Diskusije : Roditelji

 Komentar
Inekcije za rast
laguna123
(vozac)
26. april 2011. u 17.03
zdravo.radi se o devojcici od 9god.14 cm zaostaje u rastu,pa se razmišljamo o tim inekcijama.da li ste imali takvih problema,a ako jeste pišite nam kakva su vasa iskustva.poz i hvala.
Lina
(registrovani clan)
27. april 2011. u 12.10
Pustite dete da raste onoliko koliko joj je zapisano u genima.
Ima vremena da stigne ili premasi vrsnjake,a i ako ne ,pa šta? Koliko su roditelji visoki?
lasta
(mama)
16. maj 2011. u 19.57
Sacekajte pubertet tek tada se može pricati da li je u pitanju zaostatak u rastu.

Inače hormoni su mac sa dve ostrice i ne treba im pribegavati pre nego što se uopste može utvrditi da li ih ima dovoljno ili ne.
Deca najviše i najbrze rastu u pubertetu. 9 godina je preran uzrast i treba biti strpljiv.

U međuvremenu bi trebalo da se posvetite pravilnoj ishrani deteta i ukljucenjem u neki odgovarajuci sport (kosarka, plivanje, trcanje itd). Mozete se konsultovati sa nutricionistom u vezi ishrane u tom uzrastu (unos proteina, ugljenih hidrata, masnoca vitamina, minerala i kako nauciti pravilan izbor namirnica).

Toplo vam preporucujem unosenje maticnog mleca u ishranu ukoliko dete nije alergicno na pcelinje proizvode. Dokazano je da pospesuje rad hormona, imuniteta i rasta na prirodan način.
MAKPO
(uljar)
23. maj 2011. u 00.36
Svoju decu ne vakcinisem, tako da sam protiv vase ideje da dajete 9 god. starom detetu inekciju za rast.

U mene sestra od strica je bila skoro pa za glavu veca od mene. E kada sam napunio 10 godina, izgleda da sam preko noćinarastao i premasio njenu visinu.

Pozdrav
COKTA
11. avgust 2011. u 14.53
Samo onako u prolazu. Pre nego sto dodje do bilo kojih vakcina, treba dete da se testira na uzrok svega toga. Vakcinu samo ona deca mogu da prime kod koje je dokazano da je hormon rasta poremecen i samo tada.

Znaci, ako ste vi i otac deteta nize rasti onda ne mozete da ocekujete da vam dete bude visoko. Znaci ako je genetski onda vakcine tu opste nepomazu i nijedam lekar vam to neće preporuciti niti detetu dati.

1. Sledi pregled kod decijeg lekara strucnjaka. Visina, kilaza, vadjenje krvi, vasa visina i visina oca. Decija ruka se snima, da bi se videlo od prilike koliko će dete biti visoko u odraslom stanju.

2. Krv posalje u labor da se ustanovi dali je do poremecaja hormona ili genetski.

3. Ako je do poremecaja, onda dete treba 2 dana u bolnicu gde se prave dalje testove. Tu će se ustanoviti dali detetu opste pomaze davanje hormona. Nakon tog izvestaja znate nacemu ste.

Znaci ako je genetski tu hormoni za rast nemogi da pomazu, samo ako se radi o poremecaju.

Mislim da nikada nije loše dete pregledati i znati na cemu je. Pre nekoliko godina sve te mogućnosti nisu bile koje danas dan imamo. Ali takođe treba se covek pomiriti sa time ako je genetski. U sustini odite do lekara on će vama sve objasniti. Ponekad deca zastaju sa svojon rast, i tek kasnije odjednom se razvuku ali kao sto sam vam rekla, sve to vam može lekar najbolje objasniti.

Sve najbolje.
kruskovaca
18. avgust 2011. u 01.20

Moji roditelji 180cm i 175cm

ja u 13-oj godini dogurao na 180 i posle 40 god. nisam porastao vise ni 1 cm.

Moj brat je do 16-e godine bio nekih 150, a onda je samo za jednu godinu porastao -verovali ili ne- 37cm (187 cm)

Ostavite bre dete da raste po Bozijem pravilu.
COKTA
19. avgust 2011. u 13.17
Gospodine Kruskovaca, razumem vas stav i podržavam ga. Pored svega toga, ništa loše neće uraditi majka tog deteta ako preispita na cemu je. Neradi ona to da bi svom detetu nanela zlo. Nazalost nisu svi te sreće, pa eto u kasnim godinama odjednom se izvuku. Naravno ako je genetski i to se može ustanoviti, onda tu nema šta vise da se prica nego već neka se pomiri sa cinjenicom. Makar onda znaju roditelji i dete na cemu su.

Daleko od toga da bi ikada preporucila da se bilo koje dete kljuka sa nekakvim vitaminima vestackim ili hormonima ali, ako kao sto sam gore navela se uspostavi da je do poremeceja...pa bre sto nebi svom detetu pomogla? Sto bi izbegla lecenje? Da se nada da će poremecaj od samog sebe nestati i sve bi bilo kako treba?

Primer: Mali ima 8 godina i svega je 118 cm visok, roditelji su prosecne visine. Dosli roditelji da preistpitaju dali je sve uredu jer postoji mogućnost da je uzrok tog ne-rasta sasvim drugi. Ustanovilo se da ima poremecaj hormona, nije genetski. Ako se ništa ne preuzima da će decak svega biti između 162cm-165cm visok. Roditelji su se odlucili na lecenje, dete sasvim normalno sada raste naravno da još zaostaje nekih 3 cm ali to nije bitno. Roditelji su se za to odlucili da bi svome detetu pomogl,i a ne da bi mu stetu naneli. Na kraju krajeva, roditelji imaju zadnju reč i odlucuju.

Naravno se ne moze svakom detetu pomoći ali mislim ako već danas dan imamo te mogućnosti da ustanovimo ako nesta nije uredu, sto onda nebi pomogli??
Naravno da postoje deca koja se odjednom izvuku ali zato ima i taj test...da bi se bas to ustanovilo. nazalost nisu sva deca te sreće.
Roditeljima nije lako i netreba ih kritikovati niti ih ubedjivati kako sva deca odjednom se izvuku, nije tako. Nikakvu stetu detetu neću učinuti ako ga testiraju, to je samo jednom vadjenje krvi i cekati na rezultat.
kruskovaca
21. avgust 2011. u 12.14


Gospodine Kruskovaca, razumem vas stav i podržavam ga. Pored svega toga, ništa loše neće uraditi majka tog deteta ako preispita na cemu je. Neradi ona to da bi svom detetu nanela zlo.

*

Draga cocto,
nema to vise nikakve veze sa majcinim-roditeljskim namerama i odlukama, jer najgore je kad nam satane prodaju lekove da bi profitirali, a ne da bi prvenstveno pomogli.

Što se tiče KONTROLE-PROVERE PROBLEMA, slazem se, ali i u tom slučaju da uzme dva mišljenja od razlicitih specijalista.
COKTA
21. avgust 2011. u 17.24
Dali vi smatrate lekare i medicinu kao i lekove...satanovsko?? Ako je tako onda ste me jako razocarali.

Reci te to svim onim ljudima kojima je lek, lecenje, operacija, terapija i na kraju sam lekar spasio zivot.

Nemojte da sudite toj majci, majka kao majka se brine za svoje dete i kao sto sam već rekla. Neka preispita, i naravno može kod vise lekara da ode.

Nazalost ima i onih medicinara koji iskoriscavaju svoju poziciju ili žele neke eksperimente koje etnicki nisu uredu ali kao i u svakom drugom zanimanju...ima ih svakakvih, dobroh i loših.
Nemojte da vam nabrajam primere...nebi bilo kraja.
kruskovaca
21. avgust 2011. u 23.51


Nemojte da sudite toj majci, majka kao majka se brine za svoje dete i kao sto sam već rekla. Neka preispita, i naravno može kod vise lekara da ode.

*

Cocto, sa ovakim prilogom iz videnja mog gornjeg posta zakljucujem da nije cudo što se osecate od mene razocarani. Prvenstveno sam veoma oprezan i isto sugerisem majci, a to da ti iz cista neba vidis većinu doktora kao najhumanije stvorove planete (obzirom šta se desava), ne mogu shvatiti.
Šta vise pocinjem verovati da si Dr.(corektna osoba) pa zato zbog jedne laste vidis srz proleca.Na kraju, važno je da si ti -kao i ja-
veliki covek i to vazi i vredi; možda samo dva razlicita putica do istog cilja.
Pozdrav i obecajem ti da će decak iz ove teme odrasti stasit ko jablan bez spomenutih inekcija. DRAGI BOG CUVA DECU! :)))
COKTA
22. avgust 2011. u 17.13
Nemoj ništa obecati...ni ti ni ja ne znamo kakva je buducnost tog decaka. Ni ja nikada ništa neobecavam, jer znam da sam običan covek sa svim vrlinama i manama koje nas cine bas takvih kakvi jesmo.

Gresis ako mislis da su lekari za mene bogovi u belom...ne, naprotiv ali kao sto sam već navela ima svakakvih.
Zao mi je ako si imao loše iskustva sa lekarim, medicinarima bilo koje vrste ali znaj...ako se može pomoći onda i treba da se pomogne.

Sve najbolje
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.