Diskusije : Roditelji

 Komentar
U mom braku tudje dete
omnia22
30. novembar 2010. u 08.46
nisam znala gde da postravim moju pricu pa rekoh ajd ovde da probam, možda neko može pomoći savetom u mojoj situaciji. elem...

ja sam udata za coveka koji je imao brak pre mene i naravno jedno dete. majka tog deteta je preuzela odgovornost na dete i nije davala da je otac vidja i ucila dete da je otac los covek. dete ko dete veruje majci jer s njom živi. to je tako trajalo godinama. on je živeo mirno, sam, povucen i majka je bila srećna sve dok nije saznala da otac ima devojku pa se kasnije i njom ozenio ( sa mnom). poludela je totalno do te mere da je izbacila dete iz kuce tj namera joj bila da se dete preseli kod oca i da nam nasu harmoniju unisti. polako i sigurno je to i postigla. on kao otac preuzeo je da odgaja dete u sto boljem, i dete shvatilo da je majka bila losa. e sad, ja sam sve to znala ali sam opet mislila da sam ja njegov svet i tu nema problema. mi imamo nasu sreću, planove...ali, on da ne bi dete povredio mene malo po malo zapostavlja i iskrena da budem to mi nije bas sreća. razumite, ja sa bila njegov centar sveta, kao malo vode na dlanu, bilo nam je lepo a sada totalno suprotno. ja njega volim ali okolnosti koje se desavaju meni prave nemir jer sam ja uzivala u nasoj harmoniji. dete je srećno ako je i otac srećan tj ona me je prihvatila (valjda) ali ima neku bojazan da će je otac zapostaviti zbog mene pa se ponasa kao ljubomorna, ili šta već, pa preteruje u nekim stvarima kao npr ona njega kontrolise šta radi, gde ide itd jednom recju ne da nam našeg malo privatnog zivota i uzivanja. ja sam očajna i naravno nesrecna. ne znam šta da radim iako sam mu rekla da pronadje balans da svi budemo srećni ali on mi rekao da je ona njegova krv, da je treba jer nije imala ljubavi kako treba itd, a šta sam ja onda ispala ili ispadam? teško mi je da ne znam šta da radim. ja ga volim i hoću nasu sreću nazad ali mi se nada polako gubi zato što on nije kao pre i bojim se da nas to može razdvojiti. ovo traje već 2 god i sve je gore, po mene. kakva glupost!
PustaZelja
(veciti student :))
30. novembar 2010. u 14.31
Sam naslov govori sve o tebi kao osobi i o tome kako si i koliko spremna da prihvatis njegovo dijete. Problem je u tebi prvenstveno, ja bih rekla jer se ti ponasas pa i gore od djeteta.
mimi6256
01. decembar 2010. u 12.46
Ako si se udala za coveka koji ima brak iza sebe i koji ima dete,trebala si biti spremna,da ikao dete tada nije živelo sa njim,da će ipak kad tad doći, kod vas,znaci trebala si u startu da budes spremna na to i da ga prihvatis takvog.
Ustvari ti si nesrecna zbog svoje ljubomore...
Poradi na svom odnosu sa detetom,zavoli je istinski,pa ćeš videti da će posle biti sve bolje.
mimi6256
01. decembar 2010. u 12.48
p.s. i kakav ti je to naslov?!? stav?!? „u mom braku tudje dete”!!! Pa nije tudje! Tvog muza je! To dete je deo njega!!!!! strasno...
Decenija
01. decembar 2010. u 16.38
Rodi sebi dete pa nek ti ono bude centar sveta, a ne muž.
omnia22
02. decembar 2010. u 20.39
za mimi56

------

rekla sam `u mom braku` jer ja ovde pricam o sebi, `tudje dete` jer nije moje , a kao dete moga muza `tudje` jer je ni on ne poznaje dovoljno tj ni on sam sa njom nije proveo dovoljno vremena tako da je i njemu skoro pa tudje. znaš ono, kao emisija `sve to za ljubav` kada se nadju posle decenije majka i npr sin koga je otac `oteo` kao mali od 5 god , pa kad se vide, posle te decenije bla bla, ponasaju se kao da su stalno i bili zajedno, placu, grle se, nonsens a ustveri se ne poznaju! to mi je uvek bilo cudno, kako bih ja npr mogla da skocim u zagrljaj i da ljubim nekog coveka ko mi sada kaže `ej, to je tvoj otac ustvari`.
kontas sada?
gigaziga333Poruka negativno ocenjena. Pokaži

gigaziga333
04. decembar 2010. u 18.00
Kao sto neko gore rece; problem je u tebi!
Ocito si živi primer prave bolesne macehe/osobe!
Cuj, „tudje dete”!!???
Da je pametan pa da te sutne i lepo uziva sa svojim detetom, koje nije krivo.
A komentar da je on bio „tvoj centar sveta” isto dovoljno govori o tebi kao osobi.
Jadno to dete...:((
Ne smaraj vise
bestmama
(svasta nesto)
04. decembar 2010. u 21.46
omnia,ti si malo zesci debil.
boneida
(andjeo)
06. decembar 2010. u 07.14
Igre bez granica...
Mrgud777Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Mrgud777
09. decembar 2010. u 02.14
„rekla sam `u mom braku` jer ja ovde pricam o sebi, `tudje dete` jer nije moje , a kao dete moga muza `tudje` jer je ni on ne poznaje dovoljno tj ni on sam sa njom nije proveo dovoljno vremena tako da je i njemu skoro pa tudje.”

Ma fuj si i ti i tvoj egoizam.
možeš misliti nisi ti vise njegov centar sveta. Treba sad neki mladi zivot da se unisti zbog toga sto ti nisi sposobna,sto nisi odrasla a ni dorasla ne znaš da napravis lepu atmosferu i harmoniju u svojoj kuci i porodici!!!!
CHRISTINEAMNOTTEPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CHRISTINEAMNOTTE
(NEBITNO)
11. decembar 2010. u 07.59
Omnia, veoma nezreo komentar u vezi „tudjeg deteta” koje nije tudje..
I tvoja nesreca jer te ne drzi kao malo vode na dlanu.
Devjko, probudi se i dobrodosla u svet odraslih! Kakva voda na dlanu kakvo tudje dete?! To je njegovo dete i ima puno pravo na oca, udala si se za njega sa sve paketom i ako nisi spremna da zrelo i manje sebično razmislis kako da sve bude kako treba ostavi tog coveka (koji se ocigledno opet pogresno ozenio-ali to je njegov problem) da organizuje zivot sebi i tom detetu kako dolikuje.
Markiza1Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Markiza1
14. decembar 2010. u 20.42
Omnia, ti si nesigurna osoba i bez imalo ljubavi. Pa ne zaboravi, to je njegovo dete...da li treba da ga odbaci zbog tebe? Ne budi smesna i primitivna..
Da ga volis, prihvatila bi to dete kao svoje. Učinila sve u svojoj moći da i on bude srećan i da dete bude voljeno. Zar ne vidis kako si samoziva i prazna glava...imaš li ti ljubavi uopste...
Markiza1Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Markiza1
14. decembar 2010. u 20.46
Uostalom, ako budes jednog dana imala dete...razumećeš malo bolje i vise. Uopste nije u pitanju da li su oni ranije bili bliski ili živeli zajedno, i koliko se poznaju. Njegovo dete je njegova krv, to je posebna veza...mnogo dublja sto ti ikad sa njim možeš imati...bez obzira na proslost. Ti ili možeš to da prihvatis kao jedinu istinu i da naucis da se ponasas kao covek, ili da se spakujes...sredine nema. Bas lepo sto barem sada gradi sa tim detetom kontakt i ponasa se kao otac...bravo za njega.
SvetlaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Svetla
15. decembar 2010. u 17.52
omnia22, sama si svoje pitanje odgovorila. Sve je gore i gore.
Imaš dva izbora;
1. da se spakujes i odes od njega
2. da prihvatis dete kao svoje da se igras sa njom da je volis i postujes pa će ona da zavoli i tebe.
On sa detetom nije bio godinama ali je u mislima bio sa njom i sad kad se ozenio sa tobom on ima pomoć sa kime da je neguje pa je zato i presrecan. Ako je ti ne prihvatis kao svoju, usvojis, a imaš 'svoje' dete sa njim to dete će da bude još vise ljubomorno i biće još gore. Ili se pomiri sa sudbinom i voli je kao on ili ne gubi vreme da ti godine i zvot prolazi, idi i trazi nekog ko nema proslost. Bilo šta od ovoga izaberes biće bolje za sve vas. Srećno!
Kalimerka
(obdanište)
28. decembar 2010. u 12.39
Meni se čini da si negdje drugo napisala da se radi o odrasloj ženi (što iz tvog posta ovdje nije jasno) koja se smišljeno petlja u tvoj brak. Znači to „dete” je barem 20 godina staro?
Po meni, ti nemaš baš nikakvih obaveza prema njoj niti si dužna da trpiš njene bezbrazluke i hirove pa se tako i postavi. Nemoj dopustiti da vas cima kako hoće, mogla bi biti malo zahvalnija za to što je otac školuje. Za njene emocionalne probleme i nedoraslost kriva je njena majka, pa ne znam što bi ti trebala plaćati ceh, posebno što se ona-kao odrasla osoba treba pozabaviti sama sobom umjesto što maltretira okolinu.
palantril
(prebrojavanje i svrstavanje)
11. januar 2011. u 16.56
i to je tvoj problem?

fakt je da je dete tvog dragog kod tvog dragog i tebe.

fakt je da ne možeš da ocekujes da je sve njegovo vreme rezervisano za tebe.

fakt je da su dve razlicite ljubavi za ženu i za decu. ni deca ne mogu uzeti njegovu ljubav prema tebi, niti ti možeš da uzmes za sebe ljubav koja pripada deci.

fakt je da bi imala iste probleme i da imate vase, zajednicko dete.
ne verujes mi? veruj mi. garantujem ti to iako te ne znam. ali kod tebe je u igri jedna ljudska osobina koja se prenosi na hiljade sličnih situacija.

verujem da ti je teško. situacija jeste kompeksna. verujem da te bivša nervira, verujem da će vas kostati novaca. verujem da će vas kostati zivaca (a bas zivaca ne mora, ako se postavis ispravno. „budi kao voda”).

ali znaj. bas ti problemi sa kojima se suocavas su TIPICNI za tu vrstu veze. niucemu nisi originalna. sve sto ti se dogadja je već vidjeno.
----------------------------------------------------------
a ti nemoj biti „zla maceha” niti „pepeljugina maceha”.
ne zaboravi, „zle macehe su uvek druge žene”!!
----------------------------------------------------------
-moras sazreti
-moras shvatiti da si ti žena na prvom mestu rezervisanom za žene
-moras shvatiti da su deca na prvom mestu rezervisanom za decu
-moras shvatiti da je njegova bivša igrac u vezi, igraj kulantno sa njom i nacini je svojom prijateljicom. tvom coveku i njegovom detetu za ljubav, a najposle i za mir tvoje savesti.
-pokusaj al pokusaj zaista da shvatis niske porive te cure i (AKO SI JAčI I BOLJI KARAKTER) videces da je bezazlena. a možda je i posle DUžE VREMENA i okrenes. tiha voda...

znam o cemu pricam. u sličnoj sam situaciji. samo moja devojka (sa kojom imam drugo dete) nije tako ljubomorna.

sretno, i ne budi tako posesivna i ljubomorna.
kljuc je u tebi.

puno sreće :-)

mojaporodicaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

mojaporodica
(Dizajner)
11. januar 2011. u 17.09
Ne znam koliko dete ima godina, ne znam koliko je dugo bila odvojena mala od oca, ne znam koliko ti imaš godina, ne znam koliko tvoj suprug ima godina, ne znam kako izgleda vasa veza, ne znam ništa o tvom karakteru, ne nzam kakva je zaista odnos između tebe, detetea i oca i majke...u stvari previse je nepoznanica da bi se moglo posavetovati...u sustini verujem da si u problemu...ali jedna stvar je univerzalna...eto vi ste u braku i to U DOBRU I U ZLU...ako ovo vreme kada cerka tvoga supruga je sa vama posmatras kao loše vreme možda bi bilo dobro da promenis način na koji gledaš stvari...ako ste vas dvoje muž i žena i partneri koji trazju ceo zivot kroz „sito i reseto” onda ćete i njegovu cerku iz prvog braka uzeti kao dete koje ćete oboje privoleti sebi, zajedno , udruzenim snagama, i čak možda ti kao „nerođeni” roditelj detetu ćeš morati vise da ulozis truda u vezivanje za dete, i to ne zato što želiš da ti suproig uzvarti paznju kao sto je nekada već zato što toliko volis njega da ćeš osetiti ljubav i prema tom nesrecnom detetu koji je deo tvoga supruga.
Deca osete kakva je harmonija menju supuznicima i iako uzme vreme , upijaju sistem zivota u porodici u kojoj su. Ti moras biti srpljiva i briznija i ne možeš dete tretirati kao 5 tocak, ma kako probelmaticno bilo...ti i suprug i da imate svoje dete biste naisli na probleme manjka vremena jedno za drugo jer tako je to sa decom.
Želim ti da stavis ruzicaste naocare na oci, udahnes duboko i sa optimizmom pocnes prihvatati situaciju u kojoj ste :)
ahhaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ahha
(nemam)
16. januar 2011. u 20.10
Obraticu paznju samo na naslov„ u mom braku tudje dete”
Nije ona tudje dete nego cerka osobe koja tebe drzi kao malo vode na dlanu i koju volis.
dearana19Poruka negativno ocenjena. Pokaži

dearana19
(dizajner)
28. januar 2011. u 07.50
I da je devojcica zajednicka, ona bi se isto ponasala.I moja cerka je izuzetno posesivna kad je tata u pitanju, sin ga obozava ali nije posesivan prema ocu nego prema meni.
Pokusaj da okrenes malo situaciju u kuci. Na primer neka tvoj muž posprema i sprema obroke dok vas dve izlazite, setate, kupujete, idete u bioskop, gledate tv ili bilo šta sto ONA OBOZAVA da radi.Provedi TI slobodno vreme sa njom a on nek se pritaji da bi izbalansirali stvari. Bolji odnos između vas dve BI TREBALO da ga usreci i ne bi trebao da se protivi.
Imam sličnu situaciju, ako hoćeš da pricas, javi mi, ostavicu ti moj email.
Srećno.
Annna1965
(nastavnik)
02. februar 2011. u 08.12
Kalimerka, potpuno si u pravu! Ne radi se o detetu već o odrasloj osobi koja ocigledno treba da obavi domaći zadatak koji joj je mama zadala, a to je da remeti nekom normalan zivot! Pun mi je kofer iskompleksiranih i frustriranih žena koje nemaju šta drugo da rade nego da se bave bivšim muzevima, a kao glavno oruzje uzimaju decu! Stvarno FUJ!
Krasotica
(magistra)
21. februar 2011. u 09.41
Katastrofa je što ova žena (omnia) trpi od te mamine alapače, oni je školuju (na faxu) i plaćaju joj stan, a ona zauzvrat upada u očevu kuću kad poželi i hoće da je on ljuljuška na krilu? Ma stvarno, fuj! Mada ni taj otac nije baš pri sebi kad to toleriše.
Krasotica
(magistra)
21. februar 2011. u 09.43
PS- i ne vidim što bi se Omnia trebala postaviti prema „devojčici” od 20 god kao „nerođena roditeljka” kad je i sama 10ak ili tako godina od te „devojčice” starija. Ma ono što ima na Balkanu ne postoji na svijetu!!!
elektra4-
19. jun 2011. u 11.56
ako je ta vaza veza zrela za raspad pa raziđite se svako na svoju stranu i gotovo, nije smak sveta ako ne ide vise
mia73
02. maj 2012. u 11.31
Potpuno te razumem. I ja sam mislila da mi ne bi smetalo da moj partner ima dete iz prethodnog braka, ali kada covek dodje u takvu situaciju, shvati koje sve to probleme nosi. Мој verenik ima ćerku koja je zaista jako fino i simpatično dete, ali meni jednostavno teško pada da provodim puno vremena sa njom. Iako mi nije tako predstavio na početku naše veze, on ima potrebu da se viđa sa njom 2-3 puta nedeljno, da ona prespava kod njega, da može da dođe i da ode onda kada ona želi, a ne onda kada se nas dvoje dogovorimo... Tako ispada da ja u svojoj vezi imam manje prava nego ona, i to me navodi na ozbiljno razmišljanje da li da vezu nastavljam i udajem se ili ne...
Ljudima sa strane delujem surovo zbog tog svog stava (koji naravno nikada ne ispoljavam pred detetom); svi mi pričaju da je dobrobit deteta najvažnija, ali - da se razumemo - to dete nije moje, i meni ne može da bude preča njena sreća od moje - a sve sam više i više nesrećna.
Moj partner, iako je i sam rastao pored očuha koga nikad nije doživeo kao oca - ne može da razume zašto ja nju ne mogu da prihvatim kao svoje dete - a ja svoju decu još i nemam.
I upravo to što i ti kažeš - umesto da se ovo vremeposvetimo jedno drugom, on se sve više posvećuje njoj, a mene sve više zapostavlja...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.