Diskusije : Tenis

 Komentar
Evo šta me muci
mraka23
(Igrac)
16. februar 2017. u 16.21
Kod Novaka se izgleda pojavila samodestrukcija. Sto bi rekao Dusko Radovic: „Manji problemi se uspešno rešavaju većim.”
Ne kontam cime smo mi Novakovi navijaci zasluzili takav tretman od strane Novaka. OK nešto ga muci. Ali zašto je sve promjenio to ne kontam. Čak i svoj odnos prema nama.

Izgubio sam posao pa neću jesti meso. Žena me vara zato br. 1 vise nije prioritet. Brat je u problemu pa da bi se on osjecao bolje ja moram biti manje uspjesan. Boris zna kako se uzima GS. Odoh ga zamjeniti sa guruom koji umije pricati sa drvecem i brati ljubicice.
ATP nije fer prema meni zato ću se p.srati svim mojim navijacima u ceif. Najki me pritegao jer nepravi dovoljno para OK biću vegan.

Pa jesam li ja glup ili slijep pa ne vidim ili nerazumijem kako su sve te stvari povezane?
mraka23
(Igrac)
16. februar 2017. u 16.29
Zaboravih možda i najvazniju stvar.
Sa vjerom u boga i naše svece, u ime oca i sina i svetoh duha postadoh najbolji igrac na svijetu, a možda i u istoriji tenisa.
Ma j.bo krst sa Hilandara, bolji je ametist.

Kako dodjes do takve promjene u zivotu.
frangipaniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

frangipani
(><)
16. februar 2017. u 16.57
A zašto ne bi mogao da okaci ametist?? Da li je manji Srbin ako je to uradio? U šta će on da veruje je njegova privatna stvar, a takođe i šta će da okaci na sebe. Pa nije mu to što nosi oko vrata donelo 12 GS-ova i onolike rekorde. Covek je prirodno talentovan, ulozio je mnogo truda i discipline da bude to što jeste. Usput se i nacitao knjiga, sazreo, ne bi bio in prvi ni poslednji koji je shvatio da je religija opijum za mase i sredstvo za kontrolisanje iste, pokazalo se kroz istoriju, takođe i danas. Ništa mi ne znamo šta se sa njim desilo i samo presipamo iz supljeg u prazno jer smo isprepadani šta ovo bi. Sklone ti se trojica na US Open a ti i pored toga ne uspes da mlatnes onog u finalu. Ajde ako si puko na OI i Vimbl ali, do US si mogao da se saberes. Sreća uze Dohu pa smo se malo poradovali. A onda propast u Melburnu, covek se zavodi, istopi nam se pred ocima.

Vidim neke vegane iz javnog zivota, niko nije sportista. Svi su suvonjavi. To je sada velika moda biti vegan. Ko sto je bila moda kada je krenuo hipi pokret pa svi hrle u Indiju da nadju smisao zivota. Jelena je bila slatka pre koju godinu, sada je izgubila obraze, koza se zategla, lice usiljilo. OK njoj dobro tako, otvorio joj muž restoran pa samo narucuje tu hranu, ne mora kod kuce da se cima ali, šta ona radi, ne trosi se poput Noleta. Ma... dosadi vise sve ovo. Ako ništa, mislila sam da je mnogo jači i stabilniji.Tolike pare a ni opasan PR nema već prica gluposti okolo.
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. februar 2017. u 17.54
frangipaniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

frangipani
(><)
16. februar 2017. u 18.06
Kleci i moli se... Mlad, zdrav, prav i pametan covek 21-og veka. Videla sam jednom ovde na Ikeinom parkingu, dvojica klekla i odradise jer bilo je to doba dana pa ih stiglo, morali da obave makar na parkingu...
intrigue
16. februar 2017. u 19.20
Ја сам око врата носио златни ланчић , па сам га скинуо и ставио око врата сребрени ланчић са плочицом ...
Да ли сам због тога већи или мањи Србин .

Јел стварно има оних који мисле да се ради у пуком предмету ...
Носио сам ово па ћу сад ово ...
Није бре .
Не ради се само о обичној промени онога што носиш око врата .
Ради се о наговштају промене : животног стила , животних убеђења , верских и духовних опредељења...итд .

Сиптоматично је и то да некима овде баш смета православни крст...Све може и све је ок , може и говно око врата...али православни крст не...?

frangipani
(><)
16. februar 2017. u 20.25
Ako mislis na mene, da ti pojasnim: bilo koji krst da je, i to moljakanje, za mene je neprihvatljivo kada je tako mlad covek u pitanju, covek 21-og veka. Ajde neka baba od 80 godina iz sela, kažeš zaostala, nema pojma.
mraka23
(Igrac)
17. februar 2017. u 03.48
Tema nije religija. Tema je promjena duhovnosti, filozofije, kao i mnogih drugih vrijednosti. Previse je da je jednu od ovih stvari mijenjao u recimo dvije godine. Promjeniti sve u 6 mjeseci to već nisam siguran kako da protumacim. Neka mu se svasta nešto dogodilo. Pa šta? Svima nam se dogadjaju stvari. Bio je i rat i mnogim ljudima su se dogodile mnogo gore stvari nego njemu. I šta su trebali da dube na glavi da bi svi primjetili da nešto nije u redu.

Šta je pogresno u tome da rjesava problem koji ima, a ostavi sve ostalo kako jeste jer je igradio sistem koji RADI. Doveo ga je na vrh.
mraka23
(Igrac)
17. februar 2017. u 04.54
Takva stvar se sigurno ne može dogoditi Mileni Rasic. Jedna od najplacenijih odbojkasica svih vremena. Djevojci kojoj otac poginuo kada je imala 8 godina. Koja je sa majkom 99 godine pobjegla u Srbiju sa Kosova pod bombama. Potucala se kao izbjeglica. Njena majka kaže jednom 5 godina nije imala posao. Evo price negdje od 18'.

https://www.youtube.com/watch?v=5jyij32dAAo
Deathr0w
(...)
17. februar 2017. u 09.21
frangipani
frangipani
(><)
16. februar 2017. u 20.25

Ako mislis na mene, da ti pojasnim: bilo koji krst da je, i to moljakanje, za mene je neprihvatljivo kada je tako mlad covek u pitanju,

--->>> Ah ta liberalna i demokratska „tolerancija” :))
CCCC
17. februar 2017. u 19.16
frangipani
(><)
16. februar 2017. u 20.25
Ako mislis na mene, da ti pojasnim: bilo koji krst da je, i to moljakanje, za mene je neprihvatljivo kada je tako mlad covek u pitanju, covek 21-og veka. Ajde neka baba od 80 godina iz sela, kažeš zaostala, nema pojma.
-----------------------------
Inače,...svako ziv sa 30 godina kada se okrene i promisli ko je i šta je bio sa 21-om,..kako je rezonovao i razmišljao,...doći će do zakljuckakako je i glup bio

Tako i sa 50

Koliko mi se samo gadite u svojoj nesvjesnosti,..vi neka liberalno-konformisticka-istinsko-fasisticko-anarhisticna zabokrecino.
Toliko ste izvjestaceni, slijepi i neshvaceni u toj vasoj nezrelosti i „politickoj korektnosti” da me neodoljivo podsjecate na samo jedne prije vas...anarhiste!
CCCC
17. februar 2017. u 19.34
Inače,...gle kako se to veganstvo, to skidanje krsta nekako bas i upravo poklopilo kada je sve krenulo nizbrdo za Djokovica

Opet kako se samo bas slučajno desilo da dve nedelje ili koliko već, njegove posjete sa ocem i stricom Hilandaru, i zivljenja sa monasima bas nekoliko mjeseci neposredno prije nego je krenuo onako da melje sve pred sobom upravo 'slučajno' poklapa i sa tim.

Cudno je to,...i mnogo 'slučajno„

Zivot je krcat tako tih 1 na prema milion situacija.

I mi smo eto vidis ovako slozeni nastali u ”Teoriji HOSA' Big Benga koji još uvjekj traje.
Interesantno je da avion može milion puta tresnuti o zemlju,..ali i statisticki i matematicki teorija da u toj eksploziji se odvali jedna jedina krhotina nečeg smisaonog u obliku bicikla, kocke, stola,..a kamo li automobila je nemoguća

Sad,..kako smo mi ispali ovako 'koherentno simetricni„ i slozeni iz jedne eksplozije,...e to morate pitati ove pametnjakovice koji zapravo SVE već znaju i koji vjeruju u ”slučajnosti„

utjerivac
(☠)
18. februar 2017. u 05.05
Kad se polaže zakletva, kaže se: „Sa vjerom u Boga, za krst časni i majku Srbiju.”
Hotej Osho zamjeni Boga, ametist krst, a Monako - Srbiju.
stef
(zgubidan)
19. februar 2017. u 10.22
Religija se može samo obrazovanjem izlečiti. Ne možeš sad ti frangipani da njih ubediš. Jer to je uverenje.. oni veruju bez obzira na za ili protiv argumente.
To ti je ok Tramp.. oni imaju svoj svet.
trek_team
(biciklista)
19. februar 2017. u 13.00
Pitanje za one obrazovane, kojima je religija obično zaglupljavanje:

- Kada vam doktor dijagnosticira rak sa prognozom da vam je ostalo najviše 3 meseca zivota; da li idete na njivu da se mazete blatom da se naviknete na zemlju, ili se molite Bogu da pozivite?
stef
(zgubidan)
19. februar 2017. u 16.08
Videću kad dobijem rak. Al onako iz radoznalosti, ako se bolesnici od raka mole bogu, jel to sad dokaz da bog postoji?
Ili šta je pisac hteo da demonstrira pitanjem?
Deathr0w
(...)
19. februar 2017. u 18.07
stef
(zgubidan)
19. februar 2017. u 10.22

Religija se može samo obrazovanjem izlečiti. Ne možeš sad ti frangipani da njih ubediš. Jer to je uverenje.. oni veruju bez obzira na za ili protiv argumente.
To ti je ok Tramp.. oni imaju svoj svet.

-->> Dobro sad kad znamo cime se religija može „izleciti” molim te da nam sad objasnim cime se može izleciti vasa netolerancija i bolesna potreba da svako deli vas pogled na svet?

Verujem u Boga iliti neku visu silu kako hoćeš ali u crkvu tj. u popove ne. Zašto si ti nešto bolji sad od mene jer ne verujes ni u šta i zašto mene treba „izleciti”?
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. februar 2017. u 18.33
Covjek kada stekne obrazovanje uvidja kolika je praznina pred njim i
koliko malo zna. Ovi „obrazovani” su kao oni milicioneri „kursisti”,
sto su primivsi palicu, „Lipa” blok i mastiljavi plajvaz
saznavali sve tajne svijeta...mada, da njih ne bi i naše vicoteke bi
bile puno tanje.
frangipani
(><)
19. februar 2017. u 18.39
E ovo sa rakom je tek shou veka... Ja eto jesam imala rak i posto živim u sredjenoj zemlji, nisam morala da se molim duhovima, već sam otvorenih ociju i usiju verovala ovim doktorima koji su sredili sve kako treba. Ni jednog trenutka nisam cvilela i moljakala. Priznajem, jesam zvala penziono da vidim koliko mi je zivotno osiguranje, pocela da pospremam po kuci, da sređujem racune i tako, malo mi je bilo zao sebe sto je sasvim normalno, citala sam na netu price obolelih, bilo terminalno obolelih ili onih koji su izasli iz tog problema ok. Ali, da živim u Srbiji, verovatno bih morala da se molim duhovima jer tamo ako nemas vezu, možeš da se od prilike slikas. Mom drugu su dali pogresnu dijagnozu, da covek ima metastazu: povadili mu limfne cvorice, syebali ga a rak mu se nije bio proširio. Pa nije bilo citostatika, pa je jadan jurio veze, nije mu bilo ni do čega. A mene sredise humano ko coveka, kulturno, bez veze, cekanja i izdrqavanja, bez koverata, poklona, namirivanja od one na salteru preko sestara do doktora, anesteziologa i već koji je „red” na brdovitom Balkanu... To sto moja majka misli da me je spasio tamo neki duh iz bajke, ja njoj ne zameram. Ona sirota prati crvena slova, pali svece i prati celu tu pricu. Inače, zahvalna sam roditeljima sto mi nisu ispirali mozak u detinjstvu. A kada sam odrasla, sama sam uvidela mnoge stvari pa i celu pricu o ovom nasem svetu. Za zrnce peska, koje je moj zivot na ovoj planeti u poredjenju sa vremenom, prostranstvima kako na njoj tako i u svemiru, meni apsolutno nije neophodno da se bojim nekih fiction likova, da ih slavim i savijam svoj zivot pod davno izmišljenim dogmama, iz vremena represalija i neznanja. Zato meni nikada nije mogao da se nacrta neko da mi skrece mozak u pravcu magle i prodaje bajke.
stef
(zgubidan)
19. februar 2017. u 19.01
O kakvoj netoleranciji se priča?

Nisam ja rekao da treba religiju zabraniti.To su probali pa ne radi.
Jednostavno..nema nikakvih indicija da bog postoji. jedan po jedan argument padaju kako ih nauka objasni ..
Kao što sam rekao Frangipani, neću ni ja vas ubediti,ni vi mene.
Nema tu kraja..
frangipani
(><)
19. februar 2017. u 19.25
Taman posla da se ubedjujemo. Fakat je samo da su ljudi zaslepljeni kojekakvim bajkama u stvari veliki gubitak za prosperitet ljudske rase. Imaš recimo one junake sto veruju da se raznose za veliku stvar, a na onom svetu ih cekaju postrojene device. Svi ostali koji veruju u bajke su u principu isti rad, jedino sto neki nisu agresivni u svom ubeđenju a drugi totalno zastrane. Na coveku je da napravi izbor kao i za sve u zivotu. Kao i ja kada sam u mladosti isla po zurkama gde su se naduvavali, bockali se sa istom iglom i svasta nešto. Pa me nudili a ja nikada nisam prihvatila. Ni sa 17, ni sa 20, nikada. Draže mi je da sam svesna svakog trenutka i da živim ovaj zivot sastavljen i od bolnih epizoda ali, makar znam da mi mozak nije pomucen bilo cime. Meni ne može da se desi ni pop, ni hipik ni bilo ko iz te branse. Hvala lepo, neka nadju nekog drugog kome će da prodaju price.
trek_team
(biciklista)
20. februar 2017. u 01.50
stef
(zgubidan)
19. februar 2017. u 16.08

Videću kad dobijem rak. Al onako iz radoznalosti, ako se bolesnici od raka mole bogu, jel to sad dokaz da bog postoji?
Ili šta je pisac hteo da demonstrira pitanjem?

--------------------------------------------------------------------

1. Voleo bih da sam pisac ali me je zivot odveo na neku drugu stranu
2. Moj komentar nema nikakve veze sa religijom, još manje sa piranjem da li Bog postoji ili ne. Moj komentar je imao cilj da pojedini diskutanti samo spoznaju da li imaju dvostruke arsine; jedno pricaju a drugo rade.
3. Hajde javi nam kada ti dijagnosticiraju rak pa da čujemo da li si se mazao blatom ili molio Bogu.
stef
(zgubidan)
20. februar 2017. u 07.31
Jel su to stvarno jedine opcije?
Mazanje blatom.. gde ti to pade napamet.
Sad ozboljno, jel se neko maže blatom protiv raka?
Moje dete je sa 6 godina imalo bolje argumente o bogu.
Totalna žabokrečina
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. februar 2017. u 11.31
>>Mazanje blatom.. gde ti to pade napamet.
Sad ozboljno, jel se neko maže blatom protiv raka?<<

Da nije covjek ovoliko obrazovan možda bi i razumio priprostog
biciklistu:)))
stef
(zgubidan)
20. februar 2017. u 13.30
aaaa.. sportista. Sad mi je sve jasno. Obrazovanje se sticalo 'nako, usput.

Deathr0w
(...)
20. februar 2017. u 14.52
Kao što sam rekao Frangipani, neću ni ja vas ubediti,ni vi mene.
Nema tu kraja..

-->> Pa to jeste čitava poenta da nema potrebe za ubedjivanjem...niti ismijavanjem.
stef
(zgubidan)
21. februar 2017. u 08.56
cekaj, sto to za ismevanje nisi Geriju rekao, on je prvi poceo sa blatom?

Ili mislis da je on to ozbiljno rekao a ne u cilju da nas ismejava?
geriatrikus
(zvakac karamela)
21. februar 2017. u 10.50
Stef, Trek je pomenuo blato, a ti još nisi shvatio šta je rekao.
Drugo, vama niko ništa ne dokazuje, Bog se ne dokazuje, jedino vi pokusavate dokazati da ne postoji, sto je obzirom na nivo ljudskih saznanja osuđeno na propast.
Pominjete dogme, popove, sekte...sto sa vjerom nikakve veze nema. Vjernik vjeruje i nikakve potrebe, a ni zelje da to brani nema. Ili da nekom poput tebe, ili mene nešto dokazuje. U koliko dostignemo nivo svijesti i skromnosti da pokusamo nešto da spoznamo, on će biti sretan da nam pomogne, ali u koliko testiramo njega, ili ono u sto vjeruje, on će nam ljubazno „objasniti” da sami sebi moramo pomoći, da je on u tom momentu nemocan da nam da zadovoljavajuci odgovor.
Razuman covjek je obrazovan(primitivci sticu dokaz obrazovanja sticanjem raznih diploma) i nikada mu neće pasti na pamet da negira vjerovanje. On dobro zna šta su aksiomi, šta teoreme, šta teorije... šta je dokaz, šta pretpostavka, šta egzaktno, šta apstraktno...postoji vise naučnih teorija o postanku planeta(to je po meni zesci oksimoron; cuj vise teorija) i gle, najnovija istrazivanja ih pobijaju i otvaraju prostor za sasvim nove teorije. Dokle to ide?
Ateisti u pokusaju dokazivanja svojih stavova vole da se posluže nekim recenicama pametnih ljudi, njihovim djelima, pa onda ti veliki mislioci moraju da se brane od povrsnih shvatanja i interpretacija njihovih rijeci.
Evo šta jedan takav „ateista”, genijalni Ajnstajn, govori o tome(izvinjavam se, ne prevodim, navodim originalne rijeci):
„ I do not share the crusading spirit of the professional atheist whose fervor is mostly due to a painful act of liberation from the fetters of religious indoctrination received in youth. The fanatical atheists...are like slaves who are still feeling the weight of their chains which they have thrown off after hard struggle. They are creatures who—in their grudge against the traditional 'opium of the people'—cannot hear the music of the spheres.
I prefer an attitude of humility corresponding to the weakness of our intellectual understanding of nature and of our own being. I am not an Atheist, in view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognize, there are yet people who say there is no God. But what really makes me angry is that they quote me for the support of such views”.
stef
(zgubidan)
21. februar 2017. u 12.39
ma ja ne pokusavam da dokazem. Čak sam lepo rekao da ne možemo mi da se dogovorimo.

Sto rece frangipani, ovi musavi veruju da ih cekaju 92 device na nebu.
neki drugi veruju u reinkarnaciju. Nek svako veruje šta hoće.
Indicija da nešto takvo postoji nema.

Moje reci nisu uopste iskljucive. Ja ne tvrdim da ne postoji bog. Ja verujem da ne postoji. Ili ne verujem da postoji kako hoćeš.

Kad već gadjas Ajnstajnom, vracam ti Epicurus-a

„Is God willing to prevent evil, but not able?
Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing?
Then he is malevolent.
Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing?
Then why call him God?”
- Epicurus
stef
(zgubidan)
21. februar 2017. u 12.47
72 device ih cekaju. Da ne kažu ljudi opet da ništa ne znam. Typo.
geriatrikus
(zvakac karamela)
21. februar 2017. u 13.21
Epikur je filozof, oko 2300 godina stariji od Ajnstajna, a oko 300 godina stariji od Isusa Hrista. Poslije ovakvog argumenta(da li on ovo o Zevsu govori:)) sve bi trebalo biti dokazano, jel'?
stef
(zgubidan)
21. februar 2017. u 14.35
opet ti o dokazu.. Nije nego tante za kukuriku.

Citao sam ja i ove sto obaraju epikurove tvrdnje ali taj deo je tvoj posao.

Ja ništa ne dokazujem. Ja postavljam pitanja pa zauzimam svoj stav na osnovu odgovora koje dobijam. Tako i mnogi drugi. Opet, ima ljudi koji zauzmu stav pa onda traže odgovor koji pashe. Meni ne odgovara,ali svako ima svoje.

Nego, sto si ti toliko navalio na dokazivanje kad ja to nigde ne pominjem?
frangipani
(><)
21. februar 2017. u 23.12
I Oskar Vajld je lepo rekao:

„Religion is like a blind man looking in a black room for a black cat that isn't there, and finding it.”

Što se tiče verovanja, to je vrlo sirok pojam i svako ga prema svom intelektu, iskustvima, karakteru i svemu sto ga čini ljudskim bicem kroji. Šta ćete, i dan danas po svetskim dzunglama žive ljudi koje civilizacija nije dotakla pa imaju svoje bogove i razna verovanja. U stvari, oni su od majke prirode napravili bogove a u isto vreme, po nekim drugim delovima ove naše planete, gde su ljudi u tehnoloskom pogledu napredovali, tog istog boga zdusno truju i unistavaju.

Ozie
22. februar 2017. u 02.04
Da vam pomognem.

Postujem iskreno pobozne ljude.

Resto su cisti foliranti sa krstacama i kajlama oko vrata,
punih usta pravoslsvlja i patriotizma,

Jednom rukom potpisuje predaju kosovkih Srba shiptarima,
dok se dere da ne da nikome Srbiju.
Foliranja, predstava, dramaturgija i licemerja danas na pretek.
poLUTKA
(pa lutka brate)
22. februar 2017. u 02.27
Frangi,
samo da ti recem: izvinjavam se, slučajno sam ti lupila minus na ono prvo javljanje, zapravo sam htela da ti udarim plusic. Nešto me u sekundi telefon zeznuo :(. Ali prvih par recenica ti je zlata vredno.

geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 07.49
Oskar Vajld? Sad bi ga trebalo sahraniti sa Dostojevskim, jel'?
Samo ne radi se o tome. Ateisti se upinju da ubijede druge da su obrazovani, a svakim komentarom pokazuju strasne rupe, ako ne i totalni nedostatak tog obrazovanja.
Ajnstajnov stav o postojanju „kreatora” i njegov kredibilitet po tom pitanju suprostavljen Oskaru Vajldu?! Ocekivao sam Houkinga, izgleda da sam vas precijenio:)
Deathrow lijepo razgranici pojmove. Ja mogu prihvatiti i slijediti njegov stav, a i ne moram. Ali u svakom slučaju taj stav dolazi od osobe koja razmišlja. Nisam siguran da to mogu reci za osobe koje smatraju da nam je nauka dala sve odgovore i da samo neuki mogu vjerovati da postoji nešto sto mi u svoj nasoj ogranicenosti ne znamo
stef
(zgubidan)
22. februar 2017. u 08.18
veliki je korak od: „ postoji nešto sto mi u svoj nasoj ogranicenosti ne znamo” i da postoji bog ( u klasicnoj definiciji)

Naravno da postoji mnogo stvari sto mi ne znamo. Ali su sanse da postoji „ kreator” i vise biće koje je sve ovo smislilo i da to biće kontrolise sve ( ako hoće i kad hoće) bliske 0. mislim bliske nuli asimptotski.. na 25 decimalu ..
mraka23
(Igrac)
22. februar 2017. u 12.34
Ja nemam nikakav problem ni sa vjernicima ni sa ateistima. Imam problem samo sa pomodarima. Onima koji se prikace na nešto jer je „in” za njih u tom momentu i koriste svaku priliku da time masu okolo i ubjedjuju. To je intimna stvar kao i vase genitalije.
Sjecam se kada mi djeca pocesmo baku da ispitujemo oko boga. A ona se prekrsti i samo rece o tome se ne prica, to se samo osjeca. I zatvori nam temu.

Ako je Novak odustao od pravoslavlja to znači da nikada nije ni vjerovao istinski. Jer je nemoguće promjeniti filozofiju zivljenja i vjerovanja. Dakle pomodar jer je danas joga i meditacija u modi. 90-ih i 2000-ih je bio povratak crkvi i religiji. Sutra će možda biti nešto treće.

Meni je Novaka zao jer je jasno kao dan da je izlozen pritiscima.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 14.41
Vidi ti Stefa sto pupa, nadolazi:)
Cuveni „Srbin”(sad bi mogli razviti novu teoriju o Srbima sirom Evrope) Lajbnic je rekao da je „covjek asimptota bozanstva”. Nisam siguran da je to htio, ali upotrebom izraza „asimptota”, stef je oborio cijelo ucenje ateista. Na kraju(lično smatram na samom početku) će se pokazati da je stef agnostik, samo se još nije bas previse „zamislio nad sobom.”
Lajbnic je tvrdio da se vremenski svijet materijalnih stvari i bica sastoji iz „monada”, od kojih ne postoje dvije apsolutno iste, ni dva ista trenutka u životu jedne monade. Monade su duhovne suštine, a izvor im je u Bogu kao najvišoj monadi. Bog je udesio da unutrašnja aktivnost svake monade bude u harmoniji sa aktivnošću svih ostalih, pa je svijet savršeno jedinstven iako ga čine individualne supstance. Između monada ne postoje uzročno – posljedični odnosi, iako je svako stanje monade uzrok njenom sljedećem stanju, a istovremeno posljedica prethodnog.
E sad ocekujem argument Agate Kristi, ili možda Marije Juric Zagorke da to pobije:)
stef
(zgubidan)
22. februar 2017. u 15.36
ništa ja nisam oborio. To sto ja ne verujem u boga, i svevisnjeg ili kreatora nema nikakve veze s'tim sto sam kulturan pa ostavljam zrnce verovatnoce. U realnosti, stvar je vrlo jasna.
Bog ne postoji, nema nikakvih argumenata da postoji, nikad nije postojao i nikad i neće postojati. Ljudi izmislili boga po svojoj slici da odgovore na pitanja na koja ne znaju odgovor.
A i lakse se živi kad nisi odgovoran nizasta, nego je to sve bog stvorio i on odlucuje. Problem je što se ispostavlja sve vise i vise da sve sto vidimo u prirodi možemo i sami da kreiramo, reprodukujemo i objasnimo.
Ajd u zdravlje i tebi i Lajbnicu i Ajnstajnu.

geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 15.54
Stef:„Problem je što se ispostavlja sve vise i vise da sve sto vidimo u
prirodi možemo i sami da kreiramo, reprodukujemo i objasnimo.”
============================================================
Ma ja! Yebes i Lajbnica i Ajnstajna, 'taa će oni, stef je tu i kad on
kaže, ni 'ODJa fojnicki to pobit' nemere. Sto ti je obrazovan co'ek!
stef
(zgubidan)
22. februar 2017. u 16.08
sto bi rekli u filmu:
Biciklisto, ajd odmori malo.

stef
(zgubidan)
22. februar 2017. u 16.11
al mi nikad neće biti jasno da neko zamisli nešto, i onda objavi celom svetu da je on to zamislio, pa to sad postoji. jelte, smislili smo, mora da postoji.

Kad je jedan covek, kažu lud. Kad ih je mnogo, zovu to religija.
frangipani
(><)
22. februar 2017. u 17.37
Stef,
upravo tako. Mislimo isto.

Polutka,
ma nema veze. :)

Geri, niti sam ateista, niti deista, možda malkice agnostik, nisam ni neki agresivac po tim pitanjima. Mene jednostavno cela ta prica ne zanima niti za nju ima mesta u mom svakodnevnom zivotu. Deci je objašnjeno po pitanju religije i boga jer, u skoli je bila opcija da slusaju tzv veronauku a to nije dolazilo u obzir. Morali su se voditi razgovori prakticno od malena, spustati se na njihov nivo da razumeju sto bolje. Pricalo se o zivotu, smrti, prirodi, ličnim izborima, odgovornosti, bolestima, seksualnim kontaktima, odnosima između polova, politici, ratovima... Apsolutno nemam ništa protiv da kao odrasli ljudi dodju i kažu mi kako ih zanima da prate X ili Y religiju i svoj zivot udese prema tome. Znacu da su napravili taj izbor kao zreli ljudi, a ne da sam im ja kao roditelj naturala takvo nešto od malih nogu i ispirala im mozak. Jesam ih lagala za Deda Mraza pa je posle bilo cupavo kada je najstarije doslo iz skole i konfrontiralo me. Ali, i ta prica se sredila jer to je deo detinjstva i odrastanja svih nas.

Nemam ništa protiv da oladimo ovu temu koja je na ovom mestu i pokrenuta upravo zbog svega što se desava sa Noletom. Sa jedne strane kažem da ima pravo da veruje u šta želi i nosi oko vrata šta voli, a sa druge, to što nosi je posledica ranog ispiranja mozga od strane oca i okruzenja. Sad je odrastao i trazi odgovore sa drugih mesta. Da su mu u detinjstvu dati na vreme i kako treba, sada bi se verovatno drugacije nosio sa nekim zivotnim dilemama i pritiscima.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 18.01
Frangi:„Geri, niti sam ateista, niti deista, možda malkice agnostic”
Ja o ovome i govorim.
Ateizam je najgora dogma, dok agnosticizam sumnja. Postujem.

A što se Stefovog stava da se sve može napraviti tiče, moram mu otkriti
tajnu. To sto komsiluk prica da je neko dijete komsija vodoinstalater
napravio ne znači da je za to koristio vodoinstalaterske cijevi i
papagajke. Velika je razlika između vodoinstalaterske i
vodoinstalarove cijevi, a o procesima proizvodnje da ne pricamo.

mraka23
(Igrac)
22. februar 2017. u 18.23
Geri zašto je ateizam najgora dogma?
Možda sam nešto propustio u edukaciji.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 19.10
Zbog komunizma i inkvizicije diktatorskih
rezima, zbog agresivnosti clanova ateisticke religije prema vjernicima napr.
zbog ...pokusao sam da navedem nama najblize, sam si bio svjedok i živio u doba ateistickog organizovanja i lobotomije „malih bogova” iz raznih komiteta.
mraka23
(Igrac)
22. februar 2017. u 20.06
Cekaj cekaj druže ili gospodine. Ti pricas o drustvenom uredjenju a ne o religioznom ubjedjenju?

Nevezano za vjeru u boga, postoji li ista sto je toliko krvi prosulo, toliko jada i muke i patnje covjecanstvu donijelo kao „religija”. I dan danas donose. Postoji li ista da nas toliko dijeli i utice negativno na naše zivote kao „religija”. Samo su im konkurencija danas politicke partije. Razlika je da su partije zamjenile demagogiju da se to radi u ime boga demagogijom da se to radi za narod i državu. Sve ostalo je isto.

Ja veoma pazljivo dijelim vjeru u boga i ljudske interesdzijske grupe zapakovane u razlicite religije koje se bore jedna protiv druge i za svoj interes iskoristavaju narod.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 20.19
Pa to ti i govorim, dogmatizam klasicnih religija je već opisan, a ateizam je ništa drugo do religija koja je na suprotnoj strani.
Znamo za krstaske ratove, Bartolomejsku noć..zar Gulag ne koristi iste metode.
frangipani
(><)
22. februar 2017. u 20.22
Geri, pa znaš kako, kada covek iz urbane sredine raste u vreme takvog doba, mlad je, vitla na sve strane, zeza se, putuje, ima ekskurzije u skoli, izlaske, u skoli ga ne pritiskaju sa religijom, kod kuce takođe, naravno da mu je na poslednjem mestu da misli o tim stvarima. Crkva treba da je odvojena od države i ne sme da se mesa u politiku i svakodnevni zivot. Na zalost, u Srbiji je zavladao haos po tom pitanju.
stef
(zgubidan)
22. februar 2017. u 20.24
tipicna greška. Gulazi nisu nastali u ime ateizma. Krstaski ratovi su direktno vodjeni u ime religije.
U stvari, Geri, služiš se dosta logickim smicalicama, ili sto bi ovde rekli „ logical fallacies”
I naravno ne odgovaras na prozivanje istih, nego samo nastavljas sa sledećom smicalicom i tako u krug.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. februar 2017. u 20.40
Na Goli otok sa mnom, udaram Ajnstajnom na
Miku Tripala.
Slazem se frangipani, i sam sam preveliki individualista da bi slijepo pripadao bilo
kojoj grupi.
CCCC
01. mart 2017. u 00.03
frangipani
(><)
22. februar 2017. u 17.37

Deci je objašnjeno po pitanju religije i boga jer, u skoli je bila opcija da slusaju tzv veronauku a to nije dolazilo u obzir. Morali su se voditi razgovori prakticno od malena, spustati se na njihov nivo da razumeju sto bolje.
----------------

Cemu spustanje? Ti si već na tom nivou
Jelde,..u filmovima si vidila kada odrasli moraju da cucnu da bi djeci nešto rekli!...Pa i ti:)
-------
stef
(zgubidan)
19. februar 2017. u 19.01
O kakvoj netoleranciji se priča?

1)„zaostale babe”---ZAOSTALOST
2)„Religija se može samo obrazovanjem izlečiti.”---BOLEST koju treba 'leciti„
3) ”Inače, zahvalna sam roditeljima sto mi nisu ispirali mozak u detinjstvu.„-----ISPRANOST MOZGOVA
4)”da ih slavim i savijam svoj zivot pod davno izmišljenim dogmama„--DOGMATIZAM
5)”Fakat je samo da su ljudi zaslepljeni kojekakvim bajkama u stvari veliki gubitak za prosperitet ljudske rase.„---ZASLEPLJENOST
6)”Kad je jedan covek, kažu lud. Kad ih je mnogo, zovu to religija.„---MNOSTVO LUDAKA
----------
Jel ovo dovoljno da ti odgovori na pitanje ”o netolerantnoti„
Mislim,..jasno je iz vasih tekstova da vi prvenstveno brkate materiju o kojoj pišete,..lupetate lijevo i desno totalno mjesajuci pojmove koji vam ocigledno nisu jasni.
Trabunjate o Religiji izjednacavajuci je sa Vjerom..dalje, pod sminkon tolerancije i sirokogrudnosti jasno vrijedjate ljude i njihova osjecanja nazivajuci ih svim tim gore...plus povrh svega niodakle ulijece jedan od lokalnih samo-sovinista i tatrlja nešto o kajlama , Srbima i Kosovu...:)

mislim,...ono...blago se vama

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.