Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Problem -prijateljstvo
dadamama
17. januar 2014. u 12.09
Imala sam najbolju prijateljicu, koja se naljutila pre godinu dana zbog traca koji je čula od poznanice. Sto je najgore, to što ona misli da sam rekla za nju je cista laz, ali je ona ne znam kako ni zbog čega poverovala. Mislila sam da me poznaje kakva sam i naravno da nije postojao ni jedan razlog da posumnja u naše prijateljstvo, ali se ispostavilo suprotno.
Pokusala sam već nekoliko puta da pokusam da pricam sa njom, ali ona odbija svaki kontakt.
E sad problem je sto meni već godinu dana misli ne daju mira da se pomirim sa situacijom, s druge strane pocinjem da sumnjam u njenu iskrenost što se tiče našeg prošlog druzenja, jer ne mogu da verujem da me je mogla tako lako izbrisati iz zivota.
Kako se nositi sa tom situacijom, kad ne mogu sebi da objasnim da možda nije ni vredna mog prijateljstva. Nekako jednostrano razmišljam da sam ja bila njen pravi prijatelj, i u dobru i u zlu.
Mexico1
(Trust_Nobody)
17. januar 2014. u 14.34
Trac je odnekle dosao pa sad...ti i tvoja prijateljica a i vasa poznanica vjerovatno niste nikad ni bile neke „prijateljice”.
tufnica
17. januar 2014. u 16.24
Pokusala si da razgovaras sa njom, nije htela, njen izbor.
Neke ljude jednostavno treba pustiti da odu...
tajka
(trener)
17. januar 2014. u 19.50
A prava istina će se pojaviti za 20 -30 godina i 'sve kocke će biti spojene'!
Ne tuguj za džabe.
Gojko
18. januar 2014. u 01.32
ovo je cisti primer u kojem dokazujemo da smo tipicni balkanci.
pravi prijatelji jedni drugima oprastaju greške... u ovom slučaju
ona ti nije bila,a neće ni ikada biti prava prijateljica.
mona_liza
18. januar 2014. u 10.55
Ona je veci gubitnik nego ti,jer je teško naći dobrog i iskrenog prijatelja. Ne tuguj za dzabe ,sto kaže Tajka.

Jesi li imala ikako sanse da popricas sa njom ?
elektra4-
18. januar 2014. u 14.24
Danas jako brzo pucaju veze i prijateljstva, dovoljna je glupost a šta znači da tu nije bilo kvalitete.
dadamama
18. januar 2014. u 14.52
Samo jednom prilikom smo razgovarale gde ona nije htela da polemise da li je trac ili istina, kao ubeđena je u to što je čula. Inače je tvrdoglava osoba, sad mi se čini da se ta njena tvrdoglavost granici sa bezobrazlukom.
Prosto ne mogu da izbijem to loše osecanje iz glave, osecam se povredjenom, ali vidim da me ona posmatra kao krivca. Prosto ne razumem da i pored mojih pokusaja ne želi da cuje za mene i kao na nekim proslavama gde se obadve pojavimo ona bi kao da glumi da je sve u redu, a inače da neće da cuje za mene.
elektra4-
18. januar 2014. u 15.04
Moraces da se pomiris sa situacijom kad tad. Pokusaj još jednom da razgovaras nakon izvesnog vremena ali nema svrhe da se osecas krivom i da te na taj način 2 ljudi energetski iscrpljuju;ona i taj koji prenosi traceve.
elektra4-
18. januar 2014. u 15.27
jedna moja prijateljica za takve kaže da su joj samo učinili uslugu šta su se makli od nje
jednaSosa
18. januar 2014. u 17.05


Nije te ta tvoja prijateljica sutnula zbog traca, odlucila je ona još davno pre tog traca da te sutne, a taj navodni trac joj je bio samo dobar izgovor za to da izgleda dobro pred samom sobom a i pred drugima kad to uradi.

Ja sam takvih situacija imala na tone. I to ume da zdere i boli ko kad stavis so na zivu ranu. Zato sam uradila dosta citanja i istrazivanja i evo šta sam otkirla o takvim osobama i situacijama:

Ti mora da si u nečemu extremno bolja od nje: to može da bude, obrazovanje, izgled, poreklo (selo-grad), materijalna sitacija, bolji brak, bolji muž, jaka licnost i sto drugih stvari.

Ona je skolski primer emotivnog vampira sa vrlo niskom emotivnom i socijalnom inteligencijom i grandioznoznim dozivljajem sebe a bez ikakvih osnova.

Možda je ona i ranije izazivala kod tebe osecaj kompleksa kirivice za raznorazne stvari koji je uvek palio. Ali coveku je sudjeno da se folira i glumi samo donekle, pa tako i ona, najzad je dobila situaciju u kojoj je mogla da zarije svoje vampriske zube i sad ti sisa krv.

Lek za nju u vidu simbolicnog belog luka ili glogovog kolca:

Ignorisanje, ignorisanje, i samo ignorisanje sa tvoje strane. Prestani da se pravadas pred ikim jer je na taj način hranis svojim kompleksom krivice tj toksicnim sramom (koji u stvari nije tvoj). Prestani da se raspitujes o njoj, saljes joj poruke i pokusavas na bilo koji način da dojes u kontak sa njome da bi joj se pravdala. Pravdanje nikako ni pod razno.

Bile ste drugarice, ona se najutila, neće da komunicira, neće da se raspravi a hoće da se ti jedes od kompleksa krivice za nešto što se nije ni desilo. TO VISE NIJE TVOJ PROBLEM, NEGO SAMO NJEN. Ona ima prava da izabere da se ponasa kako se ponasa a ti imaš eticko i moralno pravo da se zastitis od nje. I drzi se tog prava.

Neće da raspravi problem, onda je to samo i samo njen problem a ne tvoj. I drugi kad te pitaji za nju tako im i reci.

Kad god se raspitujes o njoj, pravdas, raspravljas sa drugima ili je na bilo koji način spominjes, time je hranis svojom simbolicnom krvlju i jednog dana ona će i poverovati u tu laz. A kad ignorises nju i ceo problem onda ona nema cime da se hrani.

NI JEDNE SEKUNDE NEMOJ DA OCEKUJES Da će SE PROMENITI. Ako ti ikada bude ponovo prisla, docekaj je hladno i budi ljubazna, al na note i razgovor samo o lepom vremenu.



elektra4-
18. januar 2014. u 17.13
UVEk je u pitanju zloba i ljubomora
Oberstaatsanwalt
18. januar 2014. u 17.44
možda je nešto sto je njoj bilo važno, ali mislim da je glupa ako tako lagano vjeruje u laz, ali biće ta si ti sebe u međuvremenu ubjedila kako je to laz, a pokusala si da joj otmes decka i te stvari ... sigurno.
polako_bolan
18. januar 2014. u 18.03
Zensko prijateljstvo
jednaSosa
18. januar 2014. u 18.17
Ima to i kod muskih prijateljstava, ali redje. Vi to muskarci kompenzujete i absorbujete na druge nacine
dadamama
18. januar 2014. u 19.20
Oberstaatsanwalt nije vezano za decka, jer ga nije tad ni imala, a inače ona kaže da sam ja navodno rekla da je njen bivši muž bio mnogo bolji od nje i da zasluzuje bolju.
Inače, jednaSosa prilično se nalazim u tvom komentaru. Imam muza, decu, ona je razcedena, ima 39god i nema dece. Uvek je ona bila neka žrtva, sto na privatnom, sto na poslovnom planu.
Oberstaatsanwalt
18. januar 2014. u 20.31
ako si to rekla, onda neka je, a ako si joj bila od povjerenja, onda si je i izdala.
Oberstaatsanwalt
18. januar 2014. u 20.32
ako je sve tako, sto ti patis?
elektra4-
19. januar 2014. u 05.36
zeenska prijateljstva sra neko rece...previse zblizavanja,previse intime,iznosenja privatnih stvari pa to kad pukne trauma...dok muski sve drže na nekoj distanci
tajka
(trener)
19. januar 2014. u 17.30
PETAK

Svakog petka redovno se godinama okupljalo društvo ljubitelja slatkih kolača i još slađih priča.Tri teniska trenera: Stiki , Neša i Triki, dve balerine Nada i Jasna i jedna pravnica Jelena. Prepričavali su zgode sa beogradskih terena, iz pozorišta i sudnice, javnog a i privatnog života i smejali se tako da su i bore smejalice na njihovim licima danas ostale kao svedoci tog vremena. Bilo je tu i ozbiljnih tema, kako je već vreme i srpska politička scena nalagala a i svakakvih drugih pa i te kako dobro kovertiranih predviđanja:
„Šta će biti za 10, 20 i više godina”?
Njih šest, pet stavova u četri ugla sobe kao u ringu.
Znali su da će godine doći po svoje. I o tome su pričali.
Samo nisu znali da će i bolest svratiti kod nekih, nenadano i surovo.
Da će se osuti malo i zbog životnih obaveza, promeniti.
Sad se opet skupljaju ali samo dva-tri puta godišnje.
Kad Neša dođe na odmor iz Amerike „kao pušten iz zatvora na vikend !”
Kad Jasna skokne na par dana iz Kragujevca gde vodi baletsku (a mogla bi po znanju i aikido) školu čekajući penziju.
Kad je obolelom Stikiju „kosmopoliti”bivšem fudbalskim sudiji, bicikisti,automobilisti bolje.
Kad Nada, najmlađa penzionisana balerina Narodnog pozorišta opsuje i kaže:
„Nek ide sve u tri p.m. može.”
Njih četvoro će ostati do kraja.
Oni su prijatelji za ceo život

------------------------

Aha oće to tako (u mojoj mašti)!

I onda pre dve godine J se naljuti na lepu, zgodnu, uspešnu kod frajera (nekada)N i od.ebe je doživotno da ova a ni mi ne znamo pravi razlog. Postoji kao neki glupi izgovor ali 40 g. 'prijateljstva' eeeeeeeeeeee...
I ja imam sličnu teoriju kao elektra ...sosa..mona itd...

A moj slučaj tek će završti novu manipulisanu priču..ili bar pesmicu))

Najbolji Ortak se naljuti na mene i ja u patnju...Godinama sam se pitao za razlog ovo pa ono..??? Da bi mi posle 10g. prišao na bazenu kao da se ništa nije desilo i popričao...(izbegavajući razgovor o svadji) Posle još 25g. saznam (od moje bivše) da ju je startovao dok sam bio u vojsci! hahahahaha sad je smešno ali tad?! tad se to moralo prekriti nekom nerealnom pričom(tračom).
jednaSosa
19. januar 2014. u 22.06

Znaš Tajka, mene uvek rastuze takve price. Ali mi je sa sruge strane i malo lakse kad ih čujem, jer znam da nisam usamljeni slučaj, da se to desava i drugima a ne samo meni. To su takva gorka osecanja i dozivljaji, jer smo stavljeni u poziciju da budemo nemocni pred nekim emotivnim vampirom za koga smo smatrali da nam je prijatelj ili drug ili nešto više od poznanika. Utrosis tolike godine, energiju, sebe pa i najbolji deo sebe na nekoga i druzenje sa tim nekim, a taj ili ta to beskrupulozno sruse, pokake se na to sve i tako obezvrede sve sto je lepo casno i sto vredi.

Na zalost niko nas ne uci kako se i sa kim prave prijateljsva. Kako se biraju prijatelji i da treba birati slične sebi. Ako smo mi jaki u nečemu ili dobri ili se osecamo komotno sa nekim našim uspesima, kakrakterinim osobimnama ili talentima, onda treba da biramo da se družimo isto tako sa nekim ko je jak i komotan u nečemu. Ne moraju to da budu iste stvari, ali da po jacini i kvalitetu parirarju.

Ali mi se vaspitavamo da pomognemo drugu i drugarici,kao podmetni ledja, daj razumi, podmenti rame za plakanje, kukanje, zalopojke, a oni će nama nogu, ili nešto drugo samo da bi se sapleli i bili ko i oni mizerni. Ne daj Boze da nauce nešto od jačih od sebe pa da i oni budu jači i bolji.

Bas tuzno.
velika-mala
(...)
20. januar 2014. u 08.35
Na zalost desava se. Iskrena I prava prijateljstva se prekidaju, sestre I braca prekidaju kontakt, brakovi se raspadaju,komovi prestaju komunikaciju I roditeji I deca nekada prekidaju kontakt...Zar to zbaci da svi ljudi koji vise nisu u kontaktu se nikada iskreno nisu postovali I voleli.
Ne znamo tačno ni zašto ona ne želi vise kontakt sa tobom. Ona nije spremna da o tome prica još. Ne znamo mi da li će da bude ikada, ali verujem da postoji sansa, ljudi se smire, ruzne emocije se slegnu često. Ti si probala da joj se priblizis, ona za sada još ne želi I nije sprema da o tome prica. Moras u ovom momentu da to prihvatis I da joj das malo vremena. Ako ti to budes zelela, probaj opet da objasnis I razjasnis kasnije, nekad malo treba I vise vremena. Da li će ona to hteti I tada, to ne znamo na zalost.
Ono sto sigurno znam da ako ste bile dobre prijateljice, ako si ti tako osecala, I ona je sigurno.
mona_liza
20. januar 2014. u 19.50
Tajka tebi se drug utrpavao djevojci a kod mene je bilo obrnuto. Ja odem u posjetu rodnom gradu prije nekoliko godina i nađemse sa svojom ekipom iz mladosti.I tako ta druzenja i zezanja se otegnu danima... jutarnje kafe ,a pricama nikada kraja :)
Tu je bio i moj drug(ozenjen) iz djetinjstva i prisjecali se nekih ljudi i lijepih druzenja pa me neka-rosava što se motala oko njena bezuspjesno(a stvarno je bio lafcina i ostao) proglasila kurvom sa zapada, valjda mislila da ću da joj ga „preuzmem”...

Cisto tako iz zlobe i pakosti,kad ništa nije mogla,a pri tome me uopste nije ni poznavala.A dosla je i iz drugog grada da živi tu.

I tako ja kurva ,a ona je imala i vanbracno dijete tada :D

elektra4-
21. januar 2014. u 13.47
?
njezna_zverka
(manitanje)
22. januar 2014. u 23.53
hahhhahha..

elektra4-
24. januar 2014. u 06.24
di smo? ima izać
Ugursuz
(*)
17. februar 2014. u 10.06
Aristotel je rekao, Onaj ko ti vise nije prijatelj, nije to nikada ni bio.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.