniranje organa ne sprovodi? Religije naravno kažu igramo se boga. U buducnosti kako Udbash piše covek će verovatno biti neka vrsta kiborga, masina i covek. A zašto sve to pitas se? Pa opet jedna te ista stvar: SMRT! Covek hoće da bude besmrtan. Ja sam zadovoljan sad, made mi nije lako, crkavica od plate, žena ne radi, troje dece! Gledam šta se desava u svetu, glad, strajkovi, zaostrava se na sve strane. Svi gledamo u buducnost da će biti bolja, nadamo se. Pogledaj kakav je zivot bio pre 100 godina? Slozit ćeš se da je sad bolje ali su i prohtevi veci reci ćeš. Jeste ali je i prosecan vek veci a zivota nikad dosta.
Wakan
(Doors)
04. mart 2012. u 09.13
Ja ipak mislim, μωρό μου, da volis da mi poliras dick.U suprotnom bi bio skoncentrisan da argumentovano objasnis svoje stavove pišuci tekst. Ja u tvom tekstu vidim jednu plitkocu u razmišljanju, ogorcenje zivotom, sobom i Bogom (verovatno mislis da zasluzujes mnogo vise i da vredis mnogo vise od onoga sto ti je On „dao”) strah od smrti i zelju da živis beskonacno pa makar i kao strasilo. Sve u svemu jedan konfuzan um koji rešenje za svoju konfuziju misli da će naći u buducnosti, umesto da se posveti sadasnjosti i sadasnjem trenutku. Razmišljajuci o kiborzima, buducnosti, kloniranju, strahujuci od smrt, nezadovoljan, ogorcen i projektujuci svu svoju agresiju i bes na Boga i religiju kao rezultat svega nabrojanog ti jednostavno ne živis u ovom trenutku. Ne živis u sadasnjosti već dozvoljavas da prolazi pored tebe u proslost da bi ga se setio nekog trenutka u buducnosti, kao trenutak iz proslosti. Tako ti zivot konstantno prolazi u nezadovoljstvu. Verovatno mislis da bi bio zadovoljan i srećan kada bi imao Ferari, kucu sa bazenom, Armani odelo i bio najfrajer u selo. Takvim mastanjem sam sebi stvaras osecaj nezadovoljstva i ogorcenosti. Pozadina svake ogorcenosti i nezadovoljstva su naše zelje i poistovecivanje sa njima. „Želim do bola”. Želim toliko da pocinjem da patim. Zašto se plasis smrti? Smrt je realnost koju sto pre prihvatis pre ćeš početi da živis slobodno i opusteno. Verovatno si i kao osoba neodlucan i plasljiv u dodiru sa novim i nepoznatim. Drugo. siguran sam da nisi procitao ni jedno Filosofsko delo (pa zato poistovecujes Filosofki pogled na Boga i religijski) a ni Isusovo ucenje pa si zato u svom neznanju kivan na religiju. Na religiju u obliku kojem nam danas prodaje crkva. Da si malo bolje upoznat sa Filosofijom video bi koliki je jaz između njih. Sto pre prihvatis svoju smrtnost pre ćeš se osloboditi nezadovoljstva i posvetiti sadasnjem trenutku. Neće ti prolaziti u strahu i glupostima, jer si svestan da već sutra možda dodje tatica i kaže 'ajde sine vreme je da pajkis'. A tad treba da budes spreman da ostavis svoje igracke, sa kojima tako volis da se igras, i poslusno krenes da pajkis a ne da se otimas, places, molis i govoris kako nije fer i kako se nisi igrao dovoljno i da molis za još samo 2 minuta. 'Molim te tatice, još samo malo da se poigram, molim te, molim te, molimte!!'. http://www.youtube.com/watch?v=LJBo92iItp4&feature=related Filosofija uci coveka kako da živi i kad dodje trenutak da umre da to uradi kao covek, kako dolikuje a ne da place kao !@#$. I da mu je kriv tatica zbog toga sto misli da se nije igrao dovoljno dugo i kako bi on zeleo. Tu se vidi jasno bozja volja i volja coveka. A mesto na kome se ukrstaju stvara patnju, nezadovoljstvo, ogorcenje, bes, mrznju itd. sa kojima se covek poistovecuje.
Wakan
(Doors)
04. mart 2012. u 09.34
evo ti jedan video koji će ti slikovito predstaviti predhodni tekst i Objasniti Filosofiju u nešto više od 4 min. http://www.youtube.com/watch?v=owU2GNHNJes

Ili možda ovaj da vidis kao treba da ides zivotu u susret.
http://www.youtube.com/watch?v=vMnDyJZ2ygw
predjin_tata
05. mart 2012. u 00.00
Kakane, mnogo brate kakish, zagadi svu okolinu! Sve sto si napisao je upravo o tebi samom! Mene nisi niti možeš dotaci s tvojim bolesnim razmišljanjem mesaje koji zna sve. Tvoje me baljezganje i kvazi budizam ne interesuju a izgleda nikoga ovde. Zato kako Talerman rece mom sinu zbog kog i imam ovaj nick ajd' odyebi!
Wakan
(Doors)
05. mart 2012. u 05.19
http://www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg μωρό μου, nemo se uzbudjavas. Možda nisi nešto inteligentan ali zato imaš divne ruke, diiiivne. Keep working
predjin_tata
07. mart 2012. u 03.55
Samo ti kaki Kakane.
predjin_tata
07. mart 2012. u 03.55
Samo ti kaki Kakane.
toplap
(Neumorni)
07. mart 2012. u 10.07
Već smrdi od toliko kakanja...

Dobija se utisak da neko uvek kad se povede kakva-takva zanimljiva dikskusija, posle triedesetog posta, izrodi se svadja-vredjanje i tome slično.

Moderator se mora podzamisliti...

Ko će znati zašto se tako postupa, kakav je cilj i kuda to vodi?...
Demokratiji?

Da, u demokratiji scako može reci šta god želi, ali to da ne smeta drugima.

Ispitivanmja su pokazala da možda demokratija i nije za svakoga, naročito za ljude koji ne postuje sebe - samim tim ni druge.
predjin_tata
08. mart 2012. u 05.11
„Ispitivanmja su pokazala da možda demokratija i nije za svakoga, naročito za ljude koji ne postuje sebe - samim tim ni druge.” Toplap, slazem se s tobom. Demokratija jw dobra za normalan svet. Međutim kad demokratju das bolesnima kao ovi pederi koji se nabacuju na svakom koraku, hoće da marsiraju Beogradom. Niko im ne brani neka se karaju koliko im volja ali to im naravno nije dosta nego hoće da ih kao mi „priznamo”? Pa se onda jedna ovakva diskusija zavrsi o raspravi o pederastriji? Bolesno do bola!
toplap
(Neumorni)
08. mart 2012. u 05.47
Nisam merodavan da procenjujen te pedercice, kako ti kažeš.
Njihova stvar.
Ovde sam da nešto naucim.

Nek se Cika Udbas pojavi i nastavi.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
08. mart 2012. u 22.32
Pa ajd i ja da se pojavim i hvala na komplimentu za ucenje..
Prebacivanje na drugu temu i mala razmimoilazenja imaju smisla i veoma su razumljiva i imaju svoj cilj i svrhu.
Iz tog razloga sam vise puta skretao sa teme vremeplova na teme iz drustvenopolitickog zivota jer se sve medzusobno preplice i u uzajamnom uzrocno posledicnom odnosu.
Nezaboravite da svi mi ovde izuzimajuci mladze osobe poticemo iz uredzenog drustva gde nije bilo haosa u obrazovnim sistemima, kriminal na niskom nivou i sve ostale karakteristicne stvari za jedno srednje razvijeno socijalisticko drustvo.
Zašto je ovo važno za nasu temu. Iz prostog razloga sto ideje i rešenja nepadaju sa neba već su produkt ucestvovanja velikog broja cinilaca (ljudi, okruzenja, prirode oko nas itd itd) pa kad se nadze potreban uslov tj covek koji može svatiti i povezati u celinu dolazi obično u nekoj tihoj noćisa mesecinom prilikom setnje do stvaralacke HARMONIJE i povezivanja u celinu gde se čak i sumovi stavljaju u sluzbu da se pomogne u radzanju ideje i da se dostavljaju rešenja za istu.
Imate milone primera za ovo sto pišem da je neki običan dogadzaj doveo da otkljucavanja skrivenih potencijala inovatora i do stvaranja teorija i genijalnih otkrica.
Iz ovoga izuzimam pronalazace i genije kao sto je TESLA koji je izgleda uvek bio u HARMONIJI tj stvarao je harmoniju oko sebe i stvarao celog zivota već mislim na hiljade onih koji su stvorili i dali covecanstvu nešto u odredzenom vremenskom periodu.
Jedan od Glavnhi cinilaca za sinhronizaciju te stvaralacke harmonije su ljudi iz stvaraocevog okruzenja pa je iz tog razloga i važan cinilac da ljudi u uredzenom drustvu oslobodzeni strahova haosa i sa osecajem zasticenosti i pripadnosti jednoj celini sa visokim moralom su sposobni da se brze i cvrsce povezu u celinu i omoguće lakse i cesce stvaranje stvaralacke Harmonije.
Pre nekog vremena ne tako davno je u Kini ukazom zabranjeno stvaranje i prikazivanje filmova o putovanjima kroz vreme.
Na Zapadu su to protumacili ko i uvek do sada kroz svoju prizmu gluposti i o tome komentarisali na Tveu da je u pitanju indikator sve tezeg stanja u Kini gde se na ovaj način zabranjuje bezanje od stvarnosti u neke imaginarne svetove i sl.
Veoma je lako videti koliko nerazumeju čak ni neka osnovna desavanja u prirodi i sve tumace po svom arsinu. Kina je u usponu i sve manje Kineza želi da se iseli iz zemlje, lakse se nalazi posao i sl.
Pa zašto se onda u Kini pojavljuju zabranjene teme kao sto je putovanje kroz vreme , istrazivanje i putovanje svemirom i sl.
Iz prostog razloga jer su posli putem uredzenog drustva i svojim homogenim obrazovnim programom dostigli visok nivo uredzenosti koje je vodilo ka osvescivanju pojava vidljiva samo u uredzenim drustvima a jedna od njih je i STVARALACKA HARMONIJA.
Zavisno o tome cime su nadareni pojedinci u takvom drustvu zavisi i u kojoj oblasti će se napraviti prodori i pojaviti genijalni radovi. Iz tog razloga i pojedini narodi daju veci broj velikih ljudi iz specificnih oblasti.
Problem je što se u takvim uredzenim drustvima lako izvlace informacije od strane onih koji ih da nekazem spijuniraju jer stvari cistije izbijaju na povrsinu svakodnevnog zivota i lako se pokupe bez da se mora ulaziti u zabranjena i sticena podrucja.
Ocigledno da su Kinezi svesni toga i izgleda da su bas iz tog razloga i stavili zabrane da nebi ukljucivanjem velikog broja ljudi u celine isplivale odredzene informacije na povrsinu a ne zbog nekog bekstva od stvarnosti.
Elem na odredzenom nivou obuke pripadnika KGBa, CIe i sličnih sluzbi se uci takozvano citanje buke. Prosto i jednostavno kao sto cobanin obucava svoje kerove da po buci i ostalim desavanjima u stadu ovaca pronadzu lako vuka tako i ljudi primenjuju slične tehnike na drugim nivoima.
Kad se dobro ovlada tim tehnikama onda se mnogo vise vidi irazaznaje u desavanjima gde je ukljucen veci broj ljudi npr na demonstracijama i sl.
Nadareni pojedinci bas iz te buke sa davanjem pitanja i dobijanjem odgovora mogu relativno precizno da izvuku informacije o stvarima koje su u podsvesti pojedinaca iz te grupe ljudi gde se te podsvesti medzusobno sinhronizuju i stvaraju celinu koja je sposobna da sagledava stvari kojih pojedinac nije svestan.
Znci da nije samo UDBA zainteresovana za ovu temu već i drugi i verovatno da su postigli nešto iz razloga nivoa mera uvedenih za prikrivanje.
Mi dobro prikrivamo i ništa koliko vidim nije isplivalo u javnosti a mogu da kažem da sa našim malim nesuglasicama da nekazem svadzama dobro znamo da mutimo vodu što se da zakljuciti o pisanju pojedinih ucesnika ove diskusije.
Valjda su nas Turci dobro istrenirali tokom 500 godina okupacije kad smo morali da stosta krijemo i prikrivamo od njih.
Dali je i kako neka informacija dosla iznekog drugog vremena je teško zakljuciti jer treba odvojiti sve remetujece faktore i prikljuciti ih logicnim uzrocima najcesce vezanim za dnevno politicka dezavanja sa kratkorocnim i dugorocnim ciljevima i preostalo propustiti kroz sito vremenskih desavalja i klasifikovati po kriterijumima vremenskih desavanja u nasoj proslosti i desavanjima koje će se desiti u buducnosti i na osnovu toga doći do zakljucka dali je moguće da npr informacija putuje kroz vreme.
Veoma slozen posao.
Nakraju da se vratim Zapadnjacima kod njih je sve cisto ko na dlanu. Skoro svi će reći da putovanje kroz vreme nije moguće pa čak ni informacijama jer da je moguće svako bi otisao dan u buducnost da vidi loto brojeve. Logino je i ocekivati od drustva gde je novac merilo svega.
Dosta i naših će reci : Pa šta lupa ovaj Chica da je moguće on prvi bi otisao da pokupi lutrijske nagrade.
Pa ima nešto mnogo vaznije od nagrade na lotou a to je zivot.
Ima jedan dobar vic. Presreo ubica coveka u Americi pa kaže „Pare ili zivot”
A covek kaže „uzmi mi zivot pare cuvam za stare dane.”
Ajd da nelupam vise
Lepi pozdravi iz Toronta

Chica Udbas
toplap
(Neumorni)
09. mart 2012. u 07.12
Sve je to u redu...

Predji na glavnu stranu problema koji si postavio...
predjin_tata
09. mart 2012. u 08.47
Toplap, imam utisak da ti nešto imaš da kažeš na ovu temu ali zbog nekog razloga nećeš? Kao da cekas šta će Chika Udbash da napise pa da onda vidis da li si u pravu ili ne? Možda gresim. Što se tiče onoga sto je Udbash napisao da je vazniji zivot nego loto ili pare tu se potpuno slazem. Jedino sto tu nije jasno je to kad kaže da je zivot vazniji da li tu misli da ako je neko ubijen u akciji da bi se mogao upozoriti pa da ne bude ubijen. Ako bi putovanje u buducnost bilo moguće i na ovaj način kako se do sad stvari razvijaju to je svakako teoretski moguće. Ali putovanje u proslost već nema nekih osnova. Ima takođe teoretski kao paralelni Univerzumi. Gde bi iako bi mogli putovati u proslost to ne znači da se nešto što se već desilo može ponistiti! Nego samo promenuti tok dogadjaja i kreirati sasvim novi dogadjaj a onaj što se već desio i dalje traje sa svim svojim posledicama. Ali ovaj novi kreira sasvim novi svet, novi Univerzum. Ovo malo komplikuje stvari kad se prica o putovanju u proslost.
toplap
(Neumorni)
09. mart 2012. u 12.28
Teoretski (zasada) je moguće putovanje u buducnost - samim tim, kad se to dogodi, moguće će biti i putovanje u proslost...

Zakoni fizike (opet zasada) tvrde da to nije moguće!

Zašto?

Ako će tvoj pra-pra-pra...unuk krenuti neće moći biti u mogućnosti da vidi svog pra-pra-pra...unuka. Čak ni kao posmatrac!

moguće je da nastane kolaps fizike - kolaps Univerzuma - koji u osnovi i ne dozvoljava takvu mogućnost.

To je zasada mišljenje astrofizicara.

Cika Udbas možda ima nešto sto nije znano astrofizicarima.

To upravo ocekujem od postavljaca teme.
toplap
(Neumorni)
12. mart 2012. u 04.07
Ako „MI” ovde ne „vidimo” jedan drugog kako znamo da smo iz vremena sadasnjeg?...

Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
12. mart 2012. u 21.59
Potpuno tacna konstatacija.
„Teoretski (zasada) je moguće putovanje u buducnost - samim tim, kad se to dogodi, moguće će biti i putovanje u proslost... ”
Putovanje u proslost kao POSMATRAC je relativno lako izvodljivo.
Dovoljno je izaci u zvezdanu noc i pogledati u nebo i vi ste već putnik u proslost zvezda koje vidite.
Kad bi imali dovoljno snažne i kompleksne aparate da zumirate svaku tacku neke vidljive planete prakticno bi mogli i da vidite detaljnije njenu proslost tj mogli bi da budete putnik u proslost neke zvezde kaoo posmatrac.
Teoriski planeta zemlja zraci u prostor posebno u toku dana kada je obasjana radijacijom od sunca koja se odbija od njene povrsine i u zavisnosti od apsorpcije tog zracenja se dobija i refleksija koja mmoze lako da se registruje kamerama sa satelita i dobija se slika zemlje.
Ako bi naprimer postavili na povrsinu meseca neko ogledalo na pogodnom mestu i imali dovoljno jak teleskop da primite sliku sa meseca vi biste bili prakticno putnik u proslost od nekoliko sekundi tj koliko je svetlosti potrebno da ode do meseca i vrati se.
Čak i sa danasnjom tehnologijom bi bilo moguće izvesti tako nešto.
Normalno svi ćete reci pa koje su to gluposti takvo putovanje u proslost je sista glupost. Pa bas i nije jer slike i desavanja iz neke istoriske bitke sada putuju svemirom i kad bi imali takve tehnologije da putujemo trenutno mogli bi da postavimo kamere sa nezmam kolko megapiksela i zumiramo na zemlju i datu bitku i td itd. Nebi bilo vise 'istoriju piše pobednik„.
Putovanje trenutno SVASTA pa astrofizika kaže nemoguće je.
Astrofizika je deo FIZIKE i bazira se na zakonima fizike .
Niko nikada nije a niti je moguće na sadasnjom tehnoloskom razvoju izmerio brzinu gravitacije jer je nemoguće stvoriti masu niizcega i pretvoriti je u ništa
Svemirska tela su milijardama godina prisutna i njihove putanje se sve bolje izracunavaju pa je i gravitacija predvidiva tako da je prakticno nemoguće reci dali se gravitacija prostire ili neprostire trenutno. Da li uopste postoje gravitacioni talasi i dali uopste postoje.
(Nezaboravite da su matematicke formule i translacije potpuno istog oblika kao za elektricno polje naelektrisanog tela i sile privljacenje mase nekog tela.)
Postoje razne teorije ali uglavnom ništa ozbiljno.
Svuda ćete naći da se smatra da je gravitacija u crnoj rupi toliko jaka da sprečava svetlost da izidze iz crne rupe itd itd.
Znaci ostale su još velike nepoznanice koje će biti svetlije u vekovima koji dolaze i ako znamo da su bile teorije da će ako se vozi auto vise od 100 km da dodze do smrti vozaca koje su sada smesne tako će sigurno i mnoge sadasnje teorije biti smesne u vekovima koji dolaze.
Nezaboravit još jednu bitnu stvar da su danas masmedija i propaganda snaznije nego ikada pre i lako je fabrikovati i prikazivati neistinu dugo.
U eksperimentima se masovno koriste procesori sa kojima je lako manipulisati tako je i za ocekivati da će se pojavljivati još vise teorija koje će opstajati samo jednu sezonu.
Bez obzira na sve putovanje u buducnost je teoriski moguće a putovanje u proslost kao posmatrac sa limitovanim vidnim poljem je i prakticno moguće i dogadza se svakodnevno.
Jedno samo pitanje za diskutante. Koju je tacku Astrofizika uzela za početak koordinatnog sistema svemira i na koji se reper izracunavaju brzine nebeskih tela.
Bez koordinatnog sistema i tacki repera je veoma teško izci iz kaosa planetarnih izracunavanja i povezati sve u celinu pa samim tim i precizno sagledati gravitaciju i gravitaciona kolebanja.
Neko će dobiti sigurno Nobelovu nagradu na temu i izradu programa koji bi na osnovu izabrane tacke koordinatnog sistema i brzine 0 u toj tacki davao pozicije svih vidljivih planeta i njihove brzine.
Lepi pozdravi iz Toronta.
Chica Udbas

toplap
(Neumorni)
13. mart 2012. u 08.59
Cika Udbas - dobar dan!

Sve sto si naveo u tvom poslednjem postu je lepo, čak divno, kako kažu recenzenti, objašnjeno u mojoj prvoj knjizi...

Što se poslenjeg pitanja tiče (i to je objašnjeno):

Astrofizicari (veliki broj njih) na osnovu Deplerovog efekta i kompjuterske animacije izveli su povratni efekat (vratili u početku) veliki broj najujdaljenih galaksija i dosli do zakljucka da je pre 13,7 milijardi godina sve bilo staciomnirano u jednoj tacki - singularitet.

U toj tacki od milijardu, milijardu, milijardu puta manja od tacke koju stavljamo ovde na kraju recenice, nastao je Big-beng.

Niko nikada neće saznati koliko je ta tacka singulariteta imalka vek trajanja (procene su da to iznosi milijardu, milijardu, milijardu puta krace od jedne sekunde, eksplodirao je prostor u kojem je bila stacionirana sveukupna masa Univerzuma.

Sve se to može naći u velikom broju knjiga, naučnih rasprava i diskusije na ovu temu...

Predji na stvar:

Neću da ova tema ispadne dijalog među nas dvoje... Budi jezgrovit i jasan - da bi te svi razumeli...

Ako te nisam razumeo - potrazi krivca.

Prihvatam ako mislis na mene!
Wakan
(Doors)
16. mart 2012. u 08.33
http://www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg bravooo!!!, bravoooo!!!. Sad je pretpostavljam pauza između prvog i drugog cina.
toplap
(Neumorni)
16. mart 2012. u 09.13
Uopste ne mislim da je ikakva pauza...

Cika Udbas je ili Cika ili Udbas!!!

Covek kome je upucen poziv i ne javlja se danima znači da nema šta reci.Ili ON zna previse - JA znam premalo.

Od presude (verbalne) niko nije poginuo...

To sto je Tebi do smeha - tvoja stvar.

Meni je svejedno...

Možeš ispricati koji nepoznati vic... Da se bar svi nasmejemo...

Ili je čitava tema najveci vic?
Wakan
(Doors)
16. mart 2012. u 09.37
„Covek kome je upucen poziv i ne javlja se danima znači da nema šta reci.” Ili je možda otputovao u buducnost.

„Ili je čitava tema najveci vic?” Upravo tako. Tekstovi zasnovani na „možda” „verovatno” „najverovatnije” „ako” „kada bi” su najveci vic.
toplap
(Neumorni)
16. mart 2012. u 12.43
Dosta je na „Filosofija” bilo dobrih i loših viceva.

Možda Cika je na nekom zadatku.
Sacekajmo do ponedeljka.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
16. mart 2012. u 20.36
Izvinjavam se što se nisam javljao jer sam malo bio zauzet.
Bas me nasmeja onaj Italijanski klinac.
Lepo napisa„
”Ili je čitava tema najveci vic?„ Upravo tako. Tekstovi zasnovani na ”možda„ ”verovatno„ ”najverovatnije„ ”ako„ ”kada bi„ su najveci vic. ”.
U tome i jeste poenta tragovi nesmeju da ostanu nego samo smeh.
Nije mi ni na kraj pameti da prozivam ikoga zbog bilo čega pa ovo je samo diskusija na temu FILOZOFIJA.
U FILOZOFIJI se filozofira „ da li je moguće, dali je nemoguće ili pak dali je logicno, ili dali nije logicno pa se iz toga kad se sakupi kriticna masa filozofiranja tj prezvakaju sve varijante izrodi neka teorija pa zatim i neki prakticni uredzaj.
A šta bi želeli da vam pišem: moja iskustva u vezi sa ovom temom. To je malo nemoguće jer prvo mi nebi verovali da su se odredzeni dogadzaji desili u kojima je izgubilo stotine ljudi zivote a nigde se nisu prikazali ni zapisali.
Šta vi mislite da svi ovi raspadi i ratovi su se desili sami od sebe ili sto je Narod odlucio da se pobuni i da nisu rezirani od strane Amera, Engleza i drugih njima sličnih i da nisu ubacivali svoje mreze i krojili nam kapu.
Koliko sada novih sitnih i velikih Srpskih burzuja idu na placana putovanja u vasington.
Letos su pobijeni skoro svi putnici putnickog voza koji je isao za beograd i nestali su bez traga a medzu njima je bio i neko veoma važan za Amere koji se krio u masi i nakraju su poslali dva ”nevidljiva„ helihoptera kao oni sto su bili u akciji za Bin Ladenom koja su zajedno sa posadama zarobljena jer se pojavio niotkuda jedan jedini stari još funkcionalni tenk T55. Tenk se zaustavio i jedan Srpski vojnik sa sinjelom i puskom 48com o ramenu je izisao napred i prisao svim onim nabildovanim i cuvenim Americkim fokama i tražio da se predaju pa su se posade predale jer im je njihova logistika javila da nema teskog naoruzanja u okolini i nisu imali ništa da zaustave jedan običan tenk T55.
Broj tog tenka mozete naći na listi unistenog oruzija tokom rata u Hrvatskoj. Gde je cuvan i kako je cuvan podpada pod Vojnu tajnu.
Oba hilihoptera su poslata odmah za Rusiju tako da su potegnute veze Amera sa našim politicarima ostale bez rezultata. I svi sad cute o tome a skoro svi putnici jednog voza su nestali.
Tenk i vojnik nije dosao niotkude ni iz proslosti ni iz buducnosti već je bilo dobro rezirano od strane Udbe.
Ja sam sedeo u restoranu dva dana kasnije kad su mi dali Ruski orden od strane lično predsednika Putina. Stavio sam ga na grudi i pitao konobaricu dal mogu da platim pivo sa ordenom a ona je rekla da ordenje neprimaju.
Ja sam uzeo orden i vratio im rekavsi da ne mogu da sa njime platim pivo i prodro se ”Ovo je Srbija„.
Kasnije su mi rekli da se Putim prvo naljutio pa su se posle svi slatko smejali.
A i šta bih ja sa tim ordenom da ga nosim ovde u Kanadi ili pak da ga imam u Srbiji da dokazujem sa njime da je moja prica tacna.
Primio sam ga stavio na grudi sto je znak da sam ga prihvatio i poslao nazad da ga cuvaju za mene. Zato su se kasnije i smejali kad su svatili.
Ostaje samo moja prica i lupetanja a istina je negde duboko pohranjena u bunkerima.
Postoje obicaji ratovanja proizasli iz ko zna kojih davnih vremena koji treba da se postuju. Ko ih nepostuje nestaje sa stranica istorije na ovaj ili onaj način.
Ko postuje obicaje i obicajno pravo dobija pre ili kasnije Andzela cuvara koji će ga upozoriti kad bude potrebno a i pomoći na neki način tako da oni kojima ništa nije sveto odlaze vodoravno sa mesta susreta a onaj ko postuje uspravno.
Pitajte svakog ko je ratovao da li je imao neko iskustvo u odisudnom trenutku kad mu je bio zivot o koncu i dali je imao Andzela Cuvara koji mu je pomogao videcete šta će reci.
Ja sam komunista mada idem u crkvu i tehnicki sam obrazovan tako da teško prihvatam da Andžele cuvare salje neko sa neba. Mnogo mi je logicnije da dolaze iz naše buducnosti i da nam daju mesidze kad nam stvarno zatreba.
Zato sam i postavio ovu temu da vidim šta vi mislite o putovanju kroz vreme a posebno u proslost.
Skoro sve religije imaju svoje filozofiju o porukama, Omenima i sl i ocigledno je da ja nepisem ništa novo na tu temu niti sam ja nesta sad izmozgovao.
Prosto i jednostavno takav je zivot i to je deo zivota.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas ”
predjin_tata
17. mart 2012. u 02.03
Udbash,

Meni si sasvim jasan. Možda zato što mogu da se prepoznam i poistovetim s nekim tvojim stavovima i dogadjajima.

Sad će ovaj kvazi budisticki pedercic da te profajlira :) Šta ćeš, cisti proizvod zapada i njihove propagande. Jadnicak hoće da filozofira a još nije naucio za šta mu shupak sluzi.

Samo ti nastavi da pišes, ja te sa zadovoljstvom čitam!!

1703

toplap
(Neumorni)
17. mart 2012. u 08.17
Cika Udbas

To sto nazivas putovanje u buducnost nije ništa novo za mnoge forumase ovde ili bilo gde u svetu.

YouTube je prepun NLO oko naše planete, baze na Mesecu ili na Fobosu...

Nije naodmet procitati o grupaciji Bilderber,.. zatim o masonima koji vuku korene od pre 83.000. godina...

Raspad SFRJ je bio potez MMF!

Kad sve to skupis i poredjas pravilno eto tvog mozaika koji je meni poznat odavno...

Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
17. mart 2012. u 20.28
Da potpuno je tačno da je zavrsni udarac dobro pripljemljenog scenarija bio izveden sa MMFom.
Bilo je 15 milijardi dolara u zajednickoj kasi koje su brzo potrosene u toku jedne godine i kad su se potrosile i nestalo para u kuci pocela je svadza i ravodi tj raspadi.
Dobro rezirano u Zapadnoj kuhinji i izvedeno uz pomoć domaćih izdajnika.
Šta kazati o Masonima. Kad je cela Evropa bila nepismena i seljacka pojavila se zanatska sekta koja je ovladala matematikom i drugim znanjima razlicitim od drzanja pluga. Prenoseno sa kolena na koleno znanje je pocelo polako da ulazi u gene i deca zanatlija su iskoristila svoje zanatsko znanje da steknu bogatstvo i moc i sad imaju popriličnu snagu. Meni uopste nisu interensantni niti ih vidim kao opasnost prosto i jednostavno jedna grana u evoluciji koja će se pre i kasnije istopiti i sliti u reku jer znanje je masovno dostupno svima. Sigurno je da su prve „gradzevine” pocele da se prave i sa pojavom coveka pre 100 000 godina al ja nevidim nikakvu senzaciju u tome. Naslagano kamenje sa blatom izmedzu njih možemo nazvati „zidarstvom” i zidarstvo je bilo uvek deo covekovog bitisanja na ovoj planeti ništa novo ništa staro.
Nikad se nisam oslanjao na neke UFOove ili paranormalne pojave nego na sigurno oko i mirnu ruku i hvala bogu još uvek sam ziv i bistre glave.
Ja volim da čitam udzbenike a ne knjige pogotovo ne popularisticke knjige
To je već druga prica i nije za ovu temu.
Elem ako želimo da posaljemo mesidz ili poruku u proslost po mom predhodnom razmišljanju nije neophodno da mi kao fizicka tela putujemo brzinom svetlosti već imamo samu svetlost kao nosioca talasa.
A i šta bi i uradili ako bi mi putovali, zaustavili nekog prolaznika i rekli ej ja sam iz buducnosti.
Ovde u Kanadi zvanicno priznaju da 20% populacije ima neku mentalnu bolest pa nebi ni obratili paznju na jednog ludaka vise na ulici jer oni drže ludake na ulici a mi u ludnici.
Kod nas bi u staro Titovo vreme takva osoba verovatno zavrsila u ludnici pa bi se doktori smejali „ evo jednog koji nije Napoleon nego iz buducnosti”

Znaci logicno je da posaljemo kodovanu poruku u faznoj brzini koja ima veću brzinu od noseceg talasa tj Elektromagnetnog talasa svetlosti.
Sobzirom da je brzima svetlosti u drugim materijalima malo manja od brzine svetlosti u vakomu pa samim tim i fazna brzina je manja sto bi dalo mogućnost da sa izborom materijala i dobijemo zeljeni pomak Kvanta vremena prema zeljenoj proslosti u koju želimo da posaljemo poruku.
Prosto i jednostavno receno ako imamo elektromagnetni talas svetlosti u vakumu onda je fazna brzina determinisana tj jednosnacna pa bi bilo logicno i da je rastezanje kvanta vremena prema proslosti jednoznacno pa ispada da bi mogli da posaljemo poruke u samo odredzenu proslost u odnosu na sadasnjost.
U slučaju koriscenja prostiranja elektromagnetnog talasa u drugim materijalima brzina bi bila manja nego u vakumu pa bi fazna brzima sa dobrim izborom materijala bila veca od brzine svetlosti u vakumu u zavisnosti od koriscenog materijala pa bi i rastezanje vremenskog kvanta prema proslosti bilo razlicito tako da bi imali mogućnost skokovitog biranja slanja poruke u proslost u odnosu na sadasnjost.
Pošto je u pitanju kodovani tj modulisani signal koji ako se pravilno izvede nenarusava zakone termodinamike o ocuvanju energije u proslosti postoje osnove za verovanje da bi takav signal tj poruka mogla samo da posluzi za preusmeravanje započetih akcija u proslosti bez da bi narusila energetski kontinuitet u proslosti.
Prosto da kažem mesto da skrenete ulevo usled poslate poruke bi skrenuli udesno. Energetske transformacije u vasem telu bi ostale u skladu sa Termodinamickom zakonom ocuvanja energije i energetski kontinuitet trenutka bi bio ocuvan.
Ovo je veoma važno jer su pojedini ljudi ulozili mnogo energije i razmišljanja tokom vekova pokusavajuci da naprave perpetumobile sto je zakon Termodinamike o ocuvanju energije lepo objasnio.
Energija se ne moze stvoriti ni iz čega niti otici u ništa pa je samim tim perpetumobile nemoguće napraviti jer bi trebalo iz ničega dodavati energiju sistemu koja se izgubi u trenju i sl.
Ima i dan danas na youtube mnogo videa a i mnogo knjiga koji prezvakaju staru slamu da je perpetumobile moguće napraviti.
Elem globalni zakoni nisu naruseni a ostaje da se porukom utice na odredzeni način u odredzenim tackama u proslosti u odnosu na sadasnjost.
Još samo da kažem da je akciji u vozu u kojoj su zarobljena 2 americka nevidljiva hilihoptera prethodio eksperiment koji je imao za cilj da utvrdi brzinu MOZDANE HOLOGRAFSKE REZONANCE izvedene uz pomoć kompleksne sinhronizacije signala sa GPS satelita i mreze kablovske televizije koji je dao odredzene rezultate i iz tog razloga je bilo neophodno ukloniti sve potencijalne nezeljene svedoke.
Danasnji umrezeni svet daje neslucene mogućnosti za izvodzenje eksperimenata na zavidnom nivou koji u prvom redu služe za svatanjem i ovladavanjem odredzenih drustvenih pojava koje bi blize objasnile funkcionisanje ljudske jedinke a prvenstveno funkcionisanje ljudskog Mozga i ljudske Svesti.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas

Dovlaa
17. mart 2012. u 21.08
Udbas
mislio sam da si malo ozbiljniji.Zbog tvojih godina i struke.
Ta prica oko otetog voza,to su price za malu decu.Ljudi skloni senzacijama,zaverama po svaku cenu,a ti se izgleda družiš sa njima,mogu svasta da izmisle.
Ovo je 21. vek,pa sve i da je 18. vek tako nešto ne bi moglo da se sakrije.Ti ljudi pobijeni u vozu,pa imaju oni neke rodjake,neke prijatelje,neko od njih bi to izneo makar na internet.Mnoge novine bi jedva cekale da tu vest objave.Znam ti ćeš reći da urednici novina ne bi smeli da stampaju to,ali vest ide brzo,vlasti i Ameri ne bi uspeli svima tako brzo da priprete.
I ta rodbina pobijenih,reci ćeš da oni zarad svog zivota ne bi smeli ništa da objave.Ma smeli bi,kad nekome ubijes nekog bliskog,proradice inat i učinice nešto pa makar dao svoju glavu.
I još smesnije,jaka licnost koju traže Ameri putovala vozom.Paz da nije.
I ta tvoja prica sa ordenom,opet još jedna bizarnost i paljevina.Palis sebe ili želiš da diskutante potpalis takvim jeftinim senzacijama.
Što se tiče zavera,mi Srbi i tu idemo u krajnost.Ili potpuno svemu verujemo sto god Dnevnik kaže,mislimo da se sve desava spontano i bez zavera.
Ili idemo u drugu krajnost i u svemu vidimo zaveru.
I kad Zvezda izgubi od Partizana opet je to zavera masona i americkog predsednika.Kad mu žena neda sex,opet je zavera svetskih mocnika.
I po pitanju zavera covek mora da ima bistrinu,cistu svest i zdravu pamet.
Još pominjes neku pusku M48,pa to nasa vojska već nema godinama,ili ti je to samo mala alegorija kako je nas vojnik slabo naoruzan zarobio Amere.I to još kažeš samo jedan srpski vojnik...
Raspad Jugoslavije ima mnogo vaznije i dublje motive od MMF.
Prvo trebaš znati da MMF nije neko jako telo samo po sebi već da su oni samo produzena ruka svetskih mocnika.
Jugoslavija je razbijana još pre postojanja MMF-a.Još dok je bila kraljevina.Ni ta prva Jugoslavija mnogima nije odgovarala.Ona Titova još i manje jer je bila komunisticka-socijalisticka,vlast naroda.
Naravno da je novac bio u igri,ali ne tih tricavih 15 milijardi.Novac je tu kao jedna metafora jer kapitalisticke zemlje svuda po svetu razbijaju zemlje koje imaju drugacije uredjenje,zemlje koje neće njima da se pokore,a Jugoslavija je svakako bila takva.
Zapadni kapitalisti i danas razbijaju zemlje po svetu,i prvo to cine sa zemljama koje su antikapitalisticke kao Kuba i sl.Razbijaju zemlje koje im se opiru,koje nedaju da budu opljackane.
Mala Kuba svakako nije vojno opasna za Ameriku,ali opasna je Kuba kao pojava sa tim rezimom, i zato Ameri takve zemlje bombarduju ili im udaraju sankcije da te zemlje sa antikapitalistickim rezimom ne bi bile uzor drugim zemljama,da ne budu uzor običnom americkom coveku koji bi se tako pobunio i izveo revoluciju kao ona iz 1917 u Rusiji.
Kapitalistima ne odgovara levicarski sistem jer bi tada kapitalisti bili razvlasceni,oduzeta im imovina,mnogi bi bili streljani,zatvoreni i proterani.Bas kao sto je uradio Lenjin a i slično Tito.
Tu je uvek pitanje,narod ili svetski mocnici tj kapitalisti koji imaju ogroman novac neposteno stecen na izrabljivanju običnog naroda.
To se vidi i na primeru Jugoslavije.Tito je posle 1945. uradio sto treba,oduzeo je imovinu bogatih lopova,dao narodu i podržavio.E zato je razbijena Jugoslavija,zato je razbijen i SSSR.I ta imovina posle raspada YU,naravno data je opet bogatasima,zapadne firme su kupile za sitne pare najunosnija srpska preduzeca.I zato EU tera Srbiju da donese zakon o restituciji tj o povracaju imovine oduzete posle 1945.Nije EU stalo da nas neki seljak dobije njive koje su mu komunisti oduzeli,već tim zakonom će zapadnim kompanijama biti vraceni rudnici i ostala velika bogatstva koja su oni drzali pre 1945.Tako da Srbija postaje potpuna kolonija,novac i vlast u rukama zapadnih kapitalista.A narod nas već sada radi za njih za bedne pare,za 200 evra mesecno.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
17. mart 2012. u 22.07
Potpuno tačno je sve sto pišes. Ja nisam kazao da je Jugoslavija razbijena sa MMFom već da je zavrsni udarac izveden MMFom sto je razlicito. Procitaj još jednom. Doveden je Ante Markovic koji je preko noćipodigao plate na 1500 maraka i tada su otisle rezerve koje su bile 15 milijardi i kad su one potrosene u toku jedne godine naglo stezanje kajsa i odbijanje MMFa da da još koju parici. Sve je bilo veoma sinhronizovano.
Ekonomska situacija pocela da biva na gore i doslo je do socijalnih nemira sto je zavrsilo gradzanskim ratom. Nekazem da MMF i socijalni nemiri izazvali rat već samo dali varnicu koja je omogućila eksploziju.
Što se tiče voza nisam nigde pomenuo da je bio jedan jedini vojnik nego jedan jedini tenk. Bilo je tu poprilično iskusnih ratnika. Voz je usao u tunel samo je deo zadnjeg vagona bio van tunela. Iskljucena je struja na drugom izlazu postavljeni reflektori i dva teska mitraljeza. Tenk je prisao vozu sa sa zadnje strane kad su Ameri bili na polovini voza.
Isto tako nisam pomenuo ko su bili putnici. Ocigledno je da po tvojim emotivnim reakcijama mislis da su bili ObičnI putnici tj ljudi koje srećemo svakodnevno na ulici.
U vozu su ostali živi samo putnici u dva kupea i kad je voz dosao u beograd na stanici su cekali njihovi rodzaci. Niko drugi nije cekao na stanici a ti pogodi zašto.
Nije to prvi put da je izvedena takva akcija. Nesecam se tačno koje godine mislim da je bilo 95 jer mi je cerka bila stara 4 godine a rodzena je 91 kada je voz iz Beograda usao u Barsku stanicu u jeku sezone i samo su ljudi iz nekoliko kupea stigli u Bar a ostali su bili prazni. Moja bivša žena se cudila kako to da u jeku sezone ima tako malo putnika prema moru i ceo voz je bio skoro prazan.
DBe je tada izgubio 4 coveka u akciji ciscenja voza. Ja nisam ucestvovao u direktnom komandovanju akcijom tada ali sam prošle godine direktno komandovao i nismo izgubili ni jednog jedinog coveka čak šta vise samo je jedan jedini covek izvrsio likvidaciju u čitavom vozu da nepisem kako.
Ako bas nisi upucen ovde u Kanadi Ameri u akcijama koriste radije na izgled običan upaljac nego prigusivace.
Upaljac je verovatno Engleska ideja jer je ustvari bocica spreja sa kojim ako se poprska po licu skoro momentalno nastaje malaksalost a kasnije smrt. Veoma opasna metode koja može veoma lako da se primeni na javnim mestima i u masama.
Moj dobar prijatelj inače rodzeni Kanadzanin doktor nauka jevrejin mi je o tome pricao pa mu ja nisam verovao bas mnogo dok se i sam nisam uverio.
E kad budem dosao u posed takvog upaljaca molim te posalji mi adresu da ti ga posaljem da se i lično uveris.
Nezaboravi da je tokom demonstracija protiv Vijetnamskog rata likvidirano 150 000 ljudi a u istoriji je ostalo samo ono pucanje na studente.
Niko nepominje milione likvidiranih Indijanaca i milone likvidiranih po Africi i sirom sveta od strane Engleza nego su samo krivi Staljin tito i njima slični.
Nije ništa neobično da ljudi kojima je maternji jezik Engleski su skloni krvoprolicima i genocidu.
Engleski jezik je jezik Kanibala.
Kad mi kažemo da je neko u nevolji mi kazeme da je u govnima do guse a oni kažu da je u SUPI. Ko će da jede meso koje je bilo u govnima niko pa čak i sama pomisao je odvratna a kuvano meso bas i nije loše.
Kad mi kažemo da je nešto skupo koristimo izreku ' Ko svetog Petra kajgana„. a oni kažu kostace me ruka i noga. Kome pa treba ruka i noga ako ne da se baci na razanj.
Ovde u Kanadi svake godine Kanadski Indijanci dolaze pred parlament da traže da se pronadzu kosti oko 100 000 indijanske dece koja su nestala iz skola u perodu pre 1914. Šta mislis gde su zavrsila ta deca kad im se ni kosti ne mogu pronaći.
Uzmi malo pa analiziraj Engleski jezik i svatices kolko je nas jezik stariji i izgradzeniji i zašto oni nikada neće i ne mogu da stanu sa ratovima huskanjima i sl.
Prosto i jednostavno usadzeno im je u krvi putem obrazovanja i nakraju jezika koji im i dan danas inicira i iritira kanibalske porive.
To nisu nikakve senzacije samo se o tome neprica i sto je još gore neizucava se.
Takav je zivot ja ga nisam izmislio.
lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas


Qubic
18. mart 2012. u 03.36
„Elem ako želimo da posaljemo mesidz ili poruku u proslost po mom predhodnom razmišljanju nije neophodno da mi kao fizicka tela putujemo brzinom svetlosti već imamo samu svetlost kao nosioca talasa.”

Dobro razmišljanje Chicha Udbash, po nekoj mojoj slobodnoj proceni svetlost se kao nosioc talasa nalazi u Srcu, a ne u telu. Srce je nosioc svih organa u organizmu, i ako mi tu svetlost brzinom misli koja je trenutna, a samim tim i beskonacno (mnogo) puta veca od brzine svetlosti prenesemo u proslost, mi automatski prenosimo istu tu proslost u sadasnjost, a samim tim i u buducnost.
Dovlaa
18. mart 2012. u 03.59
Ti si neki veliki shaljivdzija.Neko ko prima orden od Putina,neko ko vodi poverljive akcije,a dodje ovde na srpski sajt da se ispovedi nama običnim smrtnicima.
Styo se tiče vremena Ante Markovica,ti ocigledno nisi tada živeo u Jugoslaviji,ili se loše secas.Prosecna plata tada nije bila 1500 maraka.To su samo preterivanja jer se tada zaista bolje živelo nego posle.Platu od 1500 maraka je tada imao samo neko ko je radio u izuzetno jakoj firmi koja se recimo bavila izvozom i radio je na nekoj rukovodecoj ili strucnijoj poziciji,i imao je fakultet.Tada prosecnu platu je imao neko kao ja sqa srednjom skolom.Ja znam to vrlo dobro jer sam bio zaposlen tada u državnoj firmi,i imao sam malo veću platu od prosecne,možda nekih 10-20% veću.I takva moja plata nije dostizala 1000dem.Sto znači da prosecna plata je mogla biti maksimalno 600-700 dem ,a to je realno kao danas 600-700 eu,a sto je opet dosta vise jer sada prosek u Srbiji nije veci od 250eu,i ako država obmanjuje i kaže da prosek u Srbiji bar 350eu.
To je laz da je u Jugoslaviji tada bilo ekonomskih nemira.Rat je poceo iskljucivo spolja,jer vodje republika su bili mahom ljudi pod uticajem Zapada koje je Zapad i spremao godinama sa ciljem da srusi YU.I ljudi tadasnje opozicije su mahom bili ljudi Zapada,Draskovic,Micunovic i sl.
Čim je uveden visepartijski sistem,to je bio i zvanican kraj YU.
Zapad je radio na razbijanju YU još dok je Tito bio ziv,samo nije tada uspelo.Raspad SSSR i celog istocnog bloka je još vise stvorilo uslove da se razbije YU.Zapad je mrzeo YU tvorevinu još od njenog stvaranja 1943. ali su morali da trpe tu cinjenicu.
I što se tiče duga prema MMF i tih 15 milijardi,to su opet smesne price.Cinjenice su drugacije,tadasnja vlada YU je smanjila dug prema MMF i mislim da su rezerve države bile prilično slične kao i dug prema MMF.Ta YU država je bila mnogo ozbiljnija od svih sest danasnjih i nije dozvoljavala da neko ili MMF manipulise sa njima.
Danasnji dug bilo koje od sest YU republika je veci od celog duga SFRJ.
Što se tiče tih vozova,zna se samo da je presretnut voz u toku rata koji je isao za Crnu Goru,da su paravojne snage iz Srbije pohvatale neke muslimane i pobili ih.To se odmah znalo.
A te tvoje bajke su zaista plod maste,jer da je neko pobijen u tom tunelu,pa i ti ljudi imaju rodjake,ma kako bili ubijeni.Ne može se to sakriti uz sve mere opreza,pretnji i ucena.
Dnasnji ratovi i nasilje se bas znatno i razlikuju nego pre zbog dostupnosti informacija.
Mogu da verujem da policijske snage upadnu u voz,zarobe par ljudi,odvedu ih na saslusanje i da posle ti ljudi umru u nerazjasnjenim okolnostima.Ali sve drugo je losa teorija zavere.
Kad nekog odvedu u policiju,pa bude danima u rptitvoru,nije teško izrezirati da se taj obesio u zatvoru,ili prerezao vene.
A što se tiče tvoje teorije da su neki narodi genocidni,ona je plitka i nefilozofska.
Genocidni su uvek oni koji su jaki,koji snagom mogu slabasne istrebiti.
Hrvati su klali Srbe 1941. jer su imali mocnu Nemacku kao podrsku.Mocni Rim se nije libio da istrebljuje pobunjene Jevreje.
Spanci,Francuzi i Britanci su istrebljivali i mucili egzoticne slabasne narode koji nisu mogli da im se odupru.
Turci danas cine genocid nad Kurdima,Jevreji nad Palestincima a Rusi nad Cecenima.Uvek jači kolje slabijeg,nema tu genocidnih naroda i rasa.

Qubic,ako mislis na srce fizicki kao organ,od toga nema ništa.Možda si se pogresno izrazio,o tome sto pišes može biti samo reč o dusi,ne o srcu.
Qubic
18. mart 2012. u 04.21
Dovlaa, ja ne znam šta je sa tobom problem,.. r u a square-headed one, the slave of your extrmly limited understanding or what?..

Tako se isto ispravlja proslost (chitaj istorija), automatski, dolaskom iste te svetlosti u proslost, naravno ako je kolicina svetlosti dovoljna (konstantna), i Srce i misli na svom mestu,.. to je uvek dvosmeran proces...

Qubic
18. mart 2012. u 04.40
Dpvlaa, dusa je rupa bez dna, to je istorija već nebrojeno mnogo puta dokazala, osim ako u njoj nema svetlosti, a odakle ta svetlost dolazi?

Ti hoćeš da kažeš da je 'misao' materijalna, da, možda si u pravu, ali ta materija sigurno ne pripada Mendeljejevom, niti bilo kom drugom znanom sistemu.
Qubic
18. mart 2012. u 04.59
Da, i gde je tačno granica između Mendeljejevog, znanog ili neznanog sistema, vidljivog ili nevidljivog?,.. u ljudskom razumevanju i nigde vise. (Ja znam da ništa ne znam, al' volim da pricam...)
Qubic
18. mart 2012. u 05.05
Sto je gore to je i dole, sto je dole to je i gore, svetlost na Nebu, svetlost na Zemlji, srce na Nebu, srce na Zemlji,.. ogledalo,.. misao između.
Qubic
18. mart 2012. u 05.14
*naravno sve je pod znakom navoda, upitno, zavisno, uslovljeno...
toplap
(Neumorni)
18. mart 2012. u 07.59
Prava - pravcata popara.

„NEKO” je ponudio zdelu: Ne zna se velicina, oblik, boja i od čega je napravljena...

„NEKO” je u njoj prosuo mleko sumnjivog porekla i starosti: Ne zna se da li je kravje, bivola, ove, koze ili majmuna...

„NEKO” je nadrobio hleb i šta drugo: Ne zna se da li je hleb taze, bajat ili nahvatao se muvle...

... Ima ovde koji misle zdravo i svojom glavom.
Recimo Davlaa...

Ima i takvih koji navode „cinjenice” sa novina (zute)!

Niko ne navodiu cinjenice- dokaze ili se poziva na naučnim rezultatima objavljenih u nekoj publicistickoj knjizi...

Ima ovde svasta: Ima sve i šta ima?

Ako je ovo nekakva filosofija - recite mi u cemu je bit te filosofije?

Zaista je teško filosofirati na naučnim temama bez ikakve cinjenice.

Valjda znate šta je cinjenica...
Qubic
18. mart 2012. u 08.42
toplap, dokazati nedokazivom nedokazivo, svakako je savesno, ali ako je nedokazivo nedokazivom nedokazivo, nedokazivom nedokazivo nikako ne možeš dokazati. Dokazivom nema potrebe, dokazivom je nedokazivo nedokazivo.
Qubic
18. mart 2012. u 08.58
Uostalom zašto Chicha Udbash sa svim svojim bogatim znanjem i iskustvom ponekad baca akcenat na tajne sluzbe, šta mislis?...
toplap
(Neumorni)
18. mart 2012. u 09.27
Neću da spekulisem.

Cika Udbas može te nedokazivo dokazivo dokaze da iznese...

Zašto ih ne iznosi?

Onako kako si zakljucio Nešto nedokazivo ne može biti nikakav dokaz.

Ukoliko nisi zadovoljan mojim odgovorom - drugo mišljenje:

- Cika udbas možda zna nešto, ali se boji zbog svoje egzistencije...

OVO POSTAJE ZACARANI KRUG - kao da nas neko vuce za nos a drugom rukom za usi i nogama nas mlati po straznjici...

Davlin komentar upravo upucujew na takav zakljucak spakovan u „celofanu”.
toplap
(Neumorni)
18. mart 2012. u 09.29
Dobro je sto Cika Udbas nije „Shiva”.

Qubic
18. mart 2012. u 11.22
„- Cika udbas možda zna nešto, ali se boji zbog svoje egzistencije...”
Eto sad toplap, sad smo opet u zacaranom krugu, da se on boji zbog svoje egzistencije sigurno ne bi iznosio cinjenice. Znaci nešto on tu, mora da zna.
toplap
(Neumorni)
18. mart 2012. u 11.47
A koje to cinjenice je iznio za koje ja (možda Davlaa) nismo znali?

Koliko znam Kragujevac se nalazi u Srbiji...
Qubic
18. mart 2012. u 12.08
„A koje to cinjenice je iznio za koje ja (možda Davlaa) nismo znali?”

Znaci vi ste u istoj klapi, samo se pretvarate da ste razliciti.

Koje cinjenice, pa o toj vasoj tajnoj sluzbi.

Qubic
18. mart 2012. u 12.21
Ili mislis da nije tajna, da svako za sebe ponesto taji. Gde svi taje, ne taji niko.
toplap
(Neumorni)
18. mart 2012. u 12.47
Ja i Davlaa u klapi???!!!

Znaci Ti i Udbas u klapi...

Jednu izreku koju s vremqna na vreme ponavljam„

”Svako ponesto zna,
svako po malo,
ali niko dovoljno„

I - šta dalje?

Nadmudrujemo se rečima - nigde cinjenice?...”
Qubic
18. mart 2012. u 12.57
Da sacekamo ponedeljak, možda se Udbash javi, ili ako hoćeš dikutuj ako ti je volja, možda te volja ipak natera...
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
18. mart 2012. u 18.23
Bas me nasmejaste ljudi sa pravim filozofiranjem.
Da često pominjem tajne sluzbe jer one danas usmeravaju nauku u njima zeljenom pravcu.
Ako se nešto otkrije novo u prvom redu se upotrebljava u vojne svrhe i obavijeno je velom tajnosti i sto je još gore protivnicka strana se usmerava u drugom pravcu na razne nacine.
Čitava lepeza metoda je dostupna od podmicivanja, psiholoskih pritisaka, pa do slučajnih nesreca neizlecivih bolesti i sl.
Nije bas slučajn o sto su skoro svi predsednici novonastalih republika na prostoru bivše SFRJ osim Milosevica umrli od raka.
Tajna kako se izazivaju pojedini tipovi raka je velika tajna i nemojte mi samo kazati da u ime humanosti te tajne treba podeliti svima pa da lakse nadzemo izlecenje.
I ja se slazem da treba podeliti al zivot je nazalost drugaciji.
Svetom vladaju tajne sluzbe stim sto je to u Rusiji otvoreno i na vlasti su bivši rukovodioci KGBa dok je u Americi malo drukcije.
Amerika ima svuda po svetu operativne baze. Tamo gde ima stacionirane vojne baze ima ih uglavnom pri vojnim bazama sa raširenim obavestajnim centrima. Tamo gde nema vojne baze formirala je operativne baze u vidu stranih firmi sa svojim obezbedzenjem i sl. U tim operativnim bazama imaju odredzeni broj ljudi obucenih da deliju u sa svim vrstama oruzija i dobro su naoruzani. Imaju takodze i civilne brodove pod raznim zastavama cija posada je sastavljena od uglavnom dobro obucenih operativaca.
Zašto su to tako organizovali. Pa zbog demokratije jer njihovi politicari izabrani voljom naroda i od naroda trebaju da se osecaju sigurno kad putuju svetom i da znaju da će uvek neko da bude tu kad zatreba a ne da se salju zvanicne note preko ambasada i sl.
Jedna takva Kanadska baza je zatvorena u Emiratima u novembru pre 2 godine a bila je prikrivena kao gradzevinsko preduzece.
Zašto je zatvorena je duga i interensantna prica a kako sad da pišem o njoj kad mi ionako niko neveruje. Pa danas postoji internet i sloboda pisanja pa valjda bi nešto procurelo o tome. Neki rodzak i sl.
TITO je naredio koliko sam ja uoznat po nekim podacima likvidaciju oko 450 000 do 800 000 ljudi. Mada je neprovereno. To je bilo onda 5% do 8% populacije i ako je svalo od njih imao barem dva rodzaka to bi bilo 10% do 16% populacije a sigurno je bilo vise od 2 rodzaka.
Znači da u svom zivotu ste trebali da sretnete mnogo ljudi kojima je neko nestao. Niko od vas nikada nije čuo da je neko ikada pricao da mu je neko likvidiran .
Pa nije trebao internet jer po proseku jedan od 8 ljudi koje ste upoznali je izgufio nekoga. Pa sto nepricaju pogotovo danas kad je intrnet i sloboda stampe.
„Dupe gace zvace” nikom se negubi zivot bezveze.
Svu cute pa čak ni ime UDBE nesmeju da napisu ili izgovore ni u Hagu niti bilo gde a svi znaju ko je rezirao scenario.
Pa sto onda neizvedu na sud prave krivce. Svi znaju da je Mladic dobio naredzenje za Srebrenicu sa vrha UDBE a od koba bi drugog.
I dan danas Kanadski general piše da u Srebrenici nije izvrsen genocid nego kriminal jer se u genocidu prvo ubijaju žene jer bez njih nema ni mačije. Pustene su žene sa sa muskom decom mladzom od 12 godina. Svako musko dete čak i sa 12 godina je sposobno da oplodi ženu a da nepricam sa 14.
To jeste bilo bez presedana i tragicno al je bio rat i na tom podrucju je likvidirano 3500 Srba žena deca starci i sl.
Po obicajnom pravu je trazeno da oni sami izdvoje krivce za pokolje nad Srbima sto nisu učinili pa se po obicajnom pravu i obicajima ratovanja postupilo kako se postupilo. Da su pustili sve koliko bi još Srpskih glava palo od ostrvljenih koljaca koji bi se onda svetili na drugom mestu zbog izgubljenog doma.
Nije lako donositi takve odluke ali nazalost i to mora neko da radi.
Zapadu sada odgovara da pišu da je bio genocid jer im odgovara u dnevnopolitickim igrama. Niko nepomonje 700 000 pobijenih Iracana od strane Amerikanaca .
Takav je zivot nisam ga ja izmislio.
I šta sada ocekujete od mene da vam napisem šta znam i da moje najbolje oruzije dam neprijatelju u ruke samo još fali da sam savijem glavu pod sablju.
Crkva kaže da postoji Vidljivi i nevidljivi svet i da ima zivota posle smrti.
Bas su tu komunisti pali jer su propagirali bukvalni materijalizam i negirali zagrobni zivot.
Dali iko od vas vidi TV signal u vazduhu ili pak signal običnog mobilnog telefona. Niko nevidi jer oko registruje samo talasne duzine izmedzu 5000 i 8000 angstrema. Da registruje talasnu duzinu vaseg mobilnog videli bi svetlost na anteni. To je prost i cist dokaz da ima nevidljivi svet i da je svuda oko nas samo naše oko nije sposobno da ga registruje.
Dali ima zagrobnog zivota je malo slozenije pitanje i ja nebi o tome ali ako hiljade i hiljade svestenika ucenih ljudi kaže da ima znači da ima tu nečega.
Dijalekticki materijalizam nije rekao da za matriju nije moguće da postoji u nevidljivom obliku nego su ga tako protumacili mladzani komunisti. Stavite parce stakla u plitku vodu pa probajte da ga vidite. Tu je al ga nevidite znači da postoji kao materija al pod odredzenim uslovima je nevidite.
Ima mnogo primera i logicno je da svest i materija evoluira u pravcu da lakse opstane i prezivi.
Primer kameleona koji menja boje.
A šta bi bila najbolja kamuflaza pa sakrivanje u nevidljivi svet logicno.
Imate nebrojano mnogo filmova o nevidljivom coveku sto pokazuje idredzenu teznju ka stremljnju ka tom cilju.
I ja bih voleo da mogu da budem nevidljiv kad hoću pa da odem u kupatilo moje mlade plavokose komsinice kad se kupa.
Itd itd da nelupetam vise
Lepi pozdravi iz Toronta
Dovlaa
18. mart 2012. u 19.25
Pocnem da čitam tvoj tekst i do pola deluje sve ok,ali već onda pocnes da popustas,pojavljuju se odmah brojke koje je Tito hteo da likvidira ili čak likvidirao.Slabo ti poznajes ljudsku psihologiju a još manje filozofiju.Znaš obično covek kad se nečemu mnogo posveti gubi na drugim poljima.Ti si se izgleda previse bavio naukom i možda Udbom,a malo filozofijom.
Te takozvane naučne istine su poluistine i uglavnom previse plitke.
Covek bas i ne mora biti ravan Platonu,dovoljno je da se seti nekih naših starih ljudi,seljaka ili radnika.Njihovih prica i dozivljaja.
Ljudi ,bar ne svi,nisu tako plasljivi i ne cuvaju svoj zivot po svaku cenu kao ti mislis.
A jednostavno nekim ljudima pred smrt dodje da otvore svoju dusu,pa priznaju da su krivo svedocili,pa da su nekog i ubili,pa da su komsiji zapalili stalu itd.
Tako bi to bilo i sa tim masovnim ubistvima,neko bi znao o tome.Cutao bi možda dok je mlad ali griza savesti radi i kod najokorelijih zlikovaca.
Ima ta nasa poslovica koja pocinje sa onim ZAKLELA SE ZEMLJA RAJU...
Ne mogu bas da je ucelo citiram,ali znaš dobro da se odnosi na tajnu.

Nisu popovi oni koji imaju ekskluzivno pravo da tumace zagrobni zivot i da nas ubeđuju da postoji.Šta ćemo sa dobrim delom naucnog sveta sto tvrdi da ne postoji?
A to kako su komunisti gledali na zagrobni zivot,ti to ne razumes.
Komunisti su bili protiv crkve,ne protiv njenih dogmi već protiv crkve kao simbola tlacenja naroda vekovima.I tu su komunisti bili u pravu jer su crkve uvek bile uz vladare koji su pili krv narodu a i sama crkva je imala svoje poreze koje je narod morao placati.Crkva je bila jedan od stubova robovlasnistva,stubova kapitalizma i uvek je bila uz vladare i bogatase a ne uz narod.
Zato su komunisti sa razlogom oduzeli crkvi imovinu i bili protiv nje.
U zagrobni zivot i verovanje u boga,možemo verovati i bez crkve i bez popova.
Ljudsko oko jeste nesavrsen organ,pa sve i da to oko vidi mnogo bolje nego sto vidi,opet bi nam apsolutna istina ostala nedostupna.Ali to nije razlog da popovi i razni mistici svasta laprdaju i iznose neke svoje kvaziistine.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
18. mart 2012. u 21.33
Bas me dobro nasmeja, Pa gde su onda vlasnici i rodzaci svih onih zgrada u centru Beograda da im se vrate ako ih Titova Udba nije pocistila.Još uvek na mnogima od njih možeš da procitas poruke sa prezimenima vlasnika.
Kako da ti objasnim kad neumes da čitaš izmedzu redova. Kad je u Titivo vreme Udba mogla da likvidira hiljade ljudi valjda danas može jedan pisljivi voz. A ti ćeš opet o redzacima. Koji rodzaci kad su putnici voza bili na sluzbenom putu i nestali sem ona dva vagona.
Ja lepo napisah metodologiju i stil xspsds nsrocito Engleza da vezbaju i koopiraju lov na lisicu. Koriste veliki broj pasa koji progone lisicu izmore je i onda se onako polumrtva postavi ispred kraljice da je ubije. Šta mislis koju sada metodologiju i stil koriste ovi na vlasti. Pa one koji su ih doveli i na našim podrucjima dosta uspesna a sobzirom da sam ja već 12 godina u kanadi sobro sam ih izucio. Mapune voz sa dvesta ljudi na sluzbenom putu pa u bilo koji kupe da udzes medzu kerovima si. Kako sam ih provalio pa pbicna seljanka udze u kupe ide sa sahrane a nosi svileno odelo. Cista svila barem 1000 evra a faca seljacka sa obrisima namazanosti novog bogatasa. pre lici za skupstinu nego za voz 2 klase.
Sovoljno je bilo da kažem devojkama u kupeu svila i odma su svatile.
Pa ko su bili kerovi pa ljudi na sluzbenom putu odani ovima koji ma su pomogli zapadnjaci da dodzu na vlast. Znaš ko će da pravi buku kad mu tata pandur nestane na sluzbenom putu a mama dobije penziju. Jedan se opruzio drugi se ispruzio.
Sya mislis zašto se na našim svadbama puca i gadza jabuka.
zato što su svadne, rodzendani slave itd bili zgodna prilika da se pokupi sva rodbina da nebi morali posle da ih jure.
Svasta sa tobom pa i ja sam komunista pa nemam tako ispran mozak.
Moj rodzeni stric mi je pricao da je vio 12 godina siroce u ratu kad su ih partizani terali na bunkere i pola ih se nije vratilo.
Deca sirocici 10 i vise godina. On se spaso kad je legao ispod korenja drveta u isusenom potoku.
Kad je trebalo da ponovo idu na bunkere srećom ga prepoznao njegov rodzak pa ga izvukao iz te surocicke bombaske jedinice.
Šta mislis kako se osecao kao 12 godina dete kad je stektao mitraljez i kosio njegove drugove.
To vas nisu ucili u skolama.
Istina je istina i treba je prihvatiti voleli mi to ili ne.
Popovi i crkva su bili progresivni u nasoj istoriji utemeljili pismenost i osvescivali narod vekovimaza razliku od katolicke inkvizicije koja je spaljivala knjige i ljude .
Sto je pravo pravo je.
Imaju i oni svojih tajni i znaju dosta.
Novi filozofski pravac dijalektickog materijalizma iniciran Darvinovom teorijom evolucije je postavio temelje nove religije- Komunisticke religije.
Komunizam jeste religija bazirana na visem logicnijem filozofskom pravcu i kao takva je neminovna da u buducnosti postane dominantna svidzalo se to nama ili ne.
Ako tome dodama presuxivanje nafte kocenje naucnog istrazivanja u pravcu fuzije eto ti krixa gladi i nemira u kojima se komunisti dobro snalaza. Kad dodzu na vlast opet će u dobroj komunistickoj tradiciji da pobiju milione sitnoburzuja i njima sličnih svidzalo se nama to ili ne.
Onda će da napisu svoju istoriju i kraj price biće sveci.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas.
Dovlaa
19. mart 2012. u 02.20
Mnogo pišes a malo znaš cinjenica.Što se tiče srpskih naslednika kojima su komunisti oduzeli imovinu,moras znati da je od tada prošlo dosta vremena i da su direktni potomci umrli a da danas tek njihovi unuci i praunuci polazu pravo na nasledje.Naravno do danas mnogi od njih su po zenskoj liniji izmenili i prezimena.
Evo ti konkretan primer coveka koji je ziv a ciji je predak imao imovinu.Čuo si za Milana Protica,prvi gradonacelnik Beograda 2000. godine posle smene Milosevica,ubrzo prebacen za ambasadora Srbije u Americi.Sada živi u Bg.Mislim da je bio profesor u Americi pre pada Milosevica.Njegov valjda deda,koji je iz cuvene familije Protic,bio je vlasnik zgrade u centru Bg u ulici Kneza Milosa.To je ona zgrada gde je danas americka ambasada i ta zgrada vredi vise miliona evra.
I mnogi drugi potomci danas polazu pravo na nasledje,neki od njih žive u inostranstvu.Bilo je bogatasa koji su prisli Titu još za vreme rata,kao recimo porodica Ribnikar vlasnici Politike.
Ti si komunista ako sam ja Buda.

Kakve veze ima srpski obicaj na svadbi da mladozenja iz puske gadja jabuku? Možda je taj obicaj smišljen da bi po nalogu Udbe mladozenja umesto jabuke upucao starog svata?
Pojedinacnih likvidacija ima,svuda u svetu,kako među mafijom tako i među tajnom policijom,javnom policijom itd.
Ali jedno je to a drugo trucanje o ubijanju stotine hiljada.
Tako je u nasem narodu moderno da se preuvelicava i Goli Otok.Odjednom postalo moda da svako sere o tome kao da je svaki nas predak zaglavio na Golom Otoku,a uglavnom svako od nas je za vreme zivota upoznao veoma mali broj ljudi koji su bili na Golom Otoku,a nije se krilo ko je bio,znalo se.Znalo se ko je tamo i umro a umrlo ih je vrlo malo.
I to što seres da su deca od 12 godina slata na nemacke bunkere i tenkove,to možda govori za koga radis,ili trabunjaš onako nesvesno jer si zaluđen nekom ideologijom.
Vidis moj pokojni otac je rođen 1930. godine,naravno u Srbiji kao i ja.Kad je poceo rat on je imao 11 godina.Obično u narodu vlada predrasuda da su mladi slati od 1944. na sremski front i da su tamo masovno izginuli. Moj otac i ako zdrav i prav,te 1944. je imao 14 godina i cuvao je ovce u selu a nije bio nasilno mobilisan da jurisa na nemacke bunkere.Tek toliko da ne lupetas.I moj otac je redovno odsluzio vojsku tamo 1949. - 1951.u vreme sranja sa Staljinom.
Moj deda po majci je bio imucni seljak,oduzeto mu je imovine pa opet nije streljan i nije emigrirao.I plus je bio četnik za vreme rata.
U vreme komunista,moj rođeni brat se zaposlio u najvisu državnu instituciju,naravno ljudi iz vlasti su proveravali pre toga i moje roditelje i imali su sve podatke da nam je deda bio četnik,pa su opet moga brata primili da radi u vladinoj ustanovi.

Što se tiče prosvetiteljstva kod crkve,opet si promasio.Katolicka crkva je bila liberalnija i vise prosvetiteljska nego pravoslavna.A u stvari najslobodarskiji su bili protestanti.
Zato su daleko vise naucnika i umetnika dali narodi protestanata i katolika,a pravoslavci daleko manje.Gde je bila Rusija i svi Sloveni dok je katolicka Francuska imala prosvetitelje iz doba Voltera,Rusoa itd.Gde je bio pravoslavni svet dok se desavala Renesansa u katolickoj Italiji?
Pravoslavlje je samo sputavalo prosvecenost naroda.Najbolji dokaz je primer Vuka Karadzica.Svi popovi su digli glas protiv njega kad je vrsio reformu jezika a još vise kada je preveo Bibliju na narodni jezik.Pa i danas pravoslavni popovi na liturgiji mrmljaju dosta toga na staroslovenskom sto narod ne razume.Katolicki svet je daleko ranije svoje mise poceo sluziti sa latinskog na narodni jezik.
Recimo Italija je svoj jezik reformisala pre nekoliko vekova nego Srbija.
Pravoslavni popovi Rusije su velikog humanistu i cenjenog pisca Tolstoja iskljucili iz redova svoje crkve,zato što je bio napredan i human.
I pored inkvizicije zapadne crkve su opet imale Njutna,Kopernika,Galileja, velike umetnike i filozofe.A nadji mi jednog takvog u pravoslavnom svetu,nema ga.
Zato i danas zapadna kultura je daleko ispred istocne pravoslavne.I to pravi intelektualci i na Istoku znaju.
To ne znači da ja generalno imam lepo mišljenje o katolicima i protestantima.
Ovako kad te čitam rekao bih da si neki ufurani momak od 23 godine.

Marks i Darvin nisu stvorili Lenjina i komunizam u SSSR ili Jugoslaviji.
Komunizam je nastao kao posledica vekovne bede i tlacenja bogatih nad narodom.Zato su se i desavale sve revolucije i ratovi.
A revolucionari sami uzmu nekog filozofa i vezu se za ideologiju koja im je najbliza.
Udba i sl mogu mnoge zločine da izvedu,ali između toga mogu i onoga da se sakrije,tu je veliki razmak.
U komunistickim cistkama i kod nas i u Rusiji,stradali su uglavnom oni koji su direktno imali kontakta sa tim,ili interesa.Sto znači da su stradali takozvani kulaci,bogatasi dakle,i sami komunisti koji su nešto zabrljali.A takvih je u nasem narodu bila manjina.Vecina ljudi nisu bili kulaci jer u izrabljivackim drustvima su kulaci uvek ogromna manjina,kao sto su i danas.I vecina naroda nisu bili u vrhu komunistickog rezima koji bi nešto zasrali i bili od Tita likvidirani.
Tito čak mangupe iz svojih redova nije ni ubijao.To je radio Staljin.Tito bi svoje mangupe smenjivao,penzionisao,a to je takođe veoma teško padalo tim sujetnima koji bi bili skrajnuti sa politicke scene.Kao Rankovic recimo i sl.

toplap
(Neumorni)
19. mart 2012. u 12.43
Prava rosomonijada...

Tačno spomenuo sam NLO.
Sve u zelji da vidim dali neko zna za problem tajnog i zabranjenog sektora 51. u Nevadi, vise od 150. kilomnetara severozapada od Vegasa.

Cika Udbas ni reci o tome...
Tamo cudo - tajanstveno mesto gde se vrse eksperimenti proizvedeni na osnovu nalaza Roswel...
Dosta je zanimljivba prica o Steltu koji je oboren iznad Srbije.
Novi steltovi su zaista nevidljivi.

Pogotov kad se radi o konstrukciji letilica na bazi antigravitacije...
Da pojasnim:

Uzmete dve magnetne plocice i oni se privlace.
Kad ih okrenete i pokusate da ih spojite sa magnetnim (pozitivnim ili negativnim) polovima oni se odbijaju...

Nastavak?

Nastavak prepustam Ciki Udbasu.

On valjda zna vise... To mu je dio posla...
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
19. mart 2012. u 21.02
Pa neverujem da bas znam vise o tome od tebe. O toj americkoj oblasti onako sbrda sdola koliko sam pohvatao po novinama i sl.
moguće je da je taj teren bio koriscen za snimanje APOLO programa jer je verovatno idealan pa kasnije pustili zeca u drugom pravcu da trcimo za njime.
Što se tiče gravitacije i magnetizma tu je mrka kapa. Onaj koga bi na tom polju nogao da prozoves je nazalost umro odavno i odneo mnoge tajne u grob.
Nas cuveni Nikola Tesla.
Matematicke operacije su i za gravitaciju i za magnetizam i naelektrisano telo istog oblika.
Dugo sam dok sam bio mladzi mislio da je njegovo ime malo naduvano.
Medzutim sada ga izuzetno cenim i postujem i njega kao licnost i njegov rad.
Jednog dana sam svatio da je verovatno bio ovladao velikim znanjem.
On je pred kraj zivota verovao da njime upravljaju vanzemaljci tj neko iz UFOa.
Nije bio popustio sa svescu do zadnjeg trenutka pa mislim ako bih i poceo da malo vise razmišljam o UFO poceo bih bas od TESLE i njegovog vidzenja.
Gravitacija i magnetizam a posebno gravitacija je tezak zalogaj i neverujem da ima neko živi na ovom svetu koji je sposoban da ga svari.
Prcka se storine novih teorija al ništa na vidiku.
Slike iz onog ciklotrona ispod Svajcarske i Francuske mi lice na namestaljku. Vide se lepo fotoni kao isprekigani tragovi. Neverujem da su bas uspeli u tome.
U danasnjij nauci i u novim teorijama ima mnogo friziranja zbog dostupnih alata i kompjutera pa stvarno treba biti veoma obazriv.
Ja imam nekoliko veoma bliskih prijatelja doktora nauka iz oblasti fizike sto sa fakulteta iz srednje skole pa čak i po rodbinskoj vezi pa ih priupitam onako u drugarskom razgovoru da mi daju svoja mišljenja.
Nakraju to je moje mišljenje i ne mora da znači da je i u isto vreme i objektivna stvarnost i istina.
Gravitacija po meni ima ogromne potencijale i za komunikaciju i kao izvor energije.
Kad sledećeg leta budem iso u Beograd malo ću da obidzem moje drugare doktore Fizka pa ću malo da se upgrejtujem bez da čitam podebele knjizurine iz Fizike Obecavam .
Onda ću da napsisem nešto na ru temu onako sa citanjem izmedzu redova.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
toplap
(Neumorni)
20. mart 2012. u 02.12
Cika Udbas - dobar dan!

Prvo pogledaj sledeće od pre par dana (video):

http://daily.mk/cluster3/2b7e11f58b6c4d79bb1b8ec712707f5e/1201283/nlo-nad-srbija

Kad plasiras informacije (lansiranje APOLO i kontrolni centar) proveri informacije...

Kažeš da nisi voljan citati gluposti (naučno nedokazane)!!!

Valjda vozis (imaš) auto?
O takvim mogućnostima se pisalo pre pojave automobila - stvarnost je pokazala da to nisu bili gluposti...

Sto je bie potreban komentare o Nikoli Tesli?...

Dalje - sve znaš bez ikkakvog navoda za bilo kakav dokaz!

Možeš ovako zavitlavati poznanika u Kanadi, al mene, Davlaa i druge koji muckaju glavom jer u njima ima vise informacija nego sto možeš zamisliti - to nije lako...

Shvatam ja Tebe...

Pitanje je: Da li shvatas sebe?
predjin_tata
20. mart 2012. u 07.20
Toplap, smesan si stvarno. I ti i tvoj prika Dovlaa a i onaj pedercic Wakan. Mora da ste sva trojica pederasi pa se tako kao podržavate ovde na ovoj diskusiji. Šta si ti iznio kao cinjenicu ovde? Ili onaj balavander Dovlaa. Toliko je slep i neupucen da je to za Bogu plakati. Vidi molim te on ne zna nikoga ko je ubijen na Golom Otoku, pa nikad čuo za Sremski Front i koliko je izginulo nevinog sveta. Nikad čuo za maloletne baombase? Koja dileja od coveka, koje iskrivljeno razmišljanje a još ga ti i onaj pederas podržavate. Koliko sam ja mogao primetiti Udbash je dobro „potkovan” znanjem i naučnim dostignucima i dobro se sluzi s tim znanjem i kad izlazi van tog znanja onda to i napomene da ne bude zabune. Moj rođeni stric je odveden na Goli Otok i nikad se nije vratio! Jednostavno su dosli pred vece i pitali ga da li je za Tita ili Kominternu. On rekao da je za Kominternu i odma ga uhapsili pred decom i zenom njegovom i nikad se vise nije vratio. Mog ujaka koji je imao 14 godina 1942 su prebijali partizani i četnici zato što nije htio da im se pridruzi. konacno je otisao da bude kurir za četnike i dobre batine popio kad se rat zavrsio od partizana pa je siroma umro mlad. Znam još dosta primera ali je ovo iz blize rodbine. Ne znaš ti Dovlaa dalje od nosa. Plitak si ti i naivan covek. Meni je prosto smesno kad vas čitam i znam dobro zašto Udbas piše o ovim dogadjajima koji se „nikad” nisu desili kako Dovlaa misli. Dobro je Udbas, kao sto vidis sve je onako kako si i ocekivao i „narod” i dalje ništa ne vidi, dakle akcija uspela i sve po planu.
toplap
(Neumorni)
20. mart 2012. u 08.28
Tatice!

Izgleda da su nas nekolicina tebi nagazili na zulj.
Moj bratanac , na svu sreću, posle 12. godina se vratio sa Goli Otok.

Ja shvatam tvoj revolt i nevaspitanost - sto uopste nema veze sa temom koja je postavljena.
Tebe boli sudbina rodjaka. U pravu si - sto opet nema veze sa pitanjima koje postavljam na kraju posta?...

Da si me napao na tom polju - oprostio bih ti!

Ovako - razni ljudi - razna mišljenja.

Znam, razmišljati je tezak posao.

Ti izvaljujes svoj bes zbog osecanja.

Za tu stvar ne mogu ti pomoći.
Nit ja - nit bilo ko drugi.

Ovaj utorak za svakoga nije lep dan.
predjin_tata
20. mart 2012. u 10.04
Koja to pitanja jadni covece? „Da li poznajes sebe” to je tvoje pitanje? Ti to nazivas pitanjem? To je toliko glupo i s namerom da uvredi da moja nevaspitanost nije bi blizu toga. Bolje je nekome opsovati i mater nego ovako pitanje postaviti. Sipas so u oci coveku i još imaš obraza da ga pitas da li mu to smeta.
predjin_tata
20. mart 2012. u 10.07
„Pitanje je: Da li shvatas sebe?” a ne „Da li poznajes sebe” U svakom slučaju s itom namerom je ovo pitanje postavljeno! Shvata on dobro ali tebi i ostalim pederashima to izgleda nije nimalo jasno.
toplap
(Neumorni)
20. mart 2012. u 10.33
Molim MODERATORA da mi oprosti što se vise neću javljatio na ovu temu...

Puno sreće ostalima!

Tatica je pun besa - u fuilosofiji nema besa!

Pogotovu kad neko tako naivno postavlja pitanje: „Koja pitanja?”
Dovlaa
20. mart 2012. u 13.43
predjin_tata
20. mart 2012. u 10.07

Pošto samo ti ovde pominjes neke pedere,a vidim da padas u trans koliko si odusevljen znanjem Udbasa,mogao bi ti da mu zato popusis kitu.
Ja imam prijatelja,doktor je fizike,radio u Nuklearnom institutu.Znam da su ga zvali da radi u Americi,nije hteo.Saradjuje sa kolegama iz inostranstva,piše knjige,njegovi radovi publikuju se i u drugim zemljama,itd.
Ne znam dal on vise zna ili Udbas,nije ni bitno.
Srećom pa taj moj prijatelj se zanima i za umetnost,knjizevnost,istoriju i sl.Inače mu ne bih dao ni da mi udje u kucu.Ponekad on tako zapadne u taj naucni sevdah,pa sere sat vremena o planetama,Kosmosu,zvezdama...
Pa ga ja ipak nateram da promeni temu jer ne mogu dugo da slusam takva sranja.
Ali zbog toga sto je dr fizike ja mu se ne klanjam,ne ljubim ga u dupe kao ovaj seljacina sto svrsava citajuci tudje znanje iz fizike.
Wakan
(Doors)
20. mart 2012. u 13.52
„Koliko sam ja mogao primetiti Udbash je dobro ”potkovan„ znanjem...”

http://www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg Na osnovu kog znanja si ti nesreco primetio za njega da je „potkovan” znanjem, kad u svojim tekstovima samo pedere spominjes i do sada nisi napisao apsolutno ništa vredno bilo kakve paznje, m? Jel ti on decko pa ga tako zdusno branis? Znaš, ni dva kamena ista ne možeš naći a pogotovo ne isto mišljenje. Dok se ti sa svime sto onaj nesrecko napise slazes i zdusno branis, pa se tako namece mišljenje da ili da ti je decko ili da si mnogo glup i bez svog mišljenja pa se kao takav lepis za mišljenje drugog i prihvatas za svoje ili da se iza oba nicka krije ista osoba. Pa je tako jedan nick „intelektualac” i drzi do „nivoa” a drugi sluzi da bi se istresle frustracije koje „intelektualac” ne sme sebi da dozvoli. Sve u svemu smesni ste obojica i dobro vam stoji uloga kafanske lude.
Wakan
(Doors)
20. mart 2012. u 14.04
http://www.youtube.com/watch?v=p5Nv5VQQpzg čak je i Dovlaa primetio tvoju opsesiju pederima. „Jezik govori ono čega je dusa puno” a ti to jasno i hrabro otkrivas. Samo hrabro. Otvori se do kraja. Olaksaj dusu.
Dovlaa
20. mart 2012. u 14.46
Ma predjin tata se gadja u auspuh,garant:))
predjin_tata
20. mart 2012. u 18.31
Kakan: „Pa je tako jedan nick ”intelektualac„ i drzi do ”nivoa„ a drugi sluzi da bi se istresle frustracije koje ”intelektualac„ ne sme sebi da dozvoli. Sve u svemu smesni ste obojica i dobro vam stoji uloga kafanske lude.” Ovo znaš iz iskustva ocigledno. Ti i ovaj balavac Dovlaa ste verovatno jedno te isto njesra. Bas vas je lepo ovako gledati nemocne i napaljene pederashe kako se koprcate u svom neznanju i nemoci. Toplap, samo ti idi, svakako ti ovde ništa nije jasno. A ovaj balavac Dovlaa kao neki umetnik, verovatno farba kosu i izgleda kao papagaj.
predjin_tata
21. mart 2012. u 06.15
Dovlaa: „Srećom pa taj moj prijatelj se zanima i za umetnost,knjizevnost,istoriju i sl.Inače mu ne bih dao ni da mi udje u kucu.Ponekad on tako zapadne u taj naucni sevdah,pa sere sat vremena o planetama,Kosmosu,zvezdama...
Pa ga ja ipak nateram da promeni temu jer ne mogu dugo da slusam takva sranja.” Pogledaj ovo sto je izbljuvao ovaj ofarbani papagaj i balavac! I on sebe smatra filozofom i obrazovanim covekom? Koja vucibatina i skorojevic, koja ofarbana papagajska pedercina. Ovako može da piše samo peder, oni su poznati po tome sto ih kao umetnost zanima vise nego nauka. Kladim se da je možda čak i frizer. Taj mamlaz koristi plodove nauke tipkajuci na ovom internetu a istu tu nauku i ljude od znanja ne podnosi. A umetnost kao on se razume u umetnost. Jao sto te treba tuci dok se sav ne useresh i tako shvatis za šta ti sluzi gzuzica a za šta usta papagaju jedan. Opet ćemo vas lemati kad god izadjete na ulice Beograda. Tebe ću sigurno prepoznati, dovoljno je da vidim koji je ofarbani papagaj. Hajde neznalico kad se hvalis da si neki filozof, navedi nam nekog većeg filozofa a koji se nije interesovao za nauku. Ti i Kakan ste jedna te ista osoba, sve kao podržavate jedan drugog pa da ispadne kako ste kao pametni na ovim diskusijama. Idite malo na Psihologija diskusiju ako smete!! Naravno da ne smete!
Dovlaa
21. mart 2012. u 12.39
Hehe,bas sam ja balavac sa 42 godine.Mada mnogi mi se u marketu ili na ulici obracaju sa „decko”.I čak i oni zavidljivci mi priznaju da izgledam mladje.
Ti guzeranu nemas pojma ni o nauci a ni o filozofiji.
Ja bar iskreno priznajem da me nauka ne zanima,smatram je nebitnom u zivotu ljudi a posebno ko ima filozofski dar od prosto oseca koliki je nauka bez istine i bez smisla.
Prostaci se uvek vezu za nauku,ona ih uvek vise odusevi nego filozofija.Oni čak i mrze filozofe i filozofiju.Glupanderi vole nauku jer im ona omogućava zadovoljenje njihovih čula.
Ti shupku da bar malo imaš mozga,znao bi da nijedan filozof nije bio prvo filozof i da je otisao u naucnike.A imamo bezbroj primera da naucnici napustaju nauku i idu ka filozofiji i postaju filozofi.Eto ti primer Kanta,pa Rasela,pa Dekarta i pun kufer drugih.Ali nijedan filozof nije zeleo da postane naucnik.
predjin_tata
21. mart 2012. u 18.55
„Hehe,bas sam ja balavac sa 42 godine.Mada mnogi mi se u marketu ili na ulici obracaju sa ”decko„.I čak i oni zavidljivci mi priznaju da izgledam mladje.” Hahaha, pa naravno da te oslovljavaju sa „decko” Možeš ti tvrditi da ti je i 82 godine ali ti je pamet i način razmišljanja ravan nekome od 18-23 godine. Ovako može pisati samo neko neizivljen i umišljen, neko ko se boji pravog zivota i sedi u kuci ispred komjutera i rezi na sav svet oko sebe. Kladim se da si neki usamljenik koji ide nocu i guzi se s onima koji te zovu „decko”. Vwerovatno ti i placaju te usluge dok te drže za ofarbanu kosu papagaju jedan. Koje glposti valjas jadnice! Te filozofe koje spominjes ne bi bili to što su bili da se nisu dobro oslanjali na svoja naucna znanja inače bi im njihova filozofija bila kao i tvoja ovde na SC.
toplap
(Neumorni)
22. mart 2012. u 13.43
Traje malo manje od 6. minuta, ali vredi pogledati (zamuske oci):

http://www.nemagreska.com/?url=links/start&a=open&id=16376

Nazdravlje!
Wakan
(Doors)
22. mart 2012. u 14.25
nije to za njega. Evo nešto za njegovu dusu, nešto sto će ga ispuniti
http://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k&ob=av3e
Dovlaa
22. mart 2012. u 15.44
Ma kao sto vam napisah,predjin se udara u auspuh sa crncima.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
22. mart 2012. u 16.18
Nema šta moram da priznam da je diskusija na temu putovanja kroz vreme obogacena lepom razmenom mišljenja medzu ucesnicima i sa lepim linkovima.
Elem neko lepo primeti o mogućnosti misli da prodire kroz vreme na ovaj ili onaj nacim.
Da malo elaborirqmo na tu temu.
Poznato je da Dijalekticki materijalizam se poziva na materiju ali nigde eksplicitno nije objašnjeno šta se pod tim izrazom materija podrazumeva.
Komunisti su i izgradili svoja carstva bas na toj filozofiji a bez da se iko ozbiljno pozabavio šta znaci pojam materija. Velika vecina vas će reci pa šta ima tu da se mudruje zna se šta je materija.
Pojam materija se često vezuje za materijalnu komponentu tog pojma tj ono sto možemo da opipamo , sto ima tezinu i sl.
Kad bi rekao da je materija URAN ili Plutonijum svima je jasno da bi ih opisali nije potrebno samo dati tezinu, boju , tacke topljenja i sl nego i zracenja u prostor koja ta materija daje i koja su smrtonosna za ljude pa se uz te materije uvek pominje vreme poluraspada.
Svaka materija koju poznajemo ima zracenja u prostor na ovaj ili onaj način.
Covek naprimer pored svojih fizickih karakteristika tj materijalng pojavnod dela ima takodze i nevidljivo zracenje u prostor sto neko naziva AURA.
Bez obzira sto mi nemamo dovoljno razvijene alate da merimo i snimamo tu AURU neznaci da ona nepostoji. Prosto i jednostavno ljudsko oko je nevidi kao sto nevidi i stotine radioi TV signala koji se nalaze svuda oko nas.
Kroz ljudsko telo i mozak se u svakom momentu desavaju bioelektricni procesi koji izazivaju uspostavljanje bioelektricnih kola pa samim tim i pojavu bioelektricnih struja baziranih na elektrohemiskim reakcijama.
Ove struje stvaraju slozeno elekromagnetno polje oko tela koje slabi sa kvadratom rastojanja.
Iz svega ovoga treba zakljuciti da u Dijalektickom materijalizmu treba svatai pojam materije kao slozeni pojam koji se može razdeliti na dve osnovne komponente prvu materijalno i drugu holografsku elektromagnetnu komponentu.
Jedna komponenta bez druge ne moze postojati u svetu koji nas okruzuje.
Veoma je bitno da dva materijalna objekta iako fizicki udaljena jedno od drugog se nalaze u meddzusobnim elektomagnetnim poljima pa samim tim su i u nekom kontaktu mada nama po tradicijonalnom ucenju se čini da nemaju nikakve veze jedno sa drugim.
Iz Dijalektickog Materijalizma je opste poznato da materija evoluira i tezi da se nadze u stanju viseg oblika postojanja a i da pamti i oblike u kojima je bila. Samim tim kad covek umre njegova aura tj elektromagnetno zracenje vrsi odredzeni uticaj na okolinu i kroz taj uticaj nastavlja i dalje da živi i posle smrti tj materija sama po sebi pamti jedinku koja je postojala pa može da se kaže da na neki način i postoji zagrobni zivot a da nije u koliziji sa ucenjem Dijalektickog Materijalizma.
Pa boze moj kakve veze to sad ima sa nasom temom.
Centralni nervni sistem tj mozak ima nebrojano mnogo neuronskih mreza tj nebrojano mnogo biolektricnih kola i struja i u prostor isijava tj emituje svoju Mopzdanu Holografsku elektromagnetnu visedimenzionu sliku. Tj da kažem prosto sto narod voli da kaže MISLI lete od njega.
To je veoma važno jer u toj slozenoj slici uvek možemo da nadzemo komponete matematickog opisa desavanja u kojima se neke „fazne Brzine” pojavljuju kao matematicki opis a brze su od svetlosti.
Eto nam matematickog opisa koji može da posluzi za dobijanje kvanta vremena koji će se prostirati ka proslosti.
Da nekazem ko sto je neko lepo napisoa da Misao može ići ka proslosti a verovatno i ka buducnosti.
Svatite ovo moje izlaganje kao cisto moje filozofiranje na temu vremeplova i besmrtnosti sto ne mora da znači da je i u skladu sa istinom na ovu temu.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas

predjin_tata
22. mart 2012. u 19.13
Udbas, samo ti pisi. Ne obziri se na ove papagajske pederashe. Evo ovaj „decko” se jadan projektuje da bi sa crncima. Cuj „decko” ehehe, svasta ćeš naći na ovim diskusijama.
toplap
(Neumorni)
24. mart 2012. u 03.24
Kirlijanovo otkrice = aura + dusa = ???
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
24. mart 2012. u 16.43
Elem evo mene opet da malo pišem na ovu temu.
Pošto je ocigledno da ima dosta elemenata koji ukazuju da u neuronskoj mozdanoj strukturi mogu MATEMATICKI opisano postojati komponente elektromagnetskih talasa koje se prostiru i brze od svetlosti a koje po mojoj predhodno iznesenoj filozofskoj teoriji o vremenskom kvantu bi bile i preduslov tj potrebni uslov za putovanje elektromagnetne informascije u proslost neophodno je prema tome posebnu paznju obratiti na CNS ( Centralni Nervni Sistem) tj ljudski mozak.
Sad nastaje problem jer ljudski mozak je najneistrazeniji organ što se tiče mozdanog „sofvera”.

Što se tiče „hardvera” uglavnom je dosta ako ne i sve izuceno ali sama veza „Sofvera” i „Hardvera” nije da tako kažem ni pipnuta.
Iz moga bogatog iskustva u struci i dugogodisnjim bavljenjem CNC industriskim masinama dosta lako mogu da mnapravim anologije izmedzu robotike i muskulatornog sistema ljudskog tela a na moji stecu i nesrecu dugo godina sam bio u braku sa lekarom specijalistom iz podrucja neuropsihijatrije tako da mi je psihologija dovoljno bliska da mogu kompetentno da diskutujem na tu temu.
Već sam u prethodnom pisanjunapisao o interakcujama dva objekta iako nisu u direktnom fizickom kontaktu tj interakcijama putem elektromagnetnog zracenja obično nevidljivim za naše oko.
Da malo pojasnim Uzmite bilo koje materijalno nezivo telo iz vase okoline i bez obzira koliko se trudili da ono bude sastavljeno iz 100% istog elementa uvek će čistoća biti maksimalno postignuta 99 koma nešto % i boce prisutno 0, koma nešto takozvanih necistoca.
U toj necistoci će biti i takozvanih radiokativnih materija u nekoj 0.000000---% i one će zraciti u prostor kvante elektromagnetnih talasa.
Znači da makoliko se trudili teoriski i prakticno je nemoguće napraviti nijednu nezivu materijalnu stvar a da nezraci.
Bas na toj cinjenici se i odredzuju npr starost kamenja, planina ili nadzenih kosti i sl.
Cinjenica je da se zivot pojavio i evoluirao u sredini koja je prepuna zracenja i elektromagnetnih talasa. Logicno je za ocekivati da i covek kao najvisa poznata stepenica u laancu evolucije je nasledio i genetske predispozicije vrsta u toku evolucije da živi i koristi elektromagnetne talase za svoj opstanak.
Verovatno da je u nasoj davnoj proslosti nas davni predak lovac daleko od svog plemena u slučaju zivotne opasnosti bio sposoban da čak prenese i sliku nove opasnosti koja je uzimala njegov zivot i obavesti pleme o novoj opasnosti.
Rusi su tokom 70 godima pravili eksperimente u cilju da se ova cinjenica iskoristi za komunikaciju izmedzu zemaljske baze i nuklearnih podmornica duboko ispod povrsine.
Koristili su zeceve i onda bi npr na zemlji ubijali male zecice i merili mosdane impulse majke zecice i nasli su po nekim podacima da se komunikacija bez problema odvija i na 5000 km rastojanja.
Mis mo krajem 90 godina pravili eksperimente na tu temu ali da bi izmerili brzinu talasa komunikacije i koristili smo objekate koji su bili relaksirani u jednom kampu u Grckoj i pred cijim ocima bi iznenada sevnuo blic ( Isti takav blic bi sevnuo i u Beogradu u istom trenutku) i merili u Beogradu na pogodnim subjektima mozdane reakcije muskulatornog dela tela i signal bi se koristio za kocenje blica.
Kolicina osvetljenosti slike napravljene u Beogradu je zavisila od signala kocenja tj davala je eksplicitno vreme uspostavljanja veze u komunikacije od koga se oduzimalo vreme transporta signala do muskulatornog dela tela itd.
Usustini ništa komplikovano dve akupunkturne iglice zabodene u ruku subjekta u Beogradu i vezane na selektivni pojacavac malih signala sa limiteron donjeg nivoa signala. Kad blic sevne u Grckoj javi se tik u ruci subjekta u Beogradu pojaca se i ukoci blic u Beogradu i na osnovu osvetljenosti slike se vidi koliko je trajao impuls blica u Beogradu.
Dobijeni su odredeni rezultati al zbog relativno male distance oko 500 km je bilo teško sa preciznoscu tvrditi o brzini prostiranja komunikacija ovog tipa.
Ovaj tip eksperimenata je lako ponoviti od strane bilo koga sa dovoljnim obrazovnim predznanjem i malim materijalnim sredstima reda nekoliko hiljada evra tako da nije ništa nepoznato i senzacionalno niti deo neke velike zavere.
Covek isijava elektromagnetne talase u prostor i stvara elektromagnetno polje slozene strukture oko svog tela i posto jačina tog polja zavisi od kvadrata rastojanja slike AURE prikazuju desavanja oko tela coveka jer je tu polje najace sto neznaci da se aura teoriski neprostire i do najudaljenije tacke svemira jer i tamo postoji neko elektromagnetno polje neizmerno malo i prakticki nemerljivo.
Koje je brzina prostiranja promena AURE je i zelelo da se dokaze gornjim eksperimentom.
AURA je na ovom stupnju dosta izucena i date teoriske osnove za objašnjenje njene pojave i delovanja ali nazalost ja nebi mogao da dalje pišem na ovu temu a i nakraju je ovo diskusija o Vremeplovu.
Mogu samo da kažem da odredzeni ljudi kad se nadzu u blizini drugih svojom neuronskom mrezom mogu da detektuju razliku od prisutne AURE datog subjekta i onoga sto bi trebalo da bude zdrava AURA tog istog subjekta i da im neuronska mreza da signal obično samo njima poznat o tome u cemu je razlika i šta je narusilo zdravi spektar elektromagnetnih talasa date osobe i na osnovu toga da postave dijagnozu npr bolesti.
Itd , itd.
U pitanju je moje iskustvo i moje vidzenje na ovu temu možda malo vise potkrepljeno odredzenim izvedenim eksperimentima a koje ne mora da je i u skladu sa opste prihvacenim ucenjem posebno iz medicinskih nauka.
Ostavljam citaocu da sam donese zakljucak prema svom nahodzenju.
Elem o dusi posto je to veoma slozena i sveobuhvatna tema sa stanovista neuronskih mreza, elektromagnetizma i sl će biti izneseno moje vidzenje nekog drugog puta
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
predjin_tata
24. mart 2012. u 20.16
Dakle Toplap, da li si sad malo zadovoljniji objašnjenjima i kojim tokom ide ovo izlaganje od Udbasa?
toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 07.12
Vas dvoje se odlično slazete - razumete...

Ja sam odavno prestao da čitam SF = ediciju Polaris izdavaca Zorana Zivkovica iz Beograda i Sirius koji je prestao da izlazi vise od 20. godina...

PREDLOG:

- Lepo sve to spakujte u jednu tezu, dajte je na proveru strucnjaka, a zatim konkurisite za NOBELOVU nagradu...

Misaonme konstrukcije bez adekvatnih naučnih cinjenica ne mogu da komentarisem ili da prihvatim kao zavrsen posao...

Lep dan i čitava sedmica...
predjin_tata
25. mart 2012. u 08.48
A kojih to strucnjaka da pitamo? Tvog prike decka Dovle ili onog zvale Kakana? Ako znaš nekog strucnjaka koji je već putovao u proslost ili buducnost ti nam javi pa da im damo rad na proveru. KOd kojih si ti „strucnjaka” dao svoj rad na naučnu proveru taj „Sudnji Dan” ili kako ti se već zove knjiga?
toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 09.48
kAD SAM OVDE pre 4-5. godine postirao knjigu nisam dao pregled recenzenata posle naslova knige.

Obrati paznju na Biljana Percinkova (proveri na Internetu) kako bi saznao na koliko sve univerziteta u svetu predaje o nanotrehnologiji, metamateriji, robotici (siftver za androide) i još mnogo toga. Saznaces njen rad i sa kojim to strucnjacima radi...

Evo ti najkraci deo recenzija - njih četiri...

Tekst sam skinuo iz elektronske verzije i zao mi je sto ss, nj, c i nekea druga slova nisu koregirana

D-r. Mijat Mijatovi},
redovni profesor fizike Prirodno-matemati~kog fakulteta u Skoplje:

„Knjiga ”Sudnji dan„ razradjuje jedan zaista kontraverzni problem, koji se sa gle-di{ta atsronomije, svodi na pitanje o buducoj sudbini Vasione. Naime, prema Fridmanonvom modelu Opste teorije relativiteta, zavisno od gustine, Svemir se može {iriti bes-krajno u vremenu, ukoliko je gustina manja od kriticne ili, nakon odredjenog vremena, da stane u svom sirenju i zapo~ne da se skuplja, ukoliko je gustina ve}a od kriti~-ne. Savremeni astronomski proracuni ukazuju da gustina nije dovoljna da zaustavi sirenje, ali su u toku ozbiljna istra`ivanja problema ”tamne materije„, koji mogu dati i drugcije rezultate.
[ta }e se dogoditi ukoliko bi Vasiona po~ela da se skuplja? Jedna od mogu}nosti jes-te da }e vreme po~eti da se kre}e unazad. U tekstovima proroka velikih religija kao {to su Sv. Jovan ili Muhamed, takav bi se dogadjaj manifestovao ustajanjem iz grobova ve} umrlih ljudi, {to je nazvano ”Sudnjim danom„.
Autor je pristupio razradi ovog problema sa zadivljuju}im entuzijazmom. U knjizi su navedene mnogubrojne fusnote i reference nau~no-popularne, filosofske i religioz-ne literature. Knjiga se mo`e grubo podeliti na dva dela. Prva polovina predstavlja jednu vrstu uvoda u problematici, sa kriti~kim osvrtom na nauku i religiju, dok drugi deo razmatra sam problem ”Sudnjeg dana„, kako {to je izra`en u tekstovima Jevrej-skih, Hri{~anskih i Islamskih svetih knjiga. Prosto je neverovatno kako su veliki pro-roci mogli da daju takve iskaze koji se mogu interpretirati kao opis odredjene astro-fizi~ke situacije, kada se Svemir bude po~eo skupljati.
Smatram da knjiga predstavlja svojevrstan doprinos u tuma~enju jedne problema-tike na granici između humanitarnih i prirodnih nauka.”

Prof. D-r. Dragan Dimitrovski,
Matemati~ki institut Prirodo-matemati~kog fakulteta u Skoplje:

„Rukopis predstavlja iscrpan filosofski tretman svih va`nih pitanja postojanja ~ove-ka, ali i Prirode, Vasione i Boga. Pritom motiv Sudnjeg dana je samo osnovna nit oko koje se plete ~itava filosofija autora o svim bitnim pitanjima do kojih dose`u ljudski um i egzistencija, a koja su ve~ita i neiscrpna. Prvi utisak je, nakon ~itanja knjige, da je pisana bar 20. godina, na osnovu razmi{ljanja koja su trajala dvaput du`e. Drugi u-tisak je jedno neverovatno poznavanje autora svih bitnih oblasti koja su osnova filo-sofskih razmi{ljanja. Autor odli~no poznaje i klasi~nu i savremenu filosofiju, zatim re-ligiju u svim oblicima - Bibliju, Kur'an, Talmud, indisku i kinesku, arapsku i srednje-ameri~ku filosofiju i religije. Jak je u lingvistici, etiologiji, etici i, {to je iznenadjuju}e, u Prirodnim naukama - Fizici, Biologiji, Astronomiji, Astrofizici, Genetici, Evoluciji, He-miji, Molekularnoj biologiji. I {to je sasvim prirodno, vlada poznavanjima iz Istorije, Is-torije umetnosti, Istorije Civilizacije. Izrazito je jak u Psihologiji i po pitanjima ljudske du{e...
... Kako je Sudnji dan sastavni deo `ivota, a i njegov kraj, oduvek su sva pitanja oko Sudnjeg dana bila interesantna za svakog ~oveka koji misli. Kako je, matemati~ki re-~eno, verovatnost Sudnjeg dana jednaka jedinici, tj. Sudnji dan je jedan siguran doga-djaj, {to autor dokazuje masom dokaza iz svih oblasti biolo{kog `ivota, geolo{kog `i-vota Zemlje, `ivota i postojanja Vasione i Svetova. Sudnji dan je sama aksioma ove knjige, proiza{la iz bitnih osobina Prirode i Materije. Tako se Sudnji dan provla~i kao sama esencija stvari. Otuda je motiv Sudnjeg dana osnovni motiv u svim poglavljima ove knjige od 250. stranica, dostojnih po{tovanja i prou~avanja.
Knjiga je namenjena svakom onom ~itaocu koji `eli da razmi{lja, da saznaje i da na takav na~in `ivi, ispunjavaju}i svoju egzistenciju ne~im vi{im nego goli biolo{ki ops-tanak. Nju mo`e ~itati ~ovek svake struke, dok je eventualna neupu~enost u brojne nauke na kojima po~iva filosofija odli~no pokrivena pou~nim fusnotama, koje zauzi-maju dobru tre~inu knjige, i koja daju odli~na definicijska uputstva iz svih potrebnih nauka, kao i podatke o autorima, imenima, pojmovima, pravcima razvoja, epohama. Upravo te fusnote su dragocena potpora knjige faktima, koja paralelno sa tekstom, navode ~itaoca na samostalna razmi{ljanja i saznanja, {to je osnovna intencija autora.
Knjiga nije tematski usko usmerena - ona nije ni religiozna, ni marksisti~ka, ni ma-terijalisti~ka, ~ak ni klasi~no-dijalekti~ka. Njeno usmerenje i baza su samo - Gola Isti-na. Istina je ono {to vodi ~oveka, a do istine se mo`e do}i samo radom, razmi{ljanjem i samousavr{avanjem. Mali potencijal ~oveka da prihvati Veliku Istinu se kompenzuje izborom esencijalnih istina i saznanja, {to je omogu~eno napretkom Civilizacije. Tako se mogu odstraniti zablude, Dogme, obmanjuju}e religije, nasilje nad ljudskim umom, duhovna zloupotreba ~oveka.
Knjiga je Poezija Istine”

Prof. D-r. Biljana Per~inkova,
Institut za automatiku i sistemsko in`injerstvo,
Elektrotehni~kog fakulteta Skoplje:

„Najnoviji dometi kvantne fizike, ve{ta~ke inteligencije i robotike, teorije haosa i re-lativnosti, pokazali su da u nauci postoje inherentno nere{ivi problemi i istiniti para-doksi - naime, ne takvi koji su nere{ivi zbog na{e trenutne nesposobnosti i neusavr{e-nosti instrumenata (kako }e ih neko posle 100. godina re{iti), ve} nere{ivi jer ih posto-je}i zakoni i dokazi obele`avaju kao takve (princip neodredjenosti Heizenberga, razlozi o pedesetgodi{njem sporu među Kronekera i Kantora, efekat leptira Lorenca, zakon Gedela i dr.). Kvantna fizika je odavno uvidela da, ukoliko `eli da ne negira samu sebe i principe na kojima po~iva (neodredjenost Hajzenberga i uticaj posmatra~a na pos-matrano, ([redingerov probabalisti~ki talas), mora razmi{ljati o uvodjenju svesti kao ontolo{ke kategorije u nauci i da ovo nije tako jednostavno pokazuje podatak da spo-rovi između njihovih doajena nisu re{eni jo{ uvek. Mlada i revolucionarna teorija de-terminiranog haosa pokazuje da ~ak ni matemati~ki model jednog sitema nije dovo-ljan, i da determiranost ne zna~i prediktabilnost: Naime, uz male, neznatne promene kontroliranog parametra dobijamo dramati~ne promene u toku nelinearnog dina-mi~nog sistema. Teorija relativnosti ukazuje na relativnost vremena, da se prostor i vreme ne mogu odvojiti, zatim jednakost materije i energije, jednakost gravitacije i inercije. Nauka se pribli`ila transcedentalnosti, jasno ocrtavaju}i granice, ukoliko se ova dr`i materije kao ontolo{ke kategorije... Tu instrumenti nisu dovoljni (Hajzen-berg), matemati~ki model nije dovoljan (teorija haosa), logika nije dovoljna (Gedel).
Najnoviji dometi nauke (Prof. D-r. Erwin Laszlo na Svetskoj konferenciji u Be~u, novembra 1996., ”New Spaces in Sciences„) insistira na tome da se pored materijaliz-ma (materija je primarna, svest je njena posledica), idealizma (svest je primarna), du-alizma (materija i svest su dve razli~ite kategorije nimalo sli~ne jedna drugoj), holiz-ma (materija i svest su jedno isto), mora uvesti i peta paradigma koja ka`e: materija i svest su razli~iti ontolo{ke kategorije, i obe imaju zajedni~ki izvor, a to je kvantni va-kuum ili podru~je sa ta~kom nula ('zero point field')...
I pored toga da se recenzent ne sla`e sa klju~nom idejom za ”Sudnji dan„, niti sa njenim tonom, ose}a se du`nim da podvu~e da se radi o jednom isklju~ivom radu sa stra-ne jednog isklju~ivog ~oveka, i da knjiga zaslu`uje da se nadje pred svojim ~itaoci-ma...”

Prof. D-r. Ljubomir Cuculovski,
Filosofski fakultet u Skoplje:

„Autor u ovom delu ~ini napor da pronadje neke zajedni~ke dodirne ta~ke između saznanja savremene nauke i nekih delova religioznih knjiga, i to, pre svega, ”Svetog pis-ma„ i ”Kur'an„-a. U tom smislu, on svoja sagledavanja bazira na osnovu dveju klju~nih ta~aka. Prvi zna~ajni trenutak koji koristi kao polaznu poziciju je ideja Sudnjeg dana izneta u ”Prvoj poslanica Svetog apostola Pavla Korin}anima„ (naro~ito 15:52), prema kojoj }e do}i dan kada }e mrtvi ustajati iz grobova, kako bi svakome moglo da se sudi prema po~injenim delima (Otkrovenje 20:12). Ideja o uskrsnu}u implicira da }e nad-grobne plo~e biti podignute, da }e mrtvi izlaziti iz grobova. U hronolo{kom smislu, dogadjaji }e se odvijati obrnutim redom. Mogu}i odgovor na ovu neobi~nu situaciju, a-utor poku{ava da nadje u nekim savremenim teorijama o postanku Vasione. Naime, drugi momenat na kojim se podupire delo ”Sudnji dan„ jeste teorija poznata pod ime-nom ”Velika eksplozija„. Prema njoj, Svemir je postao u trenutku sna`ne eksplozije prostora i materije koji su dotle bili u mirovanju. U tom trenutku nastaje vreme, Vase-ljena, i njeno {irenje, koje, prema odredjenim pretpostavkama, ne mo`e da se odvija ve~ito. Kada }e Vasiona po~eti da se skuplja, dogodi}e se da }e i vreme dobiti obrnuti smer od onoga koji je uobi~ajen u Svemiru {to se {iri. To je, preneto na planu Sudnjeg dana, vaskrsenje, kada }e mrtvi ustajati i izlaziti iz grobova koji }e se otvarati.
Povezivanje ova dva trenutka (Sudnji dan i hipoteza o pulsiraju}em Univerzumu) je zaista originalni prilaz autora. On, naime, smatra da su u opisu Sudnjeg dana na metafori~ni na~in prikazana otkri}a savremene nauke o ~emu su na tajanstveni na~in znale i stare nacije. Sve je to potkrepljeno citiranjem brojnih literatura i nagla{ava-njem zna~ajnog broja fusnota od kojih je jedan deo mogao biti stavljen kao poseban do-datak tekstu, kao Registar manje poznatih pojmova.”
Qubic
25. mart 2012. u 10.51
Frankenstajn. Znaci kas svemir pocne da se skuplja, i dodje do Sudnjega dana, i sve nauke se spoje, i sve postane jedan nauk, i ljudi pocnu da ustaju iz grobova svojih,.. biće to jedan, Frankenstajn...

Toplap izvini na sali, (ali) svaki napor zasluzuje paznju, pa i pokusaj tog tvog univerzuma da se rodi...
toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 11.09
Qubic, dobro dosao...

U nauci je obicaj da se sve dobro proveri...

Dok je primerak bio u radu procitali su 34. osobe raznih profila obrazovanja... Da ne nabrajam strucnjake.

Pisao sam je 20. godina - prtoveravajuci svaki podatak u raznim knjigama i dugackim verbalnim duelima.

To iosto radim i sa drugom knjigom iniciran jednom zagonetkom:
Jedno vreme, dva vremena i polovina vreme...

To je i naslov knjige koje su dosad procitali pet osoba. Planiram da ih dam na oko dvadesetak ljudi - tek onda na recenziju (kad izvrsim kriticko- dobronamerne sugestije...

Već sam poceo sa trecom knjigim : „Jedanaest - tajanstvena zagonetka”

Koliko za tvoju informaciju sve podatke imaju fusnote da ne bi bilo price da lupetam...
Qubic
25. mart 2012. u 11.50
toplap, pa fusnote to su margine, znaci ti sve te 'stvari' koje su 'vecne' jer su 'jednom (zaista) postojale', znaci nasle svoj put u ostvarenje, u realnosti zivota,.. stavljas na te nekakve (svoje) magine (te nekakve 'svoje knjige'),... pa nemoj tako covece, budi (posteno) ljudsko biće, budi posteno pa priznaj...
toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 12.04
Qubik - fusnote nisu margine

fusnote = podatak od nečega (note)

Pogledaj u Leksikon!

I šta da priznam? - da sam nešto izmislio?

Izmisli i Ti - daj to strucnjacima - možda znaš vise nego ja...

Sva cuda na ovom svetu objašnjavaju ljudi - pojedinci.

Sto nisi i Ti?

Ako si pazljivo procitao recenzije - ne bi ni diskutirao...

To ne znači da moras prihvatiti...

To je tvoj izbor.
Qubic
25. mart 2012. u 12.36
Margine su prazan prostor od ivice papira do teksta koji je predvidjen za fusnote.

Toplap, ne kažem da si ti nešto izmislio, nešto što se u tim fusnotama nalazi, ali bas u tome i jeste problem, sto sve drugo, sve što se u tim fusnotamane ne nalazi, nije ništa drugo nego (sve) sto si ti izmislio, ili ništa sto nisi neizmislio, i kao takvo nije podvrgnuto (potkrepljeno) nikakvim dokazima i(li) cinjenicama. Znaci cista imaginacija... ('ali zašto bi izmišljali svari koje se nisu na ovaj ili na onaj način dogodile'?...) Znaci sve sto su ostale, jesu te fusnote.
Qubic
25. mart 2012. u 12.38
Znaci sve su to ostale fusnote, ako sam se dobro izrazio.
Qubic
25. mart 2012. u 12.44
Ili nisu, ako smatras da ima tu nekog tvog texta, molim te navedi pa ćemo da diskutujemo.
toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 12.53
Evo nešto iz prve glave - početak - posle toga dajem fusnote (nisu korigirane...

[ta je religija?2
Pitanje staro koliko i sama istorija ^ove~anstva. Argumenti za i protiv religije su na dana{njem nivou dostignu}a podjednako vredni pa`nje, ali se ~ini da tas na vagi sve vi{e naginje na jednoj strani. U kona~nom ishodi{tu, vernik, naro~ito onaj koji dobro poznaje verske kanone,3 re}i }e da je Bog4 sve Ono {to je u nama i Oko nas. Ateist5 }e, osoba koja dobro poznaje zna~enje Sveta oko nas i nas same, isto tako odgovoriti da na ovom Svetu, osim Prirode, ne postoji ni{ta drugo.
Ovo treba upamtiti po{to branioci religije kao ni oni protiv nje, upravo sa dva raz-li~ita aspekta zastupaju mi{ljenje o jednoj te istoj raspravi. Kako bismo to donekle po-jednostavili, nave{}u jedan primer. Zamislite da se knjiga koju dr`ite u rukama, nala-zi uspravljena nasred stola, a oko nje ~etiri osobe. Ukoliko svi oni, svako za sebe, nacr-taju kako vide predmet na{eg zanimanja, dobili bismo ~etiri varijante jedne te iste stvari: jedan }e naslikati naslovnu stranu, drugi zadnju, tre}i obod gde se spajaju korice, a poslednji ivice stranica knjige. Međutim sve te slike ne odgovaraju pravoj is-tini jer nedostaje izgled knjige vidjen odozgo i odozdo. Ipak, su{tina same knjige nije u njenom izgledu, ve} u njenom sadr`aju, u njenoj osnovnoj poruci. Sam taj postupak crtanja donekle otkriva na~in na{eg odnosa i u ve}inu slu}ajeva takav pristup prati nas kroz svakida{nji `ivot. U svakom trenutku bivštvovanja, mi kao da opa`amo samo jednu stranu Sveta, jedan aspekt Istine. U retkim prilikama spremni smo proniknuti u su{tinu Svega.
Sadr`aj ove knjige upravo raspravlja o tome {to je oduvek zanimalo ~oveka: [ta }e se dogoditi posle na{e smrti? Isto tako sudbina poroda, unuka i svega ostalog dokle mo`emo dospeti na{im mislima. Ukoliko sam sa gore navedenim primerom donekle bio jasan, moram dodati da je moja potraga za ~ovekom sa religijom i ~ovekom sa nau-kom bio dugotrajan i mukotrpan posao. Sve je to poteklo iz moje sumnje u istinitost navoda u religioznim knjigama, a samim tim o adekvatnom prosudjivanju ~oveka po tim pitanjima. Ne svojatam pravo da sam posle svega stekao nekakvo iskustvo da su-dim ^ove~anstvu, ali sam obavezan da na neki na~in pru`im svojevrstan doprinos za bolje razumevanje Sveta iz religije i Sveta oko nas. Ako nam nauka kroz njeno is-kustvo poma`e da koregiramo zablude, ako se to od nas zbog same pameti o~ekuje, moramo priznati da je i sam njen put bio posut gre{kama. Na na{u sre}u, gre{ke reli-gije i nauke6 nisu uticali na totalnu propast ^ove~anstva, jer su njihove zajedni~ke za-blude, u mnogim razdobljima, za dobre poznavaoce, bili vodilja za kr~enje puta do sa-mu bit Prirode. Religija je bila u stalnom poku{aju da Prirodu objasni kroz volju Boga, a nauka da Prirodu shvati sa njenim nezavisnim zakonima.

Sada fusnote:

1 U „Talmud”-u doslovno stoji:
„Ako sam ja ovde, sve je ovde.
A ako ja nisam ovde, ko je ovde?”

2 Re~ „religija” je latinskog porekla i u prevodu se tuma~i kao vera, veroispovest. Pod tim poj-mom svrstavaju se slede}e odlike vernika:
a) - duhovno opredeljenje;
b) - oblici zajedni{tva pripadnike istog ili sli~nog duhovnog opredeljenja;
c) - obredne, ritualne radnje na odredjenim ili po izboru pojedinim mestima;
d) - mno{tvo i raznolikost vera.
„U po~etku ljudi su stvorili Boga, koji je bio Prauzrok i vladar na nebu i na zemlji. On nije bio predstavljen kipovima, niti je imao hramove sa sve{tenicima koji bi mu slu`ili. Bio je suvi{e uzvi{en za neprimereni kult ljudi. Postepeno je u svesti svoga naroda stao da bledi. Postao je toliko dalek da je narod zaklju~io da ga vi{e ne `eli... I, kona~no je, ka`u, is~ezao.” Vidi str. 2 u „Istorija Boga”.

3 Re~ „kanon” je gr~ko-latinskog porekla i odnosi se na neko pravilo, propis, odredbu ili crkveni spis koji se moraju smatrati svetim. Obi~no su kanoni dogme koje utemeljiva~u i korisniku dono-se nekakvu korist.

4 Re~ „Bog” ozna~ava pojam kulta, religiozna vera, sa dodatnom razlikom da pojedine vere „Nje-mu” dodaju razna druga svojstva. To je „Bi}e” superiorno nad ~ovekom i „Ono” je Svemo}no, ali, kao potpuno natprirodno, tretirano u Jevrejskloj, Hri{}anskoj i Islamskoj veri, naj~e{}e ne mo`e biti shva}eno sa svim Njegovim postupcima i pojavom.
Bog je u osnovi re~ koja namerno ne obja{njava jednu jednostavnu totalnu celinu: ona ima be-zbroj zna~enja, a mnoge od njih su kontradiktorne ili se uzajamno isklju~uju. Iz tih i takvih flek-sibilnih razloga ovaj pojam opstoji kao jedna od najve}ih ljudskih ideja-zabluda. Bog nikada nije jasno definisan i svaka generacija ustoli~ava sopostvenog Apsoluta: da je bilo druga~ije, mnogo bi toga bilo definitivno oko Boga.

5 „Ateist” je ~ovek-bezbo`nik, osoba koja je potpuno ravnodu{na na fundamentalne dogme nekih ili svih postoje}ih vera.

toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 12.57
Ili početak 5. glave:

„Mislim, dakle jesam!”
Rene Dekart1
„Sumnjam, dakle postojim!”
Crkveno tuma~enje2

Verujem, dakle ne postojim!
Autor

V E ^ I T I S I N G U L A R I T E T

Mogu samo pretpostaviti va{e nestrpljenje kada je u pitanju Sudnji dan. Stvarno, mogao sam ovu zagonetku saop{titi u nekoliko re~enica i okon~ati ~itavu stvar. Me-djutim, to vam ne bi bila medvedja usluga, jer bi odmah iskrsla nova pitanja, a posle svega, zbog same materije koju obradjujem, veoma olako mo`ete odbaciti takvu o~ig-lednu mogu}nost o na{oj budu}nosti. Sve do sada re~eno predstavlja nezaobilazan deo u razja{njenju i razumevanja ~itave postavke. Uputstvo o tome {ta je Sudnji dan, kao nekakav recept, formulu, ne}ete na}i ni kada zavr{ite sa ~itanjem ove knjige. Ta for-mula se nalazi svuda na ovim stranicima, i neophodno je va{e puno strpljenje, ali i pot-puno kriti~ko razmatranje iznetih ~injenica da biste polako, zatvoriv{i korice, zaista shvatili smisao Sudnjeg dana, koji }e se sigurno dogoditi u dalekoj budu}nosti ili jo{ zamr{enije u jednoj na{oj dalekoj pro{loj budu}nosti.
Oni, koji }e bez imalo otpora, ali potpuno kriti~ki, proniknuti u bit takve istine, mo-gu smatrati da su dostigli jedan novi nivo spoznaje. Takav kriti~ki pristup dosti`u sa-mo oni koji prilaze problemu bez sholasti~kih dogmi,3 bez nekakvih nepovredljivih is-tina koje se navode u Bibliji, Kur’anu i drugim verskim knjigima. Poznato je pravilo da se u sve treba sumnjati: ~ak i u samu sumnju! Međutim, potrebno je znati su{tinu i smisao sumnje! ^ak i u ovom tekstu. Svet se ne mo`e preko no}i promeniti. Samo na-ivni misle da je to mogu}e. Znanje je neizmerno i nezamenljivo bogatstvo. To nije ni-malo sli~no onom zadovoljstvu kada primate platu, nasledju od testamenta ili slu}ajno otkrivenom zakopanom blagu. Znanje je ne{to {to vam niko ne mo`e ukrasti, koje se ne mo`e potro{iti ma koliko ga poklanjali. To je ne{to {to raste geometrijskom progre-sijom. Njime se posti`u mnogi ciljevi ma kakvi oni bili, i ma gde se nalazili. Znanje je masivni granit. Niko glavom ne mo`e kroz njega. Razum i granit su ~injenice, a sve dru-go religija.

I fusnote:

1 Ovu poznatu misao izrekao je francuski filosof, matemati~ar i fizi~ar Rene Dekart (Rene Des-cartes, 1596-1650), na latinskom „Cogito, ergo sum!” - „Mislim, dakle jesam!”. Njegova glavna dela su: ,„Re~ o metodi”, „Pravila za rukovanje umom”, „Metafizi~ke meditacije”, „Principi filoso-fije” idr.

2 Knjiga „Nau~no tuma~enje religije” sam pozajmio za ~itanje od Veniamina Hadji-Naumova i do danas se ne mogu setiti autora ili izdava~a: pretpostavljam da ju je izdala Srpska pravoslavna crkva ili neko drugi blizak crkvenom mi{ljenju.

3 „Sholasti~ka” ili „skolasti~ka” dogma, kao naziv, poti~e iz vremena {kole mudrosti srednjove-kovne hri{}anske filosofije, zasnovane isklju~ivo na u~enju Aristotela, Platona i crkvenih otaca, sa ciljem da se razumski protuma~e crkvene dogme. Pravci koji su se posle toga razvili su: no-minalizam i realizam sa predstavnicima Anselmom Konterberijskim, Tomsom Akvinskim, i kas-nije Rođerom Bekonom, Dunsom Skotom i Vilhelmom Okamom.
Ma koliko njihov pogled na svet religije, u sprezi sa prirodnim pojavama, bili „realan dopri-nos” u razumevanju Boga i vernika, stavovi koji oni zastupaju mogu biti prihvatljivi i va`e}i isk-lju~ivo samo za vreme kada su oni `iveli. Ovim i sli~nim pitanjima bavim se u posebnom pog-lavlju.

Bas me zanima logicna kritika?
Qubic
25. mart 2012. u 12.59
20 godina 250 strana, znaci, (cirka), 12,5 strana godisnje, znaci otprilike jedna stranica mesecno i 250 000 strana procitanog stiva. Kako sazeti sve to u jedno, kako napraviti jedan otisak koji će ostaviti pecat buducnosti?
Qubic
25. mart 2012. u 13.00
Samo nastavi...
toplap
(Neumorni)
25. mart 2012. u 13.16
Ne mislim da nastavim iz jednostavnog razloga sto sam to već jednom uradio...

U obvom trenutku pribiram po knjigama(Calam-Balam, Kur'an i u Vedamna jednu zanimljivu stvar koja je u vezi broja 11.

Od sutra pocinje plasman koji je zanimljiv za siroku prodaju - inače je brend u Makedoniji...

Bilo je reci o fusnotama - ne da nabrajam...

Batali se tog zahteva...

Nek ti san donese srećno jutro!
Qubic
25. mart 2012. u 13.41
100% si u pravu.
Wakan
(Doors)
29. mart 2012. u 14.43
Wakan
(Doors)
29. mart 2012. u 14.51
predjin_tata
31. mart 2012. u 23.48
Toplap, lepo je to sve sto si napisao. Vidim zašto zahtevas od Udbasa da iznese neku naučnu podrsku. Međutim i tvoji recensori se ne upustaju u naučno dokazivanje tvog pisanja. Nego samo iznose svoje mišljenje o nečemu sto piše u religijskim knjigama. Navode da si iscrpno istrazivao i procitao dosta knjiga da bi napisao tu knjigu. Da li si šta svoje tu napisao ili si samo kopirao šta je sve napisano od momenta kad je pisana reč pocela ja ne znam niti imam nameru da proveravam. To bi se moglo dokazati jedino ako bi svako ko cita tvoju knjigu takođe procitao sve te knjige koje si ti koristio u svom istrazivanju a to je priznat ćeš nemoguće. Kao sto sam naveo, od kad postoji pisana reč pisalo se o legendama i dogadjajima. To sto isto piše recimo u Tori, Bibliji ili Kuranu nije ništa strano jer su te knjige pisane u istorijskom redosledu, dakle ne u isto vreme. Drugim rečima nastavljale su se jedna na drugu i svakako nešto odužele ili dodale od originala. U svakom slučaju cenim trud koji si ulozio da napises tako nešto.

Za razliku od ovog malisana Kakana ili Dovle, verovatno su jedno te isto njesra, jadnicak sve nešto postavlja nekakve youtube linkove kao neki petnaestogidisnjak. Takvi imbecili i ne znaju komunicirati u realnom zivotu nego im se zivot svodi na internet cet.
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 02.48
Tatice,

Da Ti pojasnim:

Mnogi su filosofi pisali o Bogu, svako po malo-vise, ali niko dovoljno - niko nije dao konacan odgovor.
Niche je zbog toga izludeo.

Pre oko 40 godina Gospodin Stiven Hoking je izdao svoju cuvenu knjigu „Kratka istorija vremena”
Kao politicki azilant u Luksemburgu sam dobijao stampu (vise casopise) iz nekadasnje SFRJ.
Jednom prilikom (1087. godine) paznju mi je zaokupio esej jednog filosofa iz Australije.

Pošto sam u međuvremenu procitoa mnoge knjige raznih vera i pre toga se druzio sa jednim slikkarem - vernik, sve mi je najednom postalo jasno šta se krije iza roliko spominjanog Sudnjeg dana i objašnjenje da će na tom danu mrtvi ustajati iz grobova.

Potrebna mi je bila dopuna znanja iz mnogih naučnih disciplina,
Predao sam se na citanju tih knjiga - naročito astrofizike.

Knjiga, filosofski educira citaoca da je neophodno dobro znanje kako bi se spojile verske poruke sa naukom.

Ipak, ostalo je pitanje odakle su i kako te poruke savremene astrofizicke poruke pre pet i vise hiljada godina stigli do teologa?

Ja sam ovde, par puta pozivao mnoge da ki se jave na Skypu i da im dam sadrzaj knjige u dva dela...

Zašto?

Nije korektno da ovde sve ponavljam...

Možeš me naći na:

Blagoje Jankovski - Skoplje ili kao bmrhgj 2

Druga knjiga sam napisao 11. godina posle prve i pri tom procitao još oko 400. knjiga.

Za treću trebam procitati malo vise od poslednje kako bih Muslimanima objasnio u cemu je sustina Kur-ana.

Tačno. Ima mnogo fusnota.
Ali kako ubediti citaoca odakle sam sve crpeo saznaje o tome sto navodim?...

Valjda si malikce zadovoljan?

Srećno prvoapriulsko jutro!

Moj odgovor nema veze sa 1.april...
Qubic
01. april 2012. u 04.36
Ljudi nikako da vam objasnim jednu stvar, takoreci cinjenicu. Vi dodjete i zaokupite temu postavljaca sa samim sobom, a covek se bavi jednom ozbiljnom temom i disciplinom, a to je nauka o besmrtnosti duse. Pa valjda je ta dusa neka opsta 'stvar', neki trezor tajni, ili neka skrivena crna rupa za propadache, a ne neka tamo tema za raspravu ili neki logos?... Pa pustite ga neka zavrsi tu svoju temu već jednom ili neka bar nastavi,... jer šta ako se Sunce jednog dana (ili jutra) odluci, bas da se ne rodi?!...
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 04.59
Prijatelju - na znam ni koliko puta sam pitao postavljaca teme da iznese cinjenjice...

Nazalost, IN prica o udbaskim dogodovstinama - politika (kao roman u nekoliko nastavaka)

Nadam se da će var tebe poslusati i prezentirati cinjenice?...
Dovlaa
01. april 2012. u 05.18
toplap

„Za treću trebam procitati malo vise od poslednje kako bih Muslimanima objasnio u cemu je sustina Kur-ana. ”

Ne verujem da će se muslimanima dopasti da im jedan nemusliman tumaci Kuran.
Što se tiče Kurana,moje neko mišljenje je da se on nema šta tumaciti.On je tako jasan tj bizaran,a naravno muslimanski teolozi tumaceci ga zapravo mu daju vrednost koju on nema.Tumaceci dodaju mu se mudrosti koje ta knjiga ne poseduje,izmišlja se ono sto u njemu i ne stoji.
Slično je i sa Biblijom,često se dodaje i proširuje.Uz naglasak da se u Bibliji ipak može naći mudrih detalja.

predjin_tata
01. april 2012. u 05.22
Toplap: „sve mi je najednom postalo jasno šta se krije iza roliko spominjanog Sudnjeg dana i objašnjenje da će na tom danu mrtvi ustajati iz grobova.” Ako ti nije teško ti napisi šta ti je to postalo jasno? Tražio sam sa pretragom na ovoj diskusiji i nisam nasao tvoje postove sto si postavljao o „Sudnjem danu” Skype ne koristim jer nemam potrebu za to niti znam kako se koristi. Ako imaš nešto da pojasnis javnosti a ovo jeste javni forum samo izvoli. Siguran sam da bi mnogi želili da procitaju šta imaš da napises. U svakom slučaju to si već napisao u knjizi pa je javno? Dakle nema potrebe za nekom tajanstvenoscu?
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 05.43
Davlaa...

Ta Sveta knjiga upravo sadrzi tacne upute kako se covek treba ponasati tokom zivota... Ekstremisti je koriste da bi ostvarili neku dobit i proširili Islam...

U toj Svetoj knjizi na nekoliko mesta stoji naznaka da tajanstvene ajete (stihove) može shvatiti samo onaj koji vise zna...

Što se tiče da Muslimani nisu obradovani ovim poslom, ja sam lepo pitao njih na nekoliko portala (diskusije) i od mene ocekujem da postiram kako sto pišem knjigu... Dosad sam stigao do 9. stranice.

Šta ih zanima?

Čitav svet Islama ne zna šta znace 11. slova poredjanih posle naslova u 29. pd ukupno 114. glava.

I sam znaš da imam još koji sitnis godina zivljenja i uopste me ne brine kako će postupati sa mnom...

Ukoliko mene predohitre - neće saznati tajnu.

Opreznost je pancir od uboda nozem...
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 05.50
Tatice,

Skype je veoma jednostava za rukovanje i besplatan (zamenjuje telefon) za kontakt i slanje bilo čega...

Odes na google.com
napises Skype.com
Daunloadiras (i posle unosa tvojih podataka - ime i prezime, mesto gde živis) sve je gotovo u trajanju od nekoliko minuta...

Kad to uradis i mene potrazis, stavis slusalice i jednim klikom na „caal” stupas sa mnom u vezi...

Nemam zaista vremena da zamaram sve ponovo sa istom temom...

Ovde je trema „putovanje u buducnost” i već mesec dana cekam da Cika Udbas prezentira cinjenice.
predjin_tata
01. april 2012. u 06.51
Toplap: „Nemam zaista vremena da zamaram sve ponovo sa istom temom...” A imaš vremena za taj skype da to sve ispricas? Izvini na opaski ali te brate ne razumem? Ili je to što imaš da mi kažeš neka tajna ili je toliko kratko da mi možeš tako brzo reci preko skypa? Recimo da ovo cita 10-tak ljudi na ovom forumu i svi bi želili da cuju šta to imaš da im kažeš. Hoćeš reći da bi svima objasnio posebno? Zar nije prakticnije i jednostavnije da to lepo napises ovde pa neka svi vide? Takođe za tu tajnu o islamu, napisi bar ukratko šta je ta tajna o tim slovima pa da znamo. Kudis Udbasa da ne iznosi cinjenice a i ti sam sve nešto obilazis kao kisa oko Kragujevca. Reci brate šta imaš.
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 07.12
Kad je sve objavjeno i postirano na mnogim forumima - ne shvataj kao omalozavajuce pitanje:

Trebam navoditi nekoliko podataka iz Biblije
Još vose iz zapisa sa Indijskog potkontinenta
Još vise ikz Kur'ana
Onda bibliju iz Juzne Amerike „Calam-Balam”
Zatim prognoze astrofizicara

A da ne nabrajam još najmanje pedesetak drugih cinjenica...

Ti nećeš da skines Skype?...!
A tamo ćeš za par sejyundi dobitri čitavu knjigu sa vise od 250. strana + bibliografiju...
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 07.50
Evo najkrace:

Veliki je broj astrofizicara koji tvrde da Svemir ne može vecito da se siri... moguće je da je i prestao ovog trenutka, ali tu informaciju ćemo dobiti tek posle 13,7 milijard godina u buducnosti...
Qubic
01. april 2012. u 08.49
Toplap. Tajna između tih slova je da mi ne možemo da kreiramo zivot čak i ako posedujemo sastoj i znanje iz kojih se taj zivot kreira. Znaci tajna je u greški, gresci. Ispavi me ako nisam u pravu, a nisam.
Qubic
01. april 2012. u 08.50
*sastoj-sastavak, ne zastoj.

Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
01. april 2012. u 08.55
Elem posle ovako lepe razmene mišljenja da se vratimo na temu.
Kao sto su neki lepo primetili ja malo malo pa o udbaskim stvarima a ne o konkretnim stvarima. Pošto sam diplomirani inzinjer sto će mu reci ovde na zapadu u rangu Mastera of engeenering tj magistra j ja izbegavam da iznosim bla, bla, dokaze i cinjenice već kao sto ste primetili po veoma preciznom opisu eksperimenta izvedenom da bi se dokazala komunikacija izmedzu ljudskih jedinki na velikoj daljini vise volim da po oprobanom naucnom pristupu predstavim eksperiment koji skoro svaka istrazivacka institucija može da izvede i ponovo potvrdi.
Isto tako kao sto ste primetili mi ovde čitamo ovu temu na DISKUSIJAMA/NAUKA/FILOZOFIJA.
Pod NAUKAMA u Serbiancafeu se nalaze samo Psihologija i Filozofija i nijedna druga. Po sto je naziv Serbiancafe bilo bi za ocekivati da se pod naukom nalaze disclipline koje se u Srpskom miljeu svatanja smatraju naukama a svi znamo koje su to Fizika , Hemija npr itd.
Sve je to slučajno tj neko nije obratio paznju pa lupio. Filozofija se uglavnom bavi onim što okupira ljude a u prvom redu svetom koji nas okruzuje i daje pravce razmišljanja o tom problemu. Nauka obradzuje i dokazuje te pravce sa naučno priznatim metodama i kao takva daje povratnu informaciju u kom pravcu da ide Filozofska misao.
Ocigledno da nešto na Serbiancafeu nestima ili nisu previse obratili paznju usta sumnjam sobzirom na kompleksnost sajta koji ukazuje da ga je radio visokoobrazovani tim ili pak neko je drugi krojio sajt za Srbe. A ko to šta mislite.
Ako povezemo sa cinjenicom da se kod nas najvisi obrazovni nivo zove Doktor Nauka tj titula posle Magistra Nauka a kod Anglosaksonaca se cove Profesor Filozofije ocigledno je da je omaska o svatanju šta je nauka dosla za Zapada gde se i najvisi obrazovni nivo vezuje za Filozofiju Filozofija je Nauka i to jedina nauka pored Psihologije na ovom sajtu sto je u koliziji sa Srpskim i Pravoslavnim svatanjem nauke.
Ocigledno je da su Pravoslavci dali ime najvisoj tituli ime Doktor Nauka iz proste cinjenice da ovladavanjem visokih znanja u krajnjoj liniji treba da sluzi u humanitarne svrhe poboljsavanja psiho-fizickog zdravlja populacije a zašto su Zapadnjaci dali Profesor Filozofije mrzi me da razmišljam o tome.
Pa sad kad otprilike tako stvari stoje kazite vi meni lepo dali ove diskusije čitaju samo dokoni ili se one lepo klasifikuju obradzuju i sortiraju od strane profesionalaca. Ko je potrosio tolike pare da napravi ovakve sajtove i iz kog razloga.
Pa isti onaj koji je placao rad radio stanica Slobodna Jugoslavija samo sad u novom mediskom okruzenju.
I ko sad trazi da se iznose cinjenice koje će biti tretirane od strane profesionalaca pa isti oni koji su radili protiv te Jugoslavije a medzu njima je bilo dosta sa naše teritorije izbeglih na Zapad.
Ništa novo ništa staro vuk dlaku menja ( radio pa sad internet) al cud nikako.
A da postavicu jedan snimak kasnije vremeplova kako plovi vazduhom oko Beogradzanke. Samo prvo trebam da snimim Beogradzanku nocu sa HD aparatom koji kosta 69 dolara pa da onda taj snimak projektujem na belo platno sa LCD projektorom koji ću da povezem na moj lapac ( to mi je malo problem jer lCD mogu naći polovan za jedno 200 dolara a stace mi posle,) Pa ću onda da zamolim druga da tokom projekcije uzme jednu jaku LRD lampu i iza platna seta njome tako da se vidi svetla tacka koja leti oko Beogradzanke i sve ću to ponovo da snimim sa mojim aparatom ali sad u AVI formatu da se bas nevidi cisto kau u HD.
E sad sam se istrcao i otkrio tajne kako je lako praviti snimke UFO, Vremeplova i sl i prezentirati ih kao dokaze.
Sve u svemu kosta manje od $300 dolara a može se koristiti nebrojano puta.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas.
predjin_tata
01. april 2012. u 09.06
Toplap, Ja priznajem meni komjuteri nisu toliko poznati kao tebi. Ali znam toliko da ako ti imaš tu informaciju na drugim forumima ili negde postavljenu da se može skinuti, ti ostavi link. To bi isto kako kažeš uradio ako bi te čuo preko tog skypa. Ti bi mi dao link gde da to skinem? Evo pitao sam sina i kaže da ima dosta vebsajta gde se može okaciti neki fajl za dzaba.

Evo par:

https://www.rapidshare.com/
http://www.filesend.ca/
www.sendthisfile.com/
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 09.37
Evo moj e-mail„

bilo to na gmail.com - yahoo - hot mail samo ispre @ napisiL

bmrhgj

i ja ću ti zauzvrat postirati knjigu u dva dela...”
Dovlaa
01. april 2012. u 11.30
Udbas
„ Nauka obradzuje i dokazuje te pravce sa naučno priznatim metodama i kao takva daje povratnu informaciju u kom pravcu da ide Filozofska misao.”

Neće biti da je tako,već je obrnuto.Filozofija je kroz istoriju usmeravala nauku,tako će i biti dalje.Ne zato što je filozofija najstarija nauka,a jeste.
Reč je u metodi.Nauka svoje znanje zasniva na ponavljanju i uzrocima.To je ta indukcija.Ako godinama sneg pada zimi,padace i sledeće zime.Tako kaže nauka.Ili ide vracanjem uzrocima,uzrok ovog je uzrok onaj a uzrok onog je... I tako dok može,a ne može daleko.
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 11.56
Ono sto je Cika Udbas naveo u poslednjih nekoliko recenica kao VELIKI dokaz je iwsecak iz „Zvezdane staze”...

Takvo nešto je pre vise od godinu dana izvela u zivo privatna televizijska stanica „sitel.com.mk” u samom dnevniku kao hologravski razgovor sa gostinom na ulici... Voditelj se slobodno setao kroz hologravsku predstavu...

I ponovo nema nkikakvog dokaza?!...
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 11.59
Najstara nauka je astronomija, tek onda matematika - pa filosofija...

Covek je bio pod nebom (danju-nocu) - brojao zvezde ili broj pripadnikka nekog krda za hranu...

Posle dobrog jela poceo je da misli...
Dovlaa
01. april 2012. u 12.40
Ako ti zevanje u nebo,brojanje zvezda i stoke smatras naukom,onda ne znam šta da ti kažem.
toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 12.43
Uz malo veću koncentraciju shvatio bi da filosofija ne može biti najstarija nauka...

toplap
(Neumorni)
01. april 2012. u 12.47
Inicijalna kapisla filosofije su posledice...
Promišljanjem dolazi se do usroka tih posledica...
Qubic
01. april 2012. u 13.16
U svakom slučaju, nema putovanja kroz vreme bez besmrtnosti, niti ima komunizma bez hipnoze.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
01. april 2012. u 16.12
Procitaj ponovo:
„Nauka obradzuje i dokazuje te pravce sa naučno priznatim metodama i kao takva daje povratnu informaciju u kom pravcu da ide Filozofska misao.”
znaci „Nauka obradzuje i dokazuje te pravce” a koje to pravce i ko ih je postavio, pa filozofi su postavili nekoliko pravaca po nekom pitanju npr zašto je voda tecna. U početku je bilo mnogo razlicitih filozofskih mišljenja tj pravaca pa je nauka objasnila zašto uz pomoć eksperimenata i dala povratnu informaciju filozofima u kom pravcu da idu tako da nijedan filozof koji je prodavao staru pricu možda valjanu pre naucnog objašnjenja zašto je voda tecna nije mogao vise da bude prihvacen.
Filozofija je ta koja ide iskorak ispred nauke a nauka je prati i daje rezultate na bazi kojih se koriguje filozofsko razmišljanje i ide korak napred i u nauci i u filozofiji.
Ja koliko znam i koliko je meni poznato danas ni jedan studio nije ovladao tehnologijom Holografske scene.
I dalje se koriste slike u pozadini ili pak kulise i u novije vreme se koristi miksovanje dva ili vise video signala koje npr može dati da je covek koji se u studiju snima jednom kamerom i ulica drugom kamerom nakraju posle miksovanja bude slika tog coveka na ulici.
To je daleko od Holografskog studija.
Razumevanje principa rada Holografskog studija i koriscenje takvog termina podrazumeva sustinsko poznavanje svetlosti i donekle elektromagnetnih talasa.
Iz toga proizilazi da Astrofizika cije je osnovno sredstvo i metoda obradzivanje svetlosnih fenomena i pojava teško može biti pravilno svacena od strane nekoga ko neprimereno koristi ime holografije.
Koriscenje svakog termina ima svoju tezinu i u krajnjoj liniji pokazuje koliko je duboko neko obradio materiju u vezi tog termina.
Ja nemam ni nameru da pravim dokaze u vezi HD ili pak AVI filmova jer takvih dokaza mozete previse naći na Youtube i valajanost takvih dokaza je svima ocigledno jasna.
Nove tehnologije daju nebrojano mnogo puta vece mogućnosti za prevare i lažno predstavljanje cinjenica nego npr pre 50 godina.
Sa potrosenih samo 300 dolara mogu naraviti stotine videa o vremeplovu oko Beogradzanke i šta bi oni dokazali. Sigurno nebi dokazali da vremeplov postoji jer jer bi bili lažni snimci tj prevara ali isto nebi dokazali ni da nepostoji.
Elem sledeći put ću da napisem spisak prodavnica u kojima mozete otici i kupiti potrebne delove za pravljenje jednog vremeplova valjda bi to bili neki valjani dokaz kad ga sastavite odete i vidite dinosauruse i vratite se nazad.
Otom potom
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
Dovlaa
01. april 2012. u 16.24
Cemu nauka?
Neumorni,ti u tim godinama vodis brigu o brzini svetlosti,putovanju kroz vreme,o zvezdama i planetama.
Covek će sa naukom u narednim vekovima otkriti mnogo toga,mnoge tajne svemira,zvezda,planeta.
Svakako će naredni vekovi doneti uz pomoć nauke do duzeg zivotnog veka coveka.Prvo će pojedini moći da žive sto i preko sto godina.Kasnije će covek moći da živi i 200,300,500 godina.Naravno ne svi već oni koji imaju novca da plate naucnicima.
Koliko će tek tada biti manipulacija,koliko će tada tek covek biti dehumanizovan.
Onda će ljudi ukljuciti televizor,i videce da prica neki covek koji ima 200 godina,a izgleda isto kao i vi koji imate 50 godina.
Crkva u početku neće vrsiti vencanja muskaraca starih 250 godina sa devojkama od 30 godina.Država hoće svakako.
I zar će covek postati bolji i srećniji kad nauka dodje do svih tih tajni? Siguran sam da neće.
Gledam i na ovom forumu pojedince sa koliko strasti raspravljaju o zvezdama,brzini svetlosti i sl.
Nesrecan i prazan covek,povrsan,ima stalno potrebu da kao slepa krtica nešto rije,rovari,istrazuje,trazi neki perpetuum mobile.
Ljudi kad neće da se posvete,da uloze trud,uvek traže rešenje spolja,nikako unutra u sebi.
A covek u sebi ima mnogo vise tajni nego ceo Smemir.I te naše tajne su mnogo vaznije od svemirskih.
Misle da tako idu ka istini a zapravo beze od istine a idu materijalizmu.
Čak i religija,i ona mi je draža od nauke,pa bih radije slusao i citao nekog teologa nego naucnika.
Qubic
02. april 2012. u 04.23
a postoje i trodimenzionalni bioskopi sa ispustanjem raznoraznih (mio)mirisa, (dokle će ići ta tehnologija), reljefno-mirisne reprodukcije u koloru,... i, kad neko udje u toilet, bioskop ispusti razni miris (shanel) te holivudske predstave,.. le' kaka d'artist, iliti na italianskom, kaka di' maestro...
predjin_tata
02. april 2012. u 09.04
Dovla: „Čak i religija,i ona mi je draža od nauke,pa bih radije slusao i citao nekog teologa nego naucnika.” Ovo samo dokazuje koliko si glup i plitak covek. Ovako nešto covek ne bi ocekivao da cuje ni od najprostijeg seljaka ili deteta od 12 godina.
Qubic
02. april 2012. u 13.57
da, iza naucnika ne ostaje ništa, ali iza politicara drugi je slučaj,.. drug Tito jeste umreo,.. ali ostalo je njegovo odelo.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
08. april 2012. u 11.09
Lepi pozdravi iz suncanog Toronta,
Zao mi je sto neću moći da održim moje obecanje da ću u sledećem pisanju da objavim spisak prodavnica gde mozete da kupite delove sa kojima mozete da napravite vremeplov. Nazalost taj jedini papir koji sam imao u dzepu sam iskoristio na jednom mestu tj mestu gde i „Car ide peske”. Nazalost jedini papir koji sam imao u ruci a nuzda priterala zestoko pa posto nisam musliman i nisam imao bocicu sa vodom iskoristio sam taj papir.
Nakraju i bolje je tako jer ko zna koliko bi njih umesto da odu u proslost da vide dinosauruse i tako dokazu da vremeplov radi ponesli sa sobom neku puscetinu i pak Rucni bacac i posle u buducnosti bi mene okrivili za nestanak dinosaurusa.
Malo sale nije na odmet a i koj će mi da pruzam nekom bilo kakve dokaze jer naslov ove diskusije DALI JE mogućE putovanje kroz vreme sto neiziskuje da se dokazuje već da se filozofira tj lupeta na temu putovanja kroz vreme.
Elem stali smo na temu CNS ( Centarlnog Nervnog Sistema) i njegovog softvera.
Ocigledno je da ovako veoma slozeni ljudski organ se tasko može hardverski analizirati kad stupa u kontakt sa drugim subjektom putem MHR (Mozdane Holografske Rezonance)ali ostaje nam analiziranje odziva periferije tj analiziranje u prvom redu odgovora motornog podsistema kako misicnog tako i lingvistickog.
E sad je tu problem jer treba analizirati i prezentirati pisanja na temu psihologije sto je veoma teško na ovom stupnju razvoja ljudske svesti i nakraju pravnog sistema.
Bez obzira koju psiholosku skolu preferirate u prvom redu Frojdovu ili pak Jungovu one se svode uglavnom na nesvesni deo i svesti deo licnosti ili pak jedinke.
U svakom slučaju da ne ulazim previse u tu temu jedinka ima u prvom redu cilj da podrzi samu evoluciju sto podrazumeva u prvom redu sam njen opstanak bilo da omogući sopstveni reproduktivni ciklus ili pak da obezbedi sigurne uslove za reprodukciju u okviru familije, plemena pa i sire same nacije.
Problem ponekad predstavlja komunikacija nesvesnog dela licnosti sa svesnim pa se veoma često za uspesniju komunikaciju koristi spoljni objekti, drustvene igrice pa čak i celi umetnicki pravci i kultura jednog doba.
Kao dobar primer za objašnjenje ovog fenomena možemo navesti broj 11 koji se veoma često pominje u zadnje vreme pa čak će biti napravljeni filmovi i pisane knjige na ovu temu.
Broj 11 ništa posebno broj ko brojza ljude kojima je orijentacija bavljenje naukom ili sličnim logickim discliplinama.
U Anglosaksonskoj kulturi ćete često cuti ako pazljivo slusate da se neko npr nalazi u Novembru sto mu je lepsi oblik pominjanja broja 11 jer inače vole da pricaju o vrmenu.
Ništa posebno samo daju na znanje sagovorniku da žele da se osvete za nešto po njima učinjeno njima pa žele da vrate tj da budu 1 prema 1.
U anglosaksonskoj kulturi taj broj oznacava osvetu.
Pa zašto se onda taj broj uopste proširio tako naglo u paznja posvecena njemu.
Mnogi uceniji ljudi primecuju da se nešto dogadza oko njih sto bas ne mogu da povezu u svatljivu celinu prateci samo medije. Septembar elevn (napad na zgrade bliznakinje u njujorku) na primer ima sijaset
teorija pa čak i do suludih da je eksplodirala nuklearka u temeljima.
Teorije zavera , nijedan Jevrejin nije poginuo i sl sto samo dokazuje siroki pristup i poznavanje americke kulture onih koji su to organizovali.
Problem je sto su ljudi poginuli na Americkom tlu i to nisu bili dobrovoljci koji su isli u Evropu da ratuju protiv Nemaca i koji su bili pripremljeni i spremni da poginu.
Uglavnom je poginula srednja i srednja visa klasa većinom Japiji i to je problem jer se nijedan Amerikanac neoseca sigurno na svom tlu bez obzira šta pricaju njuhovi predsednici.
Obrada informacija od strane njihovih nesvesnih licnosti je dovelo do toga da je u pitanju OSVETA a svesni deo licnosti usled svakodnevnog stresa za prezivljavanjem nema ni vremena ni snage da putem poznatih tehnika npr meditacije i sl prihvatu tu informaciju pa se javlja prenosenje informacije od nesvesnog dela licnosti ka svesnom putem spoljnjeg objekta tj opste prihvacenog simbola za osvetu u Anglosaksonskom svetu broja 11.
Svesni deo licnosti pritiska nesvesni putem svojih obzervacija i frustracija u strahu da će opet neki tamo ludak srusiti avione ili nešto slično dok nesvesni pokusava da dostavi informaciju svesnom da netreba da se brine jer je u pitanju OSVETA a ona kao i svaka osveta se odvija po odredzenim pravilima i predvidiva je.
Neki pojedinci će u tom cilju izazvati čak i saobracajne nesrece u kojima će ucestvovati 11 automobila neko će čak napisati celu knjigu intresantnu sa mnogim osvrtima fusnotama i sl sa naslovom 11 i td i td.
Gubljenje vremena jer takva knjiga nenosi ustvari nikakve korisne informacije za citaoca jer se svodi na prost proces duboko potisnutog nesvesnog koje želi da izadze na povrsinu i dostavi odredzenu informaciju svesnom delu.
Ovaj banalan primer o broju 11 vam može predstaviti kolko kompleksno može biti analiziranje pojedinaca u cilju da uz pomoć odziva motornih aktivnosti analiziramo softversku komponentu CNS.
Oko nas je sve u metezu pogotovo u ovom Zapadnom svetu gde su ljudi pod stalnim stresom za svoj materijalni opstanak i prezivljavanje.
Ajd da nelupam vise bez obzira sto sale nikad nije na odmet
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
15. april 2012. u 22.17
Opet ja malo da vam dosadzujem.
Nasao sam malo vremena da tipkam po lapcu dok cekam da se opere ves u landori storu.
Ovde u mKanadi malo malo pa radnja sa ves masinama i susiocima vesa.
Pola stanovnistva Toronta renta stanove koji su prilično skupi oko 1000 dolara mesecno i kad platite toliko nesmete da instalirate ves masinu nego u podrum gde su automati pa placajte. Kao da nije 1000 dolara mesecno dovoljno negojos da se ogrebu za 20 dolara a i vlasnicima bi bila obaveza da popravljaju ves masine sto dosta kosta. Malo drp ovde malo onde i ispada da se jednom radnickom platom od 2000 dolara jedva krpi kraj sa krajem.
Meso je barem jeftino kod Kineza pa može covek da se dobro najede a da nebroji zalogaje drugom.
Da nastavimo malo o CNS tj mozgu jer i Istorija nas uci da je u proslosti bilo dosta ljudi koji su mogli da predvide tj proricu buducnost kao npr Nostradamus nasi Tarabici i mnogi drugi.
Ocigledno je da su informacije dolazile kroz mozdanu neuronsku mrezu. Neko će opet se osvrnuti na srce.
Srce je usustini misicni organ koji radi na principu pumpe i snabdeva Mozak sa u prvom redu kisonikom i ostalim hranjljivim materijama putem krvi.
Pritisak krvi u telu coveka zavisi od rada srca i ima pulsirajuci oblik sa svojim vrhovima koji nastaju usled stezanja misicnog tkiva srca koje na taj način upumpava svezu krv u arterije. Izmedzu dva stezanja misicnog tkiva srca tj otkucaja srca pritisak u arterijama pada na nizi nivo da bi se ponovo povecao sa ponovnim stezanjem tj otkucajem.
Zaso je ovo važno pa iz prostog razloga ako zamislimo mozak kao potrosac energije a srve tj krv kao snabdevac ispada da i mozak ima sinhronizovanu aktivnost u zavisnosti od aktivnosti srca tj rada srca.
Zamislite da imate jednu dinamu koju vrtite rukom sa jednom polugom i na koju je prikacena sijalica. Sijalica bi svetlela malo jače kad pritisnete polugu nanize jer je lakse i brzina kretanja je malo veca pa će u tom trenutku da sijalica malo zasija jače nego kad podizete polugu navise kad je brzina kretanja poluge malo manja pa je napon na izlazu diname manji pa sijalica svetli slabije.
Znaci ako vrtite umerenom brzinom polugu doći će do oscilovanja svetlosti sijalice u ritmu okretanja vase ruke.
takva je ista situacija sa mozgom gde se vrse elektromagnetne aktivnosti neuronske mreze uz pomoć bioloskih struja i napona koje isijavaju elektromagnetno zracenje u prostor pa samim tim to elektromagnetno zracenje aktivnosti mozga zavisi od pritiska krvi i njegovog fluktuiriranja u zavisnosti od ritma otkucaja srca.
desavanja nisu bas tako prosta jer postoje povratni uticaji na srce od strane mozga tj fidbek koji može da usled ukljucivanja izrazenih parcijalnih ega stanja vezanih za npr prezivljene traume lične pa čak i predaka prenesenih genetikom u povratno kolo veze tj fidbek da izazove aritmiju srca iz cista mira pa čak i infrakt i smrt jer izrazeni pik parcijalnog ega stanja vrsi pojavu takozvanog rezonantnog skoka koja vezuje svest za ubutrasnja desavanja u datom parcijalnom ego stanju (PES) i svest svoje ulazne informacije dobija iz unutrasnjeg dozivljajnog sveta PES umesto od spoljnjeg sveta. Da prosto kažem umesto da dobije vizuelne informacije od obradzenih signala oga dobija informacije iz fiksacija vezanih za dato PES.
Mesto daa oci uticu na smanjenja ritma srca jer se zemlja priblizava ocima usled pada doticne osobe i time u povratnoj vezi sprečavaju aritmiju srca jer ukljucuju deo neuronske mreze zaduzene za stabilan rad srca svest vezana za PES vezana rezonantnim skokom za odredzenu fiksaciju iz memorije uzima sliku koja zamenjuje realnu sliku prilazeceg asvalta sa slikom npr budzenje gde se javlja fidbek za povecanjem otkucaja srca sto dovodi do da kažem dubljeg infrakta.
Znači da je veza izmedzu mozga i srca je aktivna veza sa povratnim uticajima jednog na drugo.
Iz ovoga je ocigledno da ako želimo da omogućimo vezu naše neuronske mreze mozga i time dobijemo odredzene informacije iz naše okoline ili pak od neuronskih mreza lociranih u vremenu neophodno je da obezbedimo koliko je moguće stabilnu dinamicku interakciju srca i mozga da nekazem stabilni rad srca sa manjim brojem otkucaja sto iziziva manje fluktuacije arteriskog pritiska i time stabilniji rad neuronske mreze.
Ovo se relarivno lako postize metodama meditacije ili pak religioznim ponavljanjem molitvi i sl.
Ima mnogo metoda dobro poznatih i izucenih kao sto su joga i sl.
Neke metode u svojim tehnikama vrse produzeno koriscenje pojedinih misica tako da odziv muskulatorne regulacije u krajnjoj liniji intezivira odredzene veze u neuronskoj mrezi tako da kad naprimer doze do početnog iniciranja infrakta te pojacane veze ucestvuju u regulacionim krugovima I povratnim vezama I smiruju tj sprečavaju razvoj nekontrolisanog rada srca I nakraju sprečavaju smrt jedinke.
U svakom slučaju posto se zavrsilo pranje vesa I vreme je za zatvaranje radnje da rezimiram o ovome sto sam piso a sto je svima odavno poznato da miaso utice na rad srca kao sto srce utice na misli I da takodze polzaj tela način disanja I sl imaju usku vezu sa našim mislima.
Ostanite na vezi nastavak sledi kad sledeći put udem prao ves u sve siromasnijoj Kanadi.
Chica Udbas
Qubic
16. april 2012. u 06.48
Duboko filosofsko pitanje transformacije smisla, zakrivljenje vremena i prostora elektro magnetne sile bezicnog provodjenja prilikom jednog takvog putovanja, kao i samo iznenadjenje, uvek se nova iznova postavlja. Uostalpm zakljucite sami:

http://www.youtube.com/watch?v=KbVs-PyCpWU
toplap
(Neumorni)
19. april 2012. u 05.48
Posle poduzeg vremena...

BNez ljutnje - ili ste vas dvoje gledali previse iluzionista-madjionicara (David Koperfild) ili je to vasa „naucna perfekcija”?
Qubic
19. april 2012. u 05.55
ferpekcija
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
23. april 2012. u 16.47
Ajd opet ja. danas sam uzeo 2 nedelje odmora pa mislim malo na Kubu. imam tamo neka posla al otom potom.
Nema neke veze sa temom al i ima na neki način.
Imam jednu jedrilicu 32fita kupio sam je jeftino pa kao sredzujem pomalo. nikad je nisam stavio u vodu al volim da malo odem i odmorim na njoj osecam se kao da sam u cardaku ni na nebu ni na zemlji.
napravio sam neke merdevine od tjubajfor i kad sam ih pravio isekao sam kao one poprecne stepenice pa ih zakucao sa pravim ekserima po liniji drveta. bila neka stara kanadzanka pa joj se svidelo lepo izgleda al meni bas nije potaman jer se lako odvoje parcici po liniji drveta i lako se padne.
Elem nije mi po meri al iz iskustva koje imam skoro 58 godina ima razloga za sve što se desava oko nas i pre ili kasnije se poveze u celinu.
Nakraju pre nedelju dana se i desi da se precaga pri zemlji odlomi i ja padnem na zemlju i dobro ogulim noge.
Ja se lepo nasmejem samom sebi i kažem dvojici koji su prolazili u tom momentu 'nezaboravite da stavite bulegum na obe strane.
Oni se takodze nasmejase valjda misleci da je jadno popravljanja merdevina sa lepljenjem strana precaga sa gumom za zvakanje.
Odem na posao i pokazem kolegama i supervajzeru ogrebotine tragove pada i na tome se sve svrsilo.
sve bilo pa prošlo ništa posebno budala napravila merdevine i pala sa njih.
već poduže vreme ovde u Torontu ja pomalo se trvim sa njihovom policijom i Inteligance servisom.
Ne znam tačno koliko al sigurno da je preko 200 njihovih otislo bogu na ispovest sto zbog samoubistava sto nestali i sl.
zakonski bas ništa ne mogu pa pokusavaju sa psiholoskim pritiscima verovatno da izazovu maniju proganjanja, paranoju i sl.
neobracaju paznju mnogo na gubitke i dobro ih prikrivaju i uvek nadzu nove budele za posao.
Sve u svemu pre jedno dva meseca poceli smo onako pomalo da pregovaramo.
ja sam tražio 4 milona dolara da im se skinem sa vrata a i sto nebi. Moj otac je imao manji cin od mene i ubio duplo manje ljudi od mene pa uziva punu penziju još od 1966 pa ko velim sto nebi i ja malo proziveo ove stare dane naprimer na Kubi. nakraju zaraditi dobru penziju na muci onih koji su nas bombardovali nije za sramotu. Neću ko ovi novi politicari u Srbiji da zavlacim ruku u radnicku kesu i živim na njihovoj muci pa da mi svaka seljanka na pijaci prebacuje ovako ako njih i opeljesim nemoram ničega da se stidim.
vamo tamo povuci potegni sad u nedelju bas parkirao na pumpi da napunim rezervoar izadze covek i ispusti neki papiric na zemlju i ode.
Ja podignem onaj sklopljeni papiric pa udzem unutra gde se placa benzin i po obicaju ima i loto masine.
bila dva coveka unutra ja predam kasirki papiric i kažem da sam naso ispred vrata i rekoh joj da bi trebalo da ima 4 miliona dobitak jer je bio sklopljen loto tiket.
Ona stavi ispod masine i objavi masina viner one milion..
malo cudno da je covek usao unutra nije ni proverio tiket jer bi u tom slučaju prodavacica rekla bas je jedan ispred vas cekirao tiket sa 1 milonom a i covek bi se odmah vratio.
Ja joj rekoh tiket je tvoj odnesi ga u policisku stanicu prijavi da si nasla i ako se niko nepojavi sa dokazom da je tiket njegov u roku od 6 meseci pare su tvoje.
malo cudna prica al istinita.
nastavak price sledi.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
23. april 2012. u 23.23
Nastavak price:
Otiso ja na posao i isprica onima sa posla da sam nasao tiket od 1 iliona i dao ga prodavacici a oni znaju mene kao malo na svoju ruku Srbenda a i već mi upoznali narav koliko zajedno radimo popravljanje lapaca pa kad nešto zaskripi kod matorog elektronicara da popravi ono sto niko nije mogao a ima stvarno interensantnih zezancija već i sami znate sa kompjuterima. Ja ih onda pustim malo da razmišljaju pa onda kad mi dodze ja im objasnim.
Tako i sada malo me pustili kao neinteresuju se al vidim crkli bi da znaju zašto.
Ima nekoliko Kanadzana koji rade za njihovu sluzbu pa i oni bi da doznaju zašto jer prica se već proširila jer nije svakog dana da budala vrati tiket na milionce.
Elem u neko vreme ja im kažem da je bila kamera u venu elem neko ispravi ne u venu nego u rviju.
Ja im lepo objasnim da po zakonu svaku vredniju stvar koju nadzete na ulici a ciji vi niste vlasnik morate da prijavite policiji i u slučaju da prisvojite barem kod nas je bilo da sledi zakon do 2 godine a u engleskom okruzenju bi trebalo da je do 5 godina a možda čak i do 8 ili 10 nisam siguran advokati bi bolje znali.
Elem ako sam sniman kamerom a jesam bio sniman onda je mogla da me spasi samo zvaka zalepljena na obe strane tiketa pa da je prilepim na dzon i pomerim se u malo mrtav ugao za kameru gde mi se vidi telo pa da se sagnem pa da se cesem po mojim povredzenim nogama i da smotam tiket.
Na sudu bi mogao da se branim da nisam ja uzeo tiket nego da su me svrbele povredzene noge jer je prošlo nedelju dana pa zbog cirkulacije i ozdravljenja tkiva dolazi do svraba sto može svaki doktor da potvrdi.
Nakraju nebi ni dosli do suda oni bi progutali govno ja bih smotao tiket i kasnije nasao nacina kako da ga naplatim. Već sam imao jednog drugara sa saha u vidu za tu akciju. Jes budala na svoju ruku al barem ima ratno iskustvo i dobro igra sah iz četnicke familije al ko mislio sam nije razlog da me za...e posto svi znaju da sam Udbas.
E onda ja lepo objasnim onima na poslu da to nije sranje već je sranje posto sam ispucao adut sa zvakom i parama koji svaka medicinska sestra i doktor znaju u jugi kad su se plasili udbe a dupe im zinulo za gasterbajterske pare pa sestra pokupi cipelom a doktor važno sedi pa kasnije u krevetu dele pare.
Ja im lepo objasnim da sad moram da pozovem moju bivšu ženu da je molim za neki novi trik za kupljenje para koji je provereno oproban u praksi u našim bolnicama jer je sa dzonom i zvakom provaljen a ako pozovem nju e onda tek nastaje sranje jer je nekad davno njenom dobrom kolegi doktoru sa kojim je inače u to vreme delila pare dosao neki pacijent koji je lebalebisao ceo zivot po svetu pa kad je onemocao vratio se prvoj ženi kao nije trebao ni da je napusta jer mu je sa njom bilo najbolje.
Tman će da legne ko kec na deset eto i ja tim putem a i ruku na srce ima ona neku prijateljicu kojoj sam se ja jednom nabacivao pa ona kurtuazno odbijala pravila krugove oko bandera kao ne moze zna moju bivšu a one su dobre drugarice.
Jeste stvarno bila u ono vreme da se covek okrene a verovatno i sada al ko mislim opet će biti neke kombinacije u akciji.
Sve u svemu mrka kapa imam još jednu dobru prijateljicu od drugara koji mi je dve godine prodavao pricu da je profesor Ruskog ko da ja nisam mogao kod prvog pandura da proverim tu pricu a radio je u Dbu i to bas na visokom polozaju.
Već me nekolko puta pitala jer sam postao peder u kanadi a ja joj već lepo objasnio da niko stariji od 50 godina nije nevin u zadnji otvor jer ovde doktori turaju prst u zadnjicu ljudima starijim od 50 godina da provere bog te pita šta tako da nema nevinih u pozadini ljudi starijih od 50 godina.
Ja joj još objasnio i ulogu kraljevske porodice u rezdevicavanju zadnjica itd itd.
Al ona po starom al ko velim znam odakle vetar duva od bivše ko po starom srpskom obicaju.Ko mislim se Kako da joj kažem da mrzim pedere jer se svuda turaju i da sam u Kanadi naucio jedino da egzistiram pored njih jer će ona sa bivšom odma da napravi kolegijum lekara
pa onda teorije mrzim svog latentnog pedera pa ako to neupali predzi na Janga malo sa Animom ciji je Animus u koliziji sa selbstvom i onda igre bez granica dok ja nakraju neokacim slusalicu pa opet dalje e to je dokaz ili pak neotesanko bas mu tako i treba da nejede kuvanu hranu i prici nikad kraja.
Sve u svemu od svega toga da nekako dobijem svet o novim trendovima o uzimanju para ispod stola ja dignem ruke mada sam se bas ponadao mislio sam da su nasli nešto novo da drpaju pod ovim zutima jer uzimati ispred nosa lopova je moram priznati umece.
Ko velim sad sam bas ufitiljio prodavacica iz tih krajeva oko siri lanke a oni su ko creva stoput gori od nas ima prica da ode ko zna gde pa kako sad sa ovim kanadskim idiotima koji neznaju ni da zalepe zvaku na novcanicu tj dobitni tiket na lotou da ponovo organizujem nešto.
Pa pitaju me oni na poslu jer imam na poslu neke tamile pa proverili pricu preko svojih a i žena se malo utrtarila jer vidi nije bas idimi dodzimi pa nasla kontakt ja joj porucio da sa pola para uradi šta oce a da sa drugom polovinom unajmi rodzake i sagradi nešto kao crkvu skolu i sl.
Kako da kažem crnoj ženi da smo drpili kraljicine pare pa kad pocnu oni oko glupe kraljice da se posmeskuju kraljica će morati da im zacepi usta nekako.
Mene ne moze a i pokusavala je dosta puta pa će po njima jadnima pa ko moslim sad je bolje da pola para potrosi na rodzake da budu oko nje dok se malo prasina neslegne.
Nije kraljici do para jer je to sica za nju al ima da se podsmeskuju i zrbobolje po uglovima. nije lako ukrasyi pare kraljici a pogotovo da one zacrse kod crnpurastih.
morala je sigurno da plati taj tiket barem pola miliona a bez tiketa nije mogla da se igra odvije do kraja.
mogao je čak tiket da bude izvucen sa mesta zločina pa meni mesto 2 godinice jedno 20. Dobitni tiket je lep motiv za ubisvo a u tom slučaju se ispruzila i preko pola milonceta.
Već sam ja imao iskustvo sa njihovim sudovima al o tome drugom prilikom stvarno je interensantna prica.
Da se vratim gde sam stao pa kažem ja onima na poslu lepo vi uzmete kes a na drugom uglu te zaustave pa ajd te pare su ukradene iz one banke na uglu sve lepo zavedeno po brojevima a tvoja prica da ti dala policija pa ko to da poveruje smesno u najboljem slučaju možešda prodzes sa nagodbom nasao sam pare al zato tvoje ime ide u fajl, pa sledeći put bajbok. još gora stvar sa zlatom jer zlato ima vrednost a pare običan papir pa je u tom slučaju zakon stroziji jer nakaleme topljenje i bog te pita šta još.
Elem ko mislim se ja dobro je mene moj otac stari Udbas lisac ucio i naucio ima još vremena za ispruzavanje naucice oni kako da lepe zvake ja ću po starom obicaju a oni nek zaposljavaju nove.
Svi zadovoljni otvaraju se nova radna mesta jedine žene samoubica nezadovoljne jer nedobijaju zivotno osiguranje deca dobijaju za skolovanje jedan se ispruzio drugi se opruzio.
Možda i gresim možda ipak žene samoubica dobijaju po nekoj klauzuli jer se koliko vidim niko nebuni niti prebaciju sve u svemu su zadovoljne.
Ajd pa ko veruje nek veruje a ko neveruje nek mu je sa srećom.
Javicu se opet kad ugrabim malo vremena.
toplap
(Neumorni)
24. april 2012. u 00.35
Zašto ove postove - pod istim nazivom - ne pretvoris u knjiguj?

Ili to već radis?
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
24. april 2012. u 11.11
Pa lepo si primetio ti je bas sad čitaš. Nemoj da mi uzmes za zlo ako budem ponekad koristio tvoju metodologiju fusnota tj nekad koristim pojedine izraze koji se samo ovde prvi put pojavljuju ili pak su se već prvi put pojavili u pojavili u mojim predzasnjim pisanjima kao npr MHR sto onda po obicajima lepog ponasanja u pisanju ne moze da se smatra prepisivanjem jer je smesno da ja sam sebe prepisujem a posto koristim samo jedan nik neim niko u buducnosti ne moze potezati zakonske konsekvence jer ovaj vid intelektualne svojine iako sad neuredzen ima svoju pravnu tezinu i zgodan način za prikrivanje tragova je bio koriscenje vise nikneimova i sl al jednog dana se može potegnuti pravno pitanje bez obzira sto je formalno pravno ovako napisana knjiga vlasnistvo vebsajta www.serbiancafea.com sro podrazumeva sa pravnog gledista da vebsajt zakonski može dobiti svaki spor u slučaju da nekom proda pravo koriscenja npr koriscenje skracenice HMR 9holografska mozdana rezonanca.)
Da pojednostavim npr u buducnosti se pojavi diktorska disertacija sa koriscenjem skracenice MHR pa čak i pojedine cele recenice iz ove knjige i nedaj boze na osnovu te doktorske disertacije se dodeli Nobelova nagrada pa onda još gore pisac te doktorske disertacije postane predsednik koji politicki smeta pa se koriscenje mojih recenica iskoristi za njegovu politicku diskreditaciju tj krene kampanja ko njegova doktorska disertacija je plagijat itd i dok dlanom o dlan politicka steta je učinjena cilj postignut rejting pao i koga posle izbora briga dali je on imao zakonsko pravo da koristi te recenice ili izraze.
Mogao je legalno da kontaktira direktno serbijancafe plati im zvanicno 100 evra za prava koriscenja recenica iz pisanja Chica Udbasa i oni mu legalno prodaju to pravo jer su oni vlasnici a ako se Chica udbasu nesvidza nek dokaze na sudu da ova pisanja nisu delo zaposlenih u serbiancafeu jer u tom slučaju Chica Udbas tj ja bih trebao da trazi podatke od serbijancafea kad se logovao na njihov server i sl a njih tuzi.
Može i te iste podatke da trazi u odvojenom procesu al mrka kapa jer u tom procesu bi sud trebao da izda nalog sluzbama za pracenje interneta pri Policiji i Inteligenci servicu i znaš kad će sud da donese odluku u njegovu koris NIKADA jer na svakom listu će pisati TAJNA.
Sve u svemu postoje nepisana pravila lepog ponasanja u pisanju na Internetu sto podrazumeva nedvosmislenu indentifikaciju pisca po nikneima bilo stilom pisanja bilo pozivanjem na drugi nikneim kao neformalno pripadajuce intelektualno vlasnistvo.
Hoću reci pravila lepog ponasanja u pisanju po Internetu mi nalazu da kulturno tražim javno odobrenje koriscenje tvog stila pisanja sa fusnotama mada formalno pravno nemoram jer nisi ti prvi na svetu uveo koriscenje pisanja sa fusnotama i nepostoji definicije pravne klauzule „ stila pisanja sa fusnotama” jer u prvom slučaju ti treba da dokazes da je pisanje sa fusnotama tvoje vlasnistvo sto je nemoguće pa onda da je pisnaje na ovoj diskusiji inače vlasnistvo serbijancafea delom i tvoje intelektualno vlasnistvo sto bi te stavilo u poziciju intelektualnog Internet Don kihota.
Prosto i jednostavno nemoj da svatis ništa kao lično al pravni aspekt pisanja po diskusijama je veoma veoma slozen i biće još slozeniji u buducnosti sto meni daje neverovatne mogućnosti u realnom zivotu da legalno koristim svoje pravo na samoodbranu u cilju zastite svog licnog fizickog i psihickog integriteta.
Nebi vise da pišem o pravu i zakonu zato imamo advokate a oni pored doktora se smatraju najpametniji u zapadnoj kulturi.
da nastavim malo o knjigama.
Svima je dobro poznato da su se FILOZOFSKI pravci prenosili na narod putem čega, ajd pogodite
PA BAJKAMA a veoma lepo napisane bajke sa vise nivoao prenosenja poruka su dovodili i do celih kulturnih pokreta pa čak i pojave pojedinih religija.
Nebi da navodim primere svima je jasno o cemu pišem.
Pa iz tog razloga bi ja da napisem bajku.
Nemam nekog iskustva u pisanju a i cas iz srpskog mi je bio ko da me vode na streljanje mada je Srpkinja iz srednje skole ZORA COLAK žena cuvenog profesora ... ne znam dali su ona i on još uvek živi bila je ...uh... Uvek smo mu svi zavideli iz razreda a razred 33 petnaestogodisnja drugara i 3 stvarno dobre drigarice.
Neka mi sada posle toliko godina oproste na koje muke smo ih bacali kad se vrata otvore i pojavi se Srpkinja tj nastavnica Srpskohrvatskog jwzika.
Dobra stara sretna KOMUNISTICKA vremena
Ej pao sam u sevdah idem da napravim krug pa ću se vratiti kasnije.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
24. april 2012. u 19.43
Eh opet ja da se izvinim za pominjanje imena Srpkinje ko neko će pomisliti znate već. Bila je izvrstan pedagog stvarno pretpostavljam da joj je dosta u tome pomogao savetima njen muž inače u to vreme profesor fakulteta.
Bio sam malo u frci jer kao sto rekog drpili smo pare kraljici a to nije zezanje a Tamili jedva cekali pa u smeh a ja ih lepo upozorio.
Kraljica napravila grešku pa napujdala budale sirilankcane da malo ciste Tamile pa se naprasno prekinula telefonske veze sa Tamilima na siri lanci a sa druge strane opet sirilankcane pretpostavljam kao da su tamili iskoristila da krenu na svoje Sirilankcane pa da krene klanje malo da ugusi smeh. Malo uz pomeranje ruskih satelita i isplovljavanje Ruske podmornice na povrsinu i otvaranje poklopaca u blizini Londona i jednog prerezanog engleskog grla na siri lankci sve se lepo smirilo a bogami su se Tamilke u Tim hortinsu dobro uprparile zbog prekinutih veza.
Malo su platili glavama al šta da se radi ja sam im rekao da se ne cepaju jedno vreme sa kraljicom nema sale jer je još uvek jaka u tom delu sveta nakraju i Indija je deo komonvelta.
Sve u svemu dok su padale glave Tamilima i sirilankcanima ne znam koliko ukupno sutra ću doznati malo sa Ruske strane malo i od drugih uspostavila se veoma cvrsta kolektivna veza tj link putem MHR koa je bila iskoriscena da gopodza kraljica koja je veoma bila zainteresovana za reinkarnaciju sto je bilo i za ocekivati sobzirom na godine prepozna svog buduceg domaćina tj sledeću reinkarnaciju i posle pozitivnih povratnih informacija izvrsen je prenos odredzenih sadrzaja tj sto bi nas narod rekao „prenos duse” sa implementiranim sigurnosnim zastitama u cilju zakasnelog aktiviranja licnosti domaćina a sve u cilju tezeg otkrivanja domaćina od strane gospodze kraljice jer svima je jasno da ona u tom delu sveta na svakom cosku ima nekog ko posmatra.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan razvojem dogadzaja.
Kinezi imaju veoma veliko iskustvo po ovim pitanjima zbog njihove prirode i milenijumskih kraljevstva tako da su veoma izvezbani da prepoznaju domaćina zarobljene duse i da manipulacijom nad domaćinom imaju direktni uticaj na osobu koja nije izvrsila potpunu reinkarnaciju i veza je ostala otvorena.
Primera o ovoj pojavi možemo naći sijaset u našim bajkama i legendama gde baba pita junaka a gde ti je snaga ili pak gde ti je dusa a junak se prevari pa kaže „Iza sedam gora i sedam mora živi itd itd.
Narod je kroz sboju istoriju primecivao da se nešto desava i ostavio u predivnim narodnim bajkama.
Inače holografska mozdana rezonanca je veoma slozen proces pogotovo kolektivna holografska rezonanca.
Relativno je pocela da se istrazuje u poslednje vreme kad je primeceno da mravinjak potpuno normalno funkcionise iako je kraljica mrava uklonjena iz mravinjaka na drugo mesto ali ziva dok tprestaje da funkcionise ako se ubije.
Normalno ako se prenese na ljudska bica ocigledno je uloga kraljice u takvom kontekstu i da je treba drzati zivu.
Medzutim ljudska bica su drugacije organizovana i imaju drugciju kolektivnu svest mada kolko vidim da se dosta radi u direktnoj analogiji sa mravinjakom gde bi NATO trebalo da budu u ulozi ratnika i sl.
Ova poslednja desavanja sa Tamilima me duboko ubedzuje da direktna analogija sa mravima samo sluzi u cilju zastite vladavine diktature monarhistickih porodica. Monarhija je sama po sebi i po definiciji diktatorsko vladanje bez obzira sto monarh može i biti dobar vladar i kao takva organizacija drustva je prevazidzena.
razvoj tehnologije i komunikacija je već pretvorio svet u globalno selo i javlja se potreba zbog uvodzenja usaglasenih pravnih sistema da se ceo svet pojavi kao jedna država pa je po istoriskom iskustvu prirode razvoja drustvenih sistema nametnuta pojava ideje zemljinog jednog kraljevstva gde bi se sama kraljica pojavila kao vodza.
ocigledno je da je sobzirom na njeno neiskustvo u odredzebim oblastima ljudskog drustva a i na cinjenicu njene zarobljene duse od strane veoma iskusnog naroda sa velikim iskustvom po pitanju reinkarnacije I MANIPULACIJAMA PO TOM PITANJU po pitanjima izazivanja bolesti glavobolja i sl stvarno se pitam cemu bi vodilo nastavljanje tim pravcem poistovecivljanjem sa mravinjakom i sličnim analogijama.
Pretpostavljam da će potraziti savete o tom pitanju od strucnjaka za egzotericne religije Vudu i sl ali sobzirom na njihovo slabo poznavanje modernih nauka u prvom redu elektromagnetizma na kojima je baziran fenomen MHR bige samo lutanje u mraku i lupanje glavom kroz zid.
Suvise je kasno i za nju i za Englesku da cekaju pronalazenje fuzije kao rešenja svojih energetskih problema i svrsishodnog objašnjenja MHR jer prosto i jednostavno na Zapadu nema tog kalibra koji bi se poneo sa gravitacijom a to će uvek biti kamen spoticanja jer bez objašnjenja gravitacije nema im napretka.
Nek im je ALAH u pomoći.
Možda uvatim malo vremena na odmoru na Kubi da malo opsirnije napisem o fenomenu MHR i na njemu baziranom fenomenu seljena duse i na kraju fenomenu kompletno izvedene reinkarnacije.
sva sreća malo sam oslobodzen pritisaka ove betonske internet dzungle ( Concrit Internet jangl skraceno KINDZ. pa se čujemo



toplap
(Neumorni)
26. april 2012. u 07.28
Srećan put!

Nastavi kad se vratis...
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
06. maj 2012. u 21.00
Elem o mom putu na kubu ću drugom prilikom . stvarno interensantna zemlja pogotovo njihova medicina.
Predsedniku Venecuele je trebalo dve posete dabi mu Kubanci izlecili kancer a papi samo jedna.
Stvarno su cudo.
sad je iskrslo nešto drugo u planu. Malo lici na modernu bajku a možda i jeste na vama je da odlucite.
Ovde na jezeru Ontariju Ameri su imali 4 poket podmornice koje sam ja sve potopio.
Na jezeru eriju su imali veoma sofisticiranu jednu podmornicu koju sam ja takodze potopio.
U sustini je bio qkcident ali na nesrecu u tom akcidentu je poginuo covek koji je upravljao podmornicom.
Njegov otac inače Admiral USA mornarice sa mnogim vezama u vrhu CIA i vladi hteo je revendz.
Sobzirom da je izgubio sina ja sam predlozio Dul tj dvoboj. On je izabrao svoje oruzije i posto je on komadant nuklearne USA podmornice on je izabrao svoju podmornicu a ja posto sam i onako siromasan i nema zasta pas da me ujede sam a šta sam mogao drugo izabrao moju jedrilicu Krap kako su je prozvali u marinikoju sam platio 2100 dolara a sve ukupno me kosta 10 000 zato što me kosta renta u marini 5700dolara.
Oruzije nije ni da se poredi moja jedrilica 10 000 i nuk podmornica 25 biliona.
Dvoboj treba da se odvije u sledeće 4 godine.
Po pravilima doboja ja sam izabrao jenog jedrilicara koji je ocesao svoju jedrilicu o periskop nuk podmornice nisam siguran dali je isti kapetan. Kasnije kad je podmornica zaronila pritisak vode kroz osteceni periskop je uzrokovao da su u podmornici izgubili jednog podmornicara. Kasnije posto se sve odvijalo po nevremenu a moj sekundant je ucestvovao u regati ta podmotnica je potopila jednu jedrilicu koja je ucestvovala u regati abog osvete za izgubljenog podmornicara a i da bi moral ostao na visini.
U svakom slučaju svi uslovi za dvoboj su ispostovani oruzije je izabrano mesto je izabrano na okeanu i sad se odlucuje ko će kojoj strani da se privoli.
Zec ako predstavnik kopnenih zivotinja mi je savetovao da prodam jedrilicu sto je i logicno jer koliko brzo pravi decu nebi ni mogao da bude na jedrilici jer prosto i jednostavno nema mesta.
Albatros kao predstavnik ptica se već odlucio. Morske zivotinje se nisu još izjasnile al kad od njih dobijem odgovor obavesticu vas.
Bogati ljudi i banke su mi već stavile do znanja da trebam da izvadim moju novu bankovnu karticu sto samo oduzima moje vreme za pripreme i znaci jasno su se stavili na stranu USA admirala yj USA i Izraela.
elem na vama svima je da se odlucite nemorate glasno jer ocigledno dacemo da spijuniramo jedni druge o pripremama i sl.
kako pripreme dalje idu obavesticu vas naknadno i postavicu slike moje krapi jedrilice ERIKSON 32
Lepi poadrvi pa se čujemo
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
07. maj 2012. u 22.23
Opet ja da se javim.
Dvoboj je odrzan po starorimskim pravilima tj gladijatordkim pravilima..
Po tim pravilima dvoboj izmedzu dva lica pobedzuje onaj koji usmrti protivnika a nepolomi mu nijednu kost odakle i vuce poreklo grcko rimskog stila rvanja.
Pobednik ima pravo da preuzme vlasnistvo pobedzenog i ako hoće da preuxme i njegovu ženu.
Bilo koji od ucesnika dvoboja ima pravo da pozove u pomoć i druga lica stim sto pobednik ima pravo da posle zavrsenog dvpnpka oduzme sve vlasnistvo pidoslih ucesnika i ima pravo da ih posle dvoboja pogubi na isti način bez ijedne polomljene kosti.
U dboboj su se na stranu USA kapetana ukljucili USa i engleska dok su se na mojoj strani ukljuvili Kina i Rusija sto je dovelo do crvenog stanja pripravnosti na USA atrani i nakraju je USA izgubila 4 nuklearne pofmornice dok je Engleska predala jednu nuk podmornicu cija je cela posada pobijena posle dboboja od strane jednog diva mog pomoćnika u dvoboju iz Crnogorskog plemena Kuci imace mog rodzaka sa koje grane i koji list pitajte mog oca a on će da pocne„ E vidis ono drvo pa onu granu tamo pa onda onaj list i ja onda odem da prosetami pomoćnika u dvoboju
Sve u svemu ja opet dobih medalje iz rusije bez prava na penziju i pivo jer sam upotrebio bed vrds za postovanog predsednika Putina.
A šta ću kad mi se omaklo na jeziku.
Rusi su preuzeli Englesku podmornicu i sva pravila su ispostovana i dvoboj nije prekrsio nijedan zakon odvijanja dvoboja po Starorimkom zakonu
Čujemo se opet.”
toplap
(Neumorni)
11. maj 2012. u 00.41
Iako sve to što navodis izgleda odvec zagonetno - nastavi...
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
11. maj 2012. u 09.09
Nema tu mnogo zagonetki.
Dvoboji du nastala u prastara vremena kad su medzusobni sukobi izmedzu dva lica zbog naprimer nanrsrne uvrede i sl prerastali o globalne sukobe prvo ukljucivanjem rodbine pa i dire koji su nanosili ogromne stete vladarima jer su slabili vojnu moc a i materijalnu dobit vladara. Iz tog razloga su vladari ozakonjivali dvoboje ko legalni način resavanja sporova o povredi casti.
U rimsko vreme iz tog razloga su i bile gladijatorske igre gde je jedan predstavnik dvoboja imao zakonsko pravo da unajmi gladijatorsku skolu koja ga je predstavljala u dvoboju. Ko je bio umesniji imao bolje veze ibogatiji je normalno imao vise sansi da pobedi. na ovaj način su u dvobojima umirali gladijatoti tj obično zarobljenici iz vojnih sukoba.
Gladijatorske igre nisu bile bas samo popularne zbog klanja i prolivene krvi već i zbog toga sto ...ila celakulisadrustvenih igara ukljucenapau nedostatku TV radia Interneta imalo je o cemu da se prica do narednih gladijatorskih igara.
Znači da razumevanje postojanja i popularnosti gladijatorskih igara je veoma slozen proces i zahteva veoma dobro poznavanje obicajnih pravila ratovanja.
Situacija je veoma slična u danasnjempolarizovanom svetu gde je apsolutno svima jasno da bi jedan globalni sukob doveo do totalnog unistenja covecanstva. Jedna jedina Ruska podmornica koja može napasti Njujork u roku od samo 7 minuta može unistiti pola amerike a kasnijom radijacijom ko zna kolika bi steta bila nacinjena.
postoji objektivna opasnost da bez obzira koliko je dobro treniran peronal kome je stavljeno na raspolaganje nuklearno oruzije iz raznoraznih porodicnih sukoba udze u inicira globalni sukob.
Kapetan nuklerne podmornice koji je izgubio sina a nije mi poznato da li je on bio sin jedinac ima dovoljno znanja i komandne odgovornosti da bude realna opasnost inicijalne kapisle globalnog sukoba.
Iz tog razloga mu je i USA aadministracija ozvolila ucestvovanje u dvoboju samo sa podmornicom bez oruzija. Svima je jasno da podmornica može da iaplovi na povrsinu i običnim teskim mitraljezom potopi jedrilicu.
Čak isko samo podmornica isplovi na povrsinu može prelomiti kil od jedrukice i u tom slučaju bi jedrilica potonula za samo 0 secundi sto nebi ostavilo mnogo sanse jedrilicaru da prezivi na polovini okeana jer za tih 10 sekundi teško dabi uspeo da sacuva dovoljno hrane i vode za prezivljavanje na pucini.
Mija limitirana sredstva od 13 i 50 dolara na sat u USA mornarice je za neiporedzivati.
Znači da je dvoboj totalno neravnopravan i u prvom pogledu besmislen.
Al ima mnogo fobrih svojstava na mojoj strabi koja meni idu u prilog.
Npr cinjenica da je prvi modem na osnovu koga je napravljena vojna americka mreza a kasnije i internet napravljen u Institutu „Mihajlo pupin u Beogradu a u to vreme sam ja bio Dekan na elektrotrhnickom Fakultetu u Beogradu iako sam bio veoma mlad.
Generalski cin UDBE sam dobio sa 11 gofina a generelski cin je u rangu doktora nauka.
Generalu UDBE he dovoljno poslati vojnog kurira na katedru za elektroniku sa pismom u kojem stoji da je taj i taj dekan katedre.
Ništa komplikovano za svatanje.
Na isti način sam bio ditrktor VMA posle dekana medicinskog fakulteta i sl.
Ako pogledas na youtube o udbi videces da Hrvatska premijerka je kazala ” udba još uvek vlada Hrvatskom a i Makedonijom i ostalim republikama sada državama.
Kako to da se dobro ptipremana provokacija u Londonskoj kuhinji sa ubistvom onih makedonskih mladica nije proširila u globalni regionalni sukob po Londinskoj zelji negi se brzo zmirilo.
Vrlo brzo je razotkriveno ko je hteo da inicira i ciji su razlozi i predstavljeno predstavnicima Albanskog i Makedonskog naroda i sukob je mimoidzen.
A ko ima dovoljno znanja i informacija pa UDBA.
Lepi pozdravi iz toronta Chica Udbas.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
12. maj 2012. u 18.36
da nastavim malo pisanje.
Živim ovde u Kanadi već 12 godina a KANADA je demokratska zemlja gde bi trebalo da vlada sloboda stampe pa onda sobzirom na tu cinjenicu mogu slobodno da napisem;

elizabeta 2 JE ObičnO GOBNO a hilsri klinton jr jedan HITLER i stavljam tacku na te cinjenice za vjeki vjekova.
Malo je cudno da u ovoj demolratskoj zemlji gde vlada sloboda stampe nikada necete nigde procitati takvu tacnu konstataciju o te dve lezbejke koje nemaju druga posla nego da buskaju i huskaju i vode ratove.
Nije bas moguće da cela populacija komonvelta i amerike ih toliko vole da nigde nijednu ruznu reč o njima necete procitati.
To je potpuno normalno u demokratiji sa prigusivacima i otrovima.
Ima jedna lepa knjiga engleskog pisca „Starci u zoloskom vrtu koja se zavrsava sa recenicom ” Iako je stara zirafa još uvek može da se ritne i ubije.
Zirafa se odnosi na kraljicu i kraljevsku familiju koja je prva dovela zirafu u englesku.

Dodajte tome jrdno ogromno znanje o otrovima iz svih egzoticnih zemalja i moderni rimotcontriol restorane Mec Donald i eto vam nacina kako moderna zirafa može da ritne i ubije.
E da u marini gde mi je moja jedrilica do mene jedan par engleskinja sa italijanom pretpostavljam jer jedrilica ima ime DOVE sto sam ja povezao sa italijanskom pesmom dove vano marinai mi uspricala inekciju u meso koje sam inače kupio da ispržim na rostilju pa mi se smucilo kad sam probao. Verovatno je medicinska sestra jer imaju jeftin ven i cp jedrilicu neki nikogovici duhovna beda.
Verovatno nosi tu inekciju da propagira demokratiju sa prigusivacima i smrtonosnim inekcijama. Živela takva demokratija u Srpki kralj koji nezna da prica srpski a postavljen iz Engleske kuhinje.
Daleko im lepa kuca.
Na obdukcionom listu moje cerke je stajalo da je pronadzen trag inekcije.
Verovatno neko iz aytobusa koji su pomogli da se iznese na put na vratima. Al otom potom istraga je još u toku mada po osnovu te cinjenice istrazni sudija iz kraljeva je trebao da podnese zvanicnu istragu o smrti moje cerke.
Verovatno zaustavljeno iz engleske kuhinje preko kralja spanskog kopileta koji nezna Srpski.
Elem u sledećem nastavku malo o MHR.
toplap
(Neumorni)
13. maj 2012. u 05.03
Udbas - Tatica trazi cinjenice.

Nekoliko sati sam pootrosio tragajuci za tvoje dogodovstine.
Nigde ništa.

Ja te čitam - sve mi se doima kako da si igrao sa podmornicima i camcem u bazenu u nekom hotelu na Kubi.

Ono o Elizabeti i Hilari nije daleko od istine.

Setgi se Bilderberg organizacije.
U njoj - u prvom krugu, njih dvoje zausimaju značajna mesta.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
13. maj 2012. u 12.23
Ajd i ja malo da predzem na drugu temu. Vidim da te zanima religija i astrofizika pa ajd sad.
Tesla je napravio teoriju svemira kao kosmickih elektricnih kola i struja.
Ja mislim da je najveci poznavalac te teorije profesor ako je još uvek ziv ne znam Mirko Milic koji mi je predavao Teoriju elektricnih kola na fakultetu. Prakticno znači da su crne rupe početci provodnika na jednom kraju a zavrseci na drugom kraju.
Tj zamisli kad bi bio veoma mali elektron onda bi te potencijalna razlika vukla ka ulazu u provodnik u kojem bi nestajao i pojavljivao se na drugom kraju provofnika tj izranjao iz crne rupe na nekom drugom kraju vasione.
Meni se ta teorija svidza mada ima neke logicne nedostatke npr sirenje i skupljanja svemira.
A moglo bi to da se interpretira da su provodnici deo jednog ogromnog nebeskog generatora naizmenicne struje pa bi se nekako uklopili u sirenje i skupljanje svemura jer postoji pilsirajuca naponska razlika.
Ja bih u ovom trenutku pre bio pristalica mog razmišljanja da smo mi deo jenog velikog dzina tj Boga ili Alaha i da smo prakticno delic nekog ogromnog molekula u njegovoj venskom sistemu gde u ovom trenutku trosimo kiseonik kao što se kiseonik trosi u telu coveka pa se kroz prolazak kroz pluca krv obogacuje kiseonikom.
Ulazak u crnu rupu bi bio ulazak u arteriski kapilar u njegovim plucima pa prolaskom kroz crnu rupu ovog dela svemira bi nastala nova galaksija koja bi bila spremna za novi ciklus sagorevanja kisonika.
Ta teorija je po logici bliska teslinom tumacenju svemira stim sto bi skupljanje i sirenje svemira bio puls njegovog krvotoka.
prakticno se mojom yj Micinom teorijom nenarusavaju egzistencije bilo koje religije
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
13. maj 2012. u 12.44
Znači da nastavim mi smo deo bozijeg krvotoka tacnije u ovom procesu pre nestajanju u crnoj rupi deo venskog sistema bozijeg tela.
U kom delu tačno ajd pa vi malo pomozite svojim pisanjem.
Gde u kom delu tj organu smo deo venskog sistema dal u srcu, oku, mozgu itd.
Ajd malo da vam pomognem.
Tesla koga ja izuzetno cenim je postavio teoriju o mocnom oruziju iz jonskog omotaca zemlje koje bi moglo da sprzi zemlju na stotine kilometara jer bi po njegovoj viziji svemira usmereno jonsko praznjenje prema zemlji iz svemirskog kola moglo biti usmereno u vojne svrhe.
Po Micinoj tj mojoj teoriji usmerena MHR ( magnetna holografska rezonanca) je u zavisnosti od populacije na zemljinoj kori i prakticno pravilno usmerena bi omogućila konsku medzucelisku razmenu tj praznjenje elektriciteta obično duz nervnog tkiva sto prakticno znači da smo mi ili deo mozga ali koj deo ili pak akson ili ocni nerv.
Ajd sad medicinari malo pomozite po ovom pitanju jer ja sam suvise star da ponovo listam medicinske knige.
Ocigledno je da smo po mojoj tj micinoj teoriji mi deo bozijeg tkiva i to veoma važan deo.
I gde su sad u celoj toj bozijoj prici jedna Elizabeta gobno i hilari Hitler.
Ajd kad budem imao vremena malo o prolasku kroz crnu rupu i izlaskom na drugom kraju tj kroz prolazak krozvenskoarteriski kapilar u bozijim plucima.
Lepi pozdravi iz Toronta
Mica komunista-Chica Udbas
toplap
(Neumorni)
13. maj 2012. u 13.51
Cika Udbas - ili se drzi Tesle koji je izgradio prvu hidrocentralu tik pored Nijagarinih vodopada (video sam to još 1981 godine) ili se drzi Boga.

Ne mesaj babe i zabe.

Religija i nauka su kako mesati babe i zabe.

Nauka u poslednjih stotinu godina je tražila od teologa da dostave bar jedan dokaz o posotojanju Boga - ništa od toga.

Bog je projekcija našeg nedovoljno informiranog/ apsorbovanog validnog znanja.

Da i ja tebi ispricam jednu stvar:

Pre dvadesetak godina vozio sam se taksijem. Isnad sofersajbne poredjane knjige iz religije koja sam odavno p;rocitao.
Taksista me je ubeđivao da i h razgledam - ja sam mu odgovorio da je lepo sto pokusava da zaradik, ali da ne verujem u tome.

Na taj izazov, poceo me je ubedjivati za duhovnost-veru.
Cutao sam.

Kad sam mu platio, na izlasku iz auta sam ga upitao.

Tvoj taksi su izmislili i proektirali terolozi ili naucnici.

Otvorio je usta.
Ja sam se okrenuo i posao prema vratima zgrade.

Ne znam kad je zatvorio usta.
Dovlaa
13. maj 2012. u 18.09
Neumorni
u vezi tvog zadnjeg posta.
Prijatelju dzabe si sprcao u dupe tolike godine.Tvoj stav o odnosu religije i nauke je zaista jedna velika plitkost i ogranicenost.
Znam ti ćeš sad reći da sam ja verski fanatik,ali oni koji me znaju ovde godinama znaju i da nisam.Ja u crkvu i ne idem.
Tvoje trazenje dokaza za postojanje boga je ravno onom trucanju kad je Gagarin bio u Svemiru i rekao da nije video boga.
Ogranicen covek se uvek drzi onog sto može videti,a strano mu je sve apstraktno.
Ali prijatelju,sustina i istina je u onom nevidljivom.
Okretanje ka nauci i onom vidljivom je zivotinjska osobina.
I zivotinje reaguju culno,ono sto vide,cuju,namirisu.
Nauka ne mora biti antipod religije i boga.Mnogi naucnici,čak možda veci deo su verujuci ljudi.
A ako pricamo o religiji,možemo osudjivati religijske konfesije sto manipulisu masama,sto žele da vladaju a ne da prosvecuju narod itd.
Ali teologija i razmišljanje o veri,bogu je nešto drugo.
Verska pitanja,bog i mitologija,to su daleko starije stvari od nauke i daleko vaznije za coveka od nauke.
Ja ne volim takstiste ali taj taksista je mudriji od tebe bio.
toplap
(Neumorni)
14. maj 2012. u 04.25
Dovlaa, prelazim preko tvojih direktnih uvreda.

Takvog si karaktera.

To sto tvrdis o meni (religija i nauka) je tvoja stvar - nismo svi stvoreni po kalupu.

Meni, kao i tebi je jasan doprinos religije i njen uticaj kroz dug vremenski period... (slikarstvo ili bilo koja druga umetnost zajedno sa sociologijom koja je i te kako uticala na veliki broj filosofa).

Kada govorim o nauci, ne mislim na nauku kad je u zarodisu bila mitologija-religija.

Mene zanima nauka koja nas vodi u buducnost.

Teologija uvek pociva na istim dogmama i ne menja ih.

Neću u tvom stilu - ali namece se:

Zašto ne zatvoris prodavaonicu i predjes u taksiste?
Dovlaa
14. maj 2012. u 07.57
Zašto ne predjem u taksiste?
Ta ti je u nivou onoga sto si rekao taksisti.
Banalne su obe,ne niske već trivijalne.
Ajde da je to ona budala iz Australije napisala,za taj dogadjas sa taksistom,ne bih bio iznenadjen.Ti si me bas neprijatno iznenadio.
Mada kada neko favorizuje nauku na stetu duhovnih nauka onda šta i da ocekujem.
Reci bilo kome,ne samo nekom taksisti,tako nešto,pa to je osobina samo skorojevica.
Znaš poznajem ja dosta ljudi iz nauke,ali oni dublji su uvek po pravilu dosta vezani i za neku umetnost,ili filozofiju,ili religiju.Uvek za nešto duhovno-apstraktno.
Pa sam Nikola Tesla je odlično poznavao Geteovo stvaralastvo i čak je rekao da mu je Faust bio inspiracija za neka velika dostignuca.
Od toga je moglo gore biti samo da si nekoga pitao dal je filozofija proizvela taj auto ili nauka.
Nauka samo odslikava spoljasnost ljudi,ali ono unutrasnje svakog coveka pa i ljudi generalno,je daleko vaznije od spoljasnjih uticaja.
toplap
(Neumorni)
14. maj 2012. u 08.49
Dovlaa, da se razumemo.

Meni uopste ne smeta takav način vidjenja religije i nauke (Tesla i Getea).

Shvati jednom zauvek: _MENE NE ZANIMA TRENUTAK OD PRE NEKOLIKO TRENUTAKA.

Mene zanima gde i kako nas vodi nauka!

To sto sam tako odbrusio taksisti je moj način ophodjenja...
Šta si ocekivao da uradim kad sam lepo napisao da sam knjige na njegovoj sofersajbni već procitao.
Šta je on procitao?
On nijednom recju, u odbrani svog stava, nije spomenuop da je taj i taj autor učinio ovo ili ono.
Cista verbalna naklapanja.

I ti me ubeđuješ i vredjas, a nisi bio svedok, kako se sav dogadjaj odvijao.

Kad na pijaci ili u samousluzi prodajes nešto, postoji nepisano pravilo, kupac je uvek u pravu.
Ja sam bio kupac njegove usluge.
Ako je tebi stalo da branis tog taksista kopji je usput prodavo, da bi zaradiol vise, knjige koje nije ni procitao. koje je njegov monolog bio samo sadrzaj verskih poruka.

I ne gubi vreme sa mnom.

Vise ti neću uopste odgovarati - ti samo u vlastitom ogledalu vides sebe sa oreolom.

Ja sam bar nešto napisao i to unovcio.
Ja sam, bar ovde u Makedoniji, vlasnik dva brenda koji su prepoznatljivi svakom potrisacu.
Ja ne prodajem šta su drugi mislili.
Ja prodajem šta sam ja smislio.

Ako ti je ovo prodaja tvojeg ubeđenja da si nacitan covek... U redu.

Znaš, pametni diskutuju o idejama.
Propsecni o dogadjajima.
Obični o drugim ljudima.

Gde sebe ubrajas?

Praticu neku tvoju ideju ukoliko zasluzuje paznju.

Dobar si ti Dovlaa.

Stvarno ne znam po cemu da p[amtim tvoju dobrotu.

Po tome što se godina raspravljas sa ljudima koji ne misle po tvojim merama.

Jesi li ti DIKTATOR ovde?

Meni ne možeš diktirati.

Radi šta te volja - tvoja stvar.

Moras pritom biti strpljiv - kad me vise neće biti posle dvadeset godina.

Otprilikke ja takav ugovor sa Bogom.

Hoćeš da vidis dokaz da sam u pravu?

Za to tražim 50.000. eura - isto toliko dobijas kad mi dostavis dokumenat da si ti u pravu.

Sve najbolje.
toplap
(Neumorni)
14. maj 2012. u 09.07
Mali dodatak:

Sin mi 16. ovog meseca slavi matursko vece.

Nisam raspoložen za bilo kakvu raspravu.

Ti možeš stagod hoćeš da pišes.
Dovlaa
14. maj 2012. u 12.59
Ti jesi samo za prepirku,na snagu,na jezicavost jer tvoje cinjenice su bezvezne.Pišes o stvarima koje su nepotrebne,koje nisu tema,nebitne su.
Sto je u opste važno dal sam ja prisustvovao dogadjaju sa taksistom.
I još si poceo kao dokaz svoje pameti da mi nabrajas koliko imaš para,kakav ti je stan,imaš vikendicu u selu i druga materijalisticka sranja.
Valjda si zato pametniji sto si nešto unovcio.
Da si onu recenicu rekao meni,akademiku,studentu,seljaku,bilo kome,ta recenica je uzasna i plitka.
Mislim na tvoje pitanje ko je napravio auto,teolog ili naucnik.
I šta ja sad mogu sa tobom?
Mogu samo da gledam kako ćeš mi u brk sasuti salvu optuzbi,trivijalnosti,loših argumenata.Prostu demonstraciju jezicavosti a to može svako.
Branices svoj stav i rukama i nogama,i dupetom a najmanje onim čim treba.Mada stav ti je i neodbranjiv.
Moja greška je samo u tome sto sam bilo šta i napisao,sto sam i izneo koliko je tvoja misao trivijalna.
Trebao sam da cutim.
Wakan
(Doors)
14. maj 2012. u 17.22
„Vise ti neću uopste odgovarati - ti samo u vlastitom ogledalu vides sebe sa oreolom.

Ja sam bar nešto napisao i to unovcio.
Ja sam, bar ovde u Makedoniji, vlasnik dva brenda koji su prepoznatljivi svakom potrisacu.
Ja ne prodajem šta su drugi mislili.
Ja prodajem šta sam ja smislio.” Divan primer projekcije. Diiiivan

„To sto sam tako odbrusio taksisti je moj način ophodjenja...” Pa mnogo lepo...mislim, kultura na nivou, sto bi reko her Sika. Neko ko sebe smatra intelektualcem koji piše knjige bi trebalo da bude mnogo kulturniji i odmereniji u razgovoru sa drugima. U ovom slučaju se jasno vide arogancija i sujeta onoga-koji-zna. Ulazis u razgovor sa predubedjenjem. Uzimas dogme kao polazne tacke za razgovor, nespreman da saslusas mišljenje drugog. Po cemu se ti razlikujes od običnog verskog fanatika?

Dovlaa
14. maj 2012. u 18.36
toplap
(Neumorni)14. maj 2012. u 09.07Mali dodatak:

Sin mi 16. ovog meseca slavi matursko vece.

Nisam raspoložen za bilo kakvu raspravu.

Ti možeš stagod hoćeš da pišes..

Svaka cast tvom sinu,postujem.Ali sam vise od tebe ocekivao,ako već pretendujes da budes pisac i intelektualac-sto kaže Wakan.
Ali nekako kao da je pravilo,sto covek vise favorizuje nauku i sto mu je ona veca strast,tim je duhom siromasniji.
Pa šta je nauka u ostalom nego goli materijalizam i egoizam.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
15. maj 2012. u 17.22
Kao prvo hnala na lepim komentarima.
Ja sam zavrsio srednjotehnicju skolu „Nikola tesla u Beogradu a potom elektrotehnicki fahultet ”Nikola Tesla Univerziteta u Beogradu i z mene je TESLA BOG BIO I ODTAO ZA VJEKI VJEKOVA. I KRAJ PRICE.
Da nastavim malo o Micinoj tj mojoj teoriji o svemiru i Bogu.
Zamislite sada da smo mi deo npr bozikih pluca i da BOG dise tj pluca se sire i skupljaju pa samim tim daleka sunca u odnosu na nasu zemlju bi se pri sirenju pluca udaljavala a pri skupljanju priblizavala i u tom slučaju bi se pri sirenju pluca svetlost dalekog sunca smanjivala a čak i nestajala za jedan vremenski period dok bi se pri skupljanju intezivirala tj postajala sjajnija.
Kao naprimer kad odmacinjete i primicete svetlost svece ka ocima.
Dobili bi PULSARE. Niko nije uspeo dovoljno logicno da objasni PULSARE u teoriji Big Benga . Gde ima jedno logivno objašnjenje za pulsare u toj teoriji.
U mojoj teoriji taj deo svemira ciji je eo jako sunce kao izvor svetlosti se skuplja i siri sto lepo objašnjava pojavu PILSARA u astrofizici i u teriji da smo mi deo BOGA.
A to što niko nije uspeo da dokaze postojanje BOGA je iz razloga sto niko nije uspeo da napravi dovoljno velike merdevine da vidi ceo svemir ko celinu
agd sad vi mako o KVAZARIMA da vidimo dal se uklapaju u mpju yeoriju o Bogu i nas kao deo Boga.
Lepi pozdravi iz Toronta od još uvek zivog Chice Udbasa.
toplap
(Neumorni)
16. maj 2012. u 02.22
Cika Udbas.

Taj tvoj Milic i ti sa tvojom teorijom ima jednu falinku.

Pre vise od 15 godina bila je objavljena teorija po kojoj n as Svemir treba posmatrati kao krvno zrno u čitavoj plazme Ultra-Univerzuma.
Obrazlozenje je bilo da covek nikada neće saznati da li smo mi u Jednom Svemiru ili, kao deo velike sapunice za okojki nikada necemol saznati dokle dosezu njegove granice.

Ukoliko i postoje bilo kakve granice uvek iskrsava pitanje šta se nalazi iza te granice - cime je ona ogranicena?

To nećemo nikada saznati posto nas zakoni fizike (gravitacije) sprečavaju da zavirima šta se nalazi izvan našeg Svemira.

O pulsartima i kvazarima može svako saznati sto astrofizika misli o njima.

Nepristojno bi bilo da od tebe tražim, kao sto sam to Ljubi nekoliko puta ponovio, da svoj rad prezentujes poznatim strucnjacima i kad ti oni daju podrsku, sami ćete predloziti za Nobelovu nagradu.

Lične percepcije gledanja na Univerzum su tvoja licna stvar.

Usred toga Bog.

Malo procackaj o DEISTIMA.

Možda ćeš sebe naći još vise u tom ubeđenju.

Ja te čitam vise kao zabava.

Bez ljutnje.

Kad si već Cika, ne znam šta si: - Udbas ili astgrovizicki teolog?
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
16. maj 2012. u 15.10
Bas je zabavno.
Ja sam bio i ostao UDBAS.
Danas sam stvarno uvatio jednu pticicu pa joj podkresao krila.
Njen otac je inače treniran u Atizoni ili Nevadi pa je onda trenirao nju yj cerku.
Elem zapadna kuhinja je planirala da slomi Jugoslaviju dugo vremena pa su tako daleko otisli da su napravili celi gradic u Arizoni ili Nevadi gde su potpuno savrseno kopirali poneke fraze tipicne za beogradski , Zagrebacki, Sarajevski zargon.
Onda su ubacivani tamo gde treba da se zakuva.
Bili su ubaceni u Beograd kao turisti i ta doticna pticica je bila sa svojim ocem i dok sam ja setao sa svojom pokojnom cerkom njihova ekipa ili tim je dobacivao vise se nesecam šta kao Srbe na Vrbe, cigani i sl tako da je moja pokojna cerka zagrizla moju ruku do kostiju tako kad smo dosli kuci moja bivša žena inače doktor je stvarno bila zgrozena kad je videla u ugrizu golu kosku.
Sad ćemo tu pticicu da stavimo na poseban tretman dok i poslednju informaviju neizvucemo iz nje.
Iz tog perioda je i ta teorija o plazmi i krvnom zrncu a šta mislis od koga su je čuli i na koji način.
E ajd malo da nepricamo o mom udbaskom poslu nego malo o bajkama.
Elem cuvena bajka o kralju Arturu i macu u kamenu i svetom gralu.
Simbolicka bajka kaoja predstavlja desavanja iz duboke historije kad su kraljevi vladali prostim narodom koji je još koristio tehnologiju kamenog doba i kamene plugove dok su vladajuca klasa ovladala preradom gvozdza tako da je vladala macem dok je narod koristio kamen.
Tu se pojavljuje sveti gral koji je pomogao novom kralju da preuzme presyo izvlaceci mac iz kamena i koji je dobro i mudro vladao dugo vremena.
Svi sad na zapadu traže taj aveti gral da kad popiju iz njega postanu novi kraljevi.
Ništa posebno jedna istoriska nužnost evolucije tehnoloskog razvoja
ljudskog drustva i uslovljenost promena drustvenih uredzenja i vladavine tim tehnoloskim razvojima.
Lepo prikazano u jednoj bajci.
Isto je i danas smo sto dolazi do prelaska iz idustriskog u informaciono drustvo.
EBeograd. qj pa se čujemo opet malo sam zauzet sa prebacivanjem te pticice u

.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
19. maj 2012. u 07.07
Izvini nisam se javljao morao sam da radim prekovremeno da bi zamenio suspuh na kolima.
ELEM IMA NOVOSTI SA SAJZE KRALJICOM.
nJENA NEZAVRSENA REINKARNACIJA JE SAD NA POVODCU KUCNOF LJUBIMCA NISAM BAS SIGURAN DALI JE U PITANJU KER ILI PAS ILI NEKA DRUGA DomaćA ZIVOYINJA . tO CE USKORO BOLJE ZNATI LJUDI IZ NJENE OKOLINE KAD SE BUDE OGLASILA GLADOM TE ZIVOTINJE. nAKRAJU NIJE NI BITNO JER ONA VLADA NA NIVOU ZIVOTINJE.
aJD PA SE CUJEMO OPET.
Dovlin_tata
28. maj 2012. u 05.45
Sad su se braca okomila na Toplapa.
toplap
(Neumorni)
28. maj 2012. u 13.19
Ako su se „okomili” - to je njihova stvar.

Ako je to njihova karakterna osobina - nisam pedagok.
Dovlin_tata
28. maj 2012. u 19.16
U pravu si Toplap. Ali to je nazalost tako. Evo ja se nisam mogao javljati jer sam opet bio privremeno banovan! Kad sam želio postirati nešto ovde izlazila mi je poruka da sam privremeno banovan zbog laznog predstavljanja? Ocigledno je da je onaj Dovlaa i Wakan jedno te isto ili moderator ovde ili ima veliki uticaj na moderatora. Ja nemam nameru da se opet registrujem i teram mak na konac ovde. Neka mu bude tako kako hoće, evo mu ova diskusija pa neka se sit izivljava ovde.
Dovlaa
29. maj 2012. u 08.38
Haha,bolesniku.Pa i moderator hoće da ti pomogne.Nadji nekoga da te smesti u neku ustanovu koja će te leciti i tretirati.Da si u Beogradu ja bih ti pomogao.Pošto si daleko u AU tu onda ja ništa ne mogu.
Naravno da moderator zna ko si ti,da se lažno predstavljas,da si onaj smrdo hakermaher.Da menjas nickove i cinis druge gluposti.To i jeste jedini način da te neko primeti.
Dovlin_tata
29. maj 2012. u 09.43
Padezi Dovlaa! Ne kaže se „bolesniku” nego „bolesnice”. Neko ko sebe smatra nacitanim i obrazovanim covekom nikad be bi pravio greške kao sto ti i tvoje drugo ja Wakan pravite. Interesantno je da pravite iste gramaticke greške? Slučajnost ili? Pa posto vidim imaš pristup moderatoru ovih diskusija onda bi lepo vidio koja mi je interenet adresa i odakle dolazi. Stalno potenciras da sam neko drugi? Neko u koga si se verovatno gadno zaljubio pa te taj ostavio i sad ti vidis njega u svakome ko se ovde pojavi. Usamljen, niko te ne voli, pati za propalom ljubavi nekog pederasa iz Australije. I ne cudi me, pa u Sidneju i jesu parade pederasa. Možda ti je san da i ti jednom prosetas gole guzice po ulicama Sidneja?
Dovlaa
29. maj 2012. u 11.47
Ma ,da.Ja i Wakan ne pravimo iste greške jer mi pišemo pravilno.Ti ne znaš srpski jezik.Nikad ga nisi ni znao ili si zaboravio jer dugo živis u Australiji.
Ucis nekoga kako se piše,na kompjuteru ili u kompjuteru,a sam ne znaš da se prisvojna zamenica srpski piše malim a ne velikim slovom.
Ti se tako cudno i nestalno ponasas jer si homoseksualac.
Upoznao sam neke pedere koji se tako isto ponasaju kao ti,stalno nešto mute,menjaju taktiku,menjaju neki tempo zivota.
Njih par i ako znaju da nisam peder,trude se da budu uvek u mojoj blizini.Tako i ti radis to,strast je teško suzbiti,a vi homici imate jacu strast nego mi hetero.
Svuda te banuju,svi znaju da se krijes iza raznih imena, i sad kao samo si ti u pravu a mi nismo.
Ko mene voli,to nije tvoj problem,kao što se i ja ne brinem ko tebe voli ili ne voli.
Ti si jedna iskompleksirana kukavica,i možda i fizicki hendikepiran.
Secam se kad si pisao sa nickom hakermaher,čim bi se zapodenula neka prepirka,ti bi pobegao i podvio rep,da bi se pojavio sa drugim nickom.
Ja ti ne mogu pomoći,homoseksualnost se ne leci,a ja te ne mogu guziti.
Primetio sam da ste vi pederi uvek slobodni,uvek trazite nekoga ko će dupe da vam napuni.
I kladim se da se sve vise palis sto te ja vise vredjam i sto ti se vise suprostavljam.
A tvoj pravopis je jadan,mislim da si ti iz Bosne ili Hrvatske,da pišes kao i Ljubo ijekavicom,ali to pokusavas da prikrijes.Ali vidis u laži su kratke noge.Napisao si sad VIDIO ,a piše se VIDEO.Tako pišu oni sto koriste ijekavicu.
I tvoj saborac Ljubo se po forumima krio sa raznim imenima,kao da niko ne zna šta on zastupa i da ga možemo razotkriti po njegovim kvazifilozofskim idejama.
Tvoja uporno i bolesno laganje je još jedan pokazatelj da si idiot i teski neuroticar.Toliko laganje jeste uvek prisutno kod raznih shizofrenika i depresivaca.
Zadnji biser ti je bio da živis u Srbiji a radis u Nemackoj.To ne bi mogao ni Čak Noris.
Dovlin_tata
29. maj 2012. u 19.06
Dovlaa: „Upoznao sam neke pedere koji se tako isto ponasaju kao ti,stalno nešto mute,menjaju taktiku,menjaju neki tempo zivota.
Njih par i ako znaju da nisam peder,trude se da budu uvek u mojoj blizini.” Eto bas lepo da si ih upoznao hehe. Priznajes da si guzeran a ovamo vrsis projekciju na druge. Nemam ja ništa protiv vas ali ste jako naporni kad vas neko neće. zato ti lepo kažem kao coveku: NISAM ZAINTERESOVAN ZA TEBE! Nisi u pravu što se tiče pravopisa kao i obično. Glagol „viditi” a ne „videti” 'video' je video player. Viditi je pravilno. Ali kome ja objašnjavam, ti si verovatnon zavrsio neki zanat pa te neko zaposlio da prodajes knjige i sad si umislio ako prodajes knjige da nešto znaš. I šta sad? Treba da se prepucavam ovde s tobom ako s malim detetom? Napadas kao besno pseto na sve oko sebe! Sad ti ni Toplap ne valja? Sva tvoja filozofija se svodi na personalno vredjanje. Veze ti s vezom nemas covece. Samo se ti tesi u umišljaj, doći će cike po tebe samo ako izadjes napolje is te rupe gde si, ima odma da te ugrabe i onda ti se zna.
toplap
(Neumorni)
30. maj 2012. u 01.43
Zaista mi nije jasno kako neko ovde (u poslednje vreme) uspeva da putuje kroz vreme?...
Awake
(slikar)
30. maj 2012. u 03.12
Dovlin_tata? Pređin_tata?..Čiji_tata?
Pa ničiji?

Kako neko ko je 'niko' može ikome biti 'tata'?
Or, shell I say: „How anybody (anything) who (that) is 'nobody' can call himself (or, to be more precise, itself) anybody's father?

...I zar je sad važno to što ja već od prvog momenta kad sam vidio 'nick' znam...? Važno je kako se ponašamo jedni prema drugima. A kako se ponašamo? S nepovjerenjem. Evo i Dovlaa konstantno vidi 'ljubu' u meni, a ja sam čak i svoje ime i email adresu davao otvoreno. Pošto je moderatori Cafe'a znaju, da ne kažem oni koji imaju controlu nad čitavim sistemom, zašto ne biste i vi s kojima razmjenjujem misao??? Ništa nemam da krijem. Uostalom, svi smo jedan.

Počnimo već jednom da pričamo otvoreno, kao ljudi kakvi smo namjereni da postajemo! Bit' će svima lakše. Povjerenje je pravo čudo.

Simo Novaković,
[email protected]

Awake.

toplap
(Neumorni)
30. maj 2012. u 03.53
Dovlaa nije bas tako naivan (to je moje mišljenje)...

Odavno sam oizivao sve „nickovce” da se javno predstavljaju pod punim imenom (može i prezimenom).

Nismo ni politicari, najmanje zagovornici nečega.

Razmenjujemo misli.

Mišljenje je najtezi posao na svetu.
Dovlin_tata
30. maj 2012. u 07.54
Awake. Ich stimme mit Ihnen!
Dovlin_tata
30. maj 2012. u 18.44
Ne slazem se bas u vezi iznosenja ličnih podataka ovde. Zašto je to uopste važno ko smo i gde smo? Ako je to važno onda bi ova diskusija imala drugi naziv? Recimo trac, rekla-kazala. Ovde se neki sprdaju sa cinjenicama i izigravaju nekakve Serlok Holmse. Te javljas se u nezgodno vreme, te kako je moguće da zivs u Srbiji a radis u Njemackoj. Te rekao si dolazi neko preko grane znaci živis u Svicarskoj? Sve nepotrebne blabla i u svakom slučaju protiv pravila diskusija. Javljam se kad mogu i kad imam vremena. Da li je to vece, podne ili jutro u Njemackoj ili u Tunguziji uopste nije važno. Kao da nikad nisu čuli za tri smene? Evo sad i Toplap podržava Dovlu iako ga vredja i omalovazava. To je ako s našim svetom, ako te neko omalovazava onda misli možda zna nešto bolje od mene? Mene uopste ne zanima ko je ko ovde. Ja za tog Ljubu ili hekera nikad čuo nisam. ZZa Awaka znam jer je na Psihologija diskusijama i dosta ga čitam i postujem kao coveka. Sad Dovlaa tvrdi da je on neki Ljubo. za mene je tvrdio da sam Luc dok se covek nije javio. Sve nepotrebne mahinacije umesto da se diskutuje na temu koju je covek postavio.
toplap
(Neumorni)
31. maj 2012. u 01.04
Tatice - dobro jutro!

Ja ovde nikoga ne podrzabam.
Ljuti me to što je ova diskusija prerasla u svadjaonicu...

VAžAN je iodmereni sadrzaj fiskusije - bez vredjanja.

Ko se i odakle javlja, kakvo mišljenje zastupa (na osnovu čega) i slično tome - za to sam ovde.

Sva nepotrebna prepucavanja kao u nekom komsiluku (ogovaranja) traje mesecima i ako MODERATOR tome ne statvi KRAJ - to je veliki razlog da ucestvujem u takvom formatu rasprava.

Može se bez bilo koga...
dulebg
(posmatrach)
20. jun 2012. u 12.29
Хокинг у „Краткој историји времена” тврди да се кроз време може кретати једнако као и по свим другим координатама (помиње да их лако може бити 27). Али да смо ми, жива бића - подложни узрочно-последичности и стога робови скаларног развоја времена, те да нам није дато да истражимо време мимо свога постојања.
dulebg
(posmatrach)
20. jun 2012. u 12.31
Јер јасно је - физички закони важе и за негативно одвијање времена. Да ли си ти разбио флашу, или се она саставила, па те ударила по руци - само је ствар перцепције.
toplap
(Neumorni)
21. jun 2012. u 04.20
Posmatracu - ima u tome dosta istine.
blau
28. septembar 2012. u 10.46
„Osim što su dokazali da je moguće uticati na
biohemijske i energetske procese u ljudskim i svim drugim živim ćelijama, ruski naučnici su
ustanovili da čovekov molekul DNK može uznemiriti vakuum (praznina, polje ”nulte tačke„,
akaša, Jungovo ”kolektivno nesvesno„, Šeldrejkovo morfogenetsko polje, Borhesov
univerzalni um, spiritualna panorama, Teslino skalarno polje, Maharišijevo jedinstveno polje
inteligencije prirode, Zelandov ”prostor životnih varijanti„, Drugi World Wide Web,
”razvodna tabla„ Isaka Bonevica, ”matrica„ Vojne obaveštajne službe SAD...) Uspeli su,
pomoću DNK, da magnetizuju tzv. crvne rupe (nazvane po crvima zbog svoje sićušnosti),
koje na mikroskopskom nivou oponašaju kosmičke ”crne rupe„. Da bi se shvatilo koliko su
misli povezane s telom, treba znati da molekul DNK privlači informacije i propušta ih u svest
ljudi. To je važno i zbog povezanosti čovekovog uma sa tzv. komičkim umom.
Sve češće se pominje niz: univerzalni um, čovekov um i um ćelije.”
kralj_licno
02. decembar 2012. u 16.36
pozdrav svima. ne znam ko još prati ovu temu ali voleo bi da se bar udbas pojavi jer ga dugo nema. da ga nije cia skembala... zezanje.

e ovako, meni je već godinama ova tematika zanimljiva. dosta o tome posecujem forume jer forumasi, filozofi i uopste diskutanti puno bolje dohvacaju ideju putovanja kroz vreme od naucnika. inače sam apsolvent na katedri za filozofiju. secam se jedne zgode sa casa filozofije iz srednje skole, naime atmosfera je skroz opustena. slobodno pricamo jedni sa drugima ali ne glasno ma opusteno. jedan drug je popravljao ocenu i ne znam ni šta je odgovarao jer nisam ni slusao već u zadnjoj klupi razmatrali leve teme. tu laganu buku koju svi pravimo je prekinuo urlajuci glas profesora... pamtim reci otprilike: „zaboga covece, probudi se” vikao je na ucenika, „zivot nije proracinata stvar, mi nismo u kompjuteru. ne dozvoli da te odnesu prirodne nauke” vikao je i dalje...„moras da probudis um i pocnes misliti inače te nema. zar ne vidis šta se napolju desava, napolju je dzungla. napolju ne ratujemo ja i ti. napolju se kose ideologije...”
pamtim viku i danas, profesorov poziv na budjenje. nije bio samo za kolegu koji je popravljao ocenu, bio je za sve nas. godinu dana sam pauzirao i na kraju odustao od nastavka studiranja mehanike i robotike u kojoj sam bio bar u odelenju najbrilijantniji...

nego da malo vidimo oko tog vremeplova... odakle početi. brzina svetlosti. u fizici se nekako uzima kao maksimalna brzina koja se može postici. čak se i u teoriji pretpostavlja da na toj brzini vreme stoji. kao ovo procitam dodje mi da placem od smeha jer kao vreme staje, brzina se povecava u beskonacnost jer u istom sekundu svetlost putuje 300000+300000+... jer vreme stoji. ali mene to ne zanima jer u kosmosu nema nigde table sa ogranicenjem od 300000kms. meni je zanimljiva teorija relativiteta i pitanje ako se krecemo sa „c- brzina cvetlosti”, u odnosu na šta se krecemo. zemlja nam tu svakako ne bi bilo merilo. a na kraju krajeva, možda se zemlja kreće brzinom c u odnosu na nekakav udaljen sistem zvezda. ako posaljemo 2 broda jedan pored drugog brzinom c, jedan drugome bi mogli sluziti kao referenca ca brzinu kretalja pa bi mogli zakljuciti da se ni ne krecu. stvar je takva da nam se nije kosmos obratio i rekao da je zemlja centar vasione.i nakom 500god od galileja i dalje vecina vice zemlj pa zemlja. inače ako uzmemo teoriju velikog praska kao tacnu, nogli bi da u centar eksplozije stavimo koordinatni sistem, međutim i u tom slučaju bi najveca brzina u univerzumu bila zbir brzine sirenja univerzuma i brzine svetlosti. ne postoji osnov da se max brzina postavi kao brzina svetlosti.

inače negativno proticanje vremena neće vracati stvari unazad jer ono sto je bilo, nikad neće biti, ako je casa razbijena, razbijena je. to samo na filmu može da se pusti snimak u nazad. a to je ono što se kaže profa da će nas odneti prirodne nauke. udbas je u postovima, malo lirski ali izneo stvarnu istinu. znanje ako može da sluzi za ratnu industriju, samo za to će i sluziti ma kako korisno bi moglo biti za civile. tako i vremeplov. neće bitna niti steta koja će biti naneta toku istorije, bilo koja vojna sila da ga ima, sluzio bi za pokoravanje neprijatelja. to je tako bilo, tako će i biti.

tema je siroka, teško je sve sasuti u jedan post. ali bitno je početi. meni je zanimljiva teza o mogućnosti posecivanja proslosti u vidu astralnih putovanja. putovati podsvesno kao posetilac koji ništa ne može promeniti jer se nalazi u vremenu koje ima svoj tok koji je tačno određen. ali da uzmemo i da se može ići u proslost potpuno fizicki. i da sam ja prvi koji to probava, ja ne mogu ubiti samoga sebe. a sto. pa primera radi postojim ja sada ver2012 i onaj iz 2011.ako ja putujem kroz vreme, to znači da sam ja u 2011realnoj u kojoj nisam ni znao za putovanje imao posetu mene iz buducnosti a da naravno toga nisam svestan. ono sto ja radim vracajuci se iz 2012 u 2011 je u stvari scenario koji se već desio. ja tu nebi mogao ništa da promenim jer kao što se desila proslost, tako se već desio i moj boravak u proslosti. time sti putujem, samo ispunjavam ono sto i mora biti. naravno, pominjan je i prvi zakon termodinamike. mislim da se kontinimum prostora i vremena ne obazire na to. sve je i dalje u univerzumu a dali je u pitanju pomeranje u prostoru ili vremenu, mislim da to nije bitno.

da ne dužim vise pricu. dosta mi je za danas. nastavicu malo usmerenije ali docnije

pozdravi iz ceske republike

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.