Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
Bujnija kosa - kako?
fliper
(zaposlena)
18. novembar 2010. u 09.49
Drage moje, moja kosa se totalno izmenila u poslednjih 10 godina i ja jednostavno ne znam kako vise da je učinim bujnijom. Probala sam raznorazne profesionalne sampone za bujniju kosu i zakljucila da je to samo bacanje para - bar u mom slučaju. Koristila sa razna pakovanja sa maslinovim uljem, jajima itd. bez nekog velikog poboljsanja.

Šta vi preporucujete? Koji sampon vi koristite? Je l' koristite neke propratne proizvode uz sampon? Koliko često perete kosu? Da li farba(ili pramenovi) stete ili poboljsavaju bujnost kose - moja je prirodna, bez ikakvih himikalija?

PS: Nalazim se u Severnoj Americi.

Hvala.
Mindjusica12
18. novembar 2010. u 17.01
Pramenovi ti sigurno neće doprineti za bujniju kosu. Mogu samo da skolde. Raznisu razlozi za slabljenje kose - stres, napeti zivot i losa ishrana su među glavnima. Pokusaj da tu nešto promenis. Meni lično je pomoglo koštunjicavo voce i maslinovo ulje, barem sam ja u to ubeđena, a da li je tačno, to valjda niko ne zna.
appassionata
20. novembar 2010. u 09.12
Pramenovi će doprineti da ti kosa izgleda bujnije.
A kosa slabi pod uticajem hormona i zato, uglavnom, svi u mladosti imamo bujnu kosu, pa se ona u srednjim godina istanji.
appassionata
20. novembar 2010. u 22.16
Fliper, posto znaš engleski, pogledaj ovaj link (ima 4 strane, na trecoj je o leku): http://www.ellecanada.com/beauty/hair/tressed-out-is-your-hair-thinning/a/28064
Mindjusica12
21. novembar 2010. u 09.00
Da, pramenovi će pomoći da ti kosa izgleda bujnije neko vreme, a posle toga će trebati godine da se vrati kvalitet kose koji je bio pre pramenova. Govorim iz vlastitog iskustva - pramenove na dugu kosu mi je izvlacio jedan od vrhunskih frizera u Holandiji, sa sjajnim proizvodima, super izgledalo par meseci, a posle slama... Prošlo je 3 godine da mi se kosa vrati na normalu...
fliper
(zaposlena)
21. novembar 2010. u 23.19
Hvala na komentarima.

Što se tiče pramenova, upravo njih mi je preporucila jedna frizerka ali mi se nešto ne da ponovo svaki mesec-dva na farbanje (inače izgleda neuredno).

A valjda su me i godine stigle, koliko god ja pokusavam da im zbrisem :(
Biba29
22. novembar 2010. u 12.41
caos..ja ne znam preparat za povecanje bujnosti kose,al procitaj o ovome...ja sam to narucila,cekam ovih dana da mi stigne..nadam se da će biti rezultata...
http://www.avon.com/1/1/17540-conair-hi-styles.html
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
12. decembar 2010. u 20.26
ja imam gustu kosu, ali da je nemam ispirala bi kosu skuvanim korjenom od zare (koprive) jer je to najefikasnije za to

kad sam bila mala, imala sam neku fleku na glavi gdje mi je bila rijetka kosa i mama je tražila sve nacine da to rijesi, na kraju su joj rekli da skuha korjen od zare i s tim me ispirala i sad kosa gusta ostala do dan danas :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.