Diskusije : Roditelji

 Komentar
Vracena deca Nasticima!
gigaziga333
15. februar 2011. u 11.00
O Boze, ipak ima pravde! Čitam da su deca konacno vracena porodici Nastic, i to pre sudskog rocista, jer je Agencija odustala od tuzbe u nedostatku dokaza za zlostavljanje dece!
Idioti americki, nadam se samo da će mnogi da dobiju otkaze i da će Nastici da ih tuze, ne samo zbog para; jer nema tih para da im nadoknade bol i patnju, nego da se to vise nikada ne desi nekoj drugoj porodici i da se stane na put aroganciji tih Agencija.
Nisam nikada ni sumnjala da su Nastici nevini, samo je otac napravio veliku grešku sa tim kompjuterom.
Mi smo slikali nasu devojcicu samo jednom kada je „gologuza” spavala na krevetu, jer je bilo slatko (5 godina) ali nismo stavili na kompjuter, jer živimo u Kanadi i nećemo da rizikujemo sa „puritancima”.
Zao mi je samo sto su Nastici naucili lekciju o zivot i razlikama na zapadu na ovaj grozan način
Neka im je sa srećom šta god odluce!!!
LeaDiKaprioPoruka negativno ocenjena. Pokaži

LeaDiKaprio
(shumska)
15. februar 2011. u 11.35
De ti meni objasni nešto gigaziga:

1. GDE to ipak ima pravde (u kojem sistemu)?

2. „Nisam nikada ni sumnjala da su Nastici nevini, samo je otac napravio veliku grešku sa tim kompjuterom.”

KAKVU grešku? Jel mislis na grešku koja ga je dovela do gubitka dece na 8 meseci?

3. Kažeš takođe „... i razlikama na zapadu na ovaj grozan način”

Zanima me na koje razlike mislis: U Americi se postuju zakoni i ne sređuju se predmeti preko veze, zataskava se pedofilija - jel su to razlike?

PS.
Što se tiče dobijanja otkaza i milionske odstete da sam na tvom mestu ne bih se nešto preterano palila na takve stvari.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
15. februar 2011. u 13.00
„Nisam nikada ni sumnjala da su Nastici nevini, samo je otac napravio veliku grešku sa tim kompjuterom.
Mi smo slikali nasu devojcicu samo jednom kada je ”gologuza„ spavala na krevetu, jer je bilo slatko (5 godina) ali nismo stavili na kompjuter, jer živimo u Kanadi i nećemo da rizikujemo sa ”puritancima„.”

Ne da živis među „puritancima” već i multinacionalnoj sredini koja
ima jedan zakon za sve,svidjalo se ili ne:Tebi,meni ili bilo kome drugom.I taj zakon nit` je savrsen nit` je 'mrtvo slovo' na papiru.

Verovatno ti je poznato da u Kanadi nije dopusteno da se golisava deca na javnim mestima kupaju,piske po parkovima kao sto je na našim prostorima 'uobicajeno' ili ako hoćeš normalno.Ovo uglavnom iz razloga zbog mogućih nemoralnih osoba u okruzenju,koja to mogu zloupotrebiti radi zadovoljenja bolesne duse(psihe).

Smatram da uopste nema potrebe za 'rizikom' stavljanja slika na svoj
kompjuter,kao i mnostvo ličnih dokumenta koja su licna - privatna stvar i svojina nedostupna siroj javnosti.

P.S imajmo na umu da su zakoni doneseni za opste potrebe i dobrobit
istih,umesto da ugadjaju ukusima pojedinca - kako po neko zna da tumaci.
vagabund
(lutalica)
15. februar 2011. u 14.57
„Idioti americki, nadam se samo da će mnogi da dobiju otkaze i da će Nastici da ih tuze”

Ne bi se mnogo uzdao u to. Oni su radili onako kako ih je sistem trenirao i taj sistem stoji iza njih. Možda samo da dobiju pare za troskove, ništa vise.I to u dogovoru pre suda.
gigaziga333
15. februar 2011. u 15.25
Pa ja sam i rekla da je otac pogresio sto je slike stavio na kompjuter (zato ja jako pazim šta ide na moj komp, čak i licni a da ne govorim o sluzbenom).
A što se tiče sistema, deca se ne oduzimaju tek tako, pre nego se dokaze krivica. Sistem u kanadi i americi je jako sličan, a posto radim u dodiru sa socijalnim sluzbama ovde u Kanadi, vrlo dobro poznajem zakone i kako to funkcionise; kada se nešto otkrije, ili prijavi i ima indikacija da bi „moglo” biti zlostavljanja dece, vrsi se temeljita istraga, razgovori sa roditeljima i decom i svedocima (sve odvojeno) i onda se na osnovu toga i cvrstih dokaza deca mogu oduzeti.
Samo u „hitnim” slučajevima se ne pita; tj kada su uhvaceni „red handed”, ili su dokazi neoborivi da je u pitanju fizicko ili seksualno zlostavljanje. Opet kažem, bar ovde u Kanadi, a ja mislim da su sistemi slični.
Nisam nikada rekla da je sistem bilo gde savrsen, ali za razliku od Srbije, Kanada vrlo dobro funkcionise i ne bih se menjala ni pod koju cenu.
Svi smo mi razliciti i svako živi tamo gde mu odgovara.
I feel sorry for youth in Serbia, that's not a country as I remember.
Nasi dole su „demokratijom” pokupili sve najgore sa zapada i sada su naravno izgubljeni.
Ovde moja deca imaju buducnost, nebo im je limit
Zbog toga sam i otisla, ne zbog para; njih sam imala i tamo a ovde kada smo dosli sve iz početka, bez para, pare (posteno) zaradili, otplatili kucu i aute i skolujemo troje dece (koledz ukljucen u to)
Mi smo u nekoj srednjoj klasi otprilike
I to sve za 15 godina u „trulom” zapadu??!!
Pozdrav i ne zestite se previse, umara
Povratak_otpisanih
(KK)
15. februar 2011. u 16.58
Svako ko pogresi i pri tom nanese stetu drugome(fizicku ili psihicku) mora to i da plati! To je ZAKON u Americi!! Kad mogu da tuze za opekotinu od kafe, za povredu od daske na wc solji, za klizav pod u prodavnici, gde neće Nastici tuziti agenciju za ove muke nevidjene kroz koje prodjose?! Nema tu joj izvinite mi pogresismo i nikom ništa i nema ono „ljudski je gresiti”. Gresi ti ali znaj da ćeš to i debelo da platis. I šta kao Nastic će sad Bogu da se zahvaljuje sto mu vratise decu i ništa mu vise ni ne treba? YEAH RIGHT! Pa ljudi, advokat koji je uzeo ovaj slučaj sad trlja ruke i unapred se raduje masnoj proviziji. Gde vi živite? Da vam advokat predoci kako vam se smesi nekoliko miliona dolara, šta vi biste odmahnuli rukom i rekli, ma neka, bilo pa prošlo.

da da, kako da ne..
pravda_i_istina
16. februar 2011. u 02.12
ej, ljudi, od leta, vise od pola godine su terorisali srpsku porodicu, tj. toliko im je trebalo da uvide da su kao pogresili!

vagabund
(lutalica)
16. februar 2011. u 02.49
Daj Boze da je tako, mada sumnjam.
baresh
(zanatlija)
20. februar 2011. u 10.50
„Svako ko pogresi i pri tom nanese stetu drugome(fizicku ili psihicku) mora to i da plati! To je ZAKON u Americi!! ”

Naravno,samo sto u ovom slučaju nije u pitanju steta već greška koju je platio pocinilac - psihicki.

Obzirom da su slike u poslovni comp dospele nepaznjom(čitaj zaslugom) osumnjicenog,pokrenut je krivicni postupak.Niko nije znao kako će se
postupak okoncati,dok istraga nije iscrpela zakonske opcije.

I šta je nakraju bilo? 'Sam pao - sam se udario'.
Povratak_otpisanih
(KK)
20. februar 2011. u 23.31
baresh!

ti ko svaba tralala, samo jedno te isto - oceva greška pa oceva greška. Tebi ne vredi govoriti da covek nije imao pojma šta prebacuje sa kamere na kompjuter i da on uopste nije ni fotografisao decu u kupatilu. Deca ne bi bila deca kad ne bi stalno iznenadjivala svojim ponasanjem. Ko će to sve da kontrolise? Svakog sata, svakog minuta, pa ne možeš bre covece da piljis u njih non stop. Ali eto, ispalo je da je ta oceva „greška” tako strasna i toliko velika da se morala cela porodica surovo kazniti i rasturiti, ni pet ni sest nego mesecima i mesecima deca da budu bez roditelja, bez svog toplog i bezbriznog doma, bez svojih igracaka... Pa to je bre van svake pameti! Po meni je to umobolno i nema opravdanja, to je Zločin i neko to mora da plati.
Ja znam da bih ja umrla da sam tako nešto dozivela kad je moj sin bio mali. O da, bih sigurno, nema sanse bi ja ostala čitava.. ovim ljudima svaka cast kako prezivese. Gledam Vericu na najnovijim fotografijama, pa ta žena se prepolovila, znaci jedva je ostala ziva!

I PLATICE TO DržavA! Nastici će dobiti milione dolara, to već i kalifornijski vrapci znaju, samo par vas odavde i dalje sikcete i bljujete otrov po savrseno neduznom coveku. Šta vam to znaci, čemu tolika mrznja prema ljudima koji strasno propatise, ja zaista ne znam... sramota!

Ajde mi još jednom pisni baresh, pa ću ti potanko objasniti zašto su im morali vratiti decu posle nedelju dana(najkasnije). Po pravu i zakonu ću ti to objasniti! Ali bolje se više ne javljaj, stedi vreme i sebi i meni.

Pozdrav svima
LeaDiKaprioPoruka negativno ocenjena. Pokaži

LeaDiKaprio
(shumska)
21. februar 2011. u 01.56
Cuj, ko će da kontrolise šta se stavlja na sluzbeni racunar?? Pa onaj ko je odgovoran za racunar i onaj ko je odgovoran za decu. Interesantno je da je u oba slučaja isti odgovor...
baresh
(zanatlija)
23. februar 2011. u 12.55
KK,oladi zenska glavo i spusti se već jednom na zemlju.

Ocito je da si previse emotivna,pa u svojoj ostrascenosti nisi u stanju da vladas sobom.Zato svako ko drugacije misli i donosi zakljucke po istoj stvari lici ti na: 'mrzitelja koji sikce i bljuje otrov po SAVRSENO neduznom coveku'.Jeli to ona iz nedavnih vremena:
'ko nije sa mnom - taj je protiv mene'?

Sve vreme u dijalogu sa sagovornkom koristis se retorikom koja poziva na svadju i prepucavanje - shodno svojoj licnosti.A to je potvrda sirove naravi koja se ispoljava - ne znajuci za druge metode ponasanja.
Hajde 'drugarice skojevko' raspali po zlikovcu da zadovoljis sujetu
i predrasude ...

P.S. Poodavno sam postao imun na takve pojave,koje su mnoge oterale sa naših prostora na tudje - sa malo ili ni malo nade na povratak.

geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)
23. februar 2011. u 13.57
-Vukov kompjuter
-Vukova djeca
-Vukovo priznanje na sudu o zlostavljanju djece
---------------------------------
Vuk je sam napravio krevet u koji je legao.

To da su u CPA idioti i da u Americi vlada teska hipokrizija gdje se često sudi pistolju, a ne osobi koja ga je upotri...ila posto ne žele priznati da sistem proizvodi osobu, a i od proizvodjaca pistolja se mogu uzeti pare, a za osobu u zatvoru moras placati „održavanje”, gdje se djeca „stite” time sto im se nanosi strasna emocionalna i često fizicka patnja(„but kampovi”), je još veci razlog da se na neke stvari obrati posebna paznja.
Mi svi znamo da kod nas još uvijek postoji porodica, da uglavnom svi živimo za djecu, da postujemo roditelje, da bi kod nas vrlo rijetko neko nanio zlo rođenom djetetu(mada pocinjemo kopirati, valjda nekima jaka porodica dodje kao neki seljakluk i zaostalost), ali živimo u zajednicama(govorim o americkom kontinentu) gdje 18-godisnje tate već imaju 4-5 djece sa nekoliko mama, da su mame već bake u 30-oj godini, imaju nekoliko otaca svoje djece i gdje je jedina roditeljska briga kako izbjeci placanje alimentacije. Zakon i agencije se uglavnom bave takvim slučajevima, a motiv svih tih „roditelja” je „brigo moja predji na drugoga”.
I kada dovedemo sebe u situaciju da udjemo u masinu koja obradjuje takvu klijentelu, a slučaj još zacinimo i „seksualnim mistretmanom” za koji se pogadjamo(za manju LIčNU kaznu) sa tuziocima da preinace u generalno zlostavljanje djece, privremeno oduzimanje djece nije nikakvo cudo.
gigaziga333
23. februar 2011. u 15.54
Slazem se potpuno sa zvakac, imam troje skolske dece u Kanadi, i u njihovim razredima pored moje dece, samo njih 1-2 živi sa „original” mamom i tatom; ostaliu su ili sa mamom i ocuhom, sa tatom i macehom, sa mamom uglavnom, neke mame imaju „live in” boyfriend-e koje menjaju kao mi posteljinu! Zalosno.
Sva ta deca su dosta isfrustrirana, nesigurna i vecina je već bila u nekom kriminalu (starost dece između 8 i 16 godina)
Kanada i Amerika imaju pojam porodice i vrednosti iste potpuno drugacije od nas; bake ne cuvaju decu dok im se ne plati ili igraju golf ili putuju, unuci su samo za „pokazivanje”, posete se moraju strogo uvesti u kalendar i najaviti a deca od 16 godina su već napolju, u iznajmljenom stanu?!
Vecina ih sama placa koledz iako im roditelji imaju para i putuju, ali njihov moto je; ja sam se mucio i sam radio, neka i oni.
Meni je to neshvatljivo, nisam za to da mi dete ništa ne radi ili sedi uz mene do tridesete, ali ovo sto oni rade stvara nezdrav odnos u podorici i nesigurnu decu koji ne vrednuju pojam porodica i zato i zavrsavaju u sami u takvim disfunkcionalnim odnosima i radjaju po nekoliko dece sve sa razlicitim ocevima!!
Moja deca su samostalna, rade i oni nešto uz skolu, ali znaju da ne moraju da „odlete” sa 16 godina u beli svet i da im je skolovanje obezbedjeno i placeno ako uce i ne zezaju se sa skolom.
Deca uglavnom idu stopama roditelja ili su im roditelji primer (dobar ili los) pa se uglavnom njihov buduci zivot i zasniva na tome u kakvoj porodici odrastaju. Moja deca za sada imaju „long term” primer, proslavili smo nedavno 22 godine braka:)
Svako može da bude roditelj, ali ne može svako da bude „mama” i „tata”
LeaDiKaprioPoruka negativno ocenjena. Pokaži

LeaDiKaprio
(shumska)
24. februar 2011. u 05.54
(...) imam troje skolske dece u Kanadi, i u njihovim razredima pored moje dece, samo njih 1-2 živi sa „original” mamom i tatom; ostaliu su ili sa mamom i ocuhom, sa tatom i macehom, sa mamom uglavnom, neke mame imaju „live in” boyfriend-e koje menjaju kao mi posteljinu! Zalosno.
Sva ta deca su dosta isfrustrirana, nesigurna i vecina je već bila u nekom kriminalu (starost dece između 8 i 16 godina)

--------------------------------

Određeni slojevi drustva imaju odredjene tipove ponasanja. Ovo sto ti opisujes je low level sloj ljudi, a zivotna inteligencija i sposobnost upravljanja svojim zivotom im je direktno proporcionalna broju zuba u glavi.

Prijateljski savet: promeni oblast u kojoj živis.

Prvobitni posao cistaice ne mora da definise čitav tvoj zivot. Nasi ljudi moraju da se snalaze kad dodju pa prihvataju posao koji im se ponudi, a onda im taj prihod odredi u kom kraju će da žive. Kad prođe neko vreme mnogi napreduju na lestvici ali se ne sele iz starog kraja zbog mnogih razloga, deca se naviknu, dosta našeg sveta je u komsiluku itd. Tako da čitav zivot provedu u kraju koji je pun ljudi koje bas ti opisujes: neobrazovani, promiskuitetni, ne brinu za decu, puse, opijaju se, ... To JESTE tako na tom kraju drustvene lestvice, ali kad promenis neighbourhood promenice se i slika koju imaš o Kanadjanima.
windows03
(s)
24. februar 2011. u 07.16
Djeca su vracena ...hvala Bogu !Koja država jbt. pa svaka vam cast kad smijete da živite u toj „slobodarskoj” državi...
baresh
(zanatlija)
24. februar 2011. u 09.57
„Kanada i Amerika imaju pojam porodice i vrednosti iste potpuno drugacije od nas; bake ne cuvaju decu dok im se ne plati ili igraju golf ili putuju, unuci su samo za ”pokazivanje„, posete se moraju strogo uvesti u kalendar i najaviti a deca od 16 godina su već napolju, u iznajmljenom stanu?!”

Zato što se pojmovi njihovih zivotnih vrednosti sticu u dobu nastajanja,tj. formiranja licnosti, a kod nas je obratno po onoj:
`ako sam se ja mucio-la, neće moje dete'. Zato se često desava da nesvesno od svojih potomaka stvaramo nesigurne i nepripremljene licnosti,pa se cudimo;'kako to?sve sam mu pruzio-la,a on-a uglavnom neće da radi imajuci izgovor za sve.

p.s. da li se neko nekada zapita;kako to da se ti isti Ameri i Kanadjani ne iseljavaju kao mi,već je to suprotno.
gigaziga333
24. februar 2011. u 11.04
Za Leu,
prijateljski odgovor;
meni je u ovoj oblasti gde živim jako dobro, a i mojoj deci, prema tome zašto da ista menjam?
Drugo, ja ne znam da li ti živis u Kanadi ili Americi, ali „low level” se ne meri parama, jer jako puno zlostavljanja dece i dece rastavljenih roditelja i dece koji žive sa mamama i boyfriend-(ima) ima na tone u tzv „bogatim”, visim level-(ima)
Pare nikoga nisi napravile pametnijim, obrazovanijim ili boljim ljudima, prema tome malo razmisli šta pišes.
Možda ti znaš nešto bolje o „low level” ljudima ako si na istom nivou, pa ne znaš za bolje!
dejan-a
(dirigent)
24. februar 2011. u 15.41
Djeca su vracena to je nabjitnije. Djubrad americku treba tuziti. Ja sam se susretala u mom poslu sa „forest parents” (hraniteljskim porodicama) koja usvojaju djecu radi novca. Po principu- ko sisa djecu- bitan je cek. CPS sistem je nezdrav i truo. Ne vodi se tu racuna o djeci. Tu je bitna forma i da se kao fol nešto radi. Naravno sto je vise zanemrane djece- veci je budzet za CPS.
Sada sam u Kanadi. Neznatno je bolje. Mi (imigranti) živimo u strahu. Moramo da pazimo šta pricamo, koje slike stavljamo na svoj kompjuter, vodimo racuna da beba na plazi ima jednodjelni kupaci, jer ne daj Boze može neka bakica sa trajnom na glavi i roze karminom koja ima PhD is psihologije da nas uhvati i da nas proglasi pedofilima.
Ovo je država gdje porodica mnogo ne znaci. Gdje od silne brige ze djecom- buling (maltretiranje) je dozvoljeno u skolama (nema kazne). Gdje se savim normalno da 12 godisnje curice nose stikle, minice i farbaju kosu i „teniraju” se. Gdje je maloljetnicka trudnoća sasvim OK. Ali nije normalno da mama, tata i beba spavaju zajedno u krevetu, da djeca žive sa roditeljima dok se ne osamostale, da se postuju stariji.
Pa nije ni cudo sto ovakva drustva „odgje” po nekoliko snajperista koji raspale paljbu po skolama.
Zar je potrebno da stotine psihologa (uglavnom oni koji nemaju djecu) analiziraju i pišu knjigu o „zdravom” odgajanju? Zar se sve mora „psihoanalizirati”?
Strasno
LeaDiKaprioPoruka negativno ocenjena. Pokaži

LeaDiKaprio
(shumska)
25. februar 2011. u 02.14
@ gigaziga333
meni je u ovoj oblasti gde živim jako dobro, a i mojoj deci, prema tome zašto da ista menjam?
--------------------------------

Pa o tome ti i pricam...

@ gigaziga333
Drugo, ja ne znam da li ti živis u Kanadi ili Americi, ali „low level” se ne meri parama, jer jako puno zlostavljanja dece i dece rastavljenih roditelja i dece koji žive sa mamama i boyfriend-(ima) ima na tone u tzv „bogatim”, visim level-(ima
--------------------------------

Zavisi šta meris... Neke se stvari MERE parama, ma kako da nam je naše soc-realisticko obrazovanje sxebalo logiku.

Ali u jednoj stvari si u pravu: problemi neznaju za visinu primanja. Znaci svi ljudi od prosjaka pa do CEO-a Googla imaju slične probleme.

Međutim, ono što se razlikuje kao nebo i zemlja je način resavanja tih problema. Razlike je fascinantno ocigledna.

Pare kupuju mnooooge stvari, draga moja, zao mi je što ne vidis dalje od soc-realizma koji je prevazidjen još u proslom veku. Ja radim sa ljudima sa obe kraja te lestvice i mogu ti reći da su nebo i zemlja.
gigaziga333
25. februar 2011. u 12.17
No comment; not on the same level...
Azdaya
(bedno piskaralo)
26. februar 2011. u 15.34
„Kanada i Amerika imaju pojam porodice i vrednosti iste potpuno drugacije od nas; bake ne cuvaju decu dok im se ne plati ili igraju golf ili putuju, unuci su samo za ”pokazivanje„, posete se moraju strogo uvesti u kalendar i najaviti a deca od 16 godina su već napolju, u iznajmljenom stanu?! ”

ovo je tako generalizovano da gotovo ne zasluzuje komentar. apsolutno nije tačno da samo „naše” bake i deke vole i cuvaju svoje unuke. baka i deka ima raznih i „naših” i „njihovih” koji cuvaju i koji ne cuvaju svoje unuke, a isto tako ima i „naših” i „njihovih” mama i tata koji se rastaju, sastaju, biju i vodaju „bojfrende” i „grlfrende”...

... i među našima i među kanadjanima ima ljudi sa kojima je uzitak druziti se, a i onih koje ne zudim da vidim ni na slici...

dosta bre vise „mi ovaki, oni onaki”... to su gluposti!
gigaziga333
26. februar 2011. u 17.43
Azdaya; ne kaže se „onaki”, nego onakvi:)
A što se tiče komentara da smo svi isti, nije tačno; u Americi i Kanadi 80% porodica je disfunkcionalno kao sto sam navela, i velika vecina ih živi tako; da ima i naših baka koje ne cuvaju unucice i da ima rastavljenih i single roditelja; da ima svasta i među nama; potpuno se slazem.
Ali to je MANJINA u nasem drustvu, a ovde na zapadu je to NORMALNO i VECINA je takva. A i to nam je doslo i dolazi sa Zapada; nasa mladez kupi sve mediokritete (ako znaš šta znaci ta reč:) sa Zapada.
Nasa kultura je uvek bila i biće mnogo zesca i jača nego zapadna
Po tvojoj pismenosti i obavestenosti bih rekla da živis na nekom zabacenom brdu na Balkanu, zatvoren(a) u svoj „carobni” svet:))
Sreća sto pripadas toj manjini u nasoj kulturi:))
nina
01. mart 2011. u 03.32
>„forest parents” (hraniteljskim porodicama)< Forest parents znaci nešto potpuno drugo.

Šta bi bilo buling? Ako se misli na maltretiranje, piše se bullying.

Cemu upotreba termina koji su na jeziku koji ne razumeju svi na ovoj diskusiji a pri tom su nepravilni?

I cemu pisanje na engleskom? Srpski vam nije dovoljan da se izrazite?

Izgledate pametniji, bitniji? Kako ljudi koji ne znaju engleski mogu da ucestvuju u razgovoru?

LeaDiKaprio
(shumska)
01. mart 2011. u 09.04
Razlog je mnogo manje pompezan, draga moja: inercija.

Nema sanse da razumes ako živis u Srbiji. I meni teško ide iako ne živim tamo.
baresh
(zanatlija)
01. mart 2011. u 09.46
„I cemu pisanje na engleskom? Srpski vam nije dovoljan da se izrazite? ”

U pitanju je pomodarstvo - Nina,- sa obrazovnog preslo se na EdukativnI system;)

Nas covek se tokom jednoumlja 'uspesno' raskorenio.U ime drustvene pravde i jednakosti(prividne),pomerene su najvaznije vrednosti jednog naroda.
Nas dodir sa Zapadom je bio povrsan i nekriticki,pa smo sve gutali sirovo i priugotovljeno,a nepodesno za naše prilike.U strahu da ne zaostanemo za prosvecenom Evropom,primali smo mesinu tudje mudrosti,da je nas covek za kratko vreme mogao izgledati veoma ucevan.
Evropa je nudila(gotova)civilizacijska i panoramska cuda za balkansko
primitivno oko - čitaj mentalitet,pa se taj nazovi intelegent posluzio narodom kao masom za svoje eksperimentisanje.

Kao posledica gore pomenutog,samo za pola veka 'uspeli' smo da se nađemou rasejanju na svim kontinentima globusa,po uzoru na
novoverce;).

nina
01. mart 2011. u 10.10
Ne živim u Srbiji Lea, već skoro 30 godina, ali i dalje ne razumem;)

geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)
01. mart 2011. u 17.29
One sto lajkuju da tokaju „serbish” i razumijem donekle, ali me strasno nerviraju ovi sto koriste savrseno pravilne recenice i na srpskom i na engleskom, a sve u jednom pasusu. E to mi je već egzibicionizam u najgoroj formi.
Izbaci mi 3-4 recenice na srpskom i onda „getting to the point”:))...gledaš ga zadivljeno:„koji intelektualac, jeeeebote, sto bih ja voleo tako”:(((
Radovansrbo
(Um)
01. jul 2011. u 03.19

nina

01. mart 2011. u 03.32


>„forest parents” (hraniteljskim porodicama)< Forest parents znaci nešto potpuno drugo

...

Foster parents ...:-))

http://www.fosterparenting.com/
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.