Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
London je sada najveći centar mode u svetu
G3
14. septembar 2011. u 10.58
London has overtaken New York City as the Top Global Fashion Capital for 2011, the Global Language Monitor, announced today. London and New York were followed by Paris, Milano, Los Angeles, and Hong Kong
http://www.languagemonitor.com/fashion/london-overtakes-new-york-as-top-global-fashion-capital/
Imported_from_SERBIA
(StefAco)
16. septembar 2011. u 15.03
Daleko privlacnija moda u Evropi od USA. Razlika ocigledna, upadljiva, jednostavno strci iz mase, bode oci.

Vratih se iz Evrope pre 2 dana. Odusevljen modom, odevanjem, svakodnevnim, za razliku od ovog kontinenta gde se sve svodi na papuce, sorc sa dzepovima sa strane i majicama.

mybesttheory5
(,,,,?)
17. septembar 2011. u 04.14
Pa nebi se bas slozio sa tobom. Evo ti samo jedan primjer.
Ralph Lauren je samo prošlog mjeseca izbacio tri nove kolekcije za muskarce.
A) gradjanski rat u USA
B) outdoor kolekciju C) sportsku kolekciju (ogranicenu kolekciju)
Ti si vjerovatno odrastao u Evropi pa ti izgleda kao centar universa
Naravno to nećeš naći na internetu. Ipak treba otici do prodavnice.
http://www.ralphlauren.com/shop/index.jsp?categoryId=1760781&ab=global_men
pozdravchic :)
Vagabundo_
((bas_tako))
17. septembar 2011. u 08.41
Slozila se ti ili ne ali Imported_from_SERBIA je u pravu;)

Ralph Lauren je srednja klasa daleko je on od prestiznih marki,a što se tiče Evrope ona i jeste CENTAR universa,ne zovu je dzaba „stara dama” ;))

Imported_from_SERBIA
(StefAco)
18. septembar 2011. u 12.59
mybest,

Nisam još dogurao u 50-te, daleko sam:)), al' ovo sto bacih pogled na kolekciju za jesen 2011 je za mister Bina.

Svako ima svoj stil, godine, i ukus odevanja. RL je kao i Tommy Hilfiger na sredini ljestvice, osim ako nisi u 50-tim. Čak i tada ima boljih dizajnera.

Ja sam se namirio sa par novih krpa iz Evrope, mada nije bilo planirano.
O zenskoj modi, suludo je diskutovati. Oci se lepe za lepotu, i fizicku i modnu.

aqua_
21. septembar 2011. u 21.35
Istina je da se u usa i kanadi, što se tiče odjevanja sve svodi na papuce, sorc, rijetko će te vidjeti ženu u stiklama, dotjeranu...Ali jednostavno takav je tempo zivota ovde što se tiče porodicne žene, znaci žene koja ima djecu a znamo kakve su i kolike obaveze kad su manja djeca u pitanju. Jedva se ima vremena ujutro dotjerati. Naravno, što se tiče omladine, oblace se koliko toliko moderno. Barem ono sto svakodnevno vidim u centru grada vracajuci se s posla kuci. Mozete vidjeti vitke i lijepo dotjerane djevojke. Što se mene tiče, rijetko nosim stikle. Takav mi je posao da moram imati udobnu obucu, a oblacim se kako mi odgovara i u cemu se osjecak komotno. Naravno, poslovne žene i žene iz vise klase (bogatije) su super sredjene. Tako je i kod nas. Radna žena, domaćica rijetko ima vremena a i novaca da se dotjera po poslednjoj modi. I ne zaboravite, kod nas se još uvijek duplo manje radi u odnosu na sjevernoamericki kontinent. U svako doba dana kafici, restorani su krcati s toga i stil oblacenja ide u skladu s tim. Ovde kad izadjete iz offica posle 8 sati provedenih za compom, nije vam ni do stikle, ni do modernih odjevnih predmeta. Samo vam je na umu da se živi i zdravi vratite kuci posle naporne voznje i napornog rada :o)
vltava
27. septembar 2011. u 11.57
o ukusima ne treba raspravljati, stara poslovica, ali mišljenje svakako možemo dati:

sve probleme koje zaposlena žena i majka ima u NY ima i žena u milanu, londonu, parizu, amsterdamu, itd. put od posla do kuce u nekim od tih gradova traje vise od sat vremena; i oni sede za kompjuterom satima.

ono sto mi najcesce zovemo modom, je u stvari ulicna moda. ono sto vidimo dok hodamo gradom; u prodavnicama, kancelarijama. modne revije i nove linije se prave razlicito za revije i veleprodaju; ne ide ista kolekcija i isti modeli u bukurest, moskvu ili london. trzista su razlicita, kupovna moc kao i potraznja.

amerika, kanada, australija su usvojili drugaciji koncept zivota: prioritet su im kuce i stanovi i krediti; automobili. to odnosi veliki deo prihoda, te za modu ne ostaje mnogo ni interesovanjas ni para. i tako nastade „opusten” stil:(

secam se kako je pre nekoliko godina donatela versace, pazljivo da ne povredi osecanja amera, izjavila za americki casopis vogue: ne treba se odreci farmerki i teksasa, ali sa nekim detaljima to može biti i opustena i elegantna varijanta. polako su krenule kombinacije cipke, karnera i belih kosulja, dobrih sakoa, visokih stikli ili baletanki sa teksasom. da li je masovno prihvaceno? nije.

i meni nedostaje originalnost, mastovitost i potreba da budemo adekvatno obuceni za odredjene prilike za šta nisu neophodne velike pare; ne nedostaje mi opsednutost izgledom i/ili markama, ali mastovitost, palete boja, sklad i način kako se to nosi (posebno kada su žene u pitanju), svakako da:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.