Diskusije : Biznis

 Komentar
Prodaja stana u Srbiji vlasnik u inostranstvu
Nadalina777
09. februar 2013. u 12.24
Živim u inostranstvu, prodajem stan u Srbiji. Ako je i kupac u inostranstvu... da li moramo da idemo preko banaka u Srbiji ili kupac može da transferujem novac direktno sa svog racuna u inostranstvu na moj racun u inostranstvu? Koja je procedura ako obe strane imaju novac u inostranstvu?
Volela bih da čujem iskustva prilikom prodaje stana u Srbiji kada je vlasnik u inostranstvu.
Unapred zahvaljujem na odgovorima...
nacht_und_nebel
(ilegalac)
14. februar 2013. u 16.36
U Srbiji ćeš samo platiti poreze i takse, a sve ostalo se nikoga ne tiče.
nedos
(rintadjija)
16. februar 2013. u 10.35
Ako si u Evropi tj Evropskoj uniji nije problem to se obavi za minut(eBanking) i ne kosta ništa a ako si van evropske unije onda malo duže traje i vise kosta.
Neko_bg
19. mart 2013. u 16.37
Saveti za placanje preko neta ima moja banka netbakingin ne piju vodu zašto?

Kako mozete da coveku koji vam ni oci ne vidi da kazete uplati mi za kuci a ja ću ako budem dobre volje da ti je prepisem kad dodjem u Srbiju?

On mora vama veruje na reč, sad ako vi njemu date kucu pre nego sto plati onda postoji sansa da neće nikad da plati i to sve ide na reč.

U svakom slučaju Vi morate doći u Srbiju da to prevedete na njega tada neka donese kesh i neka Vam da. I rešeno sve jako brzo Vi njemu date kljuceve...

Porez se placa u Srbiji normalno, sad ako je to njemu prvi stan u Srbiji i ako ima pasos srbije može da ne placa pdv od 20%...

Čak i ako kuca nije legalna sad može potpuno besplatno da je legalizuje to je kostalo prilično ali je sad zakon koji je do kraja godine na snazi.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.