Diskusije : Tenis

 Komentar
Srbijo skini se Djokovicu sa vrata
ghb
(pravda i istina)
25. januar 2017. u 14.05
DSQ1964
25. januar 2017. u 22.42
Pa dobro zbori. Ajd sto ga budaletine po diskusijama i social networku napadaju i pišu nebuloze, to je sve ionako žitka, da ne kažem „gomnjiva” masa, nego je najgore kada ga razni Pilići, Obradovići i Bekeri opanjkavaju ili bolje reći gaze u teškim trenucima. Iako su oni kompetentni što se tenisa tiče takva ponasanja pokazuju samo da su zlobni ljudi, ništa vise.
frangipani
(><)
26. januar 2017. u 01.31
A tek sto smaraju kojekakvi „novinarcici” po raznim portalima, svako od njih trci da da svoj doprinos na temu N.Dj.

Neka nam je samo Nolence sav za ljubav i zagrljaje... Možda je i on toliko krizirao/puko da nije moglo drugacije. Meni da se nacrta ovakav nekakav saslusala bih ga i rekla dovidjenja. Marko je odrastao i punoletan, ima pare od brata da ne mora ništa da radi do kraja zivota pa neka se zamajava do mile volje ako je već oboleo. Ali vrhunski sampion, onakav covek koji je sve lomio... Tugo moja...

https://www.facebook.com/PepeImazTennis/

Biljana
(Quod rarum carum....)
26. januar 2017. u 07.34
Kako se to SRBIJA nakačila na vrat Novaka Djokovića? Što neki komentarišu ono što svetska javnost pre svih servira a mi gledamo (više nema šta ni da gledam, odnosno koga, mislim na Djokovića)i KO daje povoda za takve komentare?

Ova moja mala siromašna Srbijica koja petlja da se izvuče iz čabra a koja je znala da ne spava, rani, omrkne, gledajući, navijajući? Sve mi se čini da se neko ovde preračunao i da je još jedan teret navalio Srbijici mojoj na pleća- da se eto, SKINE DJOKOVIĆU S GRBAČE?

Ništa lakše, ali neka mu se skinu s grbače oni koji su ga doveli u ovakvo stanje, oni su kraj njega, tu blizu, u njemu samom! SRBIJA ne pravi probleme Djokoviću, i naslov je veoma ružan u stilu, brigo moja predji na drugoga. Ja mu želim sve najbolje, vidim da kupuje silne nekretnine, stanove od SVOG novca, naravno, nije mu dala Srbija, Srbija mu je dala ljubav, podršku,novca nema ni za one koji u njoj žive, ali nekako smognu snage, volje...da se druže, smeju, dovijaju kako umeju i znaju, i sitnice su im velike radosti, a neko ima sve da prtom ne mrdne a nema ni radosti, volje, ničega, ali nije kriv niko drugi nego, eto, SRBIJA.

Izdržaće Srbija i ovu pošast i nepravdu, a Djoković neka samo ide svojim putem i srećno mu bilo. Dinar mu ne dugujem, niti me zna, pa se ogradjujem od svog nekog udela u kačenju Srbije na NEJAKA pleća Novaka Djovkoća, i nema tog suda koji će da dokaže suprotno. Priznajem samo sud Boga i ničiji više!
Biljana
(Quod rarum carum....)
26. januar 2017. u 07.37
Vrat=Grbača, kad se nekom okačiš o vrat to ima više tumačenja, ali kad sedneš na „grabaču” u principu samo jedno, zato ova zamena zajahanih „ekstremiteta”!
frangipani
(><)
26. januar 2017. u 07.51
Šta to znaci sud boga? Gde on to sedi i sudi, da li se zakazuje, je l ti neko pricao kako to sve izgleda?
Biljana
(Quod rarum carum....)
26. januar 2017. u 09.12
Od svega napisanog ti me pitaš za „sud Boga”? To je tajna, jer i SRBIJA JE VELIKA TAJNA, kako kaže pesnikinja. Koga sam ja pokrala, olajala toliko da sam mu omela karijeru, kome se popela na grbaču (vrat) pa me nije mogao nositi i kljoknuo zbog toga? Noleta sigurno ne, nikoga, ali ovde je reč o Djokoviću!

P.S. Čiji ti sud priznaješ kad odobravaš da je SRBIJA kriva i da se skine s vrata DJOKOVIĆU? Zar moraju svi isto da misle?

Na kraju krajeva, „Što god izazoves da drugi iskusi ,jednoga dana ćeš iskusiti”, citat iz knjige Razgovor s Bogom„, u tom smislu je išlo to što citiraš, ostalo je lako zaključiti šta JA htedoh reći!”
Biljana
(Quod rarum carum....)
26. januar 2017. u 09.17
Da, ne zakazuje se, nema čekanja kod Boga, štaviše! ON NI ZA KIM NE TRČI ALI SVAKOGA SAČEKA...
DSQ1964
26. januar 2017. u 09.28
Tenis je prvenstveno individualni sport koji je oduvek bio dobro plaćen i nije tajna niti iko krije da ga igra radi velikih para. Legendarni Björn Borg je svojevremeno uslovljavao Švedsku da mu placaju tada basnoslovnih milion kruna za svaki nastup u Davis Kupu kada su Wilanderu i Edbergu 10 godina kasnije placali po 20 hiljada kruna po nastupu. Vecina tenisera koji zaradjuju veće pare žive po nekim „tax free paradise-vima”, znaci svi su u tenisu zbog para. Kao sto su i fudbaleri u fudbalu i kosarkasi u kosarci i tako dalje.
I Djokovic je u tenisu zbog para i njegovi roditelji su ga finansirali zbog ljubavi prema svom detetom ali i sa nadom da će ulozene pare i da im se vrate. U njihovom slučaju to se i desilo. Srbija kao sto znamo im nije pomogla, snasli su se sami. Iako nije morao Nole je odlučio da igra za Srbiju. Kao proslavljen sportista uvek i svugde je radio na tome da promovise Srbiju. Kako na sportskim arenama tako i van njih. Nije ni to bio duzan jer Srbija qrcem nije mrdnula za njega ali je on to ipak radio. Parama je pomogao Srbiju kao ne znam koji drugi sportista i sve sto je uopste uradio u zivotu samo je bilo pozitivno za Srbiju. Srbija nije imala nikakve stete od Novaka Djokovica, nije je ništa ni kostao a korist od njega se čak ne može ni izmeriti parama.
Nole Nacionale nije Brena Nacionale. Brena mora da bude zahvalna Srbiji i pre toga Jugoslaviji jer je svoje ploče prodavala domaćoj javnosti. Nole nije dužan apsolutno nikom ništa tako da svi hejter, bilo srpski bilo inostrani mogu samo da mu ga puše.
Deathr0wPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 09.37
-->>Nisam htio da procitam ovaj clanak prvenstveno zbog „bombasticnog” naslova...mislim brate trese se srpska javnost. Ali upecah se.

„Gde i kako pronaći motiv kada si ostvario sve za šta si se godinama trudio? Život posvetiš nečemu, penješ se na planine i onda odjednom- nema više.

Osvojio si i Mont Everest.”

-->> Nadjes motiv u tome sto si mogao (i još uvijek možeš) da budes najbolji teniser svih vremena sa najvecim brojem osvojenih GS. Može li veca motivacija?

„Uz dužno poštovanje svima vama koji prozivate Đokovića da ”ide za parama„ i što kupuje stanove po Americi, ali nešto nisam sigurna koliko vas bi se menjalo sa njim, s obzirom za kakvu se žrtvu opredelio od momenta kada je prvi put uzeo reket u ruke.”

-->> Za pare, ne placanje poreza i slične gluposti prozivaju sitne i zlobne duse koristeci anonimnost interneta. Ne može se na osnovu toga izvlaciti zakljucak da svi to rade.

„Posle džentlmenskog rastanka na kraju 2016. godine, Boris Beker se javio sa oštrijom kritikom Đokovića baš posle tog poraza od Denisa Istomina. ”Bravo„ za izabran momenat.

– Sve vreme je izgledao potpuno nonšalantno na terenu, a to nije Novak kojeg poznajem! Više bih voleo da ga vidim kako lomi reket, cepa majicu, čini nešto da pokaže emociju.”

-->> Ovo je ostra kritika? Pa zar ne bi svako od nas voleo isto sto Beker gore kaže? Šta ima loše u njegovoj izjavi?

„Da li stvarno treba da polemišemo o tome je ishrana problem Đokoviću? Zar bilo ko od nas bolje zna od Novaka i njegovog tima šta je najbolje za njega?”

-->> Ova fraza „zna on valjda šta je najbolje za njega” mi pocinje ići na qrac. Karikiram, ali isto kao da ne daj Boze gledaš dete da ti se drogira i kažeš „ma neka valjda on zna bolje od mene šta je dobro za njega”.

„Da li stvarno treba da u prvi plan ističemo, priznaću, pomalo čudnog spiritualistu Pepea Imaza? Zar niko nije pomislio da Đokoviću treba ”switch„ u mentalnom pristupu tenisu – ili ne samo tenisu?”

-->> Izgleda je „switch” na „OFF” kad je tenis u pitanju. Bravo za „pomalo cudnog” Pepe-a.
BiljanaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Biljana
(Quod rarum carum....)
26. januar 2017. u 12.59
Ne bih se ni ja javila na temu, izbegavam više da se javljam, ali NASLOV me iziritirao i veoma povredio.
Što se tiče „gospodina” koji reče da možemo da mu ****** (Djokoviću), ne moramo. Mogla bih reći još mnogo toga na „temu”, ali, kako ono neko reče: Ne svadjaj se s budalom, može doći dotle da se ne primeti razlika. Bravo za tekst iznad ovoga:)
Luca_BrasiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Luca_Brasi
26. januar 2017. u 13.05
to je sve ionako žitka, da ne kažem „gomnjiva” masa,
--------------------------------------------------------------------

Zašto vredjas obične ljude? Od te „gomnjive” mase žive i Djokovic i svi ti drugi tzv. velikani sporta.
geriatrikusPoruka negativno ocenjena. Pokaži

geriatrikus
(zvakac karamela)
26. januar 2017. u 13.10
Biljana, ja nisam „ljubimac” od ovih infantilnih plusOva i minusOva...
jes' da bi bilo lakse ali i primitivnije po mom mišljenju tako raditi.
Naime, ja sam of onih dinosaurusa sto svojom rukom i svojom olovkom
pišu lično pismo(zahvalnicu, šta bilo), pa tako i slaganje, odnosno
neslaganje sa nečijim mišljenjem, djelom pokusavam
iznijeti direktno... ili cutim, te ovom prilikom želim reći da su tvoji
odgovori na vrlo provokativna pitanja na mjestu, elokventni
i odmjereni.
Za postavljeni tekst bih mogao reći da je najobičnije njesra, neko pokusava
da svih nas odbrani našeg heroja, koji u isto vrijeme ne vidi dalje of
nosa, a i ono sto vidi nema muda da promijeni!
geriatrikusPoruka negativno ocenjena. Pokaži

geriatrikus
(zvakac karamela)
26. januar 2017. u 13.13
„OD svih nas” je trebalo
Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 13.31
geriatrikus
(zvakac karamela)
26. januar 2017. u 13.10

Biljana, ja nisam „ljubimac” od ovih infantilnih plusOva i minusOva...

-->> Definitivno jedna od glupljih stvari na ovim diskusijama +/-
Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 13.32
J3b'o to što ne možeš kao normalna osoba da citiras nekoga i odgovoris na komentar ali brale zato možeš da lupaš +/-
geriatrikusPoruka negativno ocenjena. Pokaži

geriatrikus
(zvakac karamela)
26. januar 2017. u 13.39
Deathrow,
to je slično „uzivanju u tenisu” umjesto uzimanja GS-ove.
Lakse je naći 1000 opravdanjada se ne učini umjesto jednog nacina da se učini
Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 14.06
Upravo tako stari moj.
BiljanaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Biljana
(Quod rarum carum....)
26. januar 2017. u 15.19
Hvala lepo, geriatrikus:) Za tekst koji pohvalih, ponekad čoveka bukvalno „zavede” nešto jer nema vremena da razmsili i udubi se baš, ali svako ima pravo na svoje mišljenje i način da ga iznese, ali to ne podrazumeva lično vredjanje nekoga ko ne misli isto kao što to neki čine.

I kako ono kažu - nije sve crno-belo. To samo tako izgleda ali u svemu (gotovo u svemu )krije se mnogo više boja nego što može uočiti, većina prosečnih ili onih koji lete pred rudu, ili i veoma inteligentnih ako im padnu „roletne” na oči, ili...

Tačno je i da je razumevanje UMEĆE a osudjivanje POVRŠNOST.

Onaj ko je u ovom slučaju osudio SRBIJU na tako gnusan način nije bio površan, nego ZLONAMERAN, GREŠAN I KVARAN! Srbija je disala za Noleta...

„Jedino što je preostalo, što vredi a kupiti se ne može su duša i zrno radosti...”

Nisam više sigurna ni u jedno ni drugo u ovom slučaju.

P.S. Dobićeš plus ali ga računaj kao karamelu, pa „žvaći” uživaj, prijatno :)

antologiaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

antologia
(svakog dana...)
26. januar 2017. u 16.12
Mislila sam da se niko neće javiti na ovaj topik(ništa protiv postavljaca) nego je tekst zaista glup, povrsan, nepismen, nedovrsen...
Pa umjesto da sve ovo i napisem, ja samo preskocim.
E, danas iscitam Biljku i zaista mislim to isto, u globalu. A i geri je
to definisao kratko, jasno i kako zasluzuje. I kad je bio na vrhu i najbolji i najpredaniji Srbiji, uvijek se nasao neko, bar na B92, da ga potkaci o omalovazi. Srbija je, ona za koju se ja molim, negdje bolna za iznenada uskracenu i nedovrsenu radost i ponos sadrzan u sportskim uspjesima i svemu sto je predstavljao Nole. Nole je svojevrstan pojam.
Od tog se ne živi, ali se lakse prezivljava, okrepljuje i motivise.
Ako se digne i vrati, jer motiva je mnogo, sve loše se lako zaboravi. A ako je ovo početak puta na dole i nekakvog mrcvavljenja kroz trazenje inspiracije za igru i vece pobjede- ništa bolje i postenijeje: Povuci iz tenisa.
Luca_BrasiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Luca_Brasi
26. januar 2017. u 16.32
Nole je svojevrstan pojam.
Od tog se ne živi, ali se lakse prezivljava, okrepljuje i motivise.
-------------------------------------------------------------------

Ako se lakse živi, okrepljuje, i motivise, kako to da ni jedan teniski uspeh nije doneo veci standard gradjanima naše Srbije, niti ih je MOTIVISAO da se bore za bolje ZIVOTNE uslove? Naprotiv, narod sve TEZE PREZIVLJAVA i deluje sve DEMOTIVISANIJI i apaticniji.

Inače Novaku kapa dole za rezultate koji su bili vanserijski.
frangipaniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

frangipani
(><)
26. januar 2017. u 17.06
Biljana,
nije tebi lako, šta drugo da kažem. Samo cekaj „sudiju”, procice ti zivot u strahu.
ghb
(pravda i istina)
26. januar 2017. u 17.15
ocigledno da vi svi živite u inostranstvu, u Srbiji se zaista sprdaju sa covjekom koji je dao najvece priloge za pomoć ljudima sa naših prostora, sto dosta govori o nama samima. danas te držimo na pedestalu, sutra te vucemo po blatu. vama je Novak važna karika sa maticom i lijek za lijecenje nostalgije pa ne mozete imati niti razumjeti stav ljudi u Srbiji.
antologia
(svakog dana...)
26. januar 2017. u 18.00
„luca brasi sleeps with the fishes”- to za tvoje duboke komentare.
frangipani
(><)
26. januar 2017. u 18.22
ghb
Ja nemam nikakvu nostalgiju, a taman posla da se lecim Noletom. Niti sam primetila da postoji nečeg takvog među ljudima koje znam lično. Svi mi volimo sto je nas covek postigao takav uspeh. Pratila sam tenis i pre nego što se Nole pojavio (i JJ, Ana, Zimonjic, Viktor itd.). Njegov uspeh dozivljavam normalno, bez da se identifikujem sa istim ili da mi je nekakav idol. Primetila jesam kako mnogi iz Srbije pišu jako ruzne stvari, od onog otrcanog zašto ne plati porez pa da ne nabrajam. Trn im u oku jer je kupio dva stana u NY o kojima se piše, jaka stvar, pa sigurno da treba da kupi i da negde ulozi svoj novac. Koliko god da je dao za decu u Srbiji nije dosta, mnogi bi da trose njegove pare, hoće da im izgradi bolnice i skole, to je da covek ne veruje kako i koliko glupog i zaostalog sveta ima, a o zlobi da ne pricam. Ne ocekuju od tajkuna i sličnih nego se ostrvili na jednog sportistu. Na zalost, dobar deo mozgova u Srbiji se bukvalno srozao u mulj. Zalosno i tragicno. A to što smo zabrinuti za Noletovu situaciju, koja nije skoro vidjena među sportistima tog profila, ne znači da smo bolesni od idolatrije i nostalgije.

Luca_BrasiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Luca_Brasi
26. januar 2017. u 18.29
Кад мало боље размислим, Антологија је делимично у праву.

Нолетови успеси не доприносе лакшем преживљавању народа нити га стимулишу да се политички ангажује и бори за своја људска и грађанска права, али га зато путем лажних „оаза среће” које пружају победе на тениским теренима ментално анестезирају тако да не осети властито пропадање.
poLUTKA
(pa lutka brate)
26. januar 2017. u 19.51
Tekst je dobar. Ovde su se neki nasli uvredjenim jer su direktno prozvani, prepoznali su se u njemu. Njima na cast.
Deathr0wPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 20.21

ghb
(pravda i istina)
26. januar 2017. u 17.15

ocigledno da vi svi živite u inostranstvu, u Srbiji se zaista sprdaju sa covjekom koji je dao najvece priloge za pomoć ljudima sa naših prostora, sto dosta govori o nama samima. danas te držimo na pedestalu, sutra te vucemo po blatu. vama je Novak važna karika sa maticom i lijek za lijecenje nostalgije pa ne mozete imati niti razumjeti stav ljudi u Srbiji.

--->> Moja karika sa maticom je moja rodbina i prijatelji koji su dole i moj patriotizam. Od nostalgije srećom ne patim.

A stav „ljudi u Srbiji” iliti lezihljebovica neću nikada razumeti to si u pravu. Samo takvi se i „sprdaju” sa Djokovicem.

Polutko iskreno sam mislio da si pametnija ali ako ti je ovaj tekst dobar onda ja ocigledno nisam u pravu. :(
antologiaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

antologia
(svakog dana...)
26. januar 2017. u 20.38
tekst je teze sr.(i po sadrzaju i po formi) cvrsto stojim na tom stanovistu, a nema razloga da me vrijedja, sem sto vrijedja dobar ukus i Srbiju i Novaka.
Uopste ne mislim da Nole zasluzuje da se pljuje, a isto ne vjerujem da ga Srbija pljuje. Ljudi su iznenadjeni, pa malo i uvrijedjeni, pa razocarani, pa im je zao,i pate, možda, kao i ja, ali sve u svemu-ništa
neobično i ništa iskljucivo i negativno i ništa sa zlim namjerama.
Otkud stalno ta srdzba i negativan odnos prema Srbiji i Srbima? Pa zavidni, pa prosti, pa gladni, pa prevaranti. Gdje vi to živite? U kojoj humanoj, prosvecenoj, kulturnoj i civilizovanoj sredini? Otkud ta mrznja i potreba da se sve negativno generalizuje, a onda mu dodje da ste vi izuzeci. Tamo je sve bijeda i sljam, a vi ste otisli na Zapad i izdigli se iznad toga. Sa distance i obogaceni pravom kulturom i sadrzajem, mozete da vidite sve ruzno i zlo u Srbiji.
Pa ok, ako je tako, drz se dalje od tog zla i nevolje, kao što se ja
držim i od Hrvata i Hrvatske, a bogme i Bosne i Crne gore. Ni u usta ih ne uzimam, sem ovoliko:)
DSQ1964
26. januar 2017. u 21.17
>>Tačno je i da je razumevanje UMEĆE a osudjivanje POVRŠNOST. <<

Zapazi ovaj vrhunac licemerstva! To kaže jedan od hejtera ili da budem blazi „kriticara” Djokovica. Pa gde je razumevanje za njega i njegove izbore i odluke? Nema ga, on mora da radi onako kako vi želite?
Jeste, trebao je da prestane da igra tenis čim je osvojio RG a ne ovako da vas zamajava i pravi budale od njega, vas i naročito Srbije. C,c,c, kako vas je gadno зајебо u životu, nikada mu to nećete zaboraviti.
Deathr0wPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 21.25
Tekst je dobar. Ovde su se neki nasli uvredjenim jer su direktno prozvani, prepoznali su se u njemu. Njima na cast.

-->> Ali molim vas samo koja je to inteligencija,pamet, analiza sve u tri recenice. Da covek padne na doope.
DSQ1964
26. januar 2017. u 21.30
Polutka je pogodila u srž pa boli, a?
Deathr0wPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 21.33
Srz čega konkretno? Nema ništa lakse nego sloziti se sa nečijim stavom ili osuditi isti ali ne reci zašto. To mogu i mongolidi. A i vi. Bravo! :) Napredak :)))
Luca_BrasiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Luca_Brasi
26. januar 2017. u 21.38
Аутор текста обрће тезе.

Пре би Новак требао Србији да с скине с врата, узимајући у обзир да рекламира оне коропрације које економски уништавају домаћу економију због чега на десетине хиљада Срба остаје без посла и будућности; да рекламирањем промовише потрошачки начин живота који је ударна песница новог светског поретка; и да путем тениских мечева доприноси деполитизацији и декултивизацији народа.

Свака њему част на успесима у спортском смислу, где је остварио изванредне резултате због чега га с правом називају највећим спортистом којег смо икада имали, али у друштвеном контексту његова је улога далеко од оне којом га кити аутор чланка.

Надам се да ми нико од вас неће замерити на личном ставу који је само моје мишљење, пошто знам колико некима од вас Новак значи. Немам ништа лично против њега као човека, само објективно и аналитички посматрам ствари из властитог угла када је тенис у питању.
DSQ1964
26. januar 2017. u 21.43
Pa srž toga da ste se prepoznali u tekstu i zato reagujete. Jel treba da se nacrta da biste razumeli? Jbg, skripta ne dozvoljava.
Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 21.43

antologia
(svakog dana...)
26. januar 2017. u 20.38

tekst je teze sr.(i po sadrzaju i po formi) cvrsto stojim na tom stanovistu, a nema razloga da me vrijedja, sem sto vrijedja dobar ukus i Srbiju i Novaka.

--->>> Nemoj tako bre, pa Polutka misli da je tekst strava!! Bezobzira što ne zna da objasni zašto :)))))
Deathr0wPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 21.46
DSQ1964
26. januar 2017. u 21.43

Pa srž toga da ste se prepoznali u tekstu i zato reagujete. Jel treba da se nacrta da biste razumeli? Jbg, skripta ne dozvoljava.

-->> E moj sine, ima velike razlike u prepoznati se u tekstu i prepoznati da je tekst sr@nje. Drasticna razlika.

Pokazao bih ti kako se brisu sline ali jbga, ne dozvoljavala skripta.
frangipani
(><)
26. januar 2017. u 22.01
Za to vreme neki Montenegrin kosarkas, piše u Blicu, pokupova pola Zlatibora. Sece se drvece, zidaju se neke zgradurine koje veze sa mozgom, okolisem i ocuvanjem prirode nemaju. A nije ni jedini. Da je Nole pametan da se nikada ne vrati u Srbiju osim na odmor i u posetu svojima.

DSQ1964
26. januar 2017. u 22.20
Luca Brasi, mislim da ti isto obrćeš teze. kao prvo, meni Djokovic ne „znači mnogo”, tenis pratim od pre nego što se on i rodio a to da je Srbin postao jedan od najvećih ikada u sportu koji pratim i pri tom sam i imao prolike da gledam njegove mečeve i navijam je vise nego super za mene kao Srbina. Ništa vise, ništa manje. Van toga me Djokovic i njegova familija mnogo ne zanimaju. Za njegove odluke u zivotu se brinem onoliko koliko se brinem i za odluke u tvom zivotu. I ti i on ste ljudi sa kojima ja nemam apsolutno nikakve veze. Da se on nije rodio ja bih i dalje gledao tenis i verovatno navijao za Nadala ali bi me i on privatno zanimao isto koliko i Djokovic. Uspon i pad u karijeri je neminovan za sve. Ko nije znao da će i Noletovim uspesima doći kraj taj je lud. Ko ne zna da se stvari uvek ne desavaju onako kako mi to bas želimo, taj je još ludji.
Što se sporta uopste tiče, naravno da je ludilo kolike se pare placaju takvima kao sto je Djokovic. Naravno da živimo(bez obzira gde bili) pod imperijalističkom čizmom koja nas gazi i iz trulog kapitalizma nas polako vraca u feudalizam ali to su neke šire teme, mi ovde pričamo konkretno o Djokovicu. On je deo sistema kao sto si i ti, osim ako nisi dao otkaz na poslu, ostavio auto, stan/kuću, napustio porodicu koja je isto deo sistema i odmetnuo se i pobego da živis u sumu ko Rambo? Pošto si ti Luca Brasi pretpostavljam da nisi.
Znaci Djokovic bez korporacija ne bi mogao ni da dodje tu gde je i postane jedan od najboljih sportista sveta svih vremena nego bi igrao tenis na onom nivou na kom ga igramo ti i ja.
Deathr0wPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 22.27
Uspon i pad u karijeri je neminovan za sve. Ko nije znao da će i Noletovim uspesima doći kraj taj je lud. Ko ne zna da se stvari uvek ne desavaju onako kako mi to bas želimo, taj je još ludji.

-->> A ti si bas znao da će to da se desi Noletu nakon osvojenog RG i u vrhuncu snage? Lako je biti general posle bitke.
DSQ1964
26. januar 2017. u 22.31
Eh Deathrow, sad prelazimo na izlučevine iz tela, ti bi meni brisao sline, ja bih možda izlučio...(izmaštaj sam šta, gde i kome).
Mani se budalaština, mrzi me da se mačujem sa tobom na taj način.
Deathr0w
(...)
26. januar 2017. u 22.35
Kome, šta i kako bi izlucio ostavljam tebi na mastu :)))
DSQ1964
26. januar 2017. u 22.36
Pa naravno da nisam znao. I ja sam mislio i nadao se kao i ti, da će da zgazi sve i da mu nema vise ravnog barem sledeće 2 godine. Da će da uzme SVE sto može da se uzme i postane najveci u istoriji tenisa. Ali jbg, desilo se šta se desilo i šta ću ja sada tu, da uzmem da ga koljem?
Život je pun razocaranja i obrta o kojima nikada nismo mogli da sanjamo. Ako si živeo život znaćeš i nećeš se bacati kamenjem na Djokovića.
ghb
(pravda i istina)
27. januar 2017. u 03.15
koliko vi ljudi dijaspore lazete sebe, to je toliko tuzno koliko je tuzna apatija ljudi u Srbiji. pjenite na ovom forumu bjesomucno godinama u vezi Novaka, kao da ni jedan drugi sportista ili sport ne postoji (pogledajte diskusije sport, nigdje žive duse), kao da vam je to esencija postojanja, mozete li malo izace iz svoje koze i objektivno pogledati na ove diskusije?! ali to je vas izbor, izgleda da ćete zivjeti u imigrantskim lazima zauvijek.
frangipani
(><)
27. januar 2017. u 03.30
A šta ti trazis na serbiancafe.com ciji je server u Kanadi, koji je kao sajt osmišljen od strane našeg coveka koji ne živi u ex-Ju? Idi bre na kurir, b92, telegraf i ostale domaće portale, tamo ćeš se bolje razumeti sa ucesnicima. Ja svratim na Blic da vidim šta ima novo u Srbiji i nikad tamo ne komentarisem. A ti ko da si popio svu pamet sveta dodjes ovde da nama solis pamet. Ajde sad sedi lepo i spremi se da gledaš Nadala i Dimitrova.
poLUTKA
(pa lutka brate)
28. januar 2017. u 05.08
Deathr0w,
Pa koliko puta ja iznova da pišem ovde? Zaista ne vidim razlog da OPET objašnjavam svoj stav. Poslednjih nekoliko meseci, možda i celih pola godine, a možda i vise, pišem. Uglavnom se moja mišljenja kose sa većinom diskutanata ovde jer ne mislim da mi imamo pravo da osudjujemo bilo cije zivotne izbore. Takođe mi je nejasno da ljudi koji navodno toliko prate sport, nekako ne priznaju da u sportu, kao i u zivotu, postoje usponi i padovi. LJutili smo se sto je zapadna stampa Noleta proglasavala robotom, a sad nam smeta sto je pokazao da je i on ipak samo ranjiv covek od krvi i mesa. Pojedinci su toliko veliki Noletovi navijaci da ne umeju sami da nadju kad je Noletov sledeći mec, ali još kako znaju šta se prica po beogradskoj carsiji (!?).

Tekst je dobar jer je prozvao one kojima je lako da pametuju iz fotelja, tipa carevi koji Noletu preporucuju da se sad penzionise. Proziva one koji mu zameraju izbor žene, strucnog tima, hrane, udaraca, vremena koje posvecuje porodici itd. Ispade da je nacionalna katastrofa cinjenica da je sada samo na bednom drugom mestu na svetu. Ma ne bi ni to možda bio problem da se nije odrekao pradedovske vere, a sto je ocigledno jer mu se u timu nalazi neki sumnjivo blagonakloni Spanac koji siri nekakvu ljubav. Sad ne valja ni meditacija ni joga. Jogu smo nekako trpeli godinama i niko je nije pominjao kao pogubnu. Naprotiv.

Tekst je inače najpre izasao u Telegrafu sa nešto manje bombasticnim naslovom. Ako ga je preneo još neki tabloid, verujem da je naslov gori od ovog. Kao protivtezu, htela sam da postavim tekst sa Njuz.net ali vidim da je gore već postavljen kao nova tema. Narodu nikad ugoditi.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.