Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
U mom braku tudje dete
omnia22
30. novembar 2010. u 09.06
htedoh da ispricam moju pricu pa možda neko može pomoći savetom u mojoj situaciji. elem...

ja sam udata za coveka koji je imao brak pre mene i naravno jedno dete. majka tog deteta je preuzela odgovornost na dete i nije davala da je otac vidja i ucila dete da je otac los covek. dete ko dete veruje majci jer s njom živi. to je tako trajalo godinama. on je živeo mirno, sam, povucen i majka je bila srećna sve dok nije saznala da otac ima devojku pa se kasnije i njom ozenio ( sa mnom). poludela je totalno do te mere da je izbacila dete iz kuce tj namera joj bila da se dete preseli kod oca i da nam nasu harmoniju unisti. polako i sigurno je to i postigla. on kao otac preuzeo je da odgaja dete u sto boljem, i dete shvatilo da je majka bila losa. e sad, ja sam sve to znala ali sam opet mislila da sam ja njegov svet i tu nema problema. mi imamo nasu sreću, planove...ali, on da ne bi dete povredio mene malo po malo zapostavlja i iskrena da budem to mi nije bas sreća. razumite, ja sa bila njegov centar sveta, kao malo vode na dlanu, bilo nam je lepo a sada totalno suprotno. ja njega volim ali okolnosti koje se desavaju meni prave nemir jer sam ja uzivala u nasoj harmoniji. dete je srećno ako je i otac srećan tj ona me je prihvatila (valjda) ali ima neku bojazan da će je otac zapostaviti zbog mene pa se ponasa kao ljubomorna, ili šta već, pa preteruje u nekim stvarima kao npr ona njega kontrolise šta radi, gde ide itd jednom recju ne da nam našeg malo privatnog zivota i uzivanja. ja sam očajna i naravno nesrecna. ne znam šta da radim iako sam mu rekla da pronadje balans da svi budemo srećni ali on mi rekao da je ona njegova krv, da je treba jer nije imala ljubavi kako treba itd, a šta sam ja onda ispala ili ispadam? teško mi je da ne znam šta da radim. ja ga volim i hoću nasu sreću nazad ali mi se nada polako gubi zato što on nije kao pre i bojim se da nas to može razdvojiti. ovo traje već 2 god i sve je gore, po mene. kakva glupost!
S_r_n_a_Poruka negativno ocenjena. Pokaži

S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 09.33
Imam jedno pitanje za tebe.
Da li bi mogla da usvojis dijete?
JV
30. novembar 2010. u 09.35
U takvim situacijama pomaze samo ljubav i to u ogromnim kolicinama. Probaj i videces, bez obzira koliko ti to sada zvucalo suludo. Dakle ljubav i prijateljski odnos. Dete nije tudje kako ti to kažeš, dete je njegovo, bez obzira na sve okolnosti.
JV
30. novembar 2010. u 09.36
Koliko devojcica ima godina?
-bombica-
30. novembar 2010. u 09.45
, on da ne bi dete povredio mene malo po malo zapostavlja i iskrena da budem to mi nije bas sreća. razumite, ja sa bila njegov centar sveta, kao malo vode na dlanu, bilo nam je lepo a sada totalno suprotno. ja njega volim ali okolnosti koje se desavaju meni prave nemir jer sam ja uzivala u nasoj harmoniji.
_____________________________________________

U tvom braku vidim dva deteta,tebe i cerkicu iz prvog braka tvog supruga. Ona je i po godinama dete ali ti nisi, trgni se.Ne možeš gledati u njoj suparnicu i osecati ljubomoru. Detetov strah od odbacivanja je razumnjiv ali tvoj ne. Nije lako sigurno ali treba ipak da je prihvatis kao vase dete jer ona to uostalom i jeste, ne i bioliski tvoja ali cerka tvog muza. Prihvatanjem njega preuzela si i nju pa je i stvarno prihvati. Ukljuci je u sopstveni zivot i ona će to osetiti a problemi će nestati, ako ih uopste ima.

JV
30. novembar 2010. u 09.46
ili šta već, pa preteruje u nekim stvarima kao npr ona njega kontrolise šta radi, gde ide itd jednom recju ne da nam našeg malo privatnog zivota i uzivanja.
``````````````````````````````````

Ovo je iz straha da ne bude ostavljena.
Jedna moja drugarica je svoje dete poslala kod babe na godinu dana i kad se vratio, mali im nije dao da mrdnu. Kasnije, kad je malo porastao, rekao im je kako je mislio da su ga ostavili za sva vremena i kako je poceo da zaboravlja kako izgledaju.

deca imaju mnoge strahove kad ne razumeju stvari koje se desavaju oko njih.
Takođe, svaka od vas ima svoje jedinstveno i posebno mesto u njegovom zivotu, i to treba da se zna, glupo je da ga kradete jedna od druge.
To sve treba odmah na cistinu, i to najmeksim mogućim glasom, i naravno, ako dete ima neka pitanja, treba da dobije i odgovore na njih.
omnia22
30. novembar 2010. u 09.47
pa ovako... ne bih mogla da usvojim dete.
ona ima 20 god.
ja ljubav imam prema njemu a njegova ljubav prema meni kao da se gubi zbog brige deteta.
ja se bojim da se i meni ljubav izgubi jer ako nisi voljen kao pre kako da volis nekog ako nije uzvraceno onoliko koliko sam navikla?
znam da je njegovo dete ali ona kao da želi njega samo za nju. rekla je da me je prihvatila samo da je otac srećan ali ja to bas i ne vidim. da je srećna zbog nas ne bi radila takve stvari tj postavljala se kao da je ona njega rodila.
PojkiPojk
30. novembar 2010. u 09.51
pa napravite i svoje dete vidim da imash strpljenja
omnia22
30. novembar 2010. u 09.58
Nije lako sigurno ali treba ipak da je prihvatis kao vase dete jer ona to uostalom i jeste, ne i bioliski tvoja ali cerka tvog muza. Prihvatanjem njega preuzela si i nju pa je i stvarno prihvati. Ukljuci je u sopstveni zivot i ona će to osetiti a problemi će nestati, ako ih uopste ima.

pa ja bas nisam htela da je prihvatim kao `naše` dete već vise kao drugaricu sa puno razumevanja sa obe strane. ona nije zainteresovana za mene i to je razumljivo, sto bi? ja sam pokusavala neku komunikaciju i tako dosla do zakljucka da ona i ne želi nešto previse tj nema interesovanje za mene.

druga stvar je to što mi je on rekao da šta god da se desi meni on neće nju staviti za vrat tj ja neću imati nikakvu odgovornost prema njoj mada niti je on to hteo ali su se okolnosti tako desile.
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 10.00
Ona je već velika i bas sam iznenadjena, mislila sam da se radi o djevojcici.
Ako ona nije neko sa posebnim potrebama, vrijeme joj je da vas ostavi na miru i da gradi svoje gnijezdo sreće.

Zašto ja mislim da bi osoba koja ulazi u brak sa nekim ko već ima dijete, trebalo da ima pozitivno mišljenje o usvajanju djece?
Ne znam.
-bombica-
30. novembar 2010. u 10.06
druga stvar je to što mi je on rekao da šta god da se desi meni on neće nju staviti za vrat tj ja neću imati nikakvu odgovornost prema njoj mada niti je on to hteo ali su se okolnosti tako desile.
_____________________________________________________________________

I ja sam mislila da je u pitanju mladje dete ali uostalom nebitno, ljubav i prihvatanje treba i velikim i malim.
Kad neko pomene stavljanje za vrat onda ja tu ne vidim ni jedno ni drugo pa vise nemam šta ni da komentarisem.
omnia22
30. novembar 2010. u 10.08
Detetov strah od odbacivanja je razumnjiv ali tvoj ne.
-----------------------------

bojim se da je moj strah od odbacivanja mene veci.
jer ja sam samo tamo neka žena a ona je ipak njegova cerka.

da mora da bira , sigurno bih ja letela! znam, zvuci grozno ali istinito.

a ja samo hoću ljubav koju mi je on u celosti pruzao.
ja sam sebična ali on nije. a ja to nisam znala, do momenta.

tuzno je da se ljudi razidju zbog ovakvih stvari.
ja nemam strpljenja.
i još jedna stvar, rekao mi je da nema hrabrosti za još jedno dete, i ja prihvatila, jer to sada nije ni lako.
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 10.09
Istina je da nekada njegovi postupci umanjuju 'kolicinu' ljubavi.
Pa, recimo, on napravi neku kardinalnu grešku i 'ljubav i voljenje' padne za 5%, pa opet neki kiks, opla! ode još 10% i eto ti ga već 15% manje ljubavi u odnosu na prošlu godinu. :-)
Onda se popravlja pa se blizi odnos naše ljubavi ka onih 100%. ;-)

Ali kod tebe ljubav traje, on pravi male propuste??? Kod tebe i dalje 100%, a kod njega manje. Tako sam te shvatila.

Kako to?! :-)
NYC40
30. novembar 2010. u 10.11
A da nisi ti možda blizu cerkinih godina? Nekako mi zvucis tako, mlada i nespremna da prihvati bilo cije dete poptuno, nit njegovo nit tudje( usvojeno). Ti na tu devojku od 20 godina i ne gledaš kao na njegovo dete nego kao na suparnicu za paznju muske osobe u kuci. Kojoj će vise vremena da pokloni, kojoj će vise poklona da kupi...
Da imaš svoje dete razumela bi da je roditeljima dete centar sveta koliko god ono staro bilo. A naročito ako je ocu dete centar sveta onda žena njega vise voli i ceni radi toga, nego da je neko kome su žene centar sveta a deca samo onako usput da se vide al ne cuju.
Da si kazala da je cerka losa prema tebi, vulgarna itd., e onda možeš da se zalis njemu da se ta situacija popravi ali to što on posvecuje paznju cerki( detetu koje nije bilo uz njega sve te godine) , ja ne znam , ako previse prigovaras ode brak u propast, izgubices na kraju.
omnia22
30. novembar 2010. u 10.16
, vrijeme joj je da vas ostavi na miru i da gradi svoje gnijezdo sreće.

-------------------------

kada sam ja ovo njemu napomenula, da je već velika i da ne samo može da razume mnoge stvari već i da je odrasla da ima svoj zivot a ne da se ponasa kao dete od 12 i bahce nama, on se gadno posvadjao sa mnom.
šta reci, ja ne znam gde lebdim?
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 10.17
Ne slazem se NYC, znaci omnia, koja nema svoje dijete treba da ispasta. Da ima dijete, omnia bi imala svoj centar svijeta oko kog se sve vrti.
Nije fer. To dijete ta klipaca (da je ovako nazovem) je ponijela 'kucni odgoj' i znamo kako ju je majka odgojila.

Dvadestet godina ima ybt!
Annna1965
(nastavnik)
30. novembar 2010. u 10.17
Ja sam mislila da se tu radi o detetu, a u pitanju devojka od 20 godina! Pa ona je već dovoljno odrasla i trebalo bi da bude samostalna, i da neke stvari shvati, a to su: da otac ima pravo na svoj zivot, da su i on i maceha tu da joj pomognu i da ne može ona dirigovati kako će se njih dvoje ponasati. Radi ti po pitanju vaseg zajednickog deteta, ukoliko tvoj suprug to ne bude zeleo (jer on već ima dete) onda i nije za tebe.
Bez obzira šta je majka te devojke pricala o vama njoj i šta je sve radila nemoj nikad da kažeš ništa ruzno o njoj, ipak to je njena majka
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 10.19
Lijep komentar Anna!
NYC40
30. novembar 2010. u 10.19
Radi lita devojka, ide li uskolu? Na danasnje vreme nije lako da neko od 20 godian ode od roditelja i da živi sam i placa racune. Sa toliko godina ni fakultet nisu zavrsili još. Ekonomija je uzasna, nema posla, stanovi preskupi.
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 10.22
Ne mora ona nigdje da ide iz kuce ali može i vrijeme joj je da se bavi sama sobom.
NYC40
30. novembar 2010. u 10.23
Može majka da prica šta hoće o ocu, samo otac sam može da se pokaze kakav je kad je dete već kod njega. Ono što se vidi i dozivi je jače i vaznije od rekla, kazala pa makar bilo i od majke.
_Cupcake
30. novembar 2010. u 10.29
U mom braku tudje dete

ja sam udata za coveka koji je imao brak pre mene i naravno jedno dete.

itd

itd

a onda

on je živeo mirno, sam, povucen i majka je bila srećna sve dok nije saznala da otac ima devojku pa se kasnije i njom ozenio ( sa mnom).

====== osobu od 20 godina nazivas detetom umesto na primer da kažeš, kcerka, a ženu koja je udata (sebe) nazivas devojkom?

on kao otac preuzeo je da odgaja dete u sto boljem...

========== odgajati dete od 20 godina?


aj dobro..

opet dobra pricica za analizu..






diskutanata.

:)))

Ajd sledeći scenario, ova tema je glupo postavljena.

Annna1965
(nastavnik)
30. novembar 2010. u 10.31
Iskreno se nadam da devojka nije dosla po maminom zadatku da njih dvoje rasturi! Ko zna šta se mota u njenoj glavi. Imam u komsiluku sličan slučaj, kad se covek razveo (inače žena podnela za razvod i isterala ga iz stana) posle nekoliko godina se ponovo ozenio. onda nastupa pakao...Dete ispunjava mamin zadatak i trenira prag izdrzljivosti druge tatine žene. Otac tj suprug je normalan covek i ne dozvoljava tu vrstu maltretiranja te dete ne dovodi u stan gde živi sa sadasnjom suprugom već on odlazi da vidja dete gde ono živi. Nazalost i deca znaju biti surova i koristoljubiva pa se okrecu strani koja materijalno pruza vise i koja ih zarad nekih svojih racuna nazalost iskoriscava
omnia22
30. novembar 2010. u 10.32
Ali kod tebe ljubav traje, on pravi male propuste??? Kod tebe i dalje 100%, a kod njega manje. Tako sam te shvatila.

Kako to?! :-)
//////////////////////////////

evo ovako, ja nemam 22 već 36 god. ja sam njega zavolela kao i on mene iako sam znala za njegov brak, dete. on je živeo sam, slobodan.. dete skoro uvek zavrsi kod majke posle razvoda i on je smatrao da će tako i biti plus dete je uceno od majke loše o ocu ,a sama kasnije može da shvati ko je tu bio upravu pa ga možda i poseti.
okolnosti koje su sa macine strane nametnuti da remeniti nas mir uradilo je svoje. on hoće da dokaze da je dobar otac a devojci ja možda smetam. tako mene zapostavlja, na neki način.
naravno da volim svog muza i dalje i hoću nasu ljubav nazxad. ali ja ne mogu siliti nešto.
ja sam svesna da neću imati dece i kao sto rekoh i njemu i meni je lepse jer je sve okrenuto samo nama. to je i bio neki dogovor.
govorio je da deca mogu da odalje roditelje jer su posvecena deci. a naše vreme je bilo samo naše, do skoro.
naravno da oseca odgovornost ali zašto me ne dozivljava kao pre?
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 10.37
ja sam svesna da neću imati dece i kao sto rekoh i njemu i meni je lepse jer je sve okrenuto samo nama. <<

U zivotu nema striktnog plana. 'Take it easy' i još nešto, ne budi posesivna i okruzuj se ljudima, druzenjima, prijateljima. Možda čak i sopstvenom djecom, zašto da ne - mlada si!

A ako ne volis djecu, nije ni to normalno, pravo da ti kažem. :-(
JV
30. novembar 2010. u 10.39
20 godina?! Cime se to 'dete' bavi. Ide li na fakultet, razmišlja li da se odseli i zapocne svoj zivot? U kojoj zemlji živite?
_Cupcake
30. novembar 2010. u 11.11
U mom braku tudje dete

Tudje dete? Nije tudje nego dete tvoga muza.

A ono sto je muzevljevo je i tvoje (bar će biti kada bude
umro i kada se bila grabila za njegovu imovinu) :))


I U DOBRU I U ZLU!

Podrska muzu u svakom trenutku.

amen!

NYC40
30. novembar 2010. u 11.20
Meni je ova cela situacija jako zalosna. Zalosna za sve. Sa koje god tacke gledista pogled nije dobar.
_Cupcake
30. novembar 2010. u 11.23
_Cupcake
30. novembar 2010. u 11.11
U mom braku tudje dete

Tudje dete? Nije tudje nego dete tvoga muza.

A ono sto je muzevljevo je i tvoje (bar će biti kada bude
umro i kada se bila grabila za njegovu imovinu) :))

PARDON - ISPRAVKA

ne dete TVOGA MUZA nego „muza iz ove price”.

A ono sto je muzevljevo je i zenino.(bar će biti kada se ta žena (iz price) bude grabila za muzevljevu imovinu.
omnia22
30. novembar 2010. u 11.25
ja sam sebe nazvala devojkom jer to i jesam iako imam 36 iako sam udata. nemam decu, pa eto. devojka sam.
nju sam nazvala dete jer je dete sa 20 u telu 12to godisnjaka po pitanju shvatanja, ponasanja.

ona studira ali ništa ustvari ne polaze jer je to ne interesuje, a živi u izrentanom stanu koji naravno tata, moj muž, placa. obezbedjena je materijalno i ne mora čak ništa ni da zavrsi ni da radi sve će on to, a nešto i jeste, već obezbediti. to je njegova stvar i ja se tu ne mesam. ja ne trezim puno od njega a pogotovo ne želim da u njenom prisustvu on meni nešto pokloni. ako vidi nešto novo u kuci npr presvukli smo stolice odmah pita koliko to kosta. ispada kao da hoće da vidi koliko on daje na mene a koliko na nju itd

ja pomislim da njena majka njoj ispira mozak.

hvala vam za pomoć i razumevanje, nisam ocekivala osudu.
omnia22
30. novembar 2010. u 11.36
ja sam svesna da ja neću dobiti ništa ako dodje do kobnog zxa njega. ja nisam borbena i ništa mi nije zinulo za materijalno.

ja hoću nasu ljubav, spokoj, uzivanje itd kako nam je i bilo.
razgovor o deci se poveo tako što je on prvo rekao da bi trebali da prvo uzivamo a posle ako bude dece biće, mada on nije nešto bio za to. a vremenom sam uvidela da nam je i bolje tako obzirom poznavajuci dosta bracnih parova sa decom koja nisu vise kao sto su bili pre dece. i to je tačno. previse obavezxa oko dece , parovi se ni ne vide a kamoli nešto više ili kao pre.
nama je bilo predivno u nasem svetu sve do skoro, pa i ne bas skoro.
NYC40
30. novembar 2010. u 11.41
Ja nebih shvatila to tako , sto ona pita koliko kosta nešto sto ste kupili.
NYC40
30. novembar 2010. u 11.43
nama je bilo predivno u nasem svetu sve do skoro, pa i ne bas skoro. .
_____________________________________________________________________

Epa sad si se vratila u stvarnost il ćeš se navici il ćeš brak izgubiti.
temudjin
30. novembar 2010. u 11.54
Klasican primer nestabilne licnosti, sa vrlo izrazenim kompleksima nize vrednosti i uopste osobom koja nijue u stanju da kontrolise sopstvene strahove i osecanja.

Osoba je ocigledno ugrozena i samim ti uplasena da izgubi fokalni status tog muskarca jer je sama labilna i uopste emotivno nezrela.

Momenat dolaska njegove kcerke ta iluzija centra je poljuljana i ta emotivna nezrelost je još dosla do izrazaja. Pretnju kao i obično 'pacijent' ne vidi u sebi nego joj je potreban objekat,..sto je u ovom slučaju kcerka tog coveka.
Iluzija je ta da će uklanjanjem samog objekta(kcerke) volsebno biti rešena i ta emotivna nedoumica.
Naravno čak će se iskonstruisati kompletna neverovatna prica u kojoj bivša muzeva žena sopstveno dete(sada već MLADU ZENU) potura kao kukavicije jaje u to njihovo 'gnezdo', da bi ga kukavica po izleganju iz jajeta razrusila,...kao da i majka nema empatije za sopstvenu kcer i kao da je kci nekakav ludi 'jetim' bez mozga i potpuno u kontroli majke.

Sve to navodi da „osoba” u pitanju i postavljac topika nije emotivno zrela osoba, da nije uopste fokusirana na afekciju prema tom muskarcu nego 'ideji' centralizaciji sebe i svoga ega u njihovim zivotima.
Tu zapravo nikakva ljubav ni ne postoji i uklanjanjem objekta(njegove kceri), zapravo se ništa ni ne bi promenilo,..jer je egoizam već otkriven i u punom zamahu,...steta je već učinjena
_Cupcake
30. novembar 2010. u 12.25
Ova vas zayebava.

Prvo kaže „jednom recju ne da nam našeg malo privatnog zivota i uzivanja” a posle ispada da živi u iznajmljenom stanu.

Ko ovde koga zabavlja?

NYC40
30. novembar 2010. u 12.31
Ništa dok profesor psiholigije ne objasni stvar. Samo je dosta grubo receno ima istine u tome sto pišes.
Nisam ti ja dala taj minus, samo da znaš.
omnia22
30. novembar 2010. u 12.39
sve ovo može biti veoma tačno, ali to sam ja, sebična, i volim svoj zivot sa muzem pre ulaska njegove cerke u nas svet.

mi smo imali jaku ljubav, i dalje je ja imam ,a on je samo malo vise okrenuo stranu detetu pa ja ne dobijam koliko sam navikla, i hoću.

istina je da majka deteta potura dete njemu-nama kao kukavicije jaje da postigne svoj cilj, da nas razdvoji, a to samo govori o toj ženi koliko je kivna na njega iz nekih njihovih razloga.
inače ona nije ni bila dobra majka čim je dete tukla, zabranjivala joj mnoge stvari i pricala joj loše o ocu. majka i sada ima neki uticaj na dete, on svoj, pa je mala možda i u konfuziji. ne znam, niti me se tiče, niti sam ja bilo šta loše rekla za tu ženu ikome.

pored ove analize jel može i neki savet, temudjin?
temudjin
30. novembar 2010. u 12.43
a bas me zabole za minus
:):):)

Mogu li ih ja nekako sebi nalupati.
Nalazim vrlo interesantno i intrigirajuce kada vidim bilo ciji post a ono „Prikazi”,...moram da kliknem jer znam da je nešto pametno,..kome god da su izlupani minusi

Čim vidim onaj sivi pojas i sakriveno,..kažem u sebi svaka cast, ko god da je,...i pogodio si...jer ti koji ocenjuju su dirnuti u zicu koja ih pogadja,...tj Istinu

:):):)
NYC40
30. novembar 2010. u 12.46
pored ove analize jel može i neki savet, temudjin?
.___________________________________________________________________
Evo je otvori Pandorinu kutiju...
omnia22
30. novembar 2010. u 12.47
Prvo kaže „jednom recju ne da nam našeg malo privatnog zivota i uzivanja” a posle ispada da živi u iznajmljenom stanu.
-----------------------------------------

gde je tu privatni zivot ako ona zove u ponoc da vidi šta radimo i šta smo radili, ujutru zove opet da pita šta ćemo raditi,zove kad joj padne na pamet,ometa, dodje kad joj padne na pamet.. umesto da se bavi npr. ucenjem.
ne treba da napominjem da se desavalo da bas kada smo u ljubavnom zanosu ona doje ili zovne na telefon da pita gde može da kupi hranu za ribice. da li neko može da ima zelju a ne strah da prione u ljubavni zanos?
temudjin
30. novembar 2010. u 12.50
omnia22
30. novembar 2010. u 12.39
sve ovo može biti veoma tačno, ali to sam ja, sebična, i volim svoj zivot sa muzem pre ulaska njegove cerke u nas svet.

mi smo imali jaku ljubav, i dalje je ja imam ,a on je samo malo vise okrenuo stranu detetu pa ja ne dobijam koliko sam navikla, i hoću.

istina je da majka deteta potura dete njemu-nama kao kukavicije jaje da postigne svoj cilj, da nas razdvoji, a to samo govori o toj ženi koliko je kivna na njega iz nekih njihovih razloga.
======================================================

Ne draga moja,..istina je nešto drugo

-Istina je da ako tebe i njega ta njegova bivša može rastaviti preko „remote-deteta”,..onda ste i vredni rastave
-Istina je da fokus na tebi pre njenog dolaska nije ljubav,..nego se zove tvoja sujeta.
-Istina je da je ljubav ona vrsta ljudskog stanja i svesti, kojoj ne treba ni fokus ni blizina, ni paznja,..jer su to sve invertne stvari okrenute ka tebi,..nego sve stvari koje su okrenute OD TEBE,..iz tebe ka vani i tom coveku,..e to je ljubav

Tebi fali paznje,...oooooooohh...evo jedna bona...
NYC40
30. novembar 2010. u 12.58
desavalo da bas kada smo u ljubavnom zanosu ona doje ili zovne na telefon da pita gde može da kupi hranu za ribice
___________________________________________________________________

Hahahha, ovome nasmeja, pa bar ne lupa na vrata da hoće da piski...
Slusaj covek ima dete, cerku, to mu je dete pa i kad ima 50 godina i kad dete pozove otac, majka se jave na telefon i ne razmišljaju da je to teret. Boze svasta od tebe !!!!!!!
Zao mi je da ti ovo kažem ali ti ćeš se razvesti.
omnia22
30. novembar 2010. u 12.59
pa ona pokusava da nas razdvoji, ja neću i ne dam , a verovatno da ona poznaje njega bolje i duže pa zna kako će on da se ponasa ,a verovatno je i to što sam rekla, da on meni ustvari `okrene` ledja na neki način, zbog deteta.

kakva sujeta? šta kažeš, da ja ne znam da volim? zar se paznja ne voli? ne kontam? a, je l on ima ljubavi za mene ili samo za dete?

uf
omnia22
30. novembar 2010. u 13.03
pa meni je ovo tuzno a ne smesno. ona ima 20 a pita takve gluposti, a zna se zašto, da se ne ponavljam.
kao sto rekoh, tuzno je da se dvoje razidju zbog gluposti koja nije nimalo naivna.
zaista ne znam šta raditi?!
temudjin
30. novembar 2010. u 13.04
Za mene braca nisu braca ako ih žene posvadjaju.
Pa ni vasa ljubav nije ljubav ako vas treće lice pa i njegova kci može rastaviti.

Mislim,..skontaj se malo. Da li je sve vredno zivota i zajednistva ako je tako labavo i ako ga neko može rasturiti.

Dvoje starijih i ozbiljnijih ljudi,..jedna devojka od 20 godina i da vas rastavi:):):):):)

Znaš li ti koliko to meni zvuci kao neka sapun serija ili bajka??

Ja bih bio srećan na tvome mestu, da bas sada dobijes uverenje koliko vam je ljubav i veza jaka

Čim vas neko može rastaviti,...ni ne vredite
temudjin
30. novembar 2010. u 13.07
ali ja ostajem pri svome da je u tebi problem,..
Pozvala vas da vas pita za ribice:):):):)...,..jel de

pa da li si ti normalna:):):):)
omnia22
30. novembar 2010. u 13.14
nije prijatno u svakom slučaju, to ometanje, i ja to hoću da kažem.
koliko god deca da zovu i dave oko gluposti, ona sama ne kontaju ili kontaju sa namerom da smetaju.
znam po sebi kada sam bila dete pa pitam tatu gde ide a on mi kaže: to se to ne pita, i tako neke sl stvari iz kojih sam shvatila da ja ne treba da se mesam u mamin i tatin zivot. gde su bili i šta su radili?
ja sam samo rekla da je tuzno ako se dvoje razicu na ovako stjupidan način. ja to ne želim. ja hoću mog muza!
omnia22
30. novembar 2010. u 13.16
jeste, pozvala ga da pita za ribice i mnoge druge gluposti.
i sto sam ja sad ne normalna??
a ti tako pametan?
temudjin
30. novembar 2010. u 13.18
eh,...
-bombica-
30. novembar 2010. u 13.20
temi je ostao bez reci:)))))
NYC40
30. novembar 2010. u 13.21
Hahhahah, ovoje previse. Ja ne mogu da komentarisem vise na ovo sto ona piše. Kako žena od 36 razmišlja a imala je oba roditelja dok je rasla? Nije rasla u „ubogaljenoj” familji bez oca. A ovo „deriste” od 20 je raslo u takvoj familji.

Ali ako Temudjin nastavi da piše na ovu temu dobice 5 pluseva i biće izglasan na drugoj temi na mesto koje je još uvek otvoreno. :)))))
NYC40
30. novembar 2010. u 13.23
„Ja hoću mog muza !!! ” I lupne nogom o pod . Hahahhhha

Ovo je najzabavnija tema ove nedelje. Valjam se od smeha.
omnia22
30. novembar 2010. u 13.29
kod mene je sve bilo savrseno, u familiji. sto manje pitas i znaš bolje za tebe, i savrseno.
nisam ja kriva sto dete nije imalo takvu familiju. pa ne moram ja da ispastam zbog toga.
a on je dobro znao šta radi i hoće, pa...
svabo-Stuttgart
(besposlicar)
30. novembar 2010. u 13.31

prochitah postove do podatka koji govori da je dijete 20 staro!

kakvo dijete, to je zrela žena:))

za te dvije godine uz oca, morala je nauchiti da ne bude ljubomorna

i tata bi sine:))
http://www.youtube.com/watch?v=To61nCFP3_A
Mayche
(~♥~)
30. novembar 2010. u 13.43
Procitaj temudjinov post, pa onda opet procitaj pa onda opet...

mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 13.55

ajde bre ne budalite tu, izgradjujete od sebe neke moraliste i andjele a poznajem vas/nas ko zlu paru!

Naravno da je omnia22 u pravu i sa pravom indirektno je salje u PM, jer šta ima ona traziti kod njih sa svojih 20 godina ili u krajnjem slučaju šta ona ima zavirivati u lonac oca i macehe?

omnia22, ti si zarobljena, gotovo je. On neće učiniti ustupke i to mi nekako izgleda kao sto je Tito žrtvovao DAMU ZA PARTIJU.

Ti se sada hvatas za slamku, vidim te i razumem, i zao mi je tvoje buducnosti, jer iz straha od neizvesnosti ćeš ostati sa njim-a. Dobro, ako si spremna na strpljenje, OSTANI TAKVA, ali se bojim da ne dozivis krah u još kojoj godinici zivota vise.

Ja bih mu sve izneo na sto, a prethodno porazgovaraj sa svojima. Kažeš da su tvoji OK, e pa, makar da znaju sve i ako im se pozalis kao DETE, nećeš imati nikad nikakvih problema ali ako pred roditelje istupis SAMOSTALNO - MOZDA PREPOTENTNO OBOGACENA SVOM PAMECU SVETA, mogućE JE DA TE POLAKO ODGURNU.

Budi u jedno sigurna, omnia22.
SAMO SU TI RODITELJI UVEK NAJVECI - NAJODANIJI PRIJATELJI, DOK SVE DRUGO MOžE BITI PUSTA TALASIKA.
zato sam i rekao da im se obratis kao njihovo cedo a ne kao..

Pozdrav sa zeljom da ti se ostavri ono sto želiš, ali isto tako da ne ocekujes SAVRSEN RAJ Među ZVERADIMA NA PLANETI.

mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 14.00


temudjin
30. novembar 2010. u 13.04

Za mene braca nisu braca ako ih žene posvadjaju.
Pa ni vasa ljubav nije ljubav ako vas treće lice pa i njegova kci može rastaviti.



Znaš li ti koliko to meni zvuci kao neka sapun serija ili bajka??

--------------

Razmišljas ljudski i slazem se, ali jedno zaboravljas, SRBIJA JE TO BRALE!
Mislim da niujednoj zemlji sveta nema vise porodicnih i rodbinskih smicalica kao u Srbiji. :(

lijana22
30. novembar 2010. u 14.08
Svako normalno ljudsko biće bi za dete ztvovalo zivot a što se tiče nove žene ili muza to ne može da se poredi. Žena ti može biti svaka fufa ali imaš jedno dete bez obzira koliko to dete ima godina.
NYC40
30. novembar 2010. u 14.12
Cerka ne živi u vasem stanu nego ima svoj i ja uopste ne razumem šta je problem. Zar ti i taj tvoj muž provodite 24 sata u krevetu pa ti smeta sto cerka dodje i pozove? Zar on sada treba da kaže cerki nemoj da dolazis, moras da napravis zakazano kad dolazis. Nemoj da zoves, nemoj da pitas pitanja, da cuti kao sto si ti cutala pred tvojima. Ja imam decu pa nebih mogla da tako nešto kažem svome detetu koliko god ono bilo staro, da ne dolazi i da ne zove jer se ja u krevetu **** sa novim mladim muzem.
Nisi navela ovde da te cerka maltretira i da te naziva imenima itd. Smeta ti sto uopste postoji i to je to. Htela si ljubavnu bajku sa muzem bez decje smetnje, ali nema ništa od bajke sa covekom koji već ima decu, nema ni sa svojim kad imaš decu a kamo li kad ima sa drugom zenom. Realnost draga moja, shvati ako hoćeš i možeš, ako ne postavu muzu ultimatum da bira i ako izabere da otera cerku od sebe imaces muza koga vecina žena nebi htele ni u snu. Ali ti ne spadas u većinu žena , posebna si jer ne želiš decu na prvom mestu ni svoju a kamo li tudju.
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 14.19


lijana22
30. novembar 2010. u 14.08Svako normalno ljudsko biće bi za dete ztvovalo zivot a što se tiče nove žene ili muza to ne može da se poredi. Žena ti može biti svaka fufa ali imaš jedno dete bez obzira koliko to dete ima godina.
--------------------------

Ti si tipicni primer hebene Srbije (u gornjem postu opisah kako hebene..)!
Maaa nemooooj. Da li bi možda mogla da se žrtvujes za svoje dete koje si izgradila kao ljudinu, korisnog clana, divnog sina ili cerku a ne
lencugu, drogerasa, ucenjivaca, ubicu, bandita ili kao u gornjem slučaju 20-ogodisnjakinju kojoj se fucka za roditeljima, jer važno je da je njoj sve potaman.
Zato se desava -to što se desava- najviše u Srbiji, najviše na planeti.

ps
Ja sam srećan da imam dosta lepo odgojenu decu, PORODICNI, LJUDINE U DRUSTVU, ali da su kojim slučajem olos, ne bi se ni okrenuo za njima.
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 14.22

NY
Cerka ne živi u vasem stanu nego ima svoj i ja uopste ne razumem šta je problem. Zar ti i taj tvoj muž provodite 24 sata u krevetu pa ti smeta sto cerka dodje i pozove? Zar on sada treba da kaže cerki nemoj da dolazis, moras da napravis zakazano kad dolazis.

-------

Nisam dokucio taj detalj da ne živi sa njima, ali svakako se treba najaviti, vidi molim te?! Pa zašto imamo telefone, a? Šta, da im cerka ne bi drzala svecu, ma bezi more..
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 14.31


lijana22
30. novembar 2010. u 14.08Svako normalno ljudsko biće bi za dete ztvovalo zivot a što se tiče nove žene ili muza to ne može da se poredi. Žena ti može biti svaka fufa ali imaš jedno dete bez obzira koliko to dete ima godina.
==========

No-nonononO!
Samo dete može imati jednog roditelja i upamti to SAMO se odrazava kao SAMO u tom slučaju.

Roditelj može da ima vise dece. Upitaj svoju cerku ili sina (ako imaju porodice i ako im je brak sređen) kad bi, nedaj Boze doslo da bira -KO DA NESTANE- roditelja ili supruznika...?????...

pitaj se, ali nećeš moći ni vazduha udahnuti od silne knedle koja će ti ostati u grlu.

Eto koliko je njemu/njoj sve to samo obična „fufa.”
PustaZelja
(veciti student :))
30. novembar 2010. u 14.33
Sam naslov govori sve o tebi kao osobi i o tome kako si i koliko spremna da prihvatis njegovo dijete. Problem je u tebi prvenstveno, ja bih rekla jer se ti ponasas pa i gore od djeteta..
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 14.38


Zeljka,
ovo ipak lici kao da je moderatorka izmislila temu. Secas se ti dobro takvih bisera. Sve otvara na kasicicu da bi na kraju stvarno ispalo da je „ojadjeni” autor topica u krivu. :) Naomi je bila za to maher. :)))
omnia22
30. novembar 2010. u 14.42
u tome i jeste problem sto ima svoj stan i svoje obaveze a briga nasu brigu, i ponasa se krajnje detinjasto.
ne, ja ne provodim 24h u krevetu, to je bio samo jedan od gorih primera sto nije bas prijatno ni po njega ni nju a ni po mene. i sto to ona ne konta i nemari?
trebao bi da prica sa cerkom i da joj objasni neke stvari. šta je kulturno a šta ne, da njen otac ima svoj zivot, sada, i da bude srećna zbog toga, da on nju neće tako proveravati ali naravno će pomoći ako ima razloga itd ja sam mu to i rekla a on neće da je povredi nego sve će to proći, polako itd a ništa se nije promenilo.

samo da vam jednu stvar kažem... možda će biti jako smesno, ali ona zahteva da joj on ovezuje pertle kada dodje kod nas. pa da li je to normalno ili sam ja ne normalna? ona ima 20 god.

ne kažem ja da ona njega ne zove kad ima stvarno zašto, može i da svrati,to je normalno, al naravno da kaže kad, bez obzira je l cerka ili šta već. pa ni moja mama mi ne banjava i zove kad joj padne na pamet. ali sto je previse, preslo je svaku meru i ukus normalnog i kulturnog. i naravo sto da ne kaže: nazovi kad imaš zašto. pa i ja mojoj mami sve u lice kažem i ona meni pa se tu niko ne ljuti. zar može dete i roditelj zbog otvorenog razgovora ili odgovora da se posvadjaju? otvorena komunikacija je najbolja.

ovako, ne naziva me imenima i sl. ali ja vidim da nije zainteresovana za mene. udje u stan, vidi me, otrci u kupatilo i onda mi se javi. za rođendan sam joj kupila mindjuse a ona ni hvala a kada sam rekla muzu sto je tako ne kulturna a on kaže to je od mame nasledila.

smeta mi sto postoji samo iz razloga sto za to nema potrebe da odnos bude takav. umesto da bude srećna zbog oca sto nije sam, a to je i sama rekla, ali se tako ne ponasa. zato mislim da njena majka tu nešto muti prste.
nije on nikad mislio da će mu žena poslati cerku da se sa njom bahce, nije ni on bio sretan na početku jer je i on hteo slobodu i nov zivot. ali nije on nju nasao na ulici pa da je odbaci. ja to sve znam i razumem, i on ima tu roditeljsku odgovornost, ali zašto je on mene zapostavio na neki način? šta se sa njim desilo? zašto jednostavno ne nadje balans i svi srećni. to je bilo moje pitanje.

lijana22
30. novembar 2010. u 14.53
Žena oseti kada je muskarac voli a isto tako kada je muskarac ne voli. Nesigurnost u neciju ljubav dovodi do raznih razmišljanja tako da ova tema izmišljena ili ne predstavlja jednu jako nesigurnu osobu!!!
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 15.05
omnia22

==========

osim ako nisi odlucila da odes, mislim da je ovo najbolji lek.
IGNORISI I TU NJU A POMALO I MUZA.

IGNORANTNOST JE NAJBOLNIJI-NAJRAZARAJUCI BODEZ.
omnia22
30. novembar 2010. u 15.05
tema je : u mom braku tudje dete
a ne : u mom braku je njegovo dete

zašto?

zato što on nije imao skoro nikakvog kontakta sa cerkom, godinama, pa je samim tim i ne poznaje dovoljno. a da joj dokaze da je dobar covek i da pokaze njenoj majci isto, brine o njoj u dovoljnoj meri i to sam napomenula, obezbedio je u svakom materijalnom smislu. daje joj mnogo toga i ona nikako da se zadovolji, već se ponasa kao da je ona njega rodila. a zašto to?
ja mogu biti sebična, to sam i rekla, i naravno da mi je stalo do muza,našeg zivota i harmonije. i niko tu ne spominje razvod, ali neke stvari prave haos u nasem zivotu gde ja trpim. i oseti se razlika, udaljenost sa njegove strane, zašto?
zašto smo mi izgubili ono lepo sa ulaskom cerke u njegovo okrilje?
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 15.12

Gore rekoh da ignorises i kažem ti opet, ali iz tvog poslednjeg posta zakljucujem da si ti veoma senzibilna osoba( bas kao i ja), pa kad bi imala i najubojitija oruzja ti ne bi znala ili ne bi htele da ih koristis.
Jbg, trpi, senzibilnima je tako predodređeno.

ps
Hoćeš li priznati da tvoja izvesna posesivnost (opravdavam je) vuce korene iz roditeljskog doma? Primecujem nijanse, bez obzira na sredjenost tvojih, ali izasla si iz kuce sa nedovoljno upijene ljubavi. (a onda se pojavio neko koga volis i koji ti je zamenio nekoga iz detinjstva.)
mediput
(horizont na istoku)
30. novembar 2010. u 15.15


lijana22
30. novembar 2010. u 14.53Žena oseti kada je muskarac voli a isto tako kada je muskarac ne voli.
-----

hehe, ja uvek volim! :))) ( a ko voli, taj pati) :(
lijana22
30. novembar 2010. u 15.24
Problem nastaje samo onda kada doticna osoba ne zna da daje ljubav nego ceka da je primi. Ljudi koji bez razmišljanja pruzaju bezgranicnu ljubav drugima po defoltu su voljeni od cele okoline.
Davanje ljubavi se ne uci ta osobina je u nasem genetskom sklopu, ili je imaš ili nemas. Ako je nemas celog zivota ćeš biti nesrecan jer ćeš cekati da dobijes od nekoga nešto a ustvari ni sam ne znaš šta je to nešto.
PustaZelja
(veciti student :))
30. novembar 2010. u 15.25
hehe imam jedan predlog za tebe... pocni i ti da mu trazis da ti veze patike da vidis šta će da ti kaže.

Mislim, kad curi od 20 god može, pa može vala i za svoju ženu da se sagne, je l? Međutim ne valja šta god da uradi:

1) ako se bez pogovora sagne i pocne da ti veze pertle ko nešto najnormalnije, onda je klasican primjer...hmmm kako da se izrazim PARAMECIJUMA

2) ako pocne da gundja u stilu jesi li normalna, e onda on nije normalan jer na taj način pokusava da kupi cerkinu ljubav i da plati taksu na sve one prošle dane kada, opet zato jer je PARAMECIJUM, nije imao nekakvo ucesce u njenom zivotu

Premda, nemoj da te ovo okurazi pa da mislis da je samo do njega...ti isto definitivno imaš probleme u svojoj glavi.
lijana22
30. novembar 2010. u 15.26
Med i put, desava se u zivotu da pati i onaj ko zna da je voljen...
omnia22
30. novembar 2010. u 15.27

Gore rekoh da ignorises i kažem ti opet, ali iz tvog poslednjeg posta zakljucujem da si ti veoma senzibilna osoba( bas kao i ja), pa kad bi imala i najubojitija oruzja ti ne bi znala ili ne bi htele da ih koristis.
Jbg, trpi, senzibilnima je tako predodređeno.
--------------------------

ako ga ignorisem onda pravim još veću grešku, gore po meni. probala.
ja jednostavno ne mogu to. budem tuzna a volim ga.

ps
Hoćeš li priznati da tvoja izvesna posesivnost (opravdavam je) vuce korene iz roditeljskog doma? Primecujem nijanse, bez obzira na sredjenost tvojih, ali izasla si iz kuce sa nedovoljno upijene ljubavi. (a onda se pojavio neko koga volis i koji ti je zamenio nekoga iz detinjstva.)

-------------------------

i posesivna sam.
koliko god smo mi bili ok familija mi nismo bili ono kuco, maco, srce, volim te itd
koliko gad sam ja vezana za mamu ona nije za mene nikad bila. ja volim da budem mazena a ona to nikad nije volela da radi pa čak ni sama nije volela mazenje. tata je voleo da ja budem musko pa se tako i ponasao.

i onda se pojavio moj muž koji me je mazio bez prestanka.
anikicaa
(menadzer)
30. novembar 2010. u 15.43
Ako ovo nije neko zezanje, a sve mi lici da jeste, onda jedino mogu da zakljucim da si ti stvarno toliko nezrela i nespremna za zivot sa 36 godina, da je zaprepascujuce. Ti ni sebe samu ne poznajes, ni sa sobom samom ne znaš kud bi, a kamo li da znaš kako da prevazidjes neku situaciju koja se pojavila sa strane.
Zao mi da ti kažem, ali nećeš ti moći da se izboris sa ovom situacijom, nemas ti ni snage ni potencijala za takvo sto. To je teško i za visprene, iskusne žene, a ti si samo još jedno dete u celoj ovoj igrici.

Takođe bih i da se složim sa Mediput, da su familijarni odnosi u Srbiji, kod velikog procenta našeg stanovnistva, davno prevazisli patologiju i nemaju nikakvog smisla. Tu se više ne zna gde su cije granice, šta može dete, šta treba roditelj, šta bivša supruga, šta babe i dede...totalni haos. Nekoliko puta sam bila zaprepastena odnosima kod nekih bliskih ljudi, da nisam mogla da verujem da ne prepoznaju gde su greške i da nisu sposobni da ih prevazidju. Ali nisu, valjda kad je takvo okruzenje, onda se i pogube mjerila.
Ja verujem da devojka i mama imaju neki svoj „plan”, jer kod našeg naroda je dugogodisnje gledanje spanskih serija izgleda uzelo svoj danak. Narod nam je potpuno otkacio, nazalost, pogotovo u manjim sredinama. Ali ti pokusaj da se time ne zamaras, radi na svom braku i opusti se.

Devojci je dosadno. Ona izgleda ne zna šta bi sa sobom. Kad nadje sebi decka da joj okupira vreme, i vi ćete možda odahnuti. Za sada, predlozi muzu da je posalje malo u inostranstvo, ako ima mogućnosti. Neka kobajagi uci jezik, neka vidi nešto, neka proba makar malo da se o sebi pozabavi, da nešto zaradi i sl...
A ti, povuci rucnu i odrasti. Sigurno ima razlog zašto ti je Bog poslao ovo iskusenje. Drugacije ne bi na samoj sebi poradila i usavrsila se. A verujem da možeš.
Sve najbolje...
-bombica-
30. novembar 2010. u 15.56
Takođe bih i da se složim sa Mediput, da su familijarni odnosi u Srbiji, kod velikog procenta našeg stanovnistva, davno prevazisli patologiju i nemaju nikakvog smisla. Tu se više ne zna gde su cije granice, šta može dete, šta treba roditelj, šta bivša supruga, šta babe i dede...totalni haos. Nekoliko puta sam bila zaprepastena odnosima kod nekih bliskih ljudi, da nisam mogla da verujem da ne prepoznaju gde su greške i da nisu sposobni da ih prevazidju. Ali nisu, valjda kad je takvo okruzenje, onda se i pogube mjerila.
Ja verujem da devojka i mama imaju neki svoj „plan”, jer kod našeg naroda je dugogodisnje gledanje spanskih serija izgleda uzelo svoj danak. Narod nam je potpuno otkacio, nazalost, pogotovo u manjim sredinama.
_____________________________________________________

Da po negde ima cudnih familijarnih odnosa ima i to stoji ali da je u velikoj vecini nije tačno.Pre bih rekla da se kod tebe malo poremetio ugao gledanja na neke stvari, naročito kada je zivot u malim sredinama u pitanju.
Ja eto verujem da je ta devojka sasvim normalna i da postavljacica teme kaarikira stvari.
Uostalom ne kaže nas narod dzabe:„Besnom kucetu i rep smeta.”
Šta bi bilo da ta devojka živi sa njima i da npr. treba da pazi njegovu bolesnu majku?
Kakav bi onda problem bio?
omnia22
30. novembar 2010. u 16.21
zbog čega sam ja toliko nespremna za zivot i toliko nezrela? zato što govorim o nečemu sto zaista nije normalno ili se vi pravite da je ovo, sto sam ja napisala i navela razloge mog nemira, sasvim normalno?
ako nemam decu ne znači da ne razumem roditeljsku brigu. a je l normalno da svako dete se tako ponasa ako se majka ili otac ponovo vencaju za drugog?

---------------

,a kamo li da znaš kako da prevazidjes neku situaciju koja se pojavila sa strane.

----------------

a kako bi se ti ponasala i prevazisla ovo da si u mojoj situaciji?
ajd mi to objasni.

JohanaTheGreat
30. novembar 2010. u 16.47
nije on nikad mislio da će mu žena poslati cerku da se sa njom bahce, nije ni on bio sretan na početku jer je i on hteo slobodu i nov zivot.
---------------------------------------

ako ovo nije zaebavanje onda se idiot razveo od idiota i nasao novog..
on je dozvolio da ga bivša potpuno odvoji od jedinog deteta i to mu je bas odgovaralo.. da nije tako, borio bi se za dete, provodio bi vreme s cerkom i ona bi ga odmalena dobro poznavala.

vestica od bivše ga je upljuvavala (osim ako je žena bila u pravu.. tad se izvinjavam) i odvojila dete od zlog i bednog oca, a onda ga je sutnula bas njemu u ruke umesto da se potrudi da to njeno dete ima sve vreme oba roditelja.. idiotizam svoje vrste.

doticni, miran i oslobodjen briga oko vlastitog podmlatka, nalece na nekog kome obecava kule i gradove ali.. bez smetnje nove dece.. OK, možda je i zaplasen odvijanjem situacije sa prvim detetom pa ne bi još jednom da rizikuje.

ova sto joj je obecana idila bez dece, sebična čak i prema eventualnoj vlastitoj deci, nema mozga da razmisli za koga se udaje. ne pada joj na pamet da bivšoj ženi može nešto da se desi i da će bolid koji samo nju mazi morati da brine i o detetu.. ako se i njemu nešto desi.. ma jok, to nije njena briga..

devojka od 18 godina, koja je od malih nogu odvojena od zlog oca, a koju je majka maltretirala, sutnuta je u zverinjak kod oca ali ni tu nije primljena.. neeeeee, njoj je iznajmljen stan i ne daj boze da bi malo, bar još malo, rasla i uz oca .. koga da prostite, i ne poznaje..

nadam se da će devojka ubrzo pronaći nekoga ko će stvarno da je voli, čija će porodica da je prihvati kao svoje najrođenije i.. da će se rešiti vas tri kompletna idiota i emotivna vampira.. možda još i uspe da se razvije u normalnu osobu.
Jassy
30. novembar 2010. u 16.51
Njih dvoje su izgubili toliko godina zajedno da jednostavno koda pokusavaju da nadoknade sve to. Nemoj ni pokusavati da stanes između njih jer samo ćeš sebi odmoci. Sacekaj još malo, i njoj je 20, nace i ona momka, početi vise da izlazi i šta ja znam. A ti moras naći neko vrijeme sa muzem, mislim nevjerujem da je sa njim 24/7. Znači da izadjete na veceru, u kino, u setnju. Sasvim je normalno da se tako ponasas jer želiš njegovu paznju, al ona ti neće oduzeti muza. On je njen tata ne muž, i samo vas ljubomora može još vise rastaviti. Pokusaj i ti da se ukljucis sa njima u njihove aktivnosti pa će ti može bolje biti.

Sve najbolje.
ZadnjaGoga
(...)
30. novembar 2010. u 17.45
Sunce ti ljubim pa u šta si ti ostarila pa 36 narokala a nisi znala upitat si bio zenjen prije mene imaš li djece !?
Ne mogu da vjerujem sve čitam i cekam da nešto pametno kaže al nema pa ni makac :)
Tvoj zivot nije onako kako si zamišljala pa draga mjenjaj šta može da se mjenja djete ne mos izbrisat ni brak koji se desio prije tebe Stoga put pod noge i ti budi bivša i nadji nekog boljeg moj savjet upitaj prije neg kažeš sudbonosno da imal djece :(
sharlota
(bez zanimanja)
30. novembar 2010. u 18.55
kakav odvratan naslov za temu...
u vasem trouglu, najvece i najrazmazenije dijete si ti.

razmisli o svom nacinu razmišljanja, može samo da te odvede u pogresnom pravcu.

srećno
omnia22
30. novembar 2010. u 20.34
nemoj mi samo o razmazenost pricati, molim te!

ja mogu vama da budem grozna,odvratna, nezrela.. da pricate šta god hocete, i kako hocete da me nazovete. mozete reci i da karikiram ali to sve nije tačno. ja znam ko sam, šta sam i šta hoću i šta neću. otvoreno sam rekla sve šta mislim i osecam i kako mi je. šta je za mene ne normalno to je možda za vas normalno i obrnuto. svi smo mi razliciti ali ja sam realista.
i nije to ništa neobično i strano ako kažem npr da ne želim decu to ne mora da znači da sam ja zbog toga nezrela ili sebična, to može biti moja odluka ili nešto drugo sto vas ne interesuje.

a vama svima koji u meni vide uljeza želim ovako nešto što se i meni desava da vi u tome uzivate jer vidim da vi za tim zudite, pa živeli i srećno! osecajte se prijatno kada vas vasa rođena deca preispituju, gledaju kada ste u..

i, ja nigde nisam rekla da sam ja protiv njegovog deteta, ja sam samo protiv takvog , za nekog normalno a za mene ne normalnog, ponasanja.

c
NYC40
30. novembar 2010. u 20.37
Ova tema treba da bude izdvojena.
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 20.42
Uvijek je bilo da je 'sa narodom najteze'.
I, šta si zakljucila nakon diskusije?

Ti si u Srbiji?
omnia22
30. novembar 2010. u 20.51
I, šta si zakljucila nakon diskusije?
----------------
use i u svoje kjuse
sharlota
(bez zanimanja)
30. novembar 2010. u 21.07
omnia, izvini, ja sam procitala sam tvoj uvodni post i naslov, na osnovu toga sam pomislila da se radi o mladjem djetetu a ne o djevojci od 20 god.

to što ne želiš da imaš djece je o.k, neko želi i spreman je da bude roditelj, a neko nije, i nema problem da to i javno prizna i kaže- sto ja, svakako, postujem, i smatram vrlo postenim stavom u zivotu.
ono, glupo je radjati reda radi.

odoh sada da procitam sve kometare.
NYC40
30. novembar 2010. u 21.08
Tebi treba neka zabava osim muza, recimo mace, kuce, hobi, gym, izlazak bez njega sa prijateljicama, ma bilo šta. Pozabavi se sobom i probaj da nadjes još neki interes osim da cekas da te muž usrecuje . Covek mora da bude sam sa sobom prvo srećan i zadovoljan. Dobro si napisala u se i u svoje kljuse. Ja mislim da ti je muž prilično stariji od tebe i kako nije imao sanse da mazi i pazi svoju devojcicu nasao ne u tebi osobu kojoj treba mazenje i pazenje jer ti to roditelji nisu pruzili. Sve je bilo u redu dok se njegovo dete nije pojavilo i sad mora na obe strane, a ti se osecas da moras da ga delis sa njom velikom devojkom. Sad je on rastrzan i verovatno ne može da shvati šta ti u stvari želiš, ocekuje od tebe da si odrasla i ozbiljna žena a ne dete, iako mu je odgovaralo do nedavno da budes kao dete. Ili ćeš se ti menjati ili prilagoditi ili ćeš sedeti u braku koji ti više ne pruza ono sto ti je pruzao pre dolaska cerke. A cerka se je pojavila i sad se vreme više ne vraca unazad, uvek će biti u njegovom zivotu.
Pošto ovde nisi često reci ću ti da sam ja isto tkao kao ti dosla kao velika cura da živim kdo oca sa 16g. Nisam ja tu dugo ostala, oko godinu dana u njihovoj kuci. Međutim dok sam tu bila maceha se nije nikada ponasala kao što se ti ponasas. I sto je za tvoju pricu najvaznije jednom je otac kazao da on nju najviše ceni iz jednog razloga a to je da je mene prihvatila i ne odvaja me od njihove zajednicek dece. Tako zamisli šta tvoj muž misli kada se ti ponasas detinjasto. Možda se on zato i ohladio prema tebi jer je ocekivao da ćeš razumeti st mu znači da je ponovo sa cerkom. Ti ga volis ali sebično , nije to nesebična ljubav sto osecas, tvoja ljubav ima uslove i on ih više ne ispunjava i zato si nesrecna.
S_r_n_a_
(♣)
30. novembar 2010. u 21.12
Imaš ti bracnog druga, nemoj samo u se' i u svoje kljuse.

Postoji nešto sto mi je privuklo paznju u tvom naslovu, a to je 'U mom braku'...za brak je potrebno dvoje.
Možda ipak izvuces pouku z našeg silnog pisanja. Ne može biti da ništa od napisanog ne valja, ne pomaze, nije u redu...
Mora biti bar nešto pozitivno.
temudjin
30. novembar 2010. u 21.14
Bolje imati uzasan kraj nego uzase bez kraja
PustaZelja
(veciti student :))
30. novembar 2010. u 21.14
Eh Srno jesi i ti optimista...
temudjin
30. novembar 2010. u 21.18
NYC40
30. novembar 2010. u 12.46
pored ove analize jel može i neki savet, temudjin?
===============================================================

mislis za nasu omnia22?/

Pa evo
Draga omnia22,
Pojedi ujutro zivu zabu i celog dana ti se neće dogoditi ništa gore
NYC40
30. novembar 2010. u 21.18
Gle ovo Temudjin i Zelja sede jedno pored drugog i pišu na laptop u isto vreme.
temudjin
30. novembar 2010. u 21.20
šta ćeš,...digitalni smo,..ono skroz

čak i beba ima toki-voki kad je gladna ili treba nove pelene
temudjin
30. novembar 2010. u 21.21
NYC,..a ti u kuci imaš samo jedan kompjuter???

mi nekad imamo i 4...sve laptopi
sharlota
(bez zanimanja)
30. novembar 2010. u 21.21
omnia, evo na brzaka preletih preko nekih kometara
dakle, nisi u pravu, mnogo grijesis,ako i njemu krens sa tako qurcevitim stavom možeš samo da doguras doizlaznih vrata.

moras jedn oda shvatis,ona ima 20 god i možda je ti vidis kao nezrelu i razmazenu,ali on je vidi kao svoje dijete, za koje je na neki način bio uskracen sve ove godine.

meni se čini da ste vi obje iste, zeljne paznje a uz to bolesno posesivne.
temudjin je u pravu kada kaže(parafraziram) da je vasa veza ok i cvrsta ne bi se ti usrala k'o grlica za svoju guzu,već bi na sve ovo drugacije gledala.

savjet, sacuvaj dostojanstvo i ponasaj se kao samouvjerena i zrela osoba od 36 god- djevojka definitno nisi, već si žena u srednjim godinama, sa prvim sjedim i sitnim borama oko ociju,možda imaš i podocnjake. draga moja, to ti je realnost, sve dok na sebe budes gledala kao na djevojku nećeš biti u stanju da rijesis niti jedan problem.

promjeni film u glavi i sve će da bude o.k

NYC40
30. novembar 2010. u 21.26
Uh Sharlota nemoj tako, sa 36 se nemaju bas sede i bore i podocnjaci, ja ih bar nisam imala tada i čini mi se vecina žena /devojaka ih još nemaju u tim godinama.
NYC40
30. novembar 2010. u 21.30
A ne Temudjine mi imamo svaki po jedan komjuter i po jedan laptop i za svakog gosta kad dodje imamo isto, mnogo smo bogatiji od tebe. A, da, i moja mama pece bolje kolace od tvoje.
temudjin
30. novembar 2010. u 21.47
pih,..nisam ti nešto kolacar,..zivot mi sladak
josjedna
(lujka)
30. novembar 2010. u 23.49
Slazem sa sa mediput i menadzerkom.

Ne bi volela da se to desi ali zamisli kad bi se razisla sa njim koliko bi mu njegova cerka skuvala, ili bilo šta pomogla?

Ma oni su debili.

Ako sam icija maza bila,bila sam tatina, ali mi nije palo na pamet da se tako ponasam prema svom ocu.

Ne opravdava ih to što nisu živeli dugo zajedno. Otac je trebao da postavi svoje norme i postavio ih je. Postavio se u ulozi žrtve a cerka... nemam zelju da je komentarisem.

josjedna
(lujka)
01. decembar 2010. u 00.16
a ti si malo razmazena,a?
Ti si bar iskrena pa kažeš!... koliko žena ima gorih od najgorih ali... lepa prica, kontrolisano ponasanje ... jbt svi misle kako divna žena:)
A vamo brate .. nema većeg zla :))

i ako si razmazena, i ako si detinjasta... to si ovde procitala. Razmisli o sebi i vidi šta ti valja ciniti.
slatkoodsljiva
(glumica)
01. decembar 2010. u 02.24
ne mora ova žena ništa. Totalno iskreno opisuje sebe i priznaje. Taj njen muž je znaci znao koga i zbog čega ženi. Ona se udala za njega jer je ocekivala da će ponudjeno biti izvrseno.

On je kompleksas i nedorastao. Neko ko je svojoj djevojci a poslije ženi pokusavao da da ono sto nije rođenoj kcerki a kada je kcerka doplovila, ups žena vise nije potrebna, sad može mirne duse da mazi kcerku.
I nije bio dobar otac, njegova bivša je vjerovatno bila u pravu a sada ga godine opametile pa bi da glumi tatu jednoj ženi.

On je kriv za sve!
Presuda je pala.
Mostro
(junior member)
01. decembar 2010. u 02.44
„... i još jedna stvar, rekao mi je da nema hrabrosti za još jedno dete, i ja prihvatila, ...”
-----------------------

i time je rekao koliko mu je stalo do tebe, koliko i do služavke. I šta još očekuješ ?
Republica
(®)
01. decembar 2010. u 03.19
Omnia, odrasti.
Savet imash u sebi ako hocesh da se otvorish i prihvatish dete tj devojku u vash zhivot, mozhe biti looodo.
Ja sam u vezi imam sina 19 godina moj dragi sinove 19 i 22 godine i nama je fenomenalno.Njegovi sinovi su uglavnom sa nama i tako veliki posebno stariji se preselo kod nas.
Deca osecaju da li si ih ti prihvatio kao njegovog oca.Ne mozhe se iskljuciti proshlost a posebno deca iz predhodnih brakova.
Ljubav prema partneru nije samo vas dvoje već vas dvoje u ljubavi sa sredinom i okruzhenjem u kojem ste, a to niko kad oseti ne mozhe razoriti.
Bez obzira kakva ona pitanja postavlja, trudi se kako ti osecash da razara vashu vezu ...ipak si ti starija , iskusnija i obgrli tu devojku koja je bila rastrzana između roditelja i ti ak si neophodna karika da se tata i kci josh vishe zblizhe.
Dete nije obaveza već ljubav.
Ako imash u sebi petlju da to obgrlish uspecete ako ne krivicesh nekog drugog za raspad veze koja bi bila jako dobra „obogacena” detetom.
Mi pokushavamo i nashe zajednicko da imamo i nacinili smo harmoniju da to dete kad dodje ima bracu koji će se ukljuciti isto u odrastanju tog deteta.

Nemam neki poseban savet ali iskustva imam.Jednostavno ja volim decu i uvek sam imala dobar odnos sa decom bilo iz veza ili okruzhenja.
Nikad nisam podcenjivala njihovo postojanje već naprotiv obgrlila.

Zapravo spontani razgovori,planovi i smeh će vas izvuci.
Imati kraj sebe devojku od 20 godina ...ihahhaaaaa to je fenomenalna prilika za okruzhenje mladoshcu,poletom i pomagati joj za buduce planove i shibanje kroz zhivot.
Budi ponosna za svog muzha i vas.

:0))))))))))
big-bang
01. decembar 2010. u 05.04
Draga Omnija22,

Tvoja pricha je jako tuzna, ochi su mi se napunile suza. Ovo je jako zalosno ne samo shto si napisala već shto verujem da se i tako osechas I ponashash.

Mislim da si mladja nego shto govorish, tvoj suprug mnogo vishe stariji od tebe, tako da je i to jedan od problema koja dovodi do tvoje nestabilnosti u osechanjima koja imash prema SEBI, muzu i detety.

Ja imam decu iz prvog braka koju sam uvela u drugi brak, i da moj sadashnji muž pokusha da kontrolishe stoti deo mojih roditeljskih obaveza ka mojoj deci leteo bi vani. Ja znam kao roditelj svoje obaveze prema deci i to niko ne moze da promeni. MOJA DECA SU PRVA CENTAR MOGA ZIVOTA I NIKO NIKADA Ne moze DA BUDE NA PRVOM MESTU NITI PRVI MUZ NITI DRUGI NITI STO DRUGI NITI MAJKA NITI OTAC NITI BRACA I SESTRE, VEC SAMO MOJA DECA. Svaki roditelj otac ili majka to che isto da ti kažu.

Taj otac nije živeo sa tim detetom, sad mu je shansa da ima to dete i pruzi mu ono shto nije mogao ili nije hteo ranije, ti si znala da dete postoji i da si malo razmishljala za ljude oko sebe ma da ni sad to neradish, ti bi već imala na umu i prihvatila da će dete ili deca kad tad kod tog roditelja, da kontakt sa drugim roditeljom uvek će postojati, a ti si ta koja mora i treba to da prihvati.

Jedna žena koja već se razvela od muza i gajila dete samostalno tolikih godina nemari za TEBE ni u jednom trenutku niti je nje briga tvoj zivot niti tvoja atmosfera i anbijenti koji ti treba da imash ili želish da imash.

To dete je na fakultetu živi odvojeno na osnovu chega ti klelmujesh da dete živi sa vama. Dali ti znash da deca posechuju oca ili majku u sluchaju ako su roditelji razvedeni, dali ti znash da deca prolaze kroz faze razne faze u njihovim godinama, izgleda da neznash jer tvoja neozbiljna faza josh nije proshla, ponashash se ko da ti je manje godina nego njegovoj cherci ili tu negde.

Ti nezelish da zadrzish tu vezu koju imash ti si jako sebichna i tu sebichnost jedino želish da zadrzish. Dete je dete, ti si mu sada roditelj, deca se prilagodjavaju onome kome veruju a ti samo odbijash i nishta drugo, ljubomorna si na to dete a ne dete na tebe. On će sam da te ostavi neće da cheka da ti sama odesh jer neznash ili nerazumesh shta znashi da budesh roditelj ili staratelj jednog deteta. Isto neznash ni kako da budesh nechija devojka ili žena ili partner, valjda vremenom nauchichesh.

loco
01. decembar 2010. u 05.05
„Мало образовања је опасна ствар, а људи данас имају времена само за мало образовања. Школа у коју ви имате поверења, само је машина за претварање мушкараца и жена у хуље што рачунају...”

Вил Дјурант
kriska
01. decembar 2010. u 06.12
Omnija, da je to vasa zajednicka kci, ili da imaš svoje dete ne bi ti tako razmišljala.
Pre svega, i toj devojci je potrebna roditeljska paznja i ljubav, pa je moguće da se detinjasto ponasa bas iz razloga sto je bila uskracena oceve paznje i ljubavi.
Detinjasto i sebično se ponasas i ti, ali nazalost nisi svesna toga.

Neke stvari koje su za tebe nenormalne, za druge roditelje i njihovu decu su sasvim normalne.
Evo kazacu ti, moj suprug i ja imamo cerku kojoj je 24 godine, takođe studira i ne stanuje sa nama.
Prava je tatina maza. Bez obzira na godine, ona je naše dete i centar našeg sveta.
I njen tata se rado sagne i zaveze joj pertle, ponekad joj i cipele izglanca, nije mu teško ni haljinu da joj ispegla...
Kad dodje kuci mazi se u tatinom i maminom krilu, kao da joj je pet godina.
Sad ti možeš smatrati to nenormalnim, ali ja ne vidim ničeg ruznog u tome, naprotiv milina mi je i toplo oko srca i bas se ni malo ne osecam zapostavljenom.

Republica ti je rekla isto sto bih i ja. Priblizi se devojci i uspostavite prisnost. Nemoj u njoj gledati suparnicu.
Videces kako će te to usreciti, a od strane tvog muza bićeš još vise voljena i cenjena.
Hobbit
01. decembar 2010. u 06.52
Ciao Repy, ma jel to ima neki update kod tebe? Jesi se ti preselila za Beograd ili šta?? Ko se tu kome, kad, gde doselio? Ozna sve dozna... :-))
PiPoPa
(bez reci)
01. decembar 2010. u 06.58
sam naslov teme mi se uopste ne dopada ali upravo moju teoriju temelji koja glasi

da se razvedene osobe sa djecom nebi opet trebali udavati/zeniti upravo zbog djece!

našim ženama sa balkana je ocito teško izlaziti sa djecom na kraj koji nisu iz njihove lične i personalne utrobe!

To dijete ima i oca i majku a ti si nešto „novo” ili ti „tatina nova” ti se nebi trebala petljati u „kako je majka nju odgojila” već bi trebala zauzeti ulogu „mirovnih snaga, drugarice, savetnika itd.” ukoliko je to poželjno ukoliko nije vidi najprije šta je poželjno!

omnia22
01. decembar 2010. u 07.21
kriska

meni je to malo strasno nenormalno da se dete u 24 god mazi kod roditelja kao dete od 5god. kakav covek će to biti jednog dana u ovom surovom svetu? verujem da ne zna nizasta loše ili da je osetila neku teskocu ili bol jer mama i tata će uraditi sve da cerka bude u svakom smislu netaknuta.

mogu reći da je mene muž razmazio, ali ja u mojim 20 tim godinama sam bila zrelija nego ova danasnja deca u istim. a verujem i vecina vas, kada se poredi sa danasnjom decom, ste bili zreliji od njih u njihovim godinama.
kao sto rekoh je nisam bila mazena od majke i oca ali je lepo kad te neko mazi, je l tako? nisam bila od onih devojaka koje se u tinejdzeskim godinama kikocu za svaku budalastinu. iako sam najmladja u familiji nisam bila omiljena već samim tim mnogo cvrsca i zrelija od vrsnjaka. ja sam u 20tim god putovala sama ili sa drustvom gde smo mogli. samo jedan dan iz peste zovem mamu da joj kažem da ne brine doći ću za 3 dana, ostanem 10 i nikakav problem. veoma sam samostalna. i ne nosim one idiotske kitty pizama ili spavam sa igackama niti sam ikad. ja pizamu nenosim od prvog srednjeg. hoću da kažem da nisam detinjasta iako po vama ja tako izgledam.

ja sam ovde govorila sasvim nešto drugo ali ste vi pogresno ukapirali.

i, kao sto rekoh, ja sam pokusala normalan, ljudski pristup da imam sa cerkom mog muza, ali kada je neko nezainteresovan zar tu treba siliti?? ako hoće hoce, ako ne neće!

sustina je bila da se ja ne osecam prijatno zbog stvari sto sam navodila i tacka
resistance
(xxxxoooxxo)
01. decembar 2010. u 07.41
Omnia, ne ponasate se normalno ni ti ni ona, ali ti si žena od 36 godina a ona je još dete kojoj se može oprostiti, mlada je. Sebična si i bezobrazna ako malu posmatras kao stvar koje se treba otarasiti jer je unistila muzevu paznju prema tebi.
Verujem da ti se muž može još samo vise udaljiti ili te ostaviti. Nije mi normalan ni komentar žene koja nema dete da ih ne želi jer eto muž ne može da se nosi s još jednim. Vredi li na kraju takvim samozivim i sebičnim osobama kao sto si ti nešto objašnjavati?!
omnia22
01. decembar 2010. u 07.42
pipopa

ja sam to i rekla, da ako treba da imam odnos sa malom onda bi po meni trebao da bude drugarski.
kakva maceha i budalastine?!
ja se ne petljam u muzevljeve stvari i kako će on o njoj da se brine i obezbedi itd ja sam samo njemu rekla da zbog našeg zivota, u koji je on svesno usao sa namerom da ima lep zivot posle nemilog braka, malo poprica sa cerkom o ponasanju i šta je kulturno i kako.
nepisano je pravilo da deca ili brace, sestre, majke mogu da ti zatraže pomoć u bilo koje doba dana i noćii da ti skocis za njih, ali ako to neko radi iz gluposti koje vise navode da je to namensko uznemiravanje onda to ne bi nikom bilo milo.
ja vidim da niko od vas nije imao ništa slično pa da razume. recimo , moja baka 1 god lezi nepokretna, kako kažu živi les, i nesvesna je svega oko sebe, i moju majku, njenu mamu, iscrpljuje sa uznemiravanjem da majka moja nema mira ni danju ni nocu zbog potrebe da je valjuska, neguje itd, pa i moja mama poludi na nju. koliko god je moja baka bila odlicna baka i majka i moja mama je prihvatila odgovornost da se o njoj brine, poludi ponekad na nju.
omnia22
01. decembar 2010. u 07.45
gde sam ja to napisala da treba male da se otarasim?
PiPoPa
(bez reci)
01. decembar 2010. u 07.49
pa popricaj ti sa njome onako drugarski

ti imaš „problem” dakle i ti popricaj sa njome onako drugarski

ne volim „ja sam rekla muzu da poprica sa njome” Bog ti je dao usta a tebi je ocito ponesto zasmetalo pa sednite uz capucino i prodivanite

resistance
(xxxxoooxxo)
01. decembar 2010. u 07.56
omnia, cela tvoja prica se svodi na to da je mala izvor vasih problema, da je unela nemir u vasu kucu i da hoće da vas rastavi. Svaki tvoj post zvuci kao da je gledaš kao prepreku i konkurenciju. Ovde ti je predlagano da je prihvatis kao njegovo dete i da se doseli kod vas sto ti isto ne odgovara. Šta to znaci osim da je se nekako otarasis (da se vrati mami, da ne komunicira s ocem)? Ne znam koji drugi savet ocekujes?!

Još jedan dobronameran savet, ako si se upetljala u vezu s razvedenim muskarcem i kao sto kažeš kasnije udala za njega, onda imaj na umu da on ima proslost i zivot pre tebe pa eventualno i decu i da TO NIJE ISTO kao da si se udala za muskarca bez dece (u smislu da niko ne zove da prekida vase intimne trenutke, da je sva paznja usmerena tebi i slično o cemu pišes). Ako nisi spremna to da prihvatis teško će vas brak opstati.
omnia22
01. decembar 2010. u 08.07
pipopa

ja ne znam koliko pazljivo si procitao-la , ali kad neko neće da ostvari kontakt, a nije sa moje strane, kako da ja to uradim?
druga stvar, ja neću da solim pamet, ni njoj niti ikome ko nije moj, o tome kako bi bilo bolje i normalnije ponasanje u situacijama. ja sam muzu nagovestila šta ja smatram da je ispravo a on neka to resava. a on je po principu: da ništa netereba siliti već sve će doći na svoje mesto. a ništa se ne menja ili ide na bolje. ja sam na mog muza uvek ljuta zato što on za sve ceka cudo sa neba, dok sam ja tip koji usmerava vodu tako gde ja hoću pre nego sto je doslo do poplave.
sharlota
(bez zanimanja)
01. decembar 2010. u 08.33
nwc, sa 36 nisam imala ni podocnjake ni bore, a nemam ih ni sada,što ne znači da ih neko nema- stvar genetike.

NYC40
01. decembar 2010. u 08.51
Toliko saveta si dobila i ni jedan ti se ne svidja, ti opet po tvome teras. Ništa ti drugo ne preostaje nego ko u bajci o zloj macehi, nabavi crvenu jabuku.: )
Ovde su sve ljudi koji imaju decu ili vole decu a ti nit ih imaš , nit ih želiš , i zato mi tebe ne razumemo ni ti ne razumes nas niti ćeš muza razumeti. U stvari mi tebe vise razumemo nego ti nas.

Porodice gde se ljudi vole , oni se i poljube i zagrle, rade po tebi glupe stvari i uopste ne obracaju paznju na to kao na nešto nenormalno. Iskazuju svoja osecanja i paznju i to ih uopse ne ometa da van kuce budu dobri radncii i sposobni za zivot. Ti to u kuci dok si rasla nisi imala ali si zato nesvesno tražila u coveku znatno starijem od sebe. A sad u devojci vidis suparnicu za tu paznju i ne možeš da shvatis zašto se devojka ne ponasa kao sto si se ti ponasala, ozbilojno, odraslo , da cuti i ne pita i ne zahteva ništa. Ti ne možeš protiv sebe.
Nije badava napisano da zenskoj deci dok rastu treba paznja od oca inače je traže kasnije u starijim muskarcima pa budu iskoriscene itd.
Sama cinjenica da ti ne želiš decu dovori dosta.
pseud
01. decembar 2010. u 09.16
Nesigurna si i isfrustrirana, rijesi prvo ove probleme sama, skontaj šta u stvari hoćeš.
Hobbit
01. decembar 2010. u 09.23
Ja ne verujem da gospodja zaista ne želi decu, muž je rekao da ne želi i ona je to prihvatila. Onda je htela, ne htela to nazvala svojom odlukom, da joj bude lakse itd.
Ali nije to ono sto sam htela da kažem. Evo ti jedna druga perspektiva omnia, ja sam cerka coveka koji se po drugi put ozenio i videla sam tu situaciju sa gledista cerke. Nisam živela sa njim, živela sam sa majkom, oni su se razveli kad sam imala 17, on je poceo da živi sa drugom zenom posle nekih 3 godine čini mi se. Znaci, bila sam odrasla recimo, godine kao cerka tvog muza. Na početku sam ignorisla macehu, ona se trudila i bila korektna. Ignorisala sam je zato što sam imala jako blizak odnos sa ocem i bilo me je strah da će to nestati. Kad sam se uverila da moj odnos sa ocem nije poremecen i da je ona ok i korektna žena sa kojom je moj otac srećniji i mirniji nego sa mojom majkom prestala sam da budem rezervisana i pale su barijere. Nije mi postala bliska i najbolja prijateljica, ali je odnos bio ok i sasvim korektan, svi smo bili zadovoljni kada se vidimo (tamo bih provodila vikende). Cerka tvog muza je u mnogo goroj situaciji od moje, ona nije imala vremena da izgradi odnos sa ocem, nema pojma šta bi sa tobom i sve u svemu, jadna ta devojka. Možda malo i preteruje, ali probaj da zamislis njen stepen usamljenosti u tom iznamljenom stanu gde nema ni oca ni majke, a verovatno bi svaki sekund provela pored oca da nadoknadi propusteno. Daa, teorijski je odrasla, 20 godina, ali kad ti nešto u zivotu nedostaje tu godine ne igraju ulogu, i sa 36 (kao u tvom slučaju) ćeš ići da trazis te zagrljaje i toplinu koje ni ti ni ona niste dobile kad je trebalo. I to vas čini skoro bliznakinjama, emotivno uskracenim za ljubav i toplinu kao deca (na razlicite nacine, doduse) i sad hocete max od istog coveka koji verovatno i ne kapira šta se tačno desava sa bilo kojom od vas. Treba da shvatis da neće moći da ti da ono sto bi htela i ono sto je bilo ranije, sad je njegova paznja i njegova neznost podeljena na 2 fokusa, razlicita, ali 2. I treba da odrastes, da se suocis sa time šta nisi dobila u detinjstvu i mladosti. Niko ti neće nadoknaditi tu toplinu koja ti je tada trebala, ma koliko te grlio. Možda bi ti neki psiholog bio od koristi, sve sto si ovde navela je klasika, to moras sama sa sobom da resis da bi bila sposobna da živis kao odrasla jedinka sa drugom odraslom jedinkom. Ovako, ono sto tebi izgleda kao ljubav je, meni se čini, potreba da TI dobijes ono sto ti treba. Da se sada kojim cudom pojavi drugi muskarac koji bi ti dao toliko neznosti koliko ti želiš, sigurnosti i topline, ma ne bi se dva puta okrenula za muzem i svom tom papazjanijom sa njegovom cerkom. Potreba a ne ljubav. Ljubav je ljubav, kad volis, volis i njegove cupave i smrdljive kucice a kamoli cerku. Boris se, psujes, lijes suze i prihvatas, ali samo ako si odrastao...
Eto, da ne dužim vise. Ko nosi rane u dusi mora prvo da tim da se bori i izbori, a tek kasnije može da pocne zaista da živi. Nije fer, ali tako je. Možda je za tebe rešenje da dobijes svoje dete, ako nisi neka uzas mama veruj mi da bi te volelo najviše na svetu i dalo ti toliko neznosti da se i ledeno srce rastopi.
omnia22
01. decembar 2010. u 09.47
hobit

nešto najlepse sto sam dosad procitala.

hvala, i hvala svima od pomoći i savetima iako nisam na sve odgovarala ali sam razumela i prihvalila sve koji su me analizirali ma koliko surovo meni zvucalo :)
kriska
01. decembar 2010. u 10.17
„Porodice gde se ljudi vole , oni se i poljube i zagrle, rade po tebi glupe stvari i uopste ne obracaju paznju na to kao na nešto nenormalno. Iskazuju svoja osecanja i paznju i to ih uopse ne ometa da van kuce budu dobri radncii i sposobni za zivot. Ti to u kuci dok si rasla nisi imala ali si zato nesvesno tražila u coveku znatno starijem od sebe. A sad u devojci vidis suparnicu za tu paznju i ne možeš da shvatis zašto se devojka ne ponasa kao sto si se ti ponasala, ozbilojno, odraslo , da cuti i ne pita i ne zahteva ništa.”

Potpisujem NYC, upravo sam i ja isto htela da napisem.
anikicaa
(menadzer)
01. decembar 2010. u 18.36
Hobbit, prekrasno si sve napisala. Citajuci sve ovo, prosto sam ostala tuzna gledajuci kako roditelji zapustajuci dete, a pod parolom njegove samostalnosti i zrelosti, naprave od njega emotivnog invalida. Ne mare, nije im stalo, a još ubede dete da je to za njegovo dobro.

Omnia22, ti tek treba da odrastes do osecanja ljubavi. Ovo sto ti opisujes nije ljubav i tako mi je tuzno da sa toliko mnogo godina nisi imala priliku da je spoznas, na bilo koji način. Ne znam uopste šta pametno da ti posavetujem, nisam nikada u zivotu srela nekoga kome je ljubav kao emocija „imputirana”.
Ti nisi dozivela lepotu davanja,a to je ljubav. Ti nisi prevazisla vreme „primanja”, jer ti roditelji nisu davali kada je trebalo. Možda zaista pomogne da postanes majka, to svakoga promeni iz korena.

Obavezno bih razgovarala sa nekim psihologom. Shvati ovo kao sansu da tvoj zivot postane mnogo lepsi i kompletniji.
I mislim da je u pravu neko ko je rekao da ćeš teško na ovoj diskusiji da nadjes ono sto ocekujes. Ovde su većinom ljudi koji ne misle na sebe nego na svoje bliznje vise nego na sebe same. Od srca ti želim da i ti vidis koliko je taj osecaj lepsi i potpuniji nego ovaj koji imaš sada. Zao mi je zbog gresaka tvojih roditelja i zbog tvog „siromasnog” zivota.
slatkoodsljiva
(glumica)
02. decembar 2010. u 01.39
Ljubav je ljubav, kad volis, volis i njegove cupave i smrdljive kucice a kamoli cerku. Boris se, psujes, lijes suze i prihvatas, ali samo ako si odrastao...
--------------------------------------------------------------

Absolutna glupost!!!
čim se ti boris, lijes suze Znaci nije to za tebe. Ili prihvatas sve bez da ti to smeta ili odljepis!

kada volis, ne vidis a ne vidis jer ti pase jer se uklapa u tvoj svemir! Kada strsi, bode, zulja, nije tvoj svemir i neće nikada postati.

Još jednom, absolutna glupost na sve sto je vecina vas napisala!
Hobbit
02. decembar 2010. u 03.50
Pa izvini glumice, ali to nije realnost i to nije zivot, nego crno-beli svet o cemu ti pricas. Osoba koju ja volim je pusila na početku, nisam bila srećna zbog toga, ali to nije bio moj faktor odluke. Nisam mogla da to ne vidim, kako ti kažeš, emocije ne bi trebalo da zamagljuju realno rasudjivanje i opazanje. Jednostavno stanes i kažeš sebi: šta ću sa ovim, ako mi to smeta?? i neki tvoj unutrasnji merac prevagne. Uopste se ne bavim time zašto, kako itd. verujem sebi i svojoj odluci. Jer ako te volim, pa neću je jbg oterati zato što imaš kucice koji su mi upravo razbili omiljenu saksiju, pa sam besna kao ris zbog toga. Dajem glupave primere iz svakodnevnog zivota jer je to o cemu pricam. Dete iz prethodnog braka nije tako banalan primer, ali je nešto o cemu treba puno misliti pre nego što se upustas u bilo šta. Omnia nije mogla da misli o tome, trebala joj je neznost, sigurnost i toplina, on joj je to davao i na sve ostalo je privremeno zatvorila oci. Sad je sve stiglo za „naplatu dugova” i sad će morati da se nosi sa realnoscu. Omnia iskreno ti želim da prevazidjes sve probleme i da nadjes u svom srcu malo topline za tu izgubljenu cerku koja je najveca žrtva u čitavoj toj prici.
slatkoodsljiva
(glumica)
02. decembar 2010. u 04.00
hobbitm, to što ti opisujes nije trpljenje, nego ono sto sam ja nazvala ljubavlju.
Omnia jasno kaže šta je htjela, šta joj se nudilo i šta joj se ne svidja. Ima prava na to da joj se ne svidja i ne mora da prihvati da bi neki posmatraci sa tribina imali pozivno mišljenje o njoj.
znaci može da ostane ili ode.

Njen muž je taj koji nazalost treba da balansira situaciju jer je ponudio nešto sto nije involved kids. Covjek lijepo rekao da neće da ima djecu, znaci NO KIDS!!!
HOćE NJU ZA SEBE. ZNACI NO KIDS!!!

e pa otkuda sada da on hoće kids ali ona ne treba da ima kids? nego onako da visi u vazduhu pa da se nadje tu kad se on umori izigravanja tatice?

ON nije bio TATA i nije planirao da bude TATA. Htio je da bude i ostane LJUBAVNIK. Žena prihvatila i dobila ? Šta?
Hobbit
02. decembar 2010. u 04.54
Jeee, a da su i neki ugovor podpisali gde bi napisali sve to kako ti kažeš, sad bi mogla i u zatvor da ga otera jer nije postovao odredbe ugovora?? De oladi malo, šta penis, nije ni zivot, niti brak crno-beli svet u kojem postoje n odredbi koje se MORAJU postovati. Svako od njih može da promeni mišljenje u toku svog zivota, inače cemu sve to, čemu iskustva, čemu zivot uopste ako ostanemo staticni i zakucani za ono sto smo jednom smislili?? Ona će na kraju da izmeri šta može a šta ne može da prihvati. Nadam se da će uspeti da prevazidje teskoce jer ako se drzi kao pijan plota, kako ti to kažeš, NO KIDS, LOVER AND NOT A FATHER ostaje tamo gde je i bila, još očajnija će da trazi sledećeg koji će da je grli i mazi sa zivotnim rezultatom: gde si bio? nigde, šta si radio? ništa...
Ja imam samo jednu molitvu u zivotu: daj mi boze zdravlja i snage da mogu da pomazem drugima. I to je to, ne treba mi vise, jer ako mogu da pomazem drugima onda za sebe imam svega vise nego dovoljno. Ali ja nisam tema ovde, dajem ovo samo kao ilustraciju kakve sve nijanse u zivotu mogu da budu bez potrebe da se generalizuje i preterano klasifikuje. Zivotno iskustvo nema potrebe za velikim klasifikacijama, znaš, prepoznajes, verujes sebi i ides dalje. Nema zivotnog iskustva ako se ostane zatvoren u sablon, nema izlaska iz sablona ako osoba ne uspe da resi svoje unutrasnje probleme itd. Zivot jeste dar, ali za coveka treba da ima i smisao. Ako samo jedes, pijes, spavas, vodis ljubav, kakis i piskis, kakva je razlika između tebe i jednog papagaja koji ima mozgic kao pola mog nokta na malom prstu???
mvessna
02. decembar 2010. u 04.59
Sve u svemu,najveci problem je muž koji nije umeo i ne ume da se postavi na pravi način.Čini mi se da je Omnia izigrana.
Pitanje je da li bi prihvatila bracnu ponudu da je imala neke kontakte sa njegovim detetom pre braka?Svako ima pravo na svoje snove i ocekivanja.Omnija je zelela jednu lepu,romanticnu,toplu i mirnu vezu.Zelela je paznju i razumevanje...i zar sve to nje upravo ono sto svi želimo?!
Nisu još uspeli ni da se naviknu jedno na drugo,da steknu poverenje i zajednicke navike,a već je usetala jedna mlada dama koja s pravom trazi svu ocevu paznju.Naravno da joj je Omnija konkurencija(kao i u obrnutom slučaju).
Mislim da ovaj muž i otac nije nikakav igrac.Nije spreman da razume ženu i to kako se ponasa prema cerci samo govori koliki je slabic.Ustvari,ono sto je najtuznije,ne ume da uziva u ljubavi dve žene i sasvim je razumljivo zašto se jedna oseca suvisnom.

Antigone_
(Γνῶθι σαυτόν)
02. decembar 2010. u 08.54
Hobbit, bravo majstore, stvarno si predivno napisala/opisala. Potpisujem.
Ja mislim da nije 'slučajnost' što se omnia nasla u ovoj 'prici'. Sve ima svoje razloge u zivotu, i ako sad zvuci malo 'filozofski' otrcano. Ako pogleda dobro, nacice sebe u toj devojci. A mogućnost je velika da na kraju bude „win-win-situacija” ako sad postupi kako treba. A za to mora da skupi snagu & srce i da se strpi. Samo napred.
omnia22
02. decembar 2010. u 09.41
slatkoodsljiva

drago mi je da si me ukapirala u mojoj situaciji.

ja sam prihvaltila sve sto je ovde receno, pa mi nenako i lakse. zaista.
hvala vam svima.
Republica
(®)
02. decembar 2010. u 16.13
Hobbit...:0)) evo vrnuh se iz Bgd-a bila skoro mesec dana.
Kad smo krenuli da se zabavljamo sin stariji je nakon godinu dana preshao kod oca da zhivi.Evo i sad je bio sa nama i dolazi ovde kod nas u Ams.I shto kazhe dragi jedino za sada mene slusha.Tako da je evo upravo krenuo da se tata zhali i zapomazhe jer čim sam se vrnula mali palamudi.
Mladji josh shvlja mama i tata.

Ja sam stroga ali i veliki zezator.Prvo prioriteti da se zavrshe i onda imamo vremena da kao porodica uzhivamo.

Decacima je potreban jedan oblik discipline i organizacije.I ja to kao terminator dovedem u red i onda nirvana.
anikicaa
(menadzer)
02. decembar 2010. u 22.44
Omnia,
svi smo tebe ukapirali, ali ti ukazivali da to kako si ti zamislila nije realan zivot. Koliko im ljudi na ovom forumu da mogu da kažu da im je sve u zivotu bilo onako kako su planirali i da se ispunilo i odrzalo sve ono sto su se dogovarali sa svojim suprugom još pre zasnivanja braka? Jedva da ima iko. Ne možeš zivot da predvidis 10 godina unapred.
Procitaj sve sto ti je Hobbit napisala. Procitaj 10 puta. Naucices.

Republika, to kako ti „hendlas” decake i novi brak, to zahteva veliko iskustvo, zrelost i stabilnost. Ljubav, a ne sebičnost pre svega. Nema mnogo žena kojima to polazi za rukom, veruj. Omnia to nikada ne bi bila u stanju. Svaka cast.
ahha
(nemam)
04. decembar 2010. u 01.48
Istina ovaka ili onaka ali to dijete je osobe koju ja volim i znam da treba dodatni napor pa to sve uskladiti.
Ne treba se takmiciti ona mu je cerka.
Moj partner ima dvadesetogodisnju djevojcicu i uz nju je kad god joj zatreba. Zar to nije divna osobina?
Za postavljacicu teme - tebi bi se to isto desilo da imaš svoje dijete, znaci problem je u tebi.
PiPoPa
(bez reci)
06. decembar 2010. u 05.01
pipopa

ja ne znam koliko pazljivo si procitao-la , ali kad neko neće da ostvari kontakt, a nije sa moje strane, kako da ja to uradim?
druga stvar, ja neću da solim pamet, ni njoj niti ikome ko nije moj, o tome kako bi bilo bolje i normalnije ponasanje u situacijama. ja sam muzu nagovestila šta ja smatram da je ispravo a on neka to resava. a on je po principu: da ništa netereba siliti već sve će doći na svoje mesto. a ništa se ne menja ili ide na bolje. ja sam na mog muza uvek ljuta zato što on za sve ceka cudo sa neba, dok sam ja tip koji usmerava vodu tako gde ja hoću pre nego sto je doslo do poplave.

-------------------------------

Ne vjerujem da je situacija takva pa da ona neće da uspostavi kontakt čak sto vise mislim da je i ta ausage vise iz tvog ugla, jer ti je možda ne dovoljno to što je ona za početak spremna i dati a to je možda cisto „saslusavanje toga sto imaš za kazati”

krajne je malo i cudno da se od osobe od 20 godina ocekuje da „zna sve” i da sve usvaja šta starija osoba kaže ili primi srcu

uopste ne volim ako dve osobe imaju problem uvlacenje treće osobe a u ovoj prici Oca devojke.

kao prvo muskarci i nisu nešto takticni kad se radi o pipljivim temama sto znači da postoji opasnost da te tek nakon razgovora sa ocem (tvojim muzem) situacija još vise za komplikuje!

devojka je odrasla osoba ti a ni otac njezin nju više ne može odgajati jer je ona već „fertig” sto znaci tu sad treba oduzeti nekih svojih razmišljanja i pruziti joj prostora iako to tebi ne odgovara!

srećno
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.