Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
Koza - problemi posle 30
miki-018
(Sales)
02. oktobar 2011. u 10.03
Drage korisnice, da vas pitam ovde ima li ko neki savet...

Uvek sam imala super kozu, tu i tamo po neka bubuljica, ali koza koja je bukvalno blistala. Posle 30. se sve promenilo...preselila sam se u grad gde su imali losu vodu, i problemi su poceli, ali opet ništa strasno. Sacekam skoro godinu dana termin kod dermatologa (posle dve godine nakon što je situacija pocela) i ona mi da neke kreme. Od tih krema mi se samo pogorsalo stanje...buknulo mi celo, i sada ne mogu bez pudera nikako da izadjem...

Navodno, to je sve hormonski, jer valjda posle 30 sve se menja. Pa reko da pitam ovde da li je iko imao sličnih problema, i naravno uspesnih tretmana. Koristila sam vichy, i posle neo strata i to godinama bez problema. Sada sam morala da uzmem Normaderm od Vichy-a, ali nešto se ne popravlja situacija.

Hvala unapred na svim komentarima...
Anikka
06. oktobar 2011. u 15.33
Ja sam moj problem resila sa kremom heels od hemel-a. Stvarno kod mene radi i u nuu se kunem. Imala sam stravizno lice kao pubertetlijka, a bilo mi preko 30. I onda mi je mama donela tu kremu da probam. Šta da kažem da posle mesec dana, nije bilo osobe na psolu koja nije primetila da se nasto divno desava sa mojim licem. Kažem , meni je pomogla. Mislim da je sve to individualno. nema šta nisam probala i ništa nije radilo...Srećno!
makilica1976
08. oktobar 2011. u 05.49
tih krema ima u apotekama? čija je to kozmetika?
miki-018
(Sales)
08. oktobar 2011. u 09.26
Anikka, sad sam bas pogledala...samo da proverim...koristila si heels od hemel-a (za pete) po licu?

hvala :)
Anikka
08. oktobar 2011. u 17.32
O da, bas tu-heels. Ona ima neke sastojke u sebi koji smiruju upale koze. Kako te kreme nisu hidrantne, na njima piše da se nanose na vlaznu kozu, sto ja nisam radila i ne radim iz razloga da ne bih ubila njenu koncentraciju. Kada mi je mama donela prvi put tu kremu, u to vreme se ta kozmetika prodavala samo putem prezentacija po kucama. Međutim već par godina imaju svoje radnje, tako npr u Beogradu je ima na Zelenom vencu. Evo ga i link http://www.hemelco.com/new/home.php
Meni je ona stvarno pomogla.
Pozdrav
Vagabundo_
((bas_tako))
14. oktobar 2011. u 01.44
Nema to veze sa godinama,a od krema i kremica i nema neke trajne pomoći,većinom su to sarene laže.
Problem se prvo treba rešiti iznutra!
omorfia
26. oktobar 2011. u 09.12
Slazem se da se sa godinama nasa koza mijenja, a i sa prethodnom tvrdnjom da dosta problema na kozi izaziva problem „iznutra” ali osnovno sto mi treba da uradimo je da najvecu paznju posvetimo svakodnevnom ciscenju lica kao i da tu kozu opskrbimo prije svega vlagom jer svaka koza bila ona masna ili suha treba vlagu. Zato vam savjetujem da pocnete sa redovnim ciscenjem lica, mozete početi sa pjenom za ciscenje lica, kupite sebi piling za lice koji bi trebalo da uradite 1-2 puta mjesecno i obavezno tonik poslije svakog ciscenja. Tonik je jako bitan jer njime vracamo kozi sve ono korisno sto u toku ciscenja koze skinemo prije svega pH kiselost koze. Pošto ne znam kakva vam je koza, ali ako je suha, izgledom „umorna” onda toj kozi osim vlage treba i neka „hrana” tj. neka regenerativna krema sa vitaminom A,E ili maska za lice, tako da vlaznu koristite kao dnevnu a regenerativnu kao nocnu njegu.
miki-018
(Sales)
27. oktobar 2011. u 13.08
hvala na komentarima...ja nema šta nisam probala. Redovno cistim kozu, redovno i piling koristim. Od sve muke jer stvarno nisam ranije problema imala krenula sam i kod naturopata da vidim da nije nešto iznutra...i njegove sam vitamine i detox probala, silne pare potrosila bez rezultata. Šta je najgore, od neke kreme koju mi jer dermatolog prepisao mi iskocile sitne neke bubuljice po celu kojih se ne mogu rešiti...

Stvarno ne znam šta mi je ciniti? :(
tamara
28. oktobar 2011. u 11.48
Kao sto neko već rece,problem resi iznutra.malo vise ribe,povrca,1-2 avokada nedeljno obavezno,dosta vode,vise kretanja i videces promene.
Meow
((*))
18. novembar 2011. u 14.34
izvinite, ali sto me nerviraju komentari tipa „samo se ti zdravo hrani i redovno cisti lice” - kao da su sad ljudi strokavi, ne umivaju se, ne jedu voce/povrce/ribu i ne piju vodu! Mislim da neko ko postavi ovakvo pitanje ima veci problem, koji ne može da se resi „pilingom jednom ili dva puta mesecno” kao sto je neko predlozio.

Postavljacice - imala sam sličan problem tebi, isla kod silnih doktora i dermatologa par godina... ispostavilo se da jeste hormonski poremecaj i da apsolutno ništa nisu mogli da učine da bi mi pomogli, ali se stvar sredila sama po sebi... Znaci, strpi se još malo, koristi koj god preparat nadjes da ti iole pomaze , puder gledaj da sto manje stavljas - jer jeste da on „stiti kozu od prljavstine” ali takođe i zatvara pore (posebno tecni puder - a još posle dok ga speres, moras 20 puta da istrljas lice, sto isto nije dobro za kozu...)
miki-018
(Sales)
22. novembar 2011. u 15.26
hvala Meow,

Izgleda da si u pravu, jer se situacija pocela sama resavati po sebi...nije kao sto je bilo pre 4 godine, ali na putu do toga. Mislim da me je „hard water” jednog sela ovde u Kanadi unistila, jer je i kosa pocela da menja boju i sve. Ali sada kako sam se vratila, bolje je sve :)

Koristila sam Normaderm od Vichy u zadnje vreme, ali osecam da mogu opet da pocnem Neo Strata...ta mi je najbolja bila.

hvala svima u stvari na savetima :)
Vizantijska_krv
28. novembar 2011. u 06.50
Ja sam imala sličnih problema. S obzirom da još nemam 30, moji problemi su poceli posle 20-te, do tad mi je lice bilo super. Tokom puberteta ni jednu bubuljicu nisam imala, posle 20-te sve je poslo po djavolu. Dobro, sad malo pretjerujem, nije to nikome bilo vidljivo ali meni jeste jer sam perfekcionista a i osjecala sam potkozne bubuljice sto mi je islo na zivce. Najgore je bilo u periodu 20-25, ali posle se stanje malo poboljsalo. Onda sam koristila Dr.Milojevic-a i mogu reći da mi je puno pomogao. Ako nisi pokusala, pokusaj. E sad, sve mi se smirilo, ali sam od nedavno pocela da koristim tablete za kontracepciju pa mi na to koza reaguje i to vrlo negativno. Dobro, sad makar znam od čega je.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.