Diskusije : Serije

 Komentar
Vratice se rode - Djordje Djuricko
Andrija-MoscowHammet
(Rock n Roll Fan `till Death)
17. april 2009. u 06.36
Pozdrav!
Imam jedno pitanje - ko je Djordje DJuricko?
Jel je to stariji brat Nikole Djuricka ili njegov cale ?:)))

Djordje u Vratice se rode glumi Tozu Stefanovica iz mladih dana (pri kraju serije).

Dexxx
17. april 2009. u 16.00
Nikola Đuričko o svojoj porodici i glumi:

– Ne znam tačno odakle su ali po nekoj knjizi koju imamo došli su negde iz Grčke, pa išli gore, pa sa Čarnojevićem stigli u Vojvodinu pa se onda ime Đorđe nekako modifikovalo i mutilo i postalo Đuričko. Bilo je tu njih pet, šest porodica ali nisu svi imali decu. Samo Đorđe i Nikola i onda je tako ostalo. Moj deda je bio Đorđe, otac Nikola, moj stariji brat Đorđe, pa ja Nikola...

I ta jedna, jedinstvena porodica Đuričko je na neobjašnjiv način okrenuta glumi. Ili bar sličnim umetnostima.

– Majka je laborant u Kliničkom centru a otac pilot. Njega je majka terala da ide na glumu. Pokušao je na Akademiji sa Romeom i Julijom i pao je. Mislim da je to njegova velika sreća.

Nikola je na prijemnom prošao sa istim monologom iz Šekspirovog dela na kome je njegov otac pao. Taj talenat je, misli, nasledio od babe Tomanije koja je bila član pančevačkog putujućeg pozorišta. Kada je njen otac video da je Tomanija otišla u putujuće glumce, smesta je krenuo po nju i vratio je kući usput je tukući sabljom. Drškom, naravno. Nije, pomoglo. Kasnije se Tomanija udala za električara iz trupe, Nikolinog dedu. On je kasnije bio i šef rasvete u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, istom onom u kome Nikola danas prima platu. Nikolina tetka je bila suflerka u istom teatru, njegov godinu dana stariji brat je sveže diplomirani režiser (trebalo je da bude glumac) a supruga Ljiljana, sa kojom se venčao 2002 godine, radi kao pomoćnik producenta!

– Svadba je bila mirna i privatna sa samo šest zvanica a Ljilja i ja smo se i upoznali na snimanju „Kordona” gde je bila organizator.

http://www.nikoladjuricko.com/srp/index.html

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.