Diskusije : Roditelji

 Komentar
Napustila ga mama, a usvojila krava
_Strazbenica_RS
10. septembar 2011. u 14.34
VestiOnline - 10.09.2011 16:16
Sopat, 20-mjesečni dječak iz Kambodže, dobar dio svog vrlo kratkog života proveo je sisajući kravlje mlijeko, i to direktno od krave.

Roditelji su u potrazi za poslom otišli na Tajland, a dječaka ostavili da u selu u živi sa babom i dedom. Međutim, ubrzo se desilo nešto nevjerovatno. Gledajući tele kako sisa beba Sopat je dopuzao do krave, pridigao se i on počeo da čini isto.

Deda ove bebe kaže da su pokušali da ga odvoje od krave, ali je on plakao i bunio se i od tada dvaput dnevno odlazi do svoje krave na sisanje. Dječak je sada jedini koji to čini, pošto su tele, koje je u međuvremenu poraslo, odbili.

Krava se ne buni i dječaka je prihvatila kao svoju bebu. Deda kaže da mu ne smeta to što unuk radi, ali se plaši za njegovo zdravlje ako to nastavi da čini i kada malo poraste.

Poznato je da je majčino mlijeko najzdravija hrana za novorođenče, ali da pored fiziološke, dojenje zadovoljava i psihološke i emocionalne potrebe beba. Zato nisu rijetki slučajevi da djeca sa dve, tri, a nekada i više godina sisaju, iako mlijeka više nema, jer se na majčinim grudima osjećaju najsigurnije.

Izgleda da je isti slučaj i sa ovim dječakom. Pošto ga je majka ostavila, kod bake vjerovatno nije našao tu vrstu nježnosti i emocije, ali jeste kod drugog živog bića koje je brinulo o svom potomstvu.

Inače, fotografiju dječaka koga doji krava napravio je fotoreporter agencije Asošijejted pres, a proglašena je za najbolju fotografiju ove nedjelje.

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/zivot/Napustila-ga-mama-a-usvojila-krava-Foto-105462.html
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.