Diskusije : Roditelji

 Komentar
Problem sa roditeljima - savet
zizula
27. januar 2011. u 10.15
molim vas za savet:

moji su se razveli kad sam bila mala, živela sam sa ocem, babom i kasnije macehom (koja je fenomenalna). mama i sestra su živele posebno.
kad smon nakon rata izbegli moji su otisli u ameriku a ja sam dobila papire da dodjem sa mamôm i sestrim u nemacku.
nisam zelela ali sam imala decka u srbiji i htela da budem sa njim pa sam zato izabrala nemacku.
e sad kreće zaplet:
nas 3 smo dosle tu, ja sam tražila posao a sestra isla u skolu, sve je izgledalo ok do jednog dana kad su pozvali iz skole i rekli da ona ne pohadja nastavu. mama je pokupila nju i otisla nazad da bi ona zavrsila skolu a mene ostavila ovde da tražim posao bez reci nemackog.dobila sam sa 18 godina naravno metlu i vozi miskko:)
udala sam se ta mog deka iz srbije, jedva mu sredila papire i sad smo već 10 godina u braku i imamo dete.
sestra je takođe dosla ovde i zavrsila skolu.
mama se udala za jednog coveka (fakultetski obrazovan) ona pada na to
i on sad nema posao pa ona hoće da se vrati ovamo u de. izgubila je papire i ne može ih povratiti i sad je isla preko advokata i dobila odbijenicu a za to sve krivi mene koaj nemam pojma op pojmu.
jako sam ljuta na nju i ne znam kako da se postavim.
ceo zivot nisam živela sa njom, ostavila me je prvi put sa 1,5 godina i opet kad smop dosle ovde
sa tatom i macehom imam super odnos a mama voli samo pare, svi su joj krivi samop ona ne
sestra živi 5 min peske od mene i ne seti se da vidi moje dete ni jednom u 6 meseci

šta vi kao neutralni mislite?

hvala
nevenka10
27. januar 2011. u 11.53
Gledaj ti tog svog muza i dete. Oni su sada tvoja porodica. Pusti matore kraju, neka se bore kako znaju i umeju. Vidis i sama da svako gleda samo sebe, a tebe vidi samo kad im treba pomoć
Svetla
30. januar 2011. u 20.42
Kad je ostavila tebe da se sama snalazis a sestru odvela tamo da zavrsi skolu onda neka je sestra pomogne da se vrati nazad. Ti gledaj svoju porodicu i budi dobra sa onima koji su dobri sa tobom. Radi sa drugima onako kako oni radu sa tobom.
LeaDiKaprio
(shumska)
09. februar 2011. u 13.22
Kakve veze ima njen postupak za vizu sa tobom??? Ako ju je odbila Nemacka država, ti imaš sa tim veze jedino ako si generalni direktor emigracionog.

Ako je vas odnos tako los kao sto pricas da sam na tvom mestu drzala bih je na distanci (ovo je lakse reci nego učiniti). Malo je teško graditi uopste bilo kakav odnos kada postoji tako losa istorija između vas dve. Ako se to ne rascisti tvoj odnos sa njom uvek će biti na klimavim nogama, pun ljutnje i prebacivanja za postupke iz proslosti.

Kažeš da ne prihvata krivicu. Teško... Bas teško. Sa takvom osobom nije moguće voditi nikakav razgovor u kojem bi opisala svoja osecanja jer će to da vidi kao direktan atak na nju, na to kakva je ona majka, itd.

Tako da je jedini način da sama sa sobom resis da sada imaš svoju porodicu kojoj si potrebna, te da nisi odgovorna za postupke i odluke u zivotu tvoje majke. To sto je resila da se vrati pre nekoliko godina, na primer.

Ne znam da li si svesna da za stvari kojima te je majka povredila ti još uvek na to gledaš ocima deteta. Možda ti danasnja logika radi drugacije, ali se za postupke koji su te povredili uvek vracas u cipele 1.5 godisnje devojcice.

Mnogo je za.bano kad hoćeš da se maknes iz tog zacaranog kruga, posto vremeplov još uvek nije izmišljen. A osecanja koja si imala kao mala danas nisu vise samo osecanja nego su deo tebe, posto si se na osnovu svojih iskustava formirala kao licnost.

Ono sto pokusavam da kažem je da je problem sto stare rane iz odnosa sa roditeljima zarastaju jako, jako teško je zato što to nisu samo nemili dogadjaji koji su se desili u proslosti, nego dogadjaji koji su nas formirali u osobe koje smo danas.

Ljudi moji, nisu deca za svakoga. Toliko ima totalnih boodala - dve nacrtane ovce da im ne das da cuvaju, koji naprave decu jer, zaboga, „to je najvaznija nasa uloga na planeti” a onda od tih sirotih zamorcica naprpave emotivne bogalje.
zizula
14. februar 2011. u 04.35
hvala vam na korisnim savetima, samo sam htela da čujem komentare ljubdi koji su neutralni.
davno sam ja sve uvidela, a tek sad kad imam svoje dete znam i šta to znaci, pa ne bih je ostavila ni za šta na svetu, a samim tim vidim da postupak moje majke nije bio ispravan.
nema veze, ja imam moju porodicu koja mi je sad na prvom mestu, imam tatu i divnu macehu koja mi je velika podrska u svemu (sto moja mama takođe ne može da akceptira) i ništa mi vise nije potrebno.
u svakom slučaju vam hvala
elektra4-
19. jun 2011. u 11.33
ta maceha ti je surogat mama-odradila je posao tvoje mame i ima da je držiš kao kap vode na dlanu a ta mama pizdi i uvek će da pizdi jer je takav karakter i odmakni se od toga. naročito ne nasedaj na price da si ti nešto kriva jer preuzimanjem uloge dezurnog krivca bićeš joj u sakama sto ona i hoće. Ona je nesređena osoba bila i ostala a daj sansu sebi i svoj porodici.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.