Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Ženska emancipacija?
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 00.16
Da li razmišljate ponekad na temu ženske emancipacije.Šta je ona donela ženama? Koliko je ona doprinela urušavanju porodice? I glavno pitanje bi bilo šta je to po vama emancipacija?
elektra4-
22. novembar 2011. u 04.35
Da ne treba ići u krajnost i treba da se postuje svako zivo biće i muž i žena da se jednako paze i vole .
ako je neko isfruetriran pa ode ukrajnost ne valja ni to.
Podržavam svaku ženu koja se skoluje,ide napred,radi na sebi i ulaze u svoje napredovanje.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 07.34
Ženska emancipacija?
>>>
teska rabota:)

da citiram jednu osobu „kaže emancipacija mi je donela pored poslova koje obavljam kuci još 8 sati rada na poslu” ;)
NYC40
22. novembar 2011. u 07.44
Tačno Leone Ali zato kad nešto poželim da kupim ne moram da tražim dozvolu od muza I da zavisim od njega za svaku paru kao mako dete.
U brakovima gde je muž razuman žena se oseca OK ali u vecini slučajeva nisu razumni pa pre nego otvore novcanik će prvo prigovoriti , a šta će ti to, to nije za tebe it'd. Zato koliko god žene kukale kako puno rade I u kuci I van kuce teško da bi se koja vratila nazad da živi kao u vremenu pre emancipacije.
mrBin-boy
(Evgenije)
22. novembar 2011. u 07.49
-Dobro receno Leon !
-Da li se pod parolom MODERNA USPESNA EMANCIPOVANA ZENA može smatrati i ona osoba koja nije ostvarila bracnu zajednicu ili iza sebe ima bracne promasaje ?
-U tom pitanju se krije najveca zloupotreba te moderne parole,a moj odgovor je: NE

[:p]
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 07.52
NYC40 daleko od toga da se vratimo ko u ranija doba, al ne vidim ništa loše u tome da žena bude žena a ne samo radnik kuci ili na poslu...

a to da pametan i dobar covek prigovara ako samo on radi, to je od coveka do coveka al nije to normalno da normalan covek nezna da postuje šta jedna prava žena domaćica doprinosi za jednu kucu.
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 08.51
A koliko kvalitetnog vremena ta ista žena može da provede sa decom?
Imam ponekad utisak da sam rodila dete da bih ga stavila u vrtić, a znam puno dece koja odrastu uz televizor jer mame nemaju vremena.
A još kad me po glavi udare izjave tipa, uspešna majka, uspešna karijera, uspešan brak, sređena kuca itd itd. A ja pokupim ćerku iz vrtića, a ona me pita: „mama jel možeš sutra malo ranije da dodjes po mene”? Ma izem ti ja tu emacipaciju i pravac u kome je otišla...
JV
(...)
22. novembar 2011. u 08.54
osoba koja nije ostvarila bracnu zajednicu ili iza sebe ima bracne promasaje ?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JaoooJ! Opet tiistu pesmu MrBin. 'It takes two to tango' pa tako i uspeh braka ne lezi samo u rukama žene.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 08.54
jasnami, to je ta poenta, emancipaciju su dokoni ljudi iszmislili i koji nemaju pravi stav prema familiji i deci, a podrzali je državni organi da bi i žene placale porez. ono sistem sto one samo da kasiraju od države a da ne doprinose ništa.
JV
(...)
22. novembar 2011. u 08.57
da citiram jednu osobu „kaže emancipacija mi je donela pored poslova koje obavljam kuci još 8 sati rada na poslu” ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nije samo njoj nego mnogima, ali, za to su same krive. Postoji mnogo nacina na koji bi mogle da se organizuju ali je u njima usadjeno ono kako su im majke živele. Samo polako, za jednu ili dve generacije to vise neće biti tako...:)
jednaSosa
22. novembar 2011. u 09.04

A jel Leone i ti Mr.Bin, jel vama žene rade ili ih izdržavate i dajete im pare kad to one hoće bez prigovora?

Moja mama da nije radila, sestra i ja bih smo bile i gladne i zedne. Moj otac je zaradjivao jako puno a ništa nije davao u kucu. Moja mama se nije razvela od njega bas zato jer nije bila dovoljno emancipovana. Inače ja nikad nisam videla mog coa u ulozi poglavara niti oca niti muza niti prijatelja niti nekog na koga sam mogla da se oslonim. Celog zivota se pitam koja mu je uloga bila u nasem zivotu.

Tako da dragi muskarci i ti Jasnami, emancipacija uvek ima dve medalje.
jednaSosa
22. novembar 2011. u 09.05
ispravka: coa = oca
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 09.09
jednaSosa
zao mi je, al tvoja majka da je otvorila oci pre udaje bilo bi drugacije ima i normalnih ljudi...

kad dete padne u bunar onda je kasno...
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 09.11
JV znam da je mnogima tako često čujem to al sam jednu citirao...
a to za neke generacije, sigurno da će u nekim krajevima da se promeni dosta al ne u svim jer žena je žena a majka majka tako da će uvek musku da vaspitavaju kako ne treba...
JV
(...)
22. novembar 2011. u 09.13
Pa dobro sad Leone, u Avganistanu će to sigurno da ide znatno sporije...:)
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 09.16
Draga Soso,

a sto mislis da je emancipacija kriva sto je tvoja majka sve to trpela?
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 09.19
i kod nas dole veruj mi, osim 2-3 veca grada, ostalo se neće mnogo promeniti.
ovde se muska deca vaspitavaju kako ih roditelji ne bi sluzili ne zbog radi kasnije, a kod nas je suprotno, ono ljubi ga majka.

a bogami i ovde strancima nikad nećeš izbaciti ono iz glave musko zensko, a sve vise mesanih brakova ima, osim po velikim gradovima i ovde nije bas velika razlika, ranije sma mislio da je veca razlika, nije ogromna.
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 09.27
JV
Postoji mnogo nacina na koji bi mogle da se organizuju ali je u njima usadjeno ono kako su im majke živele
________________________________________________________________

Draga,
reci ti meni kako bi se ti organizovala kad ti dete kaže: „jel možeš da dodjes malo ranije”? A ti znaš da ćeš sutra doći možda i kasnije
Jel mi predlazes da povedem dete sa sobom na posao. Koliko trpe deca zbog te emancipacije?

CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 09.33
Еманципација је понудила и пола радног времена. Али исто тако, понудила је толико небитних материјалних ситница које нас лагано уништавају у жељи да имамо све из широке лепезе понуде.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 09.35
CPHA
to je ta laz da nude, retko koja firma nudi i ne nude svakoj majci, ja sam dobio poso jer ta majka koja je tražila pola radnog vremena nije dobila već je dobila otkaz jer nije mogla celo radno vreme da radi.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 09.48
Разумијем, па не можеш тражити пола радног времена ако фирма не нуди такво нешто. Знам жене које једноставно желе да раде без обзира на то да али се исплати или не...са друге стране знам и оне којима егзистенција зависи од посла, па породица трпи. Мислим да еманципација руши традиционалну породицу.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 09.54
ne emancipacije već sistem rusi.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 10.01
Па добро, све је то дио система, а на нама је да сачувамо оно до чега нам је стало. Борба за БиП, нажалост. Мени је БиП на првом мјесту, признајем. Срећна сам и захвална што могу тако.
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 10.02
Ima i porodica gde preliva sa svih strana a ženi je stalo pošto poto da radi. Lakše je raditi na poslu, neko biti uspešna majka.
Ja govorim o tome da meni žene sve vise lice na mašine, a sve manje na ženu od krvi i mesa.Emancipacija je otišla u pogrešnom pravcu, kažem prevarile nas lopuže.
obicno
(.)
22. novembar 2011. u 10.04
Draga,
reci ti meni kako bi se ti organizovala kad ti dete kaže: „jel možeš da dodjes malo ranije”? A ti znaš da ćeš sutra doći možda i kasnije
Jel mi predlazes da povedem dete sa sobom na posao. Koliko trpe deca zbog te emancipacije?
____________________________________________________________________
E na ovo pitanje slijedi odgovor: ne mogu sutra ja doći malo ranije doći će tata, a ja ću jedan drugi dan doći ranije...

To je, valjda, prava emancipacija. Ili?
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 10.06
Lakše je raditi na poslu, neko biti uspešna majka.
>>>

a kakve veze ima ovo sa emancipacijom, ta nije ni za onu stvar a kamoli da ti bude majka deteta kad ne voli dete a ni familiju ta ne voli no coveka, već voli zivot, a babe i dede ili ako ne onda vrtici da joj cuvaju decu.

od takvih sto dalje;)
darkest_requiem
(Complete the motion ...)
22. novembar 2011. u 10.12
Sutra će doći tata po tebe...:) Sjajno...a šta ako tate nema? Iz bilo kog razloga? Ili jednostavno tata radi još vise nego mama...pa ni zbog toga ne može?:) Osim toga, dete hoće da dodje MAMA...prosto, a mama ne može, zbog radi emancipacije:) Pozz.
Hobbit
22. novembar 2011. u 10.20
Emancipovane ste tek onda kad mozete da zaradite toliko da platite vrtic i da vam neko uradi sve po kuci, a vi svo svoje vreme van posla provdete kvalitetno sa detetom/decom. Za sve manje od toga uopste ne vredi raditi, u tom slučaju finasijski teret treba da podnese drugi roditelj. I ne mislim da to treba da bude muskarac, mene je otac cuvao do moje prve godine i nije radio, dok je majka radila puno radno vreme. To se zove emancipacija i zato sebi uopste ne postavljam pitanje u zivotu dali sam ili nisam emancipovana. Ili si normalan ili si zatucan, nema između.
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 10.23
Obična,

tata radi još duže, ali ne mogu reći da zenemaruje dete. Nego nekako imam utisak da malo vremena posvecujem svom detetu, a ne samo ja nego vidim mnogi roditelji? Mislim da nam je cilj izmakao...

obicno
(.)
22. novembar 2011. u 10.25
Pa dok dijete (i svi oko djeteta) ne shvate da su tata i mama jednako vazni i da su poslovi od mame i tate jednako vazni i da je vrijeme provedeno u kuci, bilo od mame ili tete, jednko vrijedno i korisno... nema ni emacipacije.
Ali šta je ovo „lakse je ići na posao nego biti dobra majka”
Zar žene koje rade nisu dobre majke? Kako se to definise „dobra majka”. Dajte napisite nešto o tome da se preispitamo: koliko smo dobre majke!
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 10.26
jasnami, bas tako covek lako u ovom sistemu izgubi cilj pred ocima, pogotvu ako se odluci za decu.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 10.30
Идеална еманципована жена/хихи:

* вјечити ђак, чита учи..
* ради посао који жели или не ради уопште
* устаје ујутро између 6-7
* проводи рано јутро уз мужића, дјецу или кућног љубимца уз неки витамински свјежи напитак од здравог домаћег воћа, кафу...
* оде на фитнес или шетњу у природу, трчање...
* прича са фамилијом, другарицама, другарима уживо (ако баш мора, онда, телефоном)
* обавља куповину - на релацији град фарма
* ако живи на фарми - љепота! узгаја храну!
* кува домаћу храну и спрема сезонске ђаконије
* прати моду - умјерено
* прати и посјећује јавна дешавања у средини у којој живи и шире
* игра се са дјецом, подржава њихове паметне идеје, намеће још паметније хаха
* не малтретира дјецу да рецитују другима шта знају и колико су паметна! хехе
* планира путовања и посјете, то не морају бити свјетске дестинације - све сходно приходима. Не мора хотел, може и под шатор.
* учи дјецу од малих ногу да има лоших и добрих
* стално јој је на памети да данас имаш, а сутра можда не буде тако
* дјецу одгаја у духу традиције
* води љубав кад год уграби мјесто и прилику
...и још свашта нешто... Заиста, пуно радно вријеме, као и прековремени рад уништавају много тога!
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 10.31
Hobbit,

onda je 90% posto žena u Srbiji zatucano.Bas si iskljuciva. Misliš da je to odlika emancipovane žene? Ne postoje nijanse, samo crno i belo.
Volela bih da mi odgovoris na pitanje, kolika je duzina tog kvalitetno provedenog vremena s detetom...
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 10.32
oboicna bilo je u konteksu tamo gde se ima i preliva a majke idu bolje na posi i daju decu u vrtic jer je lakse da radi 8 sat nego da cuva dete 8 sati. i da joj treba karijera a ne prava familija ja tako tumacim to.
a da majka može da bude dobr amajka i ako radi to stiji, al ako ne mora i sve ima a ona radije ide na posao no da odgoji dete to za mene nije dobra majka detetu.
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 10.35
Идеална еманципована жена/хихи:
----
ne, to je zapravo tradicionalno dobro udata klasicna žena

ali ti si se salila, je l' tako?
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 10.40
Нисам се шалила јер не поштујем буквална правила и стриктне дефиниције, већ их прилагођавам себи колико год је то могуће.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 10.44
„...и још свашта нешто... ”

;))))))

ovo ko da je supermen pardon women ;)

i posle 40e ima bornaut a koju godinu kasnije depresiju i još svasta nešto ;)))))
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 10.48
ništa onda...nastavite, kao da nisam ništa napisala
Hobbit
22. novembar 2011. u 10.50
Ja neću da pametujem pa da stavim u istu recenicu Srbiju i emancipaciju, nema sanse. Toga tamo nema, porodice prave manje ili vise uspele kompromise, u gorem slučaju samo mame prave kompromise. Pošto poduže živim van Srbije glupo je da bilo šta pricam kako se neko može organizovati u uslovima Srbije.
Ja lično neću da pristanem da radim ako sam placena toliko da jurim sa klincem u vrtic i onda se ubijem od posla kod kuce dok mi se on jadnicak mota oko nogu i moli me da dodjem da se igram i sve to da bi mi ostalo par stotina eura da bih sa njima uradila šta??U mom slučaju kvalitetno provedeno vreme je oko 3 sata svakog dana i subota i nedelja ceo dan.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 10.50
Није ваљда Леоне!? :)
Најгоре је кад је рад присила, онда му живот дође...као шта? :)
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 11.05
NYC40
22. novembar 2011. u 07.44
Tačno Leone Ali zato kad nešto poželim da kupim ne moram da tražim dozvolu od muza I da zavisim od njega za svaku paru kao mako dete.
------

Takva koju opisujes nevezano za emnancipaciju se samo loše udala.
Muskarac koji voli svoju ženu nevezano u kojem periodu će i pruzati svojoj ženi.

A što se tiče trosenja, pa naravno da bracni par mora jedno drugom da polaze racune šta kupuje, nevezano da li oboje zaradjuju.
kako bi ti gledala primera radi svog muza koji zaradjuje i svaki mesec skrsi eto neki deo novca na kocku recimo ili kupujuci sebi neke svoje igrackice za 'velike decake'
Naravno reci ćeš to nie isto kao kupovati garderobu. Jeste! Imati 30-40 ili vise pari cipela je bolest kompulsivnog kupca.

Kompletan sistem bankarskog posudjivanja para, marketinga i fenomena kompulsivne potrosnje je izgradjen na zenskoj psihologiji trosenja.
Žene su u principu nezajazljive kod potroznje i kompulsivni kupci
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
22. novembar 2011. u 11.11
Јасна, не мјери се вријеме проведено са дјететом. То никада нисам мјерила. Мислим да то нема никакве везе са квалитетом. Друга ствар, морамо се некада и стрпити али истовремено ТРАЖИТИ начин да промијенимо нешто у свом животу. Па нећеш вјечно радити против себе, дјетета, породице. Тешко је када се одричемо времена да будемо са дјететом када оно то тражи или очекује јер нас боли душа за маленим срцеломцима. Али, тешка су и времена, нема потребе да наводим неке примјере иза маргине нормалног живота.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 11.17
Što se tiče emancipacije, lepo je svakom ljudskom biću po principu pruziti jednak start u zivotu, ali budimo realni,..i dan danas 'emancipacija' je samo privid. Vise od pola Sveta nema zapadno vidjenje vrednovanja a i samo zapadno vidjenje je optereceno sopstvenim demonima. Kakva mislite da je sutra sansa za ličnu emancipaciju jedne devojcice koja odrasta okruzena barbikama koje uce decu cistom konformizmu, vrednovanju izgleda pre duhovnosti i intelektualizma,..koja odrastaju u moru prica i filmova gde se ceka samo 'Prince Charming' koji će doći, pokupiti je i odvesti 'u dvorac' da žive „happily ever after”??? Kako izvrsiti emancipaciju kada se gura konformizam?
Gura se da:
Muskarac kada vidi stvar koju hoće, on razmišlja šta i kako da uradi da dodje do te stvari. Žena kada vidi stvar koju hoće samo gleda da nadje muskarca koji će joj to obezbediti!

Naravno napomena
Ovde pricamo o ogromnoj vecini, cast izuzetcima kojih naravno ima
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 11.23
ja bih rekla da nema emancipovane žene, bez emancipovanog muskarca.
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 11.26
treba li mi ovaj zarez uopce? rekla bih da ne...
Ninos1aw
(Selo, grad, red i rad)
22. novembar 2011. u 11.29
Мислим да свако од цењених учесника прво треба да дефинише: шта је то за мене „еманципација”?

Чини ми се да не говоре сви о истом.

Ја први немам неку одређену представу шта уопште значи еманципација.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 11.30
nema_vise_mb, upravo tako.

Žena upravo u Svetu ima onoliko stepena slobode koliko joj muskarac dopusta
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 11.31
emancipacija je ono kad sve ide kako treba a ne moras da razmiljas o tome dal ti trba emancipacija ili njena prava definicija ;)
jednaSosa
22. novembar 2011. u 11.31

Interesanto je da ti Leone mi još nisi odgovorio na pitanje da li tvoja žena radi ili je izdrazavas?

Takođe mi je interesantno da muskarci sa ovog foruma insisitiraju da je majka ta koja treba da provede najviše vremena sa decom.

E sad neki ruski duhovnici savetuju da majka teba da provede vreme sa muskim detetom do njegove treće godine a posle treće godine otac preuzima dete i teba da provodi vreme sa njim sto vise da bi ga ucio muskim vestnama i da bude zdrav musakarac.

Takođe raznorazne studije su dosle do toga da ako dete bilo musko ili zensko ne provodi dovoljno vremena sa ocem ne može da razvije dobar i zdrav osecaj za drustvenost i socialnu inteligenciju.

Tako da... ocevi a jel ste vi dovoljno emancipovani da provodite vase vreme sa decom ili se provodite pored televizora i interneta, dok vam se deca igraju sama cekajuci mamu da opere, skuva, pocisti...?

U tome i jeste caka, da kad oba roditelja rade da žena ne provodi još dodatno osam sati u kuci cisteci i kuvajuci nego sa detetom, to naravno u slučaju da i otac voli svoje dete, pa pomazuci u kuci vodi racuna da i dete provede vreme uz majku, a ne služeci njega i njegove sebične interese, jer ga njegova majka nije naucila da vodi racuna o sebi i da bude samostalan.

Ja se slazem da emancipovana žena i ne može da bude emancipovana sa zatucanim i nesamostalnim musarcem a nasi muskaci su većinom takvi, jer su im majke bile i ocevi i majke.

Takdoje mi je nevidjeno smesno da neko smatra ženu emancipovanom samo zato što radi. Radile su žene i pre I svetskog rata pa se nisu smatrale emancipovanim. Danas ima žena koje ne rade pa su vise emancipovane od onih koje rade.

Emancipacija je mnogo vise od toga da li neka žena radi ili ne.



Mariolina
22. novembar 2011. u 11.35
Emancipovana žena je stvarno zadovoljna svojim zivotom ukoliko pored sebe ima pravog partnera, partnera koji je tolerantan i koji na neki način svoju karijeru stavlja u drugi plan ili makar usaglasava sa vama.

Da li je vama normalno da radite 10 sati, dobro zaradjujete, ali ne uspijevate da iskoristite godisnji odmor kad se vama ide nekud ili ne bar onoliko dana koliko bi vi htjeli, praznike takođe...

ispada da se zbog emancipacije ipak gubi brak i porodica, da mi ipak ne živimo u idealnom drustvu, mislim da živimo u drustvu gdje muskarci ne prihvataju tako lako nasu karijeru i ambicije- bar u mom slučaju je tako
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 11.37
ali opet, žene su „krive”, ako nema emancipovanih muskaraca i gdje ih nema, jer one su te koje ih odgajaju. dakle, sve je u genima...ne možemo protiv prirode...

temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 11.38
:):):)
Tačno Ninoslave
zapravo svi bi mi trebali da se za svaki pojam pitamo kako to definisemo. Odatle poticu i sva nerazumevanja među ljudima. Ljudi samo misle da pricaju o istoj stvari ali su im shvatanja uopstesuprotna ili pogresna ili ih drugacije dozivljavaju.

Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 11.39
jednaSosa
nisam iz dva razloga prvi smatram da imam pravo da ne odgovaram na licna i još „trik” pitanja a durgo smeta mi sto si napisala „bez prigovora”

ja smatram da kad covek resi sa nekim da živi, u bilo kojoj zajednici, da tu nema vise prigovaranja ili si naso pravu osobu i imaš poverenja u nju i nisi corav na oba oka i onda nema moje-tvoje, naše je sve.
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 11.40
eh, da sam emancipovana, ja bih napisala sve ovako kao sto sosa isprica...
ovako, šta da radim...takav mi grah pao...čitajte iz sosinih redova.
JV
(...)
22. novembar 2011. u 11.40
Draga,
reci ti meni kako bi se ti organizovala kad ti dete kaže: „jel možeš da dodjes malo ranije”? A ti znaš da ćeš sutra doći možda i kasnije
Jel mi predlazes da povedem dete sa sobom na posao. Koliko trpe deca zbog te emancipacije?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pretpostavljam da ti je dete jedince i da nema s kim da se igra. Detetu treba akcija pa ako mu je vreme ispunjeno necim sto mu je interesantno, neće traziti od tebe da dodjes ranije s posla kuci. Jesi li možda probala da se organizujes s nekom mamom koja ne radi i koja ima dete istog uzrasta?
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 11.44
Emancipacija je intelektualni stepen slobode.

Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 11.45
e pa ako je tako nema emancipacije bez para, a pare ili dobijes u kolevci ili mora da ih zaradjujes ;))
Sretjko
(advajzor)
22. novembar 2011. u 11.47
šta je mancipacija donela ženama? niiista, samo malo vise posla.

A nama dzentlmenima je uzela sve.
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 11.48
emancipovan-oslobodjen dominacije (kakve bilo)
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 11.49
Sretjko ;))

znaci opet muskarci nadrljali? ;)))
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 11.50
A sto Sosaprica da kažu ruski naucnici ja to govorim već dugi niz godina. Naravno da ocevi treba da su blizi muskoj deci ods majki. Time ne mislim emotivno nego bas fizicki i vremenski.

Žene po principu u svojoj glavi imaju drugaciji lik muskarca nego taj muskarac postoji u realnosti. Kako muskarac treba da izgleda, šta da radi, šta da ga zanimam kako da se nosim kako da se ophodi i prica,..pa jednostavno ta slika muskarca kako žene zamišljaju muskarca se može naći pa skoro u liku svakog pedera.

Ljudi misle da je i pre pedera bilo koliko i danas, međutim decaci su od malena najviše vremena provodili sa ocevima i kupili 'muske vrednosti'. Čim su majke pocele odgajati decake u nemogućnosti da promene muzeve u sliku koje one vide to su uradile svojim sinovima.
Odate i toliko pedercina na Svetu
Sretjko
(advajzor)
22. novembar 2011. u 11.51
ove od 25 i neku npr uopste nisu mancipicirane. Dama se mancipicira u trenutku kad dzentlmen izgovori sudbonosno DA. A do tad covek ni ne zna šta mu ga dodje ta mancipacija.

Ali nauci vrlo brzo :)
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 11.51
Emancipacija je ostati u braku i fino se slagati, to jest, zivjeti. :)
Tajka_
22. novembar 2011. u 12.00
Emancipacija je donela brakovima uzajamno postovanje jer vecina brakova su na sreću danas sklopljeni iz ljubavi.
Samo u brakovima gde nema prave ljubavi nema postovanja ali zato u takvim zajednicama još uvek na zalost ima neverstva.
Nikada nećeš izneveriti onog koga postujes jer ga volis i cenis. Izneverices samo onoga koga više ne postujes.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 12.02
ima tu mnogo veze i sa prirodiom, zenska priroda je takva da se prave žene uvek žrtvuju za familiju.
Tajka_
22. novembar 2011. u 12.06
Mislis žene sa manjim ambicijama se žrtvuju ili se lenje žene žrtvuju?
Tajka_
22. novembar 2011. u 12.11
Muskarac koji voli svoju ženu će uvek raditi na tome da ona bude srećna sama sa sobom jer će jedino na taj način moći da učini da i on bude srećan sam sa sobom. Danasnji muskarci mnogo vise vole jake i uspesne žene jer na taj način znaju da nije sva odgovornost na njima. Po svim statistikama ti muskarci duže žive od onog koji imaju submisivne zenice kojima jedina specijalnost uspesno rukovanje varjacom. Sve ostalo je gluma.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.12
„Kraj Istorije” jednog drustva se naziva drustveno-politicjka situacija u drustvu kada je to drustvo resilo sva egzistencijalna pitanja. rešenjem egzistencijalnih pitanja tj rešenjem krova nad glavom, hrane i energije kao i osiguranjem istih, ljudsko biće se prestaje baviti fizickom egzistencijom, nego intelektualnom.

Međutim postoji odredjana zamka i nije sve tako jednostavno. Svaka tranzicija u coveka ka vecoj stepenici pa do sve sopstvene aktualizacije na kraju, MORA biti pracena I DUHOVNOM TRANZICIJOM i nadgradnjom uporedo sa intelektualnom. Covek u svakom delu mora zadrzati visok nivo EMPATIJE i razumevanja o samom sebi i susednom ljudskom biću

Recimo majjednostavnija stvar je da ljudi eto primera u braku će raditi jedno drugom ono sto zaista sami ne bi želeli da neko radi njihovoj deci!!!
Žene rade i odnose se prema muzevima na takav nacina da kada bi se neka druga na indentican način odnosila ka njenom sinu, oci bi joj iskopala. Muskarci se odnose ka svojim ženama a uopste nemaju koncept kako bi bilo da se neko tako ponese ka njihovoj kceri sutra.

Emancipacija kao stepen intelektualne slobode MORA imati takođe korene u duhovnosti i empatiji.

Ninos1aw
(Selo, grad, red i rad)
22. novembar 2011. u 12.19
„submisivne zenice kojima jedina specijalnost uspesno rukovanje varjacom”

Јел има неко да ми растолмачи ово?
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.21
Hoću da kažem
Žene su dobile nazovimo emancipaciju, čak su se i muskarci emancipovali i spremili za takve žene,..ali duhovnost kao i empatija je ostala na istom nivou. Tu nastaje onda i dilema „šta smo dobili emancipacijom ili smo samo izgubili”

Ne mozete se recimo naučno i intelektualno uzdici a da to ne bude praceno i duhovnim uzdizanjem.
Cepnucete atom, ali će da ga iskoristite kao oruzje a ne u humane svrhe

Ne mozete ljudima dati SLOBODU a da ih niste duhovno pripremili, jer će ljudi tu slobodu pretvoriti u extrem,...dakle totalnu anarhiju

Ne mozete ljudima tek tako dati 'intelektualno' Prava,..jer će oni ta prava zloupotrebiti

To vazi i za zensku emancipaciju
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 12.24
Temudjine, ti kao čitaš The Empathic Civilization by Jeremy Rifkin?
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.25
Davno sam prestao da čitam.
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 12.27
:) Sjecam se da si to rekao nekidan. Da si procitao sve sto je bilo pametno i da sam samo sup ci pišu.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.32
Kada bi ljudi razmišljali svojom glavom samo pola sata na dan, ovaj Svet bi bio Raj.
Covek je danas prosto zatrpan informacijama i svaki minut mu je uzet 'tudjim idejama' i vidjenjima da prosto nema jedan minut da se sam pita o bilo cemu. Damnas je još i gore. Ako nesta ne znaš ti odes na Google da se obavestis. Ko kaže da tamo šta piše je tačno? Coveku je potrebno da se SAM ZA SEBA zapita i promisli i da dodje do rešenja.
Ljudi danas veruju da misle svojom glavom, ali su totalno programirani i indoktrinirani
Ustanes i ukljucis radio ili TV, spremis se i ides na posao, opet radio, muzika, novine itd itd,..na poslu sui zauzet ne svojim mislima nego onim šta su ti dali da radis,..vracas se kuci, raduio, muzika, novosti,..dolazis kuci, zujis oko ukucana, naravno TV i sve ono šta ti ODVLACI PAZNJU je ukljuceno

KADA ZAPRAVO COVEK SAM RAZMišljA?
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 12.32
-sad
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 12.35
Ha, ispade da ja odgovorih „sad” na tvoje pitanje kad covjek razmišlja. No pogrijesih na mom prethodnom postu - sad samo sup ci pišu.

Slazem se da covjek i nema vremena da zastane malo i zapita se biti ili ne biti. Mada, ne treba biti tako iskljuciv kao ti, nisu ipak sve informacije trule, kao ni sve knjige. Treba probrati.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.40
Šta je eto primera 'emancipacija'
Šta je ljubav?
Šta je Sloboda?
Šta je pravda
Šta je dobro a šta zlo?
Šta je Politika
Šta je Brak
Šta je samoca
Šta je itd itd itd itd

da li ste ikada pokusali da napravite kafu, sednete u miru svojih misli i da sami razmišljate eto o tim stvarima
Ne, covek odmah trci na Google ili recnike i knjige i trazi

Zašto sunce sija
zašto trava raste

Deca nam pogledaju film ili procitaju knjigu
kada sednemo sa njima i pitamo ih
Šta ste naucili iz ovoga
Šta vas doima
Šta za tebe ovo znaci

RETKO ILI NIKAKO

Zapravo niko nas ne nauci da RAZMišljAMO. Uce nas da se samo služimo literaturom.

Zašto bi ja citao nešto i gubio vreme sto je 95% filera 5% šta tip fakat želi reci.
Posvetite čak dan-dva nekom anonimusu da ga cujete i procitate,..a najblize svoje ne mozete slusati JEDAN MINUT da nešto ne progovorite.

Nismo li postali invalidi?

w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 12.45
Sunac ti, al' si zadrt. :)
Ma, možemo slusati i svoje, i to i tri sata :)
Mada, slazem se da u svoj danasnjoj frci i trci za prividnim stvarima, ljudi sve cesce zaborave šta je bitno. Običan zajednicki rucak je, danas, postao prava rijetkost. Ja mislim da ljudi koji zajedno jedu se daleko vise razumiju i vole. Familije posebno.
Nije sve tako sivo kad imaš s nekim otic' na pivo. :)
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.46
Prvo ljudi treba da se nauce razmišljati.
Nakon toga SAMO će im se kazati šta VREDI citati a šta ne.
Jer ovako zaista u principu, ljudi se samo pune smecem i pogresne stvari čitaju. Pogrese stvari gledaju, oko pogresnih stvari se interesuju.
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 12.50
ja čitam samo temudjina...
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 12.50
w3, mislim da se covek vrednuje onoliko koliko može mišlju i delom iskreno uticati na druge,..naravno pozitivno.
Ne znam da li te moje pisanje prebaci u razmišljanje, ali to mi je uvek cilj. Mene vidis tvoje pisanje nikada ni za šta ne zamisli.
Ajde da ne budem zadrt,..mora da je tako radi mene
Sretjko
(advajzor)
22. novembar 2011. u 12.51
u pravu si temudjin. Mi udati dzentlmeni pocnemo da razmišljamo tek kad se udamo.

Mada, nema potrebe ni tada. Šta ja bre imam da razmišljam da li je ves opran, kad Lepa razmišlja o tome.

I ja onda mogu da razmišljam o necem drugom, lepsem, ...
Tajka_
22. novembar 2011. u 12.54
Temudjine, ljudi čitaju ono sto je novo i aktuelno jer žele da otvaraju nove vidike prema svemu sto ih okruzuje. Ne moras u sve sto čitaš verovati ali sve sto vise znaš sve si pametniji jer će ti to pomoći da razumes ljude koji su savremeni i koji veruju u bolje sutra. Vracati se u ono kako je bilo juče i u istoriju je greška jer to je proslost...samo zivot koji živis danas je sadasnjost...a sutra? sutra je misterija ...
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 12.54
Jeste. Treba imati i malo slifa pa probrati sto treba. Ali, ne može se od guz ice napraviti lice, niti mogu svi izabrati dobro.

Banalan primjer, na poslu dobijem poziv od jedne da se idem tetovirati s njima. Šta da im kažem a da ih ne uvrijedim, rekoh, no tattoo for me. Dodju poslije, jedna je istetovirala na nozi svoju gold fish. Hej molim te, gold fish. Ja sjedim i samo govorim „wow”, i kažem da ne bih stavila tattoo jer ne podnosim bol. Neću ja njima ni da objašnjavam zašto se ne bih tetovirala, niti postavljam pitanje zašto se one uopste tetoviraju. A pazi ovo, druga sva ponosna uze svoju donju usnu, izvrnu je, i pokaza ime muza sto je unutra istetovirala. Pitam je, zašto se unutra tetovirala, kaže, nije htjela da kopira druge ljude. Jbt! U cemu je ona izabrala da se (ne) poredi s drugim ljudima.
Šta da im kažeš. U principu se ne raspravljam uopste s ljudima do kojih mi nije stalo.
barcarolle
22. novembar 2011. u 13.02
Donela je to da su od bivših tough guys, koji su i kao takvi ugadjali svojim ženama i dubili na trepavicama pred njima, sad postali feminizirani abuseri koji ocekuju ceskanje po ledjima, uspavanke, hranu posluženu na srebrnoj tačni ispred tv, ženu koja obavlja fizicke poslove u kuci jer je sada on princeza na zrnu graska ali i dr.adzija kome je lakse da bude to što jeste nego da j.be. Ženama nije donela ništa. Emancipovale se ili ne, njih ionako smatraju ljudskim bicima, ali drugog reda. Osim majke.
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 13.05
w3, mislim da se covek vrednuje onoliko koliko može mišlju i delom iskreno uticati na druge,..naravno pozitivno.
Ne znam da li te moje pisanje prebaci u razmišljanje, ali to mi je uvek cilj. Mene vidis tvoje pisanje nikada ni za šta ne zamisli.
Ajde da ne budem zadrt,..mora da je tako radi mene.

---------------------
Postujem tvoje mišljenje i to zbog čega vrednujes covjeka. I moje je slično tome. Smatram da ako covjek nije dobar, ne može biti ni u cemu dobar.

Cilj ti je da mene bacis u razmišljanje? Samo mene, ili i sve ostale? :)

Nemoj da se cudis sto tebe moje pisanje na baca u razmišljanje. Meni nije cilj da ikog ovdje bacam u razmišljanje jer mi ni do kog nije toliko stalo da bih zeljela da uticem i na koga ovdje. Prilično sam ignorantna za svijet van mog kineskog zida. :)
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 13.09
Tajka_
22. novembar 2011. u 12.54
Temudjine, ljudi čitaju ono sto je novo i aktuelno jer žele da otvaraju nove vidike prema svemu sto ih okruzuje.
-------
Vidike čega?
Ocigledno kako ja vidim samo se sredstva menjaju, ljudi ostaju isti.
Plivamo u moru informacija i sve je dostupno, ali Tajka mi te informacije više ne možemo isprocesovati. Veliko je pitanje tacnosti tih informacija. Kako u takvim uslovim uopste možemo otvarati 'nove vidike'.

1)„americki predsednik je najavio da će u sledećem kvartalu biti otpusteno 30,000 radnika”
2)Svajcarska banka je spustila nivo kamatnih stopa

Primera radi meni ova informacija znači da će u narednih 3 meseca japanski jen skociti u odnosu na evro,...bulumenti drugih ljudi koji ovo i cuju i vide ne predstavlalja ama BAS Ništa i nikakvi im se vidici ne otvaraju, mada eto cisto stoji.
Na ovaj način radi 99% svih info koje vidimo ili čujemo.

Stvar je da ljudi vise ništa ne procesuju jer neznaju da misle. Zato postoje na radiju, tv ili novinama „STRUCNJACI” da im objasne. Kada cujes te 'strucnjake' tek shvatis u kojoj mi laži živimo.

I ova emancipacija je lažna i jednostavno vuna preko ociju.
Cisto je korporacijama ponestalo jeftine radne snage pa presli sa muskaraca na žene. Evo opet im ponestaje pa morajui nasu DECU da zaposljavaju suvise rano i da ih 'emancipuju'
Jel ti ovo otvara vidike?
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 13.15
vjerovali ili ne, sad na pauzi za rucak vidjela sam jednog emancipovanog muskarca!! sjedi i plete sa dvije radne kolegice. ja tražila logu gdje da „porucam” „poutine” a da mi niko ne broji zalogaje i odem do jedne sobice koja je obično prazna. kad ja tamo, a ono međutim, sobica puna pletilja i jedan pletac!?! ah, reko.. da li je to moguće...htjedoh se izgubiti, ali čim su me spazili odmah su me pozdravili i pozeljeli dobrodoslicu
i ništa, sjednem i pojedem onaj svoj rucak sve uz grupnu kritiku (oni to jedu kao jednom godisnje) i zalopojke kako oni moraju da jedu salate i neke dijetalne supice...jedva sam cekala da zavrsim i da pobjegnem...sve sa osejcajem krivnje

ali nikad neću zaboraviti tu sliku...steta sto nisam imala foto aparat...
jednaSosa
22. novembar 2011. u 13.19
Temudjine ja se u potpunosti slazem sa ovim sto si rekao:

„ pa jednostavno ta slika muskarca kako žene zamišljaju muskarca se može naći pa skoro u liku svakog pedera.”

Ja sam u svom postu i napisala nešto slcino pa obrisala jer nisam htela da budem pojedena sa cipelama.

Ali jeste tako, majke preuzmu ulogu i oca i majke, razmaze sina, on se pogubi i ne zna svoju pravu ulogu kad odraste, pa se seksualno dezorjentise.



w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 13.24
Slazem se, soso. Nego, ko je koga tu ugusio? Da li su žene postale muskobanjaste zato što su muskarci izgubili kicmu, ili obratno?
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 13.30
emancipovan-oslobodjen dominacije (kakve bilo)
-----------------------------

Tačno tako. Između ostalog, znači da mogu da prođem pored koleginog stola,ko'lko puta hoću i da me ne ustine za dupe svaki put.
sharlota
(bez zanimanja)
22. novembar 2011. u 13.30
po ovom hobit-inom parametru ja sam iznad emancipovane žene
provodim 2 i po dana sedmicno sa djetetom i vise od tri sata tokom radne nedjelje
vrijeme provedeno skupa je kvalitetno utroseno i posveceno njemu.
kada spava radim ono sto treba da uradim.
uglavnom padam na nos od posla, zbog ove emancipacije ću da ostarim prije vremena:)

hobbit, ono o cemu ti pišes moglo bi se navati finasiski neovisnom zenom,nekom koje rođen imucan i samim tim imao mogućnost da stekne odlično obrazovanje,a potom i odličan posao,ili neko ko je imao puno sreće u zivotu,rođen kao genijalac napr i bio u pravo vrijeme na pravom mjestu,pozavao prave ljude i sl.

postoji mali milion žena koje su ulozile puno truda u neke svoje zivotne projekte pa ima nije poslo za rukom da budu bas toliko emancipovane- tj i dalje rade puno radno vrjeme,fino zaradjuju,veci dio plate ide na cuvanje djeteta,ali one znaju da je to prolazna stvar i da poslje ove danasnjice postoji sutra-dakle posao se mora cuvati,jer tuzna je istina da je ženi sa djecom teze naći posao.

naravno postoje i one srećne koje su istinsku ljubav pronasle u izuzetno uspjesnom muskarcu,koji fenomenalno zaradjuje i ne postalja pitanje gdje se novc trosi,dok one ubijaju vrijeme odlaskom u kupovine,kod frizera kozmeticara i sl, ili imaju neki hobi,cisto da se odmore od kuce i djece, takvim ženama biti emancipovan i nije neki problem.

ja sam srećna zbog emancipacije, jer i pored toga sto je mac sa dvije ostrice,ipak znaci kakvu takvu ravnopravnost u nasem svijetu,kojeg ipak,i dalje, vode muskarci.

svima onima koji imaju problem sa emancipacijom preporucujem da za trenutak zamisle da su rođene u somaliji ili avganistanu napr.
jasnami
(zivot je igra)
22. novembar 2011. u 13.32
temudjin
(osvajac)

22. novembar 2011. u 13.09

Stvar je da ljudi vise ništa ne procesuju jer neznaju da misle. Zato postoje na radiju, tv ili novinama „STRUCNJACI” da im objasne. Kada cujes te 'strucnjake' tek shvatis u kojoj mi laži živimo.

I ova emancipacija je lažna i jednostavno vuna preko ociju.
Cisto je korporacijama ponestalo jeftine radne snage pa presli sa muskaraca na žene. Evo opet im ponestaje pa morajui nasu DECU da zaposljavaju suvise rano i da ih 'emancipuju'
Jel ti ovo otvara vidike?
____________________________________________________________
Slazem se.
NYC40
22. novembar 2011. u 13.40
Temudjine da li si ti isao u skolu ili se sve shvatio/ naucio razmišljajuci? :)
nema_vise_mb
(8)
22. novembar 2011. u 13.41
Između ostalog, znači da mogu da prođem pored koleginog stola,ko'lko puta hoću i da me ne ustine za dupe svaki put.
---
moana, je li to ako ti meni čitaš misli znači da sam ja bolesna ili je ovo cista slučajnost. : )))

(htjela ja bas ovako da napisem pa se predomislila. doduse, ja bih napisala „kol'ko” : ))))
sharlota
(bez zanimanja)
22. novembar 2011. u 13.45
ravnopravnost u smislu da imaš kome da se obratis ako te muž zlostavlja,da imaš pravo da se skolujes profesionalno usavrsavas- iako su i dalje muskarci favorizovani u vecini profesija,lakse dobijaju posao i bolje su placeni.

sve ostala prava i slobode,su sarena laza, ucenje žene da ne bude fleksibilna i da ne poznaje kompromise, sto ima za cilj unistavanje porodice.

danasnji zivot je takv ,zivotni troskovi su visoki,imamo puno nameta da jednostavno u jednoj ogromnoj vecini slučajeva oba roditelja moraju da rade.
velike porodice su privilegije bogatih,ili nesreca siromasnih i neprosvjecenih ljudi- koji ne planiraju svoje porodice.

prirodno je da muskarac reaguje na lijepu zensku pojavu,u vidu namigivanja ili seretskog osmjeha i eventualnog zvizduka,jer koliko god poricale,žene vole da su primjecene i laska im divljenje suprotnoga pola.

tuzno je što se danasnji muskarci prosto plase žena:(
koja kolicina frustracije stoji iza sputavanja muske prirode, i cemu sve to vodi
pa eto, vodi ka ogronom broju svakjakih manijaka npar,koji su recimo bas prisutni u civilizovanim drustvima,gdje covjek ne smije ženu ni da pogleda sa divljenjem,da ne bude optuzen za seksualno zlostavljanje.

moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 13.45
Čitam misli, drhti..:)
Ne znam sto i turam te zareze,kad mi ne ide:)
sharlota
(bez zanimanja)
22. novembar 2011. u 13.47
ja zaista ne mogu ni da zamislim kolegu koji stipka kolegicu za dupe,onako iz cista mira
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 13.54
To je zato što smo se emancipovale.Pitaj mamu kako je bilo..
I pre nego sto neko skoci, govorim generalno. Niti su sva dupeta za stipanje ,niti su svi muskarci obični stipaci.
Leon01
(ekonomista)
22. novembar 2011. u 13.56
jes vala ako ti se svidja priaj ti stipanje ako ti se ne svidja onda je manijak, tss ;)
sharlota
(bez zanimanja)
22. novembar 2011. u 14.04
moana,uze mi riječ iz usta
bas sam htjela da kažem možda je do dupeta:) nisu sva dupeta stipljiva
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 14.18
Leone,kojoj ženi se svidja konstantno stipanje, na ocigled svih ostalih koji se smeskaju i odobravaju?
Recimo da je obrnuta situacija, krenem ja tebe da stipam za dupe na radnom mestu ,pred svima. Ustanes , zavalis mi sljagu i onesvestis me.
A šta ja tebi da uradim?

:)
-bombica-
(♫)
22. novembar 2011. u 14.29
Ti ga „zavalis” anjcerom;)
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 14.44
Ma,ja bih mu prste polomila:)
Na sreću, malo smo emancipovanije,pa imam slobodu, da čak i ne razmišljam o tome,kao sto Sarlota rece.. I ne moram da zauzimam agresivan stav,koji je potpuno neprirodan.
-bombica-
(♫)
22. novembar 2011. u 14.49
U sustini svega je najbitniji stav koji žena zauzme, da uopste i ne mora da razmišlja o tome da će doći u takvu situaciju.
Uvek bilo i biće.
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 15.00
U sustini svega je sloboda. Pa,ko je kako i u kolikoj meri postigne..
Nekad je i privid slobode dovoljan, da um poleti i potpuno se oslobodi.
Kao u Sosenku..
I zato je dobro da se emancipujemo (oslobodimo), kao drustvo i slobodno posvetimo lepsim i prirodnijim stvarima u zivotu:)

Kao sto MB rece, bez emancipovanog muskarca , nema ni emancipovane žene:)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
22. novembar 2011. u 15.03
Ja ne moram da se brinem o emancipaciji (ko kad imam emancipovanog muza). :)
blueflower
(Accounting)
22. novembar 2011. u 15.14
Hvala ženama koje su se izborile za bolji status žena u danasnje vreme; ne treba da se zloupotrebljava ovaj pojam u sitne i lične interese žena, u svemu treba da postoje granice. Ja sam za onu staru poslovicu: „ zna se ko kosi, a ko vodu nosi”. Ako postoji obostrano razumevanje, podrska i postovanje između žena i muski, onda je i Zenska emancipacija izvodljiva i prihvatljiva.

Poz
PEPELATVOR-1
(Strsljen)
22. novembar 2011. u 15.15
emancipovana...ta reč je cista muska podvala,kad je razlozite i dopunite dobicete recenicu: E mante me te pice !
-Oznacava nepozeljnost kod muskog pola,a obično su ruzne,debele i matore,sto je sasvim prirodno i normalno u osecanju svakog muskarca.

:)
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 15.18
Srećna i slobodna prava žena:)
Emancipovan muskarac neće nikada zaboraviti, kao Leon:), koliko je jači od mene:)
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 15.20
Ovo je bilo za Zeljku..:)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
22. novembar 2011. u 15.38
Znam ja i da ne kažeš za koga je Mo:)
JV
(...)
22. novembar 2011. u 16.18
Ja ne moram da se brinem o emancipaciji (ko kad imam emancipovanog muza). :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sama pala - sama se ubila.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 16.55
Kako ste samo dosli u vezu emancipacije i stipkanja zenskog dupeta (u prolazu)
U pravu je Leon,..ako je tip zgodan onda bi stipkanje bilo slatko, a a konije onda je manijak.

ja neki dan zamalo da ispadnem manijak.
naucio da svoju ženu pljesnem po dupetu ama svaki put kada ga pronjise pored mene(šta ću, to je ipak jače od mene a i dupe dusu dalo da se pljesne)
i tako ja sa nekom musterijom, onako u prolazu,..ona pronjiha takođe fino dupe tik pored moje glave kako sam sedeo,..a meni onakoruka bas mahinalno bez razmišljanja podje da je onako posteno pljesnem po onom ustalasanom guzu...hebote jedva se zaustavi. Uhvatih se za glavu šta se moglo desiti
w3
(Necu)
22. novembar 2011. u 17.02
U mojoj kuci, ja sam ta koja pljeska i stipka po dupetu. Od muza i djece, do sire okoline:)
Jedne prilike sam tako radnu kolegicu pljesnula. Još je žena starija, bakica skoro. Nešto smo dosle do osecajne sicuejsn (vratila sam se s godisnjeg)i ona mene zagrlila, a ja onako smotano, ne znadoh kud ću s rukama, i mahinalno ženu potapsem po guzi. Samo se nasmijala uz njezno „ah”. Vjerovatno je pomislila, šta je ovoj budali. :)
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 17.04
Pa ,što se covece ustezes? Pljesni ti to ,možda si joj bas zgodan i meden..Zasladi ženi dan, nesebično..:)
Tajka_
22. novembar 2011. u 17.08
Kada malo bolje razmislis i procitas sve aktuelne novosti iz sveta shvatis da se žene se uglavnom dele dve grupe: na sposobne i nesposobne. E sada ti meni reci koja grupa od ove dve je emancipovana?
Da li covek sme da laže, vara, maltretira i da digne ruku na emancipovanu? Naravno da ne sme jer zna šta ga ceka!
ZadnjaGoga
(...)
22. novembar 2011. u 17.14
ako je tip zgodan onda bi stipkanje bilo slatko, a a konije onda je manijak.

ja neki dan zamalo da ispadnem manijak.
*********************
Ebiga Temi pa ja sam tebe smatrala zgodnim :):):
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 17.22
O emancipaciji kao i pravima samo brinu ugrozeni likovi koji ništa u zivotu ne mogu samostalno uraditi, nego cekaju da neko drugi od partnera pa sve do zakona i državnih institucija neko uradi za njih.

Obično o pravima i ugrozenosti žena(ako ikada vidite njihove kruzoke i te žene kao sto sam ja imao slučaj u par prilika) sede usedelice i krave koje tako izgledaju da ono samo majka može voleti. Cisto vidis da su frustrirane, da ih niko ziv neće, da su ugrozene i same i GORKE.
Ostaje samo da se obracunavaju sa svim i svakim

Moja žena primera radi ima 8 godina raznih strucnih specijalizacija i nekakvih visokih skola nakon zavrsenog Univerziteta. Nikada je pred nekim(bilo da ih ona zna ili ne) nisam čuo da je ikada pomenula i jednu jotu koliko je skolovana, šta radi ili uopste nikada nisam ni čuo ni video da se ikada pohvalila i zeru sa tim,..sto iskreno cenim kod nje. Takođe nikada nije pokazala bilo kakav primer feminizma, femokratije i zenskih prava, zenskih nekakvih ugrozenosti i price o nekakvoj emancipaciji žena.
Mislim daje to zato što je sve postigla sopstvenim radom i nije cekala da neko prava i prilike napravi za nju. Osoba koja cvrsto stoji na zemlji i potpuno je nezavisna u svakom smislu reci.

Eto malo bas licnog primera.
zato vodjen tim primerom, mislim da o ugrozenosti i emancipacijama pricaju samo oni/one koji sami ne mogu uspostaviti balans sopstvene vrednosti

temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 17.24
ZadnjaGoga
(...)
22. novembar 2011. u 17.14
ako je tip zgodan onda bi stipkanje bilo slatko, a a konije onda je manijak.

ja neki dan zamalo da ispadnem manijak.
*********************
Ebiga Temi pa ja sam tebe smatrala zgodnim :):):
=============

hahahahahaha
a bas se pitam koja će prva primetiti
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 17.25
Tajka, eto upravo nisam mogao blizi primer da nađemod svoje žene
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 17.49
Bas lepo sto si to rekao za svoju ženu.Stvarno.

Ali, irelevantno za nas ostale. I ovde i diljem nekog drugog i sireg sveta, u kojem zenska deca još uvek ne smeju da idu u skolu.Ne tako davno, svuda je bilo tako.
Neko se izborio za tu slobodu.

moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 17.58
Neki emancipovani muskarci i neke žene, koji su bili svesni sopstvenih vrednosti i koliko je važno boriti se za njih.
NYC40
22. novembar 2011. u 18.04
Najbolje je Tajka objasnio o emancipaciji. Emancipovana žena - sposobna žena.
Nekad su se žene smatrale za nesposobnim da bilo šta odluce, urade, kupe, odu nekud bez muzevog saveta, dozvole I ucenja. Otac, brat, muž I kasnije sin su upravljali zivotom jedne žene. Tako je I dalje u Islamskim zemljama. A vidi se koliko su te zemlje progresivne za celokupno stanovnistvo. Žene tretiraju kao stoku za nosenje tovara I za mnozenje.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 18.05
Što se toga tiče ne verujem da se iko ista tu izborio.
Jednostavno kao sto rekoh korporacijama i kapitalu je ponestalo radne snage pa su poceli uposljavati žene i sada sva ta zvaka oko emancipacije.
na isti način pre nego je primera radi komunizam zavladao istocnom Evropom i kao pozar se poceo siriti ka Zapadu, ljudi su umirali na korici hleba i ciniji vode po engleskim, francuskim i americkim rudnicima...i kad se komunizam kao pozar poceo siriti ka Zapadu, ovi se uplasili guzicama da će i kod njih revolucija doći pa poceli dizati standarde radnicima i praviti sindikate da bi 'kupili' mase i smirili ih.
Takođe u USA nije robovlasnistvo palo jer su odjednom postali humani, negojer su industrijalci na Severu skontali da će ih oni robovlasnici na Jugu syebati nizim cenama kojim ovi ne mogu konkurisati

A sada svi secere kako su postali humani i jedu govna o 'slobodama' i pravima.

sav taj 'progres' je dosao IZ NECIJIH POTREBA ili situacija a ne necijom borbom kako se to romanticno servira ovcama
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 18.14
NYC40
22. novembar 2011. u 18.04
Najbolje je Tajka objasnio o emancipaciji. Emancipovana žena - sposobna žena.
Nekad su se žene smatrale za nesposobnim da bilo šta odluce, urade, kupe, odu nekud bez muzevog saveta, dozvole I ucenja. Otac, brat, muž I kasnije sin su upravljali zivotom jedne žene
-------

mislim lupetas iskreno ko maksim po diviziji
Najveci procvat Spanije je dosao sa kraljicom Izabelom. Elenora Akvitanska , Konstanca Njemacka,..engleske kraljice...ma da ne nabrajam

Imale ste vi i te kako pozicija i Moći kroz istoriju i nacina da promenite Svet, nego ste kao i svaki vladar igrale i pricale drugu pricu sa 'visih polozaja',...stoga nije lepo seruckati kad voz stoji.
ta prica 'o ugrozenosti' je takođe prenapuhana koliko i iznenadna humanost i slogodarstvo zapadne konkvistadorsko-robovlasnicko-kolonijalno-imperijalisticko-fasisticko-osvajacke falange
moana
(...di noia)
22. novembar 2011. u 18.18
Zbog nečijih potreba ,progresa , komunizma i imperijalizma, Zeljka je zavrsila tolike skole i sopstvenim vrednostima se izborila da bude postovana radnica , žena i majka.
Iskoristila je nečije sebične potrebe, na najbolji mogući način. Sto još vise govori o njenim vrednostima, koje su i onako jedino bitne.I postoje i uprkos tebi, komunizmu i progresu.
Odlično.
NYC40
22. novembar 2011. u 18.42
Temudjine ja lupam? O cemu ti pišes ? Kakve veze imaju kraljice iz proslisti sa običnim zenana iz tog perioda ili sada? Žene rođene sa zlatnom kasicjcom u ustima su oduvek imale moc a ovde mi ne duskutujemo o njima nego o ženama uopste.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 18.48
joj, NYC...tebi ni crtanje ne pomaze
NYC40
22. novembar 2011. u 19.01
Ti se gubis u svom pisanju pa bi se izgubio I u crtanju. Ne treba mi tvoje objašnjenje jer sve sto si napisao na ovu temu vodi ka tvom ubeđenju da je bolje da žene nisu postale emancipovane.
temudjin
(osvajac)
22. novembar 2011. u 19.38
Sudeci po tvojoj emancipaciji, ili žene nisu daleko dogurale tom emancipacijom ili ti nisi žena
gmbh
(trt)
22. novembar 2011. u 19.44
gmbh
(trt)
22. novembar 2011. u 19.48
BRKATE ZENE JEBACI (Mustached ladies f*ckers), newest thrill that NoVi BaLAST has to offer... Garage-shock-art band, direct and conflictive true punk guys that can't leave you ambivalent. Performed live in Akademija, Belgrade, Serbia, 30.12. 2009., presenting songs that never sounds the same and one idea: NO REVOLUTION BEFORE the ONE IN YOUR HEAD! This is the true sound of youth despiration... Noisy guitars, two vocals, great funk/blues/garage gig.
This is the review and you shoud check out band's myspace profile for updates :)

http://youtu.be/Meip3MpfJ3c
gmbh
(trt)
22. novembar 2011. u 19.52
Испратити и коментаре на дну, клинци се добро зезају :)

http://blejac.com/brkate-zenedevojkedevojcice/
Leon01
(ekonomista)
23. novembar 2011. u 03.46
eto st ti ispadne emancipacija, prava na biranje dal vam prija da vas ovaj ili onaj stipa, od sveg toga najzalosnije je da je ranije bilo sledjija kao i danas, ranije sigurno mnogo vise no danas al ih ima dosta i danas.
ako je to emancipacija ja podržavam to, jer nema niko pravi da siluje.
Leon01
(ekonomista)
23. novembar 2011. u 03.50
Srećna i slobodna prava žena:)
Emancipovan muskarac neće nikada zaboraviti, kao Leon:), koliko je jači od mene:).

>>>>
ahaha emancipovan, ja bih pak reko pametan muskarac neće zaboraviti.

;)
Leon01
(ekonomista)
23. novembar 2011. u 04.06
Što se toga tiče ne verujem da se iko ista tu izborio.
Jednostavno kao sto rekoh korporacijama i kapitalu je ponestalo radne snage pa su poceli uposljavati žene i sada sva ta zvaka oko emancipacije.
>>>

moje miljenje koje sam isto izreko juče, nisu se žene izborile već ih sistem naterao.
NYC40
23. novembar 2011. u 07.47
A ko je tražio da se sistem menja? Ko je resio da menja sistem? Muskarac . Zašto? Jer mu žena nije bila zadovoljna tadasnjim sistemom I njenim polizajrm u tom sistemu
Leon01
(ekonomista)
23. novembar 2011. u 07.52
sistem, država, kapitalisti...
obicno
(.)
23. novembar 2011. u 09.08
Ja sam emancipovana kad mi to treba,a često se izvucem na to da sam samo „običnu ženu”
Kad mi je jedan radni kolega poslije neke rasprave zlurado rekao a šta ću ako ostanem bez posla, odgovorila sam mu„ Bit su domaćica, jer ja sam samo žena: majka i supruga. A šta ćeš ti biti kad ostanes bez posla?”
precious
23. novembar 2011. u 09.25
čitam nek idan status na fb slavki kolac300 din,sitni koalci iz supermarketa 650, vodjenje ljubavi sipod slavske svijece-pricelss..to ti je emancipovana žena..ili propast srpske domaćice;)
Republica
(®)
23. novembar 2011. u 11.14
Emancipacija zhene su ti ko pejzazhi u magli.
Vidi se kao neshto,nazire,nedovoljno,mutno,vidish koliko ti magla dozvoljava ...itd.

Secate se knjige - Na jevresko pitanje- od Karl-a M. i Bruno B. ?

Hehhe politicka emancipacija i ljudska emancipacija.

:0))
Leon01
(ekonomista)
23. novembar 2011. u 11.16
e žena je cudo, nadzivece one nas i bez emancipacije ;)
Republica
(®)
23. novembar 2011. u 11.22
I tako je Leone.
Shto je zhena vishe vezana za prirodne zakone a ne socijalne bolje joj je u zhivotu.Shto je zavodljivija i zhenstvenija,skromnija bolje prolazi.Koja prati jezik tela mushkarca i uskoci u pravom trenutku ...vishe joj se vrata otvaraju nego sa nekom poveljom tamo i dokazivanjem.Tako je, ja nisam formirala ovo drushvo već levo-desno nalazim protocne kanalice...;0))

Pa red jednog pa drugog.
varijacije.
Malo dignem nos , malo spustim , cekam i nanovo.
Leon01
(ekonomista)
23. novembar 2011. u 11.25
jeste tako je...

al to to je ko sa onim, lepa hoće da bude i pametna a pametna i lepa ;)))
svabo-Stuttgart
(besposlicar)
23. novembar 2011. u 11.56

jedna od sto pametnih, lijepih i simpaticnih žena pricha o emancipaciji

uglavnom su to ruzne frigidushe i lezbache, podrzane od pedera i trenutne kapitalisticke politike cepanja familija, da bi se uvecao kapital
labudica
23. novembar 2011. u 11.59
u mene alfa muskarac tako da mi je nivo emancipacije drasticno opao otkako sam s njim

povratio je moju njeznost, ljubav, zenstvenost i ljepotu
moana
(...di noia)
23. novembar 2011. u 12.15
Hola Republique:)

Emancipacija znaci oslobodjenje od bilo čega. Rimljani su poceli da koriste reč za oslobodjene robove.
I deca mogu da budu emancipovana od roditelja ,ako imaju dovoljno svojih prihoda da se sama izdržavaju i samostalno podmiruju svoje potrebe i placaju svoje obaveze.Znaci prava i obaveze.

Leone, što se tebi toliko ne svidja da budes slobodan muskarac i da se ponasas ,bas kako si rekao, kao zdrav i pametan muskarac?:)
Republica
(®)
23. novembar 2011. u 12.38
:0))) Mala Mo.
Sinoć ja napisah jedan text bash o obavezama sebi,familiji,drushtvu i zakonskim pravima,koji su tu zbog kontrole na prave istine.
I kao ostavih da postiram izjutra...kao ono restartovao se komp i sve ode u heheh emancipaciju.Sad me mrzi da kuckam opet filoZofski...ne ide na pun stomak.

E ovo je uvek bila vruca tema secam se i na casovima Filozofije i Socijologije.Ki vruci krompirici i bataCi...;0))
moana
(...di noia)
23. novembar 2011. u 12.53
I mene ,ustvari mrzi o tome da pricam. Jer, stvarno je sve receno u one dve recenice koje je MB rekla:)

_bezGranica
23. novembar 2011. u 12.55
Žene su oduvijek radile uporedo sa muskarcima. Ne iznajmljivati svoje vrijeme i ne raditi za drugoga tj. kapitalistu nije isto sto i ne raditi. Žena na selu je radila na njivi, i oko kuce, a nije 24/7 pirkala oko djece i provodila tzv. kvalitetno vrijeme.
:-)

Diskutabilno je koliko je to što žene danas imaju mogućnost raditi kao najamne radnice doprinijelo njihovom stvarnom oslobodjenju.

Cinjenica je da je ulazak zenske radne snage na trziste rada, a sve pod plastom emancipacije, za direktnu posljedicu imao opadanje cijene ljudskog rada: kako se ponuda radne snage povecavala, tako realna cijena rada pada.
Malo procackajte po netu da vidite koliki je u SAD-u 50/60/70-tih bio omjer cijene prosjecne kuce i prosjecne radnicke place, te omjer prosjecne CEO place i prosjecne radnicke place, a kakav je danas.

Propagandna masinerija radi punom parom,
kapitalistima se povecava broj grla za eksploataciju,
a državi se povecava baza koju oprezuje.

labudica
23. novembar 2011. u 12.59
u tom je stos, kapitalisti su od žena htjeli ovo napraviti, mada žena inicijalno nije takvka po prirodi

tako i ja ne bih bas voljela raditi puno radno vrijeme kad budem imala djecu, nego pola radnog vremena, ja ne želim da moje dijete bude po vrticima
Republica
(®)
23. novembar 2011. u 14.05
Hahah pa kako nam ovo promaklo?
Sad zipajuci TV naletim na oproshtajni Show Oprah.

Eto ta zhena je pomogla mnogim zhenama sveta u osecaju da imaju emancipaciju.Meni lično nije ali evo mnogi se kunu u nju da im je promenila zhivot i oslobodila ih.

Istina?
Privid?

:0)))
Republica
(®)
23. novembar 2011. u 14.08
BokTe shta je ovo?
Koliki prostor ispunjen samo zhenama i Tom Kruz medj'njima.

Hahahhhah, nevidjeno samo ,in USA...;0))
labudica
23. novembar 2011. u 14.54
ta emancipacija je toliko daleko dogurala, toliko usla u podsvijest žena da neke žene uopste vise nisu svjesne šta nemaju u sebi vise, to jest šta im je oduzeto da bi imale nešto drugo za šta misle da je dobro imati... koliko im je mozak ispran

danas imamo žene birokrate, pa to nikako nije privlacno
Sretjko
(advajzor)
23. novembar 2011. u 16.42
kad bolje razmislim, ta mancipacija je nama udatim dzentlmenima donela samo brige.

Od casa kad smo rekli sudbonosno DA, mi brinemo - da li je dovoljno mancipovana, ako nije - zašto nije, da li je previse mancipovana, ako jeste - zašto jeste... Da li je komsinica raspustenica slučajno mancipiciranija od ženu nam, da li je sisata recepcionerka manje mancipovana i zašto... Ma iljadu briga nam donelo to mancipovanje.

I sto je najgore, mi dzentlmeni skroz zaboravimo na naše potrebe za mancipacijom, sve se žrtvujuci za žene nam.
Sretjko
(advajzor)
23. novembar 2011. u 17.33
komsinica, raspustenica, kaže rasklimale joj se noge od kreveta pa pita da li ja mogu da joj ih ucvrstim, ali kaže nije bas sigurna da li je Lepa dovoljno mancipovana da me pusti sa alat u komsinicinu spavatju.

Ja joj reko da lepo ode kod nju i da je sama pita, ja bolje da tjutim.
Mexico
(Trust Nobody)
23. novembar 2011. u 18.14
Kolega Sretjko,nisi dobro postupio...Ja bih reko emancipovana je i to na kvadrat ništa se neboj,aj sad da vidimo te nogare :)))
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 18.24
Emancipacija

Žena brine o buducnosti dok ne pronade muza.
Muskarac nikada ne brine o buducnosti dok se ne ozeni.
NYC40
23. novembar 2011. u 18.24
Srećko pazi da ti Lepa ne slomi srafciger ako ga budes pozajmio komsinici za ucvrscivanje nogara.
Mexico
(Trust Nobody)
23. novembar 2011. u 18.42
Temudjine mislis da nije moguć scenario da muskarac misli o buducnosti prije nego se ozeni jer možda nije vrijedan covjek i podosta nesnalazljiv,a kad se ozeni za neku lovatorku koja ga je primila prvenstveno zbog njegove alatke onda prestane da misli kao sto je mislio prije :))
Ja poznam nekoliko slučajeva...
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 19.38
..i to je moguće Mexiko,..naravno kao sto rekoh ...hiljade puta do sada...pricamo o vecini a izuzetcima svaka cast

to što ih poznajes nekoliko danas me ne cudi,..i muskarci su se podosta prokurvali.
ja recio znam ne pojedine kojima je sudbinski bilo bolje da 'im je puklo, nego sto im je niklo'
Ponasaju se ko obične zenturace, pa me danas ništa ne zacudjuje.
Mexico
(Trust Nobody)
23. novembar 2011. u 19.54
Evo vidis, ovakav jedan primjer imamo ovdje...Ovaj Labudicin frajer vjerovatno dole kod nas kuluci i sastavlja kraj s krajem razmišljajuci kako će se izvuci iz te kolotecine,teskog rada i krize,međutim kad dodje kod nje,a posto je ona jedna vrlo emancipovana djevojka,jer ipak živi sama,radi i stvara...onda ima da malo odahne mozgom.
Jedina prepreka koja bi ga mogla omesti u tom je ako podbaci u zadaci,jer to je jedna stvar u kojoj mu plave ili zelene oci neće biti od pomoći :))
labudica
23. novembar 2011. u 20.15
ma neka mexico, vrijedi

nikad ne znaš šta će biti sutra, uvjek sam bila protiv takvih rizika, dovest decka iz naše zemlje, mada eto desilo se da se zaljubim i eto
:)

ma vrijedi ga spasiti pa kasnije će mi ostati bar prijatelj ako se ikad desi ne daj Boze rastanak, jer on je fina osoba

A i u zivotu nikad se ne zna, možda se i ja zaljubim u drugog za deset godina, i to može biti isto :)

Mexico
(Trust Nobody)
23. novembar 2011. u 20.22
Ehh pa nemoj ni tako,to već nije dobar znak ako tako razmišljas jer zivot je kratak.
labudica
23. novembar 2011. u 20.34
ja znam jednog tipa, bio motorista nekad i bas nahodao se itd. a kasnije je postao jako ozbiljan i strog porodicni covjek

fina porodica, tradicionalna i stabilna

valjda tako bude kod vecine muskaraca,

ovaj moj je toliko bio smeker da ja ne znam da li će zaista moći kao sad biti ozbiljan ili će ga ova zemlja okrenuti pogotovo jer je zapad dosta cudan po psihu nekad
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 20.37
a-a-aaaa,..nisi ti mene Mex onda skontao.
Ja se slazem da ima takvih muskaraca da traže da se udome i da love u mutnom,..ali vidis to je vrlo kratka daha. Žene nisukao mi da gledaju gotovana u kuci gde ona rmbaci a tip glumi klijajuci krompir na kaucu.

Oce se jedan takav ozeniti, ali će mu brak biti toliko kratak da neće ni znati kada se ozenio a kada razveo.

One nama mogu sediti na vratu i mnoge to rade goduinama i neke čak decenijama,.,.ali mi to njima ne možemo.
Zamislineku koja ide na posao i radi, a tamo macani, pa skolovani, pa fini, pa zaradjuju, pa aktivni, pa svi imaju kao neke zivote...a ona dodje kuci a tamo krompir na kaucu salta kanale
Ženi ne treba mnogo da sabere 2+2..vrlo brzo one koje se na sva usta kunu u ljubav i romantiku povuku i te kako REALNU crtu zivljenja.
Njima je uvek potreban 'exit plan' u zivotu i ako im dosadi posao da mogu preko noćida se pretvore u brizne majke i domaćice jer imaju nasu zaledjinu. Zamisli samo njihov pakao ako ih neko dira na poslu i 'maltretira'(ona kucka od sefice me mrzi). a one da ne mogu jer im egzistencija zavisi okrenuti ledja i dati otkaz??!!!:):):):):)

Ne sekiram se ja za labudicu,..zensko je to

temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 20.40
Hence, sto rek'o englez, francuz a bome i svabo:

Žena brine o buducnosti dok ne pronade muza.
Muskarac nikada ne brine o buducnosti dok se ne ozeni.
Mexico
(Trust Nobody)
23. novembar 2011. u 20.45
Ma skonto sam te i prvi put,samo sto sam ja isao na taj manjinski procenat u fazonu desava se ili ima i toga.Kad bi se izvlacile statistike iz takvih situacija i ja sam 99% siguran kako ti brakovi ne opstaju po idejama zasnovanim na sanjalackom duhu,blago meni narednih mjeseci :)).
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 20.46
hehehe...bas tako
labudica
23. novembar 2011. u 21.06
U mene je otac imao obicaj da govori da vecina naših žena ovdje gdje mi živimo su fakultetski obrazovane a muzevi nisu. I on govori kako će ti brakovi biti kratkog vijeka zbog toga zato što one na poslu vidjaju te skolovane itd.

Mada ja smatram da to ništa nije istina jer žene ustvari vole vise ove fizicke radnike.
Pa i brakovi su još uvjek trajni kod ovih kako vidim i ne vidim nikakve prepreke tu sto oni nemaju skolu. Niti mi je jasno kako tu može biti uopste problem u braku.
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 21.10
oh,..saznasmo najzad takođe da je nas zelenooki fizicki radnik i neskolovan
:):):):)
labudica
23. novembar 2011. u 21.12
ne govorim za sebe nego za udate žene ovdje na zapadu :)
labudica
23. novembar 2011. u 21.14
a bilo bi dobro kad bi mi neko objasnio kakvi problemi uopste mogu biti kod tih ljudi zbog te razlike

ja ne vjerujem u takvo nešto
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 21.21
nikakvi labude,... što se nas muskinja tiče.
problem nastaje kod vas, žena

temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 22.35
labudica
23. novembar 2011. u 23.02
hvala temudjine

istina, isto selo naše, nostalgija vuce

ako spasim njega da bolje živi materijalno a i dusevno takodjer,

ipak ja sam već zauzvrat dobila nešto već sada za sve to,

zaljubila se ponovo dok do prije dva mjeseca sam bila u očaju jer su mi isplivale neke stare uspomene koje nisam izbacila skroz i na zdrav način...Posle tek sam to učinila i sada ova nova ljubav je dosla na mjesto gdje je moje srce ponovo otkljucano, uspio je svojom dusom, ne samo zelenim ocima nego ima u njemu ljubavi takodjer. Ima principe, postena osoba, ono sto cjenim puno vise nego boju ociju. Na mom fejsu imam 150 osoba i bar trecina od tih ljudi su ljudi iz našeg mjesta koji nas znaju, i kao i ja i oni znaju ko smo nas dvoje, šta smo nas dvoje, koliko smo dobri ljudi koliko nismo. Da ima nešto strasno već bi me upozorio neko iz našeg mjesta, ali nema. Mada i da neko nešto i kaže ne bi vjerovala jer u njegovim ocima vidim sve kristalno jasno, dobra je dusa i veliki covjek.
labudica
23. novembar 2011. u 23.08
eto to je dobra strana emancipacije,

i takodjer i ta da smo zasticene :)

Emancipacija ima i dobre strane. Ovo za žene birokrate sam pretjerala (samu sebe sam uvrijedila tako), nekad je i to seksi.
temudjin
(osvajac)
23. novembar 2011. u 23.18
znaš kako,...po meni ako bi krenuo u racunice ili tvoje racunice situacija, namera i LOGIKE,..svasta bi ti rekao...
..ali
ja ti ništa neću reci jer sam suvise mali da bi ista mogao reci za lepa osecanja...to je barijera koju ne prelazim i protiv koje se nikada ne borim.

kvariti devojci nezna osecanja i snove je greh

samo ću ti jedno reci,..iz tvog pisanja, otac te ipak najbolje zna.
jasnami
(zivot je igra)
23. novembar 2011. u 23.39
moana
(...di noia)

22. novembar 2011. u 15.00

Nekad je i privid slobode dovoljan, da um poleti i potpuno se oslobodi
----------------------------------------------------------------------
Kad se osvrnem oko sebe ovo „nekada” polako prelazi u „retko”, samo da ne predje u nikada. U svakom slučaju lepo rečeno.
labudica
23. novembar 2011. u 23.44
otac je otac, čak i kada negdje pogrijesi oprosti mu se

ali ostaju oziljci
labudica
23. novembar 2011. u 23.49
meni je se otac u sve veze upletao na vrlo los način, samo u vezu gdje sam bila s osobom koja me bas najviše povrijedila nije se mijesao

nije imao ništa protiv onog koji je bio najviše los prema meni, to je interesantno
labudica
23. novembar 2011. u 23.53
moguća je jedino ta teorija da je osjecao da taj ne voli me i da je manja sansa da mu « ukrade kcer »
temudjin
(osvajac)
24. novembar 2011. u 00.06
Možda je tata ipak svestan tvoog nivoa svesti

a kada ti sve tako dobro znaš, zašto imaš potrebu da pricas toliko o tome?
Zašto se jednostavno ne prepustis i uzivas dok možeš?

Bilo bi lepo kada ako imaš toliku potrebu da pišes u vezi svoje 'veze', da se zadržiš na osecanjima, a da REZON zadržiš za sebe,..jer iskreno kada pocnes uplitati rezon u svoju vezu i razloge covek ne može da se otme utisku da li ti nas ovde zayebavas ili si bas do daske tolika guska, oprosti na izrazu!

tako da ja tvoja osecanja mogu savrseno da razumem i to je vrlo lepo cuti,..ali majke ti nemoj samo o razlozima i rezonima. Ispada da nisi čak ni u ta osecanja sigurna, pa trazis potvrdu od drugih.

PS
Nije tebe NIKO na ovom belom svetu povredio.
To se vidi kako rezonujes stvari. Jedinu grešku ti je tata napravio jer te uspeo do sada zastititi.
labudica
24. novembar 2011. u 00.12
tema je emancipacija

tako da tu dolazi do toga da se uplete rezon

imam potrebu da pišem kad sam zaljubljena, pa bas vi isto radite

Srećko je meni ovdje najslicniji jer malo malo vidim ono MOJA LEPA, dakle on je kao i ja, mada nisam nešto vidila da se neko protivi kad on piše o svojoj LEPOJ, pa čak i ti o svojoj ženi pišes nekad :)
temudjin
(osvajac)
24. novembar 2011. u 00.15
ehhh...draga moja labudice, pobogu ti kao da si rasla pod staklenim zvonom i cuvana kao malo vode na dlanu

blago tebi...
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 03.06
moana

Leone, što se tebi toliko ne svidja da budes slobodan muskarac i da se ponasas ,bas kako si rekao, kao zdrav i pametan muskarac?:).

>>

pa izgleda i ja volim da se stipkam ;))
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 03.29
jeto svabe sad ko raspravljaju zustro, hoće da uvedu 150 evra za majke koje ne daju decu u vrtic već ih kuci drže.

emacipacija opet se žene izgleda izborlile za prava na izbor hoće li ostati kuci ili ne.
one koje neće da rade dobro im doslo još 150 evra, al fazon je u tome da mesto u vrticu, da to obezbede, državu kosta 1 000 evra tako kažu, pa sad ko je tu lud?

država sistem i kapital sve diktiraju nema tu emancipacije ovo ono.
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 03.29
jeto svabe sad ko raspravljaju zustro, hoće da uvedu 150 evra za majke koje ne daju decu u vrtic već ih kuci drže.

emacipacija opet se žene izgleda izborlile za prava na izbor hoće li ostati kuci ili ne.
one koje neće da rade dobro im doslo još 150 evra, al fazon je u tome da mesto u vrticu, da to obezbede, državu kosta 1 000 evra tako kažu, pa sad ko je tu lud?

država sistem i kapital sve diktiraju nema tu emancipacije ovo ono.
kriska
24. novembar 2011. u 04.48
Zavisi kako ko posmatra. Ne postoji definicija za emancipaciju.
Žene su emancipovane onoliko koliko to žele.
Ja tvrdim da je i pre 100 godina bilo emancipovanih žena, koje su bile postovane od svog muza, nebitno da li su bile zaposlene ili su bile domaćice.
Druga je stvar ako žena dozvoli da je muskarac ne postuje, gazi i srozava. To je njena odluka.
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 04.51
ne znam sigurno da je tako, al kad se setim da su 60 goddina u nemackoj dozvolili ženama da glasaju, e tek od tad neko može da mi kaže da je u nemackoj krenula emancipacija u pravom smislu ;)
kriska
24. novembar 2011. u 05.23
E pa Leon i za to su same krive. Što se pre nisu pobunile i izborile?
Gledam skoro na TV-u neku reportazu, neka islamska zemlja je u pitanju ne znam tačno koja, gde u celoj državi je samo jedna žena vozac.
Interesantno je to da u toj državi zakonom nije zabranjeno da žena vozi kola, ali eto vecina tamo smatra da ženama to ne prilici.
Bas sam se iznenadila po komentarima da je veci broj žena koji je osuđuju, nego muskaraca koji imaju nešto protiv toga.
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 06.11
sto bi znacilo da tamo gde su tolko primitivne žene ne treba ni da voze a kamoli budu emancipovane.

to ti je isto ko sa epitetima žena, ne titulisu žene muskarci uvek ko „*urve” već mahom zeze žene tako nazivaju ;)
Republica
(®)
24. novembar 2011. u 07.34
E to sad ide ovako.
Ono shto je dato je vreme da se uzme.
Evo ko shto kazhe Leon, postaje nemoguće trenutno ekonomski raditi puno radno vreme i placati vrtic.Znaci oba roditelja rade i zaista dva(tri) deteta u vrtic po preko 1000eura po detetu , odlucuju se da jedan od roditelja ne radi i to naravno zhena.
Bash su uputili peticiju iz opozicije...hej ako se ovako nastavi ode zhena u proshli tj pretposhli već ili ti milenijum.

Znaci ko shto rekoh, dobicesh onoliko koliko ti se dozvoli.
jasnami
(zivot je igra)
24. novembar 2011. u 07.59
Ja bih rekla, da smo mi još dobro i prošle. Kako je onima koje su se zarad emancipacije lišile braka, porodice, dece...
jasnami
(zivot je igra)
24. novembar 2011. u 08.04
Što ja volim ove zareze.
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 08.07
a sto ih ubodes na pogresno mesto ;))))))
jasnami
(zivot je igra)
24. novembar 2011. u 08.13
Šta ćes kad sam nepismena.
Leon01
(ekonomista)
24. novembar 2011. u 08.15
sad bi ti reko šta ću al me sramota ;)))

salim se..

pa bolje ih ne staviti nego na pogresno mesto ;)))

mada sam i ja isti i ja često stavljam, de ne treba ;))
jasnami
(zivot je igra)
24. novembar 2011. u 08.19
Nemoj, razbolećes se. Lakse je biti samo nepismen.
Radim, izvini...
Republica
(®)
24. novembar 2011. u 08.22
Vidi shta mi je učinio od recenice(mamaN)...tztztzt :0)))

* predproshli veK

I zarezi su emancipovani koliko vidim.
Da(zarez) sve je vishe zhena(zarez) pisali smo o toj -Generaciji X-.
Zarad karijere sve zapostavile(zarez) dok se okrenesh 40+(zarez) bez porodice a zhivci popustili da se i dalje koprcaju ka topu gde su mushki i onda sve puca.

:0)
jasnami
(zivot je igra)
24. novembar 2011. u 08.30
Republiko, teško te pročitati sa ovim zarezima. Prava sreća da vazda ima onih koji će me ispraviti. Jes' vala zarezi se emancipovali.
:)
diridoncica
25. novembar 2011. u 11.42
Mislim da je u danasnje vreme neodgovorno pustiti samo muskarca da radi...šta ako mu se nešto desi šta ako ostane bez posla...onda svi kanapce pa na prvo drvo...i šta fali vrticima...deca treba da su sa dugom decom...ko ne voli da ide u vrtic taj je po meni malo cudan...mene je mama cuvala jer nije radila...i nisam isla u vrtic ...znaci nije bilo pitanje mog izbora jel volim ili ne...dakle nisam isla u vrtic i mama me cuvala i bila sasvim posvecena nama deci...i nešto ne vidim da sam mnogo bolja od ostalih koji su isli u vrtic...mislim da smo isti...a moja mama je izgubila dosta toga...moja deca su presrecna sto su isla u vrtic i jedva su cekala da vide drugare,
Sada idu u skolu i vole i to...
Jednog dana će voleti da idu i na posao...i izabrati karijere u kojima će da uzivaju i imati svoje porodice uz to...uz dobru organizaciju sve može da se stigne...
A to emancipovana ili ne to me mnogo ne interesuje...ne opterecujem se sa tim
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
25. novembar 2011. u 11.51
Па еманципација је довевела до тога да су данашњи супружници осигурани у случају смрти...еманципованој жени не треба конопче нити да се 'беси.
diridoncica
25. novembar 2011. u 12.03
60% penzije u Srbiji teško da je nekome osiguranje...a nije ni sve u parama ...ili možda tebi jeste...a gde je zelja za dokazivanjem (ne drugima nego samoj sebi) i testiranjem svojih sposobnosti...pa i pameti... nemoguće je da je nekome jedini izazov da tri puta riba već cist sporet...ali neko voli popa a neko popadiju...neka svako živi kako hoće i može
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
25. novembar 2011. u 12.10
Теби је све у парама јер помињеш вјешање уколико жена остане без мужевљевог прихода, јер се не може живјети од 60% пензије...помињеш вртић, за који требају паре. Је ли тако? Ја сам мислила на животно осигурање које већина еманципованих има. Ја га немам.
diridoncica
25. novembar 2011. u 12.50
Uh bre sto me napade...ja napisa svasta a ti se uvati za dve recenice...inače kroz tu situaciju...smo prošli...i nismo bili „emancipovani”...tj osigurani...pa se nismo obesili...to se samo tako kaže...mislim da ne treba sebe i decu dovoditi u takve situacije...
Ja na zalost nisam u toj emancipovanoj dilemi...da li žena treba da radi ili ne...ja kažem da treba da radi i da ima porodicu i da se to podrazumeva...jer onda joj je zivot kompletan...i zaokruzen...i daje bolji primer deci...na poslu se sticu razne vestine...koje su potrebne za prezivljavanje i formiranje normalnog karaktera...(mada nekome dzaba i 100 poslova)
kada imaš razlicite vrste obaveza i odgovornosti i kada se kreces u razlicitim drustvima...mislim da vise naucis i možeš da formiras bolji pristup resavanju problema...pa eto jedan glup primer...lavice uce lavice da love...kako možeš da naucis dete nešto ako sama ne znaš...dzaba sedenje sa detetom od jutra do sutra ako ne znaš prave stvari da mu prenesesh...mada nekad treba i da se sedi od jutra do sutra i samo da se slusa dete...prosto sve treba da se stigne...to sam htela da kažem
Leon01
(ekonomista)
25. novembar 2011. u 15.19
jel znate vi da se u indiji 200 000 dvesta hiljade oceva samoubijau jer ne mogu da prehrane porodicu?
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
25. novembar 2011. u 17.12
Мислим да си површно изнио овај податак. Нисам знала, па сам сада мало прогуглала. Ради се о периоду од 1997 године, а не годишње како си навео.
Leon01
(ekonomista)
25. novembar 2011. u 17.28
ja sam to na tv vido, možda oni pogresno preneli, prdoniram se ;)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.