Diskusije : Roditelji

 Komentar
Zapustana deca.
Duhovitaxx
30. novembar 2010. u 13.58

To su djeca: sa kojom se ne priča, sa kojom se ne igra, sa kojom se ne šeta, sa kojom se ne gledaju crtići, kojoj se ne čita, sa kojom se ne ide na sport... Djete vam može biti dobrog ponašanja u jednoj oblasti npr. uredno jede i uljudno se pozdravlja, ali da bude potpuni divljak kada je djeljenje igračaka u pitanju ili ponašanje u gostima.
Ostanak kući zbog bolovanja, otvorio mi je oči da su i moja djeca zapuštena po nekim pitanjima, a mislili smo da smo se kao roditelji dobro organizovali. Naime dio odgoja prepustili smo teti čuvalici, vrtiću, defektologu, treneru i to nije loša kombinacija, ali loša je ukoliko nije pod stalnom kontrolom opunomoćenih navedenih lica. Moji divljaci su jako samouvjerena djeca koja znaju šta i kako. Zašto onda da se pita uz ljubaznu frazu možemo li ili frazu straha od autoriteta smijemo li?
U narednom periodu, moramo zasući rukave i korigovati ponašanja slijedećim redosljedom:
- gledaj me dok ti govorim, i sjedi dok ti govorim
- pijete svoj sok, a ne sok koji je prvi pri ruci,
- nema otimanja igračaka iz ruku osobe zaigrane tom igračkom
- prilikom dolaska gostiju u kuću stojite mirno dok ih dočekujete na vratima, kada odlaze stojite mirno uz mahanje i rijeći doborog-dodlaska,pri pdlasku,pa-pa popraćen mahanjem desne rukice
- lopta se dodaje, ne baca se negdje...:)
Mayche
(~♥~)
01. decembar 2010. u 13.17
Opet nisi spomenula da ćeš se posvetiti zajednickom vremenu (citanju, pricanju..) ne kužim tvoj post.
Duhovitaxx
02. decembar 2010. u 00.17
Kako,i zašto ne kužiš ?
:)
Come, come again, whoever you are, come?!
Mislis da imaš toliko toga reci, a sve se svodi na potrebu da vrisnes kako bi svet oko tebe mogao biti puno bolji, i još ti se čini da je to jednostavno učiniti, i da je tako malo potrebno. opusti se...>)
;)

dandanela
(cutolog u emigraciji)
02. decembar 2010. u 02.51
pozz Duhovita:0
mnogo volim diskutante koji nemaju šta pametno da kažu nego traže manu kod ostalih izlagaca;)

e dobra tema,ima roditelja koji se ne snalaze u odgoju dece i sve prepuste slučaju..iliti oni koji su toliko zaokupljeni poslom da im decu recimo odgaja hehe guvernanta,iliti zamena za mamu:) i posle se cude sto je dete vise naklonjenoj toj osobi nego rođenoj majci...pa za njega ili nju majka vremenom postaje stranac...čak i ono malo vremena ako majka ima ne misli sigurno da ga posveti detetu..to je sad savremena bolest,leka joj nema,na zalost...i kad dete krene da divlja i histerise pita se„pa šta mu je nisam ga tako vaspitala”..ma nisi ga nikako vaspitala,nisi bila tu...
Mayche
(~♥~)
02. decembar 2010. u 11.13
Dandela,

Pametnice :)
LeaDiKaprio
(shumska)
02. decembar 2010. u 11.55
Nema nigde samo suncanog vremena ili samo kise. Svuda ti je izmesano.

E tako nemas uvek najboljeg, idealnog roditelja koji ne pravi greške. I raketa koja leti na mesec hvata pogresan (ili neprecizan) pravac vise od 90% vremena.

Kljuc je u: prilagodjavanju. Proveriti kako stvari stoje i ispraviti kurs ako se ide u pm. I tako od kako se dete rodi pa dok roditelj ne sklopi oci.

Roditeljski ekspres lonac ne radi na principu „set & forget”. To jednostavno ne postoji, moras da nastimavas vatru i da mesas sve vreme.

Najbitnije je ne smarati sa krivicom, sa „šta bi bilo da je drugacije bilo” pricama koje ničemu ne služe.

Jesu ti se deca raspustila? Pa prisrafi koliko treba. I rešen rebus.
lijana22
06. decembar 2010. u 15.31
Losa deca su uvek ogledalo majke.
baresh
(zanatlija)
07. decembar 2010. u 09.29
„Losa deca su uvek ogledalo majke..”

'Raspitaj se za mater - pre nego ozenis kcer.'

'Kakvo drvo takav klin - kakav otac takav sin'.

'Iver ne pada daleko od klade'.

Ovo su opsta iskustva i pravila kao i u svemu ostalom.

p.s. nije obavezno da će dete alkoholicara, kradljivca ili bilo kojeg poroka krenuti istim putem, ali je ipak veca verovatnoca nego kod drugih.
Deca u porodici tokom odrastanja sticu i nasledjuju karakterne osobine svojih roditelja - staratelja,sto utice na formiranje licnosti za ostatak zivota.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.